Συνεχιζω...
Η εθνική συνείδηση δεν είναι μια αφηρημένη και γενική έννοια.
Διαμορφώνει Κράτη και Πολιτικές.
Τα πάντα μπορούμε να πούμε για το δικό μας Κράτος και τα πάντα μπορούμε να κατακρίνουμε.
Όμως θα το πούμε ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ για το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΣ και θα διορθώσουμε οτι διορθώνεται ή και θα καταστρέψουμε οτιδηποτε αν αποφασίσουμε λάθος.Δεν νομίζω ότι σε αυτό θα βοηθήσουν κάποια εκατομύρια μεταναστών....μάλλον δεν θα βοηθήσουν.
Όμως το thread αφορά άλλο πράγμα.
Θα εκτιμούσα ΠΠε την τοποθέτηση σου και στα λοιπά και σαφώς σχετικά και αλληλοσυνδεόμενα ερωτήματα που έχω θέσει.
Η προσωπική μου τοποθέτηση για την συνθηματολογία είναι η εξής:
Είμαι σαφώς αντίθετος σε οποιδήποτε σύνθημα κατά τη διάρκεια της ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΣ για τις ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΟΡΤΕΣ.
Συντεταγμένα Στρατιωτικά Τμήματα δεν νοείται να συνθηματολογούν κατά τον οποιοδήποτε τρόπο (πλην του "αριθμήσατε").Αυτό καταδικνύει έλλειψη Στρατιωτικής Πειθαρχείας και μετατρέπει την Παρέλαση σε τσίρκο, απο το ρόλο της που είναι η απόδοση τιμών και η εορταστική παρουσία των ενόπλων δυνάμεων.Η επιβλητικότητα ενός τμήματος δεν συνδέεται με τα συνθήματα αλλά με το παρουσιαστικό του, το συντονισμό του, τον εξοπλισμό του και τον ρυθμό του.Για να το πώ με ένα παράδειγμα που αρμόζει και στο σαιτ.Δεν γαμάς καλά φωνάζοντας !!!!
Σε ότι αφορά το σύνθημα αυτό καθ'εαυτό...το ανατριχιαστικό είναι ότι αντιπροσωπευει τα αισθήματα της πλειόψηφίας και όχι ΑΔΙΚΑ, αλλά ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΑ.
Άλλο αυτό όμως και άλλο η επιδειξη μαγκιάς.
Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο τμήμα αδίκισε την οντότητα του και τη Μονάδα που αντιπροσωπευει, δεδομένου ότι το έργο και η αποστολές που είναι επιφορτισμένοι όλοι τους περιέχει πολυ και πραγματικη Μαγκιά.