Χύσε μέσα
Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Οκτ 2023
- Like
- 857
- Πόντοι
- 86
Σου άρεσε η δουλειά, έπαιρνες καλά φράγκα, δεν έγινε κάτι σοβαρό, είσαι 40 ετών και έφυγες χωρίς να βρεις κάτι άλλο.
Κάνεις πλάκα προφανώς.
Πήρε το μάθημα του και δεν θα ξαναγίνει.
Βασικά όπως είπα και παραπάνω το έχω κάνει πολλές φορές. Ο κύριος λόγος που φεύγω από μία δουλειά είναι όταν νιώσω ότι με εκμεταλλεύονται.
Αν στη συνέντευξη συμφωνήσουμε να με προσλάβεις για Χ χρήματα ώστε να κάνω 1,2,3 πράγματα, και μόλις ξεκινήσω τη δουλειά μου ζητάς να κάνω 4,5 πράγματα ακόμα, δεν τήρησες τη συμφωνία μας και φεύγω.
Κάποιος που δεν τηρεί τη συμφωνία που κάναμε στη συνέντευξη >> λέει ψέματα, κάποιος που λέει ψέματα >> είναι απατεώνας, οπότε δεν δουλεύω με/για απατεώνες.
Τώρα για τη συγκεκριμένη δουλειά.
Νυχτερινή ρεσεψιον σε μπουτίκ ξενοδοχείο στο κέντρο. Στην ουσία δεν είχα να κάνω τίποτα! Μόνος μου, έπρεπε απλά να περιμένω αν περάσει το 8ωρο χωρίς να κοιμηθώ και αν έρθει κανείς να κάνω τσεκιν τσεκαουτ. Αυτά συμφωνήσαμε.
Αλλά όταν άρχισαν να μου ζητάνε, να ποτίζεις και τα φυτά, να σκουπίζεις και τον χώρο, να φτιάχνεις τοστ, να στίβεις πορτοκάλια κτλπ, λέω μίσο... δεν συμφωνήσαμε αυτά!
Δεύτερον... ποιος μου ζητάει να κάνω παραπάνω δουλειές; Η διεύθυνσή; Όχι. Ένα τσόκαρο που έχουν βάλει για υπεύθυνη. Οπότε της λέω... ότι παραπάνω εργασίες θέλετε να κάνω, να μου τις στείλει γραπτώς η εργοδότρια εταιρία/διεύθυνση και το συζητάμε. Δεν έγινε ποτέ αυτό!!!
Τρίτον, έγινε ένα σκηνικό με μία άλλη πατσαβούρα που ερχόταν το πρωί για την κουζίνα (αυτές οι δύο είχα γίνει φίλες, εγώ μόνος μου το βράδυ) και τεσπα μου είπαν ότι γενικά έχουν θέματα μαζί μου (επειδή δεν κάνω τις έξτρα δουλειές και τις κάνουν οι υπόλοιποι) και μου είπε από τις προμήθειες που παίρνουν από τα ταξί να παίρνω εγώ 10% και οι υπόλοιποι από 30%. Γενικά μου έδειξε ότι δεν με θέλουν εκεί.
Λέω οκ, δύο μήνες δουλεύω μόνο, μέχρι τώρα αυτή η πατσαβούρα μου έλεγε ότι όλα είναι καλά (υπόψη πρώτη φορά έκανα αυτή τη δουλειά) και είχα αρχίσει ήδη να ψάχνω σπίτι εκεί κοντά. Ακριβώς επειδή τα χρήματα ήταν αυτά (1100, όχι 1000 ή λιγότερα) και επειδή γνωρίζω τον εαυτό μου (σε κάθε άλλη δουλειά εδώ πέρα θα είχα σηκωθεί και θα είχα φύγει!!! Χωρίς να πω καν γεια σε κανέναν) και επειδή είμαι 40χρ και μου άρεσε η δουλειά λέω οκ, θα κάνω μία προσπάθεια ακόμη. Θα πάω στη διεύθυνση να δω αν μπορούν να βρουν κάποια λύση σε αυτό.
Πάω... ο διευθυντής της διαχειρίστριας εταιρίας που μου είχε κάνει τη συνέντευξη είχε φωνάξει και μία άλλη υφιστάμενη του, τους έλεγα τα παραπάνω και αυτός κοίταζε το κινητό του, κανόνιζε ραντεβού με τον Κασσελάκη μου είπε, πριν κανα δύο μήνες που ήταν όλη μέρα στη τηλεόραση αυτός. Και τους λέω, έχω θέμα με αυτήν... αλλά αυτό λύνεται πολύ εύκολα, καθώς εγώ σχολάω 7 το πρωί και αυτή πιάνει δουλειά στις 7 το πρωί. Αν έρχεται αυτή 7:05, δεν θα έχουμε κανένα θέμα. Τόσο εύκολο.
Μου λένε επειδή έχουμε πολλά αυτή τη περίοδο δώσε μας 10 μέρες και θα τα λύσουμε όλα.
Εγώ εκεί λέω... είτε όντως λένε αλήθεια και θέλουν λίγο χρόνο, είτε θέλουν 10 μέρες να βρουν αντικαταστάτη και να με διώξουν. Περνάνε 10 μέρες, ρωτάω τι γίνεται; "Τίποτα. Μάλιστα μπορεί η πρωινή να έρχεται και μία ώρα νωρίτερα και εσύ να χρειαστεί να ανοίγεις και τον φούρνο..."
Τέλος... αυτό τον δεύτερο μήνα μπήκαν 1020€ αντί για 1100€ και ρώτησα να μου εξηγήσουν γιατί, ή να μου δώσουν το τηλ του λογιστηρίου, δεν μπορούσαν να μου εξηγήσουν ούτε μου έδιναν το τηλ του λογιστηρίου, μου είπαν μόνο ότι 1100€ που είχαμε συμφωνήσει, τα πήρα τον Αύγουστο λόγω της αργίας lol, και εκεί αποφάσισα να φύγω!
Btw τις τελευταίες μέρες/βράδια κοιτούσα τις καταγραφές από τις κάμερες, τους συνάδελφους... και έβλεπα ότι αυτοί τα πρωινά όλοι μαζί παρέα μαγείρισα/καθαρίστρια/ρεσεψιονιστ έπιναν τους καφέδες τον ένα μετά τον άλλο, έτρωγαν ομελέτες.... ο άλλος βραδινός το ένα βράδυ την εβδομάδα που με αντικαθιστούσε ΚΟΙΜΟΤΑΝ!!! κανονικά είτε σε δωμάτιο είτε σε ένα αποθηκάκι (αφήνοντας τη ρεσεψιον) και αποφάσισα να φύγω. Τους έστειλα στο τέλος και ένα τεράστιο email σε όλους, ιδιοκτήτες ξενοδοχείου, διεύθυνση κτλπ να τους ενημερώσω για ότι είδα στις κάμερες και απλά δήλωσα οικειοθελή αποχώρηση. Επίσης παρατήρησα ότι με την οικειοθελή αποχώρηση σου δίνουν περίπου άλλον ένα μισθό για άδειες, αποζημίωση κτλπ και σκέφτομαι να το κάνω τακτική από εδώ και πέρα, να πηγαίνω σε δουλειές για ένα μήνα (όσο κρατάει πχ η εκπαίδευση) μετά να την κάνω και να βγάζω επιπλέον χρήματα. Από το να με εκμεταλλεύονται οι εργοδότες λέω να δοκιμάσω να τους εκμεταλλεύομαι εγώ.... lol
Ξέρω ότι δεν χάνω μόνο εγώ, αν χάνω κάτι, και εκείνοι χάνουν εμένα, που όπως είπα στα προηγούμενα (από ότι βλέπω) αξίζω πολύ περισσότερα. Θα συνεχίσω να ψάχνω μέχρι να βρω κάποιον τίμιο/ειλικρινή εργοδότη.