koutsoumpilas
Μέλος
- Εγγρ.
- 25 Αυγ 2013
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
έτσι ακριβώς, εμένα κάποτε ένας για πλάκα μου έκανε μια λαβή στην μέση και νόμισα ότι δεν θα ξαναπερπατήσω ...
έτσι ακριβώς, εμένα κάποτε ένας για πλάκα μου έκανε μια λαβή στην μέση και νόμισα ότι δεν θα ξαναπερπατήσω ...
Για καλο ΜΜΑ στον τονυ το χριστοδουλου στο diamond camp ή στη gracie barra. Εκτος αν θες bjj μονο οποτε μπορω να σου πω και αλλα ποιοτικα ονοματα
1)Διαβασα πριν απο καποιους οτι μονο ο Ζαμπιδης αξιζει και ο τονυ χριστοδουλου δεν κανει κλπες μαλακιες. Λοιπον. Εχουμε και λεμεΤι ειναι bjj τυπε; Πρωτη φορα το ακουω!
Το ΜΜΑ μου αρεσει γιατι μου θυμιζει το κλασσικο βρωμοξυλο με κεφαλοκλειδωματα κι ετσι!
Δεν εχει την τεχνητη φινετσα του μποξ που ο διαιτητης χωριζει τους αντιπαλους μολις πιαστουν.
Στο δρομο η πρωτη η κινηση ειναι συνηθως κεφαλια ή κεφαλοκλειδωμα.
Θελω να μαθω κατι για να μπορω να υπερασπισω τον εαυτο μου και την περιουσια μου απο τις αλλοφυλες ορδες χωρις βλεψεις βεβαια να γινω πολεμιστης. Το μεν πνευμα προθυμο η δε σαρξ αδυναμη. Το ανθρωπινο σωμα αρχιζει να σκουριαζει μετα τα 35. Τωρα στα σαρανταφευγα αμα μου κανουν κεφαλοκλειδωμα (με δυναμη) στην προπονηση θα κανει 2 μηνες να ξανακουνηθει ο λαιμος μου.
ι αυτο ρωταω αν υπαρχει καμια σχολη που να μπορω να προπονηθω στο χαλαρο, χωρις πολυ δυναμη. Πρεπει βεβαια και ο προπονητης να ξερει να διδαξει δε φτανει η εμπειρια σαν αθλητης.
6) Ν απαντησω στο ερωτημα σου. Πατα bjj highlits στο youtube και δες την ομορφια αυτης της πολεμικης τεχνης. Στην προτεινω ανεπιφυλακτα. Αν θες ν αρχισεις δες που εχει κοντα στο σπιτι σου και πηγαινε να δεις ενα μαθημα. Δες αν ο δασκαλος σου εμπνεει σεβασμο και αν ναι,γραψου το συντομοτερο δυνατιο
Οχι. Σιγα σιγα θα μπορεις κι εσυ να κανεις τουμπες. Ολα σιγα σιγα. Ειναι πραγματιξα για ολες τις ηληκιες.Πολλες τουμπες βλεπω ομως. Μηπως ειναι για νεαρους αποκλειστικα;
Εχω ακουσει οτι τα χτυπηματα στο κεφαλι σε χαζευουν και γινεσαι σαν ζωο, μονο χεζεις, γυμναζεσαι και τρως.
Βασική ερώτηση
Θες να γυμναστείς (μόνο) ή θες να μάθεις να πλακώνεσαι;
Εχω ακουσει οτι τα χτυπηματα στο κεφαλι σε χαζευουν και γινεσαι σαν ζωο, μονο χεζεις, γυμναζεσαι και τρως.
Μωρέ άμα χέζεις ,γυμνάζεσαι και τρως καλά είναι.Το όνομα σου και το σπίτι σου μην ξεχάσεις.Εννοείται πως τα χτυπήματα στο κεφάλι δημιουργούν προβλήματα.Έχεις ακούσει πυγμάχους/kick boxers κτλ. μερικά χρόνια αφού έχουν αποσυρθεί πως μιλάνε;Κάθε χτύπημα που θα δεχθείς μπορεί να είναι και διάσειση,για αυτό μίλησα για συνέπειες στο προηγούμενο μήνυμα.Η καλύτερη λύση για σένα είναι
1)Πήγε σε καμία σχολή bjj.Ότι ηλικία και αν είσαι μπορεί να το κάνεις.
2)Αν θέλεις να πας πυγμαχία μάθε να χτυπάς λίγο στο σάκο και απέφυγε το sparring (προπόνηση με κάποιον όπου θα χτυπάς και θα σε χτυπάει)
3)Και σημαντικότερο.Μακρυά από καβγάδες. Έγραψες σε προηγούμενο μήνυμα ότι είσαι πάνω από 40,οπότε δεν είσαι κάνας πιτσιρικάς.Δεν έχω πετύχει πολλούς +40αρηδες να πλακώνονται στους δρόμους,εκτός από καραγκιόζηδες που νομίζουν ότι είναι παιδάκια.
Θελω να μαθω αυτοαμυνα στα μετρα των δυνατοτητων μου.
Λογω εργασιας κινουμαι πολυ στους δρομους, σε επικινδυνες γειτονιες, ΜΜΜ. Περα απο αυτου τα πραγματα στην Ελλαδα εχουν γινει απροβλεπτα, πιθανο να επελθει καποιο ξεσπασμα βιας για να εκτονωθει ο "ατμος", κατι σαν τα γεγονοτα του 2008 σε μεγαλυτερη κλιμακα... Θελω να ειμαι προετοιμασμενος.
Υπαρχουν σχολες που σε αφηνουν να προπονηθεις χωρις sparring και γενικα χωρις πολλες τουμπες και τραβηγματα; Λογικα η προπονηση θα διαφερει απο σχολη σε σχολη.
Αυτη η πολεμικη τεχνη που εβαλα στο βιντεακι πιο πανω (CSW) υπαρχει στην Ελλαδα;
Λες χαζομαρες και εισαι ανιδειος στο κομματι της αυταμυνας.Τύποι σε συμπλοκή έξω στο δρόμο δε σε σώζει ουτε το ΜΜΑ ουτε το BJJ ουτε το Muay Thai ούτε το Ai Kido ουτε το Krav Maga (εκτός κι άν ασχολείσαι πολλά χρόνια και ο άλλος δε ξέρει τιποτα)
Σε οποιαδήποτε συμπλοκή πλεονέκτημα έχει ο πυγμάχος, η μανούρα ξεκινάει πάντα με μπουκέτα και σπρωξίδια, αυτός που ξέρει έστω ψιλοκαλή πυγμαχία και μπορεί να τινάξει αστραπιαία 2-3 καλές γροθιές σχεδόν πάντα γλιτώνει με όποιον και να τσαμπουκαλευτεί.
Λες χαζομαρες και εισαι ανιδειος στο κομματι της αυταμυνας.
Αν στο πυγμαχο του την πεσουν με πλαγια μαχαιρια,μεχρι να ριξει μπουνια τον εχουν γδαρει ζωντανο. Στο δρομομθα σε σωσουν τα ποδια σου πουνθα τρεξεις και θα φυγεις. Και ακομα καλυτερα το μυαλο σου που θα εχει προλαβει να μην σε βαλει σε διαδικασια μαχης. Διαφορετικα, αν δεν μπορεσεις ν αποφυγεις, πολεμας με ολη σου τηνδυναμη και το εινα(κατι που προσοσμοιαζεταιμσε καποιο βαθμο απο τους αγωνες που πιθανων να εχεις συμμετασχει)