Νέα

Mεταπτυχιακο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα graziano
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 100
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
graziano

graziano

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
βασικά, εγώ νομίζω ότι του θέμα (τους) είναι να βρουν δουλειά...  :grin:
καμια πληροφορια για τη ρωσσια μοσχα συγκεκριμενα πειτε ρε παιδια κατι παραπανω 8α χερεις καποιος απο εμενα που δεν ξερω τπτ

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
καμια πληροφορια για τη ρωσσια μοσχα συγκεκριμενα πειτε ρε παιδια κατι παραπανω 8α χερεις καποιος απο εμενα που δεν ξερω τπτ
για να επιμένεις τόσο για Ρωσία-Μόσχα, προφανώς δεν παίζει μόνο θέμα μεταπτυχιακού-δουλειάς, αλλά και κάτι άλλο...
Για λέγε, για λέγε...

OP
OP
graziano

graziano

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
για να επιμένεις τόσο για Ρωσία-Μόσχα, προφανώς δεν παίζει μόνο θέμα μεταπτυχιακού-δουλειάς, αλλά και κάτι άλλο...
Για λέγε, για λέγε...
κοιτα απλα πιστευω οτι με το να παω ρωσσια 8α εχω ενα προτερημα με το να παω σε οποιαδηποτε αλλη χωρα.η ελλαδα πιστευω και το ελπιζω οτι 8α παει προς τα εκει,οτι δηλαδη δεν προλαβε να κανει ο χοντρος καραμανλης,8α γινει την επομενη 15 ετια.αν παω και μα8ω ρωσσικα 8α μπορω να πουλαω σπιτια στην ελλαδα σε ρωσσους και σιγα σιγα να απαγκιστρω8ω και να ερ8ω μονιμα καποτε ελλαδα

skieros

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Μαΐ 2011
Κριτικές
27
Like
1.467
Πόντοι
1.720
Προσωπικη αποψη. Για την τεραστια πλειοψηφια των φοιτητων τα μεταπτυχιακα ηταν απλα μια παραταση της φοιτητικης ζωης μεχρι προτινος. Τωρα κανε μονο αν εχεις σκοπο να φυγεις για δουλεια στο εξωτερικο. Πλεον στο εσωτερικο της χωρας οι λιγοι που δινουν θεσεις εργασιας δε θελουν ατομα με μεταπτυχιακο. Προτιμουν ατομα με λιγοτερη εξειδικευση για να δικαιολογησουν και χαμηλοτερους μισθους.

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
κοιτα απλα πιστευω οτι με το να παω ρωσσια 8α εχω ενα προτερημα με το να παω σε οποιαδηποτε αλλη χωρα.η ελλαδα πιστευω και το ελπιζω οτι 8α παει προς τα εκει,οτι δηλαδη δεν προλαβε να κανει ο χοντρος καραμανλης,8α γινει την επομενη 15 ετια.
να χρεωκοπήσουμε εννοείς;  :2funny:

αν παω και μα8ω ρωσσικα 8α μπορω να πουλαω σπιτια στην ελλαδα σε ρωσσους και σιγα σιγα να απαγκιστρω8ω και να ερ8ω μονιμα καποτε ελλαδα
Χωρίς να είμαι του αντικειμένου, νομίζω ότι αυτό ήδη το επιδιώκουν αρκετοί, που έχουν πουλήσει αβέρτα οικόπεδα, ξενοδοχεία, σπίτια, νησιά κλπ σε Ρώσους. Τη γλώσσα μπορείς να τη μάθεις κι εδώ...γεμίσαμε πια!  :helpplea:
Με τη λογική αυτή πάντως μπορείς να πας και σε πολλά άλλα μέρη που μας γλυκοκοιτάνε, π.χ. Κίνα, και που επίσης παίζει και εκεί τρελή ανοικοδόμηση και λόγω πληθυσμού... Δεν συμβουλεύω, απλά λέω...  ;)

Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
16
Για λέγε, για λέγε...

Ναί παίζει. ότι είναι αγάμητος και το βρίσκει ως περιπέτεια που σημαίνει ότι ζει στον ύπνο του δικαίου ακόμα και δεν έχει συνειδητοποιήσει που βρίσκεται.
παω στοίχημα ότι και στη σχολή ψιλοφλέρταρε με τη ΔΑΠ ως ιδέα στο ψιλοαπολιτικ στυλ ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ γιατί και εγώ ήμουν αφελής την εποχή του ΕΜΠ αλλά πέρασα από κει λίγο πιο πριν.

Τεσπα, από αυτά που λες, δείχνουμε να έχουμε παραπλήσιο μπακ γκραουντ. Συμφωνώ απόλυτα σε όλα + χαρβαρντ. Που είσαι τώρα; Θετικές επιστήμες ήσουν;

OP
OP
graziano

graziano

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Προσωπικη αποψη. Για την τεραστια πλειοψηφια των φοιτητων τα μεταπτυχιακα ηταν απλα μια παραταση της φοιτητικης ζωης μεχρι προτινος. Τωρα κανε μονο αν εχεις σκοπο να φυγεις για δουλεια στο εξωτερικο. Πλεον στο εσωτερικο της χωρας οι λιγοι που δινουν θεσεις εργασιας δε θελουν ατομα με μεταπτυχιακο. Προτιμουν ατομα με λιγοτερη εξειδικευση για να δικαιολογησουν και χαμηλοτερους μισθους.
καλα τωρα οπως εχουν οι καταστασεις δεν γουσταρω να μεινω και να αναζητησω τιποτε,εκμεταλλευση.γιαυτο 8ελω να την κανω και ρωταω γνωμες!!αλλα μετα απο καποια χρονια εχοντας η ελλαδα φυγει απο την κριση και εγω εχω καποια φραγκα και προυπηρεσια να γυρισω,οχι για να μπω στο δημοσιο,αν υπαρχει μεχρι τοτε,αλλα για ελευ8ερο επαγγελμα

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Θα μπορούσα να σου δώσω πολλές απαντήσεις, αλλά η βασική είναι μία:
ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ! δε με ενδιέφερε να 'βολευτώ' στο δημόσιο, να την 'αράξω' σε μια υπηρεσία ή στο πανεπιστήμιο και να 'κονομάω μαύρα'. Γι' αυτό και τώρα έχω το δικαίωμα α) να τα χώνω σε όσους το κάνανε και το κάνουν ακόμη, β) απλά να φύγω από την Ελλάδα.
Αλήθεια γιατί τόση 'αγάπη' στο Χάρβαρντ;
:rockon:
Mόνο μη πεθάνεις παραπονεμένος ("μπλακ χιούμορ" απ'το σχετικό τραγούδι)  :grin:

Neymar

Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2012
Like
0
Πόντοι
16
τύπε, στρατό πρώτα και μετά βλέπεις...

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
Τεσπα, από αυτά που λες, δείχνουμε να έχουμε παραπλήσιο μπακ γκραουντ. Συμφωνώ απόλυτα σε όλα + χαρβαρντ. Που είσαι τώρα; Θετικές επιστήμες ήσουν;
Ημουν και Θετικές Επιστήμες, τώρα όμως έχω (αναγκαστικά λόγω ανταγωνισμού αλλά και πολύ σωστά επιτέλους) διεπιστημονικό αντικείμενο.
Εσύ το ίδιο; Ελλάδα είσαι;

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
:rockon:
Mόνο μη πεθάνεις παραπονεμένος ("μπλακ χιούμορ" απ'το σχετικό τραγούδι)  :grin:
ντοντ γουόρυ!  :cheesy:
Για το μόνο για το οποίο μετάνιωσα είναι που δεν έφυγα πριν 15 χρόνια εξωτερικό που είχα μια πρόταση. Τώρα ίσως και να είχα γυρίσει. Τώρα που έφυγα, σιγά μη γυρίσω ποτέ...

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
καλα τωρα οπως εχουν οι καταστασεις δεν γουσταρω να μεινω και να αναζητησω τιποτε,εκμεταλλευση.
συμφωνώ απόλυτα!

αλλα μετα απο καποια χρονια εχοντας η ελλαδα φυγει απο την κριση και εγω εχω καποια φραγκα και προυπηρεσια να γυρισω,οχι για να μπω στο δημοσιο,αν υπαρχει μεχρι τοτε,αλλα για ελευ8ερο επαγγελμα
Προσωπική εκτίμηση: όταν θα έχει φύγει η Ελλάδα από την κρίση, δε νομίζω να ζούμε  :s&m_3:
Κι ακόμη χειρότερα: το ελεύθερο επάγγελμα έχει ήδη πεθάνει, δε νομίζω να 'αναστηθεί' εύκολα. Και με τι κεφάλαιο (σύντομα τελειώνουν τα ΕΣΠΑ), τι καβάντζες και με τι διαγωνισμό απέναντί μας, που θα μπουκάρουν όλα τα αρπακτικά παγκοσμίως για να μας αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί; Και αυτό δυστυχώς μπορεί να είναι και το αισιόδοξο σενάριο...  :lheel:

Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
16
Ημουν και Θετικές Επιστήμες, τώρα όμως έχω (αναγκαστικά λόγω ανταγωνισμού αλλά και πολύ σωστά επιτέλους) διεπιστημονικό αντικείμενο.
Εσύ το ίδιο; Ελλάδα είσαι;

Ξεκίνησα σα μηχανικός αλλά το γύρισα σε πουρ σαιενς.
Σε αντίθεση με εσένα δεν επιχείρησα ποτέ να γίνω ακαδημαικός.
Στο μέσο του μεταπτυχιακού κατανόησα ότι
1) δεν γουστάρω να ζήσω τη ζωή μου στο πανεπιστήμιο που είναι ένα περιβάλλον πολύ φλώρικο, πολύ χαιπ και πολύ δυσκοίλιο για μένα
2) ακόμα και να ήθελα και να το προσπαθούσα με όλες μου τις δυνάμεις δε θα μου έδινα πάνω από 30% να τα καταφέρω
τελείωσα το διδακτορικό και δεν κοίταξα ποτέ πίσω ούτε το μετάνιωσα.

OP
OP
graziano

graziano

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
(σύντομα τελειώνουν τα ΕΣΠΑ)
[/quote]
κοιταξα να παρω ενα πλοτερ σαν νεος μηχανικος με τα προγραμμα εσπα ωστε να πληρωσω να τα μισα μονον που δεν γελασαν,λεει αυτα εχουν τελειωσει απο το δεκεμβρη του 11

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
(σύντομα τελειώνουν τα ΕΣΠΑ)

κοιταξα να παρω ενα πλοτερ σαν νεος μηχανικος με τα προγραμμα εσπα ωστε να πληρωσω να τα μισα μονον που δεν γελασαν,λεει αυτα εχουν τελειωσει απο το δεκεμβρη του 11
μπορεί να εννοούσαν κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα που αφορούσε στην αγορά σχετικού εξοπλισμού. Γιατί τα ΕΣΠΑ εννοείται ακόμη υπάρχουν (μέχρι και το 2015), ύστερα από πολλαπλές παρατάσεις, αλλιώς δε θα υπήρχε Ελλάδα και η 'ανάπτυξη του Σαμαρά'. Προκηρύξεις εξακολουθούν να βγαίνουν, αλλά πλέον τα περισσότερα προγράμματα είναι αρκετά εξειδικευμένα ή για το Δημόσιο κυρίως, απλά και μόνο για να απορροφηθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
Ξεκίνησα σα μηχανικός αλλά το γύρισα σε πουρ σαιενς.
Σε αντίθεση με εσένα δεν επιχείρησα ποτέ να γίνω ακαδημαικός.
Στο μέσο του μεταπτυχιακού κατανόησα ότι
1) δεν γουστάρω να ζήσω τη ζωή μου στο πανεπιστήμιο που είναι ένα περιβάλλον πολύ φλώρικο, πολύ χαιπ και πολύ δυσκοίλιο για μένα
2) ακόμα και να ήθελα και να το προσπαθούσα με όλες μου τις δυνάμεις δε θα μου έδινα πάνω από 30% να τα καταφέρω
τελείωσα το διδακτορικό και δεν κοίταξα ποτέ πίσω ούτε το μετάνιωσα.
Εγώ ακόμη απορώ πως τα κατάφερα και τελείωσα διδακτορικό στην Ελλάδα και δεν τα παράτησα  :grin: ή δεν τους έβαλα φωτιά!...  :birdman:
Θα ακουστεί ρομαντικό, αλλά ένας από τους λόγους που ήθελα να μπω μέσα είναι γιατί πολεμάς το σύστημα πολύ πιο εύκολα από μέσα παρά από έξω...  ;)

marduk

Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2006
Like
0
Πόντοι
0
γεια σε ολους.σαν μπουρδελιαρης πτυχιουχος αρχιτεκτων 8α η8ελα να με ενημερωσετε ρε μαγκες για καποια 8εματα.Ελεγα να κανω ενα μεταπτυχιακο αλλα να παω σε ενα πανεπιστημιο στο εξωτερικο,αλλα μολις τελειωσω να μπορω να τα οικονομαω αρκετα καλα!εκτος αμερικης και αυστραλιας και νεας ζηλανδιας παω παντου.σκεφτηκα 2 χωρες lomonosov ρωσσια-μοσχα και το αλλο στη singapore στο εκει πανεπιστημιο.επειδη ρωσσια εχω διαβασει αρκετα ,αλλα απο αυτα τα πραγματα δεν γνωριζω τι λετε???
Προσοχη ρωσσικα δεν ξερω καλα μετρια αγγλικα και καλα ιταλικα ξερω αυτα.
ευχαριστω ειμαι 26 εχω 2 χρονια να ρεφαρω αλλιως τσαμπα στο ελλαδιασταν ολα αυτα τα χρονια που μου  εχουν πιει το αιμα στο πανεπιστημιο.
Συγχαρητήρια για το πτυχίο. Καλή σταδιοδρομία.

Ας καταθέσω κι εγώ τη γνώμη μου:
Αρχικά, έχεις μεν σχετικά καλά προσόντα, όμως κινούνται εντός ελληνικής πραγματικότητας, δυστυχώς δεν επαρκούν για το "κάτι" στο εξωτερικό. Μη σκας, όλοι οι απόφοιτοι ελληνικών πανεπιστημίων αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Έχεις βέβαια το πλεονέκτημα των θετικών επιστημών, που προσφέρουν κινητικότητα στο εξωτερικό.

Θα προτείνω Ιταλία για μεταπτυχιακό και πρακτική. Ξέρεις ήδη τη γλώσσα, τα πανεπιστήμια της είναι καλά, είναι γεμάτη μνημεία- οπότε θα πάρεις χρήσιμα ερεθίσματα ως αρχιτέκτων- και θα μπορέσεις να βρεις πρακτική σε κάποιο γραφείο, εταιρεία, ώστε να μαζέψεις εμπειρία και να δικτυωθείς. Θα κάτσεις κανά χρόνο εκεί, δίχως να ξοδέψεις πολλά. Εννοείται επενδύεις στα Αγγλικά κι αν θέλεις μαθαίνεις και Ρώσσικα.

Μετά έχοντας αυτά τα εφόδια, ξεκινάς αιτήσεις σε χώρες όπου γίνονται έργα, όπως πχ Αραβία, ώστε να φτιάξεις το βιογραφικό σου. Αν το κυνηγήσεις, τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους σιγά- σιγά, καθώς από ένα σημείο και μετά θα μετράει η προϋπηρεσία.
Ρωσσία: δεν τη συνιστώ, τουλάχιστον για αρχή. Δύσκολη γλώσσα, χώρα κτλ. Καλλίτερα να πας εκεί έχοντας ήδη κάποια προϋπηρεσία.

Άσχετο μεν με το θέμα σου, σχετικό με τη συζήτηση κάποιων μελών εδώ. Πραγματικά θαυμάζω όσους ανθρώπους κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν διδακτορικό. Θέλει αρχίδια να σπουδάζεις τόσα χρόνια και πολλή υπομονή να αντέξεις την ιδέα της πολύχρονης "ανεργίας" λόγω σπουδών.

OP
OP
graziano

graziano

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Συγχαρητήρια για το πτυχίο. Καλή σταδιοδρομία.

Ας καταθέσω κι εγώ τη γνώμη μου:
Αρχικά, έχεις μεν σχετικά καλά προσόντα, όμως κινούνται εντός ελληνικής πραγματικότητας, δυστυχώς δεν επαρκούν για το "κάτι" στο εξωτερικό. Μη σκας, όλοι οι απόφοιτοι ελληνικών πανεπιστημίων αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Έχεις βέβαια το πλεονέκτημα των θετικών επιστημών, που προσφέρουν κινητικότητα στο εξωτερικό.

Θα προτείνω Ιταλία για μεταπτυχιακό και πρακτική. Ξέρεις ήδη τη γλώσσα, τα πανεπιστήμια της είναι καλά, είναι γεμάτη μνημεία- οπότε θα πάρεις χρήσιμα ερεθίσματα ως αρχιτέκτων- και θα μπορέσεις να βρεις πρακτική σε κάποιο γραφείο, εταιρεία, ώστε να μαζέψεις εμπειρία και να δικτυωθείς. Θα κάτσεις κανά χρόνο εκεί, δίχως να ξοδέψεις πολλά. Εννοείται επενδύεις στα Αγγλικά κι αν θέλεις μαθαίνεις και Ρώσσικα.

Μετά έχοντας αυτά τα εφόδια, ξεκινάς αιτήσεις σε χώρες όπου γίνονται έργα, όπως πχ Αραβία, ώστε να φτιάξεις το βιογραφικό σου. Αν το κυνηγήσεις, τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους σιγά- σιγά, καθώς από ένα σημείο και μετά θα μετράει η προϋπηρεσία.
Ρωσσία: δεν τη συνιστώ, τουλάχιστον για αρχή. Δύσκολη γλώσσα, χώρα κτλ. Καλλίτερα να πας εκεί έχοντας ήδη κάποια προϋπηρεσία.

Άσχετο μεν με το θέμα σου, σχετικό με τη συζήτηση κάποιων μελών εδώ. Πραγματικά θαυμάζω όσους ανθρώπους κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν διδακτορικό. Θέλει αρχίδια να σπουδάζεις τόσα χρόνια και πολλή υπομονή να αντέξεις την ιδέα της πολύχρονης "ανεργίας" λόγω σπουδών.
σε ευχαριστω πολυ να σας ρωτησω κατι που μου ξεφυγε πως μπορω να αποδειξω οτι εχω προυπηρεσια σε περιπτωση που παω ιταλια και 8ελησω να κανω εξασκηση σε καποιο γραφειο.μετα τι ζηταω καποιο χαρτι που να επιβεβαιωνει οτι κα8ιαα στο ταδε γραφειο για αυτο το διαστημα..?ειναι αυτο που λενε stage and job?

marduk

Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Ακριβώς.

Για τις θέσεις εργασίας, ψάχνεις πρακτικές και θέσεις για αποφοίτους.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom