Νέα

Moto gp

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sinnerman
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 593
  • Εμφανίσεις 37K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Επισκέπτης
εγω παντως στο σιλβερστοουν θα πονταρα στον λορενθο.κλειστη η πιστα και μπορει να νικησει.και ροσσι βαθρο..

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
εγω παντως στο σιλβερστοουν θα πονταρα στον λορενθο.κλειστη η πιστα και μπορει να νικησει.και ροσσι βαθρο..

ε οχι και το Σιλβερστοουν κλειστη πιστα!!!!

κοιτα καλυτερα λεμε,απο τις πιο γρηγορες ειναι

Παλι παρτυ θα κανει ο Στονερ

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.095
Πόντοι
22.785
Edwards, Stoner, Dovizioso, Bautista

• O Colin Edwards είναι ο άνθρωπος του αγώνα στο Silverstone. Μόλις 9 μέρες μετά το σπάσιμο της κλείδας του, ανέβηκε στο βάθρο, μετά από μια θαρραλέα οδήγηση, ειδικά στους τελευταίους γύρους, όταν δέχτηκε μεγάλη επίθεση από τον συμπατριώτη του Nicky Hayden, που μάλιστα πέτυχε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα στην προσπάθειά του να τον φτάσει. Ο Edwards απάντησε με τον 3ο ταχύτερο γύρο του αγώνα, μόλις ένα δέκατο πάνω από αυτόν του Stoner που ήταν ο 2ος ταχύτερος! «Ούτε μια στο εκατομμύριο δεν θα το σκεφτόμουν ότι θα ήμουν στο βάθρο, μια εβδομάδα μετά το σπάσιμο της κλείδας μου. Πρέπει να ευχαριστήσω τον Dr Xavier Mir για την δουλειά που έκανε ώστε να αποκαταστήσει τον ώμο μου», είπε ο πάντα ευδιάθετος Αμερικανός.

• Ο Casey Stoner στον 150ο αγώνα της καριέρας του, ισοφάρισε το ρεκόρ του Rossi από το 2003, ως προς τις τρεις συνεχόμενες νίκες για την Honda και πέρασε πρώτος στην βαθμολογία, εκμεταλλευόμενος την πτώση του Lorenzo. Ο πάντα «γκρινιάρης» Αυστραλός αναφέρθηκε στις αγωνίες του κατά τη διάρκεια του αγώνα:

«Ήμουν χαρούμενος και μόνο με το ότι έμενα πάνω στην μοτοσυκλέτα. Είχε φοβερό κρύο και ήμουν τόσο νευρικός, επειδή σε τέτοιες συνθήκες είναι πολύ εύκολο να πέσεις».

Τελικά τερμάτισε με την άνεση των 15’’ + δευτερολέπτων από τον 2ο ενώ κατάφερε να «ρίξει γύρο» στους δύο τελευταίους του αγώνα, κάτι που έιχε πολύ καιρό να συμβεί.

• Ο Αndrea Dovizioso σταθερά ανεβαίνει σε απόδοση και βάζει τα θεμέλια ώστε να μείνει και την επόμενη χρονιά στην εργοστασιακή ομάδα της Honda. Η 2η θέση είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και εξήγησε κάποια πράγματα για την στρατηγική της ομάδας:

«Κάναμε μια αλλαγή στο set up της μοτοσυκλέτας, ώστε να έχουμε περισσότερη πρόσφυση πίσω και μετά ακολουθήσαμε μια πολύ καλή στρατηγική. Μας βοήθησε που κάναμε δύο γύρους πριν τον αγώνα, ώστε να φέρουμε τα λάστιχα σε θερμοκρασία λειτουργίας γρηγορότερα».

Ο Ιταλός αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο κανονισμός επιτρέπει σε κάθε οδηγό να κάνει δύο αναγνωριστικούς γύρους είτε με τη ίδια μοτοσυκλέτα, είτε με την δεύτερη, αφού μπει ξανά στα πιτς, μετά τον πρώτο αναγνωριστικό γύρο και δεν πάει να πάρει τη θέση του στη σχάρα εκκίνησης.

Η Ducati το έκανε αυτό πέρυσι και πρόπερσι ώστε να ζεσταίνει τα λάστιχα και να μην καίει πολύ βενζίνη, όπως έχουμε γράψει παλιότερα. Τώρα και η Honda σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει αυτήν τη δυνατότητα, μάλιστα χωρίς να αλλάξει μοτοσυκλέτα, αφού στις συνθήκες βρεγμένου δεν υπάρχει θέμα με την κατανάλωση, με δεδομένο ότι λόγω του χαμηλότερου ρυθμού η κατανάλωση είναι αρκετά μικρότερη.

• Ο Alvaro Bautista και η Suzuki γιόρτασαν μια ανέλπιστη 5η θέση στην Μ. Βρετανία.

«Ήταν ο πρώτος αγώνας που κατάφερα να αισθανθώ ανταγωνιστικός, μετά τον τραυματισμό μου και ήμουν πιο κοντά στο όριό μου, από όσο ήμουν όλη την αγωνιστική σεζόν», είπε φανερά χαρούμενος ο Ισπανός οδηγός.

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.095
Πόντοι
22.785
Hayden, Rossi, Lorenzo, Simoncelli

• O Nicky Hayden έκανε έναν ωραίο αγώνα και μάλιστα προς το τέλος σημείωσε τον ταχύτερο γύρο της ημέρας, κάτι που είχε να κάνει από την εποχή που ήταν οδηγός της Honda!

«Είδα τον Colin μπροστά μου για μια θέση στο βάθρο και πραγματικά πίεσα. Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που έκανα τον ταχύτερο γύρο του αγώνα με μια Ducati, γεγονός που είναι «cool», ακόμη κι αν δεν παίρνεις βαθμούς για αυτό. Φουλ σεβασμός στον Colin μια εβδομάδα μετά το σπάσιμο της κλείδας του», είπε ο Αμερικανός.

• «Είναι αλήθεια ότι δεν καταφέραμε να βελτιώσουμε τις ρυθμίσεις μας όσο θα έπρεπε. Στην πραγματικότητα σήμερα ο Nicky κατάφερε να κάνει έναν καλό αγώνα και να οδηγήσει ωραία, ακόμη και σημειώνοντας τον ταχύτερο γύρο, γεγονός που δείχνει ότι η Ducati είναι ανταγωνιστική στο βρεγμένο», είπε ο Valentino Rossi, που συνέχισε την αυτοκριτική του λέγοντας:

«Δεν βελτιωθήκαμε αρκετά και αυτό έκανε τα πράγματα δύσκολα για μένα, αφού η μοτοσυκλέτα δεν ήταν εύκολη στο να οδηγηθεί και δεν μπορούσα να πιέσω σκληρά, όπως θα ήθελα».

• Ο Jorge Lorenzo επίσης είναι σε πνεύμα αυτοκριτικής, αφού μάλιστα με την πτώση του σταμάτησε μια σειρά συνεχών τερματισμών από το 2009 και μετά. Από πολλούς θεωρήθηκε στο ξεκίνημα του φετινού Πρωταθλήματος, ο πιο σταθερός, ώριμος, υπομονετικός και έξυπνος οδηγός!

«Αισθάνομαι απογοητευμένος γιατί η πτώση μου είναι δικό μου λάθος. Είναι κρίμα για την ομάδα, γιατί έκαναν πολύ καλή δουλειά και επίσης για το Fan Club που ήρθε εδώ να με υποστηρίξει. Οδηγούσα με εμπιστοσύνη, αλλά έπρεπε να περιμένω τη στιγμή μου για να προσπεράσω τον Andrea. Πιστεύω ότι θα μπορούσα να δώσω τη μάχη για τη νίκη με τον Casey. Δεν ανησυχούσα που με πλησίαζε ο Simoncelli. Ανησυχούσα γιατί ο Casey έφευγε μπροστά, αν δεν προσπερνούσα τον Andrea... μετά έπεσα! Μέχρι τώρα ο Casey με κυνηγούσε, όπως στις κυνοδρομίες με τον λαγό, αλλά τώρα η κατάσταση αντιστράφηκε. Τώρα εμείς πρέπει να πάμε για τη νίκη στο Assen! Θέλω να συγχαρώ τον Colin! Ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο για αυτόν. Το αξίζει μετά την περασμένη εβδομάδα», είπε ο Πρωταθλητής που τώρα είναι 2ος στην βαθμολογία.

• Ο Marco Simoncelli παραδέχτηκε το λάθος του και φάνηκε απογοητευμένος από το γεγονός ότι σε κάθε αγώνα φαίνεται να είναι τόσο κοντά στο βάθρο ή και τη νίκη και αυτό δεν έρχεται.

«Θα πάω σπίτι με το κεφάλι κατεβασμένο, αλλά αύριο πρέπει να αρχίσω να κοιτάζω μπροστά στο Assen, με την ελπίδα ότι αυτή η σειρά κακοτυχιών έχει περάσει», είπε χαρακτηριστικά ο ψηλός. Μήπως πρέπει να δει το θέμα και από την πλευρά της αρνητικής ενέργειας που του συσσώρευσαν οι Ισπανοί θεατές; Αν και οι Βρετανοί φρόντισαν να το ισοφαρίσουν με πολύ δόση θετικής ενέργειας!

k-king

Μέλος
Εγγρ.
4 Φεβ 2009
Κριτικές
6
Like
6
Πόντοι
1
μπραβο σου και παλι μπραβο........

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.095
Πόντοι
22.785
Silverstone, Sunday, June 12, 2011
Pos. Points Num. Rider Nation Team Bike Km/h Time/Gap
1 25 27 Casey STONER AUS Repsol Honda Team Honda 147.9 47'53.459
2 20 4 Andrea DOVIZIOSO ITA Repsol Honda Team Honda 147.1 +15.159
3 16 5 Colin EDWARDS USA Monster Yamaha Tech 3 Yamaha 146.8 +21.480
4 13 69 Nicky HAYDEN USA Ducati Team Ducati 146.5 +26.984
5 11 19 Alvaro BAUTISTA SPA Rizla Suzuki MotoGP Suzuki 146.1 +35.569
6 10 46 Valentino ROSSI ITA Ducati Team Ducati 144.6 +1'04.526
7 9 17 Karel ABRAHAM CZE Cardion AB Motoracing Ducati 143.3 +1'32.650
8 8 24 Toni ELIAS SPA LCR Honda MotoGP Honda 142.3 +1'51.938
9 7 7 Hiroshi AOYAMA JPN San Carlo Honda Gresini Honda 142.3 +1'52.350
10 6 65 Loris CAPIROSSI ITA Pramac Racing Team Ducati 141.8 +2'03.312
11 5 8 Hector BARBERA SPA Mapfre Aspar Team MotoGP Ducati 139.7 1 Lap
12 4 14 Randy DE PUNIET FRA Pramac Racing Team Ducati 139.5 1 Lap
Not Classified
58 Marco SIMONCELLI ITA San Carlo Honda Gresini Honda 147.1 10 Laps
1 Jorge LORENZO SPA Yamaha Factory Racing Yamaha 146.7 12 Laps
11 Ben SPIES USA Yamaha Factory Racing Yamaha 143.8 13 Laps

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.095
Πόντοι
22.785
BRITISH GRAND PRIX
1Casey STONERHonda116
    2Jorge LORENZOYamaha98
    3Andrea DOVIZIOSOHonda83
    4Valentino ROSSIDucati68
    5Dani PEDROSAHonda61
    6Nicky HAYDENDucati60
    7Hiroshi AOYAMAHonda43
    8Colin EDWARDSYamaha37
    9Ben SPIESYamaha36
    10Karel ABRAHAMDucati33

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.095
Πόντοι
22.785
Rossi: «Δεν καταλαβαίνουμε ακόμα πώς λειτουργεί η GP11.1»

Επισήμανε ότι χρειάζεται δουλειά ακόμα

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ρωμαίοι είχαν τον θεό Ιανό στο λατρευτικό «σύστημά» τους, έναν θεό που απεικονίζονταν με δύο πρόσωπα (Janus Bifrons). Χωρίς να θέλουμε να είμαστε υπερφίαλοι, θα λέγαμε ότι κάπως έτσι ήταν και ο Valentino Rossi σε αυτόν αγώνα, έδειξε δύο «πρόσωπα».

Στις δοκιμές έμοιαζε σαν να προσπαθεί πολύ και να μην τα καταφέρνει και στον αγώνα τα πήγε καλύτερα από ό,τι περίμεναν πολλοί. Τερμάτισε τέταρτος, βεβαίως επωφελούμενος την πτώση των Lorenzo και Simoncelli. Ωστόσο αν αυτοί δεν είχαν αυτό το ατύχημα πιθανότατα θα ήταν έκτος.

Όμως ακόμα κι έτσι (δηλαδή 4ος), η διαφορά του από τον Spies ήταν 30’’, δηλαδή περίπου 1.5 δευτερόλεπτα στον γύρο. Ο Valentino μίλησε στους δημοσιογράφους έπειτα από το τερματισμό και είπε σχετικά:

«Είμαστε πολύ αργοί ακόμα. Δεν έχουμε βρει τον τρόπο να καταλάβουμε πως λειτουργεί η μοτοσυκλέτα. Χάσαμε πολύ χρόνο για να βρούμε τις σωστές ρυθμίσεις, η ομάδα μου δεν έχει ακόμα την εμπειρία που χρειάζεται και έτσι χάνουμε χρόνο. Εκεί που οι άλλοι κάνουν μία αλλαγή, στην Ducati πρέπει να κάνουμε τρεις. Οι Ιάπωνες είναι πολύ μπροστά από εμάς.»

Ο Rossi παραδέχτηκε ότι ακόμα μοιάζουν σαν να είναι στο σκοτάδι αναφορικά με την GP11.1. Όπως είπε:

«Σήμερα το πρωί, στο ζέσταμα, βρήκαμε δύο ρυθμίσεις αλλά έβρεχε και δεν μπορούσαμε να τις δοκιμάσουμε πολύ. Αν μπορούσα να οδηγήσω την μοτοσυκλέτα με αυτές στις χτεσινές δοκιμές θα είχαμε λύσει κάποια προβλήματα που προέκυψαν στον αγώνα και σίγουρα θα είχαμε εκκινήσει σε αυτόν από τη δεύτερη σειρά της αφετηρίας. Έτσι οι αντίπαλοί μας θα ήταν πιο κοντά μας και εγώ θα είχα ευκολότερο έργο οδηγώντας την μοτοσυκλέτα.

Όταν έχεις συνηθίσει να κερδίζεις και βλέπεις ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι περισσότερο, υποφέρεις. Τότε, δύο πράγματα μπορείς να κάνεις. Ή να προσπαθήσεις για κάτι καλύτερο ή να υπαναχωρήσεις και να περιμένεις. Επέλεξα να κάνω το πρώτο και πιστεύω ότι και η ομάδα κάνει το ίδιο.

Δεν μετανιώνω που γι’ αυτό το εγχείρημα επέλεξα να έχω πλάι μου αυτούς τους μηχανικούς. Βεβαίως υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Δεν έχουν εξοικειωθεί πλήρως με την Ducati αλλά το πρόβλημα λύνεται καθώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην ομάδα που μπορούν να μας βοηθήσουν.»

Αναφορικά με το Grand Prix στο Mugello, ο Rossi τόνισε με κάποιο νόημα: «Είμαι ενθουσιασμένος γι’ αυτόν τον αγώνα. Έχουμε κάνει δοκιμές εκεί με την GP12 και τα πήγαμε καλά.»

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.095
Πόντοι
22.785
Αssen: Τι είπαν οι πρωταγωνιστές.

Ήταν ικανοποιημένοι, σε γενικές γραμμές

Το Grand Prix του Assen πέρασε πλέον στην Ιστορία και μάλλον άφησε μια ευχάριστη αίσθηση τους περισσότερους αναβάτες. Ας δούμε τι είπαν οι κορυφαίοι από αυτούς.

Ben Spies, 1ος:

«Ήταν ένας περίεργος αλλά ένας από τους πιο άνετους αγώνες που έχω κάνει ποτέ. Είδα την πτώση του Simoncelli στη γιγαντοοθόνη της πίστας και ήξερα τι είχε συμβεί. Στους πρώτους γύρους είχα καλή αίσθηση της μοτοσυκλέτας και πίεσα όσο μπορούσα για να δημιουργήσω διαφορά. Όσο κι αν πίεσε ο Stoner, πάντα αύξανα την απόσταση.

Τα νέα χρώματα της μοτοσυκλέτας για τα 50 χρόνια της Yamaha στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με άγχωσαν αλλά αυτό μου έκανε καλό! Θέλω να ευχαριστήσω όλους στην ομάδα για την δουλειά που έκαναν. Τουλάχιστον, κερδίσαμε έναν αγώνα!»

Casey Stoner, 2oς:

«Στον αγώνα, χάρηκα τον συναγωνισμό για την νίκη, όμως ο τρόπος που εξελίχθηκαν τα δεδομένα όλο το Τριήμερο μας κάνει να χαιρόμαστε για το βάθρο και τους βαθμούς που πήραμε. Στις δοκιμές δεν ήμουν ικανοποιημένος από το στήσιμο της μοτοσυκλέτας γι΄αυτό και τις αλλάξαμε για τον αγώνα. Έπειτα από την πτώση που είχα στις δοκιμές πονούσα και από τα μέσα του GP και έπειτα είχα πρόβλημα στις αριστερές στροφές, καθώς με πονούσε ο ώμος μου.

Γενικά, ήξερα ότι δεν είχα τον ρυθμό να ακολουθήσω τον Ben. Έκανα ό,τι μπορούσα για να τον φτάσω αλλά διατήρησε το προβάδισμα, γι αυτό και τον συγχαίρω.»

Andrea Dovizioso, 3ος:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ανέβηκα στο βάθρο. Είναι ένα καλό αποτέλεσμα για το Πρωτάθλημα το οποίο ήρθε έπειτα από ένα δύσκολο τριήμερο. Επιλέξαμε μαλακό ελαστικό για εμπρός καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν απρόβλεπτες. Αυτό επηρέασε τον αγώνα καθώς προσπάθησα να είμαι κοντά στον Casey αλλά δεν μπορούσα. Περίπου στον 15ο γύρο άρχισε ένας κραδασμός από το πίσω μέρος ο οποίος ήταν ενοχλητικός. Ευτυχώς είχα ικανή διαφορά από τον Valentino και οδήγησα προσεκτικά για να σιγουρέψω την 3η θέση. Μετά τον αγώνα είδαμε ότι το εμπρός λάστιχο είχε πρόβλημα και στην Bridgestone θα αναλύσουν τα δεδομένα. Το δεύτερο συνεχόμενο βάθρο, που είναι και το τρίτο ως τώρα, δείχνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο.»

Nicky Hayden, 5ος:

«Οι καιρικές συνθήκες άλλαζαν όλες τις ημέρες. Είχαμε ρυθμίσει την μοτοσυκλέτα για αγώνα σε βρεγμένο αλλά όταν είδαμε ότι στέγνωνε η πίστα τις αλλάξαμε με αυτές για στεγνό. Έπειτα από τους πρώτους δύο γύρους, τα ελαστικά ζεστάθηκαν και άρχισα να έχω καλή αίσθηση της μοτοσυκλέτας. Τότε έκανα κάποια λάθη, πάτησα την άσπρη γραμμή της πίστας και πήγα ευθεία στο σικέιν. Έτσι με πέρασε ο Colin αλλά κατάφερα να τον προσπεράσω. Δεν θα έλεγα ότι θα γιόρταζα την πέμπτη θέση αλλά είναι το καλύτερο αποτέλεσμα που έχω ως τώρα, τη φετινή χρονιά.»

TYRAEL

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Αυγ 2007
Κριτικές
54
Like
226
Πόντοι
7.195
τελικά ο αγώνας ήταν Σάββατο;
γμτ!  :headbang:

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.095
Πόντοι
22.785
Franco Battaini ολοκληρώσει μια σειρά δοκιμών τόσο με το GP11 και το G12, ενώ Vittoriano Guareschi ακολούθησε πορεία Valentino από το κουτί, μαζί με Filippo Preziosi.

«Ήταν ένα ακόμη θετικό τεστ», είπε ο Rossi. «Είχαμε μια σειρά από πράγματα που πρέπει να προσπαθήσουμε, όπως ένα νέο βήμα με το πλαίσιο που μου άρεσε. Η γενική αίσθηση ήταν καλή. Ήμουν ήδη ικανοποιημένος με τον κινητήρα η πρώτη φορά που το δοκίμασα, και τώρα είμαστε προχωρούν και με το υπόλοιπο του ποδηλάτου. Φυσικά, θα πρέπει να δούμε, όταν οι άλλοι προσπαθούν 2012 τα ποδήλατά τους, αλλά στο βαθμό που μας ανησυχεί, για το παρόν είμαστε ικανοποιημένοι? Μοτοσικλέτα μας είναι ήδη καλή. Ιππασία στο Mugello είναι πάντα μια απόλαυση. Πάνω από όλα τα άλλα, οι συνθήκες σήμερα ήταν τέλειο, έτσι εκτός από την καλή δουλειά που κάναμε, γιατί έκανα 80 γύρους-ευχαριστήθηκα την οδήγηση το χρόνο μου. Compliments στο κύκλωμα για τις νέες προσθήκες? Η κύρια κερκίδα είναι πολύ ωραία, και φυσικά ελπίζω να δω Mugello γεμάτο με οπαδούς για τον αγώνα ".

"Για τη δοκιμή αυτή μας έφερε ένα επικαιροποιημένο πλαίσιο για την Valentino να προσπαθήσουμε», επανέλαβε ο Filippo Preziosi, "μαζί με πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα, και είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι έχουμε λάβει θετικά σχόλια. Οι χρόνοι ήταν καλύτερα από ό, τι κατά την τελευταία δοκιμή, η οποία είναι πρόσθετη επιβεβαίωση ότι δουλεύουμε στη σωστή κατεύθυνση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε Valentino και Nicky, σε όλα τα παιδιά στην ομάδα, και την Ducati, όπου είναι εξαιρετικά δεσμευτεί και εργαζόμαστε πολύ σκληρά. "

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.095
Πόντοι
22.785
Rossi, o «Βασιλιάς» του Mugello !!!!!!!

Μερικά στατιστικά στοιχεία για τον συγκεκριμένο αγώνα

Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά (και ενδιαφέροντα) δεδομένα για το συγκεκριμένο Grand Prix, τα οποία να αφορούν τους αναβάτες.

Valentino Rossi:

Θεωρείται ο «Βασιλιάς» του Mugello καθώς έχει κερδίσει τον συγκεκριμένο αγώνα εφτά συνεχόμενες φορές, από το 2002 ως το 2008. Πέρσι δεν έλαβε μέρος σε αυτόν επειδή έσπασε το πόδι του στις δοκιμές. Εκτός των άλλων, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί και το σερί του των 230 εκκινήσεων σε αγώνες.

Casey Stoner:

H νίκη του το 2009 στη συγκεκριμένη πίστα ήταν η πρώτη που πήρε η ομάδα της Ducati στον αγώνα της πατρίδας της.

Dani Pedrosa και Andrea Iannone:

Οι δύο αναβάτες ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο περσινό Grand Prix, ο καθένας στην κατηγορία του. Πήραν την pole position, σημείωσαν τον ταχύτερο γύρο και κέρδισαν.

Ben Spies:

Aν ο αναβάτης της Yamaha καταφέρει και κερδίσει και στο Mugellο, θα είναι ο πρώτος Αμερικανός οδηγός που θα έχει επιτύχει δύο συνεχόμενες νίκες από το 1999 που το είχε κάνει ο Kenny Roberts JR, όταν κέρδισε τόσο στην Μαλαισία όσο και την Ιαπωνία.

Marco Simoncelli:

Κέρδισε για πρώτη φορά στο Mugello το 2008, στην κατηγορία των 250cc.

Loris Capirossi:

Το 2000 ήταν ο πρώτος Ιταλός αναβάτης που κέρδισε στην μεγάλη κατηγορία, στο Mugello. Έχει λάβει 20 συνεχόμενες φορές σε αυτόν τον αγώνα αλλά φέτος δεν θα μπορέσει να συμμετέχει εξαιτίας του τραυματισμού του στο Assen.

Νicolas Terol:

O επικεφαλής της βαθμολογίας στα 125cc τερμάτισε δεύτερος τόσο πέρσι όσο και πρόπερσι, στο Mugello.

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.095
Πόντοι
22.785
[size=30pt]MUGELLO !!!![/size]

To Μugello φόρεσε τας γιορτινά του, η πίστα είναι έτοιμη, οι πρώτοι θεατές έχουν ήδη πάρει τις θέσεις τους στους λόφους γύρω από την πίστα και από τη στιγμή που μπαίνεις στην Scarperia το χωριό δίπλα στην πίστα αισθάνεσαι την γιορτινή ατμόσφαιρα, που τις επόμενες 4 μέρες θα δώσει άλλο χρώμα στην περιοχή.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν οι Casey Stoner, Valentino Rossi, Ben Spies, Dani Pedrosa & Marco Simoncelli.

Ξεκινάμε από τους δύο τελευταίους, που μάλιστα κάθισαν δίπλα – δίπλα και στην αρχή δόθηκε η εντύπωση πως έχουν αφήσει πίσω την μεταξύ τους έχθρα. Όμως όταν Ιταλός συνάδελφος ρώτησε τον Dani πως σχολιάζει τις δηλώσεις του μάνατζερ του Alberto Puig που έχει πει ότι ο Simoncelli πρέπει να πάει φυλακή για τον τρόπο που οδηγεί στην πίστα, ο Ισπανός οδηγός είπε χαρακτηριστικά: «Μα υπάρχει κανείς που να αμφιβάλλει για αυτό;», ρίχνοντας λάδι στην φωτιά για να απαντήσει ο Marco: «Αυτά που λέει ο Dani και ο μάνατζερ του είναι βλακείες». Το κλίμα μεταξύ τους ήταν τεταμένο και από ότι φαίνεται έτσι θα μείνει στη συνέχεια της χρονιάς.

Στο αγωνιστικό μέρος τα σχόλια των οδηγών για τη νέα άσφαλτο και τα έργα υποδομής όπως η καινούργια κεντρική κερκίδα, ήταν υπερθετικά. Ο Valentino Rossi που έχει οδηγήσει πάνω στη νέα άσφαλτο είπε χαρακτηριστικά:

«Στις περισσότερες πίστες η νέα άσφαλτος δεν λύνει το πρόβλημα με τα σαμαράκια. Εδώ έκαναν φανταστική δουλειά και το 90% από τα σαμαράκια έχουν εξαφανιστεί. Περιμένω οι χρόνοι να πέσουν φέτος». Ο Ιταλός 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής και 9 φορές νικητής στο Mugello, είπε σε ερώτηση του απεσταλμένου μας σχετικά με το ενδεχόμενο πρόβλημα με τον αριθμό των κινητήρων στην Ducati (έχει ήδη χρησιμοποιήσει και τον 5ο):

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα φτάσουμε στο τέλος της χρονιάς με τους 6 κινητήρες που λέει ο κανονισμός. Δεν είμαστε ακόμη αρκετά δυνατοί για να δώσουμε τη μάχη για τη νίκη ή το βάθρο. Αυτό το Grand Prix είναι σπέσιαλ για μένα, για την φανταστική ατμόσφαιρα και για το ότι η πίστα οδηγικά είναι φοβερή. Μπορεί το Misano να είναι πιο κοντά στο σπίτι μου, όμως το Mugello είναι το Ιταλικό GP».

Ο Casey Stoner είπε σχετικά:

«Ακόμη και αν δεν πάνε καλά τα πράγματα σε μια τόσο ωραία πίστα, το ευχαριστιέσαι».

Ο Ben Spies συμπλήρωσε:

«ο συναγωνισμός θα είναι φοβερός, τώρα που γύρισε και ο Dani. Εγώ έκανα λάθη στους προηγούμενους αγώνες, ειδικά στην Jerez και το Silverstone, όμως μετά τη νίκη στην Ολλανδία έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση».

Ο Dani Pedrosa σε σχέση με την επιστροφή του μετά από τρεις αγώνες δήλωσε:

«Την Παρασκευή θα είναι δύσκολο, αλλά μετά ελπίζω ότι θα χαλαρώσω και θα μπορώ να οδηγήσω όπως θέλω. Βέβαια με 3 εγχειρήσεις σε 3 μήνες δεν είναι εύκολο να φύγουν όλα αυτά από τον οργανισμό μου, τρεις ναρκώσεις και τα σχετικά. Αλλά τώρα μετά την 2η εγχείρηση στην δεξιά κλείδα την αισθάνομαι στέρεα και πιστεύω ότι θα πάει καλά. Δεν έχω οδηγήσει καμία μοτοσυκλέτα μέχρι τώρα και θα δούμε αύριο πως θα αντιδράσει».

Rainbow

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαρ 2006
Like
400
Πόντοι
36
Valentino και τα μυαλά στα κάγκελα...
Ότι και αν οδηγεί. Από Ducati μέχρι Morbidelli (για όποιους τα θυμούνται...)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom