GIORGOSK
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 14 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 4
- Like
- 2.366
- Πόντοι
- 506
εσύ που δεν ντρέπεσαι από που είσαι και τι ψηφίζεις;και το λές?
απ την αλλη αμα δε ντρεπεσαι εσυ εμενα τι με κοφτει
εσύ που δεν ντρέπεσαι από που είσαι και τι ψηφίζεις;και το λές?
απ την αλλη αμα δε ντρεπεσαι εσυ εμενα τι με κοφτει
Παραλίμνιε,αυτό με τους 3 μήνες συνεχόμενης εργασίας και την κατοχύρωση πρόνοιας ΙΣΧΥΕ μέχρι να ψηφιστούν όσα παρέθεσα παραπάνω.
Έχεις πάει κανέναν Έλληνα πρόσφατα στο JobCenter;
Επειδή έχω πάει έναν την προηγούμενη βδομάδα που πήγε να κάνει το 3 μήνες εργασία->Kündigung από το αφεντικό->προνοιακό επίδομα,ξέρεις τι πήρε τελικά;
Ένα αρχίδι..
Και τώρα του στέλνουν λεφτά από Ελλάδα μέχρι να ξαναβρεί δουλειά.
Το "κολπάκι" με τους 3 μήνες,εδώ στο ΝRW δεν πιάνει πια...
οχι εσας,τη γιαλαντζι αριστερα που που χαντακωσατε την αληθινη αριστερά που ελεγε και ο ετσι, ο τύπος ο γνησιος,χτεςτι ψηφίζεις;
εγώ δεν είμαι πατρινός, από το Καλέντζι είμαι!
δεν μιλάω την γλώσσα σου...οχι εσας,τη γιαλαντζι αριστερα που που χαντακωσατε την αληθινη αριστερά που ελεγε και ο ετσι, ο τύπος ο γνησιος,χτες
Παλιά ίσχυε ότι έγραψε ο Paralimnios και όσα μάλλον σου είπαν οι δικοί σου..
Πλέον ΟΧΙ και το φωνάζω γιατί μαζεύουμε κόσμο από το σταθμό τραίνων,έξω από εκκλησίες,κάτω από γέφυρες,
που είναι Έλληνες που ήρθαν "απροετοίμαστοι" και τους δίνουμε όλοι λεφτά να γυρίσουν πίσω.
οχιΠΑΣΟΚος τυπε ? Εχεις και αφισα τον Αντρεα στο δωματιο σου οπως μια θεια μου
τυπε κανενος τη γλωσσα δε μιλας,εσεις οι πασοκοι μονο μεταξυ σας συνενογιοσαστεδεν μιλάω την γλώσσα σου...
ίσως... αλλά δεν απάντησες, τεσπά πάω να κρυφτώ κάτω από το πάπλωμα από την ντροπή μουτυπε κανενος τη γλωσσα δε μιλας,εσεις οι πασοκοι μονο μεταξυ σας συνενογιοσαστε
ετσι και απο αυριο να πεταξεις ολα τα καδρα του αντρεα και της μιμης που εχεις στο σαλονι,ξεκινα να γινεις ανθρωποςπάω να κρυφτώ κάτω από το πάπλωμα από την ντροπή μου
αλήθεια, πως ξέρεις οτι είμαι πάτρα; το επισκέφθηκες καλά το προφιλ μου, τεσπα αθήνα ζω...Εσύ από την Πάτρα θα μου πεις τι γίνεται στη Γερμανία;
Αυτο δυστυχως το βλεπω και στο Βερολινο. Κι εγω εχω δωσει λεφτα σε ατομα που γυρισαν πισω.
Κι αν κοπουν τα επιδοματα θα ειναι πολλοι που θα παρουν το δρομο της επιστροφης.
Εγω δεν θα τα δεχομουν αυτα τα λεφτα. Θα παλευα να βρω μια δουλεια ακομα και αν κοιμομουν στο δρομο τις πρωτες μερες.
Δεν είναι τόσο απλό να έχεις στέγη πάνω από το κεφάλι σου στη Γερμανία.
να πας συστημένος...Τι χρειαζεται;
Δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχει στην Ελλάδα πληροφόρηση για το τι ισχύει εδώ,αλλά
εσύ σαν μετανάστης από ευρωπαϊκή χώρα δε δικαιούσαι ΤΙΠΟΤΑ.
Ένας ευρωπαίος μετανάστης για να αποκτήσει δικαίωμα σε επιδόματα θα πρέπει
να έχει συμπληρώσει 5 χρόνια παραμονής στη Γερμανία και μετά αποκτά ΄προνοιακό δικαίωμα.
Για του λόγου το αληθές:
[URL unfurl="true"]http://news.in.gr/world/article/?aid=1500107670[/url]
Ούτε σχολείο εκμάθησης γλώσσας δε δικαιούται ένας μετανάστης από Ε.Ε.
Πρέπει να το πληρώσει μόνος του,είτε έχει,είτε όχι δουλειά.
Δε θέλω να γράψω βραδιάτικα για Έλληνες μετανάστες που κοιμούνται στους σταθμούς τρένων,ενώ οι "πρόσφυγες" από το μπαγκλαντες,το μαρόκο και την αλγερία,κοιμούνται χορτάτοι στις υποδομές.
Αυτή είναι η σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα.
Τι χρειαζεται;
τα εχω μαθει κ εγω αυτα και προσωπικα συμφωνω με αυτη την κατασταση... διοτι μαζευτηκε πολυ πλεμπα που ειχε σα σκοπο να μαζεψει επιδοματα (και ελληνες αλλα εμεις ειμαστε λιγοι... με τους ισπανους/πολωνους εχουν βασικα το προβλημα αυτες οι χωρες) βεβαια προφανως πρεπει να ισχυσουν τα ιδια κ χειροτερα για τους "προσφυγες"... δεν ειναι δυνατον ο πολιτης 3ης χωρας να απολαμβανει περισσοτερα προνομια απο τον ευρωπαιο... αλλιως να το διαλυσουμε το μαγαζακι...
τελευταια παντως το χομπι μου (μια και δεν ειμαι γερμανια - εκ του ασφαλους λοιπον) ειναι να μπαινω σε γκρουπακια στο φβ που ποσταρουν οι αχμεντ και οι αμπτουλ και να δινω στους (αριστερους 99%) γερμανους να καταλαβουν οτι οι μουσαφιριδες που μαζεψαν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. φυσικα η αντιδραση των λαθρο ειναι του τυπου "εσυ που εισαι ελληνας τι κανεις γερμανια και λες για εμας?" και τοτε αρχιζει το ξεφτυλισμα.. ειναι καλο χομπι!
παντως νομιζω οτι ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ (πολυυυ σιγα) οι γερμανοι ξυπνανε - θα τους παρει λιγο καιρο αλλα θα φτιαξουν την κατασταση, ελπιζω οχι εισ βαρος μας
Tα σπίτια έχουν μεγάλη ζήτηση και οι ενοικιαστές απαιτήσεις να τους δείξεις ότι μπορείς να πληρώσεις το νοίκι σου.
Ο δικός μου ήθελε ο καθαρός μισθός μου να πάνω είναι 3 φορές το συνολικό(ζεστό το λένε εδώ) νοίκι.
Δηλαδή 700 ευρώ το ζεστό,η απαίτησή του να παίρνω +2100 καθαρά.
Είμασταν πάνω από 40 άτομα ενδιαφερόμενοι και πέρα από την παραπάνω προϋπόθεση,μου το έδωσε επειδή δεν καπνίζω και δεν έχω κατοικίδιο.
Αλλιώς συγκατοίκιση,που αν είσαι πάνω από μια ηλικία,οι φοιτητές δεν σε παίρνουν.
Άμα έχεις διαβάσει Paralimnio θα έχεις καταλάβει πως είναι η συγκατοίκιση εδώ.
Χωρίς δουλειά δεν παίζει σπίτι..
Χωρίς γερμανικά,δεν παίζει σοβαρή δουλειά.
Ε λοιπόν μου κανει εντυπωση που δεν εκμεταλλευτηκαν τη ζητηση οι εργολαβοι οικοδομων να χτισουν σπιτια.