Νέα

Μπλοκάρισμα του YouTube στην Τουρκία ...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα polemistis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 96
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

iwcg

Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2006
Like
17
Πόντοι
6
Επιμενω στο ΣΟΥΗΔΙΚΟ-ΔΑΝΕΖΙΚΟ μοντέλο...Απαντήσεις στα γρήγορα, μιας και έχω ζήσει αρκετά χρόνια εκεί ξέρω καλύτερα την ιστορία τους.
1.Καταρχήν κάποιος ρώτησε αν αποβιβάστηκε κάποτε στρατός στη μία χώρα...Χαμός έχει γίνει στο παρελθόν...ΟΧΙ απλά μπήκαν αλλά λεηλάτησαν, διέλυσαν, έκαψαν κτλ...Και όμως τα βρήκαν.
2.Προσέξτε λίγο μην έχετε παρωπίδες...Λέτε κάποιοι μπήκαν οι Τούρκοι για παράδειγμα στην Κύπρο...Το θέμα είναι περίπλοκο...Δεν μπήκαν.Τους έβαλαν.Ξέρετε ποιοι.Οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι και τα δεκανίκια τους σε Ελλάδα και Κύπρο.Δεν άκουσα να λέτε κάτι,γίνατε φιλοαμερικάνοι ή το κάνουμε γαργάρα ή δεν ξέρουμε ιστορία όταν τα αεροπλάνα της ΧΟύντας πήγαιναν Λιβύη αντί Κύπρο για να εμπλακούν σε αναχαίτιση των Τούρκων.
3.Εχουμε ξεχάσει ορισμένα πράγματα. Νομίζετε ότι η βούληση κάθε κράτους είναι αυτόνομη; Δηλαδή εξωτερικές μεγάλες δυνάμεις-συμφέροντα δεν παίζουν το ρόλο τους;
4. Αιγαίο...τα μίλια της υφαλοκρηπίδας...Να σκεφτείτε το πρόβλημα που έχει η Κούβα με τις ΗΠΑ...παρόμοια πράγματα...Η Σουηδία με τη Δανία το έλυσαν (και Νορβηγία, δεν τη ξεχνάω)...δημιούργησαν (μετά από τριμερή συμφωνία) ελεύθερη ζώνη διακίνησης-εμπορίου και τουρισμού καταργώντας σύνορα.
5.Εκμετάλλευση Αιγαίου...Αν βρισκόταν ένας μάγκας πολιτικός έλληνας που θα πήγαινε πχ στον Μπους σήμερα και του έλεγε "να σου πω ρε μάγκα, θέλεις να πάρεις το 95% των πετρελαίων του Αιγαίου, να αρμενίζεις Free να ελέγχεις και τη διακίνηση διακριτικά (ναρκωτικών κτλ) και να μου δίνεις το 5% δήθεν να έχω το λαό μου να κοιμάται και να εκμεταλλεύομαι τον τουρισμό αλλά θέλω μια χάρη...να διαλύσεις την Τουρκία στα 4-5 κομμάτια" ξέρετε τι θα απαντούσε ο Μπους; "Αυριο φίλε μου το πρωί η Τουρκία είναι παρελθόν...". Μην βιαστείτε να φωνάξετε έτσι είναι...
6.Συνομοσπονδία...όχι ότι θα μας άφηναν Αμερικάνοι και λοιποί γιατί υπάρχουν πολλά συμφέροντα (πχ εξοπλισμοί) αλλά γιατί όχι; Ξεχάστε τις διαφορές λαών...Μέσα σε μισή γενιά αυτά αμβλύνονται...Οι λαοί, ο κόσμος κάνει αυτά που του πιπιλίζουν στο μυαλό για να αντιδρά ή να ΜΗΝ αντιδρά...ΞΑΝΑΛΕΩ αν ένας έλληνας είχε γεννηθεί στην Τουρκία και μεγάλωνε τι θα πίστευε ως Τούρκος για τους έλληνες; ΟΤΙ ΤΟΥ ΛΕΓΑΝΕ...
7.Θυμηθείτε πως μας έχουν χρησιμοποιήσει και τους δύο λαούς οι Αμερικάνοι, οι Σύμμαχοι, οι Ρώσοι, και δε ξέρω και εγώ ποιοί άλλοι...Και αν δεν ξυπνήσει ο λαός ακόμα θα μας εκμεταλλεύονται για χρόνια...Και το χειρότερο...μας δουλεύουν κιόλας...!
8.Είναι καλό να διατηρούμε "καλές" αναμνήσεις από τις ιστορικές μας αναγνώσεις...Λένε κάποιοι ότι οι φιλόπατρεις έλληνες του εξωτερικού βοήθησαν την επανάσταση...Καποδίστριας υπουργός των Ρώσων...θέλετε και άλλους; Καθήστε να διαβάσετε...Κάτι παρόμοιο έγινε και με τους Τούρκους...Θυμηθείτε όλα τα μεγάλα-ηγετικά κεφάλια αν πέρασαν απο Αμερικάνικα ή ευρωπαϊκά πανεπιστήμια κάποιοι σπούδαζαν μαζί με έλληνες πολιτικούς, ζούσαν μαζί σε ξενώνες, αργότερα χόρεψαν, κουμπάριασαν, κτλ
9.Ο έλληνας ανήκει σε λαό που ξεχνά (ίσως είναι καλό) πολύ ΕΥΚΟΛΑ...το είπε ο Κώστας ο γκαντέμης και είναι από τις πιο σοφές πολιτικές κουβέντες αυτής της χώρας αν και είμαι σε αντίθετο πολιτικό μπλοκ. Πρέπει να παραδεχτώ πάντως ότι έχει πει 4-5 ωμές αλήθειες (όπως το ξέρω ότι κλεβουν ΦΠΑ κτλ οι έλληνες γιαυτό κλέβει και το κράτος με το φόρο...!). Φωνάξαμε για τα ΣΚόπια...αν είχαμε μυαλό...τώρα θα ήταν οικονομικό προτεκτοράτο μας...και μια βάση για πολλά λεφτά άρα δύναμη. Και ένας τρόπος εγκλωβισμού της Αλβανίας, συρρήκνωσής της στο μέλλον και ίσως αναγκαστικής πορείας της προς τη δική μας πλευρά (σε βάθος χρόνου). Αλλά...παρωπίδες είπαμε.
10.Και τελειώνω...Εχουμε κολλήσει λίγο με την Τουρκία....δε λέω κάνει πιο πολλά (τις λένε να κάνει πιο πολλά). Με τους Βούλγαρους δεν είχαμε προβλήματα στο παρελθόν; Δεν έσφαξαν, δεν έκαναν εισβολή, δεν θέλουν να πάρουν πχ τη Θεσσαλονίκη ακόμα και σήμερα...Γιατί δεν μιλάμε; Γιατί δεν γίνονται επεισόδια; Μήπως δεν τους θεωρούμε επικίνδυνους; ΟΧΙ...κάτι άλλο έχει συμβεί...Να σας βοηθήσω...Δεν ενδιαφέρονται τα συμφέροντα να ανοίξουν εκεί πρόβλημα...δεν υπάρχει πετρέλαιο...δεν υπάρχει χρήμα. Λύθηκε λοιπόν το ιστορικό μας πρόβλημα, πάμε και κάνουμε τις διακοπές μας, φτιάχνουμε τα δόντια μας, ψωνίζουμε τις μαϊμούδες μας, πηδάμε τις Βουλγάρες γκόμενες και δε ξέρω και εγώ τι άλλο για να τους στηρίξουμε οικονομικά...!

Καλημέρα σας...να σκεφτόμαστε.

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
899
Πόντοι
96
  Εμεις πάντως δεν έχουμε αναγκη τους ξένους να προσβαλουν εθνικά σύμβολα τα προσβάλουμε και μόνοι μας ( Αγνωστος Στρατιωτης χθες)!!!!

ereunitikos

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
6
Απλά το θεωρώ λάθος κίνηση, υπάρχουν τόσοι άλλοι στόχοι....
Λάθος επιλογές?Υποκινούμενοι από τους ασφαλίτες-κουκουλοφόρους?Ποιος ξέρει....

MXracer

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2005
Like
8
Πόντοι
1
Επιμενω στο ΣΟΥΗΔΙΚΟ-ΔΑΝΕΖΙΚΟ μοντέλο...

Αν μιλάς για τη συμφωνία του Κάρμαλ να σου θυμίσω λίγο τις χρονολογίες που αναφέρεσαι 1397-1520 δεν θέλω να μακρηγορώ αλλά μετά επανερχόμαστε σε νέα σύνθεση το 1814 με τη Νορβηγία να παίζει το ρόλου του παιδιού-μπαλάκι

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ διαφορές:

1. ʼλλα χρόνια τότε αναφέρεσαι σε άλλους αιώνες αλλιώς λειτουργούσαν τα πράγματα τότε
2. ΜΟΝΑΡΧΙΑ κανείς δεν ρωτούσε το λαό τι θέλει και γι? αυτό ο Βάσα που έσπασε τη συμφωνία το 1523 ανακηρύχθηκε εθνικός ήρωας της Σουηδίας το 1983 αλλά μόλις το 2005 η μέρα γιορτάζεται ως αργία. Βλέπεις τη διαφορά στις ημερομηνίες?! Όλο αυτό τον καιρό οι Σουηδοί «βράζουν» και μη μου πεις όχι και σιγά σιγά και όμορφα χωρίς πολλά πολλά το 2005 στέλνουν ένα μήνυμα στους Δανούς ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΠΛΑΣΤΙΓΓΑ ΕΓΕΡΝΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ η καημένη Νορβηγία πήγαινε μια στον ένα μια στον άλλο και κάθε λίγο ζητούσε την ανεξαρτησία της.
3. ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΕΠΙΣΕΙΣΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΠΩ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ? ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΥΔΑΤΙΝΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΤΑΝ ΚΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ?

Η ΕΛΛΑΔΑ έχει όλο το Αιγαίο και ΔΙΚΟ της και το νόμιμο δικαίωμα των 12 μιλίων από της ακτές της? ΠΟΥ κολλάει το μοντέλο της Συνομοσπονδίας????

Αν είχαμε από 50-50 ή 60-40 ή έστω 70-30 να το συζητούσαμε εδώ μιλάμε για 95-5 πόσο «ελαφρύς» μπορεί να είσαι για να τους χαρίσεις στα καλά καθούμενα το μισό????  Τέτοια λάθη η ιστορία μας έχει να αναδείξει εκατοντάδες?.  Έστω πάμε για συνομοσπονδία πες μου σε παρακαλώ τα αντισταθμιστικά οφέλη που θα ζητούσες για να έχεις του Τούρκους να δηλώνουν νίκη? γιατί αυτό θα κάνουν να το ξέρεις?

ΤΕΛΟΣ οι Σουηδοί Δανοί και Νορβηγοί που αναφέρεσαι δεν είναι ΤΟΥΡΚΟΙ η διαφορά είναι τεράστια δεν μπορείς να τους εμπιστευτείς? το ίδιο πιστεύουν και αυτοί για εμάς Ο Γιουναν δεν θα γίνει φίλος σου ποτέ λένε? ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ το έδαφος πρέπει να είναι πιο στέρεο μόνος σου λες πως κινδυνεύουν με διάλυση σκέψου αφού υπογράψουμε συνομοσπονδία να χωριστούν σε 4-5 κράτη και το Αιγαίο να ανήκει σε 6 μετά ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ!!!!

Το ποστ ξεκίνησε με αυτά που συμβαίνουν στην τουρκία κανείς δεν ξεχνά Βούλγαρους και Σκοπιανούς αλλά πάει πολύ μακριά το θέμα ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΟΣΑ ΛΕΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και να στο πω πολύ απλά παίζεις Μονόπολη σου ανήκουν όλα τα μεγάλα μπλοκ του παιχνιδιού και ξαφνικά χαρίζεις τα μισά?

ΓΙΑΤΙ????????

Υπάρχουν και άλλες λύσεις εξίσου ειρηνικές κρατώντας το Αιγαίο ακέραιο? 

Καλημέρα σας...να σκεφτόμαστε.

Επισκέπτης
Χωρίς να διαφωνήσω μαζί σου για το φερέφωνο των ʼγγλων και καμάρι μας στην Κρήτη το Βενιζέλο (ε, ρε flame που θα φάω γι' αυτό), να σου επισημάνω πως σε ένα πόλεμο αυτά δυστυχώς γίνονται.

Μην ξεχνάμε ότι το όνομά του προέκυψε από αλλαγή ονόματος που έκανε ο πατέρας του ή ο παππούς του.

Το "Μπεν Ζελόν" το έκανε "Βενιζέλος". Όπως π.χ. το "Ρόζενστάιν" γίνεται "Ροζάκης".

septic

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2006
Like
3
Πόντοι
1
MXRACER τα λες σουπερ.
προσυπογραφω!

APSOGOS

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Φίλοι και φίλες.Διάβασα με προσοχή το τι έχει γραφεί εδω μέσα.Πόσοι απο εσάς έχει κυνηγήσει και τον έχουν κυνηγήσει τούρκοι στο Αιγαίο??? Ποσους απο εσάς τους έχουν σημαδέψει τα μεμέτια?? Πόσοι απο εσας βλαστημήσατε την ώρα και την στιγμή που τα μαλακισμένα γειτονοπουλά μας αποφάσισαν να βγάλουν εξω το ωκεανογραφικό τους για τουρισμό και να το ακολουθέις κατα πόδας ?????Πόσοι απο εσάς βρεθήκατε μέσα σε ενα λεωφορίο με γκρίζους λύκούς και να φοβάσε να ανασάνεις ???? Πόσοι απο εσάς έχουν ακούσει στην Αγια Σοφία τον τούρκο μεταφραστή να λέει : αυτά που λένε τα βιβλία σας είναι ολα ψέμματα ,εμέισ είρθαμε σαν απελευθερωτές???????
Μην ακούω λοιπόν μαλακίες για φιλίες και τέτοια. Απλα υπάρχει μια ανοχη και τίποτα αλλο. ΤΙΠΟΤΑ
αυτα. Αν ο/η οποιοσδήποτε θέλει να του πω για όλα αυτα που γράφω παραπάνω Η έχει απορίες για το πως βρέθηκα σε εκείνο το λεοφωρίο  ας μου στείλει μήνυμα να του πω.

ereunitikos

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
6
Ναι οκ...γιαυτο όσους ξέρω που πήγανε τουρκία λένε ότι τους φέρθηκαν πολύ καλά.Τους καλούσαν στα μαγαζιά τους και τους κέρναγαν.Αλλά όχι αυτά είναι ψέματα, όλοι οι τούρκοι μας μισούν και θέλουν να μας σφάξουν!!Όλοι ομως....

πιόνια στο σκάκι που ακολουθούν κινήσεις...έτοιμα να πεθάνουν για να σωθεί ο βασιλιάς....

iwcg

Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2006
Like
17
Πόντοι
6
Μιλάμε για ΕΘΝΙΚΟ κόλλημα με τον τρόπο αυτό (το βλέπω και στο άλλο θέμα με τα βιβλία ΣΤ' Δημοτικού)...ΔΕΝ έχετε καταλάβει εσείς όλοι ότι ρυθμίζεται η εκάστοτε κατάσταση από τη Μεγάλη Δύναμη (βλέπε ΗΠΑ τώρα αυτό τον καιρό) που έχει να λάβει κάτι...Η Συνομοσπονδία λύνει το πρόβλημα εκμετάλλευσης μεταξύ μας (ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ) του Αιγαίου και άλλων τοποθεσιών που θα έμπαιναν στη συμφωνία. Για το φίλο που γράφει ανακρίβιες για Σουηδικό μοντέλο και τα Ελληνοτουρκικά να επισημάνω κάποια πράγματα. Καταρχήν αν είμαστε κολλημένοι εξαρχής ("μας βλέπουν και μας μισούν...") συζήτηση δε γίνεται. Δεύτερον είπες ότι έχουμε το Αιγαίο όλο. Στα χαρτιά. Αν έχεις πετρέλαιο (που έχει αποδεδειγμένα) θα σε αφήσουν να το βγάλεις οι Αμερικάνοι; ΟΧΙ θα βάλουν τους Τούρκους. Και το αντίστροφο θα γινόταν...βλέπε νερό και Τίγρη ποταμό, Ισραήλ και Κουρδικό...σκέψου λίγο...Και τους τούρκους τους βαράνε....εμείς δεν τα βλέπουμε...
Τρίτον υπάρχει και άλλος τρόπος, ο δουλικός...Πάει ένας μάγκας Πρωθυπουργός μας και λέει στον κάθε Μπους...να σου πω ρε μεγάλε διαλύεις τους Τούρκους να πάρεις το Αιγαίο να το αρμέξεις εσύ;...Φυσικά ναι θα έλεγε ο Μπους...και ο κάθε Μπους...
Πάμε στο τέταρτο...Σουηδία...1981...η συμφωνία των λιμνών όπως ονομάστηκε στο Ελσίνκι που δεν τελεσφόρησε λόγω της παρεμβατικότητας των Ρώσων και του φιλορωσικού (άσε τους αγώνες ανεξαρτησίας της χώρας που έγιναν, μέσα τους τι ήθελαν) ταπεραμέντου του κόσμου. Ευθέως ανάλογη ήταν και η στάση στις συμφωνίες της Νορβηγίας...δεκανίκι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ήταν με αντάλλαγμα την αλιεία και την ασυδωσία στις θάλασσες με την ευγενική υποστήριξη των ΗΠΑ...Μάθε λίγο πως ήρθαν στο πλευρό των Σουηδών...Εκτός της ζώνης ελεύθερου εμπορίου. Μάθε για τη χερσόνησο παραχώρησης στα Δυτικά (αλιεία, συνεκμετάλλευση τουριστική), για τα κοινά προγράμματα ανάπτυξης, για τη προμήθεια υψηλής τεχνολογίας και βαριάς βιομηχανίας (ναυπηγεία) από πλευράς Σουηδίας...Είναι πολλά τι να σου πω...
Πάμε στα ελληνοτουρκικά πάλι...Φαντάζομαι αν κάποιος από εσάς είχε γεννηθεί τούρκος να μην υποστήριζε την Ελλάδα έ; το ίδιο ισχύει και για έναν Τούρκο αν γεννιόταν στην Ελλάδα. Δηλαδή συγγνώμη εμείς στην ΠΕΡΣΙΑ δεν λέμε ότι κάποιες πόλεις που έμειναν αξιωματούχοι του Μ.Αλέξανδρου έδωσαν πολιτισμό, γράμματα κτλ...??? Ε αυτοί φωνάζουν ότι τους παρουσιάζουμε βάρβαρους (βλέπε ταινία 300) και ότι είχαν προγενέστερο πολιτισμό (αυτό είναι αλήθεια) από εμάς...Στο τέλος θα καταλήξουμε να ορίζουμε ΒΑΡΒΑΡΟ όποιον λέει το βαρ-βαρ κατά τον γνωστό ιστορικό χαρακτηρισμό...
ΘΑ τελειώσω με ΜΟΝΟΠΟΛΗ...ωραιότατο παράδειγμα φίλε μου...Εχω το χάρτη μόνος μου, όλο δικό μου...παίζω με έναν ή παραπάνω αντιπάλους...κάποια στιγμή όλα τα οικόπεδα είναι δικά μου. Σου παραθέτω αποτελέσματα αυτού του γεγονότος:
1. τσαντίζονται και στην πέφτουν οι υπόλοιποι παίκτες,
2. αρχίζουν να σε κλέβουν απασχολώντας σε με κάτι
3. σκίζουν τη μονόπολη...κτλ κτλ
ΑΝ λοιπόν εκεί που τα έχεις όλα αρχίσεις να πουλάς ή να χάνεις 1-2 κομματάκια δήθεν για να συνεχιστεί το παιχνίδι ΔΕΝ γίνεται εμπόριο, δε ρέει το χρήμα, δε συνεχίζεται ομαλά το παιχνίδι...Βεβαίως υπάρχει η περίπτωση να τα χάσεις όλα κάποια στιγμή αλλά αν όλοι είναι ευχαριστημένοι το πιθανότερο είναι να έχει νυχτώσει (ή ξημερώσει) να είστε όλοι κουρασμένοι και ευχαριστημένοι και να χωρίσετε φιλικά μέχρι το επόμενο παιχνίδι...ΣΚΕΨΟΥ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΙΣ....

MXracer

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2005
Like
8
Πόντοι
1
Αρχηγέ είσαι βαθιά νυχτωμένος.
        1. Πες μου ποιες είναι οι ανακρίβειες για το Σουηδικό μοντέλο ή θα ξέρεις τι λες ή θα μιλάς στον αέρα οπότε χάνω τον χρόνο μου
        2. Το Αιγαίο το έχουμε μόνο στα χαρτιά; Επειδή είμαστε μαλάκες και δεν αντιδράμε και δεν συζητάω για πόλεμο? είμαστε Ευρωπαίοι και η Αμερική έχει αρχίσει να χάνει την επιρροή που είχε από εκεί έρχομαι τώρα γύρισα το βλέπεις παντού το λένε οι ίδιοι τα σενάρια που λες είναι τουλάχιστον παλιά
      3. Η Συνομοσπονδία είναι η πιο μεγάλη βλακεία που έχω ακούσει ποτέ μου? δεν θα μας αφήσουν να βγάλουμε το πετρέλαιο; Επειδή δεν βάλαμε στο παιχνίδι τους Ρώσους που παρακαλάνε χρόνια και μας δίνουν πολλά οφέλη και που έχουν και προηγούμενα με τους Τούρκους. Δεν σου αρέσουν οι Ρώσοι οι Γάλλοι να δεις τι υπόσχονται και σου ξανά λέω οι Αμερικάνοι λίγα μπορούν να κάνουν απλώς θέλει θράσος, θράσος και αρχίδια που δεν έχουμε. Εννοείτε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα πολύ μικρή για να τα καταφέρει μόνη της και στο θέμα αυτό δεν έχει ούτε τα τεχνικά μέσα να το κάνει μόνη της αλλά μπορεί να γίνει χωρίς να ξεπουληθούμε... συνομοσπονδία=ξεπούλημα δεν πονηρεύεσαι που οι Τούρκοι είναι αυτοί που το πρότειναν πριν από χρόνια;
      4. Αυτό είναι Τώρα περισσότερο εφικτό από κάθε άλλη φορά και με την συμφωνία που έγινε για τον αγωγό (σήμερα). Ξέρεις γιατί δεν προχωρούσε όλα αυτά τα χρόνια; Εξαιτίας της δυσαρέσκειας των Αμερικανών. Ξέρεις γιατί προχώρησε τώρα; γιατί τους τελείωσαν τα χαρτιά? οι πιέσεις που δέχονται από Ευρώπη και Ρωσία τους έχουν βάλει πάγο. Όχι; Νομίζεις.
    5. Η απάντηση σου για την Μονόπολυ είναι η απάντηση που θα έδινε ένα 10χρονο παιδάκι αν τσατιζόταν που έχανε το παιχνίδι. Αυτό ήταν ένα απλό παράδειγμα, οι διεθνείς συμφωνίες οδηγούνται με άλλους τρόπους, όταν ελέγχεις όλο το τραπέζι τότε απλά πας σε άλλο πιο μεγάλο αλλάζεις ?club? τότε είναι που ακούς  ?Welcome to the club? πιο πριν ήταν ?Sorry only big players?
    6. Σκέφτομαι πολύ πριν μιλήσω αν θέλεις κάνε το ίδιο και απάντησε με επιχειρήματα και όχι αερολογίες.
  7. Ποιοι είχαν πολιτισμό πριν από εμάς είπες; Που τα διάβασες αυτά στην Σουηδία; Σε παρακαλώ να με παραπέμψεις στις Ιστορικές σου πηγές. Είναι εύκολο να μιλάς στον αέρα.
  8. Φιλικά πάντα: ʼνοιξε τα μάτια σου.

Take care.

mc90606

Μέλος
Εγγρ.
31 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
1
Ο κεμαλ παιδια ηταν ευραιος.......

mc90606

Μέλος
Εγγρ.
31 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
1
α και κατι αλλο επειδη πολλα ακουγονται περι φιλιας και προσεγγισης των 2 λαων.. Σας τα πασαρουν και τα τρωτε γιατι αυτοι που τα πασαρουν θελουν να κανουνε μπισνες και εμποριο με τους απεναντι. Δεν προκειται ποτε να προσεγγισουν οι 2 λαοι γιατι πολυ απλα εχουν ταιραστιες διαφορες. Μας γκρεμισαν μια αυτοκρατορια και τους γκρεμισαμε και εμεις ακολουθως μια.... αυτα.

ΥΓ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟΥΣ 1619 αγνοουμενους της Κυπρου που χαθηκαν εξαιτιας της ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ και της μονγκολικης νοοτροπιας τους. Ειναι σχεδον βεβαιο οτι εξοντωθηκαν μεχρι ενος κατα παράβασην καθε συνθηκης 30 χρονια μετα το περας του Β παγκοσμιου και της δικης της Νυρεμβεργης. ΟΥΤΕ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΝΑΖΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΑ

Milfakias

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2006
Like
505
Πόντοι
21
α και κατι αλλο επειδη πολλα ακουγονται περι φιλιας και προσεγγισης των 2 λαων.. Σας τα πασαρουν και τα τρωτε γιατι αυτοι που τα πασαρουν θελουν να κανουνε μπισνες και εμποριο με τους απεναντι. Δεν προκειται ποτε να προσεγγισουν οι 2 λαοι γιατι πολυ απλα εχουν ταιραστιες διαφορες. Μας γκρεμισαν μια αυτοκρατορια και τους γκρεμισαμε και εμεις ακολουθως μια.... αυτα.

ΥΓ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟΥΣ 1619 αγνοουμενους της Κυπρου που χαθηκαν εξαιτιας της ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ και της μονγκολικης νοοτροπιας τους. Ειναι σχεδον βεβαιο οτι εξοντωθηκαν μεχρι ενος κατα παράβασην καθε συνθηκης 30 χρονια μετα το περας του Β παγκοσμιου και της δικης της Νυρεμβεργης. ΟΥΤΕ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΝΑΖΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΑ

+1000000

iwcg

Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2006
Like
17
Πόντοι
6
Το θέμα να προσπαθείσω να πείσω κάποιον ή κάποιους για τα ελληνοτουρκικά ΔΕΝ με απασχολεί και ούτε ήταν ο στόχος μου.
Επίσης η προσέγγιση μέσω του Δανο-Σουηδικού μοντέλου είναι ένα επιχείρημα που δε βασίζεται αγαπητέ MXRACER σε ξένες παρεμβατικότητες δηλαδή δε περιμέναμε να κάνει κάποια τρίτη δύναμη κάτι άλλο.
Αερολογίες ως προς πιο θέμα εννοείς ότι λέω;
Πολιτισμό καταγεγραμμένο σύμφωνα με την παγκόσμια ιστορία είχαμε για πρώτη φορά (οργανωμένο) στην κοιλάδα του ΟΥΡ...Μπορείς να ανατρέξεις σε εγκυκλοπαίδεια να το διαβάσεις...Η σημερινή περιοχή δηλαδή που εκβάλλει Τίγρης και Ευφράτης. (Αν και πολλοί λένε πλέον ότι η ανθρώπινη ομαδική ζωή ξεκίνησε από την Αφρική).
Το θέμα της Συνομοσπονδίας είχε τεθεί πολιτικά στην ατζέντα των δύο χωρών εδώ και 27 χρόνια σχεδόν μετά την εκλογή του Παπανδρέου σε κάποιες διπλωματικές συναντήσεις. Ξέρεις φίλε μου ποιοι υπέσκαψαν ΤΟΤΕ αυτή τη πιθανότητα; Οι Ρώσοι που ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ με τίποτα να αποκλειστούν στη Μαύρη Θάλασσα. Πάμε στους Γάλλους...Σε παραπέμπω στα ΜΙΡΑΖ που έχουν τα ίδια παρόμοια και ίσως χειρότερα προβλήματα με τη σειρά των f-16 κτλ των ΗΠΑ...Αλλά αυτό είναι το λιγότερο...Μόλις δεν τους κάναμε παραγγελίες μας κόβανε την καλημέρα (κοινώς το Ελλάς-Γαλλία συμμαχία γινόταν αηδία) και μας αντιδρούσαν από τη γεωργική πολιτική στην τότε ΕΟΚ και τώρα ΕΕ μέχρι στις ψήφους της Γιουροβίζιον (!!!)
Πάμε στην Κύπρο...κανείς δεν υποτιμά τα γεγονότα. Λίγο ή περισσότερο ένας λαός φέρθηκε βάρβαρα σε κάποιον άλλο όταν εισέβαλλε. Δηλαδή οι Ρώσοι δεν εισέβαλλαν κάπου και δεν έκαναν θηριωδίες; Οι Αμερικάνοι τώρα στο Ιράκ δεν το έχουν ξεκωλ....σει; Οι Γάλλοι στη Νέα Καληδονία ή στην Αλγερία πιο παλιά δεν τα έχουν κάνει γης μαδιάμ; οι Γερμανοί στο Β' ΠΠ δεν έκαναν τα ίδια; Το θέμα λοιπόν δεν είναι σε αυτές τις περιπτώσεις το αποτέλεσμα...αλλά το αίτιο και ποιοί είναι πίσω. Στην  Κύπρο οι Τούρκοι φέρθηκαν ως ΤΟΥΡΚΟΙ με τις ευλογίες των Αμερικανών (ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ), των ευρωπαίων (που κώφευαν), των ʼγγλων που έκαναν μόκο για πολλούς λόγους και φυσικά των ΕΛΛΗΝΩΝ που είχαν και το μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης (πολιτικών). Φυσικά υπήρχαν και οι Κύπριοι που είχαν, έχουν και θα έχουν ευθύνες μέγιστες, ένας λαός που τους αρέσει να ζει ακόμα και σήμερα στο μεγαλύτερο ποσοστό με τη Βασίλισσα της Αγγλίας και τη φωτογραφία της σε κάθε σπίτι.
Μπίζνες δύο λαών.Καλά είστε σοβαροί; Γιατί δηλαδή 2 γειτονικά κράτη (ή περισσότερα) δε μπορούν να συνεργάζονται οικονομικά (και πολιτικά-πολιτιστικά-κτλ);;;; που το έχετε ξανακούσει αυτό;;; Αλίμονο αν δε συνεργαστείς (σωστά και δίκαια) με τους γείτονες.
Συνομοσπονδία μέρος δεύτερο. Αγαπητέ MXRACER κάτι έχασες κοινώς. Το μοντέλο αυτό δεν αφορούσε ποτέ ΜΟΝΟ τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου που σωστότατα αναφέρεις ότι ΣΗΜΕΡΑ είναι σχεδόν ολοκληρωτικά δικό μας και άρα δεν υπάρχει λόγος παραχωρήσεων. Το μοντέλο περιλάμβανε και την Ανατολική Θράκη και τον Εύξεινο και πολλάακόμα (Υδάτινες ενεργειακές κατασκευές, οδικές αρτηρίες μεγάλου εμπορίου, έλεγχος θαλάσσιων δρόμων) μα κυρίως πάνω από όλα το άνοιγμα επιρροής μιας τέτοιας ιστορίας στην ευρώπη και τη Δύση μέσω Ελλάδας και στο Ισλαμικό τόξο μέσω της Τουρκίας. Σε βάθος χρόνου φυσικα αλλά που....τέτοια πράγματα. Χωρίς φυσικά να ξεχάσουμε την ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΠΟΥΣΙΑ λόγω μη ανάγκης πλέον προμήθειας ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ....(πρόσεξέ το αυτό).
Επιμένω ακόμα σε ένα πράγμα ζούμε και καλά κάνουμε ίσως όπως μας μαθαίνουν. Αν αρχίσουν τώρα (όπως γίνεται με τα βιβλία ιστορίας) να μας μαθαίνουν ότι η ιστορία μας με τους τούρκους ήταν διαφορετική και αλλιώς σε 1-2 γενιές άντε 3 όλα θα είναι διαφορετικά. Ήδη ξεκίνησε η αλβανική προσέγγιση εδώ και χρόνια, αλλάζουν βιβλία και στις δύο πλευρές και ξέρεις γιατί; Γιατί αυτό εδώ το κράτος που ζούμε στηρίζει το μέλλον του στους αλλοδαπούς (πληθυσμιακά και αναπτυξιακά) και κατά μεγάλο μέρος στους Αλβανούς. Που μπορεί και αυτοί στο μεγάλο ποσοστό να είναι άγριοι, απολίτιστοι εκείνο το άλλο όμως δεν παύουν να είναι άνθρωποι που κάποια στιγμή μπορούν να μας προσεγγίσουν και να μας εξυπηρετήσουν (και αντίστροφα). Δηλαδή με την ιστορία με τα Σκόπια τι κερδίσαμε; Αν το χειριζόμαστε λίγο καλύτερα και κάναμε σωστές διμερείς επαφές του τύπου (κάνε πίσω με το όνομα, να σε βοηθήσω διακρατικά πχ στην ΕΕ, στην ανάπτυξη, κτλ) κάτι θα γινότανε καλύτερο...ήδη οι επιχειρηματίες ΜΑΣ εδώ και χρόνια χεστ....νε για το όνομα και έχουν πάει επιχειρήσεις και κονδύλια εκεί κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Και εμείς πηδ...με τις Σκοπιανές, Αλβανίδες (για να δέσω και με το εδώ site) και Βουλγάρες, κτλ. Α! μια και Βουλγάρες, δηλαδή οι Βούλγαροι παλιά και ιστορικά μας φέρθηκαν με το γάντι...Δεν έσφαξαν, δεν εξανδραπόδισαν, δεν έκαψαν....πολιτισμένοι 100% οι φίλοι γείτονες...
Το μοντέλο της Μονόπολης το έβαλες εσύ. Το πως το προσεγγίζεις από θεματολογία είναι υποκειμενικό και από μένα σεβαστό. Αλλά δε με πείθεις.
Τέλος θα τελειώσω με τα πετρέλαια...Αγαπητέ μου από παγκόσμια πολιτική είσαι ΒΑΘΙΑ νυχτωμένος μετά συγχωρήσεως....Πετρέλαιο και φυσικό αέριο για παράδειγμα έχει η περιοχή του Κατακόλου στην Ηλεία από την εποχή των Γερμανών στο Β' ΠΠ. Μιλάμε για τεράστια κοιτάσματα (εξ ου και οι σεισμοί της περιοχής). Η θάλασσα μέσα αν πας στο λιμάνι βράζει από το αέριο...Οι Γερμανοί έστησαν 2 ή 3 αν θυμάμαι από όσα διάβασα πετρελαιοπηγές και τις οποίες προόριζαν για κάλυψη των αναγκών τους στη λεκάνη της Μεσογείου. Τις έκλεισαν (σφράγισαν) σχεδόν 2 μήνες μετά αφού οι διεθνείς κανονισμοί επιβάλλουν (ακόμα και στον Χίτλερ) να εκμεταλλεύονται κατά περίσταση όποτε θέλουν όποιο κοίτασμα. Κάτι που συνεχίστηκε μέχρι σήμερα...Λες να τα δώσουμε στους Ρώσους ή στους Γάλλους ή στους Αμερικάνους χωρίς να αποφασίσει ο ευρύτερος διεθνής παράγοντας; Δε νομίζω...
Τέλος πάντων, η ευρύτητα των απόψεων αν δεν παραποιεί τη γνώμη των άλλων και των ιστορικών δεδομένων (καταγεγραμμένων από όποια πλευρά πάντως) είναι ΘΕΜΙΤΗ και με αυτό προσεγγίζω εσένα και όσους διαφωνούν...(όχι δεν προτείνω να κάνουμε συνομοσπονδία εδώ μέσα...!!!). ʼλλωστε το μοντέλο αυτό πλέον δεν είναι εφικτό και δεν έχει νόημα σύμφωνα με τα τελευταία σενάρια των ΗΠΑ για την Τουρκία (σύντομα διαμελισμός της σε τρια κράτη θα το δουν πιθανόν τα παιδιά μας...)

markhsios

Μέλος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Like
0
Πόντοι
1
Έτσι ακριβώς είναι. Η τύχη της Τουρκίας είναι προεξοφλημένη. Σύντομα θα διαμελιστεί με απαρχή την ανεξαρτητοποίηση του Κουρδικού Βορείου Ιράκ και την προσάρτηση καθώς φαίνεται και των υπόλοιπων τουρκικών, συριακών και ιρανικών κομματιών όπου ζουν συμπαγείς κουρδικοί πληθυσμοί. Όσο οι Αμερικανοί θα αδυνατούν να ελέγξουν πλήρως το Ιράκ, και από ότι φαίνεται το έχουν χάσει το παιχνίδι, θα προωθούν το εναλλακτικό σχέδιο για ένα ανεξάρτητο κουρδικό κράτος- μακρύ χέρι τους στην Μεση Ανατολή, ενεργειακά αυτόνομο και εθνικά και πολιτικά σταθερό.
Το θέμα είναι πώς θα διαμορφωθεί το τοπίο μετά τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα προκληθούν στο εσωτερικό της Τουρκίας. Θα ισχύσει το αμερικανικό στρατηγικό σενάριο περί 3 διαφορετικών κρατών ή θα προκύξει κάποιο άλλο μόρφωμα???
Σε μια τέτοια περίπτωση να την συζητούσαμε ευχαρίστως μία χαλαρή ομοσπονδία ή συνομοσπονδία με το κομμάτι των μικρασιατικών παραλίων που μας ανήκει άλλωστε ιστορικά και το οποίο κατοικείται από τουρκικούς πληθυσμούς ελληνικής ως επί το πλείστον καταγωγής (όπου βλέπετε τούρκους με ανοικτόχρωμα χαρακτηριστικά να είστε υποψιασμένοι, διότι οι σελτζο΄θκοι και οι οθωμανοί τούρκοι είχαν μογγολικού τύπου φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά).
Επιπροσθέτως, επειδή το νέο διακύβευμα είναι η ενέργεια και οι υδάτινοι πόροι, πρέπει να εξασφαλίσουμε ως κράτος την στρατηγική μας θέση ως ενεργειακού και υδάτινου κόμβου. Είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι ο Πούτιν ήρθε 2 φορές μέσα σε ένα εξάμηνο για να κλείσει το θέμα του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολη, το οποίο αν το κοιτάξει κανείς στον χάρτη δεν είναι παρά μια πουτσούλα 200 κάτι χιλιομέτρων, επιφανειακά ασήμαντη μπροστά στους γενικότερους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Ρωσίας  και σε άλλους αγωγούς τεράστιους όπως ας πούμε ο Bluestream, πολλαπλάσιας οικονομικής και στρατηγικής σημασίας?????
Προφανώς και σε τέτοιο υψηλό επίπεδο διενεργούνται διάφορες ζυμώσεις που εμείς προφανώς ως απλοί πολίτες δεν θα τις μάθουμε ποτέ, ας ελπίσουμε μόνο ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να ανταπεξέλθει όσο γινέται πιο έξυπνα στι νέες προκλήσεις.
Και μακάρι να κατασκευστούν και οι υπόλοιποι αγωγοί φυσικού αερίου Τουρκίας- Ελλάδας -Ιταλίας, και να καταστούμε πραγματικό ενεργειακός κόμβος στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Τοτε, έστω και μακροπρόθεσμα, η στρατηγική μας θέση θα αλλάξει προς το καλύτερο.
Πάντως η Τουρκία είναι πλέον πολύ κοντά στο σημείο να επαληθεύσει την πολύ γνωστή παροιμία "όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες".
Γι' αυτό καμία συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, κανένα δεκανίκι βοήθειας προς την Τουρκία, ας τους αφήσουμε πρώτα να τους τριχοτομήσουν οι Αμερικανοί και έπειτα σε συνεργασία πάντα με τον διεθνή παράγοντα, τους επιβάλλουμε τους δικούς μας όρους συνεργασίας, συνεκμετάλλευσης ή οτιδήποτε άλλο.......
;)

MXracer

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2005
Like
8
Πόντοι
1
iwcg Έχεις μια δομημένη άποψη και μου αρέσει αλλά ταυτόχρονα ξεφεύγεις από την απάντηση σου και ουσιαστικά απαντάς μόνος σου. Εν συντομία:

Σου εξηγώ ότι κάνεις λάθος με το επιμένεις σε μοντέλο συνομοσπονδίας, η θετική απάντηση έρχεται από εσένα τον ίδιο:
...(όχι δεν προτείνω να κάνουμε συνομοσπονδία εδώ μέσα...!!!). ʼλλωστε το μοντέλο αυτό πλέον δεν είναι εφικτό και δεν έχει νόημα σύμφωνα με τα τελευταία σενάρια των ΗΠΑ για την Τουρκία (σύντομα διαμελισμός της σε τρια κράτη θα το δουν πιθανόν τα παιδιά μας...)

Φαίνεται ότι προς το τέλος του λογυδρίου σου καταλήγεις σε άλλο πιστεύω από αυτό που ξεκίνησες. Συμφωνούμε λοιπόν στο ότι η συνομοσπονδία δεν είναι κάτι το οποίο στην ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ φάση ΔΕΝ ευνοεί τις Ελληνικές θέσεις;

Το θέμα της Συνομοσπονδ ίας είχε τεθεί πολιτικά στην ατζέντα των δύο χωρών εδώ και 27 χρόνια???.
Συνομοσπονδία μέρος δεύτερο. Αγαπητέ MXRACER κάτι έχασες κοινώς. Το μοντέλο αυτό δεν αφορούσε ποτέ ΜΟΝΟ τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου που σωστότατα αναφέρεις ότι ΣΗΜΕΡΑ είναι σχεδόν ολοκληρωτικά δικό μας και άρα δεν υπάρχει λόγος παραχωρήσεων. Το μοντέλο περιλάμβανε και την Ανατολική Θράκη και τον Εύξεινο και πολλάακόμα (Υδάτινες ενεργειακές κατασκευές, οδικές αρτηρίες μεγάλου εμπορίου, έλεγχος θαλάσσιων δρόμων) μα κυρίως πάνω από όλα το άνοιγμα επιρροής μιας τέτοιας ιστορίας στην ευρώπη και τη Δύση μέσω Ελλάδας και στο Ισλαμικό τόξο μέσω της Τουρκίας. Σε βάθος χρόνου φυσικα αλλά που....τέτοια πράγματα. Χωρίς φυσικά να ξεχάσουμε την ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΠΟΥΣΙΑ λόγω μη ανάγκης πλέον προμήθειας ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ....(πρόσεξέ το αυτό).

Αυτό που σου έχω πει παραπάνω σε άλλο ποστ ισχύει και τώρα, τα επιχειρήματα σου χρειάζονται update πριν από 27 χρόνια τα πράγματα ήταν αλλιώς. Τώρα για τον έλεγχο θαλάσσιων δρόμων που λες από τη στιγμή που δεν ελέγχουμε τον Βόσπορο όλα τα υπόλοιπα είναι πολύ λίγα μπροστά στο να έχουμε τους Τούρκους να αλωνίζουν στο Αιγαίο η απάντηση ήρθε χθες με την συμφωνία του αγωγού τώρα πια προσπερνάμε, όσο για τις οδικές αρτηρίες η Εγνατία είναι σχεδόν έτοιμη και πέρσι που ήμουν Κωνσταντινούπολη τα έργα είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί περνάς απέναντι μόνο με ταυτότητα πια και το δίπλωμα σου αναγνωρίζεται? ο δρόμος ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα για τις μεταφορικές. Οι επιχειρηματίες δεν περιμένουν τα κράτη και όπως και στα Σκόπια που σωστά αναφέρεις έτσι και στην Τουρκία χρόνια τώρα οι ναυτιλιακές οι κατασκευαστικέ και άλλες εταιρείες βγάζουν τα μαλιοκέφαλα τους.

Επίσης η προσέγγιση μέσω του Δανο-Σουηδικού μοντέλου είναι ένα επιχείρημα που δε βασίζεται αγαπητέ MXRACER σε ξένες παρεμβατικότητες δηλαδή δε περιμέναμε να κάνει κάποια τρίτη δύναμη κάτι άλλο.

Από την αρχή που ανέφερες αυτό το παράδειγμα ήταν άτοπο γιατί οι ομοιότητες με την περίπτωση μας είναι ελάχιστες. Αναφέρεσαι σου λέω για 2η φορά σε μια άλλη εποχή τώρα και με δεδομένο Αμερικανούς, Ρώσους και Ευρωπαϊκή Ένωση ΔΕΝ γίνεται τίποτα χωρίς «ξένη παρεμβατικότητα» τα υπόλοιπα επιχειρήματα περί Σουηδικού μοντέλου στα έχω θέσει παραπάνω

Πολιτισμό καταγεγραμμ ένο σύμφωνα με την παγκόσμια ιστορία είχαμε για πρώτη φορά (οργανωμένο) στην κοιλάδα του ΟΥΡ...

Η Ιστορία εμπλουτίζεται συνεχώς καθώς νέα ευρήματα έρχονται στο φως και νέες τεχνολογίες βοηθούν τον άνθρωπο να δει μακρύτερα, αναφέρεσαι προφανώς στον πολιτισμό που υπήρχε το 3.000πΧ το μουσείο Γκέτι διαθέτει ευρήματα που αποδεικνύουν ότι το μοντέλου του Ινδοευρωπαϊκού πρώτου πολισμού δεν ευσταθή και πιστεύω πως μέσα στα επόμενα χρόνια θα γίνει ευρέως γνωστό.

Για να κλείσω θέλω να πω ας κοιτάμε όλοι τις εξελίξεις και ας αλλάζουν οι θέσεις μας σύμφωνα με αυτές κρατώντας σταθερό μόνο τον πρωταρχικό στόχο ίσως έτσι μια μέρα θα τον φτάσουμε.

Του Κώστα Φετοκάκη από το περιοδικό MAX Οκτώβριος '99 τεύχος 115 σελ 10

Αλλά να μην ξεχνάμε τι σημαίνει Τουρκία : μία σταθερά απειλητική δύναμη. Είναι σα να έχεις έναν γείτονα που εδώ και χρόνια ψάχνεται να σου "βιάσει" την γκόμενα. Ξαφνικά του γκρεμίζεται το σπίτι κι αυτός μένει στο δρόμο. Θα του δώσεις να φάει ένα κλαμπ σάντουϊτς, αλλά θα το πας μόνος σου - δε θα το δώσεις στη γυναίκα σου να του το πάει. Στην πρώτη περίπτωση είσαι φιλάνθρωπος. Στη δεύτερη είσαι μαλάκας."

iwcg

Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2006
Like
17
Πόντοι
6
MXracer και Markhsios...το μοντέλο της συνομοσπονδίας είναι δύσκολο να εξηγηθεί και όπως σωστά είπατε δεν είναι για τώρα. Αλλωστε δεν ανέφερα εγώ χρονικό προσδιορισμό. Δεν έχει πεθάνει σα σενάριο και πιστεύω ότι είναι το τελευταίο χαρτί για ΗΠΑ να κρατήσουν επαφή στο χώρο της ΝΑ Μεσογείου με μακρύ χέρι προς τη Μέση Ανατολή.
Κάτι παρόμοιο είχαν σκεφτεί και οι Ρώσοι αλλά οι εξελίξεις τους πρόλαβαν. Για όσους δε θυμούνται ή δε ξέρουν να αναφέρω απλά την επέμβαση Σερβοβουλγαρικών και Ελληνικών δυνάμεων στα Σκόπια και σε κομμάτι της Αλβανίας που έπαιξε σα σενάριο επί Μητσοτάκη αλλά ούτε πολιτικούς είχαν οι χώρες ούτε οι Ρώσοι το χειρίστικαν καλά και φυσικά οι ΗΠΑ αντέδρασαν πιο γρήγορα...
Η τριχοτομία της Τουρκίας είναι ορατή και πολύ σύντομη. Για πολλούς λόγους...αλλά μην περιμένετε ιστορικές επανασυνδέσεις με παράλια κτλ...ΑΠλά το κομμάτι αυτό θα είναι πιο κοντά στην ΕΕ (ένταξη=αντάλλαγμα) πιο κοντά στα δυτικά πρότυπα και φυσικά αυτό που σωστά είπε ο Μarkhsios στον γενικότερο έλεγχο της περιοχής. Αλλωστε και η επέμβαση στην Κύπρο ήταν χέρι ΗΠΑ να μπορούν να την έχουν σα σταθερό αεροπλανοφόρο στην περιοχή για όσους δεν κατάλαβαν τι έγινε το '74 (με την ανοχή των Αγγλων που εξυπηρετήθηκαν και αυτοί εκεί αλλά και αλλού).
Για μένα πάντως αν θέλετε τη γνώμη μου θα προτιμούσα την απομόνωση της Τουρκίας ή τη διάλυσή της αλλά αυτό στην εποχή μας ούτε είναι εφικτό ούτε συμφέρει...Αστάθεια βλέπετε. Αρα μια τριχοτόμηση με ταυτόχρονη ένταξη στην ευρωζώνη του "καλού" κομματιού και πιθανή χαλαρή συνομοσπονδία ίσως παίζει καλύτερα. Φυσικά παραμένει πάντα και το σενάριο με το τι θα γίνει με την Ελλάδα αφού τα σενάρια για τα επόμενα 30 χρόνια (από ΗΠΑ μεριά) τη θέλουν λίγο πιο κάτω στα σύνορα...
Τέλος πάντων δε τσακωνόμαστε αλίμονο....απόψεις βάση δημοσιευμάτων η ιστορικών στοιχείων λέμε διανθισμένες με προσωπικές κάθε φορά δικές μας σκέψεις. Όσο για το ξεκίνησμα του ανθρώπινου πολιτισμού πολλά λέγονται ας μείνουμε στα σημερινά δεδομένα...Είπαμε οι πρώτοι οργανωμένοι ομαδικά άνθρωποι ξεκίνησαν από Αφρική αυτό είναι σίγουρο λόγω ευρημάτων. Τώρα τι άλλο θα βγει στο μέλλον κανείς δε ξέρει...άλλωστε δεν αποκλείεται ποτέ και σενάριο "τυχαίας πτώσης ή εξωγήινης παρέμβασης" που αποκρύπτεται και φυλάγεται για ευνόητους λόγους αλλά εδώ ξεφεύγουμε πολύ....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom