ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΛΑ
Ρε φίλε, για το ότι το Αιγαίο δεν έχει πλέον ψάρια φταίει η παγκοσμιοποίηση;;;;
Λοιπον κοιτα φιλαρακο,επειδη οι ασυναρτησιες εχουν και ενα οριο.Αποφασισε τελικα εχει η δεν εχει ψαρια το Αιγαιο.Οεοο?
Και αν δεν εχει τελικα ψαρια τι αλιευουν και εξαγουν και γινονται σπουδαιες και τρανες οι πολυαγαπημενες σου εταιρεις?
Τουβλα σα και αυτα που πετας εσυ?
Και τι σημαίνει: "Βολεψου με ψαρι Σενεγαλης γιατι προεχει το καλο του Νηρεα και των Ελ. Ιχθ.";
Βγάζει κανένας νόημα με αυτό;
Kαλα διαβασε αυτα που εχεις γραψει πριν και θα καταλαβεις....ελπιζω
Αντίθετα μπορείς να καταλάβεις ότι ο Νηρέας και Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες έφτασαν εκεί που έφτασαν εξ αιτίας της παγκοσμιοποίησης;;;Και ότι δεν υπάρχουν μόνον οι μετοχές αλλά και οι εργαζόμενοι εκεί που τρώνε ψωμί από τις τσιπούρες και τα λαβράκια που πουλιούνται στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Γαλλία (ιδιαίτερα καλή αγορά), στην Γερμανία.
Εσυ μπορεις να καταλαβεις οτι η γιγαντωση αυτων των εταιρειων μεσω της παγκοσμιοποιησης λειτουργει εις βαρος των χιλιαδων μικροπαραγωγων -εν προκειμενω των ψαραδων- οι οποιοι εχουν μονο δυο συννενοημενα μαγαζια να πουλησουν το εμπορευμα τους.Με τα κερδη που βγαζουν απο τη συμπιεση των τιμων που επιβαλουν στους παραγωγους και την οποια συμπιεση μπορουν και ασκουν εξαιτιας των οικονομιων κλιμακας που επιτυγχανουν λογω του μεγεθους τους,προσλαμβανουν προσωρινα καποιους.Προσωρινα! Και πολυ λιγους αν σκεφτεις τι εχουν κονομησει μεσα απο τη γιγαντωση που τους προσεφερε η παγκοσμιοποιηση.Τα υπερκερδη απο το στριμωγμα των ψαραδων σε σχεση με τα χρηματα που δινουν για τις περιβοητες προσωρινες προσληψεις ειναι ψιχουλα.Σα καλο παιδι που εισαι και με αφθονο χρονο στη διαθεση σου για κανε ενα γκουγκλαρισμα να δεις ποσους θα σουταρει ο Νηρεας αυτο το μηνα. Ειδες?Buy buy οι προσληψεις....αλλα το στριμωγμα των ψαραδων στριμωγμα αυτο δε φευγει και δε θα φυγει οσο υπαρχει παγκοσμιοποιηση.Αλλα θα μου πεις ποιος τους γαμαει τους ψαραδες οι εταιρειες μας να ειναι καλα.Μα τετοια αγαπη τους εχεις πια ρε παιδι μου?
Αλλά αυτό βέβαια λίγο μετράει μέσα στο ιδεολογικό έκτρωμα που έχεις στο μυαλό σου ως πρότυπο κοινωνικής οργάνωσης.
Μονο μη με κατηγορησεις για κουμμουνιστη για δε θα το αντεξω.
Λοιπον φιλαρακο αν ειχα χρονο θα σου εξηγουσα το ψυχολογικο σου προβλημα το οποιο σχετιζεται με την αναγκη του ανθρωπου να ταυτιστει με τους ισχυρους(υπερπλουσιους) εστω και αν καλα ξερει οτι δεν ειναι ενας απο αυτους και να αδιαφορησει για προβληματα ανθρωπων που πραγματικα του μοιαζουν.Ισως ετσι να αισθανεσαι και εσυ σπουδαιος.Απο την αλλη μπορει να χαρακτηριστεις και ως μοντερνος εθνικιστης,που δε πορωνεσαι με εθνικα συμβολα και σημαιες αλλα με την παραμυθα οτι οι δικοι μας υπερπλουσιοι ειναι καλυτεροι απο τους αλλους.
Αγαπητε για να μη μου στεναχωριεσαι,δε σου κρυβω οτι και εγω τρεφω μια εκτιμηση(οχι οσο εσυ φυσικα
)σε αυτες τις δυο εταιρειες ,που οπως ολες οι σπουδαιες και...
εθνικες μας εταιρειες λαμβανουν μερος σε αυτη την ωραια ρουλετα που λεγεται χρηματιστηριο.Οι συγκεκριμενες με τις κωλοτουμπες των μετοχων τους μου εχουν δωσει αρκετα λεφτα.
Αυτο ομως δε με εμποδιζει απο το να διακρινω το πραγματικο τους ρολο στα πλαισια της παγκοσμιοποιησης.