Νέα

Margaret Thatcher ,13 October 1925 – 8 April 2013

• Μέλος που άνοιξε το νήμα democrat
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 717
  • Εμφανίσεις 23K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
12.054
Πόντοι
2.606
Όντως στο ποδόσφαιρο , η αγγλία κατέγραψε κανόνες.
Τρομερή προσφορά στον πολιτισμό ....

Έβαλαν κανόνες , στο πως θα κλωτσάνε ηλίθιοι ένα τόπι ,
για να χαίρονται άλλοι πιο ηλίθιοι να τους βλέπουν ...........

πολιτισμός ρε πούστη , όχι μαλακίες ........
.........ΠΟΙΟ Ι5 ΔΕΝ ΠΑΕΙ........ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΤΟ ΚΟΝΤΕΡ! :2funny: :2funny:

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.337
Πόντοι
8.645
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ =

4)Λογοτεχνία, Ποίηση=ΚΑΝΕΙΣ ΑΓΓΛΟΣ.
(Επιπέδου Θερβάντες , Γκαίτε).

:think:

images

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.068
Πόντοι
25.467
Άρες, μάρες, κουκουνάρες.

Αν δεν έφερναν οι Stones τα blues από τον Μισσισσιπή οι Άγγλοι θα τραγουδούσαν ακόμη: "Χαρωπά τα δυό μου χέρια τα χτυπώ".

Και οι stones απο που ειναι δικε μου? Απο τον αρη?

Και αν ο Elvis δεν έκανε την "υπέρβαση" οι λευκοί αγγλόφωνοι θα τραγουδούσαν ακόμα το Delilah.

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.337
Πόντοι
8.645
Με λίγα λόγια ο λάκης ακούει κλασική μουσική; Μια χαρά, δένει τέλεια το προφίλ του ψυχοπαθή

Επισκέπτης
Περιεργα πραγματα,χτες οι ειδημονες προσπαθουσαν να μας πεισουν ποσο αγαπητη ηταν η Θατσερ στο συνολο των Αγγλων πολιτων :think:

[size=20pt]Δεν τιμούν τη μνήμη της Θάτσερ[/size]

Επισκέπτης
Δεν εχω διαβασει το ποστ του Ποντικα αλλα η αποφαση της Θατσερ παρθηκε μετα το Χειζελ,το Χιλσμπορο εγινε μετα,στο Χιλσμπορο οπως αποδειχτηκε υπηρξε υπαιτιοτητα κρατικη-αστυνομικη και υπηρξε συγκαλυψη κυβερνητικη.
Δεν μιλησα για την αποφαση του αποκλεισμου των αγγλικων ομαδων μετα το Χευζελ,δεν αναφερθηκα καν στο Χευζελ.

Μιλησα γενικως για το που κατεληξε το εγγλεζικο ποδοσφαιρο απο τη Θατσερ και δωθε...ο ρολος της τοτε κυβερνησης στο σκηνικο του Χιλσμπορο ειναι γνωστος πλεον.

Επισκέπτης
Τι να πω για την Θάτσερ;

Εγώ δεν την έχω σε τόση εκτίμηση. Έκανε ορισμένα πράγματα αλλά δε νομίζω ότι είχε ευρύτερο όραμα. Και ο Ρήγκαν έκανε τα ίδια αλλά ήταν περισσότερο αγαπητός. Ο αντι-ευρωπαϊσμός της ιδιαίτερα κοντόφθαλμος.

Νομίζω ότι θα ξεπεραστεί ιστορικά από την Μέρκελ.
Ναι,η Μερκελ προωθει καλυτερα τον μεγαλο σου καημο,την Ευρωπαικη ολοκληρωση. :2funny:

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.068
Πόντοι
25.467
Τι να πω για την Θάτσερ;

Εγώ δεν την έχω σε τόση εκτίμηση. Έκανε ορισμένα πράγματα αλλά δε νομίζω ότι είχε ευρύτερο όραμα.

Οι ατέλειες έχουν αρχίσει να διαφαίνονται. Στις καλές θέσεις εργασίας στο Η.Β. μειώνεται το ποσοστό των εντοπίων και αυξάνεται το ποσοστό των προερχόμενων από την Κοινοπολιτεία και την Ε.Ε.  Το ίδιο συμβαίνει και στις σχετικά σίγουρες θέσεις. Ενδεικτικό είναι ότι το Ε.Σ.Υ (το καμάρι τους) αναζητά γιατρικό προσωπικό εκτός Η.Β.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.068
Πόντοι
25.467
800px-The_British_Empire.png

Δε νομίζω να έχεις δίκιο. Αίγυπτος, Ανατολική ακτή των ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδάς, κλπ δε μπορούν να θεωρηθούν τριτοκοσμικά μέρη, ειδικά η Αίγυπτος. Επίσης μην ξεχνάς την πολιτική και οικονομική επιρροή στις μη επίσημα κατεχόμενες από αυτούς περιοχές. 

Αν επιθυμείτε διακαώς να κάνετε συγκρίσεις, προσπαθήστε να χρησιμοποείτε παρεμφερή μεγέθη. Και άν όχι, προσπαθήστε τουλάχιστον να είναι χρονικά εγγύτερες.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.789
Πόντοι
1.206
Οι ατέλειες έχουν αρχίσει να διαφαίνονται. Στις καλές θέσεις εργασίας στο Η.Β. μειώνεται το ποσοστό των εντοπίων και αυξάνεται το ποσοστό των προερχόμενων από την Κοινοπολιτεία και την Ε.Ε.  Το ίδιο συμβαίνει και στις σχετικά σίγουρες θέσεις. Ενδεικτικό είναι ότι το Ε.Σ.Υ (το καμάρι τους) αναζητά γιατρικό προσωπικό εκτός Η.Β.

AYTO (το να ζητάνε γιατρούς) είναι ένδειξη οικονομίας που "πάει καλά" και ακριβώς γι αυτό το λόγο οι εκεί καλοί μαθητές δεν έχουν λόγο να γίνουν γιατροί, αλλά ακολουθούν άλλα επαγγέλματα στην "παραγωγική οικονομία".
Μηχανικοί, οικονομικές σπουδές κλπ

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει σε Γερνανία, Ελβετία, Σουηδία κλπ.

Α! Και το N.H.S. ήταν το "καμάρι" του Άτλυ και είχε κοντέψει να ρίξει έξω την Βρεττανική οικονομία με τις σπατάλες του.
Η Θάτσερ εξορθολόγισε την λειτουργία του και το κόστος της.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.068
Πόντοι
25.467
Α και άριστοι αρχαιολόγοι, ιστορικοί, φιλόλογοι και κλασσικιστές.

Οι εκδόσεις των Ελλήνων κλασσικών της Οξφόρδης είναι αξεπέραστες.

Όπως και το λεξικό των Λίντελ - Σκοτ.

Συμφωνούμε.

Παρ΄όλο που έχουν να επιδείξουν και άριστους αρχαιοκάπηλους, ιστοριοβέβηλους, εχθροφιλόλογους και αντικλασσικιστές.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.068
Πόντοι
25.467
AYTO (το να ζητάνε γιατρούς) είναι ένδειξη οικονομίας που "πάει καλά" και ακριβώς γι αυτό το λόγο οι εκεί καλοί μαθητές δεν έχουν λόγο να γίνουν γιατροί, αλλά ακολουθούν άλλα επαγγέλματα στην "παραγωγική οικονομία".
Μηχανικοί, οικονομικές σπουδές κλπ

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει σε Γερνανία, Ελβετία, Σουηδία κλπ.

Α! Και το N.H.S. ήταν το "καμάρι" του Άτλυ και είχε κοντέψει να ρίξει έξω την Βρεττανική οικονομία με τις σπατάλες του.
Η Θάτσερ εξορθολόγισε την λειτουργία του και το κόστος της.

Έγραψα κάτι και για την ποσόστωση στις "καλές" θέσεις, αλλά το προσπεράσατε.
Καλό βέβαια θα έιναι να ρίξετε και μιά ματιά στο ποσοστό ανεργίας που έχει αυτή η δυνατή κατά τα άλλα οικονομία.

Τώρα, όσον αφορά τα κράτη που αναφέρατε.

Στην Σουηδία αναζήτηση  εργατικού δυναμικού υπάρχει σε όλους τους κλάδους. Και αυτό συμβαίνει επειδή ο ρυθμός ανάπτυξης δεν καλύπτεται από το εντόπιο εργατικό δυναμικό. Οι Σουηδοί είναι λίγοι.

Στην Γερμανία, υπάρχει διαμορφωμένο εδώ και πολλές δεκαετίες, ένα εκπαιδευτικό σύστημα που "σπρώχνει" τον κόσμο σε τεχνικές εργασίες. Αυτό γίνεται για να υποστηρίζεται και να τροφοδοτείται διαρκώς ο κεντρικός πυλώνας της γερμανικής οικονομίας που δεν είναι άλλος από την βιομηχανία. 

Στην Ελβετία πάλι,  όσο εργατικό δυναμικό δεν απορροφούν τράπεζες και λοιποί οικονομικο-ασφαλιστικοί όμιλοι, απορροφάται από φαρμακευτικές εταιρείες, από ωρολογοποιία κ.λ.π. Άλλωστε και εκεί το εκπαιδευτικό σύστημα προωθεί έναν τέτοιο επαγγελματικό προσανατολισμό.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.789
Πόντοι
1.206
Έγραψα κάτι και για την ποσόστωση στις "καλές" θέσεις, αλλά το προσπεράσατε.
Καλό βέβαια θα έιναι να ρίξετε και μιά ματιά στο ποσοστό ανεργίας που έχει αυτή η δυνατή κατά τα άλλα οικονομία.

Τώρα, όσον αφορά τα κράτη που αναφέρατε.

Στην Σουηδία αναζήτηση  εργατικού δυναμικού υπάρχει σε όλους τους κλάδους. Και αυτό συμβαίνει επειδή ο ρυθμός ανάπτυξης δεν καλύπτεται από το εντόπιο εργατικό δυναμικό. Οι Σουηδοί είναι λίγοι.

Στην Γερμανία, υπάρχει διαμορφωμένο εδώ και πολλές δεκαετίες, ένα εκπαιδευτικό σύστημα που "σπρώχνει" τον κόσμο σε τεχνικές εργασίες. Αυτό γίνεται για να υποστηρίζεται και να τροφοδοτείται διαρκώς ο κεντρικός πυλώνας της γερμανικής οικονομίας που δεν είναι άλλος από την βιομηχανία. 

Στην Ελβετία πάλι,  όσο εργατικό δυναμικό δεν απορροφούν τράπεζες και λοιποί οικονομικο-ασφαλιστικοί όμιλοι, απορροφάται από φαρμακευτικές εταιρείες, από ωρολογοποιία κ.λ.π. Άλλωστε και εκεί το εκπαιδευτικό σύστημα προωθεί έναν τέτοιο επαγγελματικό προσανατολισμό.

Νομίζω πως σε γενικές γραμμές συμφωνούμε...

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
645
Πόντοι
376
αααα ναι και θεωρείς τον Τόλκιν μορφή της παγκοσμίου λογοτεχνίας ??? κάτι σαν τον Καζαντζάκη να πούμε ???

Δεν ειναι αναγκη να συγκρινεις δυο μεγαλους  ;)
Ναι τον θεωρω τεραστιο. Και αυτο εχει να κανει με τι αρεσει στον καθενα να διαβαζει βεβαια  ;)

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.068
Πόντοι
25.467
Δεν ειναι αναγκη να συγκρινεις δυο μεγαλους  ;)
Ναι τον θεωρω τεραστιο. Και αυτο εχει να κανει με τι αρεσει στον καθενα να διαβαζει βεβαια  ;)

Υπό αυτή την οπτική γωνία ο αξιότιμος κ. Στέφανος Χίος καθίσταται τιτάνιος δημοσιογράφος.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Νομίζω πως σε γενικές γραμμές συμφωνούμε...

βεβαίως εδώ η παιδεία και το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει (σύμφωνα με τις ιδεοληψίες του πόντικα και των ομοίων του) να είναι αποκομμένη από το οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον...

να παράγει λοιπόν στρατιές από πολιτικούς επιστήμονες, δημοσιογράφους, θεατρολόγους, μουσικολόγους, κοινωνικούς επιστήμονες κλπ κλπ κλπ κλπ όπως επίσης ιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς κάθε ειδικότητος αλλά να λείπει από την οικονομία δυναμικό με εξειδίκευη όπως για παράδειγμα τεχνίτες μετάλλου οι οποίοι να είναι σε θέση να χειρίζονται έναν τόρνο CNC..

ααα ναι και για να μην παραλείψω... και όταν κάπου κάτι πάει να γίνει τότε γίνεται παράσταση διαμαρτυρίας για εντατικοποίηση των σπουδών όπως για παράδειγμα

Την Τρίτη 12/3 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο Σοφιανοπούλου στο τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας με αφορμή το μαζικό κόψιμο των φοιτητών (περίπου 80%) και τα εξαιρετικά δύσκολα θέματα στο μάθημα Επιχειρησιακή Eρευνα 2.

Μέσα από τη συλλογική αυτή διαδικασία η καθηγήτρια παραδέχτηκε τη δυσκολία των θεμάτων και δεσμεύτηκε ότι αυτό δεν θα επαναληφθεί. Είναι σαφές ότι μόνο μέσα από συλλογικές διαδικασίες μπορούμε να πετυχαίνουμε νίκες που βελτιώνουν τη φοιτητική καθημερινότητα και τους ρυθμούς σπουδών μας.

Κάτω οι νόμοι και οι κανονισμοί, νόμος οι ανάγκες κάθε φοιτητή

Συσπείρωση Αριστερών Φοιτητών

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom