Νέα

Μάθημα σεξουαλικής αγωγής στο σχολείο;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα cfmav
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 115
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

cfmav

Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2007
Like
1
Πόντοι
0
Γνωρίζει κανείς τι γίνεται με αυτό το θέμα;
Κάτι λέγανε ότι θα το εισάγουν στα σχολεία αυτό το μάθημα αλλά απ' ότι φαίνεται το έχουν βάλει στην άκρη.

Πιστεύω πως είναι αναγκαίο το μάθημα της σεξολογίας στα σχολεία από το γυμνάσιο και ύστερα.
Θα ωφεληθούν πολύ τα παιδιά από αυτό, όχι μόνο από άποψης γνώσεων που σίγουρα θα τους χρειαστούν αργότερα αλλά και από πλευράς αντίληψης για το σεξ.
Ίσως εξαλειφθεί αυτή η αντίληψη που έχουν πολλά παιδιά για το σεξ (αστείο, ντροπή) αλλά και να γίνουν πιο ώριμα στις μεταξύ τους σεξουαλικές σχέσεις.

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Συγγνώμη κιόλας.... αλλά γίνεται μήπως κανένα μάθημα "Αγωγής" στο σχολείο και δεν το ήξερα;.......
Σε μια άλλη εικονική πραγματικότητα ίσως....... :huh:

Dinos(1)

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2005
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Δε νομιζω οτι θα ηταν καλο ενα τετοιο μαθημα. Το σχολειο απο μονο του εχει τη μορφη της γαμημενης αγγαρειας για τους μαθητες, φανταζεστε να δουν το σεξ σαν αγγαρεια? σαν μαθηματικα πχ Κατε πρωτα να αποκτισει ενα κυρος το βρωμοσχολειο και μετα βλεπουμε

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Τα δυο ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΑ μαθηματα τα οποια δεν εχουν μπει μεχρι σημερα στα Ελληνικα σχολεια ειναι:
1. Σεξουαλικη διαπεδαγωγηση
2. Κυκλοφοριακη διαπεδαγωγηση

ΔΥΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ!

Επισκέπτης
Εδά θα τσι παίξομαι τσι ραβδές!!!! Πιστεύω ότι χρειάζονται και τα δύο μαθήματα!!!!

Δεν ξέρω την ηλικία σου ... αλλά δε σε παρεξηγώ.

Εγώ που αποφοίτησα σχετικά πρόσφατα απο το σχολείο (το 2000 πήρα Απολυτήριο Λυκείου) , έτυχε να διδαχθώ το μάθημα ΣΕΠ (και για τους γηρεότερους ... Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός ονομάζεται)

Το ΣΕΠ ήταν "η ώρα του παιδιού" ! Καθόλου μάθημα ... και κανένας προσανατολισμός ως προς το επάγγελμα που θα ακολουθήσει κάποτε ο  μαθητής που (τάχα) το διδάσκεται .

Είμαι βεβαιότατος (100%) , πως το ίδιο ακριβώς  θα γίνει και με αυτό το μάθημα...

Η σεξουαλική αγωγή είναι κάτι που διαφέρει απο άνθρωπο σε άνθρωπο και ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ . Κάτι που για κάποιον είναι "φυσιολογικό" να γίνεται ... για κάποιον άλλον είναι "αφύσικο" και απαγορευτικό.

Για τη σεξουαλική αγωγή , ρόλο έχει η οικογένεια ... και όχι το σχολείο.

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
25
Πόντοι
66
Το 1994 αποφοίτησα και έκανα και εγώ ΣΕΠ.

Επισκέπτης
Το 1994 αποφοίτησα και έκανα και εγώ ΣΕΠ.

Είχες κανένα επαγγελματικό προσανατολισμό απο τους Καθηγητές σου ???
Εγώ πάντως ΚΑΝΕΝΑ. Ότι ήθελα , μόνος μου το έψαξα ...
Και δόξα σοι ο Θεός , όλα πήγαν καλά !

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
25
Πόντοι
66
Είχες κανένα επαγγελματικό προσανατολισμό απο τους Καθηγητές σου ???
Εγώ πάντως ΚΑΝΕΝΑ. Ότι ήθελα , μόνος μου το έψαξα ...
Και δόξα σοι ο Θεός , όλα πήγαν καλά !

Επειδή ήμουνα και γαμώ τα μουνόπανα στο σχολείο, με προσέβαλε ένας καθηγητής μια μέρα λέγοντας μου ότι ποτέ δεν πρόκειται να γίνω αυτό που θα ακολουθήσω........όταν έγεινα ότι ήθελα και συναντηθήκαμε μετά από μερικά χρόνια και του το είπα ούτε μπράβο δεν μου είπε!!!!!!

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Εννοείται πως ΝΑΙ !
Χμμμμμ!!!  Όπως το φοβόμουνα!  Η αναχρονιστική άποψη της εκκλησίας ξαναχτύπησε!

Το ΣΕΠ ήταν "η ώρα του παιδιού" ! Καθόλου μάθημα ... και κανένας προσανατολισμός ως προς το επάγγελμα που θα ακολουθήσει κάποτε ο  μαθητής που (τάχα) το διδάσκεται .

Είμαι βεβαιότατος (100%) , πως το ίδιο ακριβώς  θα γίνει και με αυτό το μάθημα...

Η σεξουαλική αγωγή είναι κάτι που διαφέρει απο άνθρωπο σε άνθρωπο και ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ . Κάτι που για κάποιον είναι "φυσιολογικό" να γίνεται ... για κάποιον άλλον είναι "αφύσικο" και απαγορευτικό.

Για τη σεξουαλική αγωγή , ρόλο έχει η οικογένεια ... και όχι το σχολείο.

Δεν το ξέρω το μάθημα, γιατί δεν το έκανα (είμαι πιο παλιός).
Και σε μας όμως υπήρχαν μαθήματα "της πλάκας". Για μένα. Για άλλους, δεν ήταν καθόλου της πλάκας. Και αντίστροφα.

Και δεν είναι επιχείρημα αυτό (το ότι θα ήταν της πλάκας). Και τα μαθηματικά, για μερικούς που δε σκαμπάζανε γρύ, ήταν της πλάκας. Χαριστικά πέρασαν. Τι πα να πει, ότι πρέπει να καταργηθούν και τα μαθηματικά?

Όσο για τις απόψεις σου περί "διαφορών" από άνθρωπο σε άνθρωπο, περί "φυσιολογικού" και "αφύσικου", τι να πω... Για σκέψου όμως: Μήπως αν τους έλεγαν πέντε λογάκια στο σχολείο, θα είχαμε λιγότερους πούστηδες σήμερα στην κοινωνία μας?

Υπ όψιν ότι εγώ δεν υποστηρίζω ότι το μάθημα θα έπρεπε να γίνεται στο Λύκειο (15-18). Θα έπρεπε να γίνεται στο γυμνάσιο (12-15), ή ακόμα και στο δημοτικό (10-12). Και πάντα στα πλαίσια κάποιας σχετικής επιστήμης, ανθρωπολογία, ζωολογία, ή κάτι τέτοιο.
Γιατί δηλαδή να μαθαίνουν τα παιδάκια για τη γύρη και τη γονιμοποίηση του ύπερου (έτσι δε λέγεται?) του άνθους, για το πεπτικό σύστημα του προβάτου και της γάτας, και να μη μαθαίνουν για το σύστημα αναπαραγωγής?
Τι μεσαιωνικές απόψεις είναι αυτές?

Μαζι σου Χιλιομητσε....
  Για την κυκλοφοριακη αγωγη συμφωνω ομως
  Και θα επρεπε να εχει γινει απο αιωνες...
Φαντάζομαι Gabadoo το "χιλιομήτσε" αναφέρεται σε "μήτσο που έχει απόψεις χιλιετηρίδων".

Και κυκλοφοριακή αγωγή από αιώνες, πότε δηλαδή? Όταν υπήρχαν μόνο κάρα με άλογα και βόδια?

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
η σεξουαλικη διαπεδαγωγηση στα σχολεια θα πρεπει να γινεται με DVD.και να περιλαμβανει και εκδρομες μορφωτικου χαρακτηρα στη φυλης!!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom