Νέα

MMA - Boxing & Fight sports

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Ypsolon
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 137K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
:kneel:Για καλο ΜΜΑ στον τονυ το χριστοδουλου στο diamond camp ή στη gracie barra. Εκτος αν θες bjj μονο οποτε μπορω να σου πω και αλλα ποιοτικα ονοματα

Τι ειναι bjj τυπε; Πρωτη φορα το ακουω! :happy:

Το ΜΜΑ μου αρεσει γιατι μου θυμιζει το κλασσικο βρωμοξυλο με κεφαλοκλειδωματα κι ετσι! :rockon:

Δεν εχει την τεχνητη φινετσα του μποξ που ο διαιτητης χωριζει τους αντιπαλους μολις πιαστουν.

Στο δρομο η πρωτη η κινηση ειναι συνηθως κεφαλια ή κεφαλοκλειδωμα.

Θελω να μαθω κατι για να μπορω να υπερασπισω τον εαυτο μου και την περιουσια μου απο τις αλλοφυλες ορδες χωρις βλεψεις βεβαια να γινω πολεμιστης. Το μεν πνευμα προθυμο η δε σαρξ αδυναμη. Το ανθρωπινο σωμα αρχιζει να σκουριαζει μετα τα 35. Τωρα στα σαρανταφευγα αμα μου κανουν κεφαλοκλειδωμα (με δυναμη) στην προπονηση θα κανει 2 μηνες να ξανακουνηθει ο λαιμος μου. :2funny:

Γι αυτο ρωταω αν υπαρχει καμια σχολη που να μπορω να προπονηθω στο χαλαρο, χωρις πολυ δυναμη. Πρεπει βεβαια και ο προπονητης να ξερει να διδαξει δε φτανει η εμπειρια σαν αθλητης.

bourdeliaris82

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Οκτ 2011
Κριτικές
57
Like
6.779
Πόντοι
6.030
Τι ειναι bjj τυπε; Πρωτη φορα το ακουω! :happy:

Το ΜΜΑ μου αρεσει γιατι μου θυμιζει το κλασσικο βρωμοξυλο με κεφαλοκλειδωματα κι ετσι! :rockon:

Δεν εχει την τεχνητη φινετσα του μποξ που ο διαιτητης χωριζει τους αντιπαλους μολις πιαστουν.

Στο δρομο η πρωτη η κινηση ειναι συνηθως κεφαλια ή κεφαλοκλειδωμα.

Θελω να μαθω κατι για να μπορω να υπερασπισω τον εαυτο μου και την περιουσια μου απο τις αλλοφυλες ορδες χωρις βλεψεις βεβαια να γινω πολεμιστης. Το μεν πνευμα προθυμο η δε σαρξ αδυναμη. Το ανθρωπινο σωμα αρχιζει να σκουριαζει μετα τα 35. Τωρα στα σαρανταφευγα αμα μου κανουν κεφαλοκλειδωμα (με δυναμη) στην προπονηση θα κανει 2 μηνες να ξανακουνηθει ο λαιμος μου. :2funny:

ι αυτο ρωταω αν υπαρχει καμια σχολη που να μπορω να προπονηθω στο χαλαρο, χωρις πολυ δυναμη. Πρεπει βεβαια και ο προπονητης να ξερει να διδαξει δε φτανει η εμπειρια σαν αθλητης.
1)Διαβασα πριν απο καποιους οτι μονο ο Ζαμπιδης αξιζει και ο τονυ χριστοδουλου δεν κανει κλπες μαλακιες.  Λοιπον. Εχουμε και λεμε
1) Ο τονυ ειναι οτι πιο κορυφαιο υπαρχει στην Ελλαδα απο ΜΜΑ.Αποδειξη, οτι στην Ελλαδα δεν τον εχει νικησει κανεις.
2)Ειναι φοβερος κουλ χαρακτηρας και προπονητης. Αποδειξη, οτι εχει στην ομαδα του,τους νικολακοπουλους οι οποιοι ειναι και αυτοι φοβεροι μαχητες.
3)Ο Ζαμποδης ναι ειναι ο κορυφαιος Ελληνας.
4) Καλη χρυση η πυγμαχια, αλλα παιδια στο street fight δεν ξερεις απο που θα σου ερθει. Οπως ο φοβερος πυγμαχος μπορει να τις φαει απο τον αλαιστη, ετσι και ο παλαιστης μπορει να φαει μπουνια στο κεφαλι και να μεινει σεκος(για να μην πουμε γονατια, )
5)οι ψηλοι να εχουν πλεονεκτημα, αλλα αν ξερεις μουι ται ή bjj τους σπας την αποσταση και τους ξαπλωνεις με γονατα και αγκωνες,αν αντεχουν ακομα στο εδαφος παμε στο bjj κι εκει αν δεν ξερουν καθολου bjj απλα παραδιδονται με πολυ απλες τεχνικες.
6) Ν απαντησω στο ερωτημα σου. Πατα bjj highlits στο youtube και δες την ομορφια αυτης της πολεμικης τεχνης. Στην προτεινω ανεπιφυλακτα. Αν θες ν αρχισεις δες που εχει κοντα στο σπιτι σου και πηγαινε να δεις ενα μαθημα. Δες αν ο δασκαλος σου εμπνεει σεβασμο και αν ναι,γραψου το συντομοτερο δυνατιο

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
6) Ν απαντησω στο ερωτημα σου. Πατα bjj highlits στο youtube και δες την ομορφια αυτης της πολεμικης τεχνης. Στην προτεινω ανεπιφυλακτα. Αν θες ν αρχισεις δες που εχει κοντα στο σπιτι σου και πηγαινε να δεις ενα μαθημα. Δες αν ο δασκαλος σου εμπνεει σεβασμο και αν ναι,γραψου το συντομοτερο δυνατιο

Πολλες τουμπες βλεπω ομως. Μηπως ειναι για νεαρους αποκλειστικα; :think:

bourdeliaris82

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Οκτ 2011
Κριτικές
57
Like
6.779
Πόντοι
6.030
Πολλες τουμπες βλεπω ομως. Μηπως ειναι για νεαρους αποκλειστικα; :think:
Οχι. Σιγα σιγα θα μπορεις κι εσυ να κανεις τουμπες.  Ολα σιγα σιγα. Ειναι πραγματιξα για ολες τις ηληκιες.

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.099
Πόντοι
6.796
O Τόνι Χριστοδούλου αποσύρθηκε δε ξαναπαίζει.

neopas123

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαΐ 2015
Like
6
Πόντοι
1
Duke είναι για όλες τις ηλικίες.

Τσέκαρε τον anthony bourdain.Είναι αμερικάνος σεφ και είναι 60.Ξεκίνησε bjj πριν μερικά χρόνια και ο τύπος κάνει προπονήσεις σχεδόν κάθε μέρα.

Αν είχα να διαλέξω μια πολεμική τέχνη να μάθω θα διάλεγα πυγμαχία.Τώρα όμως για κάποιον πάνω απο τα 40 δεν νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο.Χώρια που στην πυγμαχία    άμα πραγματικά το πάρεις σοβαρά και αρχίσεις το sparring θα πρέπει να συνυπολογίσεις και τι συνέπειες θα έχει αργότερα στη ζωή σου.

Πάντως μάγκες τον Χριστοδούλου δεν τον ήξερα προτού αγωνιστεί στο ufc,αλλά ο τύπος έφαγε τρελό κράξιμο σε ξένα mma forum.

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
Αυτη τι πολεμικη τεχνη ειναι; Μου φαινεται πιο ευκολη.

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.099
Πόντοι
6.796
Τύποι σε συμπλοκή έξω στο δρόμο δε σε σώζει ουτε το ΜΜΑ ουτε το BJJ ουτε το Muay Thai ούτε το Ai Kido ουτε το Krav Maga (εκτός κι άν ασχολείσαι πολλά χρόνια και ο άλλος δε ξέρει τιποτα)

Σε οποιαδήποτε συμπλοκή πλεονέκτημα έχει ο πυγμάχος, η μανούρα ξεκινάει πάντα με μπουκέτα και σπρωξίδια, αυτός που ξέρει έστω ψιλοκαλή πυγμαχία και μπορεί να τινάξει αστραπιαία 2-3 καλές γροθιές σχεδόν πάντα γλιτώνει με όποιον και να τσαμπουκαλευτεί.  :sunglasses:

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
Εχω ακουσει οτι τα χτυπηματα στο κεφαλι σε χαζευουν και γινεσαι σαν ζωο, μονο χεζεις, γυμναζεσαι και τρως.

Altinho

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Ιουλ 2008
Κριτικές
10
Like
88
Πόντοι
1.992
Εχω ακουσει οτι τα χτυπηματα στο κεφαλι σε χαζευουν και γινεσαι σαν ζωο, μονο χεζεις, γυμναζεσαι και τρως.

Βασική ερώτηση

Θες να γυμναστείς (μόνο) ή θες να μάθεις να πλακώνεσαι;

neopas123

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαΐ 2015
Like
6
Πόντοι
1

Μωρέ άμα χέζεις ,γυμνάζεσαι και τρως καλά είναι.Το όνομα  σου και το σπίτι σου μην ξεχάσεις.Εννοείται πως τα χτυπήματα στο κεφάλι δημιουργούν προβλήματα.Έχεις ακούσει πυγμάχους/kick boxers κτλ. μερικά χρόνια αφού έχουν αποσυρθεί πως μιλάνε;Κάθε χτύπημα που θα δεχθείς μπορεί να είναι και διάσειση,για αυτό μίλησα για συνέπειες στο προηγούμενο μήνυμα.Η καλύτερη λύση για σένα είναι

1)Πήγε σε καμία σχολή bjj.Ότι ηλικία και αν είσαι μπορεί να το κάνεις.
2)Αν θέλεις να πας πυγμαχία μάθε να χτυπάς λίγο στο σάκο και απέφυγε το sparring (προπόνηση με κάποιον όπου θα χτυπάς και θα σε χτυπάει)
3)Και σημαντικότερο.Μακρυά από καβγάδες. Έγραψες σε προηγούμενο μήνυμα ότι είσαι πάνω από 40,οπότε δεν είσαι κάνας πιτσιρικάς.Δεν έχω πετύχει πολλούς +40αρηδες να πλακώνονται στους δρόμους,εκτός από καραγκιόζηδες που νομίζουν ότι είναι παιδάκια.

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
Μωρέ άμα χέζεις ,γυμνάζεσαι και τρως καλά είναι.Το όνομα  σου και το σπίτι σου μην ξεχάσεις.Εννοείται πως τα χτυπήματα στο κεφάλι δημιουργούν προβλήματα.Έχεις ακούσει πυγμάχους/kick boxers κτλ. μερικά χρόνια αφού έχουν αποσυρθεί πως μιλάνε;Κάθε χτύπημα που θα δεχθείς μπορεί να είναι και διάσειση,για αυτό μίλησα για συνέπειες στο προηγούμενο μήνυμα.Η καλύτερη λύση για σένα είναι

1)Πήγε σε καμία σχολή bjj.Ότι ηλικία και αν είσαι μπορεί να το κάνεις.
2)Αν θέλεις να πας πυγμαχία μάθε να χτυπάς λίγο στο σάκο και απέφυγε το sparring (προπόνηση με κάποιον όπου θα χτυπάς και θα σε χτυπάει)
3)Και σημαντικότερο.Μακρυά από καβγάδες. Έγραψες σε προηγούμενο μήνυμα ότι είσαι πάνω από 40,οπότε δεν είσαι κάνας πιτσιρικάς.Δεν έχω πετύχει πολλούς +40αρηδες να πλακώνονται στους δρόμους,εκτός από καραγκιόζηδες που νομίζουν ότι είναι παιδάκια.

Λογω εργασιας κινουμαι πολυ στους δρομους, σε επικινδυνες γειτονιες, ΜΜΜ. Περα απο αυτου τα πραγματα στην Ελλαδα εχουν γινει απροβλεπτα, πιθανο να επελθει καποιο ξεσπασμα βιας για να εκτονωθει ο "ατμος", κατι σαν τα γεγονοτα του 2008 σε μεγαλυτερη κλιμακα... Θελω να ειμαι προετοιμασμενος.

Υπαρχουν σχολες που σε αφηνουν να προπονηθεις χωρις sparring και γενικα χωρις πολλες τουμπες και τραβηγματα; Λογικα η προπονηση θα διαφερει απο σχολη σε σχολη. :think:

Αυτη η πολεμικη τεχνη που εβαλα στο βιντεακι πιο πανω (CSW) υπαρχει στην Ελλαδα;

Altinho

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Ιουλ 2008
Κριτικές
10
Like
88
Πόντοι
1.992
Θελω να μαθω αυτοαμυνα στα μετρα των δυνατοτητων μου.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι μέχρι να φτάσεις σε σημείο να αμύνεσαι ικανοποιητικά (το ικανοποιητικά είναι πάντα σχετικό βέβαια), θα χρειαστεί να φας αρκετό ξύλο. Θα χρειαστεί να διαλέξεις ένα άθλημα πλήρους επαφής (full contact) και να κάνεις πολύ sparring (αγώνα χαμηλής έντασης στην προπόνηση)

Δεν υπάρχουν όρια και οι δυνατότητες του καθενός συνήθως είναι πολύ πάνω από αυτό που ο ίδιος πιστεύει

neopas123

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαΐ 2015
Like
6
Πόντοι
1
Λογω εργασιας κινουμαι πολυ στους δρομους, σε επικινδυνες γειτονιες, ΜΜΜ. Περα απο αυτου τα πραγματα στην Ελλαδα εχουν γινει απροβλεπτα, πιθανο να επελθει καποιο ξεσπασμα βιας για να εκτονωθει ο "ατμος", κατι σαν τα γεγονοτα του 2008 σε μεγαλυτερη κλιμακα... Θελω να ειμαι προετοιμασμενος.

Υπαρχουν σχολες που σε αφηνουν να προπονηθεις χωρις sparring και γενικα χωρις πολλες τουμπες και τραβηγματα; Λογικα η προπονηση θα διαφερει απο σχολη σε σχολη. :think:

Αυτη η πολεμικη τεχνη που εβαλα στο βιντεακι πιο πανω (CSW) υπαρχει στην Ελλαδα;

Καλά άμα γίνει κάνα τσαφ στην χώρα δεν πάνα είσαι και ο Anderson Silva.Δε νομίζω ότι θα σε βοηθήσει καμία πολεμική τέχνη.Σε αυτή την περίπτωση μάλλον θα χρειαστείς να μάθεις πως να χρησιμοποιείς κάνα σιδερικό.

Για το 2ο που γράφεις.Άμα πας σε καμία σχολή και τους πεις ότι εγώ δεν θέλω να κατεβαίνω σε αγώνες και σουπα μου πες,απλά θέλω να μάθω λίγο να χρησιμοποιώ τα χέρια μου σωστά δε νομίζω να σου πούνε τίποτα.Όχι ότι θα γίνεις πυγμάχος με αυτό τον τρόπο αλλά τουλάχιστον θα έχεις ένα πλεονέκτημα από το μέσο βλάκα που κυκλοφορεί στο δρόμο.Ούτως ή άλλως και οι ίδιοι δεν πρόκειται να σε αφήσουν να προπονηθείς με κάποιον άλλο από την στιγμή που είσαι αρχάριος.

Τώρα για το videaki.Ο τύπος δείχνει clinch positions.Τώρα το csw μίξη πολεμικών τεχνών είναι.Π.χ μια διαφορά από το bjj είναι ότι δεν φοράνε gi (φοράνε μια ειδική στολή άμα έχεις δει).Γενικά υπάρχουν πολλές παραλλαγές των ας πούμε παλιότερων πολεμικών τεχνών (πυγμαχία,πάλη,bjj κτλ.) και η κάθε επίσημη διοργάνωση έχει τους δικούς τους κανόνες.Άμα πας σε μια σχολή mma μπορείς να μάθεις λίγο απ' όλα.

bourdeliaris82

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Οκτ 2011
Κριτικές
57
Like
6.779
Πόντοι
6.030
Τύποι σε συμπλοκή έξω στο δρόμο δε σε σώζει ουτε το ΜΜΑ ουτε το BJJ ουτε το Muay Thai ούτε το Ai Kido ουτε το Krav Maga (εκτός κι άν ασχολείσαι πολλά χρόνια και ο άλλος δε ξέρει τιποτα)

Σε οποιαδήποτε συμπλοκή πλεονέκτημα έχει ο πυγμάχος, η μανούρα ξεκινάει πάντα με μπουκέτα και σπρωξίδια, αυτός που ξέρει έστω ψιλοκαλή πυγμαχία και μπορεί να τινάξει αστραπιαία 2-3 καλές γροθιές σχεδόν πάντα γλιτώνει με όποιον και να τσαμπουκαλευτεί.   :sunglasses:
Λες χαζομαρες και εισαι ανιδειος στο κομματι της αυταμυνας.
Αν στο πυγμαχο του την πεσουν με πλαγια μαχαιρια,μεχρι να ριξει μπουνια τον εχουν γδαρει ζωντανο. Στο δρομομθα σε σωσουν τα ποδια σου πουνθα τρεξεις και θα φυγεις. Και ακομα καλυτερα το μυαλο σου που θα εχει προλαβει να μην σε βαλει σε διαδικασια μαχης. Διαφορετικα, αν δεν μπορεσεις ν αποφυγεις, πολεμας με ολη σου τηνδυναμη και το εινα(κατι που προσοσμοιαζεταιμσε καποιο βαθμο απο τους αγωνες που πιθανων να εχεις συμμετασχει) :kissass:

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
Μπερδευτηκα παιδια...

Μηπως στην Ελλαδα οι σχολες ειναι χυμα προπονηση και ξυλικι ασχετως ειδους πολεμικης τεχνης;

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.099
Πόντοι
6.796
Λες χαζομαρες και εισαι ανιδειος στο κομματι της αυταμυνας.
Αν στο πυγμαχο του την πεσουν με πλαγια μαχαιρια,μεχρι να ριξει μπουνια τον εχουν γδαρει ζωντανο. Στο δρομομθα σε σωσουν τα ποδια σου πουνθα τρεξεις και θα φυγεις. Και ακομα καλυτερα το μυαλο σου που θα εχει προλαβει να μην σε βαλει σε διαδικασια μαχης. Διαφορετικα, αν δεν μπορεσεις ν αποφυγεις, πολεμας με ολη σου τηνδυναμη και το εινα(κατι που προσοσμοιαζεταιμσε καποιο βαθμο απο τους αγωνες που πιθανων να εχεις συμμετασχει) :kissass:

Τύπε εσύ που εισαι και ξερόλας χαίρω πολύ χαιρώπουλος αν την πέσει ο αλλος με μαχαίρι ή με μπαζούκας.

Λέω σε συμπλοκή - καυγά - μανούρα πλεονέκτημα έχει αυτός που ξέρεις πυγμαχία αλλα δεν ειναι πάντού και πάντα αυτο. Αναλογα τη φαση πάντα.

Καλύτερα να ξέρεις πυγμαχία αμ στην πέσει κάποιος για καβγά παρά οτιδήποτε άλλο. Τώρα αμα κουβαλάει ο αλλος σπαθί σαμουράι ε προφανώς εκεί τρέχεις και γίνεσε άνεμος.  :badair:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom