Νέα

Μητέρα πήγε τους 40χρονους γιους της στα δικαστήρια για να τους διώξει από το σπίτι

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Rand0m1
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 270
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.853
Πόντοι
3.656
Οπως ειπα και τις προαλλες σε σχετικη συζητηση που ειχαμε σε αλλο νημα, δεν υπαρχει τιποτε που να μπορει να σταματησει εναν 25ρη που ειναι προθυμος να εργαστει σκληρα, απο το να προκοψει. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ.

Να εργαστεί σκληρά...και ΣΚ...και αργίες...για max ένα χιλιάρικο; :dunno:

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Δεν διαφωνώ. Αλλά δεν έχουν όλοι τα ίδιες ικανότητες, κότσια, μυαλό, όραμα.

Εκεί που καταλήγει είναι όποιος είναι εξασφαλισμένος εργασιακά, στεγαστικα και οικονομικά να μην χλευάζει και ειρωνεύεται αυτόν που δεν είναι. Έχει ο Θεός για όλους και δεν ξέρεις ούτε τι έχει περάσει κάποιος και ούτε μπορείς να φανταστείς πόσο από το μείον ξεκινά σε μια δύσκολη εποχή ένας 25αρης που δεν έχει τίποτα. Γιατί άλλο να ξεκινάς από το 0, άλλο από το μείον. Αλλά γίνεται εννοείται. Και σκατοδουλειά θα κάνεις, και 2 δουλειές μαζί, αρκεί να έχεις πλάνο.

Ποτε δεν εχω χλευασει στη ζωη μου ατομο που προσπαθει και ας αποτυχει. Θεωρω την αποτυχια ως μεγαλο σχολειο, για να μην πω παρασημο

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556

Δε θα υποδειξω τον τροπο, εξαλλου εχουν χιλιοειπωθει πανω κατω αυτα. Παντως οποιος ψαχνει βρισκει. Και σε καθε περιπτωση δεν υπαρχει κοινη συνταγη για ολους, ο καθενας ειναι διαφορετικη περιπτωση

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.705
Πόντοι
1.706
Οπως ειπα και τις προαλλες σε σχετικη συζητηση που ειχαμε σε αλλο νημα, δεν υπαρχει τιποτε που να μπορει να σταματησει εναν 25ρη που ειναι προθυμος να εργαστει σκληρα, απο το να προκοψει. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ.
Γενικά ισχύει, αλλά μην είσαι και τόσο απόλυτος. Αν υπάρχει θέμα IQ, EQ, υγείας, κολλήματα (ψυχολογικά, ιδεολογικά, ανατροφής κλπ) όσο πρόθυμος και να είσαι δεν πας μακριά.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Γενικά ισχύει, αλλά μην είσαι και τόσο απόλυτος. Αν υπάρχει θέμα IQ, EQ, υγείας, κολλήματα (ψυχολογικά, ιδεολογικά, ανατροφής κλπ) όσο πρόθυμος και να είσαι δεν πας μακριά.
Προφανως, μιλαμε παντα για ατομα υγιη και ικανα για εργασια

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.847
Πόντοι
216
Νομίζω γίνεται το εξής λάθος στη συλλογιστική: Κάποιοι παίρνουν το ποσοστό των τεμπέληδων/βολεμένων και το ανάγουν στο σύνολο και κάποιοι άλλοι παίρνουν το ποσοστό των βυσμάτων/τυχερών και το ανάγουν στο σύνολο.

Οι τεμπέληδες αυτονόητα έμειναν να φέρνουν τους καφέδες και να τους πλένει τα σώβρακα η μανούλα τους και δεν λυπάμαι κανέναν τους. Τα βύσματα αυτονόητα θα πρέπει να το αντιμετωπίζονται σαν λαθρεπιβάτες της κοινωνίας. Το "εσύ βούλωστο" είναι μια τίμια απάντηση.

Το πρόβλημα ξεκινάει σε όποιον έμεινε να βγάζει τρεις κι εξήντα γιατί του έκοψαν τη πρόσβαση στην εκπαίδευση, γιατί πληρώνει χρέη και αμαρτίες γονέων, γιατί μεγάλωσε με αδιάγνωστα ψυχικά θέματα και πολλά άλλα.
Και όχι, στους τελευταίους δεν περιλαμβάνονται οι "εγώ δεν μπορώ ρε παιδί μου να διαβάσω/δεν γούσταρα το σχολείο/εγω ήθελα "άλλα" πράγματα (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό)".

Ειδικά όσους μπορούσαν νοητικά να εξελιχθούν, αλλά επειδή ήταν πιο εύκολο, επέλεξαν να γυρνάνε με τα μηχανάκια και να πίνουν μπάφους μέχρι τα 30, όχι απλά δεν τους λυπάμαι, αλλά δείχνουν σαν έντομα στα μάτια μου όταν τους βλέπω να δουλεύουν σεκιούριτι όρθιοι για 12 ώρες ή μου φέρνουν τα πιτόγυρα με το μηχανάκι.

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.705
Πόντοι
1.706
Προφανως, μιλαμε παντα για ατομα υγιη και ικανα για εργασια
Ικανότατα για εργασία είναι τα περισσότερα άτομα, δεν μιλάω για βλάκες και ανισόρροπους. Όμως ο βαθμός της διανοητικής νοημοσύνης (IQ) και της συναισθηματικής νοημοσύνης (EQ) των περισσοτέρων δεν επαρκούν για να προκόψουν.
Επίσης μια χαρά τα καταφέρνουν να βγάζουν το ψωμί τους πολλά άτομα με κολλήματα, αλλά αυτά τα κολλήματα τους εμποδίζουν να πάνε παραπέρα.

Για παράδειγμα, ένα άτομο με μέτρια νοημοσύνη είναι ικανό για δουλειά, αλλά συνδέει την προκοπή με τις περισσότερες ώρες εργασίας. Αυτό δεν εξασφαλίζει καμμιά προκοπή, αλλά λίγα περισσότερα λεφτά που μπορεί τελικά να τα δώσει και στους γιατρούς. Δεν φτάνει η νοητική του ιπποδύναμη να καταλάβει ότι πρέπει να πάρει game changer αποφάσεις.

Τώρα για τα κολλήματα έχω το παράδειγμα της πρώην μου. Μέχρι τα 37 δούλευε ρεσεψιονίστ. Όταν κατάφερα και της έβγαλα από το μυαλό τις ηλίθιες κομμουνιστικές ιδέες έγινε επιχειρηματίας των ακινήτων.

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.549
Πόντοι
4.615
Να μην εργαστεί για ένα χιλιάρικο, να φύγει εξωτερικό. Ή να κάτσει στον καφενέ να βρίζει την πουτάνα την κοινωνία που δεν αναγνωρίζουν την αξία του να τον πληρώνουν ένα τάλιρο το μήνα.

REGGAS

Μέγας
Εγγρ.
2 Αυγ 2007
Like
14.067
Πόντοι
3.506
Ποτε δεν εχω χλευασει στη ζωη μου ατομο που προσπαθει και ας αποτυχει. Θεωρω την αποτυχια ως μεγαλο σχολειο, για να μην πω παρασημο
Η αποτυχια ειναι σκαλι προς την επιτυχια. Οποιος ανεβαινει εξπρες με το ασανσερ γινεται αλαζονας!

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.847
Πόντοι
216
Τώρα για τα κολλήματα έχω το παράδειγμα της πρώην μου. Μέχρι τα 37 δούλευε ρεσεψιονίστ. Όταν κατάφερα και της έβγαλα από το μυαλό τις ηλίθιες κομμουνιστικές ιδέες έγινε επιχειρηματίας των ακινήτων.
Α ναι, ξεχάσαμε την ιδιαίτερη κατηγορία των πιθήκων που δεν κατάφεραν ούτε τα κορδόνια τους να δέσουν επειδή "η δουλειά είναι σκλαβιά" και "γαμιούνται τα αφεντικά".
Πραγματικά, κανένας οίκτος.

Και πώς της αφαίρεσες την κομμουνιστική θρησκοληψία;

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.853
Πόντοι
3.656
Να μην εργαστεί για ένα χιλιάρικο, να φύγει εξωτερικό. Ή να κάτσει στον καφενέ να βρίζει την πουτάνα την κοινωνία που δεν αναγνωρίζουν την αξία του να τον πληρώνουν ένα τάλιρο το μήνα.

Άλλη καραμέλα κι αυτή...Να φύγουν εξωτερικό...

Δεν μπορούν να αφήσουν όλοι τη ζωή τους,τις οικογένειες τους και να φύγουν έτσι εύκολα

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.549
Πόντοι
4.615
Άλλη καραμέλα κι αυτή...Να φύγουν εξωτερικό...

Δεν μπορούν να αφήσουν όλοι τη ζωή τους,τις οικογένειες τους και να φύγουν έτσι εύκολα
ΟΚ καραμέλα και αυτό. Άρα τι πρέπει να γίνει; να βρίζει την κοινωνία; να κάνει διαδηλώσεις για να αυξηθούν οι μισθοί;
Το παρολί είναι ωραίο. Λύσεις έχεις να προτείνεις;

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.549
Πόντοι
4.615
Μπορούν να φορολογησούν τους πλούσιους, όσοι βγάζουν πάνω από 2χιλιαρικα το μήνα να τα σκάνε χοντρά στο κρατος και με αυτά τα λεφτά να σε πληρώνουν επίδομα ενοικίου,αν είσαι φτωχός και θες να μείνεις μόνος σου. Λύσεις υπάρχουν.. Αλλά πρέπει να πληρώσουν οι πλούσιοι. Ελλάδα όλοι οι πλούσιοι φοροδιαφευγουν. Πως να κάνει το κράτος κοινωνική πολιτική?
Μπορείς να πας να ζήσεις στην Κούβα ή στη Βόρεια Κορέα και θα ζήσεις το σοσιαλιστικό παράδεισο που ονειρεύεσαι.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.985
Πόντοι
9.297
Είσαι σωστός. Καλώς ή κακώς ο "Μητσοτάκη Γαμιέσαι" έφερε μια μικρή σταθερότητα σε σχέση με τον προηγούμενο ανεκδιήγητο και αγράμματο καραγκιόζη. Υπάρχει μια σχετική ανάπτυξη. Το πόση είναι αυτή δεν το ξέρω αλλά υπάρχει. Και σε συνδυασμό με το AirBnB που έφερε μια τρομακτική αλλαγή στον τουρισμό βλέπουμε τα ενοίκια που πάνε στο θεό. Σίγουρα υπάρχουν μαλάκες που ζητάνε χιλιάρικα για τρώγλες. Αλλά αυτοί είναι ελάχιστοι και υπήρχαν πάντα. Οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες είναι λογικοί. ΟΚ μπορεί να χρεώνουν υψηλά αλλά όχι τις υπερβολές που διαβάζουμε. Κανένας λογικός άνθρωπος που έχει μια εκμεταλλεύσιμη ιδιοκτησία δεν την έχει να κάθεται. Θα τη νοικιάσει ώστε να έχει το έξτρα εισόδημα.

Πολλοί, πάρα πολλοί. Τι ακριβώς τους λείπει; Πιο κέντρο δεν υπάρχει. Άπειρα μαγαζιά σε απόσταση 500 μέτρων και πολύ λέω. Τι άλλο να ζητήσεις;

Να μείνεις που; Σε άλλες περιοχές που θες μια ώρα ταξίδι για το κέντρο; Ή που το πιο high μαγαζί είναι το καφενείο του κυρ Μπάμπη από τη δεκαετία του '70;

Εγώ που είμαι από επαρχία σιχαίνομαι την Αθήνα γι' αυτό το λόγο. Διότι θέλω 2 μέρες για να κάνω 5 απλά πράγματα. Οπότε αν χρειαζόταν ποτέ να μείνω κάτω θα το σκεφτόμουν ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ.
Να υποθέσω ότι θα προτιμούσες Θεσσαλονίκη;

Black Panther91

Ανώτερος
Εγγρ.
18 Ιαν 2017
Κριτικές
3
Like
33.565
Πόντοι
6.186
Δεν υφίσταται το παραμύθι είναι κλειστά τα σπίτια παιδιά! Ειδικά Αθήνα. Μη το ξαναπειτε αυτό. Είναι το πιο άστοχο. Είναι αυξημένη η ζήτηση πάρα πολύ. Συσσωρεύτηκε όλη η Ελλάδα στην Αθήνα, η τουριστική ατζέντα που εφαρμόστηκε φέρνει κόσμο όλο το χρόνο και το air bnb έχει καταπιεί τα μισά σπίτια στο κέντρο. Επίσης σε αρκετά σπίτια επέστρεψαν πίσω οι ιδιοκτήτες. Το κέντρο καθάρισε πολύ κι ενώ ήταν ήδη πιεσμένα τα πράγματα, η ζήτηση εκτοξεύτηκε. Τα Εξάρχεια πχ πάντα ήταν ΧΟΤ περιοχή. Ανέκαθεν. Πλέον Εξάρχεια θέλουν να μείνουν όλες οι κοπέλες ανεξαρτήτως του στυλ που είναι. Παλιότερα κυρίως φοιτήτριες και σκληροπυρηνικες αναρχικές εμένα. Τώρα έχει ζήτηση πραγματικά από όλους και όχι συγκεκριμένη μερίδα. Ίσα ίσα μέχρι και τα υπόγεια εκμεταλλεύτηκαν. Ποια κλειστά; θα σωθεί η κατάσταση με 100 κλειστά σπίτια; που δεν είναι και τόσα.
επειδή έγινε αυτό στην αθηνα πολλοί αθηναιοι που δούλευαν ΒΠ η κ σε βιομηχανικές ζώνες έψαξαν σπίτια στην επαρχεία ως επακόλουθο να θες 500-700ε για ένα 3αρι στη Χαλκίδα. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με το ότι οι Έλληνες δεν φεύγουμε εύκολα από την πατρική εστία!

srek7

Ανώτατος
Εγγρ.
25 Αυγ 2008
Κριτικές
63
Like
17.999
Πόντοι
17.785
Νομίζω γίνεται το εξής λάθος στη συλλογιστική: Κάποιοι παίρνουν το ποσοστό των τεμπέληδων/βολεμένων και το ανάγουν στο σύνολο και κάποιοι άλλοι παίρνουν το ποσοστό των βυσμάτων/τυχερών και το ανάγουν στο σύνολο.

Οι τεμπέληδες αυτονόητα έμειναν να φέρνουν τους καφέδες και να τους πλένει τα σώβρακα η μανούλα τους και δεν λυπάμαι κανέναν τους. Τα βύσματα αυτονόητα θα πρέπει να το αντιμετωπίζονται σαν λαθρεπιβάτες της κοινωνίας. Το "εσύ βούλωστο" είναι μια τίμια απάντηση.

Το πρόβλημα ξεκινάει σε όποιον έμεινε να βγάζει τρεις κι εξήντα γιατί του έκοψαν τη πρόσβαση στην εκπαίδευση, γιατί πληρώνει χρέη και αμαρτίες γονέων, γιατί μεγάλωσε με αδιάγνωστα ψυχικά θέματα και πολλά άλλα.
Και όχι, στους τελευταίους δεν περιλαμβάνονται οι "εγώ δεν μπορώ ρε παιδί μου να διαβάσω/δεν γούσταρα το σχολείο/εγω ήθελα "άλλα" πράγματα (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό)".

Ειδικά όσους μπορούσαν νοητικά να εξελιχθούν, αλλά επειδή ήταν πιο εύκολο, επέλεξαν να γυρνάνε με τα μηχανάκια και να πίνουν μπάφους μέχρι τα 30, όχι απλά δεν τους λυπάμαι, αλλά δείχνουν σαν έντομα στα μάτια μου όταν τους βλέπω να δουλεύουν σεκιούριτι όρθιοι για 12 ώρες ή μου φέρνουν τα πιτόγυρα με το μηχανάκι.
Σαν και αυτους που αναφερεις εχει παρα πολλους εδω μέσα.

Black Panther91

Ανώτερος
Εγγρ.
18 Ιαν 2017
Κριτικές
3
Like
33.565
Πόντοι
6.186
Μπορούν να φορολογησούν τους πλούσιους, όσοι βγάζουν πάνω από 2χιλιαρικα το μήνα να τα σκάνε χοντρά στο κρατος και με αυτά τα λεφτά να σε πληρώνουν επίδομα ενοικίου,αν είσαι φτωχός και θες να μείνεις μόνος σου. Λύσεις υπάρχουν.. Αλλά πρέπει να πληρώσουν οι πλούσιοι. Ελλάδα όλοι οι πλούσιοι φοροδιαφευγουν. Πως να κάνει το κράτος κοινωνική πολιτική?
Τι λε ρε μεγάλε γιατί μαζί τα βγάζουμε για να τα φάμε κ μαζί?
Ρωτάς πως τα καταφέρνει ο καθένας από εμάς να βγάζει τα βγάζει κ τι θυσίες έχει κάνει?
Όλοι οι αποτυχημένοι αντί να σηκωθούν από τον καναπέ κ να πάνε να βελτιώσουν την ζωή τους κοιτάνε να βάλουν το χέρι τους στην τσέπη του άλλου!

emperor13

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2018
Like
754
Πόντοι
96
ΟΚ καραμέλα και αυτό. Άρα τι πρέπει να γίνει; να βρίζει την κοινωνία; να κάνει διαδηλώσεις για να αυξηθούν οι μισθοί;
Το παρολί είναι ωραίο. Λύσεις έχεις να προτείνεις;
να γινει επανασταση ρε τροτσκες:rockon::rockon::rockon:

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.705
Πόντοι
1.706
Α ναι, ξεχάσαμε την ιδιαίτερη κατηγορία των πιθήκων που δεν κατάφεραν ούτε τα κορδόνια τους να δέσουν επειδή "η δουλειά είναι σκλαβιά" και "γαμιούνται τα αφεντικά".
Πραγματικά, κανένας οίκτος.

Και πώς της αφαίρεσες την κομμουνιστική θρησκοληψία;
Αυτή ήταν έτσι λόγω ανατροφής, δηλ από κομμουνιστική σκληροπυρηνική οικογένεια.

Αφού ταλαιπωρήθηκε επί χρόνια δουλεύοντας ρεσεψιονίστ σε διάφορες πόλεις, τελικά κατέληξε στην Ανδόρρα σε ένα λουξ ξενοδοχείο και δεν το κούναγε, γιατί πέρναγε καλά. Επειδή μου άρεσε και ήθελα να την κατεβάσω στο Montpellier (όπου μένω) έπρεπε να βρω ένα πολύ καλό επιχείρημα και της είπα ότι λόγω ηλικίας κάποια στιγμή θα την αντικαθιστούσαν και καλύτερα να έχει κάποιο δικό της τουριστικό ακίνητο για να μη γυρίζει από δω κι από κει.

Επειδή είμαι στα ακίνητα της πρότεινα ένα προτζεκτ για hostel κι αρχίσαμε να το δουλεύουμε μαζί. Έμαθε να δουλεύει επιχειρηματικά πλέον κι όχι υπαλληλικά κι όταν άρχισε να έρχεται το χρήμα, συνειδητοποίησε ότι δεν είχε στραγγαλίσει κανέναν εργάτη για να το αποκτήσει.

Μετά οι δρόμοι μας άρχισαν να απομακρύνονται γιατί αυτή πήρε αέρα κι ήθελε να γίνει βασίλισσα των ακινήτων, ενώ εγώ ήθελα να αποσυρθώ. Τώρα επιχειρεί στην Ουγγαρία.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom