Νέα

Mεταπτυχιακο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα graziano
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 100
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
Εγγρ.
21 Νοε 2013
Like
1
Πόντοι
16
Με το καλό πτυχιούχος τύπε. Θέλει να είσαι ξύπνιος, γάτα και να έχεις τεράστιο κοινωνικό κύκλο. Μεταπτυχιακά παίζουν πάρα πολλά πλέον, οπότε δεν νομίζω ότι θα σου προσφέρει κάτι ιδιαίτερο.

OP
OP
graziano

graziano

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
φιλαράκο καταρχήν με το καλό να τελειώσεις. τώρα άποψή μου είναι μόλις τελειώσεις να ΜΗΝ κάνεις το λάθος και να γραφτείς στο ΤΕΕ..αυτό για τους εξής λόγους 1) θα πληρώνεις εισφορές χωρίς να εχεις δουλειά 2) δεν μπορείς να ξεγραφτείς εύκολα.
Έχω πολλούς φίλους και συγγενή αρχιτέκτονα και ξύνεται τα τελευταία 2 χρόνια. Όλα τα λεφτά τα έχουν φάει οι παλιοί μηχανικοί..Λοιπον εγώ στη θέση σου θα έφευγα είτε Ιταλία, εφόσον λες ότι ξέρεις καλά Ιταλικά, είτε Αγγλία είτε Αμερική. Αυτά για μεταπτυχιακό. Παράλληλα θα προσπαθούσα να χωθώ σε κάποια τεχνική εταιρεία (εννοείται όχι Ελλάδα) και να πήγαινα για δουλειά Ντουμπάι ή Εμιράτα όπου γενικά καλοπληρώνονται οι μηχανικοί και συνεχώς χτίζουν. Φίλος διακοσμητής μου είπε ότι στη Σ.Αραβία χτίζουν 2 νέες πόλεις 25 και 30 χιλιάδων διαμερισμάτων αυτή τη στιγμή....
γουσταρω πολυ το post σου φιλε μου για πειτε μου κανενα καλο τομεα για μεταπτυχιακο?πιασαρικο που να μου αποδιδει μετεπειτα παντα!!σε ποια πολη ιταλια οχι μεγαλεσ πχ μιλανο δεν το γουσταρω και τοσο εχω παει!!

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Like
12.288
Πόντοι
3.556
αν έχεις λεφτα να επενδύσεις και τα φόντα να σε πάρουν κάνε αίτηση σε αυτό ... www.aaschool.ac.uk/]http://www.aaschool.ac.uk/[/url]
δεν σου εξασφαλίζει 100% κάτι για δουλειά ...απλά ίσως να χεις περισσότερες πιθανότητες αργότερα

Neymar

Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2012
Like
0
Πόντοι
16
Εξαρτάται και απο το πόσα λεφτά μπορούν να διαθέσουν οι δικοί σου.

Αγγλία που σου προτείνουν, τα δίδακτρα είναι στον θεό.

Μαγκιά για μένα είναι να πάρεις ένα απο αυτά τα δάνεια που σου δίνουν στην Αγγλία, τα φοιτητικά που τα ξεχρεωνεις σιγά σιγά ΑΝ βρείς δουλειά.

Νομίζω δίνεις ένα ποσοστό του μισθού σου.20%?

Πάντως και το 2ο πτυχίο, δεν είναι τόσο άσχημη ιδέα αλλά θέλει να πιάσεις δουλειά (διότι δεν γίνεται να εξαρτάσαι στα 30 παρά απο τους γονείς σου) και να έχεις όρεξη.

Ray

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Μαΐ 2006
Κριτικές
79
Like
539
Πόντοι
360
Αν θες να σπουδάσεις κάτι άλλο ένα θα σου πω:

Τα μόνα σίγουρα στην Ελλάδα είναι:

1) Στρατός-Αστυνομία και λοιπά Σώματα Ασφαλείας. Λίγα τα λεφτά, αλλά σίγουρα, όταν δεν έχεις υπηρεσία στις 2 σχολάς αλλά αν έχεις περάσει τα 26 δεν πας αστυνομία, στρατό είναι μέχρι 22 νομίζω για σχολή, σαν επόπ δε στο συνιστώ θα σε βρίζουν και οι φαντάροι... λίγοι ΕΠΟΠ αξίζουν.

2) Υγεία. Με τον Άδωνη Υπουργό αλλά και γενικά η υγεία υποβαθμίζεται στην Ελλάδα, οπότε όλοι θα βάλουν αργά ή γρήγορα το χέρι στην τσέπη. Πήγαινε γίνε φυσικοθεραπευτής. Σε 3 χρόνια  έξω έχεις το Bachelor και μετά αρχίζει και κάνεις πρακτική όπου βγάζεις χρήμα... Στα 35 σου σε βλέπω μια χαρά θα είσαι.

Τώρα αν θες αρχιτεκτονική.. κράτα τα λεφτά σου, άσε τα μεταπτυχιακά, αφού εδώ η αρχιτεκτονική είναι 5 χρόνια νομίζω, άρα έχεις κάνει και πτυχίο και μαστερ μαζί...  Μάθε αγγλικά και τρέχα στο αραβικά εμιράτα ή κάπου να ζητούν αρχιτέκτονες και άσε μάστερ. Θα χάσεις άλλο ένα χρόνο να κάνεις τα ίδια και τα ίδια.

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Το λαμανόσοφ πως σου ρθε; Καλό Πανεπιστήμιο πάντως.Τα ρώσσικα είναι δύσκολη γλωσσα και δεν νομίζω να μπορέσεις να κάνει δουλεια με ιδιαίτερα ενα καλοκαίρι. Τεσπα. бог с тоьои

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
γεια σε ολους.σαν μπουρδελιαρης πτυχιουχος αρχιτεκτων 8α η8ελα να με ενημερωσετε ρε μαγκες για καποια 8εματα.Ελεγα να κανω ενα μεταπτυχιακο αλλα να παω σε ενα πανεπιστημιο στο εξωτερικο,αλλα μολις τελειωσω να μπορω να τα οικονομαω αρκετα καλα!εκτος αμερικης και αυστραλιας και νεας ζηλανδιας παω παντου.σκεφτηκα 2 χωρες lomonosov ρωσσια-μοσχα και το αλλο στη singapore στο εκει πανεπιστημιο.επειδη ρωσσια εχω διαβασει αρκετα ,αλλα απο αυτα τα πραγματα δεν γνωριζω τι λετε???
Προσοχη ρωσσικα δεν ξερω καλα μετρια αγγλικα και καλα ιταλικα ξερω αυτα.
ευχαριστω ειμαι 26 εχω 2 χρονια να ρεφαρω αλλιως τσαμπα στο ελλαδιασταν ολα αυτα τα χρονια που μου  εχουν πιει το αιμα στο πανεπιστημιο.
τυπε στην ελλαδα οτι και να κανεις ψιχουλα θα παιρνεις
δεν υπαρχει χρημα :S

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

anatolgami

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2006
Κριτικές
3
Like
2.209
Πόντοι
506
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
16
Άκουσε και εγώ μηχανικός είμαι, σπούδασα αμερική φδουλεύω ευρώπη και θα σου πωσ τα βλέπω έχοντας ενημέρωση ουσιαστικά για κάθε αγορά σε αυτό τον πλανήτη

0) για αρχή σου λέω ότι την έχεις πουτσίσει. είναι κατάρα να είσαι μηχανικός στη δύση σήμερα και κατάρα επί 1000 να είσαι αρχιτέκτονας

1) πρέπει να συνειδητοποιήσεις πόσο υπερτραγική είναι η κατάστασή σου. αν δεν το κάνεις θα ψάχνεις μετριποαθείς λύσεις και δε θα τα καταφέρεις ποτέ ΜΑ ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ να γράψεις το πρώτο μεροκόματο

2) πρέπει να καταλάβεις ότι ο στόχος είναι να βρεις δουλειά. ακόμα και στη γη του πυρός για 200 ευρώ/μήνα να σου που πας και τους τσιμπουκλώνεις κιόλας.

3) αφού είσαι 26 έκανες 8 χρόνια. αφού δεν ξέρεις καν σε πιο αντικείμενο να κάνεις μεταπτυχιακό τελείωσες με 5. ας μην κρυβόμαστε. ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ επειδή είσαι ο νέος Καλατράβα. γκεγκε;

4) μιλάς μόνο αγγλικά. δηλαδή είναι σα να λέμε έχεις βγει φούστα μπλούζα στη συγγρού και τους λες ελάτε, πακιστανός λάθρο να ήσουν καλύτερα θα ήτανε

5) έχεις 5 λεφτουδάκια στην άκρη και θες να τα αξιοποιήσεις για να γράψεις το πρώτο σου μεροκάματο. αυτό ΠΟΤΕ δεν είναι αποδοτικό εγχείρημα να το ξέρεις από τωρα

6) στο δια ταύτα. Ελλάδα ΕΙΔΙΚΑ ΕΣΥ δουλειά δεν θα βρεις πριν το 2030 τζογάρω και το πουτσοκέφαλο μου αν θες. Αγγλιά (ΠΟΙΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΑ) η αγορά για hi end πτυχιούχους είναι ακόμα ΧΕΙΡΌΤΕΡΗ. θες 50.000 για ετήσιο μεταπτυχιακό στον κλάδο σου αν μιλάμε για λονδίνο και 40 χιλ εκτός και έχει 1% πιθανότητα να βρεις εκεί δουλεία στο καπάκι.

7) ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΙΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ μεσο πανεπιστημίου είτε στην αγγλία, είτε στη γαλλία είτε στη ζιμπάμπουε δε θα βρεις ΠΟΤΕ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ

8) αν ήξερες γερμανικά ίσως να μπορούσες να κάνεις εκεί ένα μαστερ και ταυτόχρονα να φιλήσεις ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΕΣ ΠΟΔΙΕΣ.

8) για ρωσία να το ψάξεις μου αρέσει ως σκέψη, δείχνεις να καταλαβαίνεις ΠΌΣΟ ΤΡΑΓΙΚΈς ΛΎΣΕΙς ΣΟΥ ΑΠΟΜΈΝΟΥΝ, εκτός αν είσαι καμμένος και νομίζεις ότι θα βρεις να γαμήσεις,θα σου κοστίσει κανένα 40 μόσχα κανά 30 αλλού ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΩ ΓΕΝΙΚΑ αλλά αν κάνεις το ακατόρθωτο δηλαδή να μάθεις ρωσικά ΚΑΛΑ εντός 1 χρόνου σου δίνω το συγκλονιστικό 5% να βρεις δουλεία σε ρωσική εταιρία. Αν δεν μιλήσεις τελικά ρωσικά θα πας σα το σκυλί στο αμπέλι

9) Τα υπόλοιπα περί δουλειάς στο εξωτερικό και αραβία και λατινική αμερική και πολυεθνικές και βαλκανικές κτλ στο επίπεδό σου ΤΑ ΞΕΧΝΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣ. Αντε αν μένεις αμπελοκήπους να βρεις δουλειά παγκράτι, πιο μακριά για σένα δεν παίζει. Για τον απλούστατο λόγο ότι αυτά τα γεωγραφικά άλματα θέλουν
-σύνδεσμο σε εταιρία
-συστάσεις στην εκεί εταιρία από ανθρώπους της δουλειάς
-προυπηρεσία
-εξιδείκευση
αάρα δεν παίζει για εσένα.

10) καταλήγουμε ότι η πιο αποτελεσματική λύση είναι είτε να ΤΑ ΔΩΣΕΙΣ ΟΛΑ να βρεις δουλεια ελλάδα σε ότι να ναι και όπου να ναι και μέσο αυτής να κάνεις κανα κονέ είτε να πας προς κανεναν ιδιαίτερο προοροσμό ΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΛΕΦΤΑ να μάθεις τη γλώσσα πάση θυσία και να εύχεσαι να σε λυπηθούν και να μη σε γυρίσουν πίσω, αυτό βέβαια προυποθέτει και από εσένα να φιλήσεις κατουρημένες ποδιές είπαμε. Η ρωσία είπαμε έχει ένα 5% αλλά στη μόσχα θα σε γδάρουν άρα στο 95% θα είσαι μετά από 2 χρόνια και άνεργος ακόμα και 30 χιλ φτωχότερος, αν μπορείς να κατεβάσεις το ποσό στα 20 χιλ δεν και αγια πετρουπολή και ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ δεις πρόγραμμα. και καζαν και περμ και οτι υπάρχει. βλαδιβοστοκ ακόμα καλυτερα. εκεί αν 1%% πας θα σε προσέξουν γιατί θα είσαι ο μόνος στη μόσχα και στο λονδίνο θα πας σα το σκυλί συ αμπέλι λες να περίμεναν το γιαννάκι από την αθήνα για να βάλλουν μπροστά τα προτζεκτς; μην εισαι αφελής.

Ελπίζω να βοήθησα.

OP
OP
graziano

graziano

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Άκουσε και εγώ μηχανικός είμαι, σπούδασα αμερική φδουλεύω ευρώπη και θα σου πωσ τα βλέπω έχοντας ενημέρωση ουσιαστικά για κάθε αγορά σε αυτό τον πλανήτη

0) για αρχή σου λέω ότι την έχεις πουτσίσει. είναι κατάρα να είσαι μηχανικός στη δύση σήμερα και κατάρα επί 1000 να είσαι αρχιτέκτονας

1) πρέπει να συνειδητοποιήσεις πόσο υπερτραγική είναι η κατάστασή σου. αν δεν το κάνεις θα ψάχνεις μετριποαθείς λύσεις και δε θα τα καταφέρεις ποτέ ΜΑ ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ να γράψεις το πρώτο μεροκόματο

2) πρέπει να καταλάβεις ότι ο στόχος είναι να βρεις δουλειά. ακόμα και στη γη του πυρός για 200 ευρώ/μήνα να σου που πας και τους τσιμπουκλώνεις κιόλας.

3) αφού είσαι 26 έκανες 8 χρόνια. αφού δεν ξέρεις καν σε πιο αντικείμενο να κάνεις μεταπτυχιακό τελείωσες με 5. ας μην κρυβόμαστε. ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ επειδή είσαι ο νέος Καλατράβα. γκεγκε;

4) μιλάς μόνο αγγλικά. δηλαδή είναι σα να λέμε έχεις βγει φούστα μπλούζα στη συγγρού και τους λες ελάτε, πακιστανός λάθρο να ήσουν καλύτερα θα ήτανε

5) έχεις 5 λεφτουδάκια στην άκρη και θες να τα αξιοποιήσεις για να γράψεις το πρώτο σου μεροκάματο. αυτό ΠΟΤΕ δεν είναι αποδοτικό εγχείρημα να το ξέρεις από τωρα

6) στο δια ταύτα. Ελλάδα ΕΙΔΙΚΑ ΕΣΥ δουλειά δεν θα βρεις πριν το 2030 τζογάρω και το πουτσοκέφαλο μου αν θες. Αγγλιά (ΠΟΙΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΑ) η αγορά για hi end πτυχιούχους είναι ακόμα ΧΕΙΡΌΤΕΡΗ. θες 50.000 για ετήσιο μεταπτυχιακό στον κλάδο σου αν μιλάμε για λονδίνο και 40 χιλ εκτός και έχει 1% πιθανότητα να βρεις εκεί δουλεία στο καπάκι.

7) ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΙΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ μεσο πανεπιστημίου είτε στην αγγλία, είτε στη γαλλία είτε στη ζιμπάμπουε δε θα βρεις ΠΟΤΕ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ

8) αν ήξερες γερμανικά ίσως να μπορούσες να κάνεις εκεί ένα μαστερ και ταυτόχρονα να φιλήσεις ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΕΣ ΠΟΔΙΕΣ.

8) για ρωσία να το ψάξεις μου αρέσει ως σκέψη, δείχνεις να καταλαβαίνεις ΠΌΣΟ ΤΡΑΓΙΚΈς ΛΎΣΕΙς ΣΟΥ ΑΠΟΜΈΝΟΥΝ, εκτός αν είσαι καμμένος και νομίζεις ότι θα βρεις να γαμήσεις,θα σου κοστίσει κανένα 40 μόσχα κανά 30 αλλού ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΩ ΓΕΝΙΚΑ αλλά αν κάνεις το ακατόρθωτο δηλαδή να μάθεις ρωσικά ΚΑΛΑ εντός 1 χρόνου σου δίνω το συγκλονιστικό 5% να βρεις δουλεία σε ρωσική εταιρία. Αν δεν μιλήσεις τελικά ρωσικά θα πας σα το σκυλί στο αμπέλι

9) Τα υπόλοιπα περί δουλειάς στο εξωτερικό και αραβία και λατινική αμερική και πολυεθνικές και βαλκανικές κτλ στο επίπεδό σου ΤΑ ΞΕΧΝΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣ. Αντε αν μένεις αμπελοκήπους να βρεις δουλειά παγκράτι, πιο μακριά για σένα δεν παίζει. Για τον απλούστατο λόγο ότι αυτά τα γεωγραφικά άλματα θέλουν
-σύνδεσμο σε εταιρία
-συστάσεις στην εκεί εταιρία από ανθρώπους της δουλειάς
-προυπηρεσία
-εξιδείκευση
αάρα δεν παίζει για εσένα.

10) καταλήγουμε ότι η πιο αποτελεσματική λύση είναι είτε να ΤΑ ΔΩΣΕΙΣ ΟΛΑ να βρεις δουλεια ελλάδα σε ότι να ναι και όπου να ναι και μέσο αυτής να κάνεις κανα κονέ είτε να πας προς κανεναν ιδιαίτερο προοροσμό ΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΛΕΦΤΑ να μάθεις τη γλώσσα πάση θυσία και να εύχεσαι να σε λυπηθούν και να μη σε γυρίσουν πίσω, αυτό βέβαια προυποθέτει και από εσένα να φιλήσεις κατουρημένες ποδιές είπαμε. Η ρωσία είπαμε έχει ένα 5% αλλά στη μόσχα θα σε γδάρουν άρα στο 95% θα είσαι μετά από 2 χρόνια και άνεργος ακόμα και 30 χιλ φτωχότερος, αν μπορείς να κατεβάσεις το ποσό στα 20 χιλ δεν και αγια πετρουπολή και ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ δεις πρόγραμμα. και καζαν και περμ και οτι υπάρχει. βλαδιβοστοκ ακόμα καλυτερα. εκεί αν 1%% πας θα σε προσέξουν γιατί θα είσαι ο μόνος στη μόσχα και στο λονδίνο θα πας σα το σκυλί συ αμπέλι λες να περίμεναν το γιαννάκι από την αθήνα για να βάλλουν μπροστά τα προτζεκτς; μην εισαι αφελής.

Ελπίζω να βοήθησα.
δηλαδη ρε μορτη αμα δεν ειχα τελειωσει ενα ρημαδο πολυτεχνειο ποσο πι8ανοτητες 8α ειχα να βρω δουλεια??..-50%???τοτε γιατι βασανιζομουν τοσα χρονια??και δεν πηγαινα στη le monde που πηγε ενα φιαλρακι μου να γινει μαγειρας..
δηλαδη εσυ που εχεις παει στο αμερικα και εχεις τελειωσει και δουλευεις ευρωπη τι πτυχια εχεις??γιατι απο το υφος που τα γραφεις φαινεσαι να περνεις πανω απο 3000 ευρω το μηνα..και μπαινεις στο bourdela.tv ????τι να μας πεις δηλαδη οτι εισαι γαματος?καμια αξιοπρεπη προταση δεν μου ειπες?και στο κατω κατω εγω φταιω αν η μια απεργια ηταν καπακι στην αλλη,και εγω φταιω αν η σχολη ειναι μπουρδελο και δεν γουσταρα να περνω τα πενταρακια αβλεπει??και ναι τελειωσα με 7 φιλε..8α μου πεις σιγα αλλα το περιφανευομαι γιατι δεν εστησα ΚΟΛΟ που8ενα ουτε μουνι εχω να το δινω σε κα8ε γλιφτι κα8ηγητη
ΑΥΤΑ..

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645
δηλαδη ρε μορτη αμα δεν ειχα τελειωσει ενα ρημαδο πολυτεχνειο ποσο πι8ανοτητες 8α ειχα να βρω δουλεια??..-50%???τοτε γιατι βασανιζομουν τοσα χρονια??και δεν πηγαινα στη le monde που πηγε ενα φιαλρακι μου να γινει μαγειρας..
δηλαδη εσυ που εχεις παει στο αμερικα και εχεις τελειωσει και δουλευεις ευρωπη τι πτυχια εχεις??γιατι απο το υφος που τα γραφεις φαινεσαι να περνεις πανω απο 3000 ευρω το μηνα..και μπαινεις στο bourdela.tv ????τι να μας πεις δηλαδη οτι εισαι γαματος?καμια αξιοπρεπη προταση δεν μου ειπες?και στο κατω κατω εγω φταιω αν η μια απεργια ηταν καπακι στην αλλη,και εγω φταιω αν η σχολη ειναι μπουρδελο και δεν γουσταρα να περνω τα πενταρακια αβλεπει??και ναι τελειωσα με 7 φιλε..8α μου πεις σιγα αλλα το περιφανευομαι γιατι δεν εστησα ΚΟΛΟ που8ενα ουτε μουνι εχω να το δινω σε κα8ε γλιφτι κα8ηγητη
ΑΥΤΑ..

7 στο πολυτεχνειο είναι πολύ καλά, το πτυχίο τι γράφει πάνω;
Του μπουνταλα από πάνω μη του δίνεις σημασία

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom