Διαγραμμένο μέλος 129170
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 13 Ιουν 2012
- Κριτικές
- 8
- Like
- 7.313
- Πόντοι
- 2.636
η αρχή είναι το ήμισυ του παντός οπως λένε. Έβγαλες λοιπον εισιτήριο προσγειωθηκες.και μετά τί; είπες γεια σας ηρθα;που έμεινες μολις εφτασες τα ξενοδοχεία είναι ακριβα.πρέπει να κουβαλα καποιοος πολυ χρημ για να μεινει ξενοδοχείο για μηνες.βρηκες φτηνο καταλυμα;αν ναι πως που;και πως βρήκες δουλειά χωρίς να ξέρεις χριστό γερμανικα;πως ήξερες που να ψαξεις;κάποιος πρέπει να σε περίμενε και σε βοήθησε.
Ταξίδια έχω κάνει πολλά,σε τρείς ηπείρους και με την μηχανή μου.Οπότε ταξίδεψα μ αυτήν και όχι με αεροπλάνο.
Πιο πάτο δεν είχα πιάσει για τα δεδομένα μου και έτσι εξαφανίστηκα.Πίστεψα στον εαυτό μου και στο ότι θα τα
καταφέρω,αν περίμενα όλα να τα λύσω μέσω ίντερνετ απ τον καναπέ του σπιτιού μου (όχι ότι δεν γίνεται για κάποιους)
θα μουν ακόμη εδώ βαλτωμένος.
Κατ αρχάς επέλεξα μια πόλη που θα μου παρείχε την φθηνότερη διαβίωση (Βερολίνο) και όχι την ακριβότερη (Κεντρική-Νότια Γερμανία)
Είχα τσεκάρει στο gps τα φθηνότερα χόστελ.Έμεινα σ αυτό που βρήκα διαθέσιμο,τον χειμώνα είναι χαμηλή σαιζόν και έτσι πλήρωνα
σε ένα 10 ντορμ δωμάτιο 10 ευρώ το κρεβάτι μου.
Αμέσως δεν έχασα χρόνο και έπιασα ένα σχολείο (δεν έχουν φροντιστήριο στο λεξιλόγιό τους) και αμέσως ξεκίνησα την γλώσσα.
Γνώρισα στο χόστελ μια Αργεντίνα και μου είπε ψάχνουν στο φμπου των Ισπανόφωνων Ηλεκτρολόγο.Μαύρος χωρίς χαρτιά.Δούλεψα
εκεί 6 βδομάδες και ο αφεντικός με έδινε πότε 100 πότε 120 τη βδομάδα,ανάλογα τις καύλες,λίγες ώρες βέβαια λόγω του σχολείου
που πήγαινα.Εκεί έκανα κάτι σαν κονβερσέισον στα Γερμανίκα,με ανέβασε πολύ.Βέβαια σταμάτησα τη δουλειά και έκτοτε δεν δουλεύω.
Η ζωή μου εδώ κοστίζει κατά μέσο όρο 700 ευρά το μήνα.Σε όλα τα παιδιά έλεγα (μετά το έκοψα,ένοιωθα γκρινιάρης) ψάχνω δωμάτιο.
Στον μήνα έφυγα απ το χόστελ και έμεινα σε ένα σπίτι - δωμάτιο 2,5 βδομάδες για 13 ευρώ τη μέρα,συνέχισα μια βδομάδα ξανά σε χόστελ
και πήγα σε δωμάτιο συμμαθήτριας,μιας που η ίδια είχε φύγει.
Αυτό που έγραψε ένας καυλιάρης παραπάνω για διαβίωση με γυναίκα συμφωνώ και επ αυξάνω.Το τρίχα είχε όλος ο τόπος,σαν γατί και το τι
βρώμα είχε ο νεροχύτης,δεν περιγράφεται.Για πούτσα ούτε λόγος.Βέβαια γκαντέμης ήμουν και στην Ελλάδα,οπότε δεν μου κακοφαίνεται,ίσα
ίσα εδώ ελπίζω να βρώ καμμιά ψώλα ίσα να το βρέχω,δεν θέλω παντρειές.
Τέλος,με θεωρώ κωλόφαρδο,για το δωμάτιο που μένω,200 ευρώ και μένω με την ιδιοκτήτρια,μια 60άρα τύπισα που 3 μήνες που μένω
μαζί της τα πάμε καλά και με βοηθάει σε ότι της ζητήσω.Όπως πχ να ανοίξω ον λάιν μπανκινκ.Δημαρχεία και όλα μόνος μου τα κάνω
και μπορώ και τα καταφέρνω μετά από 5 μήνες που μιλάω και ζώ στη Γερμανία.
Περιμένω να τελειώσω το σχολείο,σε κάνα τρίμηνο,για να αποροφηθώ σε κάποια δουλειά σαν ηλεκτρολόγος με 15 ετή προϋπηρεσία και γνώστης
Γερμανικών ώστε να πάρω τα νόμιμα,κοντά στο 2000 μικτά το μήνα.
Όσο για την ζωή κλαρίνα και μπουζούκια,περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.Στα 37 που κοντεύω,δεν με φαντάστηκα άνεργο αλλά να μην μου λείπουν
τα παραδοσιακά κλαρίνα