Νέα

MMA - Boxing & Fight sports

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Ypsolon
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 137K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.099
Πόντοι
6.796
Buakaw τύποι, πολύ δυνατά πόδια.

Επίσης μια απορία που έχω χρόνια είναι πώς δε πονάνε τα καλάμια τους να χτυπάνε τόσο δυνατά και πώς δε σπάνε τα πόδια τους.

koutsoumpilas

Μέλος
Εγγρ.
25 Αυγ 2013
Like
0
Πόντοι
0
Buakaw τύποι, πολύ δυνατά πόδια.

Επίσης μια απορία που έχω χρόνια είναι πώς δε πονάνε τα καλάμια τους να χτυπάνε τόσο δυνατά και πώς δε σπάνε τα πόδια τους.

Ωραίος ναι! Κάνεις "καψίματα".. Αρχίζεις με μαξιλαράκια σε κολώνα, λάστιχα τρακτέρ, ξύλα κι άλλες εφευρέσεις δασκάλων! Και πάλι πονάς όμως μη νομίζεις.

Altinho

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Ιουλ 2008
Κριτικές
10
Like
88
Πόντοι
1.992
-Έχω δει πολλούς ναι.. Προφανώς σου διαφεύγει πως το low το κάνεις block και με το πέλμα εκτός του καλαμιού.

-Την αποφυγή την κάνεις στη λαβή όχι στη διάρκεια, οπότε ναι αν του φύγεις την έχει άσχημα μέχρι να πατήσει και να βρει ισορροπία

-Λέει κάτι ψιλά από θέμα εμπειρίας καθαρά.
-αδελφέ, αυτό το μπλοκ δεν διδάσκεται πουθενά και δεν το έχω δει σε κάποιο αγώνα. Το βρίσκω μάλιστα και άκρως επικίνδυνο γιατί από το πέλμα περνάνε νεύρα που παραλύουν όλο το πόδι (εξ ου και το γνωστό βασανιστήριο "φάλαγγα").

-αν έχω κάποια εμπειρία, θεωρώ πως είναι επειδή έχω δει όλο το κικμποξ και ΜΜΑ των 1990-2010. Δυστυχώς δεν υπήρχε στοίχημα τότε   :S

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.099
Πόντοι
6.796
Ωραίος ναι! Κάνεις "καψίματα".. Αρχίζεις με μαξιλαράκια σε κολώνα, λάστιχα τρακτέρ, ξύλα κι άλλες εφευρέσεις δασκάλων! Και πάλι πονάς όμως μη νομίζεις.

Εσύ τύπε τι έχεις κάνει? Κικ ή Μουαι Ται?

Ναι τύπε μπλοκ με πέλμα δε γίνετε, καλάμι με καλάμι είναι υποτίθετε αλλά νομίζω πολλοι σηκώνουν λίγο το γόνατο τους στο low kick του αντιπάλου.

koutsoumpilas

Μέλος
Εγγρ.
25 Αυγ 2013
Like
0
Πόντοι
0
-αδελφέ, αυτό το μπλοκ δεν διδάσκεται πουθενά και δεν το έχω δει σε κάποιο αγώνα. Το βρίσκω μάλιστα και άκρως επικίνδυνο γιατί από το πέλμα περνάνε νεύρα που παραλύουν όλο το πόδι (εξ ου και το γνωστό βασανιστήριο "φάλαγγα").

-αν έχω κάποια εμπειρία, θεωρώ πως είναι επειδή έχω δει όλο το κικμποξ και ΜΜΑ των 1990-2010. Δυστυχώς δεν υπήρχε στοίχημα τότε   :S

-Διδάσκεται κι έχει παίξει σε αγώνες θα ψάξω να σου στείλω. Με το "τακουνάκι" γίνεται στον αστράγαλο.

-Το θέμα εμπειρίας δεν το είπα κοντραριστά. Απλά να ξέρω πως μιλάω με άτομο που ασχολήθηκε

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.099
Πόντοι
6.796
-Διδάσκεται κι έχει παίξει σε αγώνες θα ψάξω να σου στείλω. Με το "τακουνάκι" γίνεται στον αστράγαλο.

-Το θέμα εμπειρίας δεν το είπα κοντραριστά. Απλά να ξέρω πως μιλάω με άτομο που ασχολήθηκε

Αν γινετε μπλοκ με πελμα σε κικ μποξ και μουαι ται δε το χω δει ποτε. Ισως σε τιποτα wing chun?

koutsoumpilas

Μέλος
Εγγρ.
25 Αυγ 2013
Like
0
Πόντοι
0
Εσύ τύπε τι έχεις κάνει? Κικ ή Μουαι Ται?

Ναι τύπε μπλοκ με πέλμα δε γίνετε, καλάμι με καλάμι είναι υποτίθετε αλλά νομίζω πολύ σηκώνουν λίγο το γόνατο τους στο low kick του αντιπάλου.

Άρχισα μικρός με shotokan (full contact karate φαση) και φοιτητής έκανα kickbox και λίγο BJJ. To Muay είναι πολύ δυνατό!

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.099
Πόντοι
6.796
Εγώ έχω κάνει λίγη πυγμαχία αλλα στη σχολή που πήγαινα ειχε και κικ μποξ οποτε εχω μια ιδεα.

Γενικά πιστευω οτι η πυγμαχία ειναι ανώτερη όλων των πολεμικών τεχνών και των μαχητικών αθλημάτων και πολύ ποιο δύσκολο άθλημα.

Μου το έχουν πει δάσκαλοι που έχουν περάσει απο όλα αλλά σαν τη πυγμαχία δεν υπάρχει τελικά υποστηρίζουν όλοι τους.

Altinho

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Ιουλ 2008
Κριτικές
10
Like
88
Πόντοι
1.992
Εγώ έχω κάνει λίγη πυγμαχία αλλα στη σχολή που πήγαινα ειχε και κικ μποξ οποτε εχω μια ιδεα.

Γενικά πιστευω οτι η πυγμαχία ειναι ανώτερη όλων των πολεμικών τεχνών και των μαχητικών αθλημάτων και πολύ ποιο δύσκολο άθλημα.

Μου το έχουν πει δάσκαλοι που έχουν περάσει απο όλα αλλά σαν τη πυγμαχία δεν υπάρχει τελικά υποστηρίζουν όλοι τους.

:thumbsup: :thumbsup:

koutsoumpilas

Μέλος
Εγγρ.
25 Αυγ 2013
Like
0
Πόντοι
0

Συνημμένα

• muay-thai-kick-block.jpg
    muay-thai-kick-block.jpg
    31 KB · Εμφανίσεις: 21

koutsoumpilas

Μέλος
Εγγρ.
25 Αυγ 2013
Like
0
Πόντοι
0

Η πυγμαχία είναι η μητέρα όλων.. Είσαι τυχερός που είχες σχολή πυγμαχίας και πήγες!

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.099
Πόντοι
6.796
Δε ξέρω αμα "ανώτερη όλων" ειναι σωστή έκφραση για τη πυγμαχία αλλά σίγουρα ειναι το ποιό δύσκολο άθλημα στον κόσμο.  Εχει πολύ μεγάλο τεχνικό και τακτικό υπόβαθρο. Εχει τεράστιο εύρος στοιχείων που απαιτείτε να διαθέτει και να εξελίξει ένας πυγμάχος προκειμένου να γίνει ανταγωνιστικός.

Τεχνική, τακτική, ταχύτητα, δύναμη, αντοχή έκρηξη, συντονισμός, ρυθμός, ευλυγισία, αντανακλαστικά, ευκινησία, θάρρος κτλ κτλ

Επίσης θέλει καλό ρυθμό, συγχρονισμό, καλές άμυνες με το σώμα και τα χέρια, αποφυγές, καλή κίνηση και άμυνες με τα πόδια (πλαϊνά βήματα κλπ) . Ενας γνωστός δάσκαλος (Μάλλιος) έχει πεί οτι η πυγμαχία είναι σαν το σκάκι.

koutsoumpilas

Μέλος
Εγγρ.
25 Αυγ 2013
Like
0
Πόντοι
0
Δε ξέρω αμα "ανώτερη όλων" ειναι σωστή έκφραση για τη πυγμαχία αλλά σίγουρα ειναι το ποιό δύσκολο άθλημα στον κόσμο.  Εχει πολύ μεγάλο τεχνικό και τακτικό υπόβαθρο. Εχει τεράστιο εύρος στοιχείων που απαιτείτε να διαθέτει και να εξελίξει ένας πυγμάχος προκειμένου να γίνει ανταγωνιστικός.

Τεχνική, τακτική, ταχύτητα, δύναμη, αντοχή έκρηξη, συντονισμός, ρυθμός, ευλυγισία, αντανακλαστικά, ευκινησία, θάρρος κτλ κτλ

Επίσης θέλει καλό ρυθμό, συγχρονισμό, καλές άμυνες με το σώμα και τα χέρια, αποφυγές, καλή κίνηση και άμυνες με τα πόδια (πλαϊνά βήματα κλπ) . Ενας γνωστός δάσκαλος (Μάλλιος) έχει πεί οτι η πυγμαχία είναι σαν το σκάκι.

:thumbsup: Επίσης νομίζω έχει και 7 διαφορετικά στυλ! Οι περισσότεροι στις πόρτες πυγμάχοι είναι.. Τυχαίο  :2funny:

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.099
Πόντοι
6.796
:thumbsup: Επίσης νομίζω έχει και 7 διαφορετικά στυλ! Οι περισσότεροι στις πόρτες πυγμάχοι είναι.. Τυχαίο  :2funny:

Αφού μπορεί να εφαρμοστεί ποιο εύκολα έξω στο δρόμο. Αυτός που ξέρει πυγμαχία 1-2 αστραπιαία χτυπήματα να ρίξει στο σαγόνι του άλλου είναι αρκετά για να τον ζαλίσει. Για αυτό οι περισσότεροι που έχουν σκοτώσει ανθρώπους έξω στο δρόμο είναι πυγμάχοι, χτυπάνε σαγόνι, ζαλίζετε ο άλλος πέφτει κάτω και χτυπάει το κεφάλι του σε οδόστρωμα κτλ και μένει σέκος.

Altinho

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Ιουλ 2008
Κριτικές
10
Like
88
Πόντοι
1.992
Πάντως εξίσου "φονική" είναι και η πάλη και περισσότερο η ελεύθερη που επιτρέπει τα κλειδώματα ποδιών.

Αν σε "πιάσει" παλαιστής και ειδικά αν είναι πάνω από 75 κιλά, την γάμησες ...

koutsoumpilas

Μέλος
Εγγρ.
25 Αυγ 2013
Like
0
Πόντοι
0
Αφού μπορεί να εφαρμοστεί ποιο εύκολα έξω στο δρόμο. Αυτός που ξέρει πυγμαχία 1-2 αστραπιαία χτυπήματα να ρίξει στο σαγόνι του άλλου είναι αρκετά για να τον ζαλίσει. Για αυτό οι περισσότεροι που έχουν σκοτώσει ανθρώπους έξω στο δρόμο είναι πυγμάχοι, χτυπάνε σαγόνι, ζαλίζετε ο άλλος πέφτει κάτω και χτυπάει το κεφάλι του σε οδόστρωμα κτλ και μένει σέκος.

Έτσι είναι. Οι πυγμάχοι είναι μηχανές. Μακράν αγαπημένος Tyson γιατί ήταν κωλοπαιδαράς! Και ο Άλι μου αρέσει αλλά πουλούσε μούρη και κάπου με ξενέρωνε λίγο

koutsoumpilas

Μέλος
Εγγρ.
25 Αυγ 2013
Like
0
Πόντοι
0
Πάντως εξίσου "φονική" είναι και η πάλη και περισσότερο η ελεύθερη που επιτρέπει τα κλειδώματα ποδιών.

Αν σε "πιάσει" παλαιστής και ειδικά αν είναι πάνω από 75 κιλά, την γάμησες ...

:2funny:  :2funny: Όπου δεις χοντρό σβέρκο και καμμένα αφτιά καλύτερα να μην λες πολλά.. Την έχει πατήσει φίλος έτσι! Kickbox και ιστορία μια φάπα του έδωσε να του κατεβάσει το κεφάλι και τον γράπωσε "σαν πρέσα" όπως μου είπε  :2funny:  :2funny:

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.099
Πόντοι
6.796
:2funny:  :2funny: Όπου δεις χοντρό σβέρκο και καμμένα αφτιά καλύτερα να μην λες πολλά.. Την έχει πατήσει φίλος έτσι! Kickbox και ιστορία μια φάπα του έδωσε να του κατεβάσει το κεφάλι και τον γράπωσε "σαν πρέσα" όπως μου είπε  :2funny:  :2funny:

:2funny:

Altinho

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Ιουλ 2008
Κριτικές
10
Like
88
Πόντοι
1.992
:2funny:  :2funny: Όπου δεις χοντρό σβέρκο και καμμένα αφτιά καλύτερα να μην λες πολλά.. Την έχει πατήσει φίλος έτσι! Kickbox και ιστορία μια φάπα του έδωσε να του κατεβάσει το κεφάλι και τον γράπωσε "σαν πρέσα" όπως μου είπε  :2funny:  :2funny:

:2funny: :2funny:
έτσι ακριβώς, εμένα κάποτε ένας για πλάκα μου έκανε μια λαβή στην μέση και νόμισα ότι δεν θα ξαναπερπατήσω ...  :2funny: :2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom