και μετά? τα ελλείματα της επόμενης χρονιάς πως θα τα κάλυπτες?
θα μας δάνειζαν για να καλύπτουμε πρωτογενή και δευτερογενή ελλείματα τα οποία λόγω τόκων από τα δανεικά θα μεγαλώνανε
και φυσικά το πρωτογενές έλλειμα θα συνέχιζε να υπάρχει στα 6-7 δις τον χρόνο επιβάλλοντας πρόσθετο δανεισμό
εμ φυσικά αφού θα είχε μπεί μια και καλή... 27 δις είναι αυτά
θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω
η οποία φυσικά θα απασχολούσε 12.000 εργαζόμενους αντί για 3.000 που χρειάζεται με μισθούς πενταπλάσιους από αυτούς που δίνονται (και οι οποίοι από ότι λένε οι εργαζόμενοι είναι καλοί) και η οποία θα κόστιζε τρείς με τέσσερις φορές παραπάνω και θα έμπαινε μέσα 1-2 δις τον χρόνο τα οποία φυσικά θα τα έπαιρνε από τον κρατικό κορβανά με την μορφή εγγυήσεων για δάνεια που θα μάζευε από τις τράπεζες.. ο παράδειος του τραπεζίτη
επαναλαμβάνω... όταν φτάνει στο αμήν και δεν φτάνουν και χρωστάς κάνεις απλά πράματα
(1) μειώνεις τα έξοδα σου
(2) μαζεύεις αυτά που σου χρωστάνε
(3) κάνεις κανένα παζάρι με αυτούς που χρωστάς μπας και σου κόψουνε κάτι από το χρέος ή από την δόση
(4) βρίσκεις μια δεύτερη δουλίτσα για να βγάλεις παραπάνω
(5) πουλάς και κάτι που έχει αξία και το οποίο δεν χρησιμοποιείς ή δεν έχεις λεφτά για να το αξιοποιήσεις για να καλύψεις κανένα μέρος των δανείων
μαγικές συνταγές δεν υπάρχουνε...
Πρώτον σου εξήγησα ότι δεν κάλυπτες της ανάγκες μιας χρονιάς αλλά όλες τις περικοπές των τελευταίων 3 χρόνων. Ουσιαστικά σου εξηγώ ότι θα είχες περιθώριο τότε με ΔΙΚΑ σου λεφτά να κάνεις επενδύσεις. Σήμερα ξεπουλάμε τα πάντα ακόμα και κερδοφόρες επιχειρήσεις όπως είναι ο ΟΠΑΠ. Από όλες τις ιδιωτικοποιήσεις είναι να εισπράξουμε γύρω στα 5 δις και θα έχουμε χάσει σαν κράτος ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΑΘ, ΟΛΘ και τα λοιπά.
Όσον αφορά την επένδυση στις Σκουριές που λες οτι θα γινόταν κακοδιαχείριση με πλεονάζον προσωπικό και υπερβολικούς μισθούς φαντάζομαι ότι προτιμάς την τωρινή κατάσταση που πήραμε σαν κράτος 11 εκ. Ευρώ και από το χρυσό που θα βγει θα πάρουμε τα αρχίδια μας. Άσε που όλη η επένδυση είναι 1 Δις και δεν παίζει αυτό που λες να έμπαινε μέσα 1-2 δις το χρόνο.
Η ελληνική οικονομία έχει παθογένειες οι οποίες έπρεπε και πρέπει να αλλάξουν. Αλλά καταλαβέ το ότι όλα αυτά τα κάνεις πιο εύκολα μέσα σε μια 3ετία όταν δεν έχεις ανάγκη από ρευστό και τις όποιες επενδύσεις (έστω και αν δε γίνουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο) τις κάνεις ΜΟΝΟΣ σου και είναι κρατικές. Η εξυγείανση των κρατικών επιχειρήσεων είναι άλλο θέμα. Πρέπει όμως να γίνει ακριβώς αυτό. Εξυγείανση, όχι ξεπούλημα.
Όσο για τα 27 δις που σου φαίνονται πολλά σαν χαράτσι....τα 25 θα ήταν από το 1% των πλουσιότερων ανθρώπων στην Ελλάδα.
Και να στο πω κι αλλιώς...ακόμα και μετά τα 27 Δις Ευρώ να ήμασταν στην ίδια κατάσταση που ήμασταν και πριν 3 χρόνια.....ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΓΑΜΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΠΑΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.