Νέα

Μέρες 97 ζει η Αλβανία, 3 νεκροί στης διαδηλώσεις,και εδω μας πάνε ασάλιοτα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stam_90
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 28K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Ερώτηση: Όποιος ήταν «Έλληνας», δεν μπορούσε να είναι χριστιανός και το αντίστροφο;
Απάντηση: Αυτή την απορία, μας την λύνει αργότερα ο «Άγιος» (με την βούλα του Πατριαρχείου) Κοσμάς ο Αιτωλός: «…με την χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και Θεού, [size=14pt]δεν είσθενε Έλληνες (δηλ. ειδωλολάτρες)[/size], δεν είσθενε ασεβείς αιρετικοί άθεοι, αλλ’ είσθενε ευσεβείς ορθόδοξοι Χριστιανοί, πιστεύετε και είσθενε βαπτισμένοι εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος και είσθενε τέκνα και θυγατέρες του Χριστού μας…».

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
υποψην για να σου δειξω πως συμφωνω με αρκετ απου λες ψαχνω να βρω ορισμενους αρχαιους ινδους φιλοσοφους.δεν θυμαμαι ονοματα αλλα αν θες με πμ μπορω να τα βρω και ειναι σστη διαθεση σου εφοσον σε ενδιαφερει.μιλαμε ειχαν πολιτισμο τα ατομα αρκετους αιωνες π.χ.και εχω ακουει για τεραστιας κλιμακας φισοσοφια.αυτα...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
ε και?κοιτα επειδη δεν σε θεωρω με τιποτα καμενο ατομο τυπου πορδοπαπου και βλεπω οτι μιλας με λογικη τουλαχιστον συμφωνα με την δικη μου κριση πρεπει να σου πω συμβατικη τεχνολογια εχει και η βορειος κορεα.δεν μου λεει κατι αυτο.και οπως σου ειπα στην  αρχαιοτητα ητνα αδυνατο να υπαρξει τετοια τεχνολια και ολοι το ποιστευουν αν εξαιρεσει ορισμενους ψυχοπαθεις γραφικους περι αρχαιας διαστημικης τεχνολογιας.μην κρινεις ανομοια πραγματα.για μενα το σηεμρινο πακισταν ειναι αδιανοητο αν το συγκρινεις με την αρχαια ελλαδα.μη τρελαθουμε τωρα...καλα το ξεκινησες με το να απομυθοποιησεις ορισμενα ΟΧΙ ΟΛΑ χαρακτηριστικα των αρχαιων ελληνων αλλα τωρα πηγες τελειως αλλου.αυτην ειναι η γνωμη μου.κατα τα αλλα στην αρχη συμφωνησα μαζι σου φιλε στο πρωτο σου ποστ.

Έχουμε ξεφύγει από το θέμα και να το κλείσουμε. Καλά ότι γινόταν πριν 3000 αλλά για τότε. Για το σήμερα άλλοι έχουν πάρει τη σκυτάλη. Και τα επιτεύγματά τους είναι ανάλογα τουλάχιστον με των αρχαίων Ελλήνων, αν όχι ανώτερα.

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
συμφωνω και παλαι.για την αλβναια ξεκινησε καια λλου πηγε.εξαλλου απαντησα στο γραπτο σου.οντως οπως ειπε ο ηρακλειτος τα παντα ρει.οποτε αλλοι εχουν την σκυταλη τωρα.γεια χαρα.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Την εποχή του Βυζαντίου και με την επικράτηση του Χριστιανισμού, ο όρος «Έλληνας» είχε εξοστρακιστεί με ποινή θανάτου και ο όρος «Ρωμιός», στην ουσία επιβλήθηκε με (αν)«ορθόδοξους» τρόπους, ενώ δεν έχει ελληνικές καταβολές.

Το πες και μόνος σου την εποχή του Βυζαντίου. Ωστόσο ήδη από το ύστερο βυζαντιο ο όρος Έλληνας άρχισε να επανέρχεται σε αντιδιαστολή με τη δύση. Από την κατάκτηση του 1204.
Το 1821 και στην επανάσταση όλα τα ντοκουμέντα, επαναστατικά συντάγματα, διακυρήξεις κλπ κάνουν σαφώς λόγο για Έλληνες. Τα χω δει προσωπικά, από τα αρχεία. Πήγαινε στη βιβλιοθήκη στη Λένορμαν ή στα ΓΑΚ στο ψυχικό και ψάξε τα αρχεία της επανάστασης. Παντού λόγος για Έλληνες, πουθενά για Ρωμιούς.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
ιππότα....
Ερώτηση: Δηλαδή ο όρος «Έλληνας» την εποχή του Βυζαντίου, είχε θρησκευτική σημασία κι όχι εθνική;
Απάντηση: Ακριβώς. Ο όρος «Έλληνας» ταυτίστηκε με την έννοια του ειδωλολάτρη, σε αντιδιαστολή με τον χριστιανό Έλληνα, τον«Ρωμιό». [size=14pt]Οι χριστιανοί Έλληνες-Ρωμιοί μάλιστα, δεν αποδέχονταν να αποκαλούν εαυτούς «Έλληνες».[/size]

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
ιππότα....
Ερώτηση: Δηλαδή ο όρος «Έλληνας» την εποχή του Βυζαντίου, είχε θρησκευτική σημασία κι όχι εθνική;
Απάντηση: Ακριβώς. Ο όρος «Έλληνας» ταυτίστηκε με την έννοια του ειδωλολάτρη, σε αντιδιαστολή με τον χριστιανό Έλληνα, τον«Ρωμιό». [size=14pt]Οι χριστιανοί Έλληνες-Ρωμιοί μάλιστα, δεν αποδέχονταν να αποκαλούν εαυτούς «Έλληνες».[/size]

Δες την παραπάνω απάντησή μου. Για να συνεχίσω αυτά ίσχυαν περισσότερο στο πρώιμο βυζάντιο. Μέχρι την εικονομαχία. Από την περίοδο της εικονομαχίας ( που κράτησε 150 χρόνια) άρχισε ένας σταδιακός εξελληνισμός της ανατολικής ρωμαικής αυτοκρατορίας. Παράλληλα άρχισε η αμφισβήτηση της ρωμαικότητας από τους δυτικούς, πράγμα που εκφράστηκε με την ίδρυση της "Αγίας Ρωμαικής Αυτοκρατορίας". Οι δυτικοί αποκαλούσαν τον Αυτοκράτορα του βυζαντίου " imperator graecorum".
Από το 1204 και μετά τη βυζαντινή αυτοκρατορία είχε καταστεί σχεδόν ένα ελληνικό κράτος. Νομίζω ο άμεσος πρόγονος της σημερινής Ελλάδας. Είχε απωλέσει κάθε αυτοκρατορικό και οικουμενικο- ρωμαικό χαρακτήρα.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Το πες και μόνος σου την εποχή του Βυζαντίου. Ωστόσο ήδη από το ύστερο βυζαντιο ο όρος Έλληνας άρχισε να επανέρχεται σε αντιδιαστολή με τη δύση. Από την κατάκτηση του 1204.
Το 1821 και στην επανάσταση όλα τα ντοκουμέντα, επαναστατικά συντάγματα, διακυρήξεις κλπ κάνουν σαφώς λόγο για Έλληνες. Τα χω δει προσωπικά, από τα αρχεία. Πήγαινε στη βιβλιοθήκη στη Λένορμαν ή στα ΓΑΚ στο ψυχικό και ψάξε τα αρχεία της επανάστασης. Παντού λόγος για Έλληνες, πουθενά για Ρωμιούς.

μ αρέσει να μου δίνεις αφορμές ωραίες απόγονε του Παλαιολόγου.....

Ερώτηση: Πως συνδέθηκε το Βυζάντιο, στην σύγχρονη ελληνική ιστορία με τον Ελληνισμό, που τόσο είχε υποτιμηθεί τότε;
Απάντηση: Ο όρος «Έλληνας», άρχισε δειλά-δειλά να χρησιμοποιείται ξανά στο Βυζάντιο, όταν είχε πάψει πια να αποτελεί «απειλή» και κυρίως όταν αυτό (το Βυζάντιο) άρχισε να κλονίζεται και να βρίσκεται στα «τελευταία» του. [size=18pt]Το 1821, όταν οι «Ρουμ» (Ρωμιοί=έτσι αποκαλούσαν οι Τούρκοι τους χριστιανούς της άλλοτε Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και τότε Οθωμανικής) αποφάσισαν να επαναστατήσουν και ανέτρεξαν στις προγονικές ελληνικές ρίζες τους, θέλοντας να αποτινάξουν από πάνω τους τον μειωτικό αυτό χαρακτηρισμό, που σήμαινε πλέον τον υπόδουλο. [/size][size=24pt]Την βασική ευθύνη όμως για το «ελληνοχριστιανικό Βυζάντιο» που γνωρίζουν σήμερα οι Έλληνες (και αγνοούν οι ξένοι)[/size] φέρει ο «εθνικός ιστορικός» Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος, ο οποίος τον 19ο αιώνα, μετά την απελευθέρωση απ’ τους Τούρκους, γράφει ουσιαστικά κατ΄επιταγήν της Εκκλησίας, την «Ιστορία του ελληνικού έθνους». Κι ενώ στις υπόλοιπες περιόδους της ελληνικής ιστορίας, ο Παπαρρηγόπουλος είναι σχετικά αντικειμενικός, όταν φτάνει στο κεφάλαιο «Βυζάντιο», κάνει το άσπρο-μαύρο, [size=14pt]τους Ρωμαιο-σλαβο-αρμένιους αυτοκράτορες του Βυζαντίου, Έλληνες και την ίδια την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, Ελληνική. [/size][size=24pt]Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι ο Τσεμίσκε ήταν ο εξελληνισμένος Ιωάννης Τσιμισκής, ή ότι ο Κονσταντίν Ντράγκατς ήταν ο γνωστός Κωνσταντίνος Παλαιολόγος.[/size]

ξέρω ξέρω είμαι ανθέλλην και τουρκόσπορος.
αααααααααααααααααααααααααααααχχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχχα

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Αυτό δεν εξηγεί επαρκώς γιατί οι έλληνες θέλοντας να επαναστατήσουν , διάλεξαν τον όρο έλληνες. Προφανώς κάτι υπήρχε. Δε μπορεί να έγινε μια μαζική αυθυποβολή.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Πραγματικά λίγοι τα ξέρουν αυτά. Ακόμα λιγότεροι ξέρουν πού ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ όλοι αυτοί οι Έλληνες στις αμέτρητες πόλεις που ιδρύθηκαν στην Αν. Μεσόγειο και την Εγγύς Ανατολή στα 300 χρόνια της Μακεδονικής κυριαρχίας, πριν τη Ρωμαϊκή κατάκτηση

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Πραγματικά λίγοι τα ξέρουν αυτά. Όπως και λίγοι ξέρουν πού ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ όλοι αυτοί οι Έλληνες στις αμέτρητες πόλεις που ιδρύθηκαν στην Αν. Μεσόγειο και την Εγγύς Ανατολή στα 300 χρόνια της Μακεδονικής κυριαρχίας, πριν τη Ρωμαϊκή κατάκτηση

Eκεί οι κυρίαρχες ελίτ ήταν μόνο έλληνες.Σταδιακά αφομοιώθηκαν.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Αυτό δεν εξηγεί επαρκώς γιατί οι έλληνες θέλοντας να επαναστατήσουν , διάλεξαν τον όρο έλληνες. Προφανώς κάτι υπήρχε. Δε μπορεί να έγινε μια μαζική αυθυποβολή.
είπα εγώ ότι διαφωνώ με αυτά που γράφεις;
αλλά απ το πρωί έχω τον 1+1=2 και έχω βαρεθεί αυτή τη νοοτροπία ότι οι έλληνες ξεκινήσαμε από τον πέμπτο προ Χριστού, κάναμε ένα διάλειμμα στην Ρωμαική αυτοκρατορία (αλλά μας σεβάστηκαν οι Ρωμαιοι) μετά ήρθαμε πίσω γαμιάδες ως βυζαντινοί ελληνοχριστιανοί, μετά μας έριξαν οι πουσταράδες οι τούρκοι (που δεν υπήρχαν τότε ως έθνος) αλλά εμείς κρατήσαμε 400 χρόνια ΓΕΡΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ και το 21 ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΑΜΕ ΤΑ ΠΡΕΚΙΑ στους τουρκαλάδες (που δεν υπήρχαν) ως έλληνες (που και μεις δεν υπήρχαμε).

αααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχα

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Πού; Στην Αλεξάνδρεια ή στην Αντιόχεια :rolleyes: :rolleyes: ;;

Παντού. Δεν έγινε καμιά μαζική κατάκτηση της Αιγύπτου ή της Συρίας. Μόνο η ελίτ και αυτό ένα μικρό μέρος ήταν Έλληνες στο πτολεμαικό βαζίλειο και το βασίλειο της Αντιόχειας. Οκ και έμποροι κλπ.

monkey_for_nothing

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουν 2009
Like
23
Πόντοι
16
αλλά απ το πρωί έχω τον 1+1=2 και έχω βαρεθεί αυτή τη νοοτροπία ότι οι έλληνες ξεκινήσαμε από τον πέμπτο προ Χριστού, κάναμε ένα διάλειμμα στην Ρωμαική αυτοκρατορία (αλλά μας σεβάστηκαν οι Ρωμαιοι) μετά ήρθαμε πίσω γαμιάδες ως βυζαντινοί ελληνοχριστιανοί, μετά μας έριξαν οι πουσταράδες οι τούρκοι (που δεν υπήρχαν τότε ως έθνος) αλλά εμείς κρατήσαμε 400 χρόνια ΓΕΡΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ και το 21 ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΑΜΕ ΤΑ ΠΡΕΚΙΑ στους τουρκαλάδες (που δεν υπήρχαν) ως έλληνες (που και μεις δεν υπήρχαμε).

:2funny: :2funny: :2funny: εισαι παπαρας αλλα ηταν αστειο (και σωστο)αυτο δε μπορω να πω

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Παντού. Δεν έγινε καμιά μαζική κατάκτηση της Αιγύπτου ή της Συρίας. Μόνο η ελίτ και αυτό ένα μικρό μέρος ήταν Έλληνες στο πτολεμαικό βαζίλειο και το βασίλειο της Αντιόχειας. Οκ και έμποροι κλπ.

Chevalier, οι Έλληνες ίδρυαν πόλεις σε όλα τα παράλια από το 800- πχ. Όδησος, Πόντος, Παραδουνάβια, Νίκαια, Κάτω Ιταλία. Please. Ακμάζουσες Ελληνικές πόλεις. Ο Πλούταρχος αναφέρει και μακρύτερες αποικίες, όπου κάθε 24 χρόνια έστελναν νέο πληθυσμό για να αποσοβήσουν την επιμιξία με το ντόπιο πληθυσμό

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Chevalier, οι Έλληνες ίδρυαν πόλεις σε όλα τα παράλια από το 800- πχ. Όδησος, Πόντος, Παραδουνάβια, Νίκαια, Κάτω Ιταλία. Please. Ακμάζουσες Ελληνικές πόλεις. Ο Πλούταρχος αναφέρει και μακρύτερες αποικίες, όπου κάθε 24 χρόνια έστελναν νέο πληθυσμό για να αποσοβήσουν την επιμιξία με το ντόπιο πληθυσμό

Άμα θες εξασκείς και το ερευνητικό σου πνεύμα και μου λές πού εξαφανίστηκαν όλοι αυτοί οι Έλληνες μετά τη Ρωμαϊκή κατάκτηση

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
αλλά απ το πρωί έχω τον 1+1=2 και έχω βαρεθεί αυτή τη νοοτροπία ότι οι έλληνες ξεκινήσαμε από τον πέμπτο προ Χριστού, κάναμε ένα διάλειμμα στην Ρωμαική αυτοκρατορία (αλλά μας σεβάστηκαν οι Ρωμαιοι) μετά ήρθαμε πίσω γαμιάδες ως βυζαντινοί ελληνοχριστιανοί, μετά μας έριξαν οι πουσταράδες οι τούρκοι (που δεν υπήρχαν τότε ως έθνος) αλλά εμείς κρατήσαμε 400 χρόνια ΓΕΡΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ και το 21 ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΑΜΕ ΤΑ ΠΡΕΚΙΑ στουε τουρκαλάδες που δεν υπήρχαν ως έλληνες που και μεις δεν υπήρχαμε.

Aν ήθελες να το ψάξεις και να ανατρέψεις μύθους, θα έπρεπε να επικεντρωθείς αλλού. Όχι στην επανάσταση αλλά στην Οθωμανική κατάκτηση.Δηλαδή να δεις πως η οθωμανική κατάκτηση ουσιαστικά ήταν ένας εθελούσιος εξισλαμισμός των κατώτερων στρωμάτων και των στρατιωτικών γαιοκτημόνων των περιοχών αυτών που έβλεπαν να υπερφορολγούνται από την αυτοκρατορική αυλή στην κωνσταντινούπολη. Οι σελτζούκοι ιππείς ήταν ελάχιστοι νομάδες που στόχο δεν είχαν την κατάκτηση του ρωμαικού θρόνου.
Στη συνέχεια οι οθωμανοί το επιδίωξαν αλλά μόνο με τη βοήθεια των μαζικά εξισλαμισμένων πλυθησμών. Στη συνέχεια πιο οργανωμένα και στρατιωτικά συγκροτημένος ο οθωμανικός στρατός στελεχομένος από βυζαντινούς ακόμη και χριστιανούς, πέρασε στα βαλκάνια. Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς γιατί κατακτήθηκαν αυτά με τόση ευκολία? Μήπως επειδή δεν έγινε μόνο με το σπαθί?

Έτσι από τον εγκατεστημένο στα βαλκάνια οθωμανικό στρατό, τον συγκροτημένο ως επί το πλείστον από έλληνες εξισλαμισμένους ή μη, εφόρμησε ο Μοωάμεθ ο Β στην Κωνσταντινούπολη. Το εις την πόλη ήταν η ιαχή που φώναζαν οι εφορμούντες ΕΛΛΗΝΕΣ. Ήδη και στο Ματζικέρτ αρκετοί έλληνες και χριστιανοί πολέμησαν στο πλευρό του Αρπ Αρσλαν.

Εκείνη την εποχή δεν έβλεπαν πως ανέτρεπαν την " πατρίδα" τους, διότη δεν υπήρχε τέτοια έννοια. Αλλά μια διεφθαρμένη αυλή που τους καταπίεζε. Επίσης ο Μωάμεθ και κάθε άλλος επίδοξος κατακτητής της Κωνσταντινούπολης απλά πάλευε όχι να κατακτήσει και να καταλύσει την αυτοκρατορία, αλλά να πάρει ένα θρόνο , δλδ ήταν μια πάλη δυναστικού χαρακτήρα. Οι δε πληθυσμοί που πήγαν μαζί του πήγαν με το σκοπό να δώσουν το θρόνο της αυτοκρατορίας σε κάποιον που του είχαν περισσότερη εμπιστοσύνη.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
όπου κάθε 24 χρόνια έστελναν νέο πληθυσμό για να αποσοβήσουν την επιμιξία με το ντόπιο πληθυσμό

δε βλέπω να κατάφεραν και πολλά.

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%BF%CF%84+%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CF%82.jpg

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795

μα τοτε στο ποστ 887 τι ενοεις??

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom