Νέα

ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ στο εξωτερικο .!γνωμες ιδεες τι χρειαζεσαι και που ?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα thomas115656
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 277
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.430
Πόντοι
2.356
να σου πω κάτι .. πουθενά στο εξωτερικό δεν θέλουν να δουλεύεις σαν τον Βέγγο και να κάνεις τα πάντα (εκτός φυσικά από κάτι Ελληναράδες εστιάτορες στην Γερμανία, Τούρκους μπακάληδες κλπ κλπ κλπ οι οποιοι εκδικούνται κατά κάποιον τρόπο την μιζέρια τους)

αυτό που απαιτούν από τον εργαζόμενο είναι προσήλωση στην δουλειά του, τήρηση των οδηγιών, προσαρμοστικότητα, ανοιχτό μυαλό και το κυριώτερο να καταλάβουν ότι αυτό που κάνεις σου αρέσει και σε γεμίζει...

Πολύ σωστό και αυτό. Στην Ελλάδα ναι μεν δουλευουμε πάρα πολλές ώρες ωστόσο είμαστε ελάχιστα αποδοτικοί. Ισχύει αυτό.

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
του Οδυσσέα επιλογή ήταν το πρώτο σκέλος του ταξιδιού δηλαδή η κατάκτηση της Τροίας...

Αν θυμαμαι καλα και το πρωτο ταξιδι να το αποφυγει ηθελε αρχικα για αυτο και παριστανε τον τρελο σπερνοντας αλατι, οταν κληθηκε να συμετασχει στην εκστρατεια..

Πιστευω ο Ομηρος ηθελε να δειξει οτι κανενας και ιδιως ενας βασιλιας,  δεν αποχωριζεται ευκολα το οποιο "βολεμα" του και την οποια "καλοπεραση" του.

Ο πραγματικα ομως εξυπνος ανθρωπος, συμβολο του οποιου ειναι ο Οδυσεας, γρηγορα αντιλαμβανεται οτι η ουσια της ζωης ειναι η αντιμετωπιση των προκλησεων της, και οχι η υπεκφυγη τους.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.430
Πόντοι
2.356
Αντε να μεταφέρω και εγώ την εμπειρία μου μια και το θέμα γίνεται επικαιρο.

Εχω ζήσει συνολικά 11 χρόνια στο εξωτερικό δουλεύοντας σε μια πολυεθνική. Αλλαξα 9 χώρες σε Ευρώπη και Βόρεια Νότια Αμερική, συν ένα ενιάμηνο στην Ινδονησίσ ( Τζιακάρτα ).

Η εμπειρία μου λοιπον συνοπτικώς λέει τα εξης.

Πρώτον. Ελάχιστοι άνθρωποι πάνε να ζήσουν σε άλλες χώρες απο επιλογή.

Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι αποφασίζουν να ξενιτευτούν είναι προφανώς οικονομικοί. Σε κάποιες περιπτώσεις και πολιτικοί η οικογενειακοί.

Ο άνθρωπος πάντα θέλει αυτό που δεν έχει. Είναι στη φύση του αυτό και πρέπει να μάθει να το κοντρολάρει.

Οταν ήμουν στο εξωτερικό επιθυμούσα να γυρίσω στη χώρα μου. Μου έλειπαν οι φίλοι μου, οι συγγενείς μου, η γλώσσα μου, η μουσική κλπ.

Οταν γύριζα  Ελλάδα μετά απο λίγο με έτρωγε ο κώλος μου να φύγω πάλι έξω. Με τράβαγαν τα λεφτά και η περιέργεια σαν νεος να γνωρίσω άλλα μέρη διαφορετικά. Εκεί κόλησα και το μικρόβιο του ταξιδευτή που και σήμερα πολλά χρόνια μετά με κάνει να τα παρατάω και να φεύγω έστω για 2-3 εβδομάδες στην άλλη άκρη της γης.

Το κύριο προβλημα της ζωής στο εξωτερικό είναι ότι νοιώθεις ότι ΔΕΝ ΖΕΙΣ.

Αυτό συμβαίνει γιατί ουσιαστικά εκεί είσαι και νοιώθεις περαστικός και ξένος.Ετσι σε αντιμετωπίζει συνήθως και η κοινωνία τους ανεξαρτήτως αν εσύ είσαι εξωστρεφής και ωραίος τύπος.  Δεν σε ενδιαφέρει η πολιτική τους, δεν σε ενδιαφέρει ο αθλητισμος τους, δεν σε ενδιαφέρουν καν τα νέα τους, δεν σε ενδιαφέρει η μουσική και η κουλτούρα τους κλπ άρα νοίώθεις ότι τίποτα δεν σε αφορά και τελικά 'οτι δεν δεν ζεις.

Ετσι οι περισσοτεροι ξένοι γκετοποιούνται σε μικρές μειονότητες, στις χώρες που αναγκαστικά όπως έγραψα παραπάνω, ζούνε και αναπτύσουν σύνδρομα αντίδρασης προς τους ντόπιους αποδίδοντάς τους όλα τα κακά της υφηλίου. Ξεχνούν βέβαια ότι οι κύριοι λόγοι που οι ίδιοι έφυγαν απο τη χώρα τους ήταν ότι εκεί συνήθως τα πράγματα ήταν τρις χειρότερα. Πολλοί βγάζουν ελλέιψη άλλων ενδιαφερόντων όλη τους την ενέργεια στη δουλειά τους και προοδεύουν οικονομικά. Με αντίτιμο όμως τη ζωή τους που δεν τη ζουν όπως θα ήθελαν.

Ο ασφαλέστερος τρόπος να ξεπεράσεις έστω και μερικώς το παραπάνω σύνδρομο του ξένου, είναι να προσπαθήσεις πραγματικά να μπεις στη κουλτούρα ενός λαού. Κλειδί για αυτό είναι η εκμάθηση αρχικά της γλώσσασ του, αργότερα σταδικά της ιστορίας  του, της μουσικής του, κλπ ώστε τελικά να αισθανθείς τη  κουλτούρας του.

Το παραπάνω εγχείρημα δεν είναι εύκολο. Απαιτεί συνειδητή προσπάθεια και χρόνο. Προσωπικά μόνο στις χώρες που έμεινα πάνω απο 1,5 χρόνο κατάφερα έστω λίγο περιφεριακά να νοιώσω την κουλτούρα τους. Μια καλή ένδειξη για αυτό είναι όταν ως ξένος αρχίζεις να αισθάνεσαι το χιουμορ ενός λαού. Οχι απλώς να το αντιλαμβάνεται, γιατί αυτό το κάνεις και στο τρίμηνο αν ξέρεις τη γλώσσα. Να το αισθάνεσαι σημαίνει να γελάς αυθόρμητα με τα αστεία τους.

Δυστυχώς στη χώρα μας ζούμε σήμερα φαινόμενα έμεσης εξαναγκαστικής μετανάστευσης των νέων της.

Οι πολιτάντηδες στη χώρα μας τα κατάφεραν εμμέσως να εξορίζουν οικονομικά τα παιδιά τους.

Ενα τραγούδι λέει για τους πολιτικούς ''Πως μοιάζουν σαν τους ποντικούς που τρώνε τα παιδιά τους''.
Και δυστυχώς έχει δίκιο. Και απο όλους αυτούς τους ''ειδήμονες'' που δίνουν στα πάνελ στο γυαλί ''επώδυνες λύσεις'' που εξαιρούν βέβαια τους ίδιους δεν βρέθηκε ένας να αναλάβει κάποια ευθύνη και να ζητήσει έστω τυπικά μια συγνώμη. Πουλάνε τώρα μόνο ''σωτηρία''. Δεν θυμάμαι ένα έλληνα πολιτικό να έχει παραιτηθεί απο ευθιξία. Και εννοώ να παραιτηθεί οικιοθελώς όχι να τον ''παραιτήσουν''.

Τα παιδιά έχουν δίκιο που τους μουτζώνουν και φεύγουν, όσο επώδυνη και να είναι η ξενιτιά.

Δυστυχώς η χώρα μας είναι χειρότερη και απο αυτή του Μαυρογιαλούρου. Διότι αυτός στο τέλος τουλάχιστον ένοιωσε την ανάγκη και παραιτήθηκε.

Υπομονή και κουράγιο στα νέα παιδιά που φεύγουν.
Θα τα χρειαστούν !!

Respect. Ότι καλύτερο έχω διαβάσει. Και υπογραμίζω τα σημαντικά για μένα.

Πρώτα πρώτα για να αντιμετωπίσεις το τονισμένο με κόκκινο θα πρέπει να μπεις στη κουλτούρα τους. Σαν να είσαι δικός τους.

Ξεχνάς τη χώρα σου. Απενεργοποιείς τα περί πατρίδας συναισθήματα.

ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΦΑΕΙ ΣΚΑΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ.

. Ναι είναι δύσκολο για άλλους αλλά αλλιώς δεν γίνεται

Θα εντοπίζεις τον εαυτό σου στεναχωρημένο συνέχεια.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.430
Πόντοι
2.356
Επίσης Mindreader σε ζηλεύω ΑΓΡΙΩΣ που έχεις δουλειά που ταξιδευες. Πάντα ήθελα τέτοια δουλειά.

machinehead 7

Σεβαστός
Εγγρ.
20 Μαρ 2009
Κριτικές
41
Like
533
Πόντοι
2.137
να σου πω κάτι .. πουθενά στο εξωτερικό δεν θέλουν να δουλεύεις σαν τον Βέγγο και να κάνεις τα πάντα (εκτός φυσικά από κάτι Ελληναράδες εστιάτορες στην Γερμανία, Τούρκους μπακάληδες κλπ κλπ κλπ οι οποιοι εκδικούνται κατά κάποιον τρόπο την μιζέρια τους)

[size=10pt]αυτό που απαιτούν από τον εργαζόμενο είναι προσήλωση στην δουλειά του, τήρηση των οδηγιών, προσαρμοστικότητα, ανοιχτό μυαλό και το κυριώτερο να καταλάβουν ότι αυτό που κάνεις σου αρέσει και σε γεμίζει...[/size]

Αυτο θα ερθει σιγα σιγα. Ετσι με μαθανε.
Για να παιρνω ενα μισθο κανω τα παντα σαν τον πουστη και μου λενε μην μιλας κιολας.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.430
Πόντοι
2.356
Αυτο θα ερθει σιγα σιγα. Ετσι με μαθανε.
Για να παιρνω ενα μισθο κανω τα παντα σαν τον πουστη και μου λενε μην μιλας κιολας.

Ναι έτσι είναι στην Ελλάδα.

Στο εξωτερικό επίσης μου λένε όσοι είχαν δουλέψει ή δουλεύουν "ποτέ πολλά πάρε δώσε με Έλληνες". Γενικά όταν κάποιος που έχει μια εθνικότητα Χ πάει σε μια χώρα ξένη και συναντά άλλους πιο "παλιούς" κατοίκους της χώρας αυτής (της εθνικότητας Χ) συνήθως πέφτει φουλ εκμετάλλευση. Αυτό συμβαίνει με Πακιστανούς εδώ στην Ελλάδα. Ίσως στην αρχη μέχρι να κατατοπιστείς ναι θα χρειαστεί να πας να βοηθηθείς από Έλλληνες.

Ωστόσο η γνώμη μου είναι ότι αν θέλεις ενταχθείς άμεσα στο περιβάλλον και τη κουλτούρα πρέπει να συναναστρέφεσαι και με άλλους ή κυρίως με άλλους πέραν του γκέτου σου.

machinehead 7

Σεβαστός
Εγγρ.
20 Μαρ 2009
Κριτικές
41
Like
533
Πόντοι
2.137
Ναι έτσι είναι στην Ελλάδα.

Στο εξωτερικό επίσης μου λένε όσοι είχαν δουλέψει ή δουλεύουν "ποτέ πολλά πάρε δώσε με Έλληνες". Γενικά όταν κάποιος που έχει μια εθνικότητα Χ πάει σε μια χώρα ξένη και συναντά άλλους πιο "παλιούς" κατοίκους της χώρας αυτής (της εθνικότητας Χ) συνήθως πέφτει φουλ εκμετάλλευση. Αυτό συμβαίνει με Πακιστανούς εδώ στην Ελλάδα. Ίσως στην αρχη μέχρι να κατατοπιστείς ναι θα χρειαστεί να πας να βοηθηθείς από Έλλληνες.

Ωστόσο η γνώμη μου είναι ότι αν θέλεις ενταχθείς άμεσα στο περιβάλλον και τη κουλτούρα πρέπει να συναναστρέφεσαι και με άλλους ή κυρίως με άλλους πέραν του γκέτου σου.

Ας την κανω πρωτα και νομιζω θα τα βρω ολα σιγα σιγα.

:) :)

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.430
Πόντοι
2.356
Ας την κανω πρωτα και νομιζω θα τα βρω ολα σιγα σιγα.

:) :)

Μακάρι φίλε μου. Στο εύχομαι ολόψυχα όπως και στον καθέναν που παλεύει. Ναι και εδώ μπορείς να παλέψεις αλλά είναι τρομακτικά πλέον. Και εγώ θέλω να φύγω.

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Επίσης Mindreader σε ζηλεύω ΑΓΡΙΩΣ που έχεις δουλειά που ταξιδευες. Πάντα ήθελα τέτοια δουλειά.

Εχει πολλα καλα εχει και τα ασχημα της φιλε.

Μη ζηλευεις κανενα. "Do it your way" που λεει και ο Σινατρα !! :2funny:

machinehead 7

Σεβαστός
Εγγρ.
20 Μαρ 2009
Κριτικές
41
Like
533
Πόντοι
2.137
Μακάρι φίλε μου. Στο εύχομαι ολόψυχα όπως και στον καθέναν που παλεύει. Ναι και εδώ μπορείς να παλέψεις αλλά είναι τρομακτικά πλέον. Και εγώ θέλω να φύγω.

Πλεον εδω δεν παλευεται απο πολλες αποψεις. Σου ευχομαι να την κανεις λιαν συντομως.

:rockon: :rockon: :rockon:

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Για τους φιλους που με ρωτανε καποια πραγματα σε pm απανταω "δημοσια" οπως σας εγραψα.

Κατ' αρχας δεν γουστάρω ούτε να δίνω ούτε να δέχομαι συμβουλές. Κυρίως γιατί αυτοί που σε συμβουλεύουν αυτό στο οποίο συνήθως καταλήγουν είναι να σε αποθαρρύνουν να επιχειρήσεις κάτι στο οποίο οι ίδιοι απέτυχαν.

Αυτό δεν είναι τυχαίο, αναδεικνύει συμπλέγματα ανωτερότητας του ''συμβουλάτορα'', στη βάση του ''Εδώ ολόκληρος εγώ και έφαγα τα μούτρα μου, θα πας εσύ !! ποιός εσύ ?? να πετύχεις εκεί που  απέτυχα ολόκληρος εγώ, ούτε να το σκέφτεσαι !!''.

Για να μπορέσει κάποιος να δώσει λοιπόν συμβουλές, και κατ' επέκταση να γίνει δάσκαλος θα πρέπει πρώτα να ακυρώσει την εγωκεντρικότητά του, και αυτά είναι ''κόλπα'' δύσκολα, που απαιτούν μια επίπονη διαδικασία που λέγεται ενδοσκόπηση. Και αν η ενδοσκοπηση εχει δυο κοινα στοιχεια με τη κωλονοσκοπηση ειναι η ιδιαιτερη ενοχληση αλλα και η ιδιαιτερη αξια.  :2funny:

Τέλος Πάντων.  Απαντώντας λοιπόν στα ερώτημάτα σας σν και τα εχω γραψει και σε αλλο thread.. Αν ξεκίναγε ο γυιός μου να κάνει μια πορεία ανάλογη με τη δική μου στο εξωτερικό θα του έκανα τις παρακάτω συστάσεις.

Πρώτον πρέπει να μάθεις καλά τη γλώσσα της χώρας που ζεις, ώστε να μπορέσεις, πέρα από το προφανές της  επικοινωνίας, να ενστερνιστείς τη κουλτούρα των εκεί ανθρώπων. Αυτό δεν είναι θεωρητικό έχει πολλές πρακτικές εκφάνσεις. Πρέπει για παράδειγμα να αισθάνεσαι και να απολαμβάνεις το χιούμορ τους, όχι απλά να το καταλαβαίνεις οπως ηδη πριν εγραψα. Μπορώ να αναφέρω δεκάδες άλλα παραδείγματα αλλά προσπαθώ να γράφω λίγα. Ο καλύτερος τρόπος που εγώ βρήκα για να το κάνω ήταν μέσω του υπερπολύτιμου αυτού asset που λέγεται τοπική ωραία γκόμενα. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα. :rockon:

Δεύτερον. Πρέπει να σέβεσαι τη χώρα που σε φιλοξενεί. Η συνήθης προσφιλής τακτική της γκετοποίησης ξένων σε μικρές κλειστές ομάδες που αναλώνονται στο να ''κατηγορούν'' τα κακώς κείμενα της χώρας που τους φιλοξενεί, είναι το ποιό συχνό και ποιο χαζό λάθος. Γιατί απλούστατα αν όλα πήγαιναν  στη δική τους χώρα ρολόι, δεν θα αναγκαζόντουσαν όλοι αυτοί να φύγουν απι αυτην.

Τρίτον. Συνήθως οι χώρες όπου οι Έλληνες μεταναστεύουν παρέχουν ένα καλύτερο περιβάλλον και μέσα για να εργασθείς. Ένα κοινό στοιχείο ανάμεσα, στο τύπο που έφυγε από το χωρίο του και ξεκίνησε λαντζέρης για να καταλήξει 35 χρόνια μετά ιδιοκτήτης αλυσίδας εστιατορίων, και στον Παπανικολάου που πήρε Νομπέλ Ιατρικής, είναι η άνευ όρων εργατικότητα.

Πιστεύω ότι η επιτυχία είναι αποκλειστικός κανίβαλος. Τρέφεται μόνο από επιτυχία. Και όλοι οι επιτυχημένοι στο εξωτερικό έλληνες σε αυτό ακριβώς το μοντέλο της άνευ όρων εργατικότητας και της σταδιακής αυτοτροφοδοτούμενης επιτυχίας βασίστηκαν. Δεν πρέπει ομως να ξεχνάς ποτέ ότι πρέπει και να ''ζήσεις'' με ότι οι έλληνες εννοούμε με αυτό το ρήμα.

Εργάζεσαι για να ζεις, δεν ζεις για να εργάζεσαι, όσο και αν ιδίως η προτεσταντική δύση  προμοτάρει το δεύτερο. Οι αρχαίοι δικοί μας έλεγαν ''Μέτρον Αριστον'' και ''Μηδέν άγαν''.  Αν συνειδητοποιήσεις σε κάποια φάση ότι το αρκετό είναι πάντα και πολύ. Ενώ αντιθέτως  το πολύ δεν είναι πάντα αρκετό, τότε μπορεί να πετύχεις να ζείς και για το σήμερα και για το αύριο, όσο και αν τα πάντα γύρω σου κινούνται με ένα ιδιαίτερα λαμόγικο τρόπο στη λογική του ''καρότο και μαστίγιο''.

Να το πώ λίγο συμβολικά και ακραία ?? Εξω απο το Αουσβιτς υπήρχε η επιγραφή ''Η εργασία ελευθερώνει''. Μόνη της η επιγραφή είναι είναι μια πολύ ωραία κουλτουριάρικη πρόταση. Για κοίταξέ την όμως και με βάση το όλο ''φόντο'' !! :2funny:

Εδώ σταματάω, αν και θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα, γιατί δεν θελω να γραφω σεντονια.
Απλά προσπάθησα να απαντήσω χοντρικά στις ερώτησεις σας.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.430
Πόντοι
2.356
Εδώ σταματάω, αν και θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα, γιατί δεν θελω να γραφω σεντονια.
Απλά προσπάθησα να απαντήσω χοντρικά στις ερώτησεις σας.

Καθόλου σεντόνια δεν γράφεις. Αντιθέτως. Βοηθάς και αναλύεις απλά και παράλληλα σε βάθος αγαπητέ μας φίλε. Θέλω να διαβάζω τέτοιου είδους αναλύσεις.

Οι περισσότεροι που "σκέφτονται" να φύγουν να γνωρίζουν ότι πρέπει να απενεργοποιήσουν τα πάντα που σχετίζονται με αυτό που ζούσαν πριν μπουν στο αεροπλάνο. Εκεί δεν πας με τη κουλτούρα του Έλληνα. Εκεί πας να ανακαλύψεις. Είσαι ανοικτός σε προκλήσεις κλπ.

Δεν είναι έτσι εύκολο να πας πχ στην Αγγλία ή την Αμερική. Χρειάζονται ένα σωρό διαδικασίες ακόμα και να το πάρεις απόφαση. Έβλεπα τις διαδικασίες για Αμερική... Πολύ διαδικασία.  Το πιο δύσκολο είναι να γίνει η αρχή. Νομίζω ότι αν βρισκόμουν εκεί θα τα κατάφερνα. Δεν έχει μέλλον η Ελλάδα. Εδώ η κατάσταση χειροτερεύει πιο πολύ από όλες τις χώρες.

ΥΓ. Θα δείτε που ακόμα και όταν στην Συρία θα αρχίσει η ανάπτυξη εμείς εδώ ακόμα θα κολυμπάμε στα σκατά και την επιτήρηση.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Καθόλου σεντόνια δεν γράφεις. Αντιθέτως. Βοηθάς και αναλύεις απλά και παράλληλα σε βάθος αγαπητέ μας φίλε. Θέλω να διαβάζω τέτοιου είδους αναλύσεις.

Οι περισσότεροι που "σκέφτονται" να φύγουν να γνωρίζουν ότι πρέπει να απενεργοποιήσουν τα πάντα που σχετίζονται με αυτό που ζούσαν πριν μπουν στο αεροπλάνο. Εκεί δεν πας με τη κουλτούρα του Έλληνα. Εκεί πας να ανακαλύψεις. Είσαι ανοικτός σε προκλήσεις κλπ.

Δεν είναι έτσι εύκολο να πας πχ στην Αγγλία ή την Αμερική. Χρειάζονται ένα σωρό διαδικασίες ακόμα και να το πάρεις απόφαση. Έβλεπα τις διαδικασίες για Αμερική... Πολύ διαδικασία.  Το πιο δύσκολο είναι να γίνει η αρχή. Νομίζω ότι αν βρισκόμουν εκεί θα τα κατάφερνα. Δεν έχει μέλλον η Ελλάδα. Εδώ η κατάσταση χειροτερεύει πιο πολύ από όλες τις χώρες.

ΥΓ. Θα δείτε που ακόμα και όταν στην Συρία θα αρχίσει η ανάπτυξη εμείς εδώ θα κολυμπάμε στα σκατά και την επιτήρηση.

η Ελλάδα δεν θα έχει μέλλον όσο υπάρχουν Ελληνες που δεν κοιτάζουν μπροστά αλλά επιμένουν στο παλιό... όσο υπάρχουν Ελληνες που δεν θέλουν να αλλάξουν ή Ελληνες που νομίζουν ότι η αλλαγή έρχεται σε μια μέρα...

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.430
Πόντοι
2.356
η Ελλάδα δεν θα έχει μέλλον όσο υπάρχουν Ελληνες που δεν κοιτάζουν μπροστά αλλά επιμένουν στο παλιό... όσο υπάρχουν Ελληνες που δεν θέλουν να αλλάξουν ή Ελληνες που νομίζουν ότι η αλλαγή έρχεται σε μια μέρα...

Εγώ φίλε μου μαζί σου είμαι αλλά εμείς οι λίγοι δεν μπορούμε να αλλάξουμε πολλά. Μόνο με τη ψηφο μας και μπορούμε να πείσουμε.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Εγώ φίλε μου μαζί σου είμαι αλλά εμείς οι λίγοι δεν μπορούμε να αλλάξουμε πολλά. Μόνο με τη ψηφο μας και μπορούμε να πείσουμε.

να διευκρινησω ότι επιμονή στο παλιό δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ψήφιση παλιών κομμάτων αλλά σίγουρα σημαίνει διατήρηση της παλιάς νοοτροπίας ότι έχουμε μόνο δικαιώματα και καμμιά απολύτως υποχρέωση...

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.430
Πόντοι
2.356
να διευκρινησω ότι επιμονή στο παλιό δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ψήφιση παλιών κομμάτων αλλά σίγουρα σημαίνει διατήρηση της παλιάς νοοτροπίας ότι έχουμε μόνο δικαιώματα και καμμιά απολύτως υποχρέωση...

Όταν λες ότι στηρίζεις Δημιουργία Ξανά όπως έκανα εγώ πχ και σε βρίζουν και λοιδωρούν τότε καταλαβαίνεις ότι δεν αξίζει να ζεις σεμια χώρα σαν την Ελλάδα. Ν πεισεις ποιούς; Αυτούς που έχουν μάθει στην αυτοθυματοποιήση. Σηκώνεσαι και φεύγεις όποτε μπορείς και αν καταφέρεις. Αλλιώς βλέπεις την Ελλάδα να διαλύεται.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Όταν λες ότι στηρίζεις Δημιουργία Ξανά όπως έκανα εγώ πχ και σε βρίζουν και λοιδωρούν τότε καταλαβαίνεις ότι δεν αξίζει να ζεις σεμια χώρα σαν την Ελλάδα. Ν πεισεις ποιούς; Αυτούς που έχουν μάθει στην αυτοθυματοποιήση. Σηκώνεσαι και φεύγεις όποτε μπορείς και αν καταφέρεις. Αλλιώς βλέπεις την Ελλάδα να διαλύεται.

καλό πράγμα ο σοσιαλισμός αλλά τελειώνει μόλις τελειώσουν τα λεφτά των άλλων...

να διαλυθούν να μάθουν... μπας και από τις στάχτες ξεπηδήσει κάτι καλό (θυμάσαι τον φοίνικα της χούντας)...
αμα πεθάνουν και μερικοί δεν θα χάσει και η Βενετιά βελόνι...

έπαψα να ενδιαφέρομαι προ πολλού για τον βαλκάνιο νεοέλληνα...

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.430
Πόντοι
2.356
καλό πράγμα ο σοσιαλισμός αλλά τελειώνει μόλις τελειώσουν τα λεφτά των άλλων...

να διαλυθούν να μάθουν... μπας και από τις στάχτες ξεπηδήσει κάτι καλό (θυμάσαι τον φοίνικα της χούντας)...
αμα πεθάνουν και μερικοί δεν θα χάσει και η Βενετιά βελόνι...

έπαψα να ενδιαφέρομαι προ πολλού για τον βαλκάνιο νεοέλληνα...

Όσοι ζουν στο εξωτερικό να μη πονάνε πολύ. Απλά να βοηθήσουν όσους μπορούν και να τους "απομακρύνουν από τη φωτιά".

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Το πρωτο κομα στην ελλαδα ειναι η αποχη.Παιρνει 45%.

Ο λογος ειναι απλος. Οι περισσοτεροι ανθρωποι συνειδητοποιουν οτι τελικα η ψηφος τους ελαχιστα επηρεαζει τη ζωη τους.

Να το βαλουμε σε θεωρητική βαση ?? Για να κανεις πολιτικη σημερα χρειαζεται να εχεις λεφτα. Αυτό αυτοματα σημαινει οτι η οποια πολιτική δεν μπορεί να αφορά αυτους που δεν εχουν λεφτά.Και στην ελλαδα σημερα ελαχιστοι εχουν λεφτά.

Στην αμερικη τουλαχιστον το κανουν επισημα "sponshorships" τα λενε. Αυτοι λοιπον που δεν δινουν "ουτε του αγγελου τους νερό" κανουν δωρεες εκατομμυριων δολαριων "εμπνεομενοι" απο το "μεγαλείο" των πολιτικων προγραμματων των δημοκρατικων η των ρεπουμπλικανων. Να το πουμε αλλιώς ?? Τι κανει νιαου νιαου στα κεραμιδια ??

Το οποιο κομα παρει σημερα 39% στην ελλαδα κυβερνά, αυτοδυναμα η συμμαχικα. Αν λαβεις υπ'οψιν την αποχή μιλαμε για το 39% του 55% που τελικα ψηφιζει ( αν βγαλουμε το 45% της αποχης).Δηλαδη με κατι λιγοτερο απο το 22% των ψηφων φτιαχνουν κυβερνησεις.

Δεν ξερω ποσο "δημοκρατικο" ειναι αυτό ?? :2funny:

Αυτοί που φτιαχνουν εκλογικούς νομους, δηλαδή οι πολιτικαντηδες δεν εχουν αν μη τι αλλο και πολλη φαντασία.

Ουσιαστικα αντιγραφουν με κακεκτυπο τροπο μοντελα του εξωτερικου. Δεν τα σκεφτονται μονοι τους. Και στην αμερικη 45% περιπου ειναι η αποχή.

Τους λειπουν ομως δυο στοιχεια.

Πρωτον εξω καποιοι λιγοι - αρκετοι -πολλοι ανα περιπτωση δουλευουν και παραγουν.

Δευτερον και κυριωτερον,  εξω οταν "στριμωχνονται" απο τα δικα τους αδιεξοδα εχουν λυση εφεδρειας. Τυπωνουν χρημα !!

Αυτα τα δυο τελευταια διεφυγαν απο τους δικους μας  κσκεκτυπους αντιγραφεις πολιτικαντηδες.

Για αυτο και βιωνουμε το σημερινο αδιεξοδο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom