Νέα

Μπλοκάρισμα του YouTube στην Τουρκία ...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα polemistis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 96
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)
OP
OP
polemistis

polemistis

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2006
Μηνύματα
1.162
Like
6
Πόντοι
16
Στην χώρα μας όμως δεν είδα κανένα τηλεοπτικό σταθμό να παροτρύνει τους τηλεθεατές να αντιδράσουν για βίντεο του youtube
 

Heaven_and_Hell

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2007
Μηνύματα
46
Like
0
Πόντοι
0
Η μεγάλη πλάκα είναι οι Τούρκοι που δεν ξέρουν καλά αγγλικά και προσπαθούν να σου βρίσουν την μάνα και την αδερφή λέγοντας

I fuck you sister , I fuck you mother

Θέλεις να πεις ότι δεν είναι δήλωση πως το κάνουν;;;;;

:2funny:  :2funny:  :2funny:  :2funny:

Δεν το είχα καταλάβει!!! Ιδίως με τόσα Μόγγολα (μην ξεχνάμε την καταγωγή τους) νόμιζα πως ήταν συνήθης πρακτική!!!  :2funny:

ΟΚ, σταματάω. Το έριξα το επίπεδο.
 

Heaven_and_Hell

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2007
Μηνύματα
46
Like
0
Πόντοι
0
Στην χώρα μας όμως δεν είδα κανένα τηλεοπτικό σταθμό να παροτρύνει τους τηλεθεατές να αντιδράσουν για βίντεο του youtube

ʼλλη η τουρκική διπλωματία και προπαγάνδα και άλλο η Κοιμωμένη του Χαλεπά εκάστοτε ελληνική διπλωματία και προπαγάνδα.  :jerking:

Μη συγκρίνεις. Χάνουμε.

Η Τουρκία έχει και κάπου 600 χρόνια διοίκησης αυτοκρατορίας σερί. Και αυτό το κράτος ποτέ δεν έχασε τη συνοχή του. Δεν απορείς γιατί;

Εμείς ξεσπαθώνουμε μόνο για το δικαίωμα της Θώδη να τραγουδήσει Κινέζικα!  :headbang:
 

Metz

Μέλος
Εγγρ.
6 Μαρ 2007
Μηνύματα
171
Like
0
Πόντοι
1
Τι να περιμένει κανείς από τους τουρκαλάδες! Ιδού και η έκθεση που έβγαλε το State Department σήμερα:

Για τα δικά τους χάλια οι Αμερικάνοι έβγαλαν καμιά έκθεση;Πιο ανελεύθερη χώρα από τις ΗΠΑ δεν υπάρχει...Ακόμα και οι Ισλαμιστικές,είναι πιο δημοκρατικές,διότι οι νόμοι είναι για όλους.Στις ΗΠΑ είναι μόνο για τους φτωχούς...
 

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Μηνύματα
4.745
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
Εγω εχω δει βιντεακι με αερομαχια στο αιγαιο οπου ''κερδιζουν'' οι τουρκοι κι απο κατω εχει σχολια του τυπου...να ποιος κανει κουμαντο στο αιγαιο'',''να σε ποιον ανηκουν τα νησια'' κτλ...καλα να παθουν οι γυφταραδες!
 

ereunitikos

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2007
Μηνύματα
707
Like
0
Πόντοι
6
Εδώ καράβια πνίγονται και η γριά χτενίζει το μουνί της....
 

iwcg

Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2006
Μηνύματα
635
Like
17
Πόντοι
6
Διαβάζοντας τα παραπάνω (περί Βενιζέλου, Κεμάλ, ουδετερότητας) και βάση πολιτικών δεδομένων που έχει καταγράψει διεθνώς η ιστορία να πω κάτι και όποιος το καταλάβει. Πόλεμοι θα γίνονται όσο υπάρχουν άνθρωποι. Στους πολέμους θα γίνονται ακρότητες από όποιον μπορεί (πχ στο Β' ΠΠ έκαναν οι Γερμανοί σύμφωνα με τους Συμμάχους, σήμερα κάνουν οι Αμερικάνοι σύμφωνα με τους Γερμανούς και την ΕΕ). Σε κάθε πόλεμο η ιστορία γράφεται από τρεις πλευρές: του νικητή, του ηττημένου και των απέξω (κοινώς διεθνή άποψη). Σε κάθε πόλεμο ακόμα και άν είναι μεταξύ δύο κρατών ΠΟΤΕ δε συμμετέχουν μόνο δύο κράτη (πχ βλέπε Ισραήλ-Λίβανος πρόσφατο). Σε κάθε πόλεμο ποτέ το αίτιο ή οι αιτίες δεν είναι οι πραγματικές ή οι φαινομενικές...συνήθως είναι οικονομικές.
Θα μπορούσα να σας αναλύσω πολλά ακόμα για τους πολέμους. Θα σας επισημάνω μόνο κάτι για όσους εντός συνόρων (αλλά και εκτός) δείχνετε άκρατο εθνικισμό και ενθουσιασμό στο γραφόμενο λόγο (ή προφορικό) για την υπεράσπιση των πάτριων εδαφών-προσώπων, κτλ.
Στα ελληνοτουρκικά με ένα βάθος χρόνου 550+ ετών είχαμε μέχρι πρόσφατα μια ιστορική άποψη ως χώρα. Αυτή μαθαίναμε στα παιδιά μας, αυτή μάθαμε εμείς. Αυτή προασπιζόμαστε τελικά ως χώρα διεθνώς. Για παράδειγμα σφαγές επί τουρκοκρατίας, αλβανικές βλέψεις, προβλήματα στο Αιγαίο, Μικρασιατική καταστροφή, κτλ κτλ...Γενικά ότι έχουμε αποκτήσει με την ιστορική (ΜΑΣ) γνώση ως λαός.
Σας παραθέτω ορισμένα παραδείγματα των σημερινών ελληνικών βιβλίων ιστορίας ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ:
Καταρχήν ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ιστορικά έχει διαγραφεί...δεν υπάρχει ως πρόσωπο. Το λάβαρο της Αγ. Λαύρας (κατά τα βιβλία) αναφέρεται ως: "...είναι άγνωστη και προφανώς αδιευκρίνιστη η συμβολή του στην εθνικο-απελευθερωτική προσπάθεια των Ελλήνων". Η σφαγή του Αθ. Διάκου στην Αλαμάνα χαρακτηρίζεται ως "...ατυχές γεγονός τγης σύγκρουσης δύο διαφορετικών αντιλήψεων..." και για τη σχέση Οδ. Ανδρούτσου με έναν Μπέη (μου διαφεύγει το όνομα αυτή τη στιγμή) ήταν πολύ καλή και μαζί διαχειρίζονταν το ιστορικό Χάνι της Γραβιάς αν και "...έμελλε αργότερα να πραγματοποιηθεί εκεί μια ιστορική μάχη...". Υπάρχουν πολλά ακόμα παραδείγματα.
Για να μην αδικώ την Τουρκική πχ πλευρά, στα βιβλία τους η πτώση της Πόλης το 1453 χαρακτηρίζεται ως "...η πτώση της Κωνσταντινούπολης (για πρώτη φορά αναφέρεται έτσι) η οποία πλέον είναι γνωστή στον κόσμο ως Instabul ήταν μια αναμενόμενη ιστορική συνέχεια της πολυ-πολιτισμικής πρωτεύουσας της Ανατολής..."
Αλβανικά βιβλία του 2005 αναφέρουν επίσης: "...η διαμάχη για τη Β.Ηπειρο μεταξύ της χώρας μας και των Ελλήνων αμβλύνει τις όποιες προσπάθειες φιλικής προσέγγισης που με κόπο χτίζεται χρόνια τώρα και αποτελούν ιστορική συνέχεια της πολύτιμης βοήθειας Αλβανών πολεμάρχων στο πλευρό των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της απελεύθέρωσης τους από τον Οθωμανικό Ζυγό!!!"
ΟΛΑ ΑΥΤΑ τα κουλά κατά την ελληνική πλευρά σημαίνουν ότι η ιστορία γράφεται ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ και σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις, ανάγκες, προσταγές διεθνών ή τοπικών κέντρων. Κανείς δε ξέρει τι έγινε σε κάθε περίπτωση εκτός από όσους βιωσαν εκείνη τη στιγμή, κάτι συγκεκριμένο. Πολύ απλά αν ήμασταν Τούρκοι θα λέγαμε ότι λένε οι Τούρκοι αυτή τη στιγμή...Αν είχαμε γεννηθεί πχ στην Κίνα θα ήμασταν βουδιστές και όχι χριστιανοί.
Καταλήγω (και με συγχωρείτε) στη μεγάλη ανάλυσή μου με το εξής: Ζηλευτές οι χώρες που έμειναν ουδέτερες και εκμεταλλεύθηκαν με όποιο τρόπο μπόρεσαν τους πολέμους. Βλέπε Ελβετία. Ακόμα καλύτερες χώρες που κατάλαβαν ότι μεταξύ τους κάνανε χαζομάρες χρόνια που είχαν διαμάχες (ΣΟΥΗΔΙΑ-ΔΑΝΙΑ) και κάποια στιγμή απλά συνεργάστηκαν και εξελίχθηκαν και πέτυχαν. Για φανταστείτε πχ Ελλάδα και Τουρκία να είχαν δύο καλούς πολιτικούς αρχηγούς που να αποφάσιζαν μια Ομοσπονδία στο Αιγαίο...Φαντατείτε τη δύναμη μιας τέτοιας Ομοσπονδίας και τα κέρδη...

Καλημέρα σας...
 
OP
OP
polemistis

polemistis

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2006
Μηνύματα
1.162
Like
6
Πόντοι
16
:2funny: Σκηνές από το βιντεάκι ...


p.s. Σχετικά με τον Κολοκοτρώνη, μπορεί κάποιοι να τον διέγραψαν από τα βιβλία ιστορίας, αυτός όμως διέγραψε τους οθωμανούς από την Πελοπόνησο, οπότε περαστικά τους  :boobies:
 

antonis_p

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιαν 2007
Μηνύματα
241
Like
0
Πόντοι
1
Για φανταστείτε πχ Ελλάδα και Τουρκία να είχαν δύο καλούς πολιτικούς αρχηγούς που να αποφάσιζαν μια Ομοσπονδία στο Αιγαίο...Φαντατείτε τη δύναμη μιας τέτοιας Ομοσπονδίας και τα κέρδη...
μεχρι εκει τα ειπες πολυ καλα, εσυ φανταζεσαι οτι υπαρχει δυνατοτητα πολιτισμικης επαφης των Ελληνων και των Τουρκων; Ή των Τούρκων και των Ευρωπαίων; Αυτοι ειναι σε εναν δικο τους κοσμο και προφανως για αυτο φταιει η θρησκεία τους ή και κατι αλλο. Ανεξαρτητα απο οποιο παρελθον μας χωριζει (και σε τιποτα δεν μας ενωνει), αλλα αυτο εστω οτι ειναι μια ιστορια που λιγο πολυ ολοι οι γειτονες γνωριζουν.
Εφόσον εμεις δεν μπορουμε να κανουμε κατι, μενει να αφησουμε να φθαρουν μονοι τους, (κοντα ειναι, ετοιμαζονται να χασουν τα πρωτα εδαφη τους για να γινει το Κουρδισταν) ή να τους χρησιμοποιησουν οι αλλοι (Ευρωπη - Αμερικη) οπως νομιζουν καλυτερα.
 

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Μηνύματα
20.860
Like
13
Πόντοι
366
mounitsa πολύ φιλότουρκη σε βλέπω! :tickedoff:

Δεν ειμαι φιλοτουρκη απλα προσπαθω να ειμαι αντικειμενικη....κατα την αποψη μου ο κεμαλ αποδειχτηκε ενας απο τους καλυτερους πολιτικους ηγετες και στρατιωτικους που ειχε η χωρα ασχετως που η σημερινη χουντικη πολιτικη κατασταση στην τουρκια τον χρησιμοποιει ως προσχημα δεν ειχε καμια σχεση το οραμα του κεμαλ με αυτο που ειναι η τουρκια σημερα.....αν τον ειχαμε εμεις στρατηγο (οπως ειχαμε τον Αλεξανδρο πχ) θα λεγαμε ποσο μαγκες ειμαστε κτλ κτλ....ελα που δεν τον ειχαμε ομως.......κι ας ηταν η μανα του σαλονικια.....
 

iwcg

Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2006
Μηνύματα
635
Like
17
Πόντοι
6
Φίλε...antonis_p ...δεν αντιλέγω ότι είναι δύσκολα πράγματα-θέματα αυτά...Σου παραθέτω όμως το εξής πολιτικο-ιστορικό στοιχείο που δείχνει τι μπορεί να πετύχει μια σύμπραξη:
Μέχρι και το 1992 η Σουηδία με τη Δανία ήταν στα μαχαίρια γενικώς και τους χώρισε αδησώπυτη μάχη αιώνων (λόγω της δράσης των Βίκινγκς) σε μια ιστορία που μοιάζει με τα Ελληνοτουρκικά. Πολλοί δεν το ξέρετε αλλά είχαν πολλούς πολέμους, συνεχείς διεκδικήσεις, κόντρες για νησιά, χωρικά ύδατα, ιστορίες πολλές και μάλιστα εξίσου περίεργες και σύνθετες σαν το Αιγαίο εδώ...Μετά το θάνατο (δολοφονία) του Πάλμε πολλοί πίστεψαν και λόγω της κόντρας με όχημα την Ευρωπαϊκή Ένωση (η μια αντίθετη από την άλλη όπως και η Νορβηγία που στεκόταν στο πολιτικό πλευρό της Σουηδίας) ότι τα πράγματα όχι ΔΕ θα καλυτέρευαν ποτέ αλλά θα χειροτέρευαν...Ο Πάλμε είχε όμως ένα σπουδαίο σχέδιο που το εφάρμοσαν οι συνεχιστές του αν και όχι μεγάλα ονόματα. Κάτι που αποδεικνύει το πολιτικό ανάστημα ενός ατόμου αλλά και την ηθική (πολιτική) των υπόλοιπων. Το σχέδιο ήταν μια υλοποίηση πρότασης για κοινή οικονομική-εμπορική πολιτική δεσμός που θα άνοιγε και τα πολιτισμικά σύνορα...Κατάργησαν λοιπόν οι Σουηδοί τα σύνορα με τη Νορβηγια, αποφάσισαν να χρησιμοποιούν τα νομίσματα των χωρών τους όπου και αν βρίσκονταν (πχ Κορώνες Σουηδίας πέρναγαν άνετα στη Νορβηγία) επέτρεψαν ελεύθερη διακίνηση αγαθών-ατόμων χωρίς καμιά υποχρέωση και έδωσαν το πράσινο φως στη Νορβηγία να κάνει το ίδιο με τη Δανία...Η Δανία βρέθηκε προ εκπλήξεως (και ξέρετε πόσο περίεργοι σαν λαός είναι) και ανγκάστηκε να ακολουθήσει...Ο κύκλος έπρεπε να κλείσει αναγκαστικά λοιπόν από τη Σουηδία προς Νορβηγία και από Νορβηγία προς Δανία πως; Μα από Δανία προς ΣΟυηδία...τα οφέλη ήταν πολλά και έτσι η Δανική κυβέρνηση αναγκάστηκε να ακολουθήσει τις (ευνοΪκές) εξελίξεις. Ένα χρόνο μετά και αφού όλα πλέον έτιναν να απαλείψουν τα κακά αιώνων η Σουηδία ως δείγμα καλής θέλησης (και λόγω καλύτερης οικονομίας) αποφασίζει να κάνει ως δώρο την κατασκευή συμπλέγματος γεφυρών που θα ένωναν οδικά κάποια νησιά δικά τους με της Δανίας ώστε να δημιουργηθεί εναλλακτικός τρόπος επικοινωνίας εκτός των φέρυ (φέρυ που μετέφεραν πάντως και τρένα...).Η Δανία για μια ακόμα φορά έμεινε έκπληκτη. Ακολούθησε και πλέον τώρα είναι ο καλύτερος εμπορικός σύμμαχος της ΣΟυηδίας, και πολλά ακόμα...
 

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Μηνύματα
20.860
Like
13
Πόντοι
366
η Σουηδία ως δείγμα καλής θέλησης (και λόγω καλύτερης οικονομίας) αποφασίζει να κάνει ως δώρο την κατασκευή συμπλέγματο ς γεφυρών που θα ένωναν οδικά κάποια νησιά δικά τους με της Δανίας ώστε να δημιουργηθε ί εναλλακτικό ς τρόπος επικοινωνία ς εκτός των φέρυ



αμα δω γεφυρα να ενωνει χιο,λεσβο,σαμο,ροδο με τουρκια θα εχω ολοκληρωθει  ως ανθρωπος :P
 
OP
OP
polemistis

polemistis

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2006
Μηνύματα
1.162
Like
6
Πόντοι
16
Προφανώς δεν έχετε μιλήσει ποτέ με τούρκους...

Η Σουηδία αποβίβασε ποτέ στρατιώτες σε Δανικό έδαφος?
 

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Μηνύματα
20.860
Like
13
Πόντοι
366
Προσωπικα εχω μιλησει σε πολλουυυυυυυς τουρκους.......
 

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Μηνύματα
20.860
Like
13
Πόντοι
366
Αναλογα......εχω γνωρισει τουρκους απιστευτα εθνικιστες οπως εχω γνωρισει και τουρκους οι οποιοι δυσανασχετουν με ολα αυτα και θεωρουν την πολιτικη της χωρας τους τριτοκοσμικη υπαρχουν και αλλοι οπως εγω οι οποιοι δινουν ευθυνες και σε ελληνες και σε τουρκους.......η αποψη μου ειναι οτι για να υπαρξει προβλημα κατι συμβαινει και απο τις δυο πλευρες.......και επειδη η εμπειρια μου με την τουρκια γενικοτερα ειναι αρκετα μεγαλη δεν ειναι καταλληλο το θεμα για μια τετοια συζητηση νομιζω γιατι θα μπουμε σε αλλα εδαφη μετα...
 
OP
OP
polemistis

polemistis

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2006
Μηνύματα
1.162
Like
6
Πόντοι
16
Επίτρεψε μου να σου πω ότι η απάντηση σου είναι πολύ γενικόλογη. Ο πλέον μετριοπαθής Τούρκος θεωρεί ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην 'μέση' (θέλουμε ολόκληρο το Αιγαίο, άρα μας δίνεται το μισό και είμαστε πάτσι). Και αυτή είναι η άποψη των μετριοπαθών και όχι των ακραίων.

Επίσης η αντιμετώπιση είναι παρόμοια και σε άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως το κουρδικό με τους 'μετριοπαθείς' να υποστηρίζουν ότι πρέπει να μαζέψουν τους Κούρδους από την Τουρκική επικράτεια και να τους γκετοποιήσουν σε μικρό μέρος της ΝΑ τουρκίας.

όπως είχε πει και μια ψυχή

"The conqueror is always a lover of peace; he would prefer to take over our country unopposed."
-Karl von Clausewitz
 

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Μηνύματα
3.391
Κριτικές
1
Like
899
Πόντοι
96
 
Μ αρεσει η αποψη σου για τον Βενιζελο.Μ αρεσει τοσο πολυ που αν μενεις απο κηφησια και πανω δεν θα μιλαγαμε τωρα γιατι θα ησουν τουρκακι...Αποψη διαμορφωνεις διαβαζοντας απο πολλες πλευρες και κρισεις κανεις αν πρεπει.Σε καποιους απλα δεν πρεπει γαιτι ειναι αχαριστια και γαιδουρια

  δεν ξερω χωροταξικα τη σχεση εχει η κηφισια ΑΛΛΑ πιο πάνω ειναι το γνωστό Μπογιατι (σημερα Αγ. στεφανος). Λιοπον αυτη η περιοχη ανηκε σε Τουρκους πλουσιους η οποια ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ απο πλουσιους Ευρωπαιους και ελληνες καο αποδοθηκε σε προσφυγες αργοτερα. Αν δεν ηθελαν η Ρωσοι οι Αγγλοι και οι Γαλλοι να διαλυθει η Οθωμανικη Αυτοκρ. δεν θα υπηρχε σημερα Ελλαδα.  Και καλος ο εθνικισμος αλλα ολοι μας παιρνουμε 15 αναβολες απο το στρατό και ειδα και κανεναν να πηγαινει εθελόντικα στον εβρο ή στην κυπρο

  YΓ Οσο για τους κουρδους ειναι ενα καθαρα εσωτερικό θεμα. προκειται για τουρκους πολίτες οι οποιοι επιθυμουν (ισως δικαια ισως οχι) δημιουργία αλλου κρατους αρα ειναι προδοτες
 
OP
OP
polemistis

polemistis

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2006
Μηνύματα
1.162
Like
6
Πόντοι
16
Αν θέλετε να δείτε τι παει να πει εθνικισμός, καλό είναι να βρείτε το φύλλο της Τζουμχουριετ 13 Φεβρουαρίου 2006 και να διαβάσετε την ανάλυση του αντιπρόεδρου του κέντρου στρατηγικών μελετών εθνικής ασφαλείας (TUSAM), Αλί Κιουλεμπί. Θα δείτε τι ωραία και ανοιχτά παρουσιάζει τις επιδιώξεις κατάκτησης Ελληνικών εδαφών από την Τουρκία. Ίσως διαταράξει λίγο την Νιρβάνα που υπάρχει αλλά δεν φταιω εγώ για αυτό (τουρκική είναι η μελέτη και η ανοιχτή διακήρυξη είναι σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας).
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom