Νέα

Mεταπτυχιακο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα graziano
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 100
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
σε ευχαριστω πολυ να σας ρωτησω κατι που μου ξεφυγε πως μπορω να αποδειξω οτι εχω προυπηρεσια σε περιπτωση που παω ιταλια και 8ελησω να κανω εξασκηση σε καποιο γραφειο.μετα τι ζηταω καποιο χαρτι που να επιβεβαιωνει οτι κα8ιαα στο ταδε γραφειο για αυτο το διαστημα..?ειναι αυτο που λενε stage and job?
Γενικά, δε ζητάνε αποδεικτικά - όπως εδώ - αλλά παίζουν πολύ συστατικές επιστολές, οπότε πρέπει κάποιοι άνθρωποι, καθηγητές, εργοδότες, πρώην επιβλέποντες. Καλό θα ήταν βέβαια αν είχες και αντίστοιχα χαρτιά συμβάσεων για προσλήψεις κλπ. Να στο πω πρακτικά, γιατί πολλοί από εμάς δουλεύαμε μαύρα, χωρίς συμβάσεις: αν δεν έχεις σύμβαση ή κάτι παρόμοιο, απλά δεν έχεις προϋπηρεσία. Οπότε αφήνεσαι στην ευπιστία και καλή θέληση του μελλοντικού εργοδότη, να 'εμπιστευτεί' το βιογραφικό σου και το λόγο σου. 

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
Άσχετο μεν με το θέμα σου, σχετικό με τη συζήτηση κάποιων μελών εδώ. Πραγματικά θαυμάζω όσους ανθρώπους κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν διδακτορικό. Θέλει αρχίδια να σπουδάζεις τόσα χρόνια και πολλή υπομονή να αντέξεις την ιδέα της πολύχρονης "ανεργίας" λόγω σπουδών.
Θέληση και εστίαση χρειάζεται. Και γαϊδουρινή υπομονή. Αλλά μη νομίζεις ότι όλοι οι διδάκτορες - άρα και καθηγητές - στην Ελλάδα, ότι απαραίτητα κουράστηκαν για το διδακτορικό τους. Είτε γιατί ήταν συγγενείς καθηγητών, είτε γιατί ήταν γυναίκες  :knockinb:  :pipa1:, είτε γιατί ήταν δημοσιοσχετίστες  :lheel: :kissass: :kissass2: ... Κατά τα άλλα, όπως τα λες...  :s&m_1:  :s&m_3:

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Συγχαρητήρια για το πτυχίο. Καλή σταδιοδρομία.

Ας καταθέσω κι εγώ τη γνώμη μου:
Αρχικά, έχεις μεν σχετικά καλά προσόντα, όμως κινούνται εντός ελληνικής πραγματικότητας, δυστυχώς δεν επαρκούν για το "κάτι" στο εξωτερικό. Μη σκας, όλοι οι απόφοιτοι ελληνικών πανεπιστημίων αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Έχεις βέβαια το πλεονέκτημα των θετικών επιστημών, που προσφέρουν κινητικότητα στο εξωτερικό.

Θα προτείνω Ιταλία για μεταπτυχιακό και πρακτική. Ξέρεις ήδη τη γλώσσα, τα πανεπιστήμια της είναι καλά, είναι γεμάτη μνημεία- οπότε θα πάρεις χρήσιμα ερεθίσματα ως αρχιτέκτων- και θα μπορέσεις να βρεις πρακτική σε κάποιο γραφείο, εταιρεία, ώστε να μαζέψεις εμπειρία και να δικτυωθείς. Θα κάτσεις κανά χρόνο εκεί, δίχως να ξοδέψεις πολλά. Εννοείται επενδύεις στα Αγγλικά κι αν θέλεις μαθαίνεις και Ρώσσικα.

Μετά έχοντας αυτά τα εφόδια, ξεκινάς αιτήσεις σε χώρες όπου γίνονται έργα, όπως πχ Αραβία, ώστε να φτιάξεις το βιογραφικό σου. Αν το κυνηγήσεις, τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους σιγά- σιγά, καθώς από ένα σημείο και μετά θα μετράει η προϋπηρεσία.
Ρωσσία: δεν τη συνιστώ, τουλάχιστον για αρχή. Δύσκολη γλώσσα, χώρα κτλ. Καλλίτερα να πας εκεί έχοντας ήδη κάποια προϋπηρεσία.

Άσχετο μεν με το θέμα σου, σχετικό με τη συζήτηση κάποιων μελών εδώ. Πραγματικά θαυμάζω όσους ανθρώπους κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν διδακτορικό. Θέλει αρχίδια να σπουδάζεις τόσα χρόνια και πολλή υπομονή να αντέξεις την ιδέα της πολύχρονης "ανεργίας" λόγω σπουδών.
εξαιρετικος

anatolgami

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2006
Κριτικές
3
Like
2.279
Πόντοι
506
Καμια πληροφόρηση για τεχνολογικό τομέα έχετε?
Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά για μεταπτυχιακό στην αγγλία σε ασύρματες και δορυφορικές τηλεπικοινωνίες.

..Υπάρχουν πολλά προγράμματα και πανεπιστήμια: UCL, QUEEN MARY, ASTON, BRUNEL, SHEFFIELD, CITY κτλ. Ειδικότερα για sattelite SURREY, UNIV OF SOUTH WALES, LONDON METROPOLITAN. Μπες στα sites να δεις τα προγράμματα και τι ακριβώς σ ενδιαφέρει.

marduk

Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Θέληση και εστίαση χρειάζεται. Και γαϊδουρινή υπομονή. Αλλά μη νομίζεις ότι όλοι οι διδάκτορες - άρα και καθηγητές - στην Ελλάδα, ότι απαραίτητα κουράστηκαν για το διδακτορικό τους. Είτε γιατί ήταν συγγενείς καθηγητών, είτε γιατί ήταν γυναίκες  :knockinb:  :pipa1:, είτε γιατί ήταν δημοσιοσχετίστες  :lheel: :kissass: :kissass2: ... Κατά τα άλλα, όπως τα λες...  :s&m_1:  :s&m_3:
Ορθά ομιλείς γέροντα.  :woldman: :P Όμως η υπομονή εξαντλήθηκε.

Υγ. Σωστός στις επισημάνσεις για την προϋπηρεσία.

Επισκέπτης
γεια σε ολους.σαν μπουρδελιαρης πτυχιουχος αρχιτεκτων 8α η8ελα να με ενημερωσετε ρε μαγκες για καποια 8εματα.Ελεγα να κανω ενα μεταπτυχιακο αλλα να παω σε ενα πανεπιστημιο στο εξωτερικο,αλλα μολις τελειωσω να μπορω να τα οικονομαω αρκετα καλα!εκτος αμερικης και αυστραλιας και νεας ζηλανδιας παω παντου.σκεφτηκα 2 χωρες lomonosov ρωσσια-μοσχα και το αλλο στη singapore στο εκει πανεπιστημιο.επειδη ρωσσια εχω διαβασει αρκετα ,αλλα απο αυτα τα πραγματα δεν γνωριζω τι λετε???
Προσοχη ρωσσικα δεν ξερω καλα μετρια αγγλικα και καλα ιταλικα ξερω αυτα.
ευχαριστω ειμαι 26 εχω 2 χρονια να ρεφαρω αλλιως τσαμπα στο ελλαδιασταν ολα αυτα τα χρονια που μου  εχουν πιει το αιμα στο πανεπιστημιο.

μακριά από αγγλόφωνες χώρες

μάθε μια γλώσσα που μιλιέται ως μητρική από πολύ κόσμο (πάνω από 50.000.000) και κινήσου εκεί για την υπόλοιπη ζωή σου, όσο αφορά μεταπτυχιακό, δουλειά, ζωή

οι επιλογές που θα σου σύστηνα είναι Ρωσσία, Γερμανία, Βραζιλία

Συνειδητοποίησε ότι το βασικό σου πρόβλημα είναι η γλώσσα και όχι το μεταπτυχιακό.

Ξέρεις μόνο λίγα αγγλικά και καλά Ιταλικά τα οποία αν δε σκοπεύεις να ζήσεις Ιταλία (δεν τη συστήνω σαν χώρα για να πας να ζήσεις) είναι ΑΝΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΑ

Ουσιαστικά είσαι άγλωσσος,

Κατάστρωσε τα σχέδια σου γλωσσοκεντρικά και όχι μεταπτυχιακοκεντρικά

Ένα μεταπτυχιακό το παίρνεις και σε 9 μήνες ακόμα,

για να μάθεις καλά όμως μια γλώσσα ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ ΑΨΟΓΑ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΑΝΑΘΕΣΟΥΝ μπορεί να χρειαστεί ακόμη και 5 χρόνια ΔΙΑΜΟΝΗ στην αντίστοιχη χώρα

Καλή τύχη...

Επισκέπτης
Συνολική γνώμη για όλους τους προλαλήσαντες...
Ημουν Ελλάδα με στόχο ακαδημαϊκή 'καριέρα' τις εποχές που ακόμη γίνονταν διορισμοί. Γενικά, ας πούμε ότι δεν είχα κανένα βίσμα κι ότι προσπαθούσα να το αντισταθμίσω αυτό με πολλά αντικειμενικά προσόντα (πτυχίο, 2 μεταπτυχιακά, διδακτορικό >10 χρόνια εμπειρία, διεθνείς διακρίσεις κλπ).
Συμπεράσματα:
1) τα πτυχία δε σου φέρνουν δουλειά, ποτέ, ούτε προ κρίσης ούτε τώρα. Ξέρω ανθρώπους με 100 πτυχία που απλά δεν τους κόβει. Κι επειδή κάποιος αναφέρθηκε και πέρασα από εκεί κι έχω προσωπική γνώμη, ακόμη και στο Χάρβαρντ οι πιο πολύ είναι πλούσιοι που αντέχουν τα δίδακτρα. Υπάρχουν και κάποιες ιδιοφυίες αλλά είναι λίγες. Θέλει δουλειά, μυαλό και δημόσιες σχέσεις, με την καλή έννοια.
2) η κρίση είναι παγκόσμια: τα περί κρίσης του νότου και της Ευρώπης κλπ τα ακούω βερεσέ. Εχω γυρίσει όλες τις ηπείρους, για δουλειά και 'δημόσιες σχέσεις' τα τελευταία χρόνια και ΠΑΝΤΟΥ ζορίζονται. Απλά το ζόρι είναι διαφορετικό σε κάθε περίπτωση. Οπότε πρέπει όλοι να καταλάβουμε - ειδικά οι πιο νέοι - ότι θέλει υπομονή και αγώνα...πολύ!...
3) Εξαιτίας του παραπάνω, ο ανταγωνισμος είναι τρελός. Κανένας δε θα σου χαρίσει τίποτα, πόσο μάλλον λεφτά. Και μην ακούτε μόνο πόσα βγάζει ο Χ, Ψ γνωστός μου στην Αγγλία, Αμερική, Αυστραλία κλπ. Υπολογίστε και πόσο κοστίζει η ζωή εκεί. Ημουν Αγγλία κι έφυγα γιατί ήταν λίγα τα λεφτά. Γαλλία, Βέλγιο το ίδιο. Αμερική επίσης πλέον ζορίζεται. Αυστραλία είναι καλά, αλλά αναλογικά με το κόστος ζωής πάλι μόνο συγκεκριμένα επαγγέλματα καλοπερνάνε. Αλλες χώρες είναι που βρίσκεται το 'μέλλον'. Ναι, η Σιγκαπούρη είναι μια από αυτές. Αλλά μετά είναι και τι ζωή θες να ζήσεις. π.χ. στα ΗΑΕ δίνουν τρελά λεφτά, αλλά όντως είσαι σκλάβος...
4) Εξαιτίας των 2,3, αν κάποιος δε θέλει/μπορεί να είναι μεροκαματιάρης, εργάτης κλπ (δεν τους υποτιμώ, κι εγώ υπήρξα) ΠΡΕΠΕΙ να έχει εξειδίκευση, η οποία - καλώς ή κακώς - εκφράζεται με πτυχία, μεταπτυχιακά κλπ. Αν δεν τα έχεις, απλά ξεχνάς μεγάλους μισθούς στο εξωτερικό. Εκτός βέβαια αν κα΄ποιος είναι ιδιοφυία, οπότε τότε χρειάζεται απλά γνωριμίες.
5) ΔΕΝ τα παρατάμε. Το αντίθετο: καλώς ή κακώς ο καθένας έχει ξεκινήσει κάτι - εμπειρία, πτυχίο κλπ. Θέλουμε δε θέλουμε σε αυτό είμαστε τώρα καλύτεροι οπότε το αξιοποιούμε στο μέγιστο. Εκτός βέβαια αν κάποιος έχει κάποιο τρελό ταλέντο και μπορεί να τα οικονομήσει αξιοποιώντας αυτό.

...και πολλά άλλα...
όποιον μπορώ να βοηθήσω - γιατί δυστυχώς πολλοι είναι που φεύγουν πλέον - με χαρά μου να βοηθήσω όσο μπορώ...

τι αντικείμενο είσαι τύπε; αν θες πες στο περίπου

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
36
Πόντοι
166
μακριά από αγγλόφωνες χώρες

μάθε μια γλώσσα που μιλιέται ως μητρική από πολύ κόσμο (πάνω από 50.000.000) και κινήσου εκεί για την υπόλοιπη ζωή σου, όσο αφορά μεταπτυχιακό, δουλειά, ζωή

οι επιλογές που θα σου σύστηνα είναι Ρωσσία, Γερμανία, Βραζιλία

Συνειδητοποίησε ότι το βασικό σου πρόβλημα είναι η γλώσσα και όχι το μεταπτυχιακό.

Ξέρεις μόνο λίγα αγγλικά και καλά Ιταλικά τα οποία αν δε σκοπεύεις να ζήσεις Ιταλία (δεν τη συστήνω σαν χώρα για να πας να ζήσεις) είναι ΑΝΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΑ

Ουσιαστικά είσαι άγλωσσος,

Κατάστρωσε τα σχέδια σου γλωσσοκεντρικά και όχι μεταπτυχιακοκεντρικά

Ένα μεταπτυχιακό το παίρνεις και σε 9 μήνες ακόμα,

για να μάθεις καλά όμως μια γλώσσα ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ ΑΨΟΓΑ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΑΝΑΘΕΣΟΥΝ μπορεί να χρειαστεί ακόμη και 5 χρόνια ΔΙΑΜΟΝΗ στην αντίστοιχη χώρα

Καλή τύχη...

γιατι μακρυα απο αγγλοφωνες;;;

κατα τ αλλα εισαι σωστος

Επισκέπτης
γιατι μακρυα απο αγγλοφωνες;;;

κατα τ αλλα εισαι σωστος

απύθμενος, απάλευτος, ανυπέρβλητος ανταγωνισμός από πάρα πολλά καλά μυαλά από όλες τις γωνιές του πλανήτη δεδομένου ότι είναι η εύκολη λύση για τους πάντες (αφού ο μισός πλανήτης ξέρει αγγλικά)

πχ η διάνοια Κορεάτης-Καρατράβας που μάθαινε αγγλικά από 7 χρονών και πήρε proficiency στα 17, και είπε τον όρκο στην αρχιτεκτονική της Σεούλ με βαθμό 9,9

θα πάει Αγγλία ή Αυστραλία και όχι Γερμανία ή Ρωσία

και τέτοιοι υπάρχουν πάρα πολλοί μεταξύ των οποίων και πολλοί πλούσιοι γόνοι που θα παν Λονδίνο για σπουδές-καλή ζωή και που βαριούνται να κάτσουν να μάθουν Γερμανικά ή η Ρωσία τους φαίνεται φτωχική

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
γεια σε ολους.σαν μπουρδελιαρης πτυχιουχος αρχιτεκτων 8α η8ελα να με ενημερωσετε ρε μαγκες για καποια 8εματα.Ελεγα να κανω ενα μεταπτυχιακο αλλα να παω σε ενα πανεπιστημιο στο εξωτερικο,αλλα μολις τελειωσω να μπορω να τα οικονομαω αρκετα καλα!εκτος αμερικης και αυστραλιας και νεας ζηλανδιας παω παντου.σκεφτηκα 2 χωρες lomonosov ρωσσια-μοσχα και το αλλο στη singapore στο εκει πανεπιστημιο.επειδη ρωσσια εχω διαβασει αρκετα ,αλλα απο αυτα τα πραγματα δεν γνωριζω τι λετε???
Προσοχη ρωσσικα δεν ξερω καλα μετρια αγγλικα και καλα ιταλικα ξερω αυτα.
ευχαριστω ειμαι 26 εχω 2 χρονια να ρεφαρω αλλιως τσαμπα στο ελλαδιασταν ολα αυτα τα χρονια που μου  εχουν πιει το αιμα στο πανεπιστημιο.

κανε καλυτερα μεταπτυχιακο στον τουρισμο αν θελεις να παραμεινεις στην Ελλαδα.Μαθε να δημιουργεις στην Ελλαδα του χωριατη ξενοδοχεια του Dubai.Με χλιδες,μεγαλα ανοιγματα για τον ηλιο κ τρελα.........τοτε θα κονομησεις....

Walter White

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιαν 2014
Like
0
Πόντοι
16
κανε καλυτερα μεταπτυχιακο στον τουρισμο αν θελεις να παραμεινεις στην Ελλαδα.Μαθε να δημιουργεις στην Ελλαδα του χωριατη ξενοδοχεια του Dubai.Με χλιδες,μεγαλα ανοιγματα για τον ηλιο κ τρελα.........τοτε θα κονομησεις....

Έλεος. Αληθεια πιστεύεις αυτό που έγραψες;

Walter White

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιαν 2014
Like
0
Πόντοι
16
απύθμενος, απάλευτος, ανυπέρβλητος ανταγωνισμός από πάρα πολλά καλά μυαλά από όλες τις γωνιές του πλανήτη δεδομένου ότι είναι η εύκολη λύση για τους πάντες (αφού ο μισός πλανήτης ξέρει αγγλικά)

Απο μια οπτική, αυτό που γράφεις είναι σωστό. Βέβαια, εξαρτάται τι ψάχνει κανεις. Για παράδειγμα, η πλειοψηφία των κορυφαίων πανεπιστημίων ειναι σε Αμερική/ Αγγλία. Αλλα Γερμανια ειναι κορυφαίος προορισμός για να μαθει κανεις, Σκανδιναβία για ιατρική, Ολλανδία το Delft σε θέματα υδραυλικής/ ρευστών γαμάει. Το Southampton όμως σε θέματα αεροδυναμικής και CFD είναι απο τις κορυφές.

Επισης θα πρέπει να δει κάποιος και το μέγεθος της αγοράς στην οποία απευθύνεται. Δηλαδή, αν μαθει κανεις Πορτογαλικά, θα μπορει να δουλέψει στην Ινδια; Μονο Βραζιλία μπορει, και θα έχει ανταγωνιστές πορτογάλους.

Εγω νομίζω οτι το παλληκάρι θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θέλει να κανει. Και οταν γίνει αυτό, εδω είμαστε

taxidiaris

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Κριτικές
20
Like
306
Πόντοι
5.785
εχε στο νου σου και οτι στη Σκανδιναβία τα μεταπτυχιακά είναι ΔΩΡΕΑΝ...αν σκέφτεσαι αποκλειστικά για μεταπτυχιακό είναι καλή περίπτωση. Απο κει και πέρα ιδιαίτερα οι αρχιτέκτονες πρέπει να μπουν στην αγορά μέσω κάποιων τεχνικών εταιριών ή μέσω stage/πρακτικής/part time job. Απο κει κάνεις τις γνωριμίες και προχωράς. Στη θέση σου θα έψαχνα τεχνικές εταιρίες στην όποια χώρα αποφασίσεις να πας και θα έστελνα βιογραφικό. Δεν χάνεις τπτ. Έχω ακούσει ιστορίες που εταιρίες έχουν πάρει τηλέφωνο 1 χρόνο μετά για βιογραφικό που είχε σταλεί και κάλεσαν για συνέντευξη...

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
τι αντικείμενο είσαι τύπε; αν θες πες στο περίπου
Πτυχία Θετικών και Περιβαλλοντικών Επιστημών. Στη συνέχεια Life Sciences (Biomedicine) και Κλιματική αλλαγή και Βιοstatistics
...χονδρικά..  :grin:

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
Απο μια οπτική, αυτό που γράφεις είναι σωστό. Βέβαια, εξαρτάται τι ψάχνει κανεις. Για παράδειγμα, η πλειοψηφία των κορυφαίων πανεπιστημίων ειναι σε Αμερική/ Αγγλία. Αλλα Γερμανια ειναι κορυφαίος προορισμός για να μαθει κανεις, Σκανδιναβία για ιατρική, Ολλανδία το Delft σε θέματα υδραυλικής/ ρευστών γαμάει. Το Southampton όμως σε θέματα αεροδυναμικής και CFD είναι απο τις κορυφές.
Σωστά! Αλλά αυτό που πρέπει όλοι μας να προσέχουμε όταν αποφασίζουμε να την κάνουμε έξω - ΑΝ όμως πάμε με την προοπτική να μείνουμε έξω - είναι να πάμε κάπου που θα αντέχαμε να ζήσουμε για πάντα και μέρη που έχουν λεφτά. Για το 2ο επομένως αποκλείονται μέρη κορυφαία που έχουν τρελό ανταγωνισμό (MIT, UCLA, Harvard, Cambridge, Oxford κλπ): αυτά είναι για να πάρεις μόνο ένα prestigious πτυχίο και να επιστρέψεις Ελλάδα (λάθος κατά τη γνώμη μου το τελευταίο, τουλάχιστον τώρα).

Επισης θα πρέπει να δει κάποιος και το μέγεθος της αγοράς στην οποία απευθύνεται. Δηλαδή, αν μαθει κανεις Πορτογαλικά, θα μπορει να δουλέψει στην Ινδια; Μονο Βραζιλία μπορει, και θα έχει ανταγωνιστές πορτογάλους.
Εγω νομίζω οτι το παλληκάρι θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θέλει να κανει. Και οταν γίνει αυτό, εδω είμαστε
Το μεγάλο μυστικό είναι αυτό: να ξέρεις κανείς καλά το αντικείμενό τουυ, να έχει ψάξει την παγκόσμια αγορά (το οποίο ΔΕ γίνεται πάντα με γνώμες φίλων, ιντερνετ κλπ, καλό θα ήταν να επισκεφτείς για λίγο τις υποψήφιες χώρες), να εστιάσεις που είναι σχετικά ανεπτυγμένοι σε παρεμφερή τομέα οπότε εσυ θα δρούσες συμπληρωματικά-βελτιωτικά και...βουρ! π.χ.: η Κίνα λόγω πληθυσμού και ανερχόμενης οικονομικά δύναμης ανοικοδομεί αβέρτα. Θα άντεχες όμως να πας εκεί με όλη τη διαφορετική κουλτούρα, φαγητό, γλώσσα και βρωμιά που έχουν; Επίσης, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι σούπερ χλιδή και άπειρα λεφτά. Αλλά θα άντεχες να πας σε ένα μουσουλμανικό κράτος, όπου οι γυναίκες είναι υποδυέστερα όντα και να ζήσεις περιορισμένος για χρόνια;
Πολύ σωστά λοιπόν: αποφάσισε πρώτα τι θες...

Εγγρ.
6 Νοε 2009
Κριτικές
10
Like
2.685
Πόντοι
4.125
Αν φίλε σε ενδιαφέρει η επιστήμη σου και μόνο αυτή τότε το μόνο μέρος η μόνη χώρα που μπορείς να διευρύνεις τους ορίζοντες σου και να κάνεις κάτι είναι η Ιταλία και η Ισπανία. Μιλάνο και Μαδρίτη. Αν σε ενδιαφέρει το φίκι φίκι τότε μπορείς να πας Ρωσία, Ουκρανία, Ταυλάνδη κλπ.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Για το 2ο επομένως αποκλείονται μέρη κορυφαία που έχουν τρελό ανταγωνισμό (MIT, UCLA, Harvard, Cambridge, Oxford κλπ): αυτά είναι για να πάρεις μόνο ένα prestigious πτυχίο και να επιστρέψεις Ελλάδα (λάθος κατά τη γνώμη μου το τελευταίο, τουλάχιστον τώρα).

Ε όχι και τρελό ανταγωνισμό το UCLA.

Για κανένα MFA σε screenwriting μπορεί.

Και πάλι επειδή δεν έχουν πολλοί τα μπικικίνια να πάνε απέναντι εκεί που παίζουν οι Τρώες. Όπου μαζεύει - hands down - τα πραγματικά valley girls.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom