Επισκέπτης
ναι ρε.. λες και δεν μπορούσαν να τα αγοράσουν και πρίν (και ίσως και φτηνότερα)... το 50% της Μάνης σε Γερμανούς ανήκει...
Γενικεύσεις του κώλου # 872430914828954
ναι ρε.. λες και δεν μπορούσαν να τα αγοράσουν και πρίν (και ίσως και φτηνότερα)... το 50% της Μάνης σε Γερμανούς ανήκει...
Γενικεύσεις του κώλου # 872430914828954
υπαρχουν εκατ.εργαζομενοι,αν θυμαμε καλα 6 εκατ.
που αμειβονται τοσο λιγο που συμπληρωνουν με την προνοια το εισοδημα τους
στην Γερμανια δεν υπαρχει βασικος μισθος
6 μυρια πρεκαριοι,απασχολησιμοι που θα ελεγε ο Σημιτης,σε φαση τη βγαζω δεν τη βγαζω,σε εναν πληθυσμο 80 μυρια...πανω απο 10% του εν ενεργεια πληθυσμου δηλαδη,και αυτα στην καπιταλιστικα ΚΕΝΤΡΙΚΟΤΑΤΗ Γερμανια,ετσι?υπαρχουν εκατ.εργαζομενοι,αν θυμαμε καλα 6 εκατ.
που αμειβονται τοσο λιγο που συμπληρωνουν με την προνοια το εισοδημα τους
στην Γερμανια δεν υπαρχει βασικος μισθος
αυτη η κουβεντα για τα 27 δις, δεν εχει κανενα παραλληλισμο με το κουρεμα στην Κυπρο.
Τα 5,6 που κουρευτηκαν στην Κυπρο δεν πανε στην κυβερνηση αλλα αλλαζουν λογαριασμο μεσα στις τραπεζες φευγουν απο τις καταθεσεις και πανε στο μετοχικο κεφαλαιο.
Το αντιστοιχο στην Ελλαδα θα ηταν τα 15δις περιπου δις που θα ριξει το ΤΧΣ για την ανακεφαλαιοποιηση των ελληνικων τραπεζων να τα επαιρναν απο τις καταθεσεις.
Ναι και μετά τη δουλειά 3 ώρες στη μπυραρία μέχρι να γίνει λιάρδα και να γυρίσει σπίτι να πλακώσει στις μάπες την κυρά.
Ή να πάει διακοπές στην Πάρο τρώγοντας καρπούζι με τη φλούδα για να ρουπώσει να πίνει μπύρα με την κανάτα άντε στο τσακίρ κέφια καμιά χωριάτικη στα 4..
Επί της ουσίας, το ίδιο είναι.
Χρέος το ένα, χρέος το άλλο που βαραίνει το κράτος. Τα λεφτά της ανακεφαλαιοποίησης εκτιμόνται μεταξύ 37-50 (υπάρχουν και προβλέψεις για περισσότερα) δις και έχουν δοθεί ήδη τα 30 (τα 15 που λες είναι η δεύτερη δόση). Το κράτος τα δανείστηκε και ευελπιστεί σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα (3-5τια) να τα πάρει πίσω από τους μετόχους. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει με τέτοιες συνθήκες. Αντί λοιπόν για να πάρει τα 50 δις, θα αναγκαστεί να πουλήσει τις τράπεζες σε κανένα αλεξιπτωτιστή για πχ 5 δις για να μειώσει το χρέος. Στην Ισπανία το αντίστοιχο ποσό δε πέρασε ως κρατικό χρέος, στην Ελλάδα πέρασε (πάντα υπάρχει η προοπτική να "χαριστεί" με νέα απόφαση που ούτε τόλμησαν να ψελίσουν στο eurogroup οι Έλληνες αλλά ας είμαστε σοβαροί).
Ότι φράγκο μπαίνει εδώ είναι δανεικά που μετράνε στο χρέος. Ακόμα και τα 800 εκατ. που πήρε ο καράφλας ο Χατζηδάκης και πανηγύριζε ο πανίβλακας, δανεικά είναι και όχι επιδότηση-επιχορήγηση.
η προνοια υπαρχει για να βοηθα τους φτωχουςεεε και που το κακό σε αυτό..??
γιαυτό υπάρχει και η πρόνοια...
και μαγκιά είναι γιατί ο άνεργος απασχολείται έστω και λίγο...
Να στο πω πιο απλα μπας και το καταλάβεις εγώ προσωπικά το 2010 είχα 40.000 Ευρώ καταθέσεις....Θα έχανα 4.000 Ευρώ....Τα τελευταία 3 χρόνια απο περικοπές στο οικογενειακό μου εισόδημα και από όλα τα χαράτσια έχω χάσει περίπου 35.000 απλά. Στην ίδια κατάσταση είναι και το 99% των πολιτών.ξέρεις κάτι... το 10% πχ κούρεμα σε καταθέσεις 2.000.000 είναι 200.000 σε καταθέσεις 2.000 ευρώ είναι 2.000.. στον πρώτο όμως μένουν 1.800.000 στον άλλον 1.800 .. ποιός ματώνει ποιό πολύ ???
ααα ναι και όσο για τον χρυσό που λές δεν θα έμπαινε μέσα 1-2 δις τον χρόνο η εκτίμηση μου, έχοντας αν παράδειγμα την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ πχ είναι μάλλον μετριοπαθής... πιθανόν να ήταν και περισσότερα..
Ναι και μετά τη δουλειά 3 ώρες στη μπυραρία μέχρι να γίνει λιάρδα και να γυρίσει σπίτι να πλακώσει στις μάπες την κυρά.
Ή να πάει διακοπές στην Πάρο τρώγοντας καρπούζι με τη φλούδα για να ρουπώσει να πίνει μπύρα με την κανάτα άντε στο τσακίρ κέφια καμιά χωριάτικη στα 4..
μη λαϊκίζεις ρε καρντάση με συνωμοσιολογία.
ΓΡΑΨΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ ,Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ,Η ΙΣΠΑΝΙΑ,Η ΙΤΑΛΙΑ ,Η ΚΥΠΡΟΣ,ΤΟΝ "ΠΙΝΟΥΝΕ" ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ και αγγιζουν το "ελληνικο θαυμα"....ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΣΚΙΣΑΝΕ?...ΕΚΕΙ ΤΙ ΕΦΤΑΙΞΕ? Ο ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΕΡΜΗΣ? ΜΗΠΩΣ Ο ΠΟΛΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ?...
4. μία από τις τραυματικές εμπειρίες της παιδικής/εφηβικής μου ηλικίας ήταν η (φουκαριάρα) η μάνα μου να με πιέζει επί μέρες να φάω το χ, ψ φρούτο που είχε αγοράσει σε ποσότητα 5 κιλών από την λαϊκή/σούπερ μάρκετ για να μην σαπίσουν.
[size=18pt]όταν εγώ δεν γούσταρα, goddammit![/size]
δεν ειναι το ιδιο.Επί της ουσίας, το ίδιο είναι.
Χρέος το ένα, χρέος το άλλο που βαραίνει το κράτος. Τα λεφτά της ανακεφαλαιοποίησης εκτιμόνται μεταξύ 37-50 (υπάρχουν και προβλέψεις για περισσότερα) δις και έχουν δοθεί ήδη τα 30 (τα 15 που λες είναι η δεύτερη δόση). Το κράτος τα δανείστηκε και ευελπιστεί σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα (3-5τια) να τα πάρει πίσω από τους μετόχους. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει με τέτοιες συνθήκες. Αντί λοιπόν για να πάρει τα 50 δις, θα αναγκαστεί να πουλήσει τις τράπεζες σε κανένα αλεξιπτωτιστή για πχ 5 δις για να μειώσει το χρέος. Στην Ισπανία το αντίστοιχο ποσό δε πέρασε ως κρατικό χρέος, στην Ελλάδα πέρασε (πάντα υπάρχει η προοπτική να "χαριστεί" με νέα απόφαση που ούτε τόλμησαν να ψελίσουν στο eurogroup οι Έλληνες αλλά ας είμαστε σοβαροί).
Ότι φράγκο μπαίνει εδώ είναι δανεικά που μετράνε στο χρέος. Ακόμα και τα 800 εκατ. που πήρε ο καράφλας ο Χατζηδάκης και πανηγύριζε ο πανίβλακας, δανεικά είναι και όχι επιδότηση-επιχορήγηση.
Παιχταρά μου τα είπες όλα.
Μια χαρά μας "εκπολίτισαν" και τώρα ήρθε η ώρα της ανταμοιβής τους.
Κι όσο για της επιδοτήσεις και τα άλλα νόστιμα, εγώ τουλάχιστον κατάλαβα πως τα άτομα είναι επενδυταράδες, όχι μαλακίες.
Έζμπρωξαν χρήμα με τη σέσουλα, αλλά επιτέλους ήρθε γι' αυτούς ο καιρός της συγκομιδής.
Τόσο απλά.
Όλα τ' άλλα είναι να' χαμε να λέγαμε..
Να στο πω πιο απλα μπας και το καταλάβεις εγώ προσωπικά το 2010 είχα 40.000 Ευρώ καταθέσεις....Θα έχανα 4.000 Ευρώ....Τα τελευταία 3 χρόνια απο περικοπές στο οικογενειακό μου εισόδημα και από όλα τα χαράτσια έχω χάσει περίπου 35.000 απλά. Στην ίδια κατάσταση είναι και το 99% των πολιτών.
Ολόκληρη η Ολυμπιακή έμπαινε μέσα τη χρονιά που πουλήθηκε 360-400 Εκατομύρια το χρόνο
Η επένδυση στις σκουριές κοστίζει 1 Δις ολόκληρή για να ξεκινήσει....και το λειτουργικό κόστος 5.000 ανθρώπων (αντί για 1500 που θα προσληφθούν σήμερα) με 5.000 Ευρώ το μήνα (αντί για 1200 που θα δίνει η Eldorado Gold) με τα δώρα και τα επιδόματά τους θα ήταν 350 Εκατομμύρια Ευρώ το χρόνο. Αν όλος ο χρυσός (και τα υπόλοιπα μέταλλα) των μεταλλείων ο οποίος με σημερινές τιμές είναι γύρω στα 50 Δις Ευρώ έβγαινε σε 100 χρόνια (αντί για 27 που είναι να το βγάλει η Eldorado Gold), το κράτος θα είχε εισοδήματα 500 εκατομμύρια το χρόνο, δηλαδή και πάλι κέρδη. Και φαντάσου ότι αυτά τα 350 Εκ. το χρόνο που θα πήγαιναν στου εργάτες θα τα φορολογούσες και ότι τους περίσσευε (που θα τους περίσσευαν πολλά) θα τα έριχναν στην αγορά.
Συμπέρασμα: Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ.
δεν ειναι το ιδιο.
Στην Κυπρο η ανακεφαλαιοποιηση γινεται απο τους καταθετες και δεν εμπλεκεται ο φορολογουμενος.
Εδω τα βαλει το ΤΧΣ και τον λογαριασμο θα τον στειλει στον φορολογουμενο.
δεν ειναι το ιδιο.
Στην Κυπρο η ανακεφαλαιοποιηση γινεται απο τους καταθετες και δεν εμπλεκεται ο φορολογουμενος.
Εδω τα βαλει το ΤΧΣ και τον λογαριασμο θα τον στειλει στον φορολογουμενο.