Νέα

ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ στο εξωτερικο .!γνωμες ιδεες τι χρειαζεσαι και που ?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα thomas115656
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 277
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
η αρχή είναι το ήμισυ του παντός οπως λένε. Έβγαλες λοιπον εισιτήριο προσγειωθηκες.και μετά τί; είπες γεια σας ηρθα;που έμεινες μολις εφτασες τα ξενοδοχεία είναι ακριβα.πρέπει να κουβαλα καποιοος πολυ χρημ για να μεινει ξενοδοχείο  για μηνες.βρηκες φτηνο καταλυμα;αν ναι πως που;και πως βρήκες δουλειά χωρίς να ξέρεις χριστό γερμανικα;πως ήξερες που να ψαξεις;κάποιος πρέπει να σε περίμενε και σε βοήθησε.

Ταξίδια έχω κάνει πολλά,σε τρείς ηπείρους και με την μηχανή μου.Οπότε ταξίδεψα μ αυτήν και όχι με αεροπλάνο.
Πιο πάτο δεν είχα πιάσει για τα δεδομένα μου και έτσι εξαφανίστηκα.Πίστεψα στον εαυτό μου και στο ότι θα τα
καταφέρω,αν περίμενα όλα να τα λύσω μέσω ίντερνετ απ τον καναπέ του σπιτιού μου (όχι ότι δεν γίνεται για κάποιους)
θα μουν ακόμη εδώ βαλτωμένος.

Κατ αρχάς επέλεξα μια πόλη που θα μου παρείχε την φθηνότερη διαβίωση (Βερολίνο) και όχι την ακριβότερη (Κεντρική-Νότια Γερμανία)
Είχα τσεκάρει στο gps τα φθηνότερα χόστελ.Έμεινα σ αυτό που βρήκα διαθέσιμο,τον χειμώνα είναι χαμηλή σαιζόν και έτσι πλήρωνα
σε ένα 10 ντορμ δωμάτιο 10 ευρώ το κρεβάτι μου.

Αμέσως δεν έχασα χρόνο και έπιασα ένα σχολείο (δεν έχουν φροντιστήριο στο λεξιλόγιό τους) και αμέσως ξεκίνησα την γλώσσα.
Γνώρισα στο χόστελ μια Αργεντίνα και μου είπε ψάχνουν στο φμπου των Ισπανόφωνων Ηλεκτρολόγο.Μαύρος χωρίς χαρτιά.Δούλεψα
εκεί 6 βδομάδες και ο αφεντικός με έδινε πότε 100 πότε 120 τη βδομάδα,ανάλογα τις καύλες,λίγες ώρες βέβαια λόγω του σχολείου
που πήγαινα.Εκεί έκανα κάτι σαν κονβερσέισον στα Γερμανίκα,με ανέβασε πολύ.Βέβαια σταμάτησα τη δουλειά και έκτοτε δεν δουλεύω.

Η ζωή μου εδώ κοστίζει κατά μέσο όρο 700 ευρά το μήνα.Σε όλα τα παιδιά έλεγα (μετά το έκοψα,ένοιωθα γκρινιάρης) ψάχνω δωμάτιο.
Στον μήνα έφυγα απ το χόστελ και έμεινα σε ένα σπίτι - δωμάτιο 2,5 βδομάδες για 13 ευρώ τη μέρα,συνέχισα μια βδομάδα ξανά σε χόστελ
και πήγα σε δωμάτιο συμμαθήτριας,μιας που η ίδια είχε φύγει.

Αυτό που έγραψε ένας καυλιάρης παραπάνω για διαβίωση με γυναίκα συμφωνώ και επ αυξάνω.Το τρίχα είχε όλος ο τόπος,σαν γατί και το τι
βρώμα είχε ο νεροχύτης,δεν περιγράφεται.Για πούτσα ούτε λόγος.Βέβαια γκαντέμης ήμουν και στην Ελλάδα,οπότε δεν μου κακοφαίνεται,ίσα
ίσα εδώ ελπίζω να βρώ  καμμιά ψώλα ίσα να το βρέχω,δεν θέλω παντρειές.

Τέλος,με θεωρώ κωλόφαρδο,για το δωμάτιο που μένω,200 ευρώ και μένω με την ιδιοκτήτρια,μια 60άρα τύπισα που 3 μήνες που μένω
μαζί της τα πάμε καλά και με βοηθάει σε ότι της ζητήσω.Όπως πχ να ανοίξω ον λάιν μπανκινκ.Δημαρχεία και όλα μόνος μου τα κάνω
και μπορώ και τα καταφέρνω μετά από 5 μήνες που μιλάω και ζώ στη Γερμανία.

Περιμένω να τελειώσω το σχολείο,σε κάνα τρίμηνο,για να αποροφηθώ σε κάποια δουλειά σαν ηλεκτρολόγος με 15 ετή προϋπηρεσία και γνώστης
Γερμανικών ώστε να πάρω τα νόμιμα,κοντά στο 2000 μικτά το μήνα.

Όσο για την ζωή κλαρίνα και μπουζούκια,περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.Στα 37 που κοντεύω,δεν με φαντάστηκα άνεργο αλλά να μην μου λείπουν
τα παραδοσιακά κλαρίνα  :vomit:

dleivas

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Κριτικές
4
Like
497
Πόντοι
36
αλλο brand name και άλλο made in...

κατασκευή είναι όλα Μπαγλαντές, Φιλιππίνες, Καμπότζη, Ινδία, Τουρκία ...

και παλιότερα φασόν Ελλάδα...
και η μερσεντες εχει τεραστιο εργοστασιο στην τουρκια,δλδ στην ασια αλλα παντου ως γερμανικο το πουλα το προιον.

dleivas

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Κριτικές
4
Like
497
Πόντοι
36
Παρεπιπτόντως, μιας και το θέμα μιλάει για μεταναστευση, θα με ενδιέφεραν πληροφορίες για ΗΠΑ (δυτική ακτή) και Σιγκαπούρη. Τι παίζει με καθημερινότητα, κόστος ζωής, περίθαλψη, κτλ...
για αμερικη υπαρχουν 3 τροποι να πας οι οποιοι ειναι πολλοι δυσκολοι και οι 2 απο αυτους εχουν μεγαλο ρισκο,κοιτα για καναδα

Επισκέπτης
Ταξίδια έχω κάνει πολλά,σε τρείς ηπείρους και με την μηχανή μου.Οπότε ταξίδεψα μ αυτήν και όχι με αεροπλάνο.
Πιο πάτο δεν είχα πιάσει για τα δεδομένα μου και έτσι εξαφανίστηκα.Πίστεψα στον εαυτό μου και στο ότι θα τα
καταφέρω,αν περίμενα όλα να τα λύσω μέσω ίντερνετ απ τον καναπέ του σπιτιού μου (όχι ότι δεν γίνεται για κάποιους)
θα μουν ακόμη εδώ βαλτωμένος.

Κατ αρχάς επέλεξα μια πόλη που θα μου παρείχε την φθηνότερη διαβίωση (Βερολίνο) και όχι την ακριβότερη (Κεντρική-Νότια Γερμανία)
Είχα τσεκάρει στο gps τα φθηνότερα χόστελ.Έμεινα σ αυτό που βρήκα διαθέσιμο,τον χειμώνα είναι χαμηλή σαιζόν και έτσι πλήρωνα
σε ένα 10 ντορμ δωμάτιο 10 ευρώ το κρεβάτι μου.

Αμέσως δεν έχασα χρόνο και έπιασα ένα σχολείο (δεν έχουν φροντιστήριο στο λεξιλόγιό τους) και αμέσως ξεκίνησα την γλώσσα.
Γνώρισα στο χόστελ μια Αργεντίνα και μου είπε ψάχνουν στο φμπου των Ισπανόφωνων Ηλεκτρολόγο.Μαύρος χωρίς χαρτιά.Δούλεψα
εκεί 6 βδομάδες και ο αφεντικός με έδινε πότε 100 πότε 120 τη βδομάδα,ανάλογα τις καύλες,λίγες ώρες βέβαια λόγω του σχολείου
που πήγαινα.Εκεί έκανα κάτι σαν κονβερσέισον στα Γερμανίκα,με ανέβασε πολύ.Βέβαια σταμάτησα τη δουλειά και έκτοτε δεν δουλεύω.

Η ζωή μου εδώ κοστίζει κατά μέσο όρο 700 ευρά το μήνα.Σε όλα τα παιδιά έλεγα (μετά το έκοψα,ένοιωθα γκρινιάρης) ψάχνω δωμάτιο.
Στον μήνα έφυγα απ το χόστελ και έμεινα σε ένα σπίτι - δωμάτιο 2,5 βδομάδες για 13 ευρώ τη μέρα,συνέχισα μια βδομάδα ξανά σε χόστελ
και πήγα σε δωμάτιο συμμαθήτριας,μιας που η ίδια είχε φύγει.

Αυτό που έγραψε ένας καυλιάρης παραπάνω για διαβίωση με γυναίκα συμφωνώ και επ αυξάνω.Το τρίχα είχε όλος ο τόπος,σαν γατί και το τι
βρώμα είχε ο νεροχύτης,δεν περιγράφεται.Για πούτσα ούτε λόγος.Βέβαια γκαντέμης ήμουν και στην Ελλάδα,οπότε δεν μου κακοφαίνεται,ίσα
ίσα εδώ ελπίζω να βρώ  καμμιά ψώλα ίσα να το βρέχω,δεν θέλω παντρειές.

Τέλος,με θεωρώ κωλόφαρδο,για το δωμάτιο που μένω,200 ευρώ και μένω με την ιδιοκτήτρια,μια 60άρα τύπισα που 3 μήνες που μένω
μαζί της τα πάμε καλά και με βοηθάει σε ότι της ζητήσω.Όπως πχ να ανοίξω ον λάιν μπανκινκ.Δημαρχεία και όλα μόνος μου τα κάνω
και μπορώ και τα καταφέρνω μετά από 5 μήνες που μιλάω και ζώ στη Γερμανία.

Περιμένω να τελειώσω το σχολείο,σε κάνα τρίμηνο,για να αποροφηθώ σε κάποια δουλειά σαν ηλεκτρολόγος με 15 ετή προϋπηρεσία και γνώστης
Γερμανικών ώστε να πάρω τα νόμιμα,κοντά στο 2000 μικτά το μήνα.

Όσο για την ζωή κλαρίνα και μπουζούκια,περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.Στα 37 που κοντεύω,δεν με φαντάστηκα άνεργο αλλά να μην μου λείπουν
τα παραδοσιακά κλαρίνα  :vomit:

Δηλαδή μιλούσες αρχικά αγγλικά ίσως και ισπανικά.Και ήσουνα και γυρισμένος.Εκεί ήθελα να καταλήξω ότι δεν μπορεί ένας ορεσίβιος χάιλαντερ που δεν έχει πάει παραπέρα απ την πλατεία του χωριού του ,άντε και της περιοχής του ξαφνικά να βρεθεί στη Γερμανία και να επιβιώσει.Θυμάμαι που είχα διαβάσει για κάποιον έλληνα που πήγε Γερμανία και κατέληξε να κοιμάται σε...σπηλιά.Γερμανικά δεν ήξερε χριστό.Προφανώς και τίποτα άλλο.Μόνο ελληνικά.

Όλα αυτά που έγραψες,εκτός απ τη μηχανή, σαν γνώριμα μου φαίνονται...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Παρεπιπτόντως, μιας και το θέμα μιλάει για μεταναστευση, θα με ενδιέφεραν πληροφορίες για ΗΠΑ (δυτική ακτή) και Σιγκαπούρη. Τι παίζει με καθημερινότητα, κόστος ζωής, περίθαλψη, κτλ...

Για ΗΠΑ δυτικη ακτη μπορω να βρω καποιες πληροφοριες. Για την ωρα επι τροχαδην, να ξερεις πρωτον το γνωστο τροπαριο δλδ ενοικια ακριβα, αλλα λοιπο κοστος ζωης σχετικα χαμηλο ( πχ βενζινη, λογαριασμοι, φαγητο) ενω ως γνωστον φτηνα ειναι τα ηλεκτρονικα ειδη οπως επισης μπορεις να βρεις φτηνα ρουχα-μαρκες , κυριως αθλητικα.
Τωρα , για μεγαλες πολεις κυριως, το δικτυο συγκοινωνιων ειναι σχετικα ανεπαρκες . Ενας που ερχεται απο Ευρωπη ισως δυσκολευτει με αυτο. Οι αμερικανοι μετακινουνται με αυτοκινητο ,οχι με μεσα. Επισης μην αγνοεις τον παραγοντα εγκληματικοτητα , σε μεγαλουπολεις κυριως.

dleivas

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Κριτικές
4
Like
497
Πόντοι
36
Για ΗΠΑ δυτικη ακτη μπορω να βρω καποιες πληροφοριες. Για την ωρα επι τροχαδην, να ξερεις πρωτον το γνωστο τροπαριο δλδ ενοικια ακριβα, αλλα λοιπο κοστος ζωης σχετικα χαμηλο ( πχ βενζινη, λογαριασμοι, φαγητο) ενω ως γνωστον φτηνα ειναι τα ηλεκτρονικα ειδη οπως επισης μπορεις να βρεις φτηνα ρουχα-μαρκες , κυριως αθλητικα.
Τωρα , για μεγαλες πολεις κυριως, το δικτυο συγκοινωνιων ειναι σχετικα ανεπαρκες . Ενας που ερχεται απο Ευρωπη ισως δυσκολευτει με αυτο. Οι αμερικανοι μετακινουνται με αυτοκινητο ,οχι με μεσα. Επισης μην αγνοεις τον παραγοντα εγκληματικοτητα , σε μεγαλουπολεις κυριως.
αν στον ελεγχο που θα του κανει ο συνοριακος υπαλληλος πει πως παει για δουλεια,θα τον στειλουν πισω με την πρωτη πτηση

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
αν στον ελεγχο που θα του κανει ο συνοριακος υπαλληλος πει πως παει για δουλεια,θα τον στειλουν πισω με την πρωτη πτηση

Αυτονοητο οτι να πας για δουλεια κανονισμενη απο τα πριν , να εχεις προσληφθει σε μια μεγαλη εταιρεια πχ και να ειναι ολα κανονισμενα σχετικα με την παραμονη.

dleivas

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Κριτικές
4
Like
497
Πόντοι
36
Αυτονοητο οτι να πας για δουλεια κανονισμενη απο τα πριν , να εχεις προσληφθει σε μια μεγαλη εταιρεια πχ και να ειναι ολα κανονισμενα σχετικα με την παραμονη.
με αυτον τον τροπο πρεπει να εισαι κανενας πυρηνικος επιστημονας.εχουν θωρακισει πολυ το συστημα οι χαμουρες

dleivas

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Κριτικές
4
Like
497
Πόντοι
36
οταν ημουν εκει ειχα ψαξει το θεμα αρκετα και ειναι απο πολυ δυσκολο εως δε γινεται,δυστυχως.προσπαθησα να κανω πολιτικο γαμο με μια ξαδελφη μου αλλα δεν ηθελε η οικογενεια γτ φοβοντουσαν το τι θα πουν οι αλλοι :headbang: :headbang: λες και θα το μαθαιναν...τελος παντων.οι λευκοι γαμοι με αγνωστη ειναι προς αποφυγη

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
με αυτον τον τροπο πρεπει να εισαι κανενας πυρηνικος επιστημονας.εχουν θωρακισει πολυ το συστημα οι χαμουρες

Απο οσο ξερω μπορεις να πας και ως intern .Παιρνεις μια αλλη βιζα και τα κανονιζουν μερικοι recruiters. Δε ξερω κατα ποσο εύκολο είναι τώρα πλέον, γιατί όπως είπες και εσύ, έχουν κατεβάσει ρολά ( οπως και οι αυστραλοί και καναδοί )

dleivas

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Κριτικές
4
Like
497
Πόντοι
36
Απο οσο ξερω μπορεις να πας και ως intern .Παιρνεις μια αλλη βιζα και τα κανονιζουν μερικοι recruiters. Δε ξερω κατα ποσο εύκολο είναι τώρα πλέον, γιατί όπως είπες και εσύ, έχουν κατεβάσει ρολά ( οπως και οι αυστραλοί και καναδοί )
γαμησε τα ειναι...σκεψου οτι για να κανεις δικη σου δουλεια,μπορεις να πας αυριο το πρωι.πρεπει ομως να ασφαλισεις στη δουλεια σου 10 αμερικανους πολιτες και να εχεις λογαριασμο σε αμερικανικη τραπεζα 500000$ :headbang: :headbang: :headbang:

χρηστος1011

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2013
Like
2.614
Πόντοι
606
Παιδια δωστε λιγο τα φώτα σας :)  θελω να παω εδω για δουλεια εχει παει καποιος?  Γνωριζει κατι κτλ..

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Εξωτερικό αξίζει αν έχεις πτυχίο αλλά και πάλι έχει πολλές δυσκολίες.Στην αρχή θα τα βρείτε μπαστούνια.Μετά τα 2 πρώτα χρόνια είναι σχετικά καλά γιατί εξοικειώνεστε με τη γλώσσα μαθαίνετε το σύστημα και έχουν σεβασμό σε εσάς.
Οπως είναι τώρα η Ελλάδα αξίζει με τα χίλια το εξωτερικό.

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436

Ευχαριστώ, όπως είπες κι εσύ γνωστό το τροπάρι. Έχω ακούσει πάντως οτι το κόστος ζωής είναι χαμηλότερο από αυτό ορισμένων ευρωπαϊκών πόλεων, ενώ αντίθετα οι μισθοί είναι πολύ υψηλότεροι - βασικά από ότι έχω καταλάβει στις ΗΠΑ σε πληρώνουν παραπάνω επειδή πρέπει να αποταμιεύεις για το μέλλον (περίθαλψη, εκπαίδευση, σύνταξη, κτλ), στην Ευρώπη η αποταμίευση δεν είναι και τόσο απαραίτητη.

Αν πάω ΗΠΑ θα πάω εσωτερικά, μέσω της εταιρίας που είμαι τώρα. Η μλκια είναι οτι αν κινηθείς έτσι δεσμεύεσαι πως θα δουλέψεις μόνο για την εταιρία αυτή, δεν μπορείς να ψαχτείς.

Τέσπα, όπως είπα και πριν προσπαθώ να καταλάβω τι παίζει με κόστος ζωής και υγεία για να δω πόσα πρέπει να ζητήσω ώστε να έχω τουλάχιστον παρόμοιο επίπεδο ζωής με αυτό που έχω τώρα. Δε θέλω βέβαια να μείνω πολύ, κανα 2-3 χρόνια, να γυρίσω τη χώρα και να δω την κουλτούρα τους.

Πυρηνικός φυσικός πάντως δεν είμαι  :grin:

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
Εξωτερικό αξίζει αν έχεις πτυχίο

Τα πτυχία ειναι πολυ θεοποιημένα στην Ελλάδα.Όχι ότι δε χρειάζονται,αλλά στο εξωτερικό μετράει πόσο καλός είσαι σε αυτό που λες ότι ξέρεις.Συγγενής μου τελείωσε άσχετο ΑΕΙ στην Αθήνα,αλλά είχε τρέλα με τον προγραμματισμό Η/Υ.Τώρα,εδώ και 5 χρόνια για την ακρίβεια,δουλεύει σε τεράστια εταιρεία παραγωγής λογισμικού.Ούτε που ασχολήθηκαν αν έχει πτυχίο πάνω σε Η/Υ.Τους είχε στειλει ενα βιογραφικο,τι γλώσσες προγραμματισμού ξέρει,τον κάλεσαν για συνέντευξη τον έβαλαν να λύσει 3 προβλήματα κλιμακουμενης δυσκολίας και αφού τα κατάφερε 100% τον προσέλαβαν.Αρχικά με λίγα χρήματα,περισσότερα απ΄ότι θα έπαιρνε σε καλή δουλειά στην Ελλάδα όμως,αλλά σταδιακά έπαιρνε αυξήσεις αλλά και θέσεις ευθύνης.

foreigner

Μέλος
Εγγρ.
20 Νοε 2009
Like
6
Πόντοι
0
Τα πτυχία ειναι πολυ θεοποιημένα στην Ελλάδα.Όχι ότι δε χρειάζονται,αλλά στο εξωτερικό μετράει πόσο καλός είσαι σε αυτό που λες ότι ξέρεις.Συγγενής μου τελείωσε άσχετο ΑΕΙ στην Αθήνα,αλλά είχε τρέλα με τον προγραμματισμό Η/Υ.Τώρα,εδώ και 5 χρόνια για την ακρίβεια,δουλεύει σε τεράστια εταιρεία παραγωγής λογισμικού.Ούτε που ασχολήθηκαν αν έχει πτυχίο πάνω σε Η/Υ.Τους είχε στειλει ενα βιογραφικο,τι γλώσσες προγραμματισμού ξέρει,τον κάλεσαν για συνέντευξη τον έβαλαν να λύσει 3 προβλήματα κλιμακουμενης δυσκολίας και αφού τα κατάφερε 100% τον προσέλαβαν.Αρχικά με λίγα χρήματα,περισσότερα απ΄ότι θα έπαιρνε σε καλή δουλειά στην Ελλάδα όμως,αλλά σταδιακά έπαιρνε αυξήσεις αλλά και θέσεις ευθύνης.

Από τις δικές μου εμπειρίες, στο εξωτερικό, η Πανεπιστημιακή μόρφωση δεν συνάγεται απαραίτητα με την επαγγελματική ενασχόληση κάποιου, εκτός βέβαια και αναφερόμαστε σε πολύ εξειδικευμένες σπουδές πάνω σε ένα ορισμένο αντικείμενο.

Αυτό που μετράει είναι κάποιος να έχει λάβει παιδεία, ήθος και να μπορεί να προσαρμόζεται σε διάφορα εργασιακά περιβάλλοντα. Κάτι βέβαια που είναι πιστεύω κοντά στο ό,τι ψάχνει και μια σοβαρή επιχείρηση στον Ελλαδικό χώρο.

Εάν αποδίδει κάποιος στην εργασία του, μπορεί να ελπίζει σε αντίστοιχη αναγνώριση μέσω προαγωγής καθώς επίσης και αύξησης αποδοχών. Επίσης έχω προσέξει ότι οι εταιρείες είναι πολύ πιο πρόθυμες να προάγουν κάποιον σε μια υπεύθυνη θέση ασχέτου της ηλικίας του, κάτι που δεν το έχω δει ιδιαίτερα στον Ελλαδικό χώρο, μιας και εμπιστεύονται τον άνθρωπο και όχι την ημερομηνία γέννησής του.

Καλό το πτυχίο, αλλά δεν είναι η πανάκια για να κάνεις καριέρα. Ίσως για να φτάσεις στα ανώτατα κλιμάκια να χρειάζεται κάποιο ειδικότερο πτυχίο, αλλά οι εταιρείας που διακρίνουν "μέλλον" σε ένα υπάλληλό τους, είναι πολύ πιο πρόθυμες να επενδύσουν σε αυτόν έτσι ώστε να λάβει την συγκεκριμένη εκπαίδευση καλύπτοντας όλα τα έξοδα, βέβαια έχοντας ήδη υπογράψει ρήτρα συγκεκριμένου χώρου εργασίας στην ίδια εταιρεία μετά την απόκτηση του νέου πτυχίου.

Αυτά και καλημέρα σας.

Επισκέπτης
Μετα από 16 μηνες στη Γερμανια, εχω να πω τα εξης. Οχι μονο για αυτόν που ανοιξε το θεμα, αλλα και για οποιους σκεφτονται την μεταναστευση.
Αν κάποιος εχει καποια ειδικότητα, εστω και πλακακια να ξερει να βαζει, αργα ή γρήγορα θα τη βρει την ακρη.
Μακρυα απο Ελληνες εργοδοτες. Μαθετε τη γλωσσα οσο πιο συντομα γινεται.
Αν δεν εχετε καποιον δικο σας να σας βοηθησει στην αρχη. Φιλοξενεια, να δηλωθητε σαν κατοικος κ.α. χωρις τη γλωσσα θα ειναι δυσκολα. Παρολα αυτα υπαρχουν καποιοι συλλογοι, ομαδες και ατομα που βοηθουν τους καινουργιους. Καποιοι εθελοντικα κι αλλοι επι χρημασι.
Εγω ειχα την τυχη να εχω εδω ανθρωπους που με φιλοξενησαν και με στηριξαν, αλλα εμπλεξα με τις κουζινες κι αφησα πισω τη γλωσσα. Τα περισοτερα ελληνικα εστιατορια ειναι κόλαση. Πολλες ωρες δουλεια, αλλα σε γενικες γραμμες τα λεφτα ειναι καλα. Παιζουν μεροκαματα απο 35 ως 100 ευρω, αναλογα το μαγαζι και την ειδικοτητα. Εγω μετα απο σχεδον ενα χρονο στο ιδιο μαγαζι παιρνω 55 ευρω μεροκαματο για 7 ωρες δουλεια.
Ζωη σαν την Ελλάδα ξεχαστε την. Το post του Chevalier πολυ κατατοπιστικό.
Το Βερολινο μπορει να εχει πολλα να δει και να κανει καποιος οταν ειναι τουρίστας. Αμα εισαι μεταναστης και πρεπει να στελνεις και λεφτα πισω, η ζωη παει σπιτι-δουλεια, δουλεια-σπιτι. Αντε και καμια μπυρα μια φορα το μηνα σε κανα μπαρακι. Αν θες να κανεις κατι. Γιατι εχω γνωρισει κι αρκετους που του νοιαζει μονο να επιβιωνουν εδω. Δουλευουν σε κουζινες οι περισοτεροι απο αυτους και τρωνε οτι τους περισευει στις πουτανες, τα ναρκωτικα,τα αυτοματα(φρουτακια) και στα ελληνικα μπαρ-καφε. Η δεν δουλευουν καν και ζουν με τα επιδοματα. Τα οποια το 2017 κοβονται για τους ευρωπαιους πολιτες και θα πεινασει κοσμος εδω.
Aν το μετανοιωσα που εφυγα ? Οχι.
Αν μου λειπει η Ελλαδα και το χωριο μου ? ΝΑΙ.
Αν θα μεινω για παντα εξω ?  Θα εξαρτηθει απο την κατασταση στην Ελλάδα. Στοχος μου ειναι να μαζευψω μερικα λεφτα, κι αφου κανω καποια ταξιδια, να επιστρεψω σε κανα 2 χρονια στο χωριο μου.
Υπομονη, επιμονη και θεληση χρειαζεται. Ευκαιριες υπαρχουν.

Jimmy Jim

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2014
Like
121
Πόντοι
16
Μετα από 16 μηνες στη Γερμανια, εχω να πω τα εξης. Οχι μονο για αυτόν που ανοιξε το θεμα, αλλα και για οποιους σκεφτονται την μεταναστευση.
Αν κάποιος εχει καποια ειδικότητα, εστω και πλακακια να ξερει να βαζει, αργα ή γρήγορα θα τη βρει την ακρη.
Μακρυα απο Ελληνες εργοδοτες. Μαθετε τη γλωσσα οσο πιο συντομα γινεται.
Αν δεν εχετε καποιον δικο σας να σας βοηθησει στην αρχη. Φιλοξενεια, να δηλωθητε σαν κατοικος κ.α. χωρις τη γλωσσα θα ειναι δυσκολα. Παρολα αυτα υπαρχουν καποιοι συλλογοι, ομαδες και ατομα που βοηθουν τους καινουργιους. Καποιοι εθελοντικα κι αλλοι επι χρημασι.
Εγω ειχα την τυχη να εχω εδω ανθρωπους που με φιλοξενησαν και με στηριξαν, αλλα εμπλεξα με τις κουζινες κι αφησα πισω τη γλωσσα. Τα περισοτερα ελληνικα εστιατορια ειναι κόλαση. Πολλες ωρες δουλεια, αλλα σε γενικες γραμμες τα λεφτα ειναι καλα. Παιζουν μεροκαματα απο 35 ως 100 ευρω, αναλογα το μαγαζι και την ειδικοτητα. Εγω μετα απο σχεδον ενα χρονο στο ιδιο μαγαζι παιρνω 55 ευρω μεροκαματο για 7 ωρες δουλεια.
Ζωη σαν την Ελλάδα ξεχαστε την. Το post του Chevalier πολυ κατατοπιστικό.
Το Βερολινο μπορει να εχει πολλα να δει και να κανει καποιος οταν ειναι τουρίστας. Αμα εισαι μεταναστης και πρεπει να στελνεις και λεφτα πισω, η ζωη παει σπιτι-δουλεια, δουλεια-σπιτι. Αντε και καμια μπυρα μια φορα το μηνα σε κανα μπαρακι. Αν θες να κανεις κατι. Γιατι εχω γνωρισει κι αρκετους που του νοιαζει μονο να επιβιωνουν εδω. Δουλευουν σε κουζινες οι περισοτεροι απο αυτους και τρωνε οτι τους περισευει στις πουτανες, τα ναρκωτικα,τα αυτοματα(φρουτακια) και στα ελληνικα μπαρ-καφε. Η δεν δουλευουν καν και ζουν με τα επιδοματα. Τα οποια το 2017 κοβονται για τους ευρωπαιους πολιτες και θα πεινασει κοσμος εδω.
Aν το μετανοιωσα που εφυγα ? Οχι.
Αν μου λειπει η Ελλαδα και το χωριο μου ? ΝΑΙ.
Αν θα μεινω για παντα εξω ?  Θα εξαρτηθει απο την κατασταση στην Ελλάδα. Στοχος μου ειναι να μαζευψω μερικα λεφτα, κι αφου κανω καποια ταξιδια, να επιστρεψω σε κανα 2 χρονια στο χωριο μου.
Υπομονη, επιμονη και θεληση χρειαζεται. Ευκαιριες υπαρχουν.

Βαλκανικό παλιόσκυλο που το σκασε από την κωλοχώρα του και μας κουβαλήθηκε εδώ για να κάνει την προίκα του. Άει στο διάολο ζήτουλες.

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
Αμα εισαι μεταναστης και πρεπει να στελνεις και λεφτα πισω, η ζωη παει σπιτι-δουλεια, δουλεια-σπιτι. Αντε και καμια μπυρα μια φορα το μηνα σε κανα μπαρακι.

Γιατί,στην Ελλάδα πώς είναι;Αν δεν έχεις κάποιον έξτρα πόρο,ή δε μένεις με τους γονεις σου,αν έχεις δουλειά,θα έχεις το ίδιο δρομολόγιο.Σπίτι-δουλειά-σπίτι.Οι περισσότεροι που προ κρίσης το έπαιζαν μπρούκλιδες με διαμερίσματα-γαμιστρώνες,εδώ και πολυ καιρό μοιράζονται το δωμάτιο τους με τον αδερφό τους όπως μικροί,στην καλύτερη περίπτωση,διότι κάποιοι κοιμούνται στον καναπέ του σαλονιού επειδή το σπίτι δε χωράει..

Kapsonis19891989

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2014
Κριτικές
12
Like
21
Πόντοι
26
Γιατί,στην Ελλάδα πώς είναι;Αν δεν έχεις κάποιον έξτρα πόρο,ή δε μένεις με τους γονεις σου,αν έχεις δουλειά,θα έχεις το ίδιο δρομολόγιο.Σπίτι-δουλειά-σπίτι.Οι περισσότεροι που προ κρίσης το έπαιζαν μπρούκλιδες με διαμερίσματα-γαμιστρώνες,εδώ και πολυ καιρό μοιράζονται το δωμάτιο τους με τον αδερφό τους όπως μικροί,στην καλύτερη περίπτωση,διότι κάποιοι κοιμούνται στον καναπέ του σαλονιού επειδή το σπίτι δε χωράει..

τα παραλες λιγο μου φαινεται...δεν ειναι τοσο ασχημα τα πραγματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom