Επισκέπτης
Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τον συνειρμό αλλά τελος πάντων. Εσείς ξέρετε καλύτερα.
Καλά, μη δίνεις σημασία.
Εσύ μείνε στο "έγκριτος"
Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τον συνειρμό αλλά τελος πάντων. Εσείς ξέρετε καλύτερα.
εγω προτιμω να γραφεις οπως ο μπακαληςΕγώ προτιμώ να γράφω όπως έγραφε ο Ελύτης.
Οι μαλάκες αυτοί ζούσαν με χρυσά κουτάλια όταν εσύ έκανες πίπες σε Ευρωπαίους να σε βοηθάνε να πάρεις φρατζόλα.
Βεβαίως όπως και όλα τα πράγματα στη ζωή, η απληστία κάποια στιγμή έχει το ανάλογο τίμημα εάν ξεπεράσει το όριο.
Καλά, μη δίνεις σημασία.
Εσύ μείνε στο "έγκριτος"
Τα περί αισθητικής προφανώς δεν τα διάβασες.....
[size=14pt]
Συνέχισε να αυτοεξευτελίζεσαι.[/size]
Δες. Αμόρφωτος δεν είναι αυτό είναι σίγουρο.
Μπορεί βεβαίως να την έχει ψωνίσει και νομίζει ότι είναι ο Σεφέρης του ιστοτόπου για πουτάνες οπότε ποιητική αηδία του επιτρέπονται όλα
ρε αμμορφωτε δε θελουν διαλυτικα αυτες οι λεξεις
που κολλαει η αισθητικη?
θεμα γραμματικης ειναι
Θέμα γραμματικής είναι να μην βάζεις καν τόνους να υποθέσω;
Εγώ ας πούμε όταν γράφω με το χέρι βάζω και πνεύματα και περισπώμενες και διαλυτικά μετά από τονιζόμενο φωνήεν, διότι ΑΥΤΗ τη γραμματική είχα μάθει στο δημοτικό μου και τις μαλακίες που λέει τώρα ο Μπαμπινιώτης να γράφουμε το τραίνο με έψιλον, το αυγό με βήτα, τη μπύρα και το πάρτυ με γιώτα και ότι άλλο του καυλώσει αυτού επειδή έχει αυτοανακηρυχθεί "αυθεντία" της Ελληνικής γλώσσας, τα γράφω στ' αρχίδια μου, ακριβώς επειδή ενοχλούν την αισθητική μου!
Τη ΔΙΚΗ μου αισθητική!
Τη δική σου την ενοχλούν οι τόνοι. Σε λίγο θα την ενοχλεί και το Ελληνικό αλφάβητο, οπότε να το καταργήσουμε κι αυτό να γράφουμε όλοι με greeklish...
ΟΙ βλάχοι όπως λάχει. Το μπέρδεμα της καθαρεύουσας με τη δημοτική, του πολυτονικού με το μονοτονικό και γενικά τη δικαιολογία της κάθε γραμματικής αστοχίας μας με επίκληση καθαρεύουσας, ψιλών δασειών κλπ μόνο κόμπλεξ και εγωκεντρισμό κουβαλάει τίποτα παραπέρα.
http://[URL unfurl="true"]www.cityofilioupolis.gr/images/stories/newspaper-asyrmatos-1940okt28.jpg[/img[/URL]]
Είναι άσχετο με το θέμα, αλλά δεν μπορώ να μην παρατηρήσω τα διαλυτικά πάνω από το "πρωινοί". Πράγμα που δικαιώνει την άποψη του Τριανταφυλλίδη για την ενιαία γραμματική, [size=14pt]μιας και οι κανόνες γραφής είχαν γίνει μπουρδέλο από τις συνεχείς αψιμαχίες και τις προσωπικές απόψεις μεμονωμένων φιλολόγων και επίδοξων φιλολόγων. Από εκεί και ο ενιαίος κανόνας "διαλυτικά σημειώνονται όπου υπάρχει περίπτωση φωνήεντα στην σειρά να θεωρηθούν δίφθογγοι ενώ δεν είναι". Το "ωι" δεν είναι δίφθογγος· ούτε καν καταχρηστικός. Το πιο σημαντικό που έκανε ο Τριανταφυλλίδης δεν ήταν η ίδια η συμβολή του στην καταγραφή των διαφορετικών κανόνων αλλά η ίδια η άποψή του για το πως πρέπει να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των πολλαπλών γραφών και της τριγλωσσίας.[/size]
Υ.Γ.
Εσύ τώρα κατατάσσεσαι στην κατηγορία των επίδοξων Ελύτηδων
[/quote]
Γιατί, το να μπαίνουν διαλυτικά παντού δεν είναι κανόνας;
Αλλά μέσα στην ατελείωτη ανοησία σου εσύ θα εγκαλέσεις τον Ελύτη, τον Βάρναλη, τον Σεφέρη και τον Παπαδιαμάντη επειδή γράφουν με διαλυτικά.
Μία φορά ανόητος, για πάντα και μέ όσα νικ ανόητος ........
Αλλά μέσα στην ατελείωτη ανοησία σου εσύ θα εγκαλέσεις τον Ελύτη, τον Βάρναλη, τον Σεφέρη και τον Παπαδιαμάντη επειδή γράφουν με διαλυτικά.
Γιατί βρίζεις το παιδί που είχε σαν αβαταρ
φωτό με τόσο νυσταλέο βλέμμα ;
Εχει περάσει σε άλλο επίπεδο φίλτατε.
Είναι ο Σεφέρης του ιστοτόπου οπότε όλα του επιτρέπονται.
Κύπρος
Απεμπλοκή από την Τρόικα ζητά το ΑΚΕΛ
Web only
31/03/2013 12:46
«Το μνημόνιο Eurogroup – Αναστασιάδη οδηγεί στην αστάθεια, την ανεργία και την εξαφάνιση των οικονομικών πόρων για την ανάπτυξη», δήλωσε ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου σήμερα, σημειώνοντας ότι το ζητούμενο «είναι η απεμπλοκή από το μνημόνιο και τα επαχθή μέτρα που το συνοδεύουν».
[size=14pt]
το ακρον αωτον της θρασυτητας των αριστεραντζαιων [/size]
ΟΙ βλάχοι όπως λάχει. Το μπέρδεμα της καθαρεύουσας με τη δημοτική, του πολυτονικού με το μονοτονικό και γενικά τη δικαιολογία της κάθε γραμματικής αστοχίας μας με επίκληση καθαρεύουσας, ψιλών δασειών κλπ μόνο κόμπλεξ και εγωκεντρισμό κουβαλάει τίποτα παραπέρα.
http://[URL unfurl="true"]www.cityofilioupolis.gr/images/stories/newspaper-asyrmatos-1940okt28.jpg[/img[/URL]]
Είναι άσχετο με το θέμα, αλλά δεν μπορώ να μην παρατηρήσω τα διαλυτικά πάνω από το "πρωινοί". Πράγμα που δικαιώνει την άποψη του Τριανταφυλλίδη για την ενιαία γραμματική, [size=14pt]μιας και οι κανόνες γραφής είχαν γίνει μπουρδέλο από τις συνεχείς αψιμαχίες και τις προσωπικές απόψεις μεμονωμένων φιλολόγων και επίδοξων φιλολόγων. Από εκεί και ο ενιαίος κανόνας "διαλυτικά σημειώνονται όπου υπάρχει περίπτωση φωνήεντα στην σειρά να θεωρηθούν δίφθογγοι ενώ δεν είναι". Το "ωι" δεν είναι δίφθογγος· ούτε καν καταχρηστικός. Το πιο σημαντικό που έκανε ο Τριανταφυλλίδης δεν ήταν η ίδια η συμβολή του στην καταγραφή των διαφορετικών κανόνων αλλά η ίδια η άποψή του για το πως πρέπει να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των πολλαπλών γραφών και της τριγλωσσίας.[/size]
Υ.Γ.
Εσύ τώρα κατατάσσεσαι στην κατηγορία των επίδοξων Ελύτηδων
[/quote]
Ξύπνιε πρωτευουσιάνε (κι όχι σαν εμάς τους βλάχους) αν έβρισκα τα αναγνωστικά του Δημοτικού μου (το δημοτικό το ξεκίνησα το 1961!) θα έβρισκα όντως διαλυτικά στο "πρωινός".
Για πολλά χρόνια ΕΤΣΙ το έγραφα, αλλά να το δεχθώ πως είναι πλεονασμός αφού το "ωι" δεν αποτελεί δίφθογγο. Κάποια στιγμή κι εγώ το κατάργησα (μου έλλειπε στην αρχή, μου φαινόταν κάτι λάθος)
Γράφοντας σε p/c κατάργησα και το πολυτονικό (αναγκαστικά) και προσωπικά με μονοτονικό δεν θα έβαζα διαλυτικά στο δεύτερο γράμμα διφθόγγου όταν τονίζεται το πρώτο.
ΑΛΛΑ το τραίνο θα το γράφω με "αι" μέχρι να πεθάνω και το αυγό με "ύψιλον" και τον Τριανταφυλλίδη τον έχω επίσης γραμμένο εκεί που έχω και τον Μπαμπινιώτη, όπως και όλους τους υποστηριχτές και θαυμαστές τους!
Εγώ Τζάρτζανο διδάχθηκα κι αυτόν Θυμάμαι!
Τον, κατά τον Άγγελο Σικελιανό, "Άγιο και καλλιτέχνη"!