απαντηση συγκεκριμενη δεν μπορεις να δωσεις σε μια απλη ερωτηση που εκανε ο ανθρωπας;τι μισθο θα παιρνει ο λαντζερης;ασε τα υπολοιπα.....προφανως για να ρωταει δεν ειναι σπουδαγμενος και εξειδικευμενος.....
Όσο αφορά οικονομικό και συνθήκες την έδωσε παρακάτω ο φίλος..Κάπως έτσι είναι τα πράγματα..
αν παει σε ελληνικο εστιατοριο θα ειναι αιχμαλωτος,εν καιρο ειρηνης.
θα δουλευει 10ωρα, μπορει και παραπανω,θα τον ταιζουν εκει,και θα τον εχουν να κοιματε σε κανενα υπογειο του εστιατοριου,και ολα αυτα για 1000ευρω περιπου το μηνα.απο ασφαλεια ο ελληνας εστιατορας θα του κολαει τα μισα τα ενσημα στην καλυτερη περιπτωση,αλλα αυτος θα υπογραφει για ολοκληρα ενσημα,και αν δεν του αρεσει των στελνουν απο εκει που ηρθε.τα περισσοτερα εστιατορια τα εχουν ελληνες η τουρκοι στην γερμανια.
Έχω 2 συγγενείς α'βαθμού(γυράδικα ο ένας,ελληνικό εστιατόριο ο άλλος) και θα σου πω ένα..
Στα αρχίδια τους αν είσαι Ελληνας.Απλά θέλουν να κάνεις την δουλειά που σου αναθέτουν με το μικρότερο δυνατό κόστος.
Ειδικά λάντζες,καθαρίστριες,κ.λ.π. κανείς δεν έχει Έλληνα,ούτε Γερμανό.
Υ.Γ.1 @gl μην αρπάζεσαι.Όταν έγραψα για "προσόντα" δεν εννούσα μόνο master και διδακτορικά.
Άλλωστε δεν ξέρω κατά πόσο έχει πια αξία να έχεις εξιδείκευση σε κάτι θεωρητικό.Π.χ.πτυχίο φιλοσοφικής
Λέω να ξέρεις 2-3 πράγματα,ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ..
Γιατί εκεί δεν είσαι ότι δηλώσεις.
Ακόμη και τεχνίτης,αλουμινάς,ηλεκτρονικός,οτιδήποτε απλά να το κατέχεις.
Ξέρω 2 Έλληνες αλουμινοτεχνίτες που δουλεύουν εδώ και 3 χρόνια έξω σε εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών και παίρνουν καλά λεφτά.
Υ.Γ.2.Εγώ,εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, φεύγω το Σεπτέμβρη.Δεν γράφω πράγματα από το κεφάλι μου.Τα έχω ζυγίσει 100.000 φορές