Νέα

Λαθρομετανάστες στην Ελλάδα/(λαθρο)μετανάστευση γενικώς

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 71K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

Να τους δωθει?

• Ναι

Ψήφοι: 157 10,3%
  • Οχι

Ψήφοι: 692 45,4%
  • Μονο σε οσους μενουν πανο απο 10 χρονια

Ψήφοι: 222 14,6%
  • Σιγα μην δικαιουται αυτος που πουλαει dvd στην ομονοια

Ψήφοι: 70 4,6%
  • Θα πιδηχτω απ το παραθυρο αν ο πακις γινει ελληνας

Ψήφοι: 382 25,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1.523

ARAVOTOURKOS(2)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Σεπ 2020
Like
1.336
Πόντοι
206
Μη σταματάς να τους γαμάς :alivedick: :alivedick: :alivedick:

Όσο κάνουν διάλογο με επιχειρήματα ακόμα τους αξίζει Αραβοτουρκικό, Πακοινδικό και Αφρικανικό γαμήσι :headbaning1::headbaning1::headbaning1:

Κάποτε οι πρόγονοί μας ήρθαν να ...διαπραγματευτούν ειρηνικά την εγκατάστασή τους στην περιοχή σας και τους έριξαν σε πηγάδι :confused:
Τώρα μας στήνετε και κώλο :wanker::wanker::wanker:

Potistiss

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2016
Κριτικές
6
Like
2.138
Πόντοι
496
Ααααα οκ. Εσυ εισαι ο κομμουνιστης δηλαδη ε; δηλαδη ψηφιζεις ΚΚΕ ; ή απλα πετας ενα τσιτατο του Λενιν για τον αριστερισμο και νομιζεις οτι με τρωνε τα αρχιδια μου αν ειναι η παιδικη αρρωστια του κομμουνισμου ή οχι;
Ρε αρχιδαρα,για πες μου ειλικρινα πως οραματιζεσε την ιδανικη κοινωνια??Μην ξεχασεις τον παραγοντα ανθρωπο ομως....γιατι θα καταληξεις να πεις ασυναρτησιες

Bleach

Ανώτερος
Εγγρ.
3 Φεβ 2008
Κριτικές
31
Like
4.253
Πόντοι
5.595
Για να παρεις την απαντηση σου ασυλο συμφωνα με τις αναγκες....Εν τη αποδηξει οτι καποιος ειναι αντικκαθεστωτικως στην πατριδα του αρα κατα της Σαριας που ειναι ενα ιμπεριαλιστικο και ακρως φασιστικο ιδεολογημα ασυλο,,,,Ασυλο σε μικρα παιδια Ασυλο σε γυναικες....Απελαση σε ποινικους,Απελαση σε πρακτορες και καθεστωτικους καθεστωτων τα οποια ειναι στη Βαση τους φαισιστικα....Και στο λεω μια και καλη...αν ερχοταν ενα Κομμουνιστικο καθεστως και μου εκανε απαλοτριωση την επιχειρηση μου θα το εκανα με χαρα και θα ελεγα και ευχαριστω που με απαλαξε απο τις εννοιες και με εξομοιωσε με ολους (ΟΧΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΜΙΣΘΟ)διοτι ολοι εχουμε θα χουμε τα παντα.....Εμενα γιατι περασα στην αντιπερα οχθη με διαγραψανε....Αλλα θα σου θυμισω τα λογια του Τροτσκι για να καταλαβεις την πλανη που κρυβετε απο πισω....<<Η επανασταση εχει ουσια και νοημα μεχρι να γινει Εξουσια>>..Πηγαν χθες διαδιλωσανε ολα τα ντουγανια γιατι περασε ενα νομοσχεδιο που ειναι ενα παγιο αιτημα της <<αριστερας>> ολα αυτα τα χρονια
Hold it right there mister.
Χτες διαδηλωσε ολη η αριστερα, απο ΚΚΕ μεχρι αναρχια . Το χτεσινο νομοσχεδιο ειναι αντιεργατικο και δεν υπαρχει παγιο αιτημα στην αριστερα. Οι αναρχικοι θα σου πουν : καθολου δουλεια, καποιοι αλλοι αναρχικοι θα σου πουν 30 ωρες, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατι παρομοιο κοκ.
Το οτι εσυ δεν κατεβηκες μην το δικαιολογεις ετσι, για να ηρεμησεις τη συνειδηση σου.
Καλως δεν κατεβηκες γιατι εισαι αφεντικο.

Στα αλλα που λες συμφωνω αρκετα. Ειδες λοιπον, οτι μολις στριμωχθηκες ιδεολογικα, σταματησες να εγκαλεις εμενα. Αν λοιπον κι εγω ζουσα στο καθεστως που επιθυμω, ουτε πουτανες θα γαμουσα, ουτε κοκακολα θα επινα .

Τωρα για τον ελεγχο των μεταναστων, η αποψη που εκφερεις ειναι προφανως πολυ λογικη, και δε νομιζω οτι ολοι οσοι λεμε : ασυλο στους μεταναστες, εννοουμε "μεσα και οι εγκληματιες". Απλα επειδη ειναι λογικα αδυνατος αυτος ο ελεγχος, για να μην καουν μαζι με τα ξερα , και τα χλωρα, λεμε "μεσα ολοι".

Bleach

Ανώτερος
Εγγρ.
3 Φεβ 2008
Κριτικές
31
Like
4.253
Πόντοι
5.595
Ρε αρχιδαρα,για πες μου ειλικρινα πως οραματιζεσε την ιδανικη κοινωνια??Μην ξεχασεις τον παραγοντα ανθρωπο ομως....γιατι θα καταληξεις να πεις ασυναρτησιες
Οχι φιλε μου. Εδω το θρεντ μιλαει για μεταναστευση. Αν θες να μιλησουμε για ιδανικα καθεστωτα, να παμε σε αλλο θρεντ.
Ουτε με ενδιαφερει να σε πεισω να γινεις αυτο που ειμαι εγω. Απλα θελω να εχεις μια ανοχη στους μεταναστες, γιατι οι λιγοι κακοι ειναι αδικο να στιγματιζουν τους πολλους.

Επισης, (αν και ειναι εντελως ασχετο με την κουβεντα οπως ειπα) απλα πες μου αν ψηφιζεις ΚΚΕ ή καποιο αριστερο κομμα τελος παντων, ή απλα εισαι φασιστας που του αρεσει το συστημα της ΕΣΣΔ ως προς την καταστολη.
Για να μιλαμε εντιμα το λεω.

ΥΓ: Τον καπιταλισμο τον αναφερω, οχι για να πω αν ειναι καλυτερος ή χειροτερος απο τον κρατικο κομμουνισμο, την αναρχια, τον κολλεκτιβισμο, τον σοσιαλισμο κλπ, απλα γιατι οποιος δεν θελει μεταναστες αλλα θελει καπιταλισμο ,θα πρεπει να το αποδεχτει οτι ετσι ειναι.

Απλα επειδη το 99% που γραφουν εδω μεσα στο παρον θρεντ ειναι ακροδεξιοι, βγαζουν σπυρια οταν ακουν κριτικη στον καπιταλισμο και πανε τη μπαλα στον Σταλιν.

Potistiss

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2016
Κριτικές
6
Like
2.138
Πόντοι
496
Hold it right there mister.
Χτες διαδηλωσε ολη η αριστερα, απο ΚΚΕ μεχρι αναρχια . Το χτεσινο νομοσχεδιο ειναι αντιεργατικο και δεν υπαρχει παγιο αιτημα στην αριστερα. Οι αναρχικοι θα σου πουν : καθολου δουλεια, καποιοι αλλοι αναρχικοι θα σου πουν 30 ωρες, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατι παρομοιο κοκ.
Το οτι εσυ δεν κατεβηκες μην το δικαιολογεις ετσι, για να ηρεμησεις τη συνειδηση σου.
Καλως δεν κατεβηκες γιατι εισαι αφεντικο.
ε
Στα αλλα που λες συμφωνω αρκετα. Ειδες λοιπον, οτι μολις στριμωχθηκες ιδεολογικα, σταματησες να εγκαλεις εμενα. Αν λοιπον κι εγω ζουσα στο καθεστως που επιθυμω, ουτε πουτανες θα γαμουσα, ουτε κοκακολα θα επινα .

Τωρα για τον ελεγχο των μεταναστων, η αποψη που εκφερεις ειναι προφανως πολυ λογικη, και δε νομιζω οτι ολοι οσοι λεμε : ασυλο στους μεταναστες, εννοουμε "μεσα και οι εγκληματιες". Απλα επειδη ειναι λογικα αδυνατος αυτος ο ελεγχος, για να μην καουν μαζι με τα ξερα , και τα χλωρα, λεμε "μεσα ολοι".
καταρχας ειμαι αφεντικο του εαυτου μου δεν εχω υπαλληλους και εργατες.....Για πες μου τι λεει το νομοσχεδιο??

Bleach

Ανώτερος
Εγγρ.
3 Φεβ 2008
Κριτικές
31
Like
4.253
Πόντοι
5.595
καταρχας ειμαι αφεντικο του εαυτου μου δεν εχω υπαλληλους και εργατες.....Για πες μου τι λεει το νομοσχεδιο??
Δεν ειπες οτι εισαι αφεντικο; και οτι απελυσες μαλιστα καποιον που τραμπουκιζε Πακιστανο; αρα εισαι ελευθερος επαγγελματιας ή απασχολεις προσωπικο;
Το νομοσχεδιο δεν ειναι της παρουσης. Αμα εσυ εχεις συμβιβαστει, ή εχεις αποκηρυξει τις ιδεες της αριστερας ή βαριεσαι να κατεβεις, μην απαξιωνεις τον λογο που κατεβηκαν χτες οι ανθρωποι. Δεν εχω ορεξη τωρα να σε πεισω για το νομοσχεδιο.

Potistiss

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2016
Κριτικές
6
Like
2.138
Πόντοι
496
Δεν ειπες οτι εισαι αφεντικο; και οτι απελυσες μαλιστα καποιον που τραμπουκιζε Πακιστανο; αρα εισαι ελευθερος επαγγελματιας ή απασχολεις προσωπικο;
Το νομοσχεδιο δεν ειναι της παρουσης. Αμα εσυ εχεις συμβιβαστει, ή εχεις αποκηρυξει τις ιδεες της αριστερας ή βαριεσαι να κατεβεις, μην απαξιωνεις τον λογο που κατεβηκαν χτες οι ανθρωποι. Δεν εχω ορεξη τωρα να σε πεισω για το νομοσχεδιο.
στην προηγουμενη μου δουλεια σαν σεφ απελυσα μαγειρα που τραμπουκιζε λατζερη που κανε 2 δουλιες,σε καλυψα????το αφεντικιο κρεμοταν απο τα αρχιδια μου για να βγει η δουλεια...επιση εκανα και προσληψεις ολου του προσωπικου εκανα παραγγελιες και διαχειριζομουν τα οικονομικα του μαγαζιου σε σχεση με τη κουζινα και το μπαρ

• Like
Αντιδράσεις: Bleach

Bleach

Ανώτερος
Εγγρ.
3 Φεβ 2008
Κριτικές
31
Like
4.253
Πόντοι
5.595
στην προηγουμενη μου δουλεια σαν σεφ απελυσα μαγειρα που τραμπουκιζε λατζερη που κανε 2 δουλιες,σε καλυψα????το αφεντικιο κρεμοταν απο τα αρχιδια μου για να βγει η δουλεια...επιση εκανα και προσληψεις ολου του προσωπικου εκανα παραγγελιες και διαχειριζομουν τα οικονομικα του μαγαζιου σε σχεση με τη κουζινα και το μπαρ
A επομενως εισαι ελευθερος επαγγελματιας. Φανταζομαι επισης οτι δεν ψηφιζεις πλεον ΚΚΕ, αλλα δεξια.
Παντως με καλυψες περι μεταναστων. Ομως πως θα γινει ο ελεγχος;

Άχθος Αρούρης

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Απρ 2021
Κριτικές
65
Like
20.403
Πόντοι
14.936
Ρε παιδακι μου, αμα δεν σου κοβει, ξαναδιαβασε.

Δεν ΠΡΕΠΕΙ να εισαι καπιταλιστης ή κομμουνιστης. Απλα ΕΙΣΑΙ κατι, θες δεν θες.
Ειτε παιρνεις θεση ειτε δεν παιρνεις.
Σε ρωτησα ΞΕΚΑΘΑΡΑ : Ποια ειναι η πολιτικη σου ιδεολογια και μου ειπες : ΠΑΟΚ. ΑΥτο. Δηλαδη τρια πουλακια καθονται.

Θα ηθελα λοιπον να μου εξηγησεις, ποια θα ειναι η σταση σου οταν μεθαυριο σε ρωτησει το αφεντικο σου πχ :
-Αγορι μου θες να δουλεψεις με 8ωρο ή 10ωρο;
Εσυ τι θα του απαντησεις ;
-ΠΑΟΚ.

Σε μια αλλη υποθετικη κατασταση :

-Με τι ποσοστο % πρεπει να φορολογουνται οι πλουσιοι;
-ΠΑΟΚ.

-Πρεπει να εχουν οι γυναικες δικαιωμα ψηφου;
-ΠΑΟΚ

-Να βομβαρδισουμε το ΙΡΑΚ;
-ΠΑΟΚ.

-Απελαση ή φιλοξενια των μεταναστων;
-ΠΑΟΚ.

Καταλαβεις λοιπον οτι πρωτου μου κανεις μαθηματα οτι φανατιζομαι, να κοιταξεις να μεγαλωσεις λιγακι, γιατι ο κολλημενος ειναι αλλος.

Οσο για τις ασυναρτησιες που πηγες τη συζητηση στους αντιφα και τι θα γινει αν καμακωσεις μια κοπελα στο δρομο και τριχες κατσαρες, εγω εδω μιλαω για τους μεταναστες, που ειναι το θεμα. ΔΕΝ ΘΑ σου απολογηθω εγω για τους αντιφα, που ειναι 100 ατομα σε ολη την Ελλαδα , αν το προβλημα σου ειναι το τι θα σου πουν 2 αναρχοφεμινιστριες στο δρομο ,ΑΝ καμακωσεις και ΑΝ σε πετυχουν, μαλλον εισαι εντελως εκτος τοπου και χρονου ή απλα θες να πας τη συζητηση στην εξεδρα.
οκ επειδη επιτιθεσαι για αλλη μια φορα η οποια ειναι και η τελευταια πες οτι εμεις οι δυο δεν αναπτυξαμε και ποτε συζητηση.
σου μιλαω ευγενικα δεν σε προσβαλω και γραφεις παλι οτι δεν μου κοβει,ειμαι και εγω δεν ξερω τι οκ.τελος.
δεν σου ξαναστελνω δεν παιρνω μερος σε καμια συζητηση και σε παρακαλω πολυ ας το ληξουμε εδω.
δεν γουσταρω εντασεις ουτε διαδικτυακους καβγαδες οποτε απο παρτη μου να εισαι καλα και να πολεμας το αδικο
με την ιδια ενταση που πολεμαω εγω το αθηναικο κατεστημενο και τις αθηναικες πινακιδες.
σουρα-μαστουρα-καταστροφη 1974 ολοι ποινικοι.παοκ αθηνων

Potistiss

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2016
Κριτικές
6
Like
2.138
Πόντοι
496
A επομενως εισαι ελευθερος επαγγελματιας. Φανταζομαι επισης οτι δεν ψηφιζεις πλεον ΚΚΕ, αλλα δεξια.
Παντως με καλυψες περι μεταναστων. Ομως πως θα γινει ο ελεγχος;
KK ψηφιζω....υποχρεωτικα γιατι εχω συνιθισει αν και τους ξερω....Ποιος ελενγχος??

Bleach

Ανώτερος
Εγγρ.
3 Φεβ 2008
Κριτικές
31
Like
4.253
Πόντοι
5.595
οκ επειδη επιτιθεσαι για αλλη μια φορα η οποια ειναι και η τελευταια πες οτι εμεις οι δυο δεν αναπτυξαμε και ποτε συζητηση.
σου μιλαω ευγενικα δεν σε προσβαλω και γραφεις παλι οτι δεν μου κοβει,ειμαι και εγω δεν ξερω τι οκ.τελος.
δεν σου ξαναστελνω δεν παιρνω μερος σε καμια συζητηση και σε παρακαλω πολυ ας το ληξουμε εδω.
δεν γουσταρω εντασεις ουτε διαδικτυακους καβγαδες οποτε απο παρτη μου να εισαι καλα και να πολεμας το αδικο
με την ιδια ενταση που πολεμαω εγω το αθηναικο κατεστημενο και τις αθηναικες πινακιδες.
σουρα-μαστουρα-καταστροφη 1974 ολοι ποινικοι.παοκ αθηνων
Δυστυχως δεν μπορεις να απαντησεις, οποτε οταν ξεκολλησει λιγο το μυαλουδακι, ισως καταλαβεις και τι σου γραφω. Σε καταλαβαινω, γιατι σε αυτη την απολιτικ φαση της πουτσας,μπαλας και τραμπαλας ημουν κι εγω καποτε.

Το οτι μιλας ευγενικα και ηρεμα, δεν σημαινει και οτι δινεις προσοχη και στα οσα γραφω, αφου διαρκως βγαζεις συμπερασματα εντελως ασχετα.
Οποτε στην ερωτηση: Μεταναστες ή οχι;
Η απαντηση σου ειναι : ΠΑΟΚ.

Άχθος Αρούρης

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Απρ 2021
Κριτικές
65
Like
20.403
Πόντοι
14.936
Δυστυχως δεν μπορεις να απαντησεις, οποτε οταν ξεκολλησει λιγο το μυαλουδακι, ισως καταλαβεις και τι σου γραφω. Σε καταλαβαινω, γιατι σε αυτη την απολιτικ φαση της πουτσας,μπαλας και τραμπαλας ημουν κι εγω καποτε.

Το οτι μιλας ευγενικα και ηρεμα, δεν σημαινει και οτι δινεις προσοχη και στα οσα γραφω, αφου διαρκως βγαζεις συμπερασματα εντελως ασχετα.
Οποτε στην ερωτηση: Μεταναστες ή οχι;
Η απαντηση σου ειναι : ΠΑΟΚ.
ναι ενω τωρα που πηγες στην πορεια του ΠΑΜΕ για τα αντεργατικα νομοσχεδια αλλαξες την ροη της ιστοριας και των πραγματων.οκ.
οσο για το αν προσεχω αυτα που γραφεις κανεις λαθος γιατι τα διαβαζω πολυ καλα.περαν των βουλγαρικων ξερω και την ελληνικη.
ειμαστε απλα αλλοι κοσμοι.δεν κανει αυτο ουτε εσενα ουτε εμενα κακο.

Bleach

Ανώτερος
Εγγρ.
3 Φεβ 2008
Κριτικές
31
Like
4.253
Πόντοι
5.595
Με αστυνομια,πρακτορες
Φαινεται πρακτικα αδυνατο. Πολλοι απο τους μεταναστες, ερχονται κατα χιλιαδες ως προσφυγες, δεν γινεται να παρακολουθουνται ολοι.
Αλλα και να γινεται. Θελει το κρατος νομιζεις;
Να χαλασει λεφτα σε αστυνομευση των μεταναστων; γιατι;

Τους νοιαζει η ασφαλεια σου νομιζεις;
Ο Μητσοτακης διορισε τη μιση Χρυση Αυγη σε αυτο το νεοσυστατο σωμα , πως διαολο λεγεται , με τα παπακια.
Κατι ανεκπαιδευτους τραμπουκους σαν τον Ποτσεπη.
Γιατι το εκανε λες;
Γιατι κοπτεται για την ασφαλεια σου; Η εγκληματικοτητα ειναι σταθερα αυξανομενη.
Απλα διορισε τους μελλοντικους του ψηφοφορους.

Το κρατος ξερει να χαλαει λεφτα οταν ειναι να χρηματοδοτησει τους επιχειρηματιες, ή οταν εξοπλιζει την αστυνομια για καταστολη κινηματων.
Η εγκληματικοτητα δεν αφορα το κρατος, γιατι κρατος και μαφια ειναι στενα συνδεμενες.
Ποσοι αστυνομικοι ειναι μπλεγμενοι με παρανομες δραστηριοτητες;
Εγκεφαλοι σε ληστειες,προστασιες, ναρκωτικα;

Το κρατος συναγελαζεται με πρεζεμπορους, οι οποιοι χρειαζονται τον εξαθλιωμενο πακιστανο ή αφρικανο για βαπορακι.

Και να τους διωξεις ολους τους μεταναστες, το βαπορακι θα γινει ο Ελληνας. Στην επομενη κριση.

Το κρατος εξυπηρετει τα αφεντικα. Ουτε νοιαζεται για εθνικοτητες οπως εχουν ονειρωξη οι φασιστες εδω μεσα, ουτε για θρησκειες.
Για αυτο και οι χρυσαυγιτες μια χαρα εκαναν βρωμοδουλειες με μεταναστες παρεα , γιατι οι χρυσαυγιτες ειναι τα σκυλια του συστηματος.

Bleach

Ανώτερος
Εγγρ.
3 Φεβ 2008
Κριτικές
31
Like
4.253
Πόντοι
5.595
ναι ενω τωρα που πηγες στην πορεια του ΠΑΜΕ για τα αντεργατικα νομοσχεδια αλλαξες την ροη της ιστοριας και των πραγματων.οκ.
οσο για το αν προσεχω αυτα που γραφεις κανεις λαθος γιατι τα διαβαζω πολυ καλα.περαν των βουλγαρικων ξερω και την ελληνικη.
ειμαστε απλα αλλοι κοσμοι.δεν κανει αυτο ουτε εσενα ουτε εμενα κακο.
δεν πηγα στην πορεια του ΠΑΜΕ, πηγα στην πορεια για τα εργατικα δικαιωματα.
Αυτο δεν μπορεις να καταλαβεις.
Ειμαι ελευθερος επαγγελματιας και δεν εχω ωραριο. Ενημερωνομαι για το τι συμβαινει στην κοινωνια. ΕΙμαι πολιτικο ΟΝ. Οι αρχαιοι Ελληνες οταν ελεγαν Πολιτικη, εννοουσαν "ασχολουμαι με τα της πολιτειας, δηλαδη με τα της κοινωνιας".

ΟΜΩΣ , πηγα να υποστηριξω αυτους που ΕΧΟΥΝ ωραριο, και μεθαυριο θα τους γαμαει το αφεντικο.
Πιθανοτατα γαμησει κι εσενα μεθαυριο το αφεντικο με τον νεο νομο.
Αυτο που εκανα ειναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ πραξη, δεν ειναι κομματικη.

Αυτο που εκανες εσυ, να αδιαφορησεις και να μην πας, ειναι επισης ΠΟΛΙΤΙΚΗ πραξη, αλλα μαντεψε τι εγινε: επειδη πολλοι σαν εσενα θεωρησαν ματαιη την πορεια, ως απολιτικα οντα, με το να μην παρουν θεση, μενοντας σπιτι τους, αυτοματα πηραν θεση ΥΠΕΡ του νομοσχεδιου .
Επομενως η ζωη σου καθοριστηκε απο τη σταση σου ηδη.

Κανεις δεν σε υποχρεωνε να κατεβεις στο ΠΑΜΕ,ουτε στο ΕΕΚ,ουτε στον Ανταρσυα, ουτε στους Αναρχικους. Ας κατεβαινες μονος σου να φωναξεις, οπως εκανα εγω. Το εκανες; οχι. Αρα αποδεχεσαι τη μοιρα σου. ΠΑΟΚ λοιπον, οταν το αφεντικο σου πει να δουλεψεις απληρωτες υπερωριες.

Baoobab

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2018
Like
1.054
Πόντοι
201
Φίλε Bleach νομίζω διακατέχεσαι από δογματικά και ιδεολογικά κωλύματα. Σου έγραψα και τις προάλλες ότι εάν δεν καταλάβεις τα ένστικτά του ανθρώπου δεν θα μπορέσεις ποτέ να καταλάβεις οτι όλα αυτά που πρεσβεύεσαι είναι ουτοπικά. Διάβασε και λιγο Δαρβίνο και Θουκυδίδη και θα καταλάβεις ότι ο άνθρωπος και οι κοινωνίες κάτω από ιδίες συνθήκες λειτουργούν παρόμοια στον ρου της ιστορίας. Ο Μέγας Αλέξανδρος ηταν ο πρώτος ιμπεριαλιστής (ιστορικά τουλάχιστον) ψαξε και θα δεις ότι η ιστορια είναι γεμάτη με ιμπεριαλιστές και αποικιοκράτες που διαδεχόταν η μια την άλλη. Το ίδιο και ο ανταγωνισμός των εκάστοτε τοπικών η παγκοσμίων δυνάμεων από Αθηνα/Σπαρτη, Αγγλια/Ισπανια, ΗΠΑ/Κινα/Ρωσια κλπ. Ο λόγος που γίνεται αυτό ειναι γιατί οι συμπεριφορές ανθρώπων και οι κοινωνικών ομάδων (από οικογένεια, μέχρι κράτος) λίγο-πολύ είναι ίδιες κάτω από παρόμοιες συνθήκες λόγω DNA και βασικών ενστίκτων που ένα από αυτά είναι και η απληστία και το αίσθημα δικαίου (πχ πηδήχτηκα 30 χρονια να σπουδάζω και να εργάζομαι και ανακάλυψα το εμβόλιο χψζ γιατι να μην βγάλω φράγκα ?)

Η κοινωνία που φαντάζεσαι και που φαντάζονταν οι Μαρξ κλπ προαπαιτεί ανθρώπους που να είναι 100% συγχρωτισμένοι σε ιδανικά, ιδεολογίες μόρφωση κλπ κατω από ολες τις συνθήκες πείνας λοιμού πολέμου καταποντισμού και στο διηνεκές, πράγμα το οποίον αδύνατο για αυτό και τα μηχανεύματα τύπου δικτατορία του προλεταριάτου, φράξιες, αναθεωρητές, Γκουλαγκ, κλπ και στο τέλος πάντα επικρατεί μια νομενκλατούρα που έχει προνομία σε βάρος τη μάζας.

Όπως σου έγραψα οι κοσμοθεωρίες σου για το μεταναστευτικό είναι αυτές που θα φέρουν ξανά τον φασισμό στην Ευρώπη. Εσύ πως εξηγείς δηλαδή την αύξηση των φασιστικών τάσεων παγκοσμίως ? Πως εξηγείς ότι μια Ιταλία που παραλίγο πριν κάποιες δεκαετίες να κυβερνούσε το ΚΚ τωρα θα βγει σε λιγο η τυπισα η φασιστρο ? το ίδιο και Γαλλία? γιατι δεν παίρνεις at face value αυτό που συμβαίνει αντι να επιμένεις σε ουτοπικές απόψεις. Από την στιγμη που πάντα θα υπάρχουν χώρες πιο πλούσιες από τις άλλες πάντα θα υπάρχουν μεταναστευτικές ροές που αν δεν είναι σταδιακές και ελεγχόμενες δημιουργούν τις καταστάσεις που ζούμε τωρα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Δεν μπορείς να αφήσεις να μπαίνει όποιος θέλει οπότε θέλει και μάλιστα από την στιγμή που είμαστε χώρα εισόδου και που περιμένουν εκατομμύρια να μπούν αν αφήσεις τα πράγματα ελευθέρα. Οι μαζικές μετακινήσεις πολιτισμικά διαφορετικών μαζών πάντα δημιουργεί προβλήματα όπως αυτά που βλέπουμε εδώ και στην Ευρώπη. Δεν ξερω αν είναι σωστά η δίκαιο το θέμα είναι οτι δημιουργούνται γιατί ο άνθρωπος από την φύση του περιχαρακώνει τον χωρο του όπως θα έκανες και εσυ αν σου καταπατούσα ένα οικοπεδο και ας μην το χρησιμοποιούσες. Η τακτική που πρεσβεύεις για το μεταναστευτικό (όχι για πρόσφυγες πολέμου κλπ) ανεξάρτητα από πιθανόν κάποιες σωστές ευαισθησίες θα ευθύνεται σε μεγάλο μέρος αν αύριο εκλέξουμε πάλι ΧΑ, Λεπεν, Κλπ κλπ.

Όπως έχεις διδαχτεί από την ιστορία όλα τα κινήματα ισότητας, διαμοιρασμού αγαθών κλπ έχουν αποτύχει συμπεριλαμβανομένου και του Χριστιανισμού που τον θεωρώ προπομπό του Κομμουνισμού. Το μόνο που εχει πετύχει σε ένα βαθμό είναι ο καπιταλισμός και δη της Ευρώπης που προσπαθεί να κρατήσει μια ισορροπία στον διαμοιρασμό του πλούτου και ισότητας ειδικά στους αρρώστους και ανήμπορους (που σε ένα βαθμό ισχύουν και στην Ελλάδα).

ARAVOTOURKOS(2)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Σεπ 2020
Like
1.336
Πόντοι
206
Με πληθυντικό θα απευθύνεστε στον κ. Μπλιάχ με λεπτούς τρόπους :s&m_2:και στο τέλος θα γράφετε "σας ευχαριστώ που καταδεχτήκατε να με διαβάσετε"
Και όπως είπαμε μην του πάρετε κανένα περιποιημένο τσιμπούκι και κόψει τα τουρκοαραβικά ξεκωλιάσματα και τη δει εθνίκι στο κώλο και αριστερός στο λόγο...

Μεγάλος Λευκός

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2020
Like
1.049
Πόντοι
216
Μηπως η δικη σου επιχειρηματολογια αυτοαναιρειται;
Ταιβαν, πρωην ανατολικες χωρες, Τουρκια, Μπαγκλαντς, Ινδια, εχουν αναπτυξη επειδη εχουν φτασει σε επιπεδα εξαθλιωσης και εχουν ΗΔΗ φθηνα εργατικα χερια.
Εξαιρεση ειναι μαλλον η Ιαπωνια και ας πουμε η Σιγκαπουρη, που ουτε φθηνη ειναι, ουτε μεταναστες εισαγει (απο οσο ξερω), αλλα εκει λογω κουλτουρας δεν ξερουν τι σημαινει απεργια, σκυβουν το κεφαλι και δουλευουν σαν ζωα + εχουν τρομερες τεχνολογιες κι εκει εχουν δημιουργησει τετοιους τεχνολογικους κολοσσους που συνεχως παραγουν κατι νεο, αρα γιατι να μην εχουν αναπτυξη;

Ουσιαστικα παραδεχεσαι οτι στις φτωχες χωρες υπαρχει αναπτυξη (μαθατε και τη λεξη τρομαρα σας), επειδη υπαρχει φτωχια.
Η αναπτυξη ειναι ενας δεικτης της οικονομιας, το καλαθι της νοικοκυρας ειναι ενας αλλος.
Στον καπιταλισμο δεν ειναι καθολου σπανιο μια χωρα να εχει τρελλους ρυθμους αναπτυξης και οι κατοικοι να πεινανε.

Στην Ευρωπη και τις ΗΠΑ που εχει κορεστει το συστημα, χρειαζονται καπιταλιστικες κρισεις + εισροη μεταναστων. Επειδη ομως οι πολεμοι που δημιουργουν οι χωρες αυτες δημιουργουν ανεξελεγκτο πληθυσμο μεταναστων, και δεν τους χρειαζονται ολους αυτους, τους φορτωνουν σε στρατοπεδα συγκεντρωσης στην Ελλαδα, σαν δεξαμενη ανθρωπων.

Στα παπαρια των κυβερνωντων, αν οι πολιτες τους εχουν προβλημα με μεταναστες ή οχι.

Παρεπιπτοντως, ακομα ο δυτικος κοσμος ειναι υπευθυνος για πολλα εγκληματα, γιατι δεν βομβαρδισε μονη της η Αμερικη το Αφγανισταν και το Ιρακ.
Επισης, αν και το Αφγανισταν δεν εχει πετρελαιο, εχει ομως παραγωγη οπιου. Απο εκει περνανε αγωγοι Φυσικου Αεριου. Γενικα, οι ΗΠΑ θελουν τον ελεγχο της περιοχης, για λογους πολυ πιο συνθετους απο "πετρελαιο, αεριο , κλπ". Για αυτο κοιταξαν να διαλυσουν Ιρακ, Συρια, Ιραν.

Οι αθωοι δυτικοι πουλανε στη Σαουδικη Αραβια οπλα, οπως ο Καναδας και το Βελγιο, η οποια Σ.Αραβια ειναι ο χρηματοδοτης του ISIS.
Μαλλον δε καταλαβες τι ακριβως ειπα.Ανεφερα ομαδες χωρων με αναπτυξη ,χωρις εισαγωγη μεταναστων. Οι κατοικοι στις χωρες που προανεφερα, δηλαδη Κορεα, Ταιβαν, Ιαπωνια, Σιγκαπουρη, Εσθονια, Πολωνια, Τσεχια και εχουν καπιταλιστικη αναπτυξη χωρια να εχουν "πακιστανους" και οι κατοικοι δεν εχουν γινει πακιστανοι! Για να μιλας για "φτωχεια" δεν εχεις ιδεα ε? Ακριβως τη στιγμη των μεγαλυτερων καπιταλιστικων μεταρρυθμισεων στις χωρες αυτες εχουν και το υψηλοτερο βιοτικο επιπεδο για το μεγαλυτερο τμημα του πληθυσμου. Δεν ειναι δηλαδη οτι οι κατοικοι των χωρων αυτων ειχαν πλουτο και ξαφνικα ο κακος καπιταλισμος τους φτωχυνε.
Για τις αλλες χωρες, Ινδια, Πακισταν ,θα μπορουσε να αναφερω και Αιγυπτο και Μπαγκλαντες, τις ανεφερα για να δειξω η εικονα δεν ειναι οτι ανατολικα του Εβρου και γενικα και αοριστα ως την Κινα "γινεται πολεμος και πεινανε και πεφτουν βομβες", οπως θελουν τα διαφορα αφηγηματα. Υπαρχουν και εκει μεσαιες ταξεις, οπως ακριβως εδω, υπαρχει οικονομια, βεβαιως υπαρχουν και προβληματα δομικα και αλλα , αλλα δε φταιει για ολα ουτε ο καπιταλισμος ουτε η Δυση. Αλλα και εκει που λες οτι οι κατοικοι " πεινανε" , καθε χρονο μπορει να προστιθεται στο επιπεδο της μεσαιας ταξης μια ολοκληρη Ελλαδα σε αριθμο κατοικων .Αλλα οκ βολευει το αφηγημα οτι "πεινανε". Βεβαιως και πεινανε αλλα καθε χρονο λιγοτερο απο πριν.
Παμε γενικα στο καπιταλιστικο συστημα παραγωγης, η μαλλον "σχεσεις". Καταρχην δεν ειναι ποδοσφαιρικη ομαδα για να πεις " ειμαι υπερ του καπιταλισμου " η "δε μου αρεσει". Η ιδια η λεξη "καπιταλισμος Kapitalismus" ειναι μια λεξη που ποτε δε χρησιμοποιηθηκε ουτε απο το Μαρξ ουτε κανεναν αλλο αριστερο η διανοητη του 19ου αιωνα. Αλλα ειναι δημιουργημα των Γερμανων ιστοριστων οικονομολογων των αρχων του 20ου και συγκεκριμενα αν δε κανω λαθος του Βερνερ Ζομπαρτ , ο οποιος εγραψε ενα βιβλιο σχετικα με την προελευση του "καπιταλισμου" απο τους Εβραιους ( ναι καλα το καταλαβες αρχισε να κανεις τους συνειρμους σιγα σιγα). Η ιδια η αντικαπιταλιστικη κριτικη που εδραζεται σε ηθικιστικες ( ψευτοηθικιστικες θα πω εγω) βασεις δηλαδη η αντικαπιταλιστικη κριτικη και ρητορια ηταν εντελως ξενη προς τον ιδιο το Μαρξ. Η κριτικη του Μαρξ στις καπιταλιστικες σχεσεις παραγωγης ηταν εμμενης δηλαδη ενας ελεγχος στις ιδιες τις λογικες προκειμενες του συστηματος. Και οχι σε αναφορα με μια εξωτερικη "αξια" η ηθικο κριτηριο. Δηλαδη ο Μαρξ δεν ελεγε " ο κακος καπιταλιστης" κλπ. Ουτε υπαρχει πουθενα σαν αιτημα του Μαρξ η "ανατροπη του καπιταλισμου" και αλλες τετοιες φαιδροτητες που αναπαραγουν σημερα διαφοροι ασχετοι και αγραμματοι.
Η υπερβαση του καπιταλισμου και οχι η "ανατροπη" του η ακομη χειροτερα ο "αντικαπιταλισμος" ειναι καποια προοπτικη που εδινε ο Μαρξ για την κοινωνια αλλα χρειαζεται να καταλαβεις τη βαθια διαφορα μεταξυ των δυο. Διαφορα τοση που το δευτερο δηλαδη η αντικαπιταλιστικη ρητορικη και πολεμικη ηταν η αγαπημενη καραμελα των αγαπημενων σου "φιλων": των φασιστικων και ναζιστικων κινηματων, των πραγματικων του μεσοπολεμου, οχι των καρικατουρων του σημερα.
Φυσικα ολοι οι "αντικαπιταλιστες" και "αντιεθνικιστες" και "αντικρατιστες" πρωτοι πρωτοι τρεχουν να πιασουν στασιδι στα οποια ψιχουλακια θα τους ριξει το καπιταλιστικοτατο κρατος και στην τελικη διαγκωνιζονται απλα ποιος θα πρωτοπαρει περισσοτερα ψιχουλακια. Πρωτοι τρεχουν στους διορισμους, στα επιδοματα , στη βουτα στον κρατικο κορβανα.
Κουβεντα δεν εχουν να πουν για τη διαμορφωση συστηματος παραγωγης, διανομης,τεχνολογιας, εκτος απο λαμπρες εξαιρεσεις φυσικα οπως ηταν ο Δημητρης Μπατσης στα καθ ημας. Γιατι?Γιατι πολυ απλα δεν εχουν ιδεα, δε ξερουν στην τελικη δε τους απασχολει καν: ενα επιδοματακι, μια μασα απο μκο, ενας διορισμος ειναι που απασχολει το μικροαστικο μυαλουδακι τους.
Το ποια ειναι λοιπον τα προβληματα και τα θεματα του "καπιταλισμου" και του δυτικου κοσμου ( οπως και αν οριζεται αυτο), μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι τα γνωριζω πολυ καλυτερα απο εσενα. Και η κριτικη που μπορω να εκφερω ξεπερνα τα επιπεδου γυμνασιακης εκθεσης ηθικιστικα σαλιαρισματα και σαχλαμαριτσες.
Αυτο δινει και τη δυνατοτητα για καθαροτερη οπτικη, διαχωρισμο των θεματων και αναλυση στο τι πραγματικα φταιει και οχι στο να το αποδιδουμε σε κατι που εχουμε κατασκευασει ( η μας εχουν κατασκευασει) στην κεφαλα μας.
Φιλικα παντα.

μορφονιος

Σπουδαίος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2013
Κριτικές
2
Like
9.301
Πόντοι
2.456
Οι πρωτοι πηγαν λογω του πολεμου με το Ισραηλ
Αργοτερα ακολουθησαν μαχητες της PLO και της χεζμπολαχ καθως ηταν πιο ασφαλεις σε Λιβανικο εδαφος για να σχεδιαζουν χτυπηματα κατα του Ισραηλ οπως και εκαναν
Αλλος στοχος ηταν να ενισχυσουν το μουσουλμανικο στοιχειο του Λιβανου ωστε να εκτοπισουν τους ντοπιους λιβανεζους χριστιανους απο την εξουσια, γεγονος που κατεληξε σε πολεμο
Οι δίπλα ευθύνονται για όλα..
οι φαλαγγίτες- Λιβανέζοι χριστιανοί, το 1982 έσφαξαν μικρά παιδιά κ γυναίκες-αφου πρώτα τις βίαζαν..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom