για 100.000
και παω στοιχημα πως δεν υπαρχει εστω και ενα μελος εδω μεσα που, αντικρυζοντας στην πραγματικοτητα μια ανοικτη βαλιτσα με 100.000 ευρω, θα ελεγε οχι
εισαστε σοβαροι ρε; εδω τον αλλον τον χωνουν φυλακη(ασε που μπορει και να μην φταιει κιολας) και τον βιαζουν απο το πρωι μεχρι το βραδυ...ολη μερα καθε μερα....και μαυρισμα στο ξυλο και σκισιμο της σουφρας παρακαλω...και αυτο επι χρονια.... καθε μερα ολη μερα σου λεω...γαμησι και ξυλο, και ολο αυτο χωρις καμια αμοιβη
ξερετε ποσα χρονια πρεπει να γαμηθει κανεις στη δουλεια (και με υπερωριες και με ολα) για να βαλει στην ακρη 100.000 ευρω; ε, ξερετε; ποσα χροοοοοοοοοοοοοοοοοοοοονια;
το ξαναλεω: δεν υπαρχει μελος εδω μεσα που, εχοντας σωας τα φρενα του, θα ελεγε οχι σε μια τετοια προταση
στο μπλα μπλα ομως ειμαστε ολοι μεγαλοι
οσον αφορα το θεμα της αξιοπρεπειας...απλα, ριξτε μια ματια στον κοσμο γυρω σας...
που ειναι η αξιοπρεπεια; πουθενα δεν τη βλεπω
Συμφωνώ με τη λογική σου, δεν συμφωνώ με το ποσό. Με 100.000 μάλλον δεν θα το έκανα (λέω μάλλον γιατί ισχύει το «αν σου ανοίξουν τη βαλίτσα …κλπ») . Δεν είναι τόσα πολλά πλέον. Ούτε 3άρι στην Κυψέλη δεν αγοράζεις.
Για 10.000.000 ναι το λέω ξεκάθαρα πως θα το έκανα. Έχεις λύσει τη πρόβλημα της ζωής σου (το βιοποριστικό εννοώ).
Πιστεύω για την ακρίβεια πως για 10.000.000 ευρώ είναι πολλά πράγματα που θα κάναμε , τα οποία υπό άλλες συνθήκες δεν θα το σκεφτόμασταν. Όχι τα πάντα φυσικά (πχ δεν θα πούλαγα το παιδί μου, ή κάτι τέτοιο)
Ας μην αρχίσουν όσοι δεν συμφωνούν τα «να μιλάς για τον εαυτό σου, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, αξιοπρέπεια κλπ».
Όσοι μου πουν τα παραπάνω ας αναλογιστούν (απλά να αναλογιστούν δεν θέλω να μου απαντήσουν) αν σε όλη τους τη ζωή δεν έκαναν κάποια παραχώρηση, μικρή έστω, σε επαγγελματικό (κυρίως) επίπεδο. Επειδή εγώ δεν έχω γνωρίσει κάποιον που δεν έχει κάνει (και ξέρω και αρκετό κόσμο και επίσης δεν έχω επιλέξει για κάποιο λόγο όλους τους αναξιοπρεπείς για κύκλο μου) θεωρώ πως είναι πολύ λίγα τα πράγματα που δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση. Η αξιοπρέπεια του καθενός είναι αυτή που θα καθορίσει το πόσα είναι αυτά για τα οποία δεν το συζητάς και το για πόσα διαπραγματεύεσαι τα υπόλοιπα.
Αν κάποιος συνεχίζει να απαντάει «με τίποτα» ακόμη και αν μιλάμε για 100.000.000 ή για παραπάνω, ας απαντήσει το ερώτημα αν για τα ίδια χρήματα θα καθόταν απλά να του πιάσουν τον κώλο (και χωρίς να το μάθει πότε κανείς)
Υ.Γ. το θέμα του topic δεν απευθύνεται σε παιδιά του δημοτικού όπως αναφέρθηκε. Έχει υπάρξει session σε courses για business ethics ανάμεσα στα υπόλοιπα…