Ενδιαφέρον θέμα!!
Επειδή ΤΩΡΑ είναι εύκολο να έχει κανείς τη σωστή άποψη θέλω να θυμηθεί κάποιος και να που πει ΔΥΟ (2) επώνυμους Έλληνες (πολιτικούς, δημοσιογράφους, ανθρώπους των γραμμάτων και της τέχνης) που να είχαν τότε τα αρχίδια να πουν πως οι Σέρβοι ήταν ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ. Ο ένας ήταν ο Γιάννης Τζανετάκος που εθωρείτο την περίοδο εκείνη αν όχι προδότης, τουλάχιστον γραφικός! (Εγώ είχα επίσης την ιδία άποψη, ατυχώς όμως δεν ήμουν, ούτε και τώρα άλλωστε, επώνυμος για να "μετράει" η γνώμη μου).
Θυμάμαι λοιπόν πως όταν τα "παληκάρια" του Μλάντιτς βομβέρδιζαν το Σεράγεβο από το Σερβικό προάστιο Πάλε ενώ ΟΛΟΙ οι ευρωπαίοι ανταποκριτές βρισκόταν μέσα στο Σεράγεβο, αντιθέτως ΟΛΟΙ οι αντίστοιχοι Έλληνες Βρισκόταν στο Πάλε. Δε θυμάται κανείς την αποφώνηση "....... ......... (γνωστός "προδευτικός" πολεμικός ανταποκριτής) από το Πάλε" στο δελτίο ειδήσεων ΜΕΓΑΛΟΥ τηλεοπτικού σταθμού;
Όλοι αυτοί "κολλητοί" του Άνθιμου ήταν και μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, ή ΤΟΤΕ στη λογική πως οι Αμερικάνοι είναι εχθροί των Σέρβων , άρα οι Σέρβοι είναι εξ ορισμού "προοδευτικοί" (άσε που ο Μιλόσεβιτς ήταν και τέως κομμουνιστής και όχι ιδιαιτέρως αρνητής της πρώην ιδεολογίας του, την οποία απλώς εμπλούτισε με εθνικισμό!), άρα καλοί (που ήταν και ορδόδοξοι, ένας λόγος παραπάνω βέβαια), οπότε το 99% του ελληνικού λαού, σε μια έκφραση πρωτοφανούς "εθνικής ομοψυχίας", είχε φάει την καραμέλα του "υπερήφανου, ένδοξου και διωκώμενου απο τον Γερμανικό ρεβανσισμό και τον Αμερικανικό Ιμπεριαλισμό Σερβικού λαού;
ΠΟΤΕ αλήθεια μάθαμε στην Ελλάδα για τα εγκλήματα που διέπραξαν "οι αδερφοί μας" στη Σρεμπρένιτσα και ΠΟΙΟΣ πολιτικός βγήκε να τα καταδικάσει απερίφραστα;
Πόσα συλλαλητήρια διοργάνωσαν τα κόμματα της Αριστεράς για την υποστήριξη των Σέρβων και ποιος τόλμησε να μιλήσει για τους σφαγιασθέντες Βόσνιους μουσουλμάνους αμάχους; Είναι φοβερό (σου σηκώνεται η τρίχα!) να ακούς περιγραφή από Ολλανδό κυανόκρανο για το πως οι Σέρβοι παληκαράδες τους άρπαξαν μέσα από τα χέρια τους ΑΜΑΧΟΥΣ που προστάτευαν! Πολλοί απ' αυτούς βλέπουν ακόμα εφιάλτες στον ύπνο τους...
Η σιωπή μας καθιστούσε, σαν λαό, τόσο συνένοχους στα μάτια των δυτικοευρωπαίων, που Έλληνες πολίτες προπηλακίστηκαν από Γάλλους ακτιβιστές στη διάρκεια της Ανάστασης στην ορθόδοξη εκκλησία στο Παρίσι, οι οποίοι τους (μας) αποκαλούσαν "φίλους και υποστηρικτές των φονιάδων"!
Κάνω πουθενά λάθος;