You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Μπλόκα αγροτών-τα μπλόκα των τεμπέληδων
- Μέλος που άνοιξε το νήμα arcans76
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 982
- Εμφανίσεις 34K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
"Πριν 3 χρόνια ήμουν σε ένα σχολείο των συνόρων νεοδιόριστος καθηγητής. Τη μία εκδρομή του μήνα που ζητούσαν οι μαθητές, την πραγματοποιούσαμε σε ένα δημοτικό αναψυκτήριο σε ένα λόφο του χωριού. Όποτε πηγαίναμε 9:30 το πρωί, υπήρχαν από 5-10 άντρες οι οποίοι έπιναν τσίπουρο με μεζέδες. Το συμπέρασμα είναι ότι για να τους πετυχαίνουμε στη μία μέρα κάθε μήνα, αυτοί ήταν κάθε μέρα εκεί. Στο χωριό ασχολούνται όλοι με αγροτικές δουλειές. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνουν .. και από ότι είχα καταλάβει όσοι είχαν μείνει, είχαν μεγάλες εκτάσεις να καλλιεργούν. Οι μικρογαιοκτήμονες...
ήταν ελάχιστοι, οι περισσότεροι πουλήσαν τη γη και ζούσαν στις μεγαλουπόλεις. Δεικτικό σχόλιο μαθητή μου, με όλη την αφέλεια της ηλικίας: "Κύριες εσείς μόνο ένα αυτοκίνητο έχετε? -Ναι -Εμείς με τα τρακτέρ μαζί έχουμε 8"..
Σε μια δενδροφύτευση που κάναμε σε ενα εκκλησάκι ακριβώς στα σύνορα, είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε με το λεωφορειάκι του δήμου, μέσα από χωράφια του χωριού. Μαθητής που καθόταν δίπλα μου, μου εξηγούσε σε ποιους ανήκουν τα χωράφια μέσα στα οποία δουλεύανε δεκάδες αλλοδαποί. Σε ένα μόνο μέτρησα 50. (από 10€ να βάλω, από 20€? πόσα να παίρνουν? εν πάσει περιπτώσει και 500 και 1000 δεν είναι λίγα για καθε μέρα)
Κλείνει το εργοστάσιο ζαχάρεως παίρνουν "αποζημίωση" 20000€ όσοι βάζαν ζαχαρότευτλα.. γιατί θα αλλάξουν καλλιέργεια!!!
Συγγενείς μου στην Ημαθία, παρακαλούν να ρίξει χαλάζι, να τους γράψει ο γεωπόνος 100% καταστροφή, να πάρουν αποζημίωση να μη πληρώσουν Αλβανούς να τους τα μαζέψουν!!! Ένας από αυτούς πήρε πέρυσι 70000€, τα μισά εκ των οποίων τα επένδυσε σε ένα πολυτελές τζιπ, άρα δεν είχε πρόβλημα επιβίωσης. Το αντίθετο θα έλεγα.
Δεν έχω τίποτα με τους αγρότες σαν κοινωνική ομάδα. Άλλωστε 3-4 γεννιές πίσω οι περισσότεροι αγρότες ήταν στην Ελλάδα. Αυτό που με θυμώνει είναι όταν λένε ότι έχουν πρόβλημα επιβίωσης. Θα ήταν πιο έντιμο να βγουν να πούνε ότι οι περισσότεροι είναι επιχειρηματίες και διεκδικούν περισσότερα. Έχουν μάθει τόσα χρόνια να κερδίζουν χρήμα από τις επιδοτήσεις και από τις αποζημιώσεις.
Έχω μεταπτυχιακό και μιλώ 3 γλώσσες και παίρνω 1300€, η γυναίκα μου είναι 5 χρόνια συμβασιούχος (χωρίς ασφάλεια) και παίρνει είναι 700€. Μένουμε στο ενοίκιο και έχουμε ένα παιδί. Ας τα συγκρίνουμε να δούμε ποιος έχει πρόβλημα επιβίωσης?"
ήταν ελάχιστοι, οι περισσότεροι πουλήσαν τη γη και ζούσαν στις μεγαλουπόλεις. Δεικτικό σχόλιο μαθητή μου, με όλη την αφέλεια της ηλικίας: "Κύριες εσείς μόνο ένα αυτοκίνητο έχετε? -Ναι -Εμείς με τα τρακτέρ μαζί έχουμε 8"..
Σε μια δενδροφύτευση που κάναμε σε ενα εκκλησάκι ακριβώς στα σύνορα, είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε με το λεωφορειάκι του δήμου, μέσα από χωράφια του χωριού. Μαθητής που καθόταν δίπλα μου, μου εξηγούσε σε ποιους ανήκουν τα χωράφια μέσα στα οποία δουλεύανε δεκάδες αλλοδαποί. Σε ένα μόνο μέτρησα 50. (από 10€ να βάλω, από 20€? πόσα να παίρνουν? εν πάσει περιπτώσει και 500 και 1000 δεν είναι λίγα για καθε μέρα)
Κλείνει το εργοστάσιο ζαχάρεως παίρνουν "αποζημίωση" 20000€ όσοι βάζαν ζαχαρότευτλα.. γιατί θα αλλάξουν καλλιέργεια!!!
Συγγενείς μου στην Ημαθία, παρακαλούν να ρίξει χαλάζι, να τους γράψει ο γεωπόνος 100% καταστροφή, να πάρουν αποζημίωση να μη πληρώσουν Αλβανούς να τους τα μαζέψουν!!! Ένας από αυτούς πήρε πέρυσι 70000€, τα μισά εκ των οποίων τα επένδυσε σε ένα πολυτελές τζιπ, άρα δεν είχε πρόβλημα επιβίωσης. Το αντίθετο θα έλεγα.
Δεν έχω τίποτα με τους αγρότες σαν κοινωνική ομάδα. Άλλωστε 3-4 γεννιές πίσω οι περισσότεροι αγρότες ήταν στην Ελλάδα. Αυτό που με θυμώνει είναι όταν λένε ότι έχουν πρόβλημα επιβίωσης. Θα ήταν πιο έντιμο να βγουν να πούνε ότι οι περισσότεροι είναι επιχειρηματίες και διεκδικούν περισσότερα. Έχουν μάθει τόσα χρόνια να κερδίζουν χρήμα από τις επιδοτήσεις και από τις αποζημιώσεις.
Έχω μεταπτυχιακό και μιλώ 3 γλώσσες και παίρνω 1300€, η γυναίκα μου είναι 5 χρόνια συμβασιούχος (χωρίς ασφάλεια) και παίρνει είναι 700€. Μένουμε στο ενοίκιο και έχουμε ένα παιδί. Ας τα συγκρίνουμε να δούμε ποιος έχει πρόβλημα επιβίωσης?"
gergegt
Μέλος
- Εγγρ.
- 18 Σεπ 2008
- Κριτικές
- 1
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
Αστους φιλε να μιλανε για ναυτιλια, οταν στα ελληνικων συμφεροντων καραβια δεν υπαρχει ουτε ενας Ελληνας ναυτικος. Οταν οι ελληνες εφοπΛΗΣΤΕΣ, που φημηζονται για τα πατριωτικα τους αισθηματα, βαζουν σημαια Μαυριτανιας, Γουιναιας κτλ. κτλ για να μην πληρωνουν φορους στο ελληνικο κρατος.
...α ρε φωτεινοι παντογνωστες που εχετε λογο επι παντος επιστητου!!!! ρε μην διαβαζετε τοσο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ...τυφλωνει
φιλαρακι,αλλο τα "ελληνικων συμφεροντων" καραβια και αλλο αυτα με Ελληνικη Σημαια!!!!!!!Γιατι πλοια με Ελληνικη σημαια πρεπει δια νομου να εχουν Ελληνες ανωτερους αξιωματικους....αν και αυτο ο ΜΑΛΑΚΑΣ ο Κεφαλογιαννης-σκατα στο σοι του-πηγε να το καταργησει για να κανει τα χατηρια στα φιλαρακια και στους "αιμοδοτες" της "οικογενειας".
Και αν υπαρχουν Ελληνες εφοπλιστες που εχουν στολο με ξενη σημαια,οι μπουρδελοκυβερνησεις εχουν το δικο τους μεριδιο ευθυνης σε αυτο.....αλλα αυτο ειναι ενα αλλο μεγαλο θεμα...
Φιλικη συμβουλη...οταν θελετε να μιλησετε για την Ναυτιλια,πλυντε το βρωμοστομα σας με θαλασσινο νερακι πρωτα,που εχει και ιωδιο και απολυμαινει....οταν παρετε μια ιδεα για την συνεισφορα της ναυτιλιας και των ναυτικων ειδικα,στην Ελληνικη Οικονομια θα καταλαβετε...Τα χρηματα μονο που φερνει καθε ναυτικος και σπρωχνονται στην αγορα με τον ενα ή αλλο τροπο,θα κανετε δεκα ζωες να τα δειτε....εσεις οι μισθωτοι,οι αγροτες και λοιποι επαγγελματιες...
(απο μηχανικο στο Εμπορικο Ναυτικο ολα αυτα)
gergegt
Μέλος
- Εγγρ.
- 18 Σεπ 2008
- Κριτικές
- 1
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
...δεν ειδα κανενα μικρο,παλιο, IMT,ZETOR,FIAT,τρακτερακι στα μπλοκα....ολο κατι JOHN DEERE και λοιπα θηρια των μεγαλοτσιφλικαδων ειδα...οι οποιοι,αφου τους εβγαλαν την σοδεια οι Αλβανοι,Βουλγαροι και λοιποι λαθραιοι εργατες των 10 και 20 ευρω μεροκαματο,ειπαν οπως και καθε χρονο τετοια εποχη, να ζητησουν τα "δικια" τους.Αυτα,την ωρα που τα βλασταρια τους ειτε θα "σπουδαζουν" ειτε θα ειναι αραχτοι στις καφετεριες ειτε θα βολταρουν με τις BMW,MERCEDES,τα IMPREZA και EVO ή και με τα NAVARA των 25.000 ευρω....
Ρε ζαχαρη στα ντεποζιτα και ξεφουσκωμα στα λαστιχα!!!!!!!!!!!!!!
Επισκέπτης
Από πού προκυπτει βρε ηλιθιε ότι διαβαζω Ριζοσπαστη ?...α ρε φωτεινοι παντογνωστες που εχετε λογο επι παντος επιστητου!!!! ρε μην διαβαζετε τοσο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ...τυφλωνει
φιλαρακι,αλλο τα "ελληνικων συμφεροντων" καραβια και αλλο αυτα με Ελληνικη Σημαια!!!!!!!Γιατι πλοια με Ελληνικη σημαια πρεπει δια νομου να εχουν Ελληνες ανωτερους αξιωματικους....αν και αυτο ο ΜΑΛΑΚΑΣ ο Κεφαλογιαννης-σκατα στο σοι του-πηγε να το καταργησει για να κανει τα χατηρια στα φιλαρακια και στους "αιμοδοτες" της "οικογενειας".
Και αν υπαρχουν Ελληνες εφοπλιστες που εχουν στολο με ξενη σημαια,οι μπουρδελοκυβερνησεις εχουν το δικο τους μεριδιο ευθυνης σε αυτο.....αλλα αυτο ειναι ενα αλλο μεγαλο θεμα...
Φιλικη συμβουλη...οταν θελετε να μιλησετε για την Ναυτιλια,πλυντε το βρωμοστομα σας με θαλασσινο νερακι πρωτα,που εχει και ιωδιο και απολυμαινει....οταν παρετε μια ιδεα για την συνεισφορα της ναυτιλιας και των ναυτικων ειδικα,στην Ελληνικη Οικονομια θα καταλαβετε...Τα χρηματα μονο που φερνει καθε ναυτικος και σπρωχνονται στην αγορα με τον ενα ή αλλο τροπο,θα κανετε δεκα ζωες να τα δειτε....εσεις οι μισθωτοι,οι αγροτες και λοιποι επαγγελματιες...
(απο μηχανικο στο Εμπορικο Ναυτικο ολα αυτα)
Αν εισουν λιγο πιο προσεχτικος θα εβλεπες ότι γραφω για πλοια ελληνικων συμφεροντων όχι για πλοια με ελληνικη σημαια. Ουτε στα πλοια με ελληνικη σημαια είναι καλυτερα τα πραματα και εκεινα γεματα αλλοδαπους είναι. Όχι ότι εχω προβλημα, απλα να μην μας το παιζουν καποιοι πατριωτες και τα σχετικα. Την τσεπη τους κοιτανε. Και τολμας να γραφεις εσυ για αλλοδαπους εργατες που βγαζουν τη σοδεια, όταν ολα τα βαπορια είναι γεματα ξενους. Ουτε εγραψα κατι που να προσβαλει τον Ελληνα ναυτικο γιατι υπηρξα ναυτικος για μια 10ετια σχεδον. Αντιθετως εσυ προσβαλεις μια κοινωνικη ομαδα, τους αγροτες με τις μαλακιες που γραφεις για Ιmpreza, BMW και βλασταρια που ειτε θα “σπουδαζουν” ή θα βολταρουν. Να κοιτας τα δικα σου τα βλασταρια τι κανουν και όχι των αλλων. Μου θελεις και ζαχαρι στα τεποζιτα παλιο-καραγκιοζη. Όταν η ΠΕΜΕΝ εξαγγελει απεργια, δεν κουνιεται καραβι από τα λιμανια και το ξερεις καλα αυτό. Το ότι σαπιζουν καποια αγροτικα προιοντα με τις απεργιες σας γιατι δεν φτανουν εγκαιρα στις αγορες δε σε νοιαζει φυσικα γιατι τοτε αγωνιζεστε για τα συμφεροντα σας. Όταν καποιοι αλλοι αγωνιζονται για τα δικα τους δικια…ζαχαρι και σκασμενα λαστιχα, ετσι ? Την επομενη φορα που θα σχολιασεις κατι εδώ, βαλε το κεφαλι σου κατω από τη βρυση, θα σου κανει καλο το κρυο νερο, που θα μας πεις να πλυνουμε το βρωμοστομα μας.
anatolgami
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 20 Αυγ 2006
- Κριτικές
- 3
- Like
- 2.329
- Πόντοι
- 506
Εχω ενα φιλοσοφικης φυσεως ερωτημα
Αφου ομολογουμενως η αγροτια ειναι δυσκολη δουλεια και κουραστικη, πως στον μπουτσο ΟΛΟΙ οι αγροτες που κανουν δηλωσεις επι δηλωσεων στην τιβι ειναι χοντροι και καλοζωισμενοι?....
...Είναι σαν τους παπάδες κι αυτοί...
βυζολάγνος
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 6 Σεπ 2007
- Κριτικές
- 18
- Like
- 5.746
- Πόντοι
- 5.035
Μη τα βλέπετε όλα απ'την αρνητική τους πλευρά τύποι.
Επί τη ευκαιρία αυτής της μανούρας βλέπουμε συνέχεια την Μπατζελή... αααααχχχχχ τι μιλφέιγ!!!!!
Επί τη ευκαιρία αυτής της μανούρας βλέπουμε συνέχεια την Μπατζελή... αααααχχχχχ τι μιλφέιγ!!!!!
aigeas
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Ιουλ 2009
- Like
- 19
- Πόντοι
- 166
γιατι ρε κοπανε θα παρουν την αδεια σου τι αυτοκινητο η τρακτερ θα παρουν;; ουτε ετοιμα τα βρηκαν ουτε τα εκλεψαν, τρωει η μουρη τους χωμα καθε μερα για να εχουν οτι εχουν,40 και 45 ευρω πληρωνουν μεροκαματο για να μαζεψουν ελιες και πουλαμε το λαδι 1,90 και στα ραφια φτανει 5.50 και 6 ευρω, αντι να φωναζεις που το πληρωνεις σαν μαλακας τοσο, λες για τους αγροτες νουμερο,για πηγαινε και απο κοντα να τους το πεις να δεις πως σου βαζουν την ζαχαρη στον κωλο και σου φουσκωνουν το αντερακι......δεν ειδα κανενα μικρο,παλιο, IMT,ZETOR,FIAT,τρακτερακι στα μπλοκα....ολο κατι JOHN DEERE και λοιπα θηρια των μεγαλοτσιφλικαδων ειδα...οι οποιοι,αφου τους εβγαλαν την σοδεια οι Αλβανοι,Βουλγαροι και λοιποι λαθραιοι εργατες των 10 και 20 ευρω μεροκαματο,ειπαν οπως και καθε χρονο τετοια εποχη, να ζητησουν τα "δικια" τους.Αυτα,την ωρα που τα βλασταρια τους ειτε θα "σπουδαζουν" ειτε θα ειναι αραχτοι στις καφετεριες ειτε θα βολταρουν με τις BMW,MERCEDES,τα IMPREZA και EVO ή και με τα NAVARA των 25.000 ευρω....
aigeas
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Ιουλ 2009
- Like
- 19
- Πόντοι
- 166
μην τα πεις αυτα παραεξω......θα πεσει πολυ φαπα...Πώς θα σας φαινόταν σε όλους εσάς που έχετε μία μικρή επιχείρηση εάν ερχόταν το κράτος και σας έλεγε πως εγώ ως κράτος θα σου δίνω κάθε χρόνο ένα επίδομα 10.000 ευρώ για να συνεχίσεις να κρατάς την επιχείρησή σου ανοικτή;
Αυτό λέει το κράτος στους αγρότες.
Από την άλλη, σε εμένα που βρέξει χιονίσει πρέπει να είμαι δέκα ώρες την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα στην δουλειά, μου κακοφαίνεται που όλοι οι φίλοι μου αγρότες δεν εργάζονται το χειμώνα. Για τον μισό χρόνο δεν χρειάζεται να πάνε στη δουλειά τους!
Εγώ δεν πάω καφενείο γιατί δεν έχω το χρόνο να πάω. Όλοι μου οι φίλοι αγρότες, όταν τους παίρνω τηλέφωνο, ήτε πρωί ήτε βράδυ, είναι στο καφενείο.
Κανένας από τους γνωστούς μου αγρότες δεν είναι πλούσιος αλλά σίγουρα όλοι τους εργάζονται πολύ λιγότερο από εμένα που ούτε κι εγώ είμαι πλούσιος.
seducer
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 7 Μαρ 2006
- Κριτικές
- 78
- Like
- 741
- Πόντοι
- 6.135
Το ποιος έχει μαύρα μεσάνυχτα άσε να φανεί από μόνο του μην βιάζεσαι, γιατί αντί εγώ να εκτίθεμαι εσύ χαρακτηρίζεσαι!οι περισσοτερες εξαγωγες ειναι τα αγροτικα προιοντα, αρα φερνουν και τα περισσοτερα χρηματα, ουτε αυτοκινητα εξαγουμε ουτε δημοσιους υπαλληλους, μην ασχολεισαι με το θεμα γιατι εχεις μαυρα μεσανυχτα και εκτειθεσαι...
Για αρχή απάντησέ μου από πότε οι εξαγωγές είναι η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΗΓΗ εσόδων;
Να στο κάνω πιο λιανά αφού δεν καταλαβαίνεις:
Τα λεφτά έρχονται όχι μόνο από τις εξαγωγές αλλά και από άλλους τομείς όπως π.χ. Υπηρεσίες.
Ακόμα δεν κατάλαβες; Η λέξη ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ σου λέει τίποτε ή να σε στείλω σε κανά λεξικό;
Άμα κοιτάξεις κανά στατιστικό θα δεις ότι είστε τα παράσιτα της οικονομίας - χειρότεροι από δημοσίους υπαλλήλους.
Τουλάχιστον σε αυτούς δεν χαρίσανε ποτέ χρέη ούτε εγγυήθηκαν εισόδημα και τα επιδόματα που παίρνουνε μπροστά στα δικά σας είναι "ψιλές ελιές".
seducer
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 7 Μαρ 2006
- Κριτικές
- 78
- Like
- 741
- Πόντοι
- 6.135
μην τα πεις αυτα παραεξω......θα πεσει πολυ φαπα...
Άλλο ένα βαρυσήμαντο επιχείρημα!
aigeas
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Ιουλ 2009
- Like
- 19
- Πόντοι
- 166
αφου ρε φιλε ειναι ευκολα και ειναι παρασιτα οι αγροτες ερχεσαι να πανε να μαζεψουμε ελιες απο τις 15 οκτωβριου εως τις 10 γεναρη, να ριξουμε τα λιπασματα μεχρι το τελος γεναρη, να καψουμε τα κλαδια απο τις ελιες και να κλαδεψουμε τα αμπελια και τις σταφιδες μεχρι 15 φλεβαρη, να ξεκινησουμε ραντισματα στις ελιες απο αρχες μαρτη και μετα ραντισματα στα αμπελια και τις σταφιδες μεχρι αρχες ιουνιου καιμετα να ασχολησε καθε μερα με την σταφιδα, και να ραντιζεις 4-5 φορες τις ελιες αλλες τοσες και περσσοτερες τα αμπελια και τις σταφιδες, οταν εσυ τον αυγουστο λιαζεις τα παπαρια σου και παιζεις ρακετα στην παραλια οι αγροτες μαζευουν την σταφιδα, και ενα μηνα ασχολουνται να την ξηρανουν και να την μαζεψουν, και να εχεις να κανεις και δευτερο κλαδο στις ελιες, μετα ερχονται τα αμπελια, και φτανουμε αισιως παλι μεσα οκτωβρη και φτου και απο την αρχη, ελα να τα κανουμε ολα αυτα μαζι και μετα θα μου πεις την γνωμη σου για τους αγροτες, μεχρι ομως να τα κανει; ΜΟΥΓΚΑ..Το ποιος έχει μαύρα μεσάνυχτα άσε να φανεί από μόνο του μην βιάζεσαι, γιατί αντί εγώ να εκτίθεμαι εσύ χαρακτηρίζεσαι!
Τα λεφτά έρχονται όχι μόνο από τις εξαγωγές αλλά και από άλλους τομείς όπως π.χ. Υπηρεσίες.
Ακόμα δεν κατάλαβες; Η λέξη ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ σου λέει τίποτε ή να σε στείλω σε κανά λεξικό;
Άμα κοιτάξεις κανά στατιστικό θα δεις ότι είστε τα παράσιτα της οικονομίας - χειρότεροι από δημοσίους υπαλλήλους.
Τουλάχιστον σε αυτούς δεν χαρίσανε ποτέ χρέη ούτε εγγυήθηκαν εισόδημα και τα επιδόματα που παίρνουνε μπροστά στα δικά σας είναι "ψιλές ελιές".
Είσαι και θρασύτατος...
1) "Και καλά" δεν έχουν λεφτά,
2) "Δεν έχουν λεφτά" ... αλλά με τα δικά ΜΑΣ λεφτά.
υ.γ. Έστω και εγώ φωνάξω για την τιμή του λαδιού, εσύ θα κερδίσεις τίποτα ή μήπως θα χάσεις?
Επίσης μην συγχίζεσαι, σύντομα θα μειώσετε τα έξοδα σας ... πάνε οι εποχές των Μερσεντέ...
Στα μούτρα σας πιθανόν ... λίγες φορές μια κοινωνική ομάδα έχει καταφέρει τόσο μεγάλη και σχεδόν καθολική αντιπάθεια από το σύνολο των πολιτών...μην τα πεις αυτα παραεξω......θα πεσει πολυ φαπα...
Ναι θα πάρουν άδεια, από την στιγμή που:γιατι ρε κοπανε θα παρουν την αδεια σου τι αυτοκινητο η τρακτερ θα παρουν;; ουτε ετοιμα τα βρηκαν ουτε τα εκλεψαν, τρωει η μουρη τους χωμα καθε μερα για να εχουν οτι εχουν,40 και 45 ευρω πληρωνουν μεροκαματο για να μαζεψουν ελιες και πουλαμε το λαδι 1,90 και στα ραφια φτανει 5.50 και 6 ευρω, αντι να φωναζεις που το πληρωνεις σαν μαλακας τοσο, λες για τους αγροτες νουμερο,για πηγαινε και απο κοντα να τους το πεις να δεις πως σου βαζουν την ζαχαρη στον κωλο και σου φουσκωνουν το αντερακι...
υ.γ. Έστω και εγώ φωνάξω για την τιμή του λαδιού, εσύ θα κερδίσεις τίποτα ή μήπως θα χάσεις?
Επίσης μην συγχίζεσαι, σύντομα θα μειώσετε τα έξοδα σας ... πάνε οι εποχές των Μερσεντέ...
Πραγματικά δράμα .... να θεσπιστεί νομπελ αγροτιάς...αφου ρε φιλε ειναι ευκολα και ειναι παρασιτα οι αγροτες ερχεσαι να πανε να μαζεψουμε ελιες απο τις 15 οκτωβριου εως τις 10 γεναρη, να ριξουμε τα λιπασματα μεχρι το τελος γεναρη, να καψουμε τα κλαδια απο τις ελιες και να κλαδεψουμε τα αμπελια και τις σταφιδες μεχρι 15 φλεβαρη, να ξεκινησουμε ραντισματα στις ελιες απο αρχες μαρτη και μετα ραντισματα στα αμπελια και τις σταφιδες μεχρι αρχες ιουνιου καιμετα να ασχολησε καθε μερα με την σταφιδα, και να ραντιζεις 4-5 φορες τις ελιες αλλες τοσες και περσσοτερες τα αμπελια και τις σταφιδες, οταν εσυ τον αυγουστο λιαζεις τα παπαρια σου και παιζεις ρακετα στην παραλια οι αγροτες μαζευουν την σταφιδα, και ενα μηνα ασχολουνται να την ξηρανουν και να την μαζεψουν, και να εχεις να κανεις και δευτερο κλαδο στις ελιες, μετα ερχονται τα αμπελια, και φτανουμε αισιως παλι μεσα οκτωβρη και φτου και απο την αρχη, ελα να τα κανουμε ολα αυτα μαζι και μετα θα μου πεις την γνωμη σου για τους αγροτες, μεχρι ομως να τα κανει; ΜΟΥΓΚΑ..
gl
Μέγας
- Εγγρ.
- 6 Ιουλ 2009
- Κριτικές
- 475
- Like
- 505
- Πόντοι
- 4.906
ποσταρε πριν σε δει ο περσονας...Πραγματικά δράμα .... να θεσπιστεί νομπελ αγροτιάς...
aigeas
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Ιουλ 2009
- Like
- 19
- Πόντοι
- 166
1.300.000 δημοσιοι υπαλληλοι τι παραγουν και πληρωνωνται;; τι προσφερουν στο κρατος;; για ποιον τουρισμο μιλας;;τα μισα ξενοδοχεια δεν θα ανοιξουν φετος, κοιτα λιγο να δεις τι προιοντα εξαγει η ελλαδα και μετα μιλα, ποιο εγγυημενο εισοδημα που αν σου παει αναποδα ο καιρος δεν παιρνεις φραγκο;; εχεις δει εσυ τον πατερα σου να βρεχει και να κλαιει γιατι καταστρεφεται το εισοδημα του, αυτο που παλευε ενα χρονο και τηνα τελευταια στιγμη πανε ολα αναποδα;; αντε που μου εχεις και αποψη για τους αγροτες... εσυ και ο παυλος τσιμας...μη θιξουμε την εκαστοτε κυβερνηση...Το ποιος έχει μαύρα μεσάνυχτα άσε να φανεί από μόνο του μην βιάζεσαι, γιατί αντί εγώ να εκτίθεμαι εσύ χαρακτηρίζεσαι!
gergegt
Μέλος
- Εγγρ.
- 18 Σεπ 2008
- Κριτικές
- 1
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
Από πού προκυπτει βρεγ) ηλιθιε ότι διαβαζω Ριζοσπαστη ?
Αν εισουν λιγο πιο προσεχτικος θα εβλεπες ότι γραφω για πλοια ελληνικων συμφεροντων όχι για πλοια με ελληνικη σημαια. Ουτε στα πλοια με ελληνικη σημαια είναι καλυτερα τα πραματα και εκεινα γεματα αλλοδαπους είναι. Όχι ότι εχω προβλημα, απλα να μην μας το παιζουν καποιοι πατριωτες και τα σχετικα. Την τσεπη τους κοιτανε. Και τολμας να γραφεις εσυ για αλλοδαπους εργατες που βγαζουν τη σοδεια, όταν ολα τα βαπορια είναι γεματα ξενους. Ουτε εγραψα κατι που να προσβαλει τον Ελληνα ναυτικο γιατι υπηρξα ναυτικος για μια 10ετια σχεδον. α)Αντιθετως εσυ προσβαλεις μια κοινωνικη ομαδα, τους αγροτες με τις μαλακιες που γραφεις για Ιmpreza, BMW και βλασταρια που ειτε θα “σπουδαζουν” ή θα βολταρουν. Να κοιτας τα δικα σου τα βλασταρια τι κανουν και όχι των αλλων. Μου θελεις και ζαχαρι στα τεποζιτα παλιο-καραγκιοζη.β) Όταν η ΠΕΜΕΝ εξαγγελει απεργια, δεν κουνιεται καραβι από τα λιμανια και το ξερεις καλα αυτό. Το ότι σαπιζουν καποια αγροτικα προιοντα με τις απεργιες σας γιατι δεν φτανουν εγκαιρα στις αγορες δε σε νοιαζει φυσικα γιατι τοτε αγωνιζεστε για τα συμφεροντα σας. Όταν καποιοι αλλοι αγωνιζονται για τα δικα τους δικια…ζαχαρι και σκασμενα λαστιχα, ετσι ? Την επομενη φορα που θα σχολιασεις κατι εδώ, βαλε το κεφαλι σου κατω από τη βρυση, θα σου κανει καλο το κρυο νερο, που θα μας πεις να πλυνουμε το βρωμοστομα μας.
[/quote]
α)απο ποτε θεωρειται προσβολη να παραθετεις καταστασεις που ισχυουν???(τα εχω δει με τα ματια μου και εγω και αλλοι...)
β)καλοι μαλακες και αυτοι...γαμω τον συνδικαλισμο τους...ο μαλακας ο Τουσας το παλιοκουμμουνι εφτασε μεχρι ευρωβουλευτης...
γ)σου επιστρεφω το χαρακτηρισμο....
οσο για τους ξενους που ειναι πληρωματα στα ελληνικα πλοια,καμια σχεση με τους λαθραιους εργατες....επαγγελματιες με ολα τα νομιμα χαρτια και προσοντα για να καλυψουν θεσεις σε πλοιο και οχι κακομοιρηδες που πεφτουν θυματα εκμεταλλευσης..
Αν εισουν λιγο πιο προσεχτικος θα εβλεπες ότι γραφω για πλοια ελληνικων συμφεροντων όχι για πλοια με ελληνικη σημαια. Ουτε στα πλοια με ελληνικη σημαια είναι καλυτερα τα πραματα και εκεινα γεματα αλλοδαπους είναι. Όχι ότι εχω προβλημα, απλα να μην μας το παιζουν καποιοι πατριωτες και τα σχετικα. Την τσεπη τους κοιτανε. Και τολμας να γραφεις εσυ για αλλοδαπους εργατες που βγαζουν τη σοδεια, όταν ολα τα βαπορια είναι γεματα ξενους. Ουτε εγραψα κατι που να προσβαλει τον Ελληνα ναυτικο γιατι υπηρξα ναυτικος για μια 10ετια σχεδον. α)Αντιθετως εσυ προσβαλεις μια κοινωνικη ομαδα, τους αγροτες με τις μαλακιες που γραφεις για Ιmpreza, BMW και βλασταρια που ειτε θα “σπουδαζουν” ή θα βολταρουν. Να κοιτας τα δικα σου τα βλασταρια τι κανουν και όχι των αλλων. Μου θελεις και ζαχαρι στα τεποζιτα παλιο-καραγκιοζη.β) Όταν η ΠΕΜΕΝ εξαγγελει απεργια, δεν κουνιεται καραβι από τα λιμανια και το ξερεις καλα αυτό. Το ότι σαπιζουν καποια αγροτικα προιοντα με τις απεργιες σας γιατι δεν φτανουν εγκαιρα στις αγορες δε σε νοιαζει φυσικα γιατι τοτε αγωνιζεστε για τα συμφεροντα σας. Όταν καποιοι αλλοι αγωνιζονται για τα δικα τους δικια…ζαχαρι και σκασμενα λαστιχα, ετσι ? Την επομενη φορα που θα σχολιασεις κατι εδώ, βαλε το κεφαλι σου κατω από τη βρυση, θα σου κανει καλο το κρυο νερο, που θα μας πεις να πλυνουμε το βρωμοστομα μας.
[/quote]
α)απο ποτε θεωρειται προσβολη να παραθετεις καταστασεις που ισχυουν???(τα εχω δει με τα ματια μου και εγω και αλλοι...)
β)καλοι μαλακες και αυτοι...γαμω τον συνδικαλισμο τους...ο μαλακας ο Τουσας το παλιοκουμμουνι εφτασε μεχρι ευρωβουλευτης...
γ)σου επιστρεφω το χαρακτηρισμο....
οσο για τους ξενους που ειναι πληρωματα στα ελληνικα πλοια,καμια σχεση με τους λαθραιους εργατες....επαγγελματιες με ολα τα νομιμα χαρτια και προσοντα για να καλυψουν θεσεις σε πλοιο και οχι κακομοιρηδες που πεφτουν θυματα εκμεταλλευσης..
aigeas
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Ιουλ 2009
- Like
- 19
- Πόντοι
- 166
πια δικα σου λεφτα ρε, οι αγροτες μαγκα μου δεν φιλανε τον κωλο ουτε παιρνουν πιπες σε κανεναν προισταμενο για να εχουν την ευνοια τους,θρασυτατος εγω ρε φλωρακο;;Είσαι και θρασύτατος...Στα μούτρα σας πιθανόν ... λίγες φορές μια κοινωνική ομάδα έχει καταφέρει τόσο μεγάλη και σχεδόν καθολική αντιπάθεια από το σύνολο των πολιτών...
Ναι θα πάρουν άδεια, από την στιγμή που:
seducer
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 7 Μαρ 2006
- Κριτικές
- 78
- Like
- 741
- Πόντοι
- 6.135
1) ΜΟΥΓΚΑ ΕΣΥ! Εδώ κάνουμε διάλογο αν θέλεις να μιλάς μόνο εσύ πήγαινε στο "Αγρότης μόνος ψάχνει!"αφου ρε φιλε ειναι ευκολα και ειναι παρασιτα οι αγροτες ερχεσαι να πανε να μαζεψουμε ελιες απο τις 15 οκτωβριου εως τις 10 γεναρη, να ριξουμε τα λιπασματα μεχρι το τελος γεναρη, να καψουμε τα κλαδια απο τις ελιες και να κλαδεψουμε τα αμπελια και τις σταφιδες μεχρι 15 φλεβαρη, να ξεκινησουμε ραντισματα στις ελιες απο αρχες μαρτη και μετα ραντισματα στα αμπελια και τις σταφιδες μεχρι αρχες ιουνιου καιμετα να ασχολησε καθε μερα με την σταφιδα, και να ραντιζεις 4-5 φορες τις ελιες αλλες τοσες και περσσοτερες τα αμπελια και τις σταφιδες, οταν εσυ τον αυγουστο λιαζεις τα παπαρια σου και παιζεις ρακετα στην παραλια οι αγροτες μαζευουν την σταφιδα, και ενα μηνα ασχολουνται να την ξηρανουν και να την μαζεψουν, και να εχεις να κανεις και δευτερο κλαδο στις ελιες, μετα ερχονται τα αμπελια, και φτανουμε αισιως παλι μεσα οκτωβρη και φτου και απο την αρχη, ελα να τα κανουμε ολα αυτα μαζι και μετα θα μου πεις την γνωμη σου για τους αγροτες, μεχρι ομως να τα κανει; ΜΟΥΓΚΑ..
2) Πριν πάμε στο θέμα "πόσο σκληρά δουλεύετε" μιλάγαμε για την συνεισφορά σας στην οικονομία όπου αμφισβήτησα ευθέως τα περί "μέγιστης συνεισφοράς" σας στην οικονομία και σε προκάλεσα να δώσεις στοιχεία.
Επειδή ΕΣΥ το γύρισες στην ΜΟΥΓΚΑ πάνω στο θέμα (τι να πεις και εσύ;) το έριξες αλλού τώρα!
Και επειδή εμένα μου αρέσει να μιλάω με στοιχεία και όχι με κορώνες πάρε ένα πρόχειρο πινακάκι:
ΑΕΠ κατά τομείς δραστηριότητας 2008 %)
Γεωργία Βιομηχανία Υπηρεσίες
3,7% 20,6% 75,7%