Εχθες το πρωι ειδα στη γειτονια εξω από την εκκλησια τον αλλοδαπο επαιτη που ειχε κλεψει τους γονεις μου ενώ έμπαιναν στο σουπερμαρκετ και μολις το συνειδητοποιησαν γυρισαν απραγοι γιατι δεν ειχαν αλλα λεφτα πανω τους.Αυτος που επαιτουσε και του εδιναν φαγητα και χρηματα,σκεφτηκε ότι θα ειχε ευκολη λεια,γιατι όχι;Επεσε πανω τους δηθεν καταλαθος και εκλεψε 40 ευρω.Μολις εμαθε ότι τον αναζητουσε η αστυνομια που τη καλεσαν,δε ξαναφανηκε.Υπεθεσα όμως ότι ισως ξαναγυρισει.Τον ειδα λοιπον εξω από την εκκλησια και πηρα το 100 όπως ειχαν πει να κανουμε όταν τον δουμε.Ηρθε μετα από μιση ωρα το περιπολικο με αδειους δρομους,το σταματησα 100 μετρα πριν για να μη γινουμε αντιληπτοι,εξιστορησα το συμβαν και προχωρήσαμε μαζι για να τους τον υποδείξω όπως μου ζητηθηκε.Απο 50 μετρα μακρια ο αστυνομικος κανει νοημα στον αλλοδαπο και του λεει να ερθει κοντα του.Τι κανει;σκεφτηκα.Ο κλεφτης γυριζει,μας κοιταει καλα καλα και κανει μεταβολή και τρεχει.Ο πεζος αστυνομικος αταραχος λεει σε εμενα και στον αλλον αστυνομικο που ηταν μεσα στο περιπολικο και ακολουθουσε,Τρεχει.Εγω νευριασμένος αρχιζω να βριζω δυνατα λεγοντας,Δε πανε ετσι γαμω το κερατο μου,και παιρνω το μηχανακι και κανω τη γυρα για να τον προλάβω.Ξεκιναει η καταδιωξη.Κανω γρηγορα τη μεγαλη γυρα και εφτασα σχεδόν ταυτόχρονα με το περιπολικο που διενυσε λιγα μετρα.Ο κλεφτης ειχε κρυφτει σε εκεινο το σημειο.Παει ο αστυνομικος ηρεμα και του λεει Βγες εξω.Εκεινος λουφαζει.Τοτε παει από κοντα του και του λεει από πανω του ,Ελα,βγες εξω.Βγαινει και τοτε πηγαινω και γω κοντα στον κλεφτη και του λεω,γιατι εκλεψες τα 40 ευρω;Εκεινος κανει τον ανηξερο και τοτε εγω νευριάζω και φωνάζω πιο πολύ στον αλλοδαπο.Τοτε εκεινος αναγκαστηκε να πει,Θες να σου δωσω λεφτα;Βλεπω όμως ότι περνανε τα λεπτα και οι αστυνομικοι δεν φαινονται προθυμοι να κανουν κατι.Τοτε εγω αρχιζω και φορτωνω πολύ ασχημα,βγαινουν από τα μπαλκονια να δουν τι γινεται,βγαινουν από τα σταματημένα αυτοκίνητα αφου εχει κλεισει ο δρομος.Μου λενε,Ησυχαστε,απομακρυνθειτε,θα χασετε το δικιο σας.Ενταξει τους λεω σε εντονο υφος και παω στο απέναντι πεζοδρομιο οντας σε κατασταση ετοιμότητας και πραγματικα ετοιμος για όλα.Αφου τους ειπα,Παω,να σε δω τι θα κανεις.Ζηταει το διαβατηριο του αλλοδαπου,το κοιταει για ένα δευτερολεπτο και του το δινει πισω.,ουτε επικοινωνησε με το κεντρο να δει ποιος είναι,μπορει να είναι φυγόδικος,μπορει να εχει κανει κατι.Τιποτα.Εμενα όταν με σταματάνε και μου ζητανε ταυτοτητα,περιμενω 5 λεπτα μεχρι να επικοινωνησουν και να με αφησουν να φυγω.Γιατι δε το εκαναν σε αυτή τη περιπτωση;Τους ζηταω να εξακριβωσουν που μενει.Πως;μου απαν ταει,μπορει να μου πει Ασπροπυργο όπως λενε ολοι.Μα αν δε μπορει η ασυνομια να εξακριβωσει τη διευθυνση κατοικιας ενός υποπτου,ποιος μπορει;Με τα πολλα οι φοβοι μου βγαινουν αληθινοι.Ο αστυνομικος με πλησιαζει και μου λεει,το μονο που μπορει να γινει είναι να ερθει η μητερα σας στο τμημα να τον αναγνωρισει,να του κανει μηνυση.-Θελεις τετοιο πραγμα;θα ταλαιπωρηθεί.-Οχι,δε το θελω.Εσεις δε μπορειτε να τον παρετε μεσα;-Και τι θα γινει;θα γινει προσαγωγη το πολύ πολύ θα κρατηθεί για 2 ωρες και θα τον αφήσουμε ελευθερο.-Να τον παρετε,ναι,εστω αυτό.Θελω να παει μεσα και να του γινει συσταση και να μη ξαναπατησει το ποδι του στη γειτονια.Τωρα εκλεψε 40 ευρω από τους γονεις μου αυριο μπορει να κλεψει καποιον αλλον.Μολις ακουει ο κλεφτης ότι φορτωνω ασχημα και ότι θα παει μεσα,εκει που κλαιγοταν,ερχεται κοντα μου και μου λεει,να σου δωσω τα λεφτα.Εκει ο αλλος αστυνομικος που ηταν αμετοχος,του λεει,Εσυ ελεγες προηγουμενως οτι δεν εχεις καθολου λεφτα,τωρα εχεις;Αρνουμαι και κανει σιγα σιγα βηματα πισω από το περιπολικο για να φυγει.Ο αστυνομικος δεν αντιδράει,δε μιλαει,δε κανει τιποτα.Εκει νευριάζω και του λεω,Δεν ειπες ότι θα τον παρεις με το περιπολικο;Εκει λεει στον αλλον αστυνομικο,προσαγωγη,βαλτον από αυτή τη πορτα.Τον πηραν και εφυγαν.Ο κλεφτης ειπε,που να παω,εχω και το καροτσακι εδώ με τα πραγματα μου.-Αστο και παμε,ελα σε παρακαλω.ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
Μπηκε και εφυγαν.
Δε ξερω αν θεωρησαν ότι δεν αξιζει το κοπο για 40 ευρω,δε με νοιαζει πως σκεφτηκαν,αλλα απογοητευτηκα.Και ημουν σε αρκετα καλη κατασταση για να κλιμακωσω αν χρειαζοταν.Ελπιζω μονο να μη τον δω παλι στη γειτονια.