Νέα

ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ στο εξωτερικο .!γνωμες ιδεες τι χρειαζεσαι και που ?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα thomas115656
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 277
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Διαβασα ορισμενα απο τα σχολια, σε καποια συμφωνω σε καποια οχι.
Aς ποσταρουν γνωμες οσοι εχουν βγει εκτος Ελλαδας κι οχι ο καθενας

Προπερσυ ημουν Κυπρο (ειχα και θρεντ δικο μου), δεν καθησε η φαση, βιαστηκα να φυγω....
Τον επομενο χρονο θαμαι καπου Αραπια & θα τα ξαναπουμε απο εκει :grin:
Το βασικοτερο ειναι να αποφασισεις οτι πας να βγαλεις οσο χρημα μπορεις και ξεχνας ακαπ, Μεταξι, Φυλης, φιλη μας κλπ κλπ διοτι αν

τα οικονομικά τους είναι άθλια.
θες κλωτσιες αν σκεφτεσαι ζωη Ελλαντας οξω.
Πας για να αποκτησεις αξιοπρεπεια, να ανεβασεις το male ego γιατι εισαι μπατηρης και επαιτης.

Για μένα: Αρνούμαι από μικρός να περάσω την ζωή μου σε γκρίζες χώρες, δουλεύοντας 11 μήνες περιμένοντας τον 12ο για να χαμογελάσω και μετά τα κεφάλια πάλι μέσα. Δεν θα ανταλλάξω την ζωή μου με λεφτά, όσα κι αν δίνετε.
Μου ειπαν για Καναδα με 3000 δολλαρια μηνιαως, σπιτι μασα πληρωμενη.
Φακ οφφ απαντησα.

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Αντε να μεταφέρω και εγώ την εμπειρία μου μια και το θέμα γίνεται επικαιρο.

Εχω ζήσει συνολικά 11 χρόνια στο εξωτερικό δουλεύοντας σε μια πολυεθνική. Αλλαξα 9 χώρες σε Ευρώπη και Βόρεια Νότια Αμερική, συν ένα ενιάμηνο στην Ινδονησίσ ( Τζιακάρτα ).

Η εμπειρία μου λοιπον συνοπτικώς λέει τα εξης.

Πρώτον. Ελάχιστοι άνθρωποι πάνε να ζήσουν σε άλλες χώρες απο επιλογή.

Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι αποφασίζουν να ξενιτευτούν είναι προφανώς οικονομικοί. Σε κάποιες περιπτώσεις και πολιτικοί η οικογενειακοί.

Ο άνθρωπος πάντα θέλει αυτό που δεν έχει. Είναι στη φύση του αυτό και πρέπει να μάθει να το κοντρολάρει.

Οταν ήμουν στο εξωτερικό επιθυμούσα να γυρίσω στη χώρα μου. Μου έλειπαν οι φίλοι μου, οι συγγενείς μου, η γλώσσα μου, η μουσική κλπ.

Οταν γύριζα  Ελλάδα μετά απο λίγο με έτρωγε ο κώλος μου να φύγω πάλι έξω. Με τράβαγαν τα λεφτά και η περιέργεια σαν νεος να γνωρίσω άλλα μέρη διαφορετικά. Εκεί κόλησα και το μικρόβιο του ταξιδευτή που και σήμερα πολλά χρόνια μετά με κάνει να τα παρατάω και να φεύγω έστω για 2-3 εβδομάδες στην άλλη άκρη της γης.

Το κύριο προβλημα της ζωής στο εξωτερικό είναι ότι νοιώθεις ότι ΔΕΝ ΖΕΙΣ.

Αυτό συμβαίνει γιατί ουσιαστικά εκεί είσαι και νοιώθεις περαστικός και ξένος.Ετσι σε αντιμετωπίζει συνήθως και η κοινωνία τους ανεξαρτήτως αν εσύ είσαι εξωστρεφής και ωραίος τύπος.  Δεν σε ενδιαφέρει η πολιτική τους, δεν σε ενδιαφέρει ο αθλητισμος τους, δεν σε ενδιαφέρουν καν τα νέα τους, δεν σε ενδιαφέρει η μουσική και η κουλτούρα τους κλπ άρα νοίώθεις ότι τίποτα δεν σε αφορά και τελικά 'οτι δεν δεν ζεις.

Ετσι οι περισσοτεροι ξένοι γκετοποιούνται σε μικρές μειονότητες, στις χώρες που αναγκαστικά όπως έγραψα παραπάνω, ζούνε και αναπτύσουν σύνδρομα αντίδρασης προς τους ντόπιους αποδίδοντάς τους όλα τα κακά της υφηλίου. Ξεχνούν βέβαια ότι οι κύριοι λόγοι που οι ίδιοι έφυγαν απο τη χώρα τους ήταν ότι εκεί συνήθως τα πράγματα ήταν τρις χειρότερα. Πολλοί βγάζουν ελλέιψη άλλων ενδιαφερόντων όλη τους την ενέργεια στη δουλειά τους και προοδεύουν οικονομικά. Με αντίτιμο όμως τη ζωή τους που δεν τη ζουν όπως θα ήθελαν.

Ο ασφαλέστερος τρόπος να ξεπεράσεις έστω και μερικώς το παραπάνω σύνδρομο του ξένου, είναι να προσπαθήσεις πραγματικά να μπεις στη κουλτούρα ενός λαού. Κλειδί για αυτό είναι η εκμάθηση αρχικά της γλώσσασ του, αργότερα σταδικά της ιστορίας  του, της μουσικής του, κλπ ώστε τελικά να αισθανθείς τη  κουλτούρας του.

Το παραπάνω εγχείρημα δεν είναι εύκολο. Απαιτεί συνειδητή προσπάθεια και χρόνο. Προσωπικά μόνο στις χώρες που έμεινα πάνω απο 1,5 χρόνο κατάφερα έστω λίγο περιφεριακά να νοιώσω την κουλτούρα τους. Μια καλή ένδειξη για αυτό είναι όταν ως ξένος αρχίζεις να αισθάνεσαι το χιουμορ ενός λαού. Οχι απλώς να το αντιλαμβάνεται, γιατί αυτό το κάνεις και στο τρίμηνο αν ξέρεις τη γλώσσα. Να το αισθάνεσαι σημαίνει να γελάς αυθόρμητα με τα αστεία τους.

Δυστυχώς στη χώρα μας ζούμε σήμερα φαινόμενα έμεσης εξαναγκαστικής μετανάστευσης των νέων της.

Οι πολιτάντηδες στη χώρα μας τα κατάφεραν εμμέσως να εξορίζουν οικονομικά τα παιδιά τους.

Ενα τραγούδι λέει για τους πολιτικούς ''Πως μοιάζουν σαν τους ποντικούς που τρώνε τα παιδιά τους''.
Και δυστυχώς έχει δίκιο. Και απο όλους αυτούς τους ''ειδήμονες'' που δίνουν στα πάνελ στο γυαλί ''επώδυνες λύσεις'' που εξαιρούν βέβαια τους ίδιους δεν βρέθηκε ένας να αναλάβει κάποια ευθύνη και να ζητήσει έστω τυπικά μια συγνώμη. Πουλάνε τώρα μόνο ''σωτηρία''. Δεν θυμάμαι ένα έλληνα πολιτικό να έχει παραιτηθεί απο ευθιξία. Και εννοώ να παραιτηθεί οικιοθελώς όχι να τον ''παραιτήσουν''.

Τα παιδιά έχουν δίκιο που τους μουτζώνουν και φεύγουν, όσο επώδυνη και να είναι η ξενιτιά.

Δυστυχώς η χώρα μας είναι χειρότερη και απο αυτή του Μαυρογιαλούρου. Διότι αυτός στο τέλος τουλάχιστον ένοιωσε την ανάγκη και παραιτήθηκε.

Υπομονή και κουράγιο στα νέα παιδιά που φεύγουν.
Θα τα χρειαστούν !!

monima_orthios1

Μέλος
Εγγρ.
12 Αυγ 2015
Like
0
Πόντοι
0

Εχω ζήσει συνολικά 11 χρόνια στο εξωτερικό δουλεύοντας σε μια πολυεθνική. Αλλαξα 9 χώρες σε Ευρώπη και Βόρεια Νότια Αμερική, συν ένα ενιάμηνο στην Ινδονησίσ ( Τζιακάρτα ).

Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι αποφασίζουν να ξενιτευτούν είναι προφανώς οικονομικοί. Σε κάποιες περιπτώσεις και πολιτικοί η οικογενειακοί.

Ο άνθρωπος πάντα θέλει αυτό που δεν έχει. Είναι στη φύση του αυτό και πρέπει να μάθει να το κοντρολάρει.

Οταν ήμουν στο εξωτερικό επιθυμούσα να γυρίσω στη χώρα μου. Μου έλειπαν οι φίλοι μου, οι συγγενείς μου, η γλώσσα μου, η μουσική κλπ.

Οταν γύριζα  Ελλάδα μετά απο λίγο με έτρωγε ο κώλος μου να φύγω πάλι έξω. Με τράβαγαν τα λεφτά και η περιέργεια σαν νεος να γνωρίσω άλλα μέρη διαφορετικά. Εκεί κόλησα και το μικρόβιο του ταξιδευτή που και σήμερα πολλά χρόνια μετά με κάνει να τα παρτάω και να φεύγω έστω για 2-3 εβδομάδες στην άλλη άκρη της γης.

Αυτό συμβαίνει γιατί ουσιαστικά εκεί είσαι και νοιώθεις περαστικός και ξένος.Ετσι σε αντιμετωπίζει συνήθως και η κοινωνία τους ανεξαρτήτως αν εσύ είσαι εξωστρεφής και ωραίος τύπος.  Δεν σε ενδιαφέρει η πολιτική τους, δεν σε ενδιαφέρει ο αθλητισμος τους, δεν σε ενδιαφέρουν καν τα νέα τους, δεν σε ενδιαφέρει η μουσική και η κουλτούρα τους κλπ άρα νοίώθεις ότι τίποτα δεν σε αφορά και τελικά 'οτι δεν δεν ζεις.

Ετσι οι περισσοτεροι ξένοι γκετοποιούνται σε μικρές μειονότητες, στις χώρες που αναγκαστικά όπως έγραψα παραπάνω, ζούνε και αναπτύσουν σύνδρομα αντίδρασης προς τους ντόπιους αποδίδοντάς τους όλα τα κακά της υφηλίου. Ξεχνούν βέβαια ότι οι κύριοι λόγοι που οι ίδιοι έφυγαν απο τη χώρα τους ήταν ότι εκεί συνήθως τα πράγματα ήταν τρις χειρότερα. Πολλοί βγάζουν ελλέιψη άλλων ενδιαφερόντων όλη τους την ενέργεια στη δουλειά τους και προοδεύουν οικονομικά. Με αντίτιμο όμως τη ζωή τους που δνε τη ζοθν όπως θα ήθελαν.

Ο ασφαλέστερος τρόπος να ξεπεράσεις έστω και μερικώς το παραπάνω σύνδρομο του ξένου, είναι να προσπαθήσεις πραγματικά να μπεις στη κουλτούρα ενός λαού. Κλειδί για αυτό είναι η εκμάθηση αρχικά της γλώσσασ του, αργότερα σταδικά της ιστορίας  του, της μουσικής του, κλπ ώστε τελικά να αισθανθείς τη  κουλτούρας του.

Το παραπάνω εγχείρημα δεν είναι εύκολο. Απαιτεί συνειδητή προσπάθεια και χρόνο. Προσωπικά μόνο στις χώρες που έμεινα πάνω απο 1,5 χρόνο κατάφερα έστω λίγο περιφεριακά να νοιώσω την κουλτούρα τους. Μια καλή ένδειξη για αυτό είναι όταν ως ξένος αρχίζεις να αισθάνεσαι το χιουμορ ενός λαού. Οχι απλώς να το αντιλαμβάνεται, γιατί αυτό το κάνεις και στο τρίμηνο αν ξέρεις τη γλώσσα. Να το αισθάνεσαι σημαίνει να γελάς αυθόρμητα με τα αστεία τους.

Δυστηχώς στη χώρα μας ζούμε σήμερα φαινόμενα έμεσης εξαναγκαστικής μετανάστευσης των νέων της.

Οι πολιτάντηδες στη χώρα μας τα κατάφεραν εμμέσως να εξορίζουν οικονομικά τα παιδιά τους.

Ενα τραγούδι λέει για τους πολιτικούς ''Πως μοιάζουν σαν τους ποντικούς που τρώνε τα παιδιά τους''.
Και δυστηχώς έχει δίκιο. Και απο όλους αυτούς τους ''ειδήμονες'' που δίνουν στα πάνελ στο γυαλί ''επώδυνες λύσεις'' που εξαιρούν βέβαια τους ίδιους δεν βρέθηκε ένας να αναλάβει κάποια ευθύνη και να ζητήσει έστω τυπικά μια συγνώμη. Πουλάνε τώρα μόνο ''σωτηρία''. Δεν θυμάμαι ένα έλληνα πολιτικό να έχει παραιτηθεί απο ευθιξία. Και εννοώ να παραιτηθεί οικιοθελώς όχι να τον ''παραιτήσουν''.

Τα παιδιά έχουν δίκιο που τους μουτζώνουν και φεύγουν, όσο επώδυνη και να είναι η ξενιτιά.

Δυστηχώς η χώρα μας είναι χειρότερη και απο αυτή του Μαυρογιαλούρου. Διότι αυτός στο τέλος τουλάχιστον ένοιωσε την ανάγκη και παραιτήθηκε.

Θα τα χρειαστούν !!

RESPECT!! πόσο δίκιο έχεις!!

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

Οταν γύριζα  Ελλάδα μετά απο λίγο με έτρωγε ο κώλος μου να φύγω πάλι έξω. Με τράβαγαν τα λεφτά και η περιέργεια σαν νεος να γνωρίσω άλλα μέρη διαφορετικά. Εκεί κόλησα και το μικρόβιο του ταξιδευτή που και σήμερα πολλά χρόνια μετά με κάνει να τα παρατάω και να φεύγω έστω για 2-3 εβδομάδες στην άλλη άκρη της γης.

Ετσι οι περισσοτεροι ξένοι γκετοποιούνται σε μικρές μειονότητες, στις χώρες που αναγκαστικά όπως έγραψα παραπάνω, ζούνε και αναπτύσουν σύνδρομα αντίδρασης προς τους ντόπιους αποδίδοντάς τους όλα τα κακά της υφηλίου. Ξεχνούν βέβαια ότι οι κύριοι λόγοι που οι ίδιοι έφυγαν απο τη χώρα τους ήταν ότι εκεί συνήθως τα πράγματα ήταν τρις χειρότερα. Πολλοί βγάζουν ελλέιψη άλλων ενδιαφερόντων όλη τους την ενέργεια στη δουλειά τους και προοδεύουν οικονομικά. Με αντίτιμο όμως τη ζωή τους που δεν τη ζουν όπως θα ήθελαν.

Δυστυχώς στη χώρα μας ζούμε σήμερα φαινόμενα έμεσης εξαναγκαστικής μετανάστευσης των νέων της.

Και δυστυχώς έχει δίκιο. Και απο όλους αυτούς τους ''ειδήμονες'' που δίνουν στα πάνελ στο γυαλί ''επώδυνες λύσεις'' που εξαιρούν βέβαια τους ίδιους δεν βρέθηκε ένας να αναλάβει κάποια ευθύνη και να ζητήσει έστω τυπικά μια συγνώμη. Πουλάνε τώρα μόνο ''σωτηρία''. Δεν θυμάμαι ένα έλληνα πολιτικό να έχει παραιτηθεί απο ευθιξία. Και εννοώ να παραιτηθεί οικιοθελώς όχι να τον ''παραιτήσουν''.

Δυστυχώς η χώρα μας είναι χειρότερη και απο αυτή του Μαυρογιαλούρου. Διότι αυτός στο τέλος τουλάχιστον ένοιωσε την ανάγκη και παραιτήθηκε.

Θα τα χρειαστούν !!

εσύ έσπασες τα ρεκόρ ...

διαφωνώ μόνο στο υπομονή και κουράγιο... δεν είναι τίποτε είναι πανεύκολο...

εγώ έχω καταφέρει να αλλάξω τρείς χώρες (μακροχρόνια δηλαδή 2+) και έξη εφτά για διαστήματα από 2 μήνες μέχρι 6μηνο (αυτές δεν τις θεωρώ μετανάστευση αλλά αλλαγή περιβάλοντος)

ο έλληνας πρέπει να ξαναποκτήσει τα χαρακτηριστικά του Οδυσσέα και να μάθει να λειτουργεί σαν  soldier of fortune...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
δυστυχώς ο έλληνας εκφυλίστηκε από την στιγμή που έπαψε να ισχύει το

ἄνδρα μοι ἔννεπε, μοῦσα, πολύτροπον, ὃς μάλα πολλὰ πλάγχθη, ἐπεὶ Τροίης ἱερὸν πτολίεθρον ἔπερσεν:
πολλῶν δ’ ἀνθρώπων ἴδεν ἄστεα καὶ νόον ἔγνω......

δηλαδή από την στιγμή που κλείστηκε στο καβούκι του και θεώρησε ότι είναι το κέντρο του κόσμου...

από την στιγμή που έπαψε να βλέπει άλλων ανθρώπων πόλεις και να προσπαθεί να κατανοήσει και να μάθει τον τρόπο ζωής τους και σκέψης τους... δηλαδή από την στιγμή που έπαψε πολλῶν δ’ ἀνθρώπων ἴδεν ἄστεα καὶ νόον ἔγνω

εκφυλίστηκε επίσης γιατί έσβησε η φωτιά του "κατακτητή" έπαψε δηλαδή να αποζητά το ἐπεὶ Τροίης ἱερὸν πτολίεθρον ἔπερσεν

φυσικά ούτε το ένα ούτε το άλλο γίνεται χωρίς κόπο .. δυστυχώς εμείς θέλουμε να ζούμε χωρίς το ὃς μάλα πολλὰ πλάγχθη

δυστυχώς αυτό δεν γίνεται...

συμβουλή προς νεωτέρους... (στα 59 μου τρίτη φορά μακροχρόνια μακρυά από την Ελλάδα και ελπίζω να αξιωθώ και μίας τέταρτης)...

μην φοβάστε... ΟΡΜΑΤΕ... ο δρόμος δεν είναι ανθόσπαρτος αλλά πρέπει να σας γοητεύει η κατάκτηση ....

machinehead 7

Σεβαστός
Εγγρ.
20 Μαρ 2009
Κριτικές
41
Like
533
Πόντοι
2.137

ἄνδρα μοι ἔννεπε, μοῦσα, πολύτροπον, ὃς μάλα πολλὰ πλάγχθη, ἐπεὶ Τροίης ἱερὸν πτολίεθρον ἔπερσεν:

δηλαδή από την στιγμή που κλείστηκε στο καβούκι του και θεώρησε ότι είναι το κέντρο του κόσμου...

από την στιγμή που έπαψε να βλέπει άλλων ανθρώπων πόλεις και να προσπαθεί να κατανοήσει και να μάθει τον τρόπο ζωής τους και σκέψης τους... δηλαδή από την στιγμή που έπαψε πολλῶν δ’ ἀνθρώπων ἴδεν ἄστεα καὶ νόον ἔγνω

εκφυλίστηκε επίσης γιατί έσβησε η φωτιά του "κατακτητή" έπαψε δηλαδή να αποζητά το ἐπεὶ Τροίης ἱερὸν πτολίεθρον ἔπερσεν

φυσικά ούτε το ένα ούτε το άλλο γίνεται χωρίς κόπο .. δυστυχώς εμείς θέλουμε να ζούμε χωρίς το ὃς μάλα πολλὰ πλάγχθη

συμβουλή προς νεωτέρους... (στα 59 μου τρίτη φορά μακροχρόνια μακρυά από την Ελλάδα και ελπίζω να αξιωθώ και μίας τέταρτης)...

μην φοβάστε... ΟΡΜΑΤΕ... ο δρόμος δεν είναι ανθόσπαρτος αλλά πρέπει να σας γοητεύει η κατάκτηση ....

Αρα να την κανουμε με ελαφρα μαν. Μπας και γλυτωσουμε

machinehead 7

Σεβαστός
Εγγρ.
20 Μαρ 2009
Κριτικές
41
Like
533
Πόντοι
2.137
Το θέμα είναι ότι και έξω η "σωτηρία" δεν είναι σε καμμία περίπτωση εξασφαλισμένη...

Οχι τυπε δεν ειπα οτι θα παω εξω και θα ζησω την τελεια ζωη.

Αλλα τουλαχιστον να υπαρχει 1 αξιοπρεπεια.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Το θέμα είναι ότι και έξω η "σωτηρία" δεν είναι σε καμμία περίπτωση εξασφαλισμένη...

την "σωτηρία" την εξασφαλίζεις εσύ και όχι το που... το που μπορεί να σου παρέχει ίσως κάποιες διευκολύνσεις και τίποτε παραπάνω...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Οχι τυπε δεν ειπα οτι θα παω εξω και θα ζησω την τελεια ζωη.

Αλλα τουλαχιστον να υπαρχει 1 αξιοπρεπεια.

εξαρτάται το τι εννοείς με τον ορο αξιοπρέπεια ...

αν εννοείς το να μην δουλεύεις και να αμείβεσαι ή να παίρνεις επιδόματα και να την βγάζεις καλύτερα να το ξεχάσεις

αν εννοείς να έχεις μια άλλη αντιμετώπιση από το κράτος στο οποίο βρίσκεσαι και να μην χρειάζεται να τρέχεις από τον Αννα στον Καϊάφα για κάθε θέμα που έχεις με την δημόσια διοίκηση και αυτή να σε αντιμετωπίζει με σεβασμό δείχνοντας έτσι ότι είναι φτιαγμένη για να σε υπηρετεί και όχι ότι εσύ έχεις την υποχρέωση να την υπηρετείς τότε το πράγμα αλλάζει...

αλλά δεν βρέθηκε ακόμη το δέντρο που αντί για φύλλα να έχει πενηντάευρα...

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.437
Πόντοι
2.356
την "σωτηρία" την εξασφαλίζεις εσύ και όχι το που... το που μπορεί να σου παρέχει ίσως κάποιες διευκολύνσεις και τίποτε παραπάνω...

Στην Ελλάδα φίλε τραμουντάνε υπάρχει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΖΗΤΗΣΗ. Παντού, σε όλα. Είτε να ψάχνεις για δουλειά είτε να κάνεις δουλεια. Επισης οι προοπτικές είναι χειρότερες και από χώρες του τρίτου κόσμου.

Κανένας δεν είπε, ή μάλλον ανόητος όποιος είπε ότι έξω είναι καλά. Πουθενά δεν είναι καλά. Αλλά στην Ελλάδα η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο.

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786

Ο παραληλισμος σου με την οδυσεια εχει ενδιαφερον.

Να παρατηρησω μονο ενα σημειο. Ουτε του οδυσεα ηταν επιλογη του το ταξιδι του !! Απετελεσε τιμωρια του για την αλλαζονεια που επεδειξε μετα την νικη του στη Τροια.

Τα σημερινα παιδια ομως που καλουνται να ξενιτευτουν δεν φερθηκαν τα ιδια με αλλαζονικο τροπο, αλλα οι γονεις τους.

Εδω ισχυει μαλλον το "Αμαρτιαι γονεων παιδευουσι τεκνα".

Μαλλον η σημερινη γενια θα ειναι η πρωτη μεταπολεμικη γενια που θα ζησει χειροτερα απο τις προηγουμενες της.

Πιστευω οτι η προσωπική " οδυσεια" που καποιος καλειται να περασει σε καποια φαση της ζωης του, μπορει υπο προυποθεσεις να αναδειξει τα καλυτερα στοιχεια του ως ανθρωπου και να δωσει ουσια και νοημα στη ζωη του.

Εχω γυρισει σχεδον ολο το κοσμο. Ενα απο τα κοινα στοιχεια που παντου ειδα ηταν ο θαυμαδμος και ο σεβασμος στη προσπαθεια και τη  δημιουργια.

Ο στιχος το λεει πολυ ομορφα:
"Να ξερεις στη ζωη ο κερδισμενος ειναι ο αντρας ο απο μονος του φτιαγμενος".

Δεν πιστευω οτι ειναι ευκολο το εξωτερικο. Απλα φαινεται να ειναι σημερα μονοδρομος.

machinehead 7

Σεβαστός
Εγγρ.
20 Μαρ 2009
Κριτικές
41
Like
533
Πόντοι
2.137
εξαρτάται το τι εννοείς με τον ορο αξιοπρέπεια ...

αν εννοείς το να μην δουλεύεις και να αμείβεσαι ή να παίρνεις επιδόματα και να την βγάζεις καλύτερα να το ξεχάσεις

αν εννοείς να έχεις μια άλλη αντιμετώπιση από το κράτος στο οποίο βρίσκεσαι και να μην χρειάζεται να τρέχεις από τον Αννα στον Καϊάφα για κάθε θέμα που έχεις με την δημόσια διοίκηση και αυτή να σε αντιμετωπίζει με σεβασμό δείχνοντας έτσι ότι είναι φτιαγμένη για να σε υπηρετεί και όχι ότι εσύ έχεις την υποχρέωση να την υπηρετείς τότε το πράγμα αλλάζει...

αλλά δεν βρέθηκε ακόμη το δέντρο που αντί για φύλλα να έχει πενηντάευρα...

Ποιος μιλησε για να μην δουλευει και απλα να του ερχονται λεφτα?

Αν τυχον με βγαλει ο δρομος για εξω θα δουλευω οπως δουλευω εδω στο Ελλαντα.
Γαμιωντας. Σαν τον Βεγγο.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.437
Πόντοι
2.356
Προσωπικά για εμένα είναι σχεδόν εγκληματικό για όποιον μπορεί και είναι μορφωμένος και με δυνατά προσόντα και βιογραφικό να κάθεται στην Ελλάδα. Καλά για τα νέα παιδιά ούτε καν λόγος. Όποιος έχει παιδιά ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΕΙ στο εξωτερικό, Μόνο εκεί. Εδώ δεν έχουν κανένα μέλλον. Εκτός αν έχει άκρες να τα βοηθήσει ή αν είναι τίποτα διάνοιες.

Παντού έξω η κρίση κάπως περνιέται. Εδώ μόνο όσο πάει χειροτερεύουν τα πράγματα.

Η Ελλάδα είναι για όσους έχουν δυνατό background εδώ, για τους δημόσιους, και κάτι λίγους βολεμένους σε καλά πόστα στον ιδιωτικό. Όλοι οι υπολοιποι απλά θα μιζεριάζουμε εδώ και θα βράζουμε στο ζουμί μας.

Κοίτα άνοιξε κανα site αγγελιών εργασίας στην Ελλάδα και δες τι γίνεται... Όλο μαλακίες και όλο απάτες και τέτοια έχουν.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Ο παραληλισμος σου με την οδυσεια εχει ενδιαφερον.

Να παρατηρησω μονο ενα σημειο. Ουτε του οδυσεα ηταν επιλογη του το ταξιδι του !! Απετελεσε τιμωρια του για την αλλαζονεια που επεδειξε μετα την νικη του στη Τροια.

Τα σημερινα παιδια ομως που καλουνται να ξενιτευτουν δεν φερθηκαν τα ιδια με αλλαζονικο τροπο, αλλα οι γονεις τους.

Εδω ισχυει μαλλον το "Αμαρτιαι γονεων παιδευουσι τεκνα".

Μαλλον η σημερινη γενια θα ειναι η πρωτη μεταπολεμικη γενια που θα ζησει χειροτερα απο τις προηγουμενες της.

Πιστευω οτι η προσωπική " οδυσεια" που καποιος καλειται να περασει σε καποια φαση της ζωης του, μπορει υπο προυποθεσεις να αναδειξει τα καλυτερα στοιχεια του ως ανθρωπου και να δωσει ουσια και νοημα στη ζωη του.

Εχω γυρισει σχεδον ολο το κοσμο. Ενα απο τα κοινα στοιχεια που παντου ειδα ηταν ο θαυμαδμος και ο σεβασμος στη προσπαθεια και τη  δημιουργια.

Ο στιχος το λεει πολυ ομορφα:
"Να ξερεις στη ζωη ο κερδισμενος ειναι ο αντρας ο απο μονος του φτιαγμενος".

Δεν πιστευω οτι ειναι ευκολο το εξωτερικο. Απλα φαινεται να ειναι σημερα μονοδρομος.

του Οδυσσέα επιλογή ήταν το πρώτο σκέλος του ταξιδιού δηλαδή η κατάκτηση της Τροίας...

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.437
Πόντοι
2.356
Όχι δεν σσς περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες εκεί έξω. Ωστόσο έχουν κάτι σπουδαίο: ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΟΡΑ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΗΣΕΙΣ. Ναι είναι πολύ δύσκολα.

ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ειναι σχεδον αδυνατο

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΡΧΙΑ. ΟΛΑ ΤΑ "ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ" ΠΟΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ.

Για επιχειρηματικότητα ούτε λόγος... ΑΠΛΑ.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Ποιος μιλησε για να μην δουλευει και απλα να του ερχονται λεφτα?

Αν τυχον με βγαλει ο δρομος για εξω θα δουλευω οπως δουλευω εδω στο Ελλαντα.
Γαμιωντας. Σαν τον Βεγγο.

να σου πω κάτι .. πουθενά στο εξωτερικό δεν θέλουν να δουλεύεις σαν τον Βέγγο και να κάνεις τα πάντα (εκτός φυσικά από κάτι Ελληναράδες εστιάτορες στην Γερμανία, Τούρκους μπακάληδες κλπ κλπ κλπ οι οποιοι εκδικούνται κατά κάποιον τρόπο την μιζέρια τους)

αυτό που απαιτούν από τον εργαζόμενο είναι προσήλωση στην δουλειά του, τήρηση των οδηγιών, προσαρμοστικότητα, ανοιχτό μυαλό και το κυριώτερο να καταλάβουν ότι αυτό που κάνεις σου αρέσει και σε γεμίζει...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom