Νέα

ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ στο εξωτερικο .!γνωμες ιδεες τι χρειαζεσαι και που ?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα thomas115656
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 277
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
Γιατί,στην Ελλάδα πώς είναι;Αν δεν έχεις κάποιον έξτρα πόρο,ή δε μένεις με τους γονεις σου,αν έχεις δουλειά,θα έχεις το ίδιο δρομολόγιο.Σπίτι-δουλειά-σπίτι.Οι περισσότεροι που προ κρίσης το έπαιζαν μπρούκλιδες με διαμερίσματα-γαμιστρώνες,εδώ και πολυ καιρό μοιράζονται το δωμάτιο τους με τον αδερφό τους όπως μικροί,στην καλύτερη περίπτωση,διότι κάποιοι κοιμούνται στον καναπέ του σαλονιού επειδή το σπίτι δε χωράει..

ναι σιγα μην μενουν κιολας σε ενα δωματιο ολοι μαζι  :2funny: :2funny: :2funny:

αφου οι περισσοτεροι εχουν κανα 1-2 σπιτια που τα νοικιαζουν,ενα πατρικο,κ ενα θαλασσα η χωριο

πως μοιραζονται δωματιο με αδερφια? :think: εκτος αν εχουν 10αρια αδερφια  :2funny:

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
ναι σιγα μην μενουν κιολας σε ενα δωματιο ολοι μαζι  :2funny: :2funny: :2funny:

αφου οι περισσοτεροι εχουν κανα 1-2 σπιτια που τα νοικιαζουν,ενα πατρικο,κ ενα θαλασσα η χωριο

πως μοιραζονται δωματιο με αδερφια? :think: εκτος αν εχουν 10αρια αδερφια  :2funny:

Αν ισχύει αυτό για εσένα,δεν ισχύει για όλους τους Έλληνες.Προσωπικά ξέρω αρκετά άτομα που αναγκάστηκαν να γυρίσουν στο πατρικό τους.Ένα σπίτι στο χωριό μπορεί κάποιος να το έχει,αλλά στο χωριό δε μένεις εύκολα...

τα παραλες λιγο μου φαινεται...δεν ειναι τοσο ασχημα τα πραγματα

Για πολλούς είναι...Μην κοιτάζουμε μόνο τους εαυτούς μας,ας δούμε και γύρω μας.

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
Αν ισχύει αυτό για εσένα,δεν ισχύει για όλους τους Έλληνες.Προσωπικά ξέρω αρκετά άτομα που αναγκάστηκαν να γυρίσουν στο πατρικό τους.Ένα σπίτι στο χωριό μπορεί κάποιος να το έχει,αλλά στο χωριό δε μένεις εύκολα...

Για πολλούς είναι...Μην κοιτάζουμε μόνο τους εαυτούς μας,ας δούμε και γύρω μας.

ολοι οι γνωστοι/φιλοι μου ετσι ειναι,μονο καποιοι γεωργιανοι/αλβανοι(δεν εχω κατι με αυτους)
που γνωριζω μενουν μαζι ολοι οπως ανεφερες

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
ολοι οι γνωστοι/φιλοι μου ετσι ειναι,μονο καποιοι γεωργιανοι/αλβανοι(δεν εχω κατι με αυτους)
που γνωριζω μενουν μαζι ολοι οπως ανεφερες

Εντάξει,αν είσαι πλουσιόπαιδο και κηφήνας,σε ταΐζουν οι γονείς σου που έχουν χρήματα πού να καταλάβεις...Πιθανόν,αν έχεις αδερφια,να είχατε ο καθένας το δωμάτιο του,αλλά πολλοί άλλοι δεν το είχαν.Πολλοί έχουν μεγαλώσει σε δυαράκια στο κέντρο και δε χωράνε.

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
Εντάξει,αν είσαι πλουσιόπαιδο και κηφήνας,σε ταΐζουν οι γονείς σου που έχουν χρήματα πού να καταλάβεις...Πιθανόν,αν έχεις αδερφια,να είχατε ο καθένας το δωμάτιο του,αλλά πολλοί άλλοι δεν το είχαν.Πολλοί έχουν μεγαλώσει σε δυαράκια στο κέντρο και δε χωράνε.

τυπε σε δημοσιο πηγα  :S ,ενα αδεφο εχω αλλα αυτα που λες δεν τα βλεπω στο περιγυρο
μου (που ουτε αυτοι ειναι πλουσιοπαιδα,εκτος αν θεωρεις πλουσιοπαιδα παιδια δημ.υπαλληλων και μικροεπαγγελματιων)
 :S  :S :S :S
ΥΓ.σε επαρχια μεγαλωσα,απο Αθηνα δεν γνωριζω πολλα πολλα

Επισκέπτης
τυπε σε δημοσιο πηγα  :S ,ενα αδεφο εχω αλλα αυτα που λες δεν τα βλεπω στο περι!γυρο
μου (που ουτε αυτοι ειναι πλουσιοπαιδα,εκτος αν θεωρεις πλουσιοπαιδα παιδια δημ.υπαλληλων και μικροεπαγγελματιων)
:S  :S :S :S
ΥΓ.σε επαρχια μεγαλωσα,απο Αθηνα δεν γνωριζω πολλα πολλα
Στην επαρχία δεν μένουν  στο πατρικο τους;απλα εκεί τα σπίτια  ειναι αρκετα μεγαλύτερα. Στην αθηνα οι τιμες τους ηταν και ειναι πολυ φουσκωμενες.γι αυτο ακους για διαρακια και πολύ κοσμο να κοιμάται ο ένας πανω στον αλλον.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
αν ειναι ψαροχωρι η αλτα οκ,εγω την γνωμη λεω,το που πηγα να μεινω ειναι καθαρα προσωπικη επιλογη για να εχω λιγοτερο ανταγωνισμο
και εμενα φιλε μου αρεση η ηρεμια,αμα ειχες μεγαλωσει στα πατησια μεσα στο γκριζο και στην φασαρια,για μενα ειναι παραδεισος,
τωρα ειπα και για καποια σαιτ αν θελει καποιος να βρει,επεισης και το τρομσο ειναι καλη πολη,μεγαλη πολη,.
οσο για τις σπουδες το ειδαμε και αυτο,γεμισαμε με σπουδες και δενε χουμε τεχνιτες σαν χωρα,ολα πρεπει να μοιραζονται
και για τελος θα πω,οτι χαρη στο ψαροχωρι οπως το λες εχω χρημματα να βοηθαω την μανα μου που παιρνει 178 ευρω τον μηνα και θα βγαλω
και μια πολυ καλη συνταξη να ερθω στην ελλαδα.εχω επισης μια καλη υγεια αμα μου τυχει κατι.αυτα απο το ψαροχωρι , επισης
απο το ψαροχωρι που λες εχω κανει ενα σωρο ταξιδια εξωτερικο στις 2 μηνες που δικαιουμαι αδεια μια μετα αποδοχων και μια χωρις
αυτα και god natt

Φιλε τι παιζει με εποχιακες δουλειες στη Βορεια Νορβηγια? Που να τις κανεις μισο χρονο πχ και να γυρνας μετα η 3 μηνες και αλλους τρεις μηνες να καθεσαι κ.ο.κ.

ass_kavlos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
27
Πόντοι
66
Με έχουν ρωτήσει πολλές φορές "μα γιατί αφού ισχυρίζεστε ότι δώσατε τα φώτα του πολιτισμού και της δημοκρατίας στον κόσμο, εσείς δεν κρατήσατε καθόλου"; Απλά χαμογελώ και προχωράω παρακάτω.

Η λέξη κλειδί σε αυτό το ενδεχόμενο είναι: Cradle.

Όχι "ΔΕΗ" του πολιτισμού και της δημοκρατίας.

Σωστά τα γράφεις τα λοιπά.

χρηστος1011

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2013
Like
2.614
Πόντοι
606
Το μεροκαματο στην Αλτα  Νορβηγια Ποσο ειναι για τον Απλο εργατη?  Και τον χειμωνα η θερμοκρασια ποσο παει. Απο οτι βλεπω τωρα εχει κοντα στους 6 βαθμους  πανω απο το 0 αρα δεν πρεπει να κανει πολυ κρυο τον χειμωνα

dleivas

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Κριτικές
4
Like
497
Πόντοι
36
Το μεροκαματο στην Αλτα  Νορβηγια Ποσο ειναι για τον Απλο εργατη?  Και τον χειμωνα η θερμοκρασια ποσο παει. Απο οτι βλεπω τωρα εχει κοντα στους 6 βαθμους  πανω απο το 0 αρα δεν πρεπει να κανει πολυ κρυο τον χειμωνα

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

καθόλου κρύο δεν κάνει...  :grin:

Εγγρ.
11 Οκτ 2015
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Απ' το Αφγανιστάν στη Νορβηγία!
Πως προσαρμόζεσαι έτσι εύκολα ρε τύπε;

:grin:

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Εξωτερικό παίζει μεγάλο ρόλο ο χαρακτήρας και η εμφάνιση.Τους Ελληνες γενικά τους προτιμούν γιατί μας κόβει περισσότερο από τους άλλους νότιους και τους ανατολικούς και είμαστε συνέχεια μέσα στο θέμα.Ο Ελληνας βρίσκει λύσεις και αυτό το γουστάρουν οι ξένοι.Και αλά ελληνικά αν κάνεις κάποια πράγματα αν δουν οτι έχεις αποτέλεσμα κάνουν τα στραβά μάτια.Στο εξωτερικό υπάρχει σύστημα και απλώς το βάζεις σε κίνηση.Στην Ελλάδα πρέπει να καλοπιάνεις να απειλείς να κοπανάς και να κλωτσάς για να γίνουν οι δουλειές.Στο εξωτερικό αρκεί να είσαι λίγο επιθετικός και να τους ψαρώνεις.
Γενικά δε σέβονται τους παπαρίκους και τους αδύναμους.Οσο πιο brutal και ζόρικος είσαι τόσο καλύτερο.Επίσης θέλουν να είσαι ξύπνιος να μην κοιμάσαι ή να ψωλάρεις.Θέλουν κάπως πρακτικούς ανθρώπους.Εγώ βέβαια τους βαριέμαι τους ξένους.Είναι βαρετοί σαν τα σκατά και εντελώς politically correct.Δεν μπορείς να κάνεις χαβαλέ να βρίσεις κτλ.Πρέπει να σέβεσαι ένα σωρό κοινωνικούς περιορισμούς.

STELIOS77

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Δεκ 2005
Κριτικές
28
Like
2.824
Πόντοι
6.265
Εξωτερικό παίζει μεγάλο ρόλο ο χαρακτήρας και η εμφάνιση.Τους Ελληνες γενικά τους προτιμούν γιατί μας κόβει περισσότερο από τους άλλους νότιους και τους ανατολικούς και είμαστε συνέχεια μέσα στο θέμα.Ο Ελληνας βρίσκει λύσεις και αυτό το γουστάρουν οι ξένοι.Και αλά ελληνικά αν κάνεις κάποια πράγματα αν δουν οτι έχεις αποτέλεσμα κάνουν τα στραβά μάτια.Στο εξωτερικό υπάρχει σύστημα και απλώς το βάζεις σε κίνηση.Στην Ελλάδα πρέπει να καλοπιάνεις να απειλείς να κοπανάς και να κλωτσάς για να γίνουν οι δουλειές.Στο εξωτερικό αρκεί να είσαι λίγο επιθετικός και να τους ψαρώνεις.
Γενικά δε σέβονται τους παπαρίκους και τους αδύναμους.Οσο πιο brutal και ζόρικος είσαι τόσο καλύτερο.Επίσης θέλουν να είσαι ξύπνιος να μην κοιμάσαι ή να ψωλάρεις.Θέλουν κάπως πρακτικούς ανθρώπους.Εγώ βέβαια τους βαριέμαι τους ξένους.Είναι βαρετοί σαν τα σκατά και εντελώς politically correct.Δεν μπορείς να κάνεις χαβαλέ να βρίσεις κτλ.Πρέπει να σέβεσαι ένα σωρό κοινωνικούς περιορισμούς.

Αυτος που περιγραφεις ειναι ο λεφτης

ιδανικος για εξωτερικο

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Αμα κοιμαστε ορθιοι η ψωλαρετε μην το σκέφτεστε το εξωτερικό.Εξωτερικό πας για να δουλέψεις θα σου βγει ο κώλος από τη δουλειά.Από τον ξένο περιμένουν δουλειά για δύο και απλήρωτες υπερωρίες.

Kapsonis19891989

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2014
Κριτικές
12
Like
21
Πόντοι
26
Αμα κοιμαστε ορθιοι η ψωλαρετε μην το σκέφτεστε το εξωτερικό.Εξωτερικό πας για να δουλέψεις θα σου βγει ο κώλος από τη δουλειά.Από τον ξένο περιμένουν δουλειά για δύο και απλήρωτες υπερωρίες.

πωωωωω με γαμησες τωρα...εγω νομιζα ρε φιλε θα παω εξωτερικο θα ξυνω τα παπαρια μου ολη την μερα και θα μου ερχονται τα εκατομμυρια απο παντου...ε γαμα το...θα κατσω ελλαδα τοτε

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
Από τον ξένο περιμένουν δουλειά για δύο και απλήρωτες υπερωρίες.

Αυτό δεν ισχύει.Εκτός αν πέσεις σε Έλληνα εργοδότη που νομιζει ότι είσαι Αλβανός της δεκαετίας του 90.Υπερωρίες,όταν πρέπει να κάνεις τις πληρώνεσαι μέχρι τελευταίας δεκάρας.Αλλά εκεί δεν έχει "κάθομαι 3 ώρες παραπάνω στο facebook για να πάρω υπερωρίες".Όπως έκαναν πολλοί στην Ελλάδα προ κρίσης.Αν δεν κάνεις δουλειά τη γάμησες.Αν κάνεις όμως δε χάνεις.Όσον αφορά το "δουλειά για δύο" οι περισσότεροι εργοδότες στελεχώνουν σωστά τις επιχειρήσεις τους και δε χρειάζεται να κάνεις δουλειά για δύο.

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
16
Διαβάζοντας όλες τις παραπάνω απαντήσεις θα ήθελα να προσθέσω και εγώ κάποιε σκέψεις

Πρώτα απ'όλα είναι θέμα νοοτροπίας. Για να πάει κάποιος στο εξωτερικό και να ξεκινήσει μια νέα ζωή (γιατί στη πραγματικότητα αυτό θα κάνει) πρέπει να είναι προετοιμασμένος για μεγάλες αλλαγές. Θα πρέπει να αφήσει συναισθηματικούς δεσμούς (πχ. να ΄μην σκεφτεί ότι αφήνει πίσω τους γέρους γονείς του), τον ήλιο, το φακελλάκι, την ασυδοσια, να οδηγάει μεθυσμένος, κ.α. Αν στηρίζεσαι στη σύνταξη των γέρων, κάτι το οποίο δεν θέλει πολύ για να μεταβληθεί από πρόσκαιρη λύση σε ένα μόνιμο τρόπο ζωής, θα έρθει μια στιγμή που θα βρεθείς σε αδιέξοδο.
Από μικρός θυμάμαι, ότι όταν είχαν ανταποκρίσεις στην ΕΡΤ (τότε δεν υπήρχαν ιδιωτικά κανάλια) από Έλληνες που ζούσαν σε διάφορα μέρη της γης, εκείνοι έκλαιγαν γιατί τους έλειπε η Ελλάδα και εγώ είχα πάντα την απορία αφού ρε φίλε περνάς τόσο άσχημα στην Σουηδία (θυμάμαι το συγκεκριμένο χριστουγεννιάτικο ρεπορτάζ), γιατί δεν γυρίζεις πίσω. Ο μάγκας δεν γύριζε πίσω γιατί η Σουηδία (εν προκειμένω) ήταν μια πλήρως οργανωμένη χώρα όπου ο ελληνικός χαβαλές δεν περνά, και εκεί τα παιδιά του έχουν παιδεία, ασφάλεια, υγεία, κ.α.
Έχω ΄4 γνωστούς που έχουν μεταναστεύσει :

Ο Πρώτος (μηχανικός) έφυγε στις ΗΠΑ μετά από πρόταση που του έγινε από την εταιρεία του, είναι ήδη εκεί περίπου 10 χρόνια, και δεν το κόβω να γυρίσει. Μπορώ μετά βεβαιότητας να πω ότι έχει γίνει 120% Αμερικανός (μέχρι και στην εκκλησία πηγαίνει κάθε Κυριακή) και δεν προβλέπεται να γυρίσει ειδικά μάλιστα μετά την πρώτη φορά Αριστερά  :2funny:
Ο δεύτερος έχοντας μείνει άνεργος για κάποιο χρονικό διάστημα, αποφάσισε να πάει στην Αγγλία (έχοντας τέλεια γνώση Αγγλικών). Ξεκίνησε να ψάχνει για δουλειά στέλνωντας βιογραφικά (πριν ακόμα φύγει για Αγγλία) και πηγαίνοντας σε πολλές συνεντεύξεις άρχισε να δουλεύει στην αρχή part time, τώρα δουλεύει full time και διάγει ένα βιο παρόμοιοι με αυτόν που θα περνούσε στην Αθήνα (αν έμενε και είχε και δουλειά). Είναι ήδη εκεί 3 χρόνια.
Ο τρίτος έφυγε πριν από 1 μήνα για Αγγλία. Εδώ μιλάμε για άτομο που τα τελευταία 5 χρόνια δεν πολύ γούσταρε να βρει δουλειά (όχι γιατί δεν μπορούσε αλλά γιατί ο γέρος του του τα έσταζε κανονικά από ότι φαίνεται) Όταν τον ρώτησα αν έχει στείλει βιογραφικά και το εχει ψάξει καθόλου, μου είπε ότι θα πάει θα δει και μετά θα ψάξει. Υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα :huh:
Ο τέταρτος έφυγε πέρσι το καλοκαίρι με την οικογένειά του για Αυστραλία. Ο τύπος είναι φυσικός με δικό του σπίτι αλλά με την κρίση ξέμεινε από δουλειά (δεν έβρισκε ιδιαίτερα). Από ότι μαθαίνω από τον κολλητό του, στην αρχή τα βρήκε πολύ σκούρα, αλλά κατάφερε να βρει δουλειά σε ιδιωτικό σχολείο και η γυναίκα του σε κάποια δουλειά, οπότε άρχισε να προσαρμόζεται. Παρόλα αυτά έχει κάτι κολλήματα και του λείπει η Ελλάδα, και φαίνεται να μην το έχει χωνέψει ακόμα. Παρόλα αυτά δεν βλέπω να γυρίζει πίσω πριν ενηλικιωθούν τα παιδιά του.

Η απόφαση για να φύγεις από αυτό του μπουρδέλο που λέγεται Ελλάδα, είναι πολύ σοβαρή και για γερά νεύρα. Παρόλα αυτά όπως λένε οι Κινέζοι " το ταξίδι ξεκινάει με το 1ο βήμα"

maximos555

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2007
Like
0
Πόντοι
66

Εχω παει Μοναχο πριν απο 6 χρονια να αγορασω αυτοκινητο. Στην αντιπροσωπεια που το πηρα, αγορασα εξτρα ενα σετ μπαρες οροφης (σχαρα) και ζητησα ενα κατσαβιδι να τις τοποθετησω και τα γερμανακια που ηταν στη σαλα, προφανως περιμενοντας να παραλαβουν τα αυτοκινητα τους απο service, με κοιτουσαν σαν εξωγηινο....... Μια βιδα να χρειαστει να βιδωσουν, κλεινουν ραντεβου στην αντιπροσωπεια.....  :headbang:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom