Νέα

ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ στο εξωτερικο .!γνωμες ιδεες τι χρειαζεσαι και που ?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα thomas115656
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 277
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

filos78

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
11
Like
1.854
Πόντοι
5.975
αν ειναι ψαροχωρι η αλτα οκ,εγω την γνωμη λεω,το που πηγα να μεινω ειναι καθαρα προσωπικη επιλογη για να εχω λιγοτερο ανταγωνισμο
και εμενα φιλε μου αρεση η ηρεμια,αμα ειχες μεγαλωσει στα πατησια μεσα στο γκριζο και στην φασαρια,για μενα ειναι παραδεισος,
τωρα ειπα και για καποια σαιτ αν θελει καποιος να βρει,επεισης και το τρομσο ειναι καλη πολη,μεγαλη πολη,.
οσο για τις σπουδες το ειδαμε και αυτο,γεμισαμε με σπουδες και δενε χουμε τεχνιτες σαν χωρα,ολα πρεπει να μοιραζονται
και για τελος θα πω,οτι χαρη στο ψαροχωρι οπως το λες εχω χρημματα να βοηθαω την μανα μου που παιρνει 178 ευρω τον μηνα και θα βγαλω
και μια πολυ καλη συνταξη να ερθω στην ελλαδα.εχω επισης μια καλη υγεια αμα μου τυχει κατι.αυτα απο το ψαροχωρι , επισης
απο το ψαροχωρι που λες εχω κανει ενα σωρο ταξιδια εξωτερικο στις 2 μηνες που δικαιουμαι αδεια μια μετα αποδοχων και μια χωρις
αυτα και god natt
God natt vennen mi!

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
αν ειναι ψαροχωρι η αλτα οκ,εγω την γνωμη λεω,το που πηγα να μεινω ειναι καθαρα προσωπικη επιλογη για να εχω λιγοτερο ανταγωνισμο
και εμενα φιλε μου αρεση η ηρεμια,αμα ειχες μεγαλωσει στα πατησια μεσα στο γκριζο και στην φασαρια,για μενα ειναι παραδεισος,
τωρα ειπα και για καποια σαιτ αν θελει καποιος να βρει,επεισης και το τρομσο ειναι καλη πολη,μεγαλη πολη,.
οσο για τις σπουδες το ειδαμε και αυτο,γεμισαμε με σπουδες και δενε χουμε τεχνιτες σαν χωρα,ολα πρεπει να μοιραζονται
και για τελος θα πω,οτι χαρη στο ψαροχωρι οπως το λες εχω χρημματα να βοηθαω την μανα μου που παιρνει 178 ευρω τον μηνα και θα βγαλω
και μια πολυ καλη συνταξη να ερθω στην ελλαδα.εχω επισης μια καλη υγεια αμα μου τυχει κατι.αυτα απο το ψαροχωρι , επισης
απο το ψαροχωρι που λες εχω κανει ενα σωρο ταξιδια εξωτερικο στις 2 μηνες που δικαιουμαι αδεια μια μετα αποδοχων και μια χωρις
αυτα και god natt

Τύπε συγγνώμη αν σε έθιξα, εφόσον εσύ περνάς καλά όλα ΟΚ, ο καθένας όπως τη βρίσκει. Απλά να τα παρουσιάζουμε όλα ισορροπημένα, ε δεν είναι και οτι καλύτερο η περιοχή, ερημιά είναι...

Μπράβο και μαγκιά σου που βοηθάς τη μάνα σου. Καληνύχτα και σε σένα.

filos78

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
11
Like
1.854
Πόντοι
5.975
Εγώ πιστεύω ότι το σημαντικότερο είναι τι ειδους προτεραιότητες θέτει ο καθένας για τη ζωή του, γεγονός καθαρά υποκειμενικό όπως υποκειμενικά είναι και τα post (και οι κριτικές) που κάνουμε.  :hi:

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Παρεπιπτόντως, μιας και το θέμα μιλάει για μεταναστευση, θα με ενδιέφεραν πληροφορίες για ΗΠΑ (δυτική ακτή) και Σιγκαπούρη. Τι παίζει με καθημερινότητα, κόστος ζωής, περίθαλψη, κτλ...

χρηστος1011

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2013
Like
2.614
Πόντοι
606
μαν εκει στην αλτα εχει προποτζηδικα?

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
τυποι το πιο σημαντικο δεν ειπατε,στο εξωτερικο εχει μπουρδελακια στουντιο κ πιατσες?  :S :S :S :S

filos78

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
11
Like
1.854
Πόντοι
5.975

bak14

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2011
Κριτικές
10
Like
2
Πόντοι
231
μου,σου γραφουν ολες ο γραμματικες.που σκατα βρηκες τα με,σε?
ΒΟΥΛΓΑΡΟΣΚΟΠΙΑΝΟΣ εισαι?

μπηκες να γραψεις τη μαλακια σου, μπραβο.. αντε τραβα ψοφα τωρα πουτανογεννημα

paraxenos

Μέλος
Εγγρ.
27 Οκτ 2005
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
μου,σου γραφουν ολες ο γραμματικες.που σκατα βρηκες τα με,σε?
ΒΟΥΛΓΑΡΟΣΚΟΠΙΑΝΟΣ εισαι?
τα λλλιιιι και τα νννιιιι εσυ στο βλαχοχωρι σου απο πιο λεξικο τα εμαθες ρε τρακτεροκουδουνοβλαχε;

foreigner

Μέλος
Εγγρ.
20 Νοε 2009
Like
6
Πόντοι
0
Καλημέρα σε όλους,

Όντως το να φύγεις εκτός Ελλάδος είναι κάτι το οποίο δεν μπορείς να το κάνεις "εν βρασμό", μιας και χρειάζεται προετοιμασία καθώς και κάποια σχετική γνώση του τι θέλεις να κάνεις, που θες να πας αλλά και κάποια χρήματα στην άκρη για να μπορέσεις να επιζήσεις έως βρεις εργασία.

Το να πας σε μια άλλη χώρα της ΕΕ, δεν είναι καθόλου δύσκολο, αλλά μην νομίσετε ότι μπορείτε να μείνετε επ' αόριστο. Στις περισσότερες περιπτώσεις έχετε 3 μήνες έως ότου βρείτε εργασία και έτσι να κάνετε τα χαρτιά σας για να γίνετε μόνιμος κάτοικος αυτής της χώρας. Σε περίπτωση που πιστοποιήσουν ότι είσαστε άνω των 3 μηνών και δεν έχετε δηλωθεί, τότε πολύ πιθανό να υπάρξει πρόστιμο ή κάποια άλλη ποινή.

Φτάνοντας στον προορισμό σας, καλό θα ήταν να αφήσετε πίσω σας την νοοτροπία του "Οι Έλληνες σας δώσαμε τη Δημοκρατία και τους Ολυμπιακούς κλπ κλπ κλπ". Είμαστε εν δυνάμει οικονομικοί μετανάστες και για όσους έχουν κοντή μνήμη, θα σας προσκαλούσα να θυμηθείτε τις εκφράσεις που χρησιμοποιούσαμε πριν μερικά χρόνια για τους βορειοδυτικούς γείτονές μας, που ερχόντουσαν στην Ελλάδα ως οικονομικοί μετανάστες. Με έχουν ρωτήσει πολλές φορές "μα γιατί αφού ισχυρίζεστε ότι δώσατε τα φώτα του πολιτισμού και της δημοκρατίας στον κόσμο, εσείς δεν κρατήσατε καθόλου"; Απλά χαμογελώ και προχωράω παρακάτω.

Για τους περισσότερους Ευρωπαίους, αυτή τη στιγμή είμαστε μία βδέλλα (ένεκα των μέσων μαζικής ενημέρωσης που ζούνε από τέτοιες εντάσεις) η οποία ρουφάει τα χρήματα που έχουν οι ίδιοι πληρώσει ως φόρους στην πατρίδα τους. Δε συμφωνώ απαραίτητα με αυτή τη δήλωση, αλλά απλά να είσαστε προετοιμασμένοι.

Τέλος, μία καλή βάση για να μπορέσετε να κάνετε κάποια σύγκριση για το κόστος ζωής αλλά και την ποιότητα ζωής σε κάποια άλλη πόλη, θα σας πρότεινα το .

Το τι μπορείς να κάνεις και που μπορείς να φτάσεις το καθορίζεις μονάχα εσύ. Δοκιμάστε τη ζωή στο εξωτερικό, στη χειρότερη περίπτωση θα πείτε ότι το προσπαθήσατε αλλά δε ευδοκίμησε, παρά να λέτε σε φίλους και παρέες "αν είχα πάει έξω ρε συ, θα ήμουν τώρα...."  

Καλημέρα και καλή συνέχεια.

filos78

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
11
Like
1.854
Πόντοι
5.975
Καλημέρα σε όλους,

Όντως το να φύγεις εκτός Ελλάδος είναι κάτι το οποίο δεν μπορείς να το κάνεις "εν βρασμό", μιας και χρειάζεται προετοιμασία καθώς και κάποια σχετική γνώση του τι θέλεις να κάνεις, που θες να πας αλλά και κάποια χρήματα στην άκρη για να μπορέσεις να επιζήσεις έως βρεις εργασία.

Το να πας σε μια άλλη χώρα της ΕΕ, δεν είναι καθόλου δύσκολο, αλλά μην νομίσετε ότι μπορείτε να μείνετε επ' αόριστο. Στις περισσότερες περιπτώσεις έχετε 3 μήνες έως ότου βρείτε εργασία και έτσι να κάνετε τα χαρτιά σας για να γίνετε μόνιμος κάτοικος αυτής της χώρας. Σε περίπτωση που πιστοποιήσουν ότι είσαστε άνω των 3 μηνών και δεν έχετε δηλωθεί, τότε πολύ πιθανό να υπάρξει πρόστιμο ή κάποια άλλη ποινή.

Φτάνοντας στον προορισμό σας, καλό θα ήταν να αφήσετε πίσω σας την νοοτροπία του "Οι Έλληνες σας δώσαμε τη Δημοκρατία και τους Ολυμπιακούς κλπ κλπ κλπ". Είμαστε εν δυνάμει οικονομικοί μετανάστες και για όσους έχουν κοντή μνήμη, θα σας προσκαλούσα να θυμηθείτε τις εκφράσεις που χρησιμοποιούσαμε πριν μερικά χρόνια για τους βορειοδυτικούς γείτονές μας, που ερχόντουσαν στην Ελλάδα ως οικονομικοί μετανάστες. Με έχουν ρωτήσει πολλές φορές "μα γιατί αφού ισχυρίζεστε ότι δώσατε τα φώτα του πολιτισμού και της δημοκρατίας στον κόσμο, εσείς δεν κρατήσατε καθόλου"; Απλά χαμογελώ και προχωράω παρακάτω.

Για τους περισσότερους Ευρωπαίους, αυτή τη στιγμή είμαστε μία βδέλλα (ένεκα των μέσων μαζικής ενημέρωσης που ζούνε από τέτοιες εντάσεις) η οποία ρουφάει τα χρήματα που έχουν οι ίδιοι πληρώσει ως φόρους στην πατρίδα τους. Δε συμφωνώ απαραίτητα με αυτή τη δήλωση, αλλά απλά να είσαστε προετοιμασμένοι.

Τέλος, μία καλή βάση για να μπορέσετε να κάνετε κάποια σύγκριση για το κόστος ζωής αλλά και την ποιότητα ζωής σε κάποια άλλη πόλη, θα σας πρότεινα το .

Το τι μπορείς να κάνεις και που μπορείς να φτάσεις το καθορίζεις μονάχα εσύ. Δοκιμάστε τη ζωή στο εξωτερικό, στη χειρότερη περίπτωση θα πείτε ότι το προσπαθήσατε αλλά δε ευδοκίμησε, παρά να λέτε σε φίλους και παρέες "αν είχα πάει έξω ρε συ, θα ήμουν τώρα...." 

Άκρως εύστοχο και κατατοπιστικό post για κάθε ενδιαφερόμενο!  :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

neopas123

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαΐ 2015
Like
6
Πόντοι
1
Καλημέρα σε όλους,

+!.Προφανώς ο καθένας τα βλέπει από διαφορετική σκοπιά αλλά όταν ακούω νέους ανθρώπους να μου λένε και πως να πάμε στο εξωτερικό και τι θα συναντήσουμε κτλ. τρελαίνομαι.Τίποτα δεν είναι εύκολο.Αλλά ρε πούστη μου κάποιοι άνθρωποι απλά είναι βολεμένοι και δεν έχουν ιδέα τι πρόκειται να συμβεί.Βολεμένοι γιατί μένουν με τους δικούς τους και δεν πληρώνουν σχεδόν τίποτα αλλά από την άλλη δεν βλέπουν τι έρχεται.Πρώτον ηλικιακά να το πάρουμε οι περισσότεροι γονείς των ανθρώπων στην ηλικία μου (25-30) είναι 50-60 κάτι.Σε 10-15 χρόνια πολλοί απο αυτούς δεν θα ζούνε και ακόμα καν αν ζούνε τα εισοδήματα και αυτών μειώνονται χρόνο με το χρόνο.Άντε λοιπόν σε 10-15 χρόνια που ο σημερινός νέος θα είναι 40-45 να βγει στην σέντρα και να προσπαθεί να ζήσει τον εαυτό του.Και φυσικά δεν συζητάω για συντάξεις και μαλακίες.Οι περισσότεροι στην ηλικία μου είναι συμβιβασμένοι με την ιδέα ότι δεν πρόκειται να πάρουν σύνταξη.Τίποτα λοιπόν δεν είναι εύκολο.Η μετανάστευση στο εξωτερικό προφανώς και δεν είναι πανάκεια.Αλλά με τα σημερινά δεδομένα και αυτά που θα έρθουν είναι μια σοβαρή εναλλακτική και η οποία κατά την άποψη μου έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας από αυτές που έχεις αν μείνεις εδώ.Το πόσες έχεις εξαρτάται α)από τις δικές σου δυνατότητες β)από το τι θέλεις στη ζωή σου.

Πάντως το ότι υπάρχει αυτό το ρημαδο-internet και μπορείς να βρεις πληροφορίες είναι πολύ σημαντικό.Έστω και αν ο καθένας γράφει το μακρύ του και το κοντό του.Για σκεφτείτε πόσο δύσκολο ήταν για κάποιον πριν από 15-20 χρόνια (δεν πάω καν πιο πίσω π.χ δεκαετίες 60-70) που το internet δεν ήταν τόσο διαδεδομένο,να βρει τέτοιου είδους πληροφορίες.Το site που αναφέρεις και το είχα γράψει και στην προηγούμενη απάντηση μου είναι ένα εργαλείο.Προσωπικά έχω τσεκάρει 2 πόλεις και οι τιμές που αναφέρει όντως ισχύουν γιατί τις διασταύρωσα με ανθρώπους που μένουν εκεί.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom