Νέα

Μήπως ήρθε η ώρα να την κάνουμε από την Τράπεζα ΟΛΟΙ μαζί? Bank Run στην Κύπρο!

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα samsung
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 110K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

-ΣΤΑ παπαρια σας????

  • -ΝΑΙ...!

    Ψήφοι: 33 15,8%
  • -ΟΧΙ...τα ειχα παει ολα εκει!

    Ψήφοι: 8 3,8%
  • -ΔΕΝ τρεχει τιποτα!

    Ψήφοι: 16 7,7%
  • -ΤΡΕΧΕΙ και παρατρεχει...θα τρεχουμε και εδω!

    Ψήφοι: 58 27,8%
  • -ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ-ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΩ

    Ψήφοι: 20 9,6%
  • -ΔΕΝ ΕΧΩ ΦΡΑΓΚΟ ΠΑΛΙΟΛΙΓΟΥΡΙΑ-ΚΛΑΨΤΕ ΤΩΡΑ!

    Ψήφοι: 74 35,4%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    209

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
-ΔΕΝ υπαρχει καμια περιπτωση να ξεφυγει η κυπρος απο την μεγγενη...ΟΣΑ ΟΧΙ και να πει ,αλλα και οσα ΝΑΙ επισης,σιγα μην αφησουν "το χωριουδακι" να τους γαμησει τα πλανα...ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 'ΑΦΑΙΜΑΞΗ" στην οποια ειμαστε ολοι θιασωτες και συμμετεχοντες.....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΒΟΣ Ο ΓΙΑΛΟΣ ,ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ ΟΜΩΣ....ΤΟ γελοιοτερο δε του πραγματος ειναι οτι καποιοι απο σας ονειρευονται μνημονια -προσαρμογες και αλλες τετοιες ΠΑΠΑΡΙΕΣ,αλλοι καποιο "ξανθο" γενος με πορτφολια γεματα δανεικα ,αλλοι παλι βλεπουν εμιρηδες,κινεζους,κακομοιρηδες και παει λεγοντας....ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΕΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ καπιταΛΗΣΤΗ που θα φωναξεις να σε "γαμησει"...
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΙΣΗ....ΔΕΝ χρειαζονται ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΑ ΟΧΙ Η' ΛΙΓΟΨΥΧΑ ΝΑΙ...εχουν το ιδιο ακριβως αποτελεσμα....ΑΛΛΑΓΗ ΡΟΤΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!

προς τα που να πάμε καπετάνιε ?? χάραξε πορεία
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.739
Πόντοι
1.306
Τελεσίγραφο από την Φρανκφούρτη για λύση εντός των επομένων 72 ωρών...

ΕΚΤ: Μέχρι τη Δευτέρα ρευστότητα στις κυπριακές τράπεζες
Web only

21/03/2013  11:10


Με τελεσίγραφο προς την κυπριακή κυβέρνηση να συμφωνήσει σε λύση για την αναχρηματοδότηση της κυπριακής οικονομίας εντός των 72 ωρών, ισοδυναμεί η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι θα συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα στα κυπριακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μέχρι τη Δευτέρα.
Η ανακοίνωση της ΕΚΤ είναι μια ρητή επισήμανση ότι η παροχή ρευστότητας μέσω του μηχανισμού ELA θα συνεχιστεί μέχρι τη Δευτέρα. Η διακοπή της έκτακτης χρηματοδότησης από τις 26 Μαρτίου και μετά ερμηνεύεται ως ισχυρή πολιτική πίεση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ότι θα προκαλέσει ασφυξία στην κυπριακή οικονομία, εφ' όσον δεν έχει συμφωνηθεί λύση, που μπορεί να προκαλέσει bank run που θα επιφέρει χρεοκοπία της κυπριακής οικονομίας. 

Συγκεκριμένα, το συμβούλιο των κυβερνητών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συνήλθε σήμερα και αποφάσισε τη διατήρηση της παροχής ρευστότητας προς τις κυπριακές τράπεζες μέχρι τη Δευτέρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Μετά τη Δευτέρα, η παροχή ρευστότητας μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού παροχής έκτακτης ρευστότητας -ELA- δεν μπορεί να διατηρηθεί, παρά μόνον εάν υπάρχει συμφωνία επί ενός προγράμματος ΕΕ/ΔΝΤ, το οποίο θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα των εν λόγω τραπεζών, σύμφωνα με την ανακοίνωση.


καλα κρασια
 

dimk93

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2009
Μηνύματα
3.572
Like
192
Πόντοι
16
Οι καταθέσεις στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα ανέρχονται στο 382% του ΑΕΠ της Κύπρου. Ίσως ο υψηλότερος δείκτης καταθέσεων στην ευρωζώνη. Το αντίστοιχο ποσοστό για την Ιρλανδία είναι 152%, ο μέσος όρος της ευρωζώνης κυμαίνεται περίπου στο ΑΕΠ της, ενώ στην Ελλάδα οι καταθέσεις και ρέπος στις εγχώριες τράπεζες ανέρχονταν στα 221 δις ευρώ (Ιανουάριος ’13) δηλαδή στο 115% περίπου του ΑΕΠ της χώρας. Με άλλα λόγια οι κυπριακές τράπεζες έχουν πολλές καταθέσεις.

Περίπου το 62,5% των καταθέσεων στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα είναι από κατοίκους της Κύπρου. Πιο συγκεκριμένα ο ιδιωτικός τομέας της Κύπρου διαθέτει (13/2/’13) καταθέσεις στις εγχώριες τράπεζες ύψους 42,3 δις ευρώ, ή 237% του ΑΕΠ της Κύπρου. Από αυτά τα 26,3 δις ευρώ, ή 147% του ΑΕΠ της Κύπρου ανήκουν στα εγχώρια νοικοκυριά, ενώ τα 9,3 δις ευρώ, ή 52% του ΑΕΠ ανήκουν σε επιχειρήσεις. Για να πάρουμε μια ιδέα τι σημαίνουν όλα αυτά, ας αναλογιστούμε ότι στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2013, οι κάτοικοι εσωτερικού διέθεταν καταθέσεις 176,6 δις ευρώ, ή 91% του ΑΕΠ της χώρας. Από αυτά τα 161 δις ευρώ, ή 83% του ΑΕΠ αφορούν σε καταθέσεις των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Ενώ τα νοικοκυριά διαθέτουν σε καταθέσεις 135,8 δις ευρώ ή 70% του ΑΕΠ της χώρας.

Ένα δεύτερο πολύ σημαντικό στοιχείο της καταθετικής βάσης των τραπεζών της Κύπρου είναι το ιδιαίτερο μεγάλο μέγεθος καταθέσεων και ρέπος από το εξωτερικό και κυρίως από χώρες εκτός ευρωζώνης. Το σύνολο των ιδιωτικών καταθέσεων στην Κύπρο που προέρχονται εκτός ευρωζώνης ανέρχονται σε 20,8 δις ευρώ, ή 116% του ΑΕΠ του νησιού. Από αυτά τα νοικοκυριά από χώρες εκτός ευρωζώνης διαθέτουν 4,9 δις ευρώ ή 27%, οι επιχειρήσεις από χώρες εκτός ευρωζώνης διαθέτουν 11,4 δις ευρώ καταθέσεις ή 64% του ΑΕΠ, ενώ πιστωτικά ιδρύματα εκτός ευρωζώνης διαθέτουν 4,5 δις ευρώ ή 25% του ΑΕΠ της Κύπρου. Στην Ελλάδα, για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, οι καταθέσεις και ρέπος μη κατοίκων της ζώνης του ευρώ ανέρχονται στα 43 δις ευρώ, ή στο 22% του ΑΕΠ της χώρας.

Ο πληθυσμός της Κύπρου είναι περίπου 875.000, ώστε οι καταθέσεις από τον τομέα των νοικοκυριών συνεπάγονται κατά κεφαλήν ποσό 30.000 ευρώ περίπου. Σε αντίθεση με τα 4,6 εκατομμύρια του πληθυσμού της Ιρλανδίας που συνεπάγεται κατά κεφαλήν καταθέσεις των νοικοκυριών της τάξης των 20.000 ευρώ. Και της Ελλάδας της οποία οι κατά κεφαλή καταθέσεις των νοικοκυριών ανέρχονται στα 12.500 ευρώ. Η Ελλάδα έχει κατά κεφαλή ΑΕΠ 17.900 ευρώ περίπου, η Ιρλανδία έχει 35.000 ευρώ, ενώ η Κύπρος 20.000 ευρώ.

Οι κατά κεφαλήν καταθέσεις των νοικοκυριών στην Κύπρο είναι 150% υψηλότερες του κατά κεφαλήν ΑΕΠ της. Οι επίσημες στατιστικές δείχνουν ότι οι Κύπριοι έχουν πολλά χρήματα στην τράπεζα. Ενώ το εγχώριο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου αποτελεί πόλο προσέλκυσης πολύ σημαντικών καταθέσεων από το εξωτερικό και κυρίως από χώρες εκτός ευρωζώνης. Ολόκληρη τη οικονομία της Κύπρου στηρίζεται κατά πρώτο και κύριο λόγο στην μετατροπή των τραπεζών της σε διαμετακομιστικό κέντρο κεφαλαίων, ειδικά με την μορφή δανείων και καταθέσεων. Για παράδειγμα το 2011, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, οι εγχώριες τράπεζες της Κύπρου εξήγαγαν 43,5 δις ευρώ σε Δάνεια/Νόμισμα και καταθέσεις και εισήγαγαν 62,6 δις ευρώ. Την ίδια χρονιά το ΑΕΠ της Κύπρου ανήλθε σχεδόν σε 18 δις ευρώ τρέχουσες τιμές. Το χρήμα που διακίνησαν οι εγχώριες τράπεζες της Κύπρου προς το εξωτερικό ήταν σχεδόν 2,5 φορές μεγαλύτερο από το ΑΕΠ και από το εξωτερικό σχεδόν 3,5 φορές μεγαλύτερο από το ΑΕΠ του νησιού.

Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να είχαν περάσει απαρατήρητα από τα αρπαχτικά της ευρωζώνης και κυρίως την Γερμανία. Το θέμα ήταν πώς θα έβαζαν στο χέρι την Κύπρο με δεδομένο ότι χάρις στη συμμετοχή στην ευρωζώνη το συνολικό εξωτερικό χρέος του νησιού ανήλθε από 200% του ΑΕΠ το 2004 στα 447,4% του ΑΕΠ το 2008, στα 465,6% του ΑΕΠ το 2011. Η ιδιαίτερα μεγάλη καταθετική βάση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, αλλά και το εμπόριο χρήματος με το εξωτερικό και κυρίως με χώρες εκτός ευρωζώνης, έδινε στο νησί την δυνατότητα να αντιμετωπίσει με σχετική ευκολία τις όποιες ζημιές λόγω της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.


Η επίθεση που δέχθηκε η Κύπρος από τα αρπαχτικά της ευρωζώνης άρχισε να προετοιμάζεται από το 2011, έστω κι αν έλλειπαν στα στοιχεία εκείνα που έκαναν περισσότερο ανησυχητική την οικονομική πορεία της Κύπρου από εκείνη των άλλων χωρών της ευρωζώνης ακόμη και της Γερμανίας. Παρ’ όλα αυτά η ευρωζώνη ξεκίνησε ολόκληρη εκστρατεία για την θυματοποίηση της Κύπρου. Σ’ αυτήν την εκστρατεία συμμετείχε και ο προηγούμενος πρόεδρος της Κύπρου Χριστόφιας, ο οποίος άνοιξε τον δρόμο για την επίθεση αυτή εναντίον του νησιού. Το παραμύθι είναι γνωστό: οι τράπεζες εμφάνισαν λογιστικές ζημιές και επομένως το κράτος έπρεπε να τις διασώσει. Βέβαια οι λογιστικές ζημιές των τραπεζών ήταν εν πολλοίς εικονικές λόγω της αλλαγής των τοποθετήσεών τους σε ελληνικά και άλλα ομόλογα, αλλά λόγω της συγκριτικά τεράστιας καταθετικής βάσης που υποτίθεται ότι διαθέτουν, οι ζημιές δεν συνιστούσαν κίνδυνο γι’ αυτές. Οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης ήξεραν πολύ καλά τι είχαν κάνει την καταθετική τους βάση οι τράπεζες και πώς την έχουν εξανεμίσει, γι’ αυτό και τις έπεισαν να δεχθούν το «δώρο» της διάσωσης. Κι έτσι όλοι μαζί άρχισαν να ψάλουν το Αλληλούια του γνωστού μονόδρομου της τρόικας. Με πριμαντόνα τον Χριστόφια προσπάθησαν να εξαπατήσουν τους Κύπριους ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Και κλάμα η κυρία του προεδρικού μεγάρου!
Κι όλα αυτά βέβαια με την γνωστή δικαιολογία. Οι τράπεζες έπρεπε να διασωθούν και μάλιστα ατόφιες, χωρίς να ψάξει κανένας τα ενεργητικά τους για το που πήγε και πάει τόσο χρήμα, μόνο και μόνο για να εγγυηθούν άπαντες τις καταθέσεις του κοσμάκη. Με την άνοδο του Νίκου Αναστασιάδη και με δεδομένη την γενική αποχαύνωση που ακολουθεί κάθε εκλογική αναμέτρηση όπου ο λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα στην Σκύλα και την Χάρυβδη, ξεκίνησε η επίθεση.
 

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Μηνύματα
17.117
Like
5.791
Πόντοι
1.206
ναι παιδια μονο μη τα πετατε τοσο αποτομα αυτα γιατι τα ματακια μου δε φταινε τιποτα. Δε μπορουν να βγαλουν οι Κυπριακες τραπεζες αλλα convertibles, 1.2 δις εχουν outstanding και ειναι στα ορια της ECB και 200 μυρια να βγαλουν θα πρεπει να τις πεταξουν εξω απο το euroclear.

Αν νομίζεις πως ΑΥΤΟ το ποστ το κατάλαβε κάποιος άλλος, εκτός από εσένα, λάθος κάνεις! :cheesy:
Κι εμένα που κάτι σκαμπάζω από οικονομικά, ως αρχή, οι τεχνικοί όροι μου φάνηκαν Κινέζικα.

Αν το έκανες πάντως για να μας εντυπωσιάσεις, τα κατάφερες! :grin:
 

gangstaXZ

Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
19 Μαρ 2007
Μηνύματα
1.642
Κριτικές
5
Like
27
Πόντοι
1.516
-ΔΕΝ υπαρχει καμια περιπτωση να ξεφυγει η κυπρος απο την μεγγενη...ΟΣΑ ΟΧΙ και να πει ,αλλα και οσα ΝΑΙ επισης,σιγα μην αφησουν "το χωριουδακι" να τους γαμησει τα πλανα...ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 'ΑΦΑΙΜΑΞΗ" στην οποια ειμαστε ολοι θιασωτες και συμμετεχοντες.....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΒΟΣ Ο ΓΙΑΛΟΣ ,ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ ΟΜΩΣ....ΤΟ γελοιοτερο δε του πραγματος ειναι οτι καποιοι απο σας ονειρευονται μνημονια -προσαρμογες και αλλες τετοιες ΠΑΠΑΡΙΕΣ,αλλοι καποιο "ξανθο" γενος με πορτφολια γεματα δανεικα ,αλλοι παλι βλεπουν εμιρηδες,κινεζους,κακομοιρηδες και παει λεγοντας....ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΕΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ καπιταΛΗΣΤΗ που θα φωναξεις να σε "γαμησει"...
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΙΣΗ....ΔΕΝ χρειαζονται ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΑ ΟΧΙ Η' ΛΙΓΟΨΥΧΑ ΝΑΙ...εχουν το ιδιο ακριβως αποτελεσμα....ΑΛΛΑΓΗ ΡΟΤΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!

:thumbsup:
 

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Μηνύματα
17.117
Like
5.791
Πόντοι
1.206
προς τα που να πάμε καπετάνιε ?? χάραξε πορεία

Είναι προφανής η πρόταση κι ας μην την καταθέτει ρητά ο παίχτης, υποθέτω από "σεμνότητα".
Καταργούμε το καπιταλΗστικό σύστημα που είναι η αρχή όλων των δεινών και κάνουμε "σοσιαλισμό"! :dancing: :dancing:

Το '81 δεν θυμάσαι το σλόγκαν "Στις 18, Σόσιαλισμό!" :grin:
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
μια λύση που θα τους βγάλει από πολλά αδιέξοδα είναι να τραβήξει ένα κούρεμα στις καταθέσεις των ΚΥΠΡΙΩΝ μόνον... κοντά στα 42 δις είναι αυτές οπότε με ένα μεσοσταθμικό 10% καθαρίζει την κεφαλαιοποίηση, βάζοντας στο παιχνίδι τα ταμεία και την Εκκλησία ΑΕ...

και ας τους δώσει μετοχές των τραπεζων ώστε να μην έχει πρόβλημα...

και οι ξένοι καταθέτες δεν πειράζονται (ιερή αγελάς) και δεν εχουν λόγο για να πάρουν τις καταθέσεις τους και ο Σόιμπλε παίρνει αυτό που θέλει...
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Είναι προφανής η πρόταση κι ας μην την καταθέτει ρητά ο παίχτης, υποθέτω από "σεμνότητα".
Καταργούμε το καπιταλΗστικό σύστημα που είναι η αρχή όλων των δεινών και κάνουμε "σοσιαλισμό"! :dancing: :dancing:

Το '81 δεν θυμάσαι το σλόγκαν "Στις 18, Σόσιαλισμό!" :grin:


αααα.. καλά κρασά...
 

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Μηνύματα
3.814
Like
14
Πόντοι
16
Αυτό το είπα από την πρώτη μέρα. Κι ο Αναστασιάδης ο άνθρωπος το είχε πει στο διάγγελμά του. Πως το 10% είναι απλά τόκοι δυο χρόνων.
Διότι εδώ υπάρχει ένα ζήτημα στο οποίο και ο Σόιμπλε (τον οποίο έχω επανειλλημένως δηλώσει πως απεχθάνομαι) ακόμα έχει δίκιο.
Πως ΔΕΝ γίνεται να έχεις "επενδύσεις" με υψηλές αποδόσεις και χωρίς ρίσκο!!
Θέλεις υψηλή απόδοση; Αγοράζεις ομόλογο Ιταλίας (π.χ.). Γι αυτό ακριβώς δίνει μεγάλη απόδοση, επειδή είναι επισφαλές. Θέλεις σιγουριά; Αγοράζεις Γερμανίας! Τόσο απλό.

Και αν επιλέξεις την επένδυση με τις ψηλές αποδώσεις έχεις στο μυαλό σου πως ενδέχεται να τα χάσεις και όλα ή έστω τα περισσότερα (Π.χ. ομόλογα Ελληνικού δημοσίου και με όχι ιδιαίτερα καλές αποδόσεις. 3,8% ήταν το "κουπόνι")

Εδώ τους λένε να χάσουν το 10% για να διασώσουν τα υπόλοιπα και κόντεψε να γίνει λαϊκός ξεσηκωμός.

Και μια διαφοροποίηση! Όχι μόνον οι Κύπριοι. ΟΛΟΙ! Διότι όλοι είχαν τόσα χρόνια τις υψηλές αποδόσεις...

Δεν τα λες καλα...τα κρατικα ομολογα, μεχρι την περιπτωση της ελλαδας ηταν risk free, η διακυμανση στην τιμη οφειλεται στην μακρα περιοδο εξοφλησης οχι σε ρισκο οτι θα χασεις κεφαλαιο, εκτος αν θες να πουλησεις πριν.

Για να ειναι ρισκ φρη τα ομολογα, τι να πω για τις καταθεσεις σε τραπεζες ευρωπαικης χωρας?

Το οτι εγινε αυτο, δεν εξεταζω αν ειναι δικαιο η οχι, ανατρεπει καθε κανονα που ισχυε μεχρι σημερα ενω δημιουργει ασχημο προηγουμενο  και μεγαλο πληγμα για την αξιοπιστια της ΕΕ. Σκεψου ποσα λεφτα πηγαν ελβετια και λουξεμβουργο απο την παρασκευη...
 

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Μηνύματα
17.117
Like
5.791
Πόντοι
1.206
μια λύση που θα τους βγάλει από πολλά αδιέξοδα είναι να τραβήξει ένα κούρεμα στις καταθέσεις των ΚΥΠΡΙΩΝ μόνον... κοντά στα 42 δις είναι αυτές οπότε με ένα μεσοσταθμικό 10% καθαρίζει την κεφαλαιοποίηση, βάζοντας στο παιχνίδι τα ταμεία και την Εκκλησία ΑΕ...

και ας τους δώσει μετοχές των τραπεζων ώστε να μην έχει πρόβλημα...

και οι ξένοι καταθέτες δεν πειράζονται (ιερή αγελάς) και δεν εχουν λόγο για να πάρουν τις καταθέσεις τους και ο Σόιμπλε παίρνει αυτό που θέλει...

Γιατί εγώ έχω την εντύπωση πως ο Σόιμπλε θέλει ΑΚΡΙΒΩΣ τους ξένους καταθέτες; ;)
 

C4mper

Μέλος
Εγγρ.
8 Αυγ 2012
Μηνύματα
1.619
Like
0
Πόντοι
16
Δεν τα λες καλα...τα κρατικα ομολογα, μεχρι την περιπτωση της ελλαδας ηταν risk free, η διακυμανση στην τιμη οφειλεται στην μακρα περιοδο εξοφλησης οχι σε ρισκο οτι θα χασεις κεφαλαιο, εκτος αν θες να πουλησεις πριν.

Για να ειναι ρισκ φρη τα ομολογα, τι να πω για τις καταθεσεις σε τραπεζες ευρωπαικης χωρας?

Το οτι εγινε αυτο, δεν εξεταζω αν ειναι δικαιο η οχι, ανατρεπει καθε κανονα που ισχυε μεχρι σημερα ενω δημιουργει ασχημο προηγουμενο  και μεγαλο πληγμα για την αξιοπιστια της ΕΕ. Σκεψου ποσα λεφτα πηγαν ελβετια και λουξεμβουργο απο την παρασκευη...


ποτε δεν ηταν risk free τα κρατικα ομολογα, ουτε η Ελλαδα ηταν η πρωτη χωρα που εκανε default στο χρεος της. H κριση του 98 ξεκινησε απο το default της Ρωσσιας στα ομολογα που ειχε σε δολλαριο. Και φυσικα η Λατινικη Αμερικη γεματη default σε κρατικα ομολογα ειναι.
 

dimk93

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2009
Μηνύματα
3.572
Like
192
Πόντοι
16
Σωστα
κ στην δευτερογενη γινοταν μια χαρα παιχνιδι.
 

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Μηνύματα
17.117
Like
5.791
Πόντοι
1.206
Δεν τα λες καλα...τα κρατικα ομολογα, μεχρι την περιπτωση της ελλαδας ηταν risk free, η διακυμανση στην τιμη οφειλεται στην μακρα περιοδο εξοφλησης οχι σε ρισκο οτι θα χασεις κεφαλαιο, εκτος αν θες να πουλησεις πριν.

Για να ειναι ρισκ φρη τα ομολογα, τι να πω για τις καταθεσεις σε τραπεζες ευρωπαικης χωρας?

Το οτι εγινε αυτο, δεν εξεταζω αν ειναι δικαιο η οχι, ανατρεπει καθε κανονα που ισχυε μεχρι σημερα ενω δημιουργει ασχημο προηγουμενο  και μεγαλο πληγμα για την αξιοπιστια της ΕΕ. Σκεψου ποσα λεφτα πηγαν ελβετια και λουξεμβουργο απο την παρασκευη...

ΜΗΝ μου το λες αυτό ΕΜΕΝΑ που έχω χάσει (πολλά) λεφτά από ομόλογο Ε.Δ. (παρεμπιπτόντως αύριο εκδικάζεται η υπόθεση στο Σ.Τ.Ε.)
Έχεις δίκιο πως πριν από αυτό το γεγονός δεν είχαμε προηγούμενο χώρας, πέραν από αυτό της Αργεντινής. Τώρα όμως έχουμε και της Ελλάδας, οπότε είναι όλοι περισσότερο υποψιασμένοι.

Αλλά επειδή ομόλογα δεν εκδίδουν μόνο τα κράτη αλλά και εταιρείες, αν οποτεδήποτε αγόραζες ένα ομόλογο μια άγνωστης Ινδικής ή Βραζιλιάνικης εταιρείας με κουπόνι 6,5% και Y.T.M. 12% και βαθμολογία bbb (το Ε.Δ. είχε AA-!!), κάτι δεν έπρεπε να σου βρωμάει; ;)
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom