Νέα

Μονογαμία. Το μεγαλύτερο ταμπού.

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα neko72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

tommaso

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2007
Μηνύματα
5.099
Like
2
Πόντοι
66
Το μεγαλύτερο ταμπού είναι η ύπαρξη πολλαπλών συναισθηματικών-σεξουαλικών σχέσεων. Πολιτισμικά μας είναι αδιανόητο.
Τι λέει ο τύπος?  :2funny:
Η άποψη μου είναι ότι η μονογαμία ή η πολυγαμικουλία εξαρτάται από το dna και από το περιβάλλον που θα μεγαλώσει ο καθένας μας!Από κει και πέρα απόψεις για το τι είναι φυσιολογικό και τι όχι σε ένα τέτοιο ζήτημα μου φαίνονται αστείες...

πολυγαμια..τι πιο συνηθισμενο.. ;)
 
OP
OP
N

neko72

Μέλος
Εγγρ.
2 Αυγ 2009
Μηνύματα
47
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
0
το θεμα είναι: εχουμε τα @@ να λέμε τις αποψεις μας στη σύντροφο μας ή την κοροιδεύουμε?

και γιατι θα πρεπει ενας παντρεμένος με παιδια να μπει στη διαδικασία να εξηγήσει στη σύζυγο τους λόγους που τον ωθούν στον αγοραίο έρωτα?
Θέτει έτσι σε κίνδυνο ένα σωρό σημαντικά πράγματα (για τον ίδιο και τους άλλους) χωρίς να κερδίζει τίποτα (ούτε αυτός ούτε οι άλλοι).
Είναι ή όχι η ικανοποίηση του γενετήσιου ενστίκτου ιδιωτική υπόθεση?
Δεν θα ανεχόσουν ποτέ η σύζυγος/σύντροφος να ελέγξει ιδωτική αλληλογραφία/κινητό/πορτοφόλι και θα της έδινες αυτοβούλως δικαίωμα λόγου σχετικά με ποιον κάνεις σεξ? Κοινώς θα έβαζες τα χέρια σου να βγάλεις τα μάτια σου?

 

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Μηνύματα
10.645
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
]
    * Ο Κώστας Γιαννακόπουλος είναι επίκουρος καθηγητής κοινωνικής ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.[/b]

Είναι φυσιολογική η μονογαμία;

Η μονογαμία δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Αυτό καθίσταται προφανές τόσο από την εμπειρία που έχουμε από διάφορες κοινωνίες, όσο και από την κοινωνική πράξη. Ο άνθρωπος δεν είναι στη φύση μονογαμικός. Το κρίσιμο ερώτημα όμως είναι τι εννοούμε «πολυγαμία». Πώς την εννοιολογούμε; Πολυγαμία μπορεί να σημαίνει ταυτόχρονες συναισθηματικές-σεξουαλικές σχέσεις με δύο ή τρεις ανθρώπους ή μόνο μια σχέση που είναι συναισθηματική-σεξουαλική και παράλληλες σεξουαλικές δραστηριότητες. Το μεγαλύτερο ταμπού είναι η ύπαρξη πολλαπλών
συναισθηματικών-σεξουαλικών σχέσεων. Πολιτισμικά μας είναι αδιανόητο. Αυτό το βλέπουμε παντού και στους ετερό και στους γκέι.

Γιατί σιωπηρά;

Είναι σιωπηρή συμφωνία επειδή υποτασσόμαστε στο πρότυπο του μονογαμικού ετεροφυλόφιλου ζευγαριού που είναι κυρίαρχο. Επίσης είναι το πρότυπο και της οικογένειας. Και στους γκέι το ζευγάρι παίζει ένα ρόλο συναισθηματικής ασφάλειας και αυτό σημαίνει ότι τις άλλες σχέσεις μας, π.χ. τις φιλικές, τις θεωρούμε υποδεέστερες συναισθηματικά. Εδώ είναι ενδιαφέρον να επισημάνουμε την αναζήτηση καινούργιων κοινωνικών δομών συγγένειας, κυρίως από τους αμερικανούς γκέι.

Η μονογαμία είναι αποτελεσματικός τρόπος για να χειραγωγήσεις πολιτικά μια κοινωνία, χειραγωγώντας τους ανθρώπους με το να ελέγχεις τη λίμπιντο τους;

Συμφωνώ, αν και μπαίνουμε σε ψυχαναλυτικά χωράφια. Ανθρωπολογικά, και η λίμπιντο είναι πολιτισμικό και κοινωνικό φαινόμενο· φτιάχνεται κοινωνικά και πολιτισμικά. Δεν υπάρχει κάποια λίμπιντο πολυγαμική. Κάνουμε σεξ κοινωνικά παρά «φυσικά».

Τι ανάγκες εξυπηρετεί σήμερα η μονογαμία;

Στη σημερινή εποχή διασφαλίζει την ύπαρξη ενός τόπου όπου κάποιος νιώθει ασφαλής και νιώθει ότι είναι δικοί του άνθρωποι.
                       


ειναι απο τα καλυτερα κειμενα που εχω διαβασει τον τελευταιο καιρο  ;)
απλα επιβεβαιωνει επιστημονικα ,τη "φιλοσοφια" των μπουρδελιαρηδων
ειναι στην αντρικη φυση τελικα  ;)
 
OP
OP
N

neko72

Μέλος
Εγγρ.
2 Αυγ 2009
Μηνύματα
47
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
0
και μια ερώτηση-απορία προς τις γυναίκες που συμμετέχουν: αν είχατε τη δυνατότητα να πάτε σε μπουρδέλα για γυναίκες (με άνδρες επαγγελματίες δηλ.) όποια στιγμή θέλατε, χωρίς να σας δεί κανείς, χωρίς κίνδυνο να κολλήσετε κάτι, δίνοντας μόνο 20Ε θα το κάνατε ή όχι? Θέλω ειλικρινείς απαντήσεις.
 

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Μηνύματα
15.504
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Εγώ λέω να ανακαλύψουμε το Ισλάμ.

Την καλημέρα μου!
 

sxoinobaths

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Μαρ 2009
Μηνύματα
1.061
Κριτικές
52
Like
456
Πόντοι
2.357
Όπως είχε πει κι ο μαθητής του Φρόϊντ, ο ψυχαναλυτης που ασχολήθηκε όσο κανείς άλλος με την ανθρώπινη σεξουαλικότητα κ τη λειτουργία του οργασμού, ο Βίλχελμ Ράϊχ, ο οποίος υπήρξε κ ένας σημαντικός πολιτικός ακτιβιστής υπέρ της σεξουαλικής απελευθέρωσης την πρώτη περίοδο της ζωής του:
"Ποιός θα ήθελε να τρώει το ίδιο φαγητό κάθε μέρα..;"

Ο έλεγχος της σεξουαλικότητας είναι ίσως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος κοινωνικού ελέγχου..
Αν μάθεις στους ανθρώπους να ελέγχουν τα σεξουαλικά τους ένστικτα, είναι επόμενο να μπορείς να περιορίσεις όλες τους τις επιθυμίες κ τις ανάγκες, κ να τους μετατρέψεις σε πειθήνια στρατιωτάκια, που υπακούν σε κάθε κοινωνική επιβολή της εξουσίας χωρίς να αντιδρούν... Αφού έχουν ήδη μάθει να καταπιέζουν τα ένστικτα κ τις επιθυμίες τους...
Εκτός αυτού η πατριαρχική μονογαμική οικογένεια είναι το βασικό κύτταρο αναπαραγωγής της ιεραρχικής καπιταλιστικής κοινωνίας.. Στην οποία ο άνθρωπος από μωρό μαθαίνει να υπακούει στον πατέρα, κ στη συνέχεια στον δάσκαλο, στο αφεντικό κ σε κάθε άλλο αφέντη..

 

sxoinobaths

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Μαρ 2009
Μηνύματα
1.061
Κριτικές
52
Like
456
Πόντοι
2.357
Κ είναι παράξενο που σ' αυτό το σάϊτ, υπάρχουν υποστηρικτές της μονογαμίας...
Αλήθεια τί ψάχνουν να βρουν εδώ..;
Α, κατάλαβα κάθε φορά για 10 λεπτά είναι μονογαμικοί με τη συγκεκριμένη ιερόδουλη, ποτέ δεν παίρνουν δυο κοπέλες μαζί..! Αλλά παραμένουν μονογαμικοί..! Κάθε φορά με άλλη, αλλά μονογαμικοί..! Η υποκρισία σ' όλο της το μεγαλείο..!
Κ εδώ συζητάμε για το ποιά είναι η ανθρώπινη φύση, τώρα από κει κ πέρα μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει, δε θα του πει κανείς τίποτα..!
Μπορεί να τρώει κάθε μέρα μακαρόνια, ή πίτσα, ή να γίνει μοναχός κ να μείνει άγαμος, ή να το κάνει με κατσίκες..! Δικαίωμά του, δεν είναι όμως αυτή κι η ανθρώπινη φύση..!

Τώρα για το αν ο άνθρωπος είναι μονογαμικός, νομίζω ότι τουλάχιστον όλοι οι άνδρες το νιώθουμε, όταν βλέπουμε μπροστά μας, ή στην τηλεόραση μια όμορφη γυναίκα..!
Η επιθυμία υπάρχει μέσα μας, τώρα αν αυτή εκπληρώνεται ή καταπιέζεται, είναι θέμα κοινωνικής επιταγής..!
Νομίζω ότι κάτι αντίστοιχο πρέπει να ισχύει κ για τις γυναίκες..!
Κ σίγουρα ενώ υπάρχουν πάρα πολλοί άνδρες, που θα δέχονταν μ' ευχαρίστηση τη δυνατότητα της πολυγαμίας για τον άντρα, δε θα δέχονταν με τίποτα όμως την ίδια δυνατότητα για τη γυναίκα..!

Κ ενώ βλέπω ότι όλοι διαμαρτύρονται για τις "Ελεεινίδες", δεν καταλαβαίνουν ότι όλοι εμείς οι Ελληνάρες ευθυνόμαστε για αυτήν την κατάσταση με τη διαπαιδαγώγηση που δίνουμε στις γυναίκες ως γονείς, κ τους περιορισμούς που βάζουμε ως γκόμενοι-φίλοι...
Αν η σεξουαλικότητα στον άντρα είναι καταπιεσμένη μια φορά, στη γυναίκα είναι δέκα..!
Να μην πω ότι δεν υπάρχει καν, ή τουλάχιστον δεν πρέπει να εκδηλώνεται...
Αλήθεια, πώς θα χαρακτηρίζαμε μια γυναίκα στο περιβάλλον μας, μια συμμαθήτρια, μια συνάδελφο, μια φίλη, μια συγγενή, που 'ναι σεξουαλικά απελευθερωμένη κι έχει ανοιχτά ελεύθερες σεξουαλικές σχέσεις με διαφορετικά άτομα..;
Νομίζω το ξέρουμε όλοι πολλοί καλά, κι είναι το θέμα αυτού του Σάϊτ..! Πόσο μάλλον αν η γυναίκα αυτή ήταν η γκόμενά μας..!
Φυσικά για τον άντρα μια αντίστοιχη συμπεριφορά, δεν αποτελεί στίγμα για τον κοινωνικό περίγυρο, παρά μόνο για την ερωτική του σύντροφο, κ μπορεί ν' αποτελέσει αιτία χωρισμού..

Κ ακριβώς επειδή υπάρχει η άρνηση απ' την κοινωνία του δικαιώματος στην ελεύθερη έκφραση της σεξουαλικότητας στη γυναίκα, έχουμε αυτά τα προβλήματα με τις "Ελεεινίδες" κ καταλήγουμε όλοι στις πραγματικές πουτάνες, κ δημιουργούνται σάϊτ όπως αυτό..!
 

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Μηνύματα
15.922
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
και μια ερώτηση-απορία προς τις γυναίκες που συμμετέχουν: αν είχατε τη δυνατότητα να πάτε σε μπουρδέλα για γυναίκες (με άνδρες επαγγελματίες δηλ.) όποια στιγμή θέλατε, χωρίς να σας δεί κανείς, χωρίς κίνδυνο να κολλήσετε κάτι, δίνοντας μόνο 20Ε θα το κάνατε ή όχι? Θέλω ειλικρινείς απαντήσεις.
πλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλάκα καννννννννννννννννννννννννεις ????????????


ποιος μαλακας θα κατσει για 20 ευρω να κανει την ανοργασμικιά να χυσει ????  :tooth: :tooth:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom