Νέα

Mεταπτυχιακο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα graziano
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 100
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

πιπης___

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2013
Like
1
Πόντοι
16
δηλαδη ρε μορτη αμα δεν ειχα τελειωσει ενα ρημαδο πολυτεχνειο ποσο πι8ανοτητες 8α ειχα να βρω δουλεια??..-50%???τοτε γιατι βασανιζομουν τοσα χρονια??και δεν πηγαινα στη le monde που πηγε ενα φιαλρακι μου να γινει μαγειρας..
δηλαδη εσυ που εχεις παει στο αμερικα και εχεις τελειωσει και δουλευεις ευρωπη τι πτυχια εχεις??γιατι απο το υφος που τα γραφεις φαινεσαι να περνεις πανω απο 3000 ευρω το μηνα..και μπαινεις στο bourdela.tv ????τι να μας πεις δηλαδη οτι εισαι γαματος?καμια αξιοπρεπη προταση δεν μου ειπες?και στο κατω κατω εγω φταιω αν η μια απεργια ηταν καπακι στην αλλη,και εγω φταιω αν η σχολη ειναι μπουρδελο και δεν γουσταρα να περνω τα πενταρακια αβλεπει??και ναι τελειωσα με 7 φιλε..8α μου πεις σιγα αλλα το περιφανευομαι γιατι δεν εστησα ΚΟΛΟ που8ενα ουτε μουνι εχω να το δινω σε κα8ε γλιφτι κα8ηγητη
ΑΥΤΑ..

Διαβασε τον Ιεραποστολο και μην αντιδρας... και μονο που μπηκε στον κοπο να σου τα γραψει να τον ευχαριστεις
Θα πας σε δουλεια να δουλεψεις τσαμπα για να παρεις την εμπειρια...και δεν θα σου μιλανε καν
Χεστα τα Πολυτεχνεια τα Πανεπιστημια τα μεταπτυχιακα...εχουνε ξεφτυλιστει ολα ειδικα στον κλαδο που σπουδαζεις

Αν εχεις ακρες προχωρας...αν οχι την γαμησες !!!

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
δηλαδη ρε μορτη αμα δεν ειχα τελειωσει ενα ρημαδο πολυτεχνειο ποσο πι8ανοτητες 8α ειχα να βρω δουλεια??..-50%???τοτε γιατι βασανιζομουν τοσα χρονια??και δεν πηγαινα στη le monde που πηγε ενα φιαλρακι μου να γινει μαγειρας..
δηλαδη εσυ που εχεις παει στο αμερικα και εχεις τελειωσει και δουλευεις ευρωπη τι πτυχια εχεις??γιατι απο το υφος που τα γραφεις φαινεσαι να περνεις πανω απο 3000 ευρω το μηνα..και μπαινεις στο bourdela.tv ????τι να μας πεις δηλαδη οτι εισαι γαματος?καμια αξιοπρεπη προταση δεν μου ειπες?και στο κατω κατω εγω φταιω αν η μια απεργια ηταν καπακι στην αλλη,και εγω φταιω αν η σχολη ειναι μπουρδελο και δεν γουσταρα να περνω τα πενταρακια αβλεπει??και ναι τελειωσα με 7 φιλε..8α μου πεις σιγα αλλα το περιφανευομαι γιατι δεν εστησα ΚΟΛΟ που8ενα ουτε μουνι εχω να το δινω σε κα8ε γλιφτι κα8ηγητη
ΑΥΤΑ..

καλα του τα πες εχεις τσαγανο, αρα χαρακτηρα Αυτο ειναι ενα πρωτο καλο βήμα. Μην μασσας και προσπαθησε.

Εγγρ.
17 Μαΐ 2013
Κριτικές
3
Like
16
Πόντοι
16
Καμια πληροφόρηση για τεχνολογικό τομέα έχετε?
Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά για μεταπτυχιακό στην αγγλία σε ασύρματες και δορυφορικές τηλεπικοινωνίες.

TempT

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Like
6
Πόντοι
16
Σαν αρχιτεκτονας στην Ελλαδα 3 επιλογες εχεις

η θα βρεις κανενα γραφειο που κανει φαμπρικα νομιμοποιησεις αυθαιρετων και θα κανεις αυτο
η εχεις ακρες να μπεις σε καμια αρχιτεκτονικη ομαδα που γυροβολαει τους διαγωνισμους
η θα μαθεις να κανεις καλο εσπρεσσο να πας στα σταρμπακς

στο λεω χοντρα για να το χωνεψεις

μεταπτυχιακα στη Ρωσια χωρις να ξερεις Ρωσικα πως ακριβως θα κανεις? Και να ξερεις, οτι και να κανεις, οτι η Μοσχα ειναι 2 φορες ακριβοτερη απο την Αθηνα, αν υπολογιζεις να πας εκει με πακετο και να μαθεις Ρωσικα. Αλλα σαν προοπτικη εργασιας για τον κλαδο σου ειναι απο τα λιγα μερη στο κοσμο που εχουν ακομα κατασκευαστικο μπουμ

OP
OP
graziano

graziano

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Σαν αρχιτεκτονας στην Ελλαδα 3 επιλογες εχεις

η θα βρεις κανενα γραφειο που κανει φαμπρικα νομιμοποιησεις αυθαιρετων και θα κανεις αυτο
η εχεις ακρες να μπεις σε καμια αρχιτεκτονικη ομαδα που γυροβολαει τους διαγωνισμους
η θα μαθεις να κανεις καλο εσπρεσσο να πας στα σταρμπακς

στο λεω χοντρα για να το χονεψεις

μεταπτυχιακα στη Ρωσια χωρις να ξερεις Ρωσικα πως ακριβως θα κανεις? Και να ξερεις, οτι και να κανεις, οτι η Μοσχα ειναι 2 φορες ακριβοτερη απο την Αθηνα, αν υπολογιζεις να πας εκει με πακετο και να μαθεις Ρωσικα. Αλλα σαν προοπτικη εργασιας για τον κλαδο σου ειναι απο τα λιγα μερη στο κοσμο που εχουν ακομα κατασκευαστικο μπουμ
Να σου πω το εξης,εκανα απο τη σχολη ενα stage σε ενα γραφειο στην α8ηνα, αλλα δεν μα8αινεις τιποτα πιο πολυ εγω τους βοη8ησα παρα αυτοι εμενα
ενα μικρο πακετακι κανα 20000 εχω απο τα δικα εξτραδακια σε δουλιτσες που εκανα παραλληλα με τη σχολη μου,αλλα ελεγα αν τσονταρουν και κατι οι δικοι μου να παω καπου και να προχωρισω,κανοντας το μαστερ μου καμια δουλεια παρτ ταιμ παραλληλα για να μα8ω τη νοοτροπια,πως λειτουργει το συστημα και μολις τελειωσω να ψαξω για τον τομεα μου..
8εωρω απο αυτα που ξερω οτι το μεταπτυχιακο ειναι αυτο που ουσιαστικα σου βρισκει δουλεια και οχι το πτυχιο σου

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
Συνολική γνώμη για όλους τους προλαλήσαντες...
Ημουν Ελλάδα με στόχο ακαδημαϊκή 'καριέρα' τις εποχές που ακόμη γίνονταν διορισμοί. Γενικά, ας πούμε ότι δεν είχα κανένα βίσμα κι ότι προσπαθούσα να το αντισταθμίσω αυτό με πολλά αντικειμενικά προσόντα (πτυχίο, 2 μεταπτυχιακά, διδακτορικό >10 χρόνια εμπειρία, διεθνείς διακρίσεις κλπ).
Συμπεράσματα:
1) τα πτυχία δε σου φέρνουν δουλειά, ποτέ, ούτε προ κρίσης ούτε τώρα. Ξέρω ανθρώπους με 100 πτυχία που απλά δεν τους κόβει. Κι επειδή κάποιος αναφέρθηκε και πέρασα από εκεί κι έχω προσωπική γνώμη, ακόμη και στο Χάρβαρντ οι πιο πολύ είναι πλούσιοι που αντέχουν τα δίδακτρα. Υπάρχουν και κάποιες ιδιοφυίες αλλά είναι λίγες. Θέλει δουλειά, μυαλό και δημόσιες σχέσεις, με την καλή έννοια.
2) η κρίση είναι παγκόσμια: τα περί κρίσης του νότου και της Ευρώπης κλπ τα ακούω βερεσέ. Εχω γυρίσει όλες τις ηπείρους, για δουλειά και 'δημόσιες σχέσεις' τα τελευταία χρόνια και ΠΑΝΤΟΥ ζορίζονται. Απλά το ζόρι είναι διαφορετικό σε κάθε περίπτωση. Οπότε πρέπει όλοι να καταλάβουμε - ειδικά οι πιο νέοι - ότι θέλει υπομονή και αγώνα...πολύ!...
3) Εξαιτίας του παραπάνω, ο ανταγωνισμος είναι τρελός. Κανένας δε θα σου χαρίσει τίποτα, πόσο μάλλον λεφτά. Και μην ακούτε μόνο πόσα βγάζει ο Χ, Ψ γνωστός μου στην Αγγλία, Αμερική, Αυστραλία κλπ. Υπολογίστε και πόσο κοστίζει η ζωή εκεί. Ημουν Αγγλία κι έφυγα γιατί ήταν λίγα τα λεφτά. Γαλλία, Βέλγιο το ίδιο. Αμερική επίσης πλέον ζορίζεται. Αυστραλία είναι καλά, αλλά αναλογικά με το κόστος ζωής πάλι μόνο συγκεκριμένα επαγγέλματα καλοπερνάνε. Αλλες χώρες είναι που βρίσκεται το 'μέλλον'. Ναι, η Σιγκαπούρη είναι μια από αυτές. Αλλά μετά είναι και τι ζωή θες να ζήσεις. π.χ. στα ΗΑΕ δίνουν τρελά λεφτά, αλλά όντως είσαι σκλάβος...
4) Εξαιτίας των 2,3, αν κάποιος δε θέλει/μπορεί να είναι μεροκαματιάρης, εργάτης κλπ (δεν τους υποτιμώ, κι εγώ υπήρξα) ΠΡΕΠΕΙ να έχει εξειδίκευση, η οποία - καλώς ή κακώς - εκφράζεται με πτυχία, μεταπτυχιακά κλπ. Αν δεν τα έχεις, απλά ξεχνάς μεγάλους μισθούς στο εξωτερικό. Εκτός βέβαια αν κα΄ποιος είναι ιδιοφυία, οπότε τότε χρειάζεται απλά γνωριμίες.
5) ΔΕΝ τα παρατάμε. Το αντίθετο: καλώς ή κακώς ο καθένας έχει ξεκινήσει κάτι - εμπειρία, πτυχίο κλπ. Θέλουμε δε θέλουμε σε αυτό είμαστε τώρα καλύτεροι οπότε το αξιοποιούμε στο μέγιστο. Εκτός βέβαια αν κάποιος έχει κάποιο τρελό ταλέντο και μπορεί να τα οικονομήσει αξιοποιώντας αυτό.

...και πολλά άλλα...
όποιον μπορώ να βοηθήσω - γιατί δυστυχώς πολλοι είναι που φεύγουν πλέον - με χαρά μου να βοηθήσω όσο μπορώ...

πιπης___

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2013
Like
1
Πόντοι
16
Συνολική γνώμη για όλους τους προλαλήσαντες...
Ημουν Ελλάδα με στόχο ακαδημαϊκή 'καριέρα' τις εποχές που ακόμη γίνονταν διορισμοί. Γενικά, ας πούμε ότι δεν είχα κανένα βίσμα κι ότι προσπαθούσα να το αντισταθμίσω αυτό με πολλά αντικειμενικά προσόντα (πτυχίο, 2 μεταπτυχιακά, διδακτορικό >10 χρόνια εμπειρία, διεθνείς διακρίσεις κλπ).
Συμπεράσματα:
1) τα πτυχία δε σου φέρνουν δουλειά, ποτέ, ούτε προ κρίσης ούτε τώρα. Ξέρω ανθρώπους με 100 πτυχία που απλά δεν τους κόβει. Κι επειδή κάποιος αναφέρθηκε και πέρασα από εκεί κι έχω προσωπική γνώμη, ακόμη και στο Χάρβαρντ οι πιο πολύ είναι πλούσιοι που αντέχουν τα δίδακτρα. Υπάρχουν και κάποιες ιδιοφυίες αλλά είναι λίγες. Θέλει δουλειά, μυαλό και δημόσιες σχέσεις, με την καλή έννοια.
2) η κρίση είναι παγκόσμια: τα περί κρίσης του νότου και της Ευρώπης κλπ τα ακούω βερεσέ. Εχω γυρίσει όλες τις ηπείρους, για δουλειά και 'δημόσιες σχέσεις' τα τελευταία χρόνια και ΠΑΝΤΟΥ ζορίζονται. Απλά το ζόρι είναι διαφορετικό σε κάθε περίπτωση. Οπότε πρέπει όλοι να καταλάβουμε - ειδικά οι πιο νέοι - ότι θέλει υπομονή και αγώνα...πολύ!...
3) Εξαιτίας του παραπάνω, ο ανταγωνισμος είναι τρελός. Κανένας δε θα σου χαρίσει τίποτα, πόσο μάλλον λεφτά. Και μην ακούτε μόνο πόσα βγάζει ο Χ, Ψ γνωστός μου στην Αγγλία, Αμερική, Αυστραλία κλπ. Υπολογίστε και πόσο κοστίζει η ζωή εκεί. Ημουν Αγγλία κι έφυγα γιατί ήταν λίγα τα λεφτά. Γαλλία, Βέλγιο το ίδιο. Αμερική επίσης πλέον ζορίζεται. Αυστραλία είναι καλά, αλλά αναλογικά με το κόστος ζωής πάλι μόνο συγκεκριμένα επαγγέλματα καλοπερνάνε. Αλλες χώρες είναι που βρίσκεται το 'μέλλον'. Ναι, η Σιγκαπούρη είναι μια από αυτές. Αλλά μετά είναι και τι ζωή θες να ζήσεις. π.χ. στα ΗΑΕ δίνουν τρελά λεφτά, αλλά όντως είσαι σκλάβος...
4) Εξαιτίας των 2,3, αν κάποιος δε θέλει/μπορεί να είναι μεροκαματιάρης, εργάτης κλπ (δεν τους υποτιμώ, κι εγώ υπήρξα) ΠΡΕΠΕΙ να έχει εξειδίκευση, η οποία - καλώς ή κακώς - εκφράζεται με πτυχία, μεταπτυχιακά κλπ. Αν δεν τα έχεις, απλά ξεχνάς μεγάλους μισθούς στο εξωτερικό. Εκτός βέβαια αν κα΄ποιος είναι ιδιοφυία, οπότε τότε χρειάζεται απλά γνωριμίες.
5) ΔΕΝ τα παρατάμε. Το αντίθετο: καλώς ή κακώς ο καθένας έχει ξεκινήσει κάτι - εμπειρία, πτυχίο κλπ. Θέλουμε δε θέλουμε σε αυτό είμαστε τώρα καλύτεροι οπότε το αξιοποιούμε στο μέγιστο. Εκτός βέβαια αν κάποιος έχει κάποιο τρελό ταλέντο και μπορεί να τα οικονομήσει αξιοποιώντας αυτό.

...και πολλά άλλα...
όποιον μπορώ να βοηθήσω - γιατί δυστυχώς πολλοι είναι που φεύγουν πλέον - με χαρά μου να βοηθήσω όσο μπορώ...

Και γιατι ρε συ τυπε δεν διοριστηκες με τοσα πτυχια σε καμια τεχνικη υπηρεσια στο Δημοσιο ?
Να κονομας μισθο μονιμο
Να δουλευεις απογευματινες ωρες με σφραγιδες αλλου
Να παιρνεις τις μιζες σου, τα μαυρα σου, να κανεις τις εργολαβικες σου συμφωνιες
Να σου πληρωνουν τις ασφαλιστικες εισφορες
Να γλυτωσεις τα χαρατσια στα πτυχια σου

Και ολα αυτα στο γραφειακι σου που θα το πληρωνει το κρατος ομορφα και ωραια ?
Κατα τα αλλα σχολιαζεις τους φοιτητες του Χαρβαρντ

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
Και γιατι ρε συ τυπε δεν διοριστηκες με τοσα πτυχια σε καμια τεχνικη υπηρεσια στο Δημοσιο ?
Να κονομας μισθο μονιμο
Να δουλευεις απογευματινες ωρες με σφραγιδες αλλου
Να παιρνεις τις μιζες σου, τα μαυρα σου, να κανεις τις εργολαβικες σου συμφωνιες
Να σου πληρωνουν τις ασφαλιστικες εισφορες
Να γλυτωσεις τα χαρατσια στα πτυχια σου

Και ολα αυτα στο γραφειακι σου που θα το πληρωνεις το κρατος ομορφα και ωραια ?
Θα μπορούσα να σου δώσω πολλές απαντήσεις, αλλά η βασική είναι μία:
ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ! δε με ενδιέφερε να 'βολευτώ' στο δημόσιο, να την 'αράξω' σε μια υπηρεσία ή στο πανεπιστήμιο και να 'κονομάω μαύρα'. Γι' αυτό και τώρα έχω το δικαίωμα α) να τα χώνω σε όσους το κάνανε και το κάνουν ακόμη, β) απλά να φύγω από την Ελλάδα.
Αλήθεια γιατί τόση 'αγάπη' στο Χάρβαρντ;

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
και βασικά δε 'σχολιάζω' τους φοιτητές/καθηγητές του Χάρβαρντ: όπως και σε πολλά άλλα διάσημα πανεπιστήμια του κόσμου, Αμερικής, Αγγλίας, Αυστραλίας κλπ, το βασικό ζητούμενο είναι να αντέχει η τσέπη σου τα δίδακτρα κι όχι - όπως πιστεύουν οι περισσότεροι - να είσαι διάνοια. Εχω φίλους από το Χάρβαρντ και όλοι μια χαρά παιδιά είναι... Από την άλλη μεριά όμως δε μου λέει τίποτα που ο Παπανδρεου τζούνιορ πέρασε, ως επισκέπτης καθηγητής, από το Χάρβαρντ... Ο νοών νοείτο...

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
πιστεύεις dthanε , ότι η ανέλιξη στο πνευματικό επίπεδο
είναι μονοπώλιο μιας έγγραφης επιβεβαίωσης και πιστοποίησης
απο την κοινωνία , με την μορφή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού
ή μπορεί να υπάρξει και ανεξάρτητα αυτής ?

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
φυσικά και ΔΕ χρειάζεται πτυχίο, μεταπτυχιακό κλπ! Αντίθετα μάλιστα, πιστεύω ότι όσο περισσότερα πτυχία έχει κάποιος τόσο λιγότερα αναπτύσσεται πνευματικά. Για ένα λόγο: γιατί πλέον πιστεύει ότι τα ξέρει όλα!...  ;)

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1

+ το ότι μπορώ να διηγηθώ πολλές ιστορίες για το πως πολλοί πήραν τα πτυχία τους, τα μεταπτυχιακά τους, πως έγιναν καθηγητές κλπ κλπ. Ούτε οι μισοί δεν τα αξίζουν...

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
φυσικά και ΔΕ χρειάζεται πτυχίο, μεταπτυχιακό κλπ! Αντίθετα μάλιστα, πιστεύω ότι όσο περισσότερα πτυχία έχει κάποιος τόσο λιγότερα αναπτύσσεται πνευματικά. Για ένα λόγο: γιατί πλέον πιστεύει ότι τα ξέρει όλα!...  ;)

...ενώ στην ουσία είναι απλά προσαρμοσμένος ως προς τα κριτήρια που του έχουν θέσει αυτοί που του έχουν δώσει
τις έγγραφες πιστοποιήσεις τους τίτλους κτλ κτλ κτλ

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
...ενώ στην ουσία είναι απλά προσαρμοσμένος ως προς τα κριτήρια που του έχουν θέσει αυτοί που του έχουν δώσει
τις έγγραφες πιστοποιήσεις τους τίτλους κτλ κτλ κτλ
όντως! άλλωστε αυτό ο ρίζει η αγορά εργασίας γενικά: προσαρμόζεσαι στα δεδομένα της ζήτησης, όχι σε αυτά που θες, σου ταιριάζουν, θα σε κάνουν καλύτερο κλπ. Προσαρμόζεις το χαρακτήρα, τα προσόντα σου κλπ στο τι ορίζει ο εκάστοτε εργοδότης. Κι όσο πιο ευπροσάρμοστος είναι κανείς, τόσο πιο καλός υπάλληλος είναι. Και στην περίοδο της κρίσης, επιβιώνει ο πιο ευπροσάρμοστος - σαν τις κατσαρίδες - όχι ο πιο έξυπνος, ή πιο δυνατός κλπ. Δε το λέω εγώ, ο Δαρβίνος το λέει

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
όντως! άλλωστε αυτό ο ρίζει η αγορά εργασίας γενικά: προσαρμόζεσαι στα δεδομένα της ζήτησης, όχι σε αυτά που θες, σου ταιριάζουν, θα σε κάνουν καλύτερο κλπ. Προσαρμόζεις το χαρακτήρα, τα προσόντα σου κλπ στο τι ορίζει ο εκάστοτε εργοδότης. Κι όσο πιο ευπροσάρμοστος είναι κανείς, τόσο πιο καλός υπάλληλος είναι. Και στην περίοδο της κρίσης, επιβιώνει ο πιο ευπροσάρμοστος - σαν τις κατσαρίδες - όχι ο πιο έξυπνος, ή πιο δυνατός κλπ. Δε το λέω εγώ, ο Δαρβίνος το λέει
επιβιώνει αλλά δεν ζεί
μπορεί να είσαι προσαρμοσμένος πλήρως ως προς τα κριτήρια που σου βάζει ένα σύστημα
τόσο που τα "θέλω σου" και η σκέψη σου να είναι αυτό το σύστημα, και να μην ζείς
ώς αυτόνομη/ανεξάρτητη οντότητα , απλά να είσαι ένα άτομο της κοινωνίας σου και απλά να υπάρχεις ετεροαναφερόμενος...

αγαπώ πάρα πολύ  :humpleg: την κοινωνία και τα άτομά της  :humpleg:

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
επιβιώνει αλλά δεν ζεί
μπορεί να είσαι προσαρμοσμένος πλήρως ως προς τα κριτήρια που σου βάζει ένα σύστημα
τόσο που τα "θέλω σου" και η σκέψη σου να είναι αυτό το σύστημα, και να μην ζείς
ώς αυτόνομη/ανεξάρτητη οντότητα , απλά να είσαι ένα άτομο της κοινωνίας σου και απλά να υπάρχεις ετεροαναφερόμενος...

αγαπώ πάρα πολύ  :humpleg: την κοινωνία και τα άτομά της  :humpleg:
μεγάλη συζήτηση αυτή και θα χαλάσουμε το νήμα...
όσο για την κοινωνία και τα άτομά της, κρίνε από την Ελλάδα του 2014...
Συμφωνούμε νομίζω...

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
και βασικά δε 'σχολιάζω' τους φοιτητές/καθηγητές του Χάρβαρντ: όπως και σε πολλά άλλα διάσημα πανεπιστήμια του κόσμου, Αμερικής, Αγγλίας, Αυστραλίας κλπ, το βασικό ζητούμενο είναι να αντέχει η τσέπη σου τα δίδακτρα κι όχι - όπως πιστεύουν οι περισσότεροι - να είσαι διάνοια. Εχω φίλους από το Χάρβαρντ και όλοι μια χαρά παιδιά είναι... Από την άλλη μεριά όμως δε μου λέει τίποτα που ο Παπανδρεου τζούνιορ πέρασε, ως επισκέπτης καθηγητής, από το Χάρβαρντ... Ο νοών νοείτο...

στα ελιτιστικα πανεπιστημια - χαρβαρτ, μιτ, γειλ, κλπ - το μιξ των φοιτητων ειναι ενα κοκτειλ. 40-60% ειναι τα πρωτα μυαλα με τα ψηλα GCE, GMAT κλπ. ο αφρος. τα υπολοιπα ποσοστα καλύπτουν γονους οικογενειων, σπονσορες, αθλητες με ιδιαιτερες ικανοτητες, και επιλεγμενους ΄'εταιρικους'' υποψηφιους. Παντα εχουν σε αρμονια μυαλα, lobbying και αγορά.

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
μεγάλη συζήτηση αυτή και θα χαλάσουμε το νήμα...
όσο για την κοινωνία και τα άτομά της, κρίνε από την Ελλάδα του 2014...
Συμφωνούμε νομίζω...
οκ ,συμφωνώ, δεν συνεχίζω άλλο για να μην χαλάσουμε το νήμα...

το θέμα (σας) λοιπόν είναι, η έγγραφη πιστοποίηση
της προσαρμογής των ατόμων σε κάποια κριτήρια
μετά το πρώτο χαρτί, προς εύρεση καλύτερης δουλείας
για κατανάλωση περισσότερων μαρκών στο κοινωνικό
Luna park.

χάρηκα για την συνομιλία dthane ;)

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
οκ ,συμφωνώ, δεν συνεχίζω άλλο για να μην χαλάσουμε το νήμα...

το θέμα (σας) λοιπόν είναι, η έγγραφη πιστοποίηση
της προσαρμογής των ατόμων σε κάποια κριτήρια
μετά το πρώτο χαρτί, προς εύρεση καλύτερης δουλείας
για κατανάλωση περισσότερων μαρκών στο κοινωνικό
Luna park.

χάρηκα για την συνομιλία dthane ;)
βασικά, εγώ νομίζω ότι του θέμα (τους) είναι να βρουν δουλειά...  :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom