Νέα

Μπλοκάρισμα του YouTube στην Τουρκία ...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα polemistis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 96
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Καλα δε θα το συζητησω αλλο.......και πολυ το συζητησα αλλωστε......ειπα την αποψη μου απο κει και περα καθε σχολιο καλοδεχουμενο......

OP
OP
polemistis

polemistis

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2006
Like
6
Πόντοι
16
Mounitsa, καταρχήν θα πρέπει να ξέρεις ότι μια πολεμική σύγκρουση δεν γίνεται εν κενό χωρίς αλληλεπιδράσεις. Ο αφορισμός ότι η επανάσταση δεν κερδήθηκε από τους επαναστάτες αλλά λόγω εξωτερικών παρεμβάσεων είναι τόσο χαζός όσο ο αφορισμός ?αν οι τούρκοι δεν είχαν πυροβόλα και οπλισμό δυτικής προέλευσης η επανάσταση θα είχε πετύχει ευκολότερα?. Πάμε τώρα στα ουσιαστικά. Ποιες ήταν ονομαστικά οι εξωτερικές στρατιωτικές παρεμβάσεις και ποια μελέτη ή στρατηγική ανάλυση μπορεί να προβλέψει την τελική έκβαση ενός ασύμμετρου πολέμου ακόμα και αν αυτές οι παρεμβάσεις δεν γίνονταν? Όποιος ιστορικός ισχυριστεί ότι μπορεί να αποδείξει ότι η έκβαση ενός πολέμου θα ήταν διαφορετική αν το χ γεγονός δεν είχε συμβεί τότε είναι κατ? ελάχιστο άσχετος από στρατιωτική ιστορία.  

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Ρατσιστας δεν ξερω αν εισαι και επισης δεν αρπαχτικα......απλα δεν υπαρχει λογος να συνεχισω να λεω την αποψη μου.......την ειπα οκ τελειωσε.....επομενος τωρα......

πολεμιστη εσυ αφοριζεις βαζοντας στο στομα μου πραγματα τα οποια δεν εχω πει.......προσωπικα δεν θεωρω οτι η επανασταση κερδιθηκε ουτε αποκλειστικα λογω εξωτερικης πολιτικης ουτε αποκλειστικα λογω παλληκαριας (τουρκικη λεξη μπαι δε γουει να την κοψετε)....
και αυτος ακριβως ιεναι ενας απο τους λογους που δεν συνεχιζω αλλο......γιατι αλλα λεμε και αλλα καταλαβαινουμε και προσωπικα βαρειμαι :)

και κατι τελευταιο....δε με αφορα ουτε με ενδιαφερει η στρατιωτικη ιστορια ετσι οπως την αντιλαμβανεσαι εσυ οποτε αν ελπιζεις οτι με μενα θα μιλησεις για χωρικα υδατα, στρατιωτικες αποβασεις και τα σχετικα σορρυ αλλα δεν....ο στρατος δεν συεπαγεται με τον λαο καποιες φορες......

OP
OP
polemistis

polemistis

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2006
Like
6
Πόντοι
16
Λυπάμε μουνίτσα αλλά μιλάς πάντα γενικόλογα και όταν σου απαντάω συγκεκριμένα τι βρίσκω ανακριβές (άλλωστε εσύ το ζήτησες) αλλάζεις θέμα πετώντας άσχετα ...

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Καταρχας μιλας για στρατιωτικες επιχειρησεις σε ενα θεμα που αφορα στο γιου τιουμπ!!! εγω ξεκινησα λεγοντας μια αποψη για την τουρκια και εσυ απαιτεις να σου απαντησω σε στρατηγικες ερωτησεις!!! εγω βγαινω εκτος θεματος? κατα ταλλα δεν υπαρχει λογος ξαναλεω να γινει αυτη η συζητηση γιατι κατ εμε η αποψη μου για μια χωρα δεν καθοριζεται αποκλειστικα απο τις στρατιωικες της κινησεις....ειδικα οταν μιλαμε για στρατοκρατουμενες χωρες οπου ο λαος δεν εχει και πολλα δικαιωματα λογου και εκφρασης....

OP
OP
polemistis

polemistis

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2006
Like
6
Πόντοι
16
Βρε μουνίτσα, εσύ ξεκίνησες θέμα λέγοντας ότι η Ελληνική επανάσταση δεν θα πετύχαινε ποτέ... εγώ απλά σου απάντησα ότι ξαναγράφεις την Ελληνική ιστορία.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Μα και παλι βαζεις λογια στο στομα μου! δεν ειπα ποτε οτι η ελληνικη επανασταση δε θα πετυγχαινε ποτε.....απαντησα σε καπιον ο οποιος μιλησε για τις κινησεις του βενιζελου ως κατευθυνομενες απο τις μεγαλες δυναμεις (με προορισμο την Αγκυρα αντι για τα παραλια μονο οπως ηταν το αρχικο σχεδιο) και ειπα οτι οι μεγαλες δυναμεις ηταν αυτες που ουσιαστικα επετρεψαν την επανασταση και την βοηθησαν γιατι αυτο πιστευω....δεν ειναι θεμα ουτε παλληκαριας ουτε ιστοριας......αν δεν αποτελουσε κινδυνο η οθωμανικη αυτοκρατορια για την ευρωπη ακομα δουλοι θα ειμασταν.....οι ξενοι βοηθησαν.....το τι καταφεραμε εμεις μονοι μας ειναι αλλο θεμα και δεν το αμφισβητει κανεις νομιζω.....οπως και να χει ειναι λαθος ο τοπος και ο χρονος για τετοιες συζητησεις....εδω δε βγαινει νοημα με τον προφορικο λογο πολλες φορες που να βγει με τον γραπτο.....

OP
OP
polemistis

polemistis

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2006
Like
6
Πόντοι
16
δεν ειπα ποτε οτι η ελληνικη επανασταση δε θα πετυγχαινε ποτε.....

.αν δεν αποτελουσε κινδυνο η οθωμανικη αυτοκρατορι α για την ευρωπη ακομα δουλοι θα ειμασταν... ..

Πιστεύω να συνειδητοποιείς ότι φάσκεις και αντιφάσκεις στο ίδιο ποστ ...

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Το οτι βοηθηθηκε η ελληνικη επανασταση απο εξω δεν εχει καμια σχεση με το "εσύ ξεκίνησες θέμα λέγοντας ότι η Ελληνική επανάσταση δεν θα πετύχαινε ποτέ..."

αλλο πετυγχαινω κατι......αλλο ξεκιναω κατι........ειχαν γινει κι αλλες αποπειρες επαναστασης να σου υπενθυμισω οι οποιες απετυγχαν.....η φιλικη εταιρια ξεκινησε το εργο της απο την Οδησσο....οι φιλλεληνες βοηθησαν οικονομικα και λογοτεχνικα (λορδοι βυρωνες μπλα μπλα μπλα).....οι μεγαλες δυναμεις βοηθησαν πολιτικα......ολα αυτα βοηθησαν στο να ξεκινησει μια οργανωμενη επανασταση εναντια στους οθωμανους....ολα αυτα πετυγχαν λογω των ελληνων.....αν δεν ειχαν υπαρξει αυτες οι βοηθειες δεν θα υπηρχε οργανωμενη επανασταση....ειναι απλο το θεμα......δεν θα υπηρχε χωρος για τους φαναριωτες να κινηθουν μιας και εντος ελλαδας ηταν δυσκολα τα πραγματα......δε θα υπηρχε πολιτικη υποστηριξη απο κανεναν για να γινουν οι ενα εκατομμυριο συνθηκες και τα διαβηματα του καποδιστρια.....δεν θα υπηρχε πολεμικο υλικο για να πολεμησουν οι ελληνες......και φυσικα οπως αντιλαμβανεσαι ολα αυτα ειχαν και καποιο κοστος ετσι? κανεις δεν βοηθαει για την ψυχη της μανας του οταν μιλαμε για πολιτικη.......

πιστευω να μπορεις να αντιληφθεις τη διαφορα αναμεσα στο δυο :)

Jason(1)

Μέλος
Εγγρ.
2 Αυγ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Εγώ παλαιότερα είχα την άποψη ότι με τους Τούρκους δεν΄έχουμε να μοιράσουμε τίποτε σαν λαοί. Βλέποντας όμως Τουρκικό κινηματογράφο άλλαξα άποψη. Καλά εγώ δεν έχω, έχουν 'ομως αυτοί και μιλάμε για τούς Τούρκους (Κούρδους) της Ανατολίας πού το βιοτικό τους επίπεδο είναι το ίδιο με την εποχή τού Χριστού. Αν ο άλλος έχει μέρες να φάει άντε εσύ να τού πείς φιλοσοφίες για ισότητες ειρηνική συνύπαρξη και άλλα "υψηλά φιλισοφικά νοήματα". Έχω γνωρίσει πολίτες Τούρκους και είναι μιά χαρά κόσμος, αλλά όλη αυτή η φτώχεια πού τους δέρνει ανατολικά της ʼγκυρας είναι επικίνδυνη.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Ειχε ακουστει οσο ημουν τουρκια οτι ισως μπει ενα τμημα της τουρκιας στην ευρωπαικη ενωση.....το πιο ευπορο........και αυτο λογω πληθυσμου......η ανατολια οχι........εαν γινει κατι τετοιο θα επελθει ο πληρης μαρασμος.....

Jason(1)

Μέλος
Εγγρ.
2 Αυγ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Εμένα δεν ξέρω αν με ενοχλούσε αν διακωμωδούσαν τον Βενιζέλο για Gay. Για μπέη το ψάχνω. Αλλά νομίζω και οι Τούρκοι σε γενικές γραμμές δεν έχουν πρόβλημα, ποτέ δεν διάβασα ή άκουσα να δυσανασχετούν γιά το ότι όλοι οι σουλτάνοι τού 19ου αιώνα το είχαν "ξεχειλωμένο το κωλαράκι" μάλιστα με την σύμφωνη γνώμη των "μαμαδων" τους, πού το επιβάλαν σχεδόν για να τους προστατέψουν από τις δολοπλοκίες του παλατιού.

karvelas007

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιαν 2006
Like
2
Πόντοι
0
είδα σημερα στις ειδήσεις αποσπάσματα απο τα βιβλια της ιστοριας που διδάσκουν στην τουρκια....αηδίασα πραγματικα!αυτοι φανατιζουν τα παιδία απο το νήπιο ενω εμεις στα βιβλια μας....mounitsa εκει να δεις πόσο φιλους μας βλέπουν οι τουρκοι...προσωπικά δεν έχω κατί με τους τούρκους αλλα οχι και να τα ισοπεδώνουμε όλα!

MXracer

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2005
Like
8
Πόντοι
1
Λοιπόν σύμφωνοι ότι οι "Μεγάλες Δυνάμεις" βοήθησαν πολύ αλλά να ξεκαθαρίσουμε κάτι

ΔΕΝ ήρθαν μια μέρα και είπαν άντε ξεσηκωθείτε και επαναστατήστε?. Ξεκινήσαμε με το τίποτα και με ψυχή μαζέψαμε και τα πρώτα λεφτά από Έλληνες που είχαν φύγει στο εξωτερικό και με την παλικαριά (ορθογραφική απλούστευση της νεοελληνικής mounitsa) και την ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (που από τότε έχουμε να δούμε) έστρεψαν τα βλέμματα των επιφανών ευρωπαίων στην επανάσταση ΚΑΙ ΤΟΤΕ ήρθε και η περί ου ο λόγος «βοήθεια»

( μπαι δε γουει (παλληο)mounitsa είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ η λέξη παλληκάρι (από το ελνστ. πάλληξ / πάλλαξ, ομόρριζο του αρχ. Παλλακή και η σημασία της παραποιήθηκε κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας από την Μπουμπουλίνα που έτσι φώναζε «πειραχτικά» το πλήρωμα της? (αυτή ήταν γυναίκα κατάλαβες, και το πλήρωμα άντρες, όχι δεν το έπιασες το αστείο της Μπουμπουλίνας? εεε τι σκατά γνωρίζεις τότε ή ξέρουμε και μιλάμε ή κολλάμε μπρίκια στο Ταξίμ)

Τα σενάρια  FidoDiLdo τα γνωρίζουμε και έχουν μια δόση αληθείας αλλά γιατί πρέπει να κάνουμε τα στραβά μάτια δηλαδή για να κρατήσουν αυτοί το κράτος τους ενωμένο θα τον τρώμε εμείς στον κώλο?

Για πέστα αυτά στους ψαράδες στα Ίμια που τους πυροβόλησαν πριν από δύο βδομάδες και το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ τους απαγόρευσε να ξαναπάνε? την εποχή που η τσιπούρα αναπαράγεται ακριβώς σε εκείνο το σημείο οι τούρκοι ψαράδες κάνουν χρυσές δουλείες με την «ομπρέλα» του δικού τους λιμενικού και εμείς ακολουθούμε την πολιτική του Καραμανλή για χαμηλό προφίλ?

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΕΓΩ δεν θέλει μια πολεμική σύρραξη, άλλωστε η ιστορία έχει δείξει πως η χαμένη χώρα είναι αυτή που εξελίσσεται πιο γρήγορα στο τέλος Ιαπωνία, Γερμανία από τη νεότερη ιστορία?

ΑΛΛΑ όταν μέσα στην μούρη σου σε λένε μαλάκα και δεν αντιδράς, όταν σου ρίχνουν μια σφαλιάρα και βάζεις τα κλάματα κάποτε θα σε ΓΑΜΗΣΟΥΝ κιόλας και θα λένε μετά μα αφού του αρέσει?

Ο λαός που ξεχνάει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει
και τα τερτίπια (ΩΧ μουνίτσα τούρκικο ήταν αυτό) των Τούρκων τα έχουμε μάθει αλλά δυστυχώς τα ξεχνάμε? τα λεφτά της παιδείας εύκολα θα εξασφαλιζόταν αν πετούσαν λιγότερα F-16 για αναχαιτίσεις?

Ο τουρκικός στρατός ελέγχει τα ΜΜΕ αποφασίζει να διακόψει την πρόσβαση στο YOUTUBE καταδικάζει δημοσιογράφους, ελέγχει την εξωτερική πολιτική, ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ (ΟΧΙ? ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΩ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ) απειλεί και διοικεί εν ολίγης και εμείς τι κάνουμε?

Έχουμε ένα Βερύκιο καραγκίοζη που αν τον πετύχω πουθενά πρώτα θα τον δείρω και μετά να θα του εξηγήσω 5 πραγματάκια που διαμαρτύρεται που στα ΛΟΚ φωνάζουν αντιτουρκικά συνθήματα?

Παρουσιάστηκα στο Μεγάλο Πεύκο και ότι μας έβαζαν τα στελέχη να λέμε ήταν μετά τις 2:30 που έφευγαν οι αξιωματικοί γιατί αλλιώς έπεφταν καμπάνες? λοκατζίδες του πούτσου είμασταν τι θα πουν προς τα έξω? γι? αυτό και στα Ίμια δεν έγινε τίποτα? είχαν το στρατό εκεί και τον άφησαν οι παλιο!@#^&&^*^%%$$# πολιτικοί να γίνει ρεζίλι?.   

ΛΟΙΠΟΝ επειδή τσατίζομαι κανένας δεν θέλει πόλεμο αλλά σωστή εξωτερική πολιτική ποτέ δεν είχαμε και μπορώ να το αναλύσω με καταιγισμό επιχειρημάτων σε όποιον πιστεύει το αντίθετο.. ας πάρουμε παραδείγματα από τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ και τους ΚΥΠΡΙΟΥΣ

Και ας αναπτύξουμε επιτέλους εθνική ομοψυχία γιατί στην Ελλάδα υπάρχουν 10.000.000 άτομα ο καθένας για την πάρτη του? ας είμαστε πιο περήφανοι που είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και ας μην ψάχνουμε αν ο Κολοκοτρώνης είχε εξωτερική βοήθεια αν ο Αχιλλέας γαμούσε τον Πάτροκλο και άλλες τέτοιες μαλακίες?

Το 50% σε αυτή την χώρα είναι παλικάρια και το άλλο μισό Εφιάλτες? μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας από την αρχή της Ιστορίας μας? Μέγας Αλέξανδρος, Λεωνίδας (επίκαιρο κιόλας), Μεσολόγγι? εσείς που ανήκετε?

Ας απαντήσει ο καθένας στον εαυτό του πρώτα...

karvelas007

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιαν 2006
Like
2
Πόντοι
0
οι τούρκοι φανατίζονται με την πατρίδα τους και κατι αρχίδια "έλληνες" πάνε και καινε σημαιές και τον άγνωστο στρατιώτη(φυλάκειο)!  :cussing:  :jerking:  αν γινότανε αυτό στην τουρκία θα είχανε πεθάνει αυτά τα υποκείμενα όλα,για αυτο θα μας πάρουν παραμάζωμα.... :uzi:

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
ΜΧ συμφωνω μαζι σου :)

και εχεις δικιο για το παλληκαρι (σορρυ με την νεοελληνικη δημοτικη δεν τα παω καλα) ο λεβεντης ειναι τουρκικη λεξη οχι το παλληκαρι.....

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Δεν ειμαι φιλοτουρκη απλα προσπαθω να ειμαι αντικειμενικη....κατα την αποψη μου ο κεμαλ αποδειχτηκε ενας απο τους καλυτερους πολιτικους ηγετες και στρατιωτικους που ειχε η χωρα ασχετως που η σημερινη χουντικη πολιτικη κατασταση στην τουρκια τον χρησιμοποιει ως προσχημα δεν ειχε καμια σχεση το οραμα του κεμαλ με αυτο που ειναι η τουρκια σημερα.....αν τον ειχαμε εμεις στρατηγο (οπως ειχαμε τον Αλεξανδρο πχ) θα λεγαμε ποσο μαγκες ειμαστε κτλ κτλ....ελα που δεν τον ειχαμε ομως.......κι ας ηταν η μανα του σαλονικια.....

Και ο Πολ Ποτ ήταν μεγάλος πολιτικός ηγέτης για σένα.

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Συγγνωμη αν δεν δω απο το δικο μου περιβαλλον απο που θα δω ακριβως?εχω τουρκους στην οικογενεια, εχω τουρκους φιλους, εχω παει τουρκια, εχω συγγενεις που μενουν ακομα τουρκια......τι αλλο πρεπει να δω δηλαδη? και οπως ειπα δεν ειναι ολοι "Αγιοι"......

τι ακουσες πολεμιστη και σε ξενισε ακριβως?

Αυτό τα εξηγεί όλα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom