Νέα

Λαθρομετανάστες στην Ελλάδα/(λαθρο)μετανάστευση γενικώς

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 71K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Να τους δωθει?

  • Ναι

    Ψήφοι: 159 10,4%
  • Οχι

    Ψήφοι: 697 45,5%
  • Μονο σε οσους μενουν πανο απο 10 χρονια

    Ψήφοι: 222 14,5%
  • Σιγα μην δικαιουται αυτος που πουλαει dvd στην ομονοια

    Ψήφοι: 70 4,6%
  • Θα πιδηχτω απ το παραθυρο αν ο πακις γινει ελληνας

    Ψήφοι: 383 25,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1.531

klasobanieras

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2017
Μηνύματα
205
Like
1
Πόντοι
1
Τώρα μόνο...δεν γίνεται χρόνια τώρα και αργά αυτή η διαδικάσια, από Παπανδρέου που έφερνε αβέρτα του Αλβανούς και χαλάρωσε η κοινωνία...γιατί δεν έχουμε κρεμάσει ακόμα τους προδότες που καταστρέψαν την Ελλάδα; :headbang: Σχοινιά έχουμε άφθονα και αυτοί δεν παίζει να είναι πάνω από 500.


Γιατι ειμαστε ολοι φλωροι!!!!
 

klasobanieras

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2017
Μηνύματα
205
Like
1
Πόντοι
1
Το καμακι στο δρομο πεθανε οταν μπηκαν μεσα οι αλβανοι... Η συννοχη της κοινωνιας διαταραχθηκε και οι γκομενες αρχισαν να φοβουνται....


Μπορει να δεχτω πολλα αλλα οποιος μου δυσκολευει το γαμησι ειναι τελειωμενος
 

Gotham

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2011
Μηνύματα
831
Like
10
Πόντοι
6
Oι Αλβανοι στην Ελλαδα ξεκινησαν να ερχονται επι ΝΔουλας, οχι επι ΠΑΣΟΚ.

Όταν το 1991 ο Αντώνης Σαμαράς άνοιγε την πόρτα και τα σύνορα, για να περάσουν στην από εδώ ελληνική όχθη, περίπου 1.500.000 κάτοικοι της Αλβανίας, λίγοι ήταν αυτοί που φαντάζονταν ότι 22χρόνια μετά, ο ίδιος άνθρωπος θα είχε μπροστά του και μέσα στα πόδια του ένα τεράστιο μεταναστευτικό πρόβλημα αλλά και τεράστια εγκληματικότητα, αυτή τη φορά ως πρωθυπουργός και όχι ως υπουργός Εξωτερικών.

Τέλη Οκτώβρη 1990.

Έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση αλλά και οι διμερείς επαφές με την αλβανική κυβέρνηση για το λεγόμενο «άνοιγμα των συνόρων». Θυμίζουμε ότι εκείνη την περίοδο η ελληνική κυβέρνηση εκφράζοντας συμφέροντα Ελλήνων μεγαλοεπιχειρηματιών προωθούσε «δημιουργία υδροηλεκτρικού εργοστασίου από την Ελλάδα στον Αώο ποταμό για κοινή χρήση των δύο χωρών» και «κατασκευή από Ελληνες επιχειρηματίες του δρόμου της Εγνατίας οδού που φτάνει στο Δυρράχιο». Ακόμα, «ανακοινώθηκε ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος έστειλε αντιπροσωπείες στα Τίρανα και το Αργυρόκαστρο», επίσης «Από την πλευρά της ελληνικής αντιπροσωπείας ζητήθηκε νομικό πλαίσιο για την εγγύηση των ελληνικών επενδύσεων στην Αλβανία» (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ 14/1/91). Υπήρχε δηλαδή ανάγκη για φτηνά εργατικά χέρια.

Ο Αντ. Σαμαράς ως υπουργός τότε Εξωτερικών περιοδεύει στην Αλβανία σε Αργυρόκαστρο και μειονοτικά χωριά. Ήδη, έχει εκφραστεί η επιθυμία των κατοίκων να ανοίξουν τα σύνορα με την Ελλάδα. «(…) δώστε μας βίζα, ανοίξτε τα σύνορα (…)» γράφει ο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» 27/10/90.

Λίγους μήνες αργότερα, Γενάρη 1991, ο τότε πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας (ανάμεσά τους Αντ. Σαμαράς και Ντ. Μπακογιάννη, πρόεδρος σήμερα της ΔΗΣΥ) επισκέπτεται τα Τίρανα για συνομιλίες με την αλβανική κυβέρνηση. Γράφει ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» στις 15/1/1991: «Αυτό που (…) παρουσίασε χθες στη Δερβιτσάνη ο Κ. Μητσοτάκης ως «άνοιγμα των συνόρων» είναι στην πραγματικότητα η δήλωση Σαμαρά το βράδυ της Κυριακής, (…) Δηλαδή ότι: «Η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα θα αυξήσει τη ροή των θεωρήσεων (εκδόσεις βίζας) διάρκειας μέχρι ενός έτους για τους Αλβανούς υπηκόους»». Ο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» 14/1/91 λέει: «Αποφασίστηκε να δίνονται με αυξανόμενο ρυθμό βίζες βορειοηπειρωτών προς την Ελλάδα για εποχιακές δουλειές». Κάπως έτσι έχει πέσει το σύνθημα για μαζικές εισροές με στόχο βέβαια να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του κεφαλαίου για φτηνά εργατικά χέρια. Και άσχετα αν όντως το σχέδιο έλεγε για ένα χρόνο παραμονή στην Ελλάδα, η ουσία είναι ότι για τους Αλβανούς υπηκόους, το άκουσμα και μόνο του στοιχείου «αυξανόμενος αριθμός βίζας» έδινε από μόνο του κίνητρο για μετανάστευση.

Προφανώς μπροστά τα αδιέξοδα που δημιουργεί η ίδια η πολιτική τους, αφού πρώτα έστειλαν σήμα «ελάτε», μετά έψαξαν τρόπο να χαλιναγωγήσουν τις μαζικές εισροές λόγω προβλημάτων που δημιουργήθηκαν.

Ετσι, 6 μήνες μετά, Ιούνη 1991 ο τότε ΥΠΕΞ Αντ. Σαμαράς (συναντώντας τον Αλβανό ΥΠΕΞ) δήλωνε: «Οικονομικοί φυγάδες δεν γίνονται πλέον δεκτοί από την Ελλάδα και σήμερα συμφωνήσαμε στην ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» 27/6/91, σελ. 3). ‘Η στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ» (27/6/91, ΣΕΛ. 9): «Επίσης συμφωνήθηκε ο χαρακτηρισμός των προσφύγων ως «οικονομικών» και όχι «πολιτικών», γεγονός που διευκολύνει την ελληνική κυβέρνηση στους χειρισμούς της απέναντί τους σε σχέση με τα προβλήματα, κυρίως, που ορισμένες φορές δημιουργούνται κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα».
 

klasobanieras

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2017
Μηνύματα
205
Like
1
Πόντοι
1
Δεν είναι ηρωίνη. Λευκό τσιμέντο είναι

κανελλα και μπαχαρια! ας μην ειμαστε ρατσιστες μπορει να ειχε τους λογους του ο ανθρωπος μια και η χρηση της ειναι παραδοσιακη στον τοπο καταγωγης του πρεπει να αποδεχτουμε*** τα εθιμα του! λογικα εξαλλου θα το ηθελε για προσωπικη του χρηση για τα επομενα 300 χρονια... μην προτρεχουμε αμεσως οτι ηθελε να βγαλει λεφτα


*** και γιατι οχι να τα υιοθετησουμε κιολας αποτι φαινεται τοσοι πολλοι που ειναι αυτοι.... υγεια θα ειναι η ηρωινη!!
 

Επισκέπτης
Φίλε , οι τελευταίοι μαύροι που συνάντησα "σαρώνανε" το πεζοδρόμιο σε 4άδα.Δε φαίνονταν λαθρο , αλλά χαλαρά τους εκτελούσα υπέρ πίστεως και πατρίδας.
 

Επισκέπτης
Επίσης , να συμπληρώσω ότι ,τώρα που τακίμιασαν ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ-Σ.ΑΡΑΒΙΑ , και 9 χρόνια μετά το κάψιμο και τη λεηλασία του κέντρου της Αθήνας , το Κέντρο έχει πλημμυρίσει από υπερασπιστές του Ισραήλ.
 

mixalis k.

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Νοε 2012
Μηνύματα
8.365
Like
5.356
Πόντοι
1.106
Ρωσσοι μπατσοι τα βαζουν με σκουρους

 

klasobanieras

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2017
Μηνύματα
205
Like
1
Πόντοι
1
Φίλε , οι τελευταίοι μαύροι που συνάντησα "σαρώνανε" το πεζοδρόμιο σε 4άδα.Δε φαίνονταν λαθρο , αλλά χαλαρά τους εκτελούσα υπέρ πίστεως και πατρίδας.

Το προβλημα ειναι οτι με τοσους λαθρομεταναστες που μας εχουν κουβαληθει ειναι ασφαλες συμπερασμα να θεωρεις οποιον σκουρο ως λαθρο. Δυστυχως αυτο αδικει παρα πολυ τους νομιμους... Αλλα οπως λεει ο σοφος λαος μαζι με τα ξερα καιγονταο και τα χλωρα.. Το κριμα στο λαιμο του τσιπρα και των αλληλεγγυων που τους εχουν βαλει σε μια κατασταση μπρος γκρεμος και πισω ρεμα ωστε για πρωτη φορα στη ζωη τους να βρουν δουλεια ( οι αλκηλεγγυοι)..

Ως υπερασπιστες του ισραηλ τι εννοεις? Απλα κανεις δε γουσταρει τους λαθρο και ο εχθρος του εχθρου μου...
 

Pecados

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2015
Μηνύματα
3.778
Like
139
Πόντοι
16
[size=30pt]Ο Εμανουέλ Μακρόν φέρνει σκληρό νόμο για μετανάστες και «ξεδοντιάζει» τις ΜΚΟ
[/size]



Ενώπιον αστυνομικών δυνάμεων, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε από την «ζούγκλα» του Καλαί, όπου ζουν ακόμη πολυάριθμοι μετανάστες, ότι θα καταπολεμήσει την παράνομη μετανάστευση.


«Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψω να ξαναδημιουργηθεί μια ζούγκλα στο Καλαί», είπε, αναφερόμενος στην τεράστια φαβέλα με πάνω από 8.000 μετανάστες που είχε καταστραφεί το 2016.

«Θα γίνουν όλα όσα χρειάζεται για να μην επιτρέπεται το παράνομο πέρασμα στο Καλαί, το οποίο δεν είναι μια πόρτα προς την Αγγλία», πρόσθεσε, βεβαιώνοντας ότι το κράτος δεν θα επιτρέψει «να δημιουργηθούν παράνομα κυκλώματα σε αυτή την περιοχή».

Ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν κατηγορηματικός και κάλεσε «όλες τις ΜΚΟ και οργανώσεις να δείξουν υπευθυνότητα» στη δράση τους απέναντι στους μετανάστες. «Οσοι ενθαρρύνουν αυτές τις γυναίκες και τους άνδρες να μείνουν, να εγκατασταθούν παράνομα, ακόμη και να περάσουν στη Μεγάλη Βρετανία, παίρνουν μια τεράστια ευθύνη. Ποτέ δεν θα έχουν το κράτος δίπλα τους», δήλωσε.

Tο κράτος θα μοιράζει πλέον τα τρόφιμα
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι στο εξής, το κράτος θα μοιράζει τρόφιμα στους μετανάστες και όχι πλέον οι ΜΚΟ και οι οργανώσεις.
Ταυτόχρονα, ο γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε ένα «έκτακτο βοήθημα αποτελεσμάτων» για το 2018, για τους αστυνομικούς που εργάζονται στο Καλαί. «Να είστε περήφανοι για την δράση σας» είπε και κάλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις να είναι «παραδειγματικές» απέναντι στους μετανάστες, να μην προβαίνουν σε πράξεις βίας και να μην κατακρατούν τα προσωπικά τους αντικείμενα.

«Καμία παράβαση δεοντολογίας δεν θα γίνει ανεκτή, και αν υπάρξουν παραβάσεις θα ακολουθήσουν κυρώσεις. Η αντίδρασή μου θα είναι αντίστοιχη με την απεριόριστη εμπιστοσύνη που έχουμε σε εσάς», κατέληξε.

Το Καλαί, σήμερα
Στο Καλαί, εδώ και χρόνια, συγκεντρώνονται πρόσφυγες και μετανάστες με την ελπίδα να περάσουν από την άλλη πλευρά της Μάγχης και να ξεκινήσουν μία νέα ζωή στη Μεγάλη Βρετανία. Σύμφωνα με τις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, σήμερα βρίσκονται εκεί 600 άτομα εκ των οποίων περίπου οι 100 είναι παιδιά. Στην πλειοψηφία τους είναι από το Αφγανιστάν, την Ερυθραία και την Αιθιοπία. Το 2016 είχαν φτάσει στον αριθμό – ρεκόρ 7.400.

Μακρόν με Τερέζα Μέη
Η επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν έρχεται δύο ημέρες πριν την συνάντησή του με την βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι όπου θα συζητηθεί εκτενώς το θέμα της παράνομης μετανάστευσης μαζί φυσικά με το θέμα του Brexit και των συνεπειών του για την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και τις διμερείς σχέσεις.

Ερχεται σκληρός νόμος για μετανάστες

Ο Εμανουέλ Μακρόν ετοιμάζει σχέδιο νόμου για την μετανάστευση και αναμένεται να σκληρύνει κατά πολύ τα μέτρα εναντίον των παράνομων μεταναστών.
Το νομοσχέδιο, που υπολογίζεται φτάσει στη γαλλική Βουλή μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018, βρίσκεται ακόμα σε φάση διαβούλευσης. Για τον λόγο αυτόν, ο πρωθυπουργός είχε πρόσφατα συνάντηση με εκπροσώπους των μεγάλων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που ασχολούνται με το θέμα οι οποίοι εδώ και καιρό ασκούν έντονη κριτική καταγγέλοντας ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο θα φέρει αυστηροποίηση των όρων υποδοχής μεταναστών αλλά και των προϋποθέσεων παροχής ασύλου.
Ο ίδιος ο Εμανουέλ Μακρόν έχει δεσμευτεί εδώ και μήνες για μία συνολική αναθεώρηση της μεταναστευτικής πολιτικής της Γαλλίας και μάλιστα στο πρώτο επίσημο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ανέφερε ότι «η Γαλλία δεν μπορεί να υποδεχθεί όλη τη δυστυχία του κόσμου». Στην ίδια ομιλία σημείωσε ακόμα ότι η παροχή ασύλου σε “γυναίκες και άνδρες που έχουν φύγει από την πατρίδα τους επειδή απειλούνται και κινδυνεύουν (…) είναι ηθική υποχρέωση”. Ο Γάλλος πρόεδρος έχει επανειλημμένα μιλήσει για τον συνδυασμό “ανθρωπισμού και ρεαλισμού” τον οποίο πρέπει να ακολουθήσει η χώρα του στο συγκεκριμένο θέμα. “Κάποιος που φτάνει στη χώρα μας, δεν δικαιούται άσυλο και δεν έχει καμία τύχη να αποκτήσει την γαλλική υπηκοότητα, δεν μπορούμε να δεχτούμε να μένει μήνες ή χρόνια”, έχει πει ο Εμανουέλ Μακρόν, διευκρινίζοντας ότι “μία τέτοια κατάσταση δεν είναι σωστή ούτε για τον ίδιο, ούτε για την χώρα”.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, μείωση του μέσου χρόνου επεξεργασίας των αιτήσεων ασύλου από τους 14 που είναι σήμερα, στους 6 μήνες αλλά παράλληλα και πραγματική απομάκρυνση από τη χώρα όσων οι αιτήσεις απορρίπτονται. Ο υπουργός Εσωτερικών προτείνει επίσης την παράταση από 45 σε 90 ημέρες του χρόνου διοικητικής κράτησης των αλλοδαπών που περιμένουν απέλαση ενώ την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός προσπαθεί να σβήσει τις φωτιές δηλώνοντας ότι “θα παρέμβουμε με περισσότερους πόρους για την καλύτερη μεταχείριση των αιτούντων άσυλο”.

Επικρίσεις από οργανώσεις και διανοούμενους

Ηδη, ανθρωπιστικές οργανώσεις, πολιτικοί και διανοούμενοι ασκούν κριτική στον γάλλο πρόεδρο και ζητούν να φανεί πιο ανθρωπιστής στην μεταναστευτική πολιτική του. Την Τρίτη, 16 Ιανουαρίου, γάλλοι διανοούμενοι δημοσιεύουν επιστολή στην Le Monde, προς τον Εμανουέλ Μακρόν.
Στην επιστολή τους υπενθυμίζουν τις αρχικές υποσχέσεις του γάλλου προέδρου και τα δρακόντεια μέτρα που αναμένεται να πάρει τώρα απέναντι στους μετανάστες.
«Στα μάτια των Γάλλων, και στα δικά μας μάτια, η προεδρία σας έδειχνε να ξεκινάει στον αστερισμό ενός υπεύθυνου και συνειδητού ανθρωπισμού. Δυστυχώς, ξυπνήσαμε σε μια χώρα όπου κάποιος αρπάζει τις κουβέρτες από τους μετανάστες του Καλαί. Η σκίζει τις σκηνές που στήνουν στο Παρίσι. Η τους αφήνει να παγώνουν στις χιονισμένες πλαγιές των γαλλο-ιταλικών συνόρων», γράφουν και καταγγέλλουν το υπό επώαση νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μακρόν, με το οποίο παρατείνεται η κράτηση μεταναστών στα κέντρα, από 45 σε 90 ημέρες.

Καταγγελία των Γιατρών του Κόσμου

Από την πλευρά της, η ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου» καταγγέλλει τον Εμανουέλ Μακρόν ότι αμφισβητεί το δικαίωμα ασύλου και ετοιμάζει νόμο για «να επιλέξει» τους μετανάστες.

«Αυτό που εμείς βλέπουμε καθημερινά, είτε στο Καλαί, στο Παρίσι ή αλλού, είναι ότι καταστρέφονται οι σκηνές και τα στρώματα των μεταναστών. Επίσης, δυσκολεύει η προσπάθεια των εθελοντών. Η κυβέρνηση  θέλει να αμφισβητήσει το δικαίωμα ασύλου και να επιλέξει τους μετανάστες», δήλωσε στην franceinfo, ο Jean-François Corty, διευθυντής διεθνών δράσεων των «Γιατρών του Κόσμου».

URL]]
 

Gotham

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2011
Μηνύματα
831
Like
10
Πόντοι
6
Τι λεει ρε ο Μακρον. Το θεμα ειναι αν η μεταναστευση ειναι νομιμη ή οχι, ή εαν αλλοιωνεται η εθνολογικη συνθεση του πληθυσμου εξαιτιας της εισερχομενης μεταναστευσης και της υπογεννητικοτητας του γηγενους πληθυσμου;
 

Επισκέπτης
Και μια παρένθεση για το mindreading, γιατί θα σας φαίνεται εξωφρενικό :Όταν κάναμε τους Ολυμπιακούς υποτίθεται ότι οι συσκευές επικοινωνίας δε θα έβγαιναν εκτός εγκαταστάσεων.¨Ομως , σε τουλάχιστον μια εγκατάσταση ,η προχωρημένη αυτή τεχνολογία διέρρευσε , γιατί οι υπεύθυνοι επέτρεπαν στους χρήστες να τα κουβαλούν στα σπίτια τους (!) .Κάνε , λοιπόν , μετατροπή στα tetra και έχεις "παπάδες".

Σχεδόν σίγουρο , χειριστές του project τύπου "mindreading" μέλη του "δικτύου 21"  και αλλοδαποί/"Έλληνες"  πιόνια τους.
 

Katagavlomenos

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Ιουν 2006
Μηνύματα
777
Κριτικές
10
Like
2.682
Πόντοι
6.205
για μενα τα πραγματα ειναι απλα .... οποιος θελει και βοηθαει εγκατασταση οποιουδηποτε λαθρο
ειναι μεγας προδοτης και ανθελληνας .... θα πρεπει να του αφαιρείται αν οχι ιθαγένεια το δικαιωμα ψηφου τουλαχιστο.
ετσι θα στρωσουν οι κολοι και δεν θα ερχεται η καθε πουσταρα επειδη δεν του το δινουμε εμεις να φερνει λαθρο για τον κολο του και να την πληρωνει το εθνος...
φανταστειτε να ερχονταν ουκρανεζες 20 με 40 χρονων λογο του πολεμου εκει τι θα μας λεγανε οι φεμινιστριες και οι γκεουλες ... βιαστες θα μας ανεβαζαν μαστρωπους θα μας κατεβαζαν ....
ενω εμεις θα τις σπιτώναμε γιατι κριμα ειναι τα κοριτσακια αστεγα πεινασμενα...  
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom