Νέα

Μισθοί λαντζέρη και σερβιτόρου στη Γερμανία. Ξέρει κανείς τι παίζει;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 85
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Ο καθενας με την μαλακια του εδω μεσα, αν δεν εισαι σιγουρος για κατι μην το παιζεις πολυξερος και μπερδευεις και τον αλλον που καιγεται το μουνι του να την κανει οσο πιο γρηγορα γινεται για 100000000 λογους.
1. Ψαξε ελληνικες εφημεριδες στην Γερμανια (αν βρω χρονο Θα σου στειλω πμ.) εκει εχει αρκετες αγγελιες
2. Ο μισθος ειναι απο 1000 - 1200 τον μηνα καθαρα, αλλα δεν ειναι σιγουρο αν θα εχεις ολα τα ενσημα η τα μισα. Αυτο παιζει μεγαλο ρολο αργοτερα, για παραδειγμα στην συνταξη, η για ενα δανειο απο τραπεζα.
3.Συνηθως το μαγαζι σου παρεχει ενα δωματιο σε σπιτι οπου μενουν και οι υπολοιποι υπαλληλοι συνηθως. (φυσικα και οχι σπιτι μονο για σενα, σιγα μην σου εδιναν και καμια βιλλα)και εννοειτε οτι τρως οτι θελεις απο το μαγαζι.Το σπιτι συνηθως ειναι στον ιδιο χωρο με το εστιατοριο.
Αυτο σημαινει οτι δεν εχεις εξοδα. Για παραδειγμα ενα σπιτι με 2 δωματια εχει ενοικιο αναλογως την περιοχη απο 350 - 500. συν ρευμα 60, τηλεφωνο 50, Σουπερ Μαρκετ 400, μετακινησεις με μηνιαια καρτα 60. Αρα θα ηταν περιπου το ιδιο αν δουλευες καπου αλλου και επαιρνες 2000 €. Ωρες εργασιας απο 11:00 - 15:00   & 17:00 - 24:00, 2 φορες την εβδομαδα ξεκινας αντι για 11:00 στις 9:00 για προετοιμασια κουζινας. Μια μερα την εβδομαδα ρεπο, οχι ομως ΠΑΡ-ΣΑΒ-ΚΥΡ.
Το θεμα ειναι οτι δεν ξερεις γερμανικα για να βρεις καποια αλλη δουλεια. Και για να μαθεις Γερμανικα εχει το κρατος δωρεαν μαθηματα, αλλα δουλευοντας στο Εστιατοριο δεν σε βολευουν οι ωρες των μαθηματων οποτε παπαλα.

Η γνωμη μου ειναι, οτι μπορεις να βρεις μια δουλεια στο εστιατοριο μονο ως σκαλοπατι για να ερθεις και να εχεις αμεσα εισοδημα,σπιτι, και να δηλωθεις επισημα σαν κατοικος και υπαλληλος Γερμανιας. Απο κει και μετα θα χρειαστεις αρκετους μηνες μεχρι να ρωτησεις και να μαθεις τι και που μπορεις να κανεις κατι επιπλεον.
Η μεγαλη πλειοψηφια των Ελληνων εκει δεν ξερουν την τυφλα τους για το τι συμβαινει στην χωρα που ζουνε. Ενα δορυφορικο πιατο να βλεπουν ελληνικα καναλια και στα αρχιδια τους. Προσωπικη μου γνωμη οτι οι περισσοτεροι ζουν ακομα στην δεκαετια 70-80.
Ελπιζω να βοηθησα λιγο, και θα προσπαθησω να βρω και να σου στειλω κατι που θα σε βοηθησει.

ty man

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
Ρε παιδιά καταρχήν ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, αλλά πέρα από αναλύσεις, σενάρια και άλλες παραμέτρους, η ερώτηση που έβαλα ήταν απλή:

ΈΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ (ΑΝ ΠΙΑΣΕΙ) ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ;

τόσο δύσκολη ερώτηση είναι;
119.465 μέλη έχει το σαιτ, αν υπάρχει κάποιος που χει κάναν ξάδερφο, θείο, αδερφό, γιο, κουνιάδο, φίλο, κλπ που δουλεύει, ας μας πει πόσα παίρνει να τελειώνουμε,

700; 1000; 300; 1500; πόσα τελος πάντων;

Σε κάθε περίπτωση, σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, και σόρρυ για τον τόνο, αλλά υποτίθεται ότι έχουμε χιλιάδες Έλληνες στη Γερμανία, και είναι εξοργιστικό να μη μπορεί να λάβει κάποιος απάντηση σε ένα τέτοιο ερώτημα και να ακούει για εξειδικευμένες επιστήμες, Αλβανούς ανταγωνιστές, Αυστραλίες, κλπ  
-----------------
ΦΙΛΕ
100% σαν βοηθος στο σερβις πολη φρανκφουρτη..
50 ευρω την ημερα..
χωρις τιπς αυτα τα μοιραζονται παλιοι σερβιτοροι...του καταστηματος...
με κοστος ζωης με 1500+κατι ψιλα δυσκολα ζεις εκει..
ξερω απο 1 χερι...πριν απο 7 μηνες ετσι ηταν..

lapo

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
1
απο οσο ξερω εγω που θα παω για οικοδομη εργατης Γερμανια, ειναι ηδη ο πατερας μου εκει, ο βασικος ειναι 1200€,  και ειναι με την ωρα οχι με τον μηνα, δηλαδη 1200 + τις ωρες που δουλευεις, ο πατερας μου παιρνει 3500 σαν εργοδηγος εκει ενω εδω 1500 και ο εργατης 2500 με 3000 ενω εδω ουτε 700. οταν λεω ωρες εννοω οτι σημερα δουλευεις για 5 ωρες θα πληρωθεις 5 ωρες την αλλη μερα 10 ωρες θα πληρωθεις αυτες τις ωρες. συν οτι και με 1 ενσημο να εχεις εκει παιρνεις συνταξη ενω εδω μπα

markusvanbihten

Μέλος
Εγγρ.
5 Φεβ 2012
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Εγω εχω δουλεψει 2 χρονια οτι γραφω ισχυει...ολη μερα δουλεια με μια μερα ρεπο η και μιση για 900 με 1000 ευρο χαλια δηλαδη και δουλεια του θανατου μη φανταστεις οτι εχεις χρονο για κατι αλλο την γλωσσα στην κουζινα δεν θα τη μαθεις ποτε... Οσο για τους ελληνες εξω οι συντριπτοικη πλειοψηφια ειναι απατεωνες ψευτες και κλεφτες και οποιος θελει ας πει οτι τα παραλεω.ακομη να προσεχεις τις ταχα μου ταχα μου ανοησιες του στυλ πατριωτες ειμαστε θα σε βοηθησουμε και αλλα παρομοια.Να κοιταξεις αν εισαι δηλωμενος γιατι αλλιως μπορει να μην παρεις φραγκο οσο σκληρα και να εχεις δουλεψει σαν σκυλη και δεν μπορεις να τα παρεις με τιποτα.γενικα υπαρχει ελεεινη εκμεταλευση απο τους πατριωτες μας...αν ε πιμενεις παντος αποφυγε 2 πραγματα την περιοχη κοντα στο μοναχο και τους τρικαλινους ειδικα τους νεοχωριτες η οιχαλια οπως λεγεται τωρα.για ποιο πολλα  νεα γραψε μνμ..

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
Φίλος ενδιαφέρεται για δουλειά σε ελληνικό εστιατόριο στη Γερμανία κουζίνα ή σερβιτόρος. Ξέρει κανείς περίπου τι μισθοί-παροχές παίζουν γιατί δε βρήκα κάτι στο net όσο κι αν το έψαξα

Επίσης σε πόσο καιρό αν δουλέψεις στην αρχή κουζίνα μπορείς να μάθεις τη γλώσσα ώστε να βγεις έξω (σέρβις);

www.patriotaki.net]www.patriotaki.net[/url]

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
χωρις γερμανικα δεν κανεις τπτ εκει..οσο για τα ελληνικα εστιατορια ποσους ν απορροφησουν; H motor oil ειναι;;ηδη απ οτι διαβαζω στο πατριοτακι εχουν αρχισει και ριχνουν πορτες γιατι εχουν ανεβει πολλοι ελληνες που δεν ξερουν γρι γερμανικα

ξεκινα φουλ εντατικα ιδιαιτερα μαθηματα γερμανικων

εαν δεν εχεις λεφτα, δανεισου

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom