Σύντροφοι,
έχω μόλις 3 ώρες σε ελληνικό έδαφος άρτο αφιχθείς από Μολδαβία και επειδή βλέπω αυξημένο ενδιαφέρον για την Υπερδνειστερία (ΠΜΡ από δω και πέρα) θα παραθέσω λίγα βασικά πραγματάκια για να ξέρουμε για τι μιλάμε.
Λοιπόν η ΠΜΡ είναι ένα αυτόνομο de facto κρατίδιο ανάμεσα Μολδαβία και Ουκρανία. Οριοθετείται από τον ποταμό Δνείσπερο . Την "ανεξαρτησία" του την απέκτησε πολιτικά το 1990 (πριν την κατάρρευση της ΕΣΣΔ) και στρατιωτικά (με αιματηρό πόλεμο με την Μολδαβία το 1992). Από τότε έχει δική του Βουλή, νόμισμα (φυσικά το ρούβλι 1 € = 13,35 ρούβλια σήμερα), διαβατήρια, γραμματόσημα, ένοπλες δυνάμεις κλπ. Είναι κομμουνιστές (αγάλματα του Λένιν παντού, σφυροδρέπανο στο εθνόσημο κλπ). Βιομηχανικά είναι σαφώς πλέον εύρωστο από την Μολδαβία, αφού όλα τα μεγάλα εργοστάσια (και όταν λέμε μεγάλα εννοούμε τεράστια) εργοστάσια βρίσκονται εκεί. Ενδεικτικά η μεγάλη ποτοβιομηχανία KVINT , φημισμένη στις αγορές των χωρών της πρώην ΣΕ, η μεγάλη υφαντουργία ΧΒΚ, βαριές βιομηχανίες οχημάτων και μεταλλουργίες κλπ, παράγουν προϊόντα που δεν έχουν που να τα στείλουν γιατί δεν αναγνωρίζονται από κανένα κράτος στον κόσμο. Μέχρι πριν λίγα χρόνια έδρα της 12ης ρωσσικής στρατιάς (Μπρρρ..) , με την μεγαλύτερη αποθήκη συμβατικών πυρομαχικών στο κόσμο (750.000 τόνοι συμβατικά πυρομαχικά κατά τους επιεικέστερους υπολογισμούς 12 χλμ έξω από το Τιράσπολ). Οι κάτοικοι είναι ρωσσόφωνοι και ο διακαής τους πόθος είναι να ενωθούν με την Ρωσσία (με την οποία ΔΕΝ συνορεύουν).
Αντίθετα από όσα φημολογούνται είναι ασφαλέστατη χώρα και οι άνθρωποι φιλικοί και ευγενικοί με τους (όποιους τουρίστες). Φυσικά η διαφορά τιμών με χώρα της ΕΕ είναι τρομακτική. Η κοπέλα μου είναι ΔΥ (μαγείρισσα σε κρατικό βρεφονηπιακό σταθμό) και αμείβεται με το ιλιγγιώδες ποσό των 64,4 $ το μήνα !! Μισθός ανώτατου αξιωματικού (ταγματάρχη) 215£, κρατικού γιατρού 228$ (οι ιδιώτες μπορούν να βγάλουν ακόμα και 500$ !!!
Με 1000€ μπορεί κανείς να περάσει ένα μήνα βασιλικά (για τα επίπεδα της χώρας πάντα).
Αλλά ας αφήσουμε τις γενικότητες (όποιος ενδιαφέρεται ας ποστάρει συγκεκριμένες ερωτήσεις και θα απαντήσω) και ας πάμε στο ζητούμενο. Ντιεμπουσκες.
Συμβουλή η χώρα αντενδείκνυται για καρδιοπαθείς και μύωπες. Το τι κυκλοφορεί δεν περιγράφεται. Μιλάω ΠΑΝΤΑ για απλές κοπελίτσες φοιτήτριες, πωλήτριες, κορίτσια της διπλανής πόρτας. Μέσα στην όπως και να το κάνουμε μίζερη και άχαρη πόλη βλέπεις να περπατάνε κάτι κοριτσάκια που σε κάνουν να αναθεωρήσεις κάθε ιδέα για το εστί "γυναίκα".
Και τις βλέπεις παντού. Την Κυριακή ήμουν στο νεκροταφείο (παραδοσιακό ρώσσικο έθιμο, κάθονται σε τραπεζάκια δίπλα στους τάφους τρώνε και πίνουν). Ε λοιπόν το τι μουνοθύελλα κυκλοφορούσε στις λάσπες και στους τάφους είναι πέραν πάσης περιγραφής.
Ας μη μιλήσω για τις (ελάχιστες και τριτοκοσμικές ντίσκο). Χίλιες φορές καλύτερα από το οποιοδήποτε ελληνικό στριπτιζάδικο. Αναλογία ανδρών - γυναικών τουλάχιστον 1 στις 4 (λείπουν στην Ουκρανία και σε άλλες χώρες για δουλειές και όσοι μένουν μπεκροπίνουν). Τα πράγματα όσον αφορά το σεξ είναι εξαιρετικά απλά. Πας σε ντίσκο. Βλέπεις απέναντι 5-6 κοπελίτσες να πίνουν και να χορεύουν ΜΟΝΕΣ. Κερνάς μια σαμπάνια (35 ρούβλια - 2,5 €). Συστήνεσαι, χορεύεις και την επόμενη έχεις τουλάχιστον 5 τηλέφωνα να διαλέξεις. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ. Μια βολτούλα, ένα καλό γεύμα, μια βόλτα σε ένα χαϊ-κλασσάτο (για ΠΜΡ) μαγαζί και θα έχετε αξέχαστες βραδιές. Στο θέμα του σεξ είναι εξαιρετικά φιλελεύθερες και δεν μασάνε. Την πέφτετε στα ίσα και απαντάνε χωρίς πρόβλημα με ναι ή όχι. Αν πουν όχι (μάλλον απίθανο) δεν τρέχει τίποτα. Για μια απρόθυμη υπάρχουν 5 τουλάχιστον πρόθυμες.
Τώρα για το πληρωμένοι σεξ (για όσους θα ήθελαν να ασχοληθούν με το είδος για σιγουριά) η προχθεσινή μου βόλτα με κάτι εξαιρετικούς ΜΠΑΝΤΙΤ (θα σας εξηγήσει ο Δημητράκης τι σημαίνει η λέξη) με οδήγησε σε ΄κάποια απίθανα μέρη , με απίστευτες γυναίκες -που όμως δεν νομίζω ότι προσφέρονται για το απλό τουρίστα. Πάντως από αγγελία 2 κοπέλες, έρχονται στο χώρο σου για πλήρες πρόγραμμα με 250 ρούβλια (19 Ευρώ περίπου)η με 10 δολάρια η μία. Επίσκεψη σε ντόπιο μπουρδελάκι περίπου 8 δολάρια (στο ισόγειο προσφέρεται και μπόρς !!!).
Θα επανέλθω αναλυτικότερος και έτοιμος να απαντήσω στις όποιες ερωτήσεις σας.
Στο ενδιάμεσο αρχίστε να ξεσκονίζετε τα ρώσσικά σας, γιατί αν περιμένετε να μιλήσετε σε άλλη γλώσσα ...χάσατε.
- Δημητράκη αν όντως σε ενδιαφέρει μια επίσκεψη στείλε μου πμ να τα πούμε αναλυτικότερα. Θα ξαναπάω μάλλον τέλη Ιούνη (που θάχει και ζέστη και θα είναι η κόλαση).