1) Αυτό είναι το ερώτημα και συνειδητά αποφεύγεις να απαντήσεις….. Γιατί άραγε;
2) Ότι πιστεύω το έχω πει! Δεν είμαι κρυψίνους ούτε συνωμοσιολόγος!
3) Τα λεγόμενα εθνικά ζητήματα δεν είναι πολιτικά; Τι είναι ποδοσφαιρικά, αθλητικά, ουφολογικά; Από την άλλη: Ποια δεν είναι εθνικά θέματα λοιπόν; Η οικονομία, η παιδεία, η ανεργία, η φτώχια τι είναι μη εθνικά;
4) Ποιες είναι οι «ελληνικές θέσεις» ; Οι δικές σου; Και οι δικές μου τι είναι; Και ποιος κρίνει την «ελληνικότητα»; Με ποιο δικαίωμα τζέημς καπηλεύεσαι για την πάρτη σου την ελληνικότητα;
5) Δες τις τοποθετήσεις σου και πες μου γιατί είναι λιγότερο φανατικές από τις δικές μου. Άσε την κλάκα που κάνεις με τους γνωστούς ακροδεξιούς ραφι και ασπρουλιάρη που δεν είναι καθόλου φανατική!!!!
6) Συνεχίζεις κι εσύ την μονότονη επικήδεια ψαλμωδία του ελληνικού αστισμού. Λάθη, προδοσίες κλπ Αυτή η συζήτηση τι είναι δεν είναι πολιτική; Απλώς εσύ επικαλείσαι τα λάθη για να μη γίνει συζήτηση και για να μη βγούν συμπεράσματα.
7) Τι εννοείς να κομματικοποιηθεί; Η δική σου άποψη δεν έχει πολιτική χροιά δηλαδή επειδή ξορκίζεις τον κομματισμό;
8) Κατακλείδα: κατά την ταπεινή μου γνώμη: Στην ελληνική δημοκρατία, σε όλα τα πολιτικά ζητήματα ο καθείς έχει την άποψη του. Την εκθέτει όπου νομίζει και διαλέγεται με όσους το επιθυμούν. Κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα να υποστηρίζει ότι η άποψή του είναι «ελληνικότερη» από των άλλων.
9) Επιστροφή στο (1). Μπορείς να απαντήσεις; ΝΑΙ ή ΟΥ;
Γεια σου ΠΠ! πολύ χαίρομαι που θα συνομιλήσουμε και πάλι απόψε! Ελπίζω να μην παρεκτραπούμε και πάλι και αρχίσουμε τα βρισίδια οπότε θα σε παρακαλέσω να περιοριστούμε μόνο στο θέμα του θρεντ και όχι σε προσωπικές προσβολές που έχουν να κάνουν με άλλα θρεντς.
Λοιπόν:
1.Νομίζω ότι όλοι έχουν απαντήσει ανεξάρτητα κομματικής χροιάς. Εγώ σαν ακομμάτιστος λοιπόν θα σου έλεγα επίσης ότι ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει αρκεί πίσω απ αυτό να μην κρύβεται κάτι άλλο. Νομίζω καταλαβαίνεις.
2.Δεν ξέρω αν είσαι κρυψίνος ή ότι άλλο, αλλά έδωσες την εντύπωση ότι η διαφωνία σου βασίζεται στην εθνική συνείδηση των μουσουλμάνων και όχι στους κάποιους (λίγους τελικά) θέλουν να λέγονται τουρκοι.Η μάζα πάντως δεν είναι τούρκοι και σ αυτό συμφωνήσαμε όλοι (ή λάθος κάνω πάλι?)
3.Όχι! κατηγορηματικά! είναι λάθος να λέμε "η κυβέρνηση έκανε αυτό" όταν πρόκειται για εθνικά θέματα. Το σωστό είναι "η Ελλάδα έκανε αυτό". Δε με νοιάζει ποιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση αφού οι αντιθέτου κόμματος, ότι κι αν κάνει θα το βρουν λάθος και αντίστροφα. Το έχω σιχαθεί αυτό φίλε.
4. Πού καπηλεύτηκα ελληνικότητα ρε συ ΠΠ? εγώ δε σε κατηγόρησα για προδότη! απεναντίας πλανεμένο σε είπα, επειδή ακολουθείς τη γραμμή του κόμματος. Εδώ έγκυται άλλωστε και η διαφωνία μου με τα κόμματα. Αυτά εξηπηρετούν κάποια συμφέροντα. Εσύ? Αν λοιπόν το κόμμα σου είχε άλλη άποψη εσύ θα ακολουθούσες αυτήν την άποψη! Εγώ απλά λέω αυτό που θεωρώ σωστό άσχετα με το τι λένε τα κόμματα! δεν με αφορά! Αλλά δεν καπηλεύτηκα τίποτα! Σταμάτα την καραμέλλα αυτή σε μένα τουλάχιστον!
5. Εγώ φανατισμό δεν έχω. Για σένα δεν ξέρω. Απλά όταν εσύ σπρώχνεις την κουβέντα σε φανατισμούς ύβρεις και απαξιωτισμούς προς το πρόσωπό μου με βάση άσχετα θέματα (πχ γύρνα στη νουβέλα σου που ΕΣΥ πρώτος είπες χωρίς εγώ να σε προσβάλλω) τότε λογικό είναι ότι και γω δε θα είμαι καθόλου ελαστικός απέναντί σου. Αυτό σου φάνηκε φανατισμός! Πίστεψέ με, δεν έχω και μεγάλο καημό για το θέμα. Απλά συμμετείχα επειδή έχω προσωπική άποψη απ αυτούς και έβλεπα να γράφονται άσχετα....
6. Πρόσεξε! Γράφεις συνεχώς "πολιτική" και γω στο διορθώνω σε "κομματική". Νομίζω ότι καταλαβαίνεις τη διαφορά αλλά και την ένστασή μου!
7. Σου απάντησα στο 6. έτσι?
8. Αυτό χωράει πολύ κουβέντα φίλε μου και θά θελα χωρίς φανατισμό να επεκταθούμε λιγάκι.....
9. Απάντησα ή θες κάτι πιο αναλυτικά?