Νέα

Λαθρομετανάστες στην Ελλάδα/(λαθρο)μετανάστευση γενικώς

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 71K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Να τους δωθει?

• Ναι

Ψήφοι: 157 10,3%
  • Οχι

Ψήφοι: 692 45,4%
  • Μονο σε οσους μενουν πανο απο 10 χρονια

Ψήφοι: 222 14,6%
  • Σιγα μην δικαιουται αυτος που πουλαει dvd στην ομονοια

Ψήφοι: 70 4,6%
  • Θα πιδηχτω απ το παραθυρο αν ο πακις γινει ελληνας

Ψήφοι: 382 25,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1.523

Επισκέπτης
Παραλίμνιε,αυτό με τους 3 μήνες συνεχόμενης εργασίας και την κατοχύρωση πρόνοιας ΙΣΧΥΕ μέχρι να ψηφιστούν όσα παρέθεσα παραπάνω.

Έχεις πάει κανέναν Έλληνα πρόσφατα στο JobCenter;
Επειδή έχω πάει έναν την προηγούμενη βδομάδα που πήγε να κάνει το 3 μήνες εργασία->Kündigung από το αφεντικό->προνοιακό επίδομα,ξέρεις τι πήρε τελικά;
Ένα αρχίδι..
Και τώρα του στέλνουν λεφτά από Ελλάδα μέχρι να ξαναβρεί δουλειά.

Το "κολπάκι" με τους 3 μήνες,εδώ στο ΝRW δεν πιάνει πια...

Θα τα δουμε αυτα με το νεο ετος.
Παντως οι φιλοι μας οι "προσφυγες" δεν θα εχουν προβλημα. Θα συνεχισουν να τα παιρνουν κανονικοτατα.

Επισκέπτης
Παλιά ίσχυε ότι έγραψε ο Paralimnios και όσα μάλλον σου είπαν οι δικοί σου..

Πλέον ΟΧΙ και το φωνάζω γιατί μαζεύουμε κόσμο από το σταθμό τραίνων,έξω από εκκλησίες,κάτω από γέφυρες,
που είναι Έλληνες που ήρθαν "απροετοίμαστοι" και τους δίνουμε όλοι λεφτά να γυρίσουν πίσω.

Αυτο δυστυχως το βλεπω και στο Βερολινο. Κι εγω εχω δωσει λεφτα σε ατομα που γυρισαν πισω.
Κι αν κοπουν τα επιδοματα θα ειναι πολλοι που θα παρουν το δρομο της επιστροφης.

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.366
Πόντοι
506
τυπε κανενος τη γλωσσα δε μιλας,εσεις οι πασοκοι μονο μεταξυ σας συνενογιοσαστε
ίσως... αλλά δεν απάντησες, τεσπά πάω να κρυφτώ κάτω από το πάπλωμα από την ντροπή μου

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
πάω να κρυφτώ κάτω από το πάπλωμα από την ντροπή μου
ετσι και απο αυριο να πεταξεις ολα τα καδρα του αντρεα και της μιμης που εχεις στο σαλονι,ξεκινα να γινεις ανθρωπος

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.366
Πόντοι
506

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
Αυτο δυστυχως το βλεπω και στο Βερολινο. Κι εγω εχω δωσει λεφτα σε ατομα που γυρισαν πισω.
Κι αν κοπουν τα επιδοματα θα ειναι πολλοι που θα παρουν το δρομο της επιστροφης.

Εγω δεν θα τα δεχομουν αυτα τα λεφτα. Θα παλευα να βρω μια δουλεια ακομα και αν κοιμομουν στο δρομο τις πρωτες μερες.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Εγω δεν θα τα δεχομουν αυτα τα λεφτα. Θα παλευα να βρω μια δουλεια ακομα και αν κοιμομουν στο δρομο τις πρωτες μερες.

Δεν είναι τόσο απλό να έχεις στέγη πάνω από το κεφάλι σου στη Γερμανία.

priksarxidis

Μέλος
Εγγρ.
31 Αυγ 2014
Like
2
Πόντοι
6
Δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχει στην Ελλάδα πληροφόρηση για το τι ισχύει εδώ,αλλά
εσύ σαν μετανάστης από ευρωπαϊκή χώρα δε δικαιούσαι ΤΙΠΟΤΑ.
Ένας ευρωπαίος μετανάστης για να αποκτήσει δικαίωμα σε επιδόματα θα πρέπει
να έχει συμπληρώσει 5 χρόνια παραμονής στη Γερμανία και μετά αποκτά ΄προνοιακό δικαίωμα.

Για του λόγου το αληθές:
[URL unfurl="true"]http://news.in.gr/world/article/?aid=1500107670[/url]

Ούτε σχολείο εκμάθησης γλώσσας δε δικαιούται ένας μετανάστης από Ε.Ε.
Πρέπει να το πληρώσει μόνος του,είτε έχει,είτε όχι δουλειά.

Δε θέλω να γράψω βραδιάτικα για Έλληνες μετανάστες που κοιμούνται στους σταθμούς τρένων,ενώ οι "πρόσφυγες" από το μπαγκλαντες,το μαρόκο και την αλγερία,κοιμούνται χορτάτοι στις υποδομές.

Αυτή είναι η σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

τα εχω μαθει κ εγω αυτα και προσωπικα συμφωνω με αυτη την κατασταση... διοτι μαζευτηκε πολυ πλεμπα που ειχε σα σκοπο να μαζεψει επιδοματα (και ελληνες αλλα εμεις ειμαστε λιγοι... με τους ισπανους/πολωνους εχουν βασικα το προβλημα αυτες οι χωρες) βεβαια προφανως πρεπει να ισχυσουν τα ιδια κ χειροτερα για τους "προσφυγες"... δεν ειναι δυνατον ο πολιτης 3ης χωρας να απολαμβανει περισσοτερα προνομια απο τον ευρωπαιο... αλλιως να το διαλυσουμε το μαγαζακι...

τελευταια παντως το χομπι μου (μια και δεν ειμαι γερμανια - εκ του ασφαλους λοιπον) ειναι να μπαινω σε γκρουπακια στο φβ που ποσταρουν οι αχμεντ και οι αμπτουλ και να δινω στους (αριστερους 99%) γερμανους να καταλαβουν οτι οι μουσαφιριδες που μαζεψαν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. φυσικα η αντιδραση των λαθρο ειναι του τυπου "εσυ που εισαι ελληνας τι κανεις γερμανια και λες για εμας?" και τοτε αρχιζει το ξεφτυλισμα.. ειναι καλο χομπι!

παντως νομιζω οτι ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ (πολυυυ σιγα) οι γερμανοι ξυπνανε - θα τους παρει λιγο καιρο αλλα θα φτιαξουν την κατασταση, ελπιζω οχι εισ βαρος μας

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356

Tα σπίτια έχουν μεγάλη ζήτηση και οι ενοικιαστές απαιτήσεις να τους δείξεις ότι μπορείς να πληρώσεις το νοίκι σου.
Ο δικός μου ήθελε ο καθαρός μισθός μου να  πάνω είναι 3 φορές το συνολικό(ζεστό το λένε εδώ) νοίκι.
Δηλαδή 700 ευρώ το ζεστό,η απαίτησή του να παίρνω +2100 καθαρά.
Είμασταν πάνω από 40 άτομα ενδιαφερόμενοι και πέρα από την παραπάνω προϋπόθεση,μου το έδωσε επειδή δεν καπνίζω και δεν έχω κατοικίδιο.

Αλλιώς συγκατοίκιση,που αν είσαι πάνω από μια ηλικία,οι φοιτητές δεν σε παίρνουν.
Άμα έχεις διαβάσει Paralimnio θα έχεις καταλάβει πως είναι η συγκατοίκιση εδώ.

Χωρίς δουλειά δεν παίζει σπίτι..
Χωρίς γερμανικά,δεν παίζει σοβαρή δουλειά.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
τα εχω μαθει κ εγω αυτα και προσωπικα συμφωνω με αυτη την κατασταση... διοτι μαζευτηκε πολυ πλεμπα που ειχε σα σκοπο να μαζεψει επιδοματα (και ελληνες αλλα εμεις ειμαστε λιγοι... με τους ισπανους/πολωνους εχουν βασικα το προβλημα αυτες οι χωρες) βεβαια προφανως πρεπει να ισχυσουν τα ιδια κ χειροτερα για τους "προσφυγες"... δεν ειναι δυνατον ο πολιτης 3ης χωρας να απολαμβανει περισσοτερα προνομια απο τον ευρωπαιο... αλλιως να το διαλυσουμε το μαγαζακι...

τελευταια παντως το χομπι μου (μια και δεν ειμαι γερμανια - εκ του ασφαλους λοιπον) ειναι να μπαινω σε γκρουπακια στο φβ που ποσταρουν οι αχμεντ και οι αμπτουλ και να δινω στους (αριστερους 99%) γερμανους να καταλαβουν οτι οι μουσαφιριδες που μαζεψαν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. φυσικα η αντιδραση των λαθρο ειναι του τυπου "εσυ που εισαι ελληνας τι κανεις γερμανια και λες για εμας?" και τοτε αρχιζει το ξεφτυλισμα.. ειναι καλο χομπι!

παντως νομιζω οτι ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ (πολυυυ σιγα) οι γερμανοι ξυπνανε - θα τους παρει λιγο καιρο αλλα θα φτιαξουν την κατασταση, ελπιζω οχι εισ βαρος μας

Συμφωνώ σε όλα.
Μόνο θα πω ότι μεγαλύτερο πλήγμα για τα επιδόματα ήρθε με τους βουλγαρορουμανογυφτους.
Τότε άρχιζαν να παίρνουν χαμπάρι οι Γερμανοί..

Οι λάθρο σε τι γλώσσα σου γράφουνε;
Στα Αγγλικά;

Oι Γερμανοί είναι λοβοτομημένοι μετά από αριστερή πλύση εγκεφάλου δεκαετιών και είναι πλέον αργά.
Ξέρεις πόσοι μουσταφάδες έχουν και γερμανικό διαβατήριο;
Τελείωσε η Γερμανία,ειδικά Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία,ΤΕΛΟΣ..

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
Tα σπίτια έχουν μεγάλη ζήτηση και οι ενοικιαστές απαιτήσεις να τους δείξεις ότι μπορείς να πληρώσεις το νοίκι σου.
Ο δικός μου ήθελε ο καθαρός μισθός μου να  πάνω είναι 3 φορές το συνολικό(ζεστό το λένε εδώ) νοίκι.
Δηλαδή 700 ευρώ το ζεστό,η απαίτησή του να παίρνω +2100 καθαρά.
Είμασταν πάνω από 40 άτομα ενδιαφερόμενοι και πέρα από την παραπάνω προϋπόθεση,μου το έδωσε επειδή δεν καπνίζω και δεν έχω κατοικίδιο.

Αλλιώς συγκατοίκιση,που αν είσαι πάνω από μια ηλικία,οι φοιτητές δεν σε παίρνουν.
Άμα έχεις διαβάσει Paralimnio θα έχεις καταλάβει πως είναι η συγκατοίκιση εδώ.

Χωρίς δουλειά δεν παίζει σπίτι..
Χωρίς γερμανικά,δεν παίζει σοβαρή δουλειά.

Ειναι λιγα τα σπιτια δλδ. Γιατι στην Ελλαδα παρακαλανε τους πακηδες να τους νοικιασουν ενα διαμερισμα. Και βλεπεις τον Πακη στην πλατεια Αττικης να μενει στον πεμπτο μονος του με θεα ακαλυπτο. Και ξερω ιδιοκτητες που τους εχουν κανει ζημιες και τους εχουν αφησει πολλα νοικια απληρωτα και οι οποιοι παλι αλλοδαπους ψαχνουν να βαλουν μεσα για να μη μενει το σπιτι ξενοικιαστο. Μερικοι μαλιστα αν βιαζονται να βρουν ενοικιαστη καταφευγουν σε ατομα που τα υπενοικιαζουν 5 ευρο τη βραδια.

Ε λοιπόν μου κανει εντυπωση που δεν εκμεταλλευτηκαν τη ζητηση οι εργολαβοι οικοδομων να χτισουν σπιτια.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Ε λοιπόν μου κανει εντυπωση που δεν εκμεταλλευτηκαν τη ζητηση οι εργολαβοι οικοδομων να χτισουν σπιτια.

Χτίζουν,αλλά οι ανάγκες για στέγαση είναι τεράστιες..
Όταν σου σκάει 1+ μύριο λάθρο μόνο το 2015 και ταυτόχρονα Έλληνες,Ισπανοί,Ιταλοί,Πολωνοί,κ.λ.π.
όσο και να χτίζουν,δεν...

Γι'αυτό όποιος σκέφτεται το εξωτερικό,πρέπει να ενημερώνεται καλά για την εκάστοτε χώρα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom