Νέα

Λαθρομετανάστες στην Ελλάδα/(λαθρο)μετανάστευση γενικώς

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 71K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Να τους δωθει?

• Ναι

Ψήφοι: 157 10,3%
  • Οχι

Ψήφοι: 693 45,5%
  • Μονο σε οσους μενουν πανο απο 10 χρονια

Ψήφοι: 222 14,6%
  • Σιγα μην δικαιουται αυτος που πουλαει dvd στην ομονοια

Ψήφοι: 70 4,6%
  • Θα πιδηχτω απ το παραθυρο αν ο πακις γινει ελληνας

Ψήφοι: 382 25,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1.524

pantremenos(1)

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Like
12
Πόντοι
66
που βλέπεις το αστείο? για πήγαινε στην επαρχία να δεις πως βγάζουν οι περισσότεροι Αλβανοί το ψωμί τους και τώρα αυτές της ημέρες με αυτό τον καιρό πόσοι μαζεύουν ελιές ενώ εσύ είσαι στο ζεστό σου γραφείο για να έχεις στο τραπέζι σου εσύ το λαδάκι σου.
Σέβομαι όλους τους εργαζόμενους σε όποια εργασία κάνουν είτε Έλληνες είτε Αλβανοί, είτε Πακιστανοί είτε ότι άλλο θες.
Μόνο που δεν μπορώ να δεχτώ ότι υπάρχει έστω και ένας τίμιος Αλβανός. Ρώτα τον περίγυρο σου και θα σου πούνε πολλά περιστατικά με τους εν λόγω. Εγώ προσωπικά έχω πάρα πολλά περιστατικά και δεν αλλάζω την γνώμη μου με τίποτα γι αυτούς σε σχέση με την τιμιότητά τους.
Όσο και να τους βοηθάς κάποια στιγμή θα στην κάνουνε και θα τρέχεις.

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775
Απλά δεν ανέχεσαι να διαφωνεί κάποιος μαζί σου.
Τους χαρακτηρισμούς στους επιστρέφω.
Και δεν είμαι Αλβανός, αλλά αν ήμουνα τι θα μού' κανες;
Μα εσύ δε διαφωνείς. Κριτικάρεις απλά και σε προκάλεσα να μιλήσεις με στοιχεία και πάλι άλλαξες το θέμα. Σε ρώτησα εάν είσαι αλβανός γιατί βλέπω τους υπερσπίζεσαι πολύ αλλά δεν μας λες την άποψή σου για τη μεγάλη αλβανία από την άλλη. Ίσως γιατί κατάγεσαι από την πελλοπόνησο και λες να πάνε να γαμηθούν οι ηπειρώτες, εσένα δε σε πιάνει.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Μ' αρέσει που όλοι λένε να υπολογίσουμε πόσους μετανάστες έχει ανάγκη η χώρα.

Και ΠΟΙΟΣ θα το κάνει αυτό;;;;

Η ΕΣΥΕ που δεν μπορεί καλά - καλά να υπολογίσει το ΑΕΠ, τον πληθωρισμό και την ανεργία;;;

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων που καλά - καλά δεν ξέρει πόσα ταμεία εποπτεύει και τι πόρους έχουν;;

Δηλαδή πως σκέπτεστε εσείς να υπολογίσει κάποιος τις εθνικές ανάγκες σε κυρίες από την Γεωργία που προσέχουν ηλικιωμένους και μικρά παιδιά;

Ποιός θα υπολογίσει τις ανάγκες της χώρας σε Πακιστανούς που φυτεύουν μπρόκολα στα θερμοκήπια;

Ποιός θα υπολογίσει πόσοι Αλβανοί χτίστες χρειάζονται όταν καλά - καλά το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν μπορεί να μαζέψει τους ημιυπαίθριους;

Δηλαδή σε ποιά χώρα γίνεται ο υπολογισμός των μεταναστών που χρειάζεται;
Γιατί είναι τελείως διαφορετικό θέμα η παροχή ασύλου και διαφορετικό οι οικονομικοί μετανάστες.

Και ποιός λέει ότι ακόμη και αν υπολογιστεί ο αριθμός των απαιτούμενων μεταναστών (οι οποίοι φαντάζομαι ότι θα γίνουν Έλληνες πολίτες) θα λυθούν τα προβλήματα;
Τι θα γίνει με τις οικογένειες τους;
Θα μπορούν να έρθουν και αυτοί;
Αυτό δεν είναι άλλωστε ένα από τα φλέγοντα θέματα στις ΗΠΑ;

Όπου βέβαια υπάρχουν 12 εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες παρά τις οχυρώσεις, τις κάμερες υπερύθρων και τα drones στα σύνορα με το Μεξικό.
Και αυτό παρά τις επανειλημμένες αμνηστίες και νομιμοποιήσεις που έγιναν στο παρελθόν.

Και παρά τις σημαντικές ποινές που υπάρχουν για όσους εργοδότες απασχολούν παράνομους μετανάστες.
Ποινές που δεν φόβισαν ακόμη και το Wal Mart, την μεγαλύτερη αλυσσίδα λιανικής στον κόσμο και το οποίο πιάστηκε στα πράσα να έχει υπεργολάβους καθαριότητας οι οποίοι χρησιμοποιούσαν παράνομους μετανάστες.

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
Και κάποιων "θετικών επιστημόνων", που πετάγονται -χωρίς να έχουν κάτι να πουν γι' αυτό που συζητάμε- μόνο και μόνο για να κάνουν μπάχαλο και αυτό το θρεντ.
Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι......
κοψε τα σχολια περι θετικων επιστημων σιχαμενο υποκειμενο μην δεις παλι το αβαταρ σου να περνει το πουλι μου στο στωμα του...μπαστουνοβλαχε!

Επισκέπτης
Σέβομαι όλους τους εργαζόμενους σε όποια εργασία κάνουν είτε Έλληνες είτε Αλβανοί, είτε Πακιστανοί είτε ότι άλλο θες.
Μόνο που δεν μπορώ να δεχτώ ότι υπάρχει έστω και ένας τίμιος Αλβανός. Ρώτα τον περίγυρο σου και θα σου πούνε πολλά περιστατικά με τους εν λόγω. Εγώ προσωπικά έχω πάρα πολλά περιστατικά και δεν αλλάζω την γνώμη μου με τίποτα γι αυτούς σε σχέση με την τιμιότητά τους.
Όσο και να τους βοηθάς κάποια στιγμή θα στην κάνουνε και θα τρέχεις.
αφού είναι έτσι όπως τα λες γιατί οι περισσότεροι παίρνουν μια Αλβανίδα να τους φιλάει την μάνα? γιατί τους παίρνουν να τους βάψουν τα σπίτια?για κάνε μια βόλτα στην κεντρική κρεαταγορά και ψαραγορά και δες πόσοι είναι οι Αλβανοί που δουλεύουν εκεί και πόσοι οι Έλληνες?

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775
κοψε τα σχολια περι θετικων επιστημων σιχαμενο υποκειμενο μην δεις παλι το αβαταρ σου να περνει το πουλι μου στο στωμα του...μπαστουνοβλαχε!
Μη βρίζεις τους βλάχους φίλε μου!!!Ντροπή. Τιμή του θα ήτανε να είναι βλάχος αλλά τέλος πάντων.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Μα εσύ δε διαφωνείς. Κριτικάρεις απλά και σε προκάλεσα να μιλήσεις με στοιχεία και πάλι άλλαξες το θέμα. Σε ρώτησα εάν είσαι αλβανός γιατί βλέπω τους υπερσπίζεσαι πολύ αλλά δεν μας λες την άποψή σου για τη μεγάλη αλβανία από την άλλη. Ίσως γιατί κατάγεσαι από την πελλοπόνησο και λες να πάνε να γαμηθούν οι ηπειρώτες, εσένα δε σε πιάνει.
Την άποψή μου στην είπα, άλλο αν δεν σου άρεσε:
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ των υπαρχόντων μεταναστών και θέσπιση ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ για το θέμα.
Τι θα γίνει τώρα, θα το κάνεις σαν τον Ολυμπιακό μέχρι να κερδίσεις;
Διαφωνούμε.
Είναι υποχρεωτικό δηλαδή να συμφωνούμε;
Και δεν άκουσα να πάρεις πίσω τους χαρακτηρισμούς που έδωσες. Δεν ξέρω τι κάνεις στα νεύρα σου και δεν με αφορά. Αν θες να μιλάς όμως μαζί μου θα είσαι κόσμιος. Δεν γεννηθήκαμε και σε βάρκα.
Γκέγκε; Για να στο πω και στα αρβανίτικα.

pantremenos(1)

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Like
12
Πόντοι
66
αφού είναι έτσι όπως τα λες γιατί οι περισσότεροι παίρνουν μια Αλβανίδα να τους φιλάει την μάνα? γιατί τους παίρνουν να τους βάψουν τα σπίτια?
Ρώτα και πόσους έχουν κλέψει μετά απο τις υπηρεσίες που πρόσφεραν;

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775
Μα κανείς δε λέει πως είναι πολύ οι εργαζόμενοι. Αφού δεν έχουν ένσημα και το μεροκάματο είναι τσάμπα! Ακούσατε η Βατίδου που είχε 19 χρονών οικιακή βοηθό από την Αιθιοπία χωρίς χαρτιά; Από την άλλη ούτε δίωξη δε της ασκήθηκε....

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Εσύ δεν το είπες οτι είσαι των "θετικών" επιστημών; Εκτός αν το έλεγες για να με εντυπωσιάσεις.
Κρίνοντας όμως απο τη γλώσσα σου, πείθομαι ολοένα και περισσότερο οτι είσαι -και- "κλασσικός" επιστήμονας.    :jerking:

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
Μη βρίζεις τους βλάχους φίλε μου!!!Ντροπή. Τιμή του θα ήτανε να είναι βλάχος αλλά τέλος πάντων.
εχεις δικιο...σορρυ απ τους βλαχους....και να εισαι κοσμιος οταν μιλας με τα πτηνα...οκ?

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
Εσύ δεν το είπες οτι είσαι των "θετικών" επιστημών; Εκτός αν το έλεγες για να με εντυπωσιάσεις.
Κρίνοντας όμως απο τη γλώσσα σου, πείθομαι ολοένα και περισσότερο οτι είσαι -και- "κλασσικός" επιστήμονας.    :jerking:
εχεις δικιο...εγω το ειπα αλλα μην το λες συνεχεια....Με το ιδιο σκεπτικο εσυ καθε μερα μας δειχνεις ποσο ηλιθιος,βλαμμενος,μαλακας,στοκος,τρομπας,στουρνος και πολλα αλλα εισαι αλλα δεν στα λεω συνεχεια...οχι πες..στα λεω?

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775
Την άποψή μου στην είπα, άλλο αν δεν σου άρεσε:
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ των υπαρχόντων μεταναστών και θέσπιση ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ για το θέμα.
Τι θα γίνει τώρα, θα το κάνεις σαν τον Ολυμπιακό μέχρι να κερδίσεις;
Διαφωνούμε.
Είναι υποχρεωτικό δηλαδή να συμφωνούμε;
Και δεν άκουσα να πάρεις πίσω τους χαρακτηρισμούς που έδωσες. Δεν ξέρω τι κάνεις στα νεύρα σου και δεν με αφορά. Αν θες να μιλάς όμως μαζί μου θα είσαι κόσμιος. Δεν γεννηθήκαμε και σε βάρκα.
Γκέγκε; Για να στο πω και στα αρβανίτικα.
Και μετά σου φταίνε οι κυβενήσεις των τελευταίων ετών για το κατάντημα  της χώρας; Ενώ εσύ εάν αύριο κάνανε δημοψήφισμα θα έλεγες να νομιμοποιηθούν; Ποια η διαφορά σου από τους προδότες που κυβερνάνε όλα αυτά τα χρόνια τότε; Δηλαδή να γίνουν νόμιμοι αυτοί που παραβιάζοντας τα σύνορα μπαίνουν μέσα; Απαξιώνεις και το Σύνταγμα δηλαδή που τους ονομάζει εχθρούς της χώρας; Δύο τα τινά. Ή έχεις άγνοια νόμων ή είσαι δικηγόρος που προσβλέπεις να κάνεις χρυσές δουλειές με τις νομιμοποιήσεις.

Επισκέπτης
Μα κανείς δε λέει πως είναι πολύ οι εργαζόμενοι. Αφού δεν έχουν ένσημα και το μεροκάματο είναι τσάμπα! Ακούσατε η Βατίδου που είχε 19 χρονών οικιακή βοηθό από την Αιθιοπία χωρίς χαρτιά; Από την άλλη ούτε δίωξη δε της ασκήθηκε....
ναι αλλά η ουσία του θέματος είναι ότι δεν φταίνε αυτοί αλλά η κυβερνητικές πολιτικές και το να αποπροσανατολίζουμε την συζήτηση και να ψάχνουμε τον ένοχο στους μετανάστες είναι ότι χειρότερο για εμάς τους ίδιους που αποτελούμε τα λεγόμενα λαϊκά στρώματα και είμαστε γείτονες με αυτούς τους ανθρώπους και όταν εμείς εναντιωνόμαστε σε αυτούς και όχι στους πραγματικούς ενόχους τότε μεγαλώνει περισσότερο η κοινωνική κρίση και δεν είμαστε μακριά  από μια κοινωνική έκρηξη όπως αυτήν στο Παρίσι και εμείς είμαστε αυτοί που θα πληρώσουμε το μάρμαρο,τα καμένα μας αυτοκίνητα και σπίτια. 

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
Για το θέμα που συζητάμε έχεις να μας πεις κάτι;
Ναι...εχω να πω οτι ειναι πολυ καλοι οι μεταναστες στην Ελλαδα για να σπαν στο ξυλο ορισμενα σκουπιδια σαν τις παπιες και δεν χρειαζεται να λερωνουν τα χερια τους οι ΕΛΛΗΝΕΣ :2funny:

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
εχεις δικιο...εγω το ειπα αλλα μην το λες συνεχεια....Με το ιδιο σκεπτικο εσυ καθε μερα μας δειχνεις ποσο ηλιθιος,βλαμμενος,μαλακας,στοκος,τρομπας,στουρνος και πολλα αλλα εισαι αλλα δεν στα λεω συνεχεια...οχι πες..στα λεω?
Όσο με προκαλείς και πετάγεσαι σαν ...μην πω τι, θα στο λέω.
Ειδικά τώρα που φωνάζεις πόσο σε ενοχλεί.
Μιλήσαμε και σε pm και -υποτίθεται οτι- συμφωνήσαμε να μην πεταγόμαστε ο ένας στα λεγόμενα του άλλου.
Δεν το τήρησες.
Τώρα τι ζόρι τραβάς;
Και -επιτέλους- έχεις να πεις κάτι για αυτά που συζητάμε; Κοίτα τον τίτλο του θρεντ και πράξε.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Ναι...εχω να πω οτι ειναι πολυ καλοι οι μεταναστες στην Ελλαδα για να σπαν στο ξυλο ορισμενα σκουπιδια σαν τις παπιες και δεν χρειαζεται να λερωνουν τα χερια τους οι ΕΛΛΗΝΕΣ :2funny:
ΠΑΣΟΚοεθνικιστής λοιπόν.
Φυσικά των "θετικών επιστημών".
Ενδιαφέρον!        :jerking:

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775
ναι αλλά η ουσία του θέματος είναι ότι δεν φταίνε αυτοί αλλά η κυβερνητικές πολιτικές και το να αποπροσανατολίζουμε την συζήτηση και να ψάχνουμε τον ένοχο στους μετανάστες είναι ότι χειρότερο για εμάς τους ίδιους που αποτελούμε τα λεγόμενα λαϊκά στρώματα και είμαστε γείτονες με αυτούς τους ανθρώπους και όταν εμείς εναντιωνόμαστε σε αυτούς και όχι στους πραγματικούς ενόχους τότε μεγαλώνει περισσότερο η κοινωνική κρίση και δεν είμαστε μακριά  από μια κοινωνική έκρηξη όπως αυτήν στο Παρίσι και εμείς είμαστε αυτοί που θα πληρώσουμε το μάρμαρο,τα καμένα μας αυτοκίνητα και σπίτια. 
Εγώ νομίζω ξεκαθάρισα πως δεν έχω κανένα πρόβλημα γενικά με τους μετανάστες ειδικά εάν έχουν χαρτιά. Δηλαδή να το πω και αλλιώς αισθάνομαι το ρατσισμό στη χώρα μου από τις κρατικές υπηρεσίες που θέλουν να ξέρουν που μένω που δουλεύω πότε πηδάω ενώ από την άλλη έχουμε μία άγνωστη πληγή περίπου 2 εκ. παράνομων μεταναστών που κανείς δεν ξέρει που βρίσκοντε. Αλλά ειδικά τα αλβανά δε τα πάω εκ πεποιθήσεως. Και με χαρτιά και χωρίς. Μεγάλη πληγη για τα βαλκάνια και τη χώρας μας και θα με θυμηθείτε. Διαβάστε ιστορία να δείτε τη σκατόφαρα είναι. Το ΄21 οι λεγόμενοι τουρκαλβανοί μας έσφαζαν , το ίδιο στους βαλκανικούς, όμοια το 40, συμμορίες χτίσανε στην Ελλάδα του σήμερα, ανακατέβουν το κόσσοβο και την ιδέα της μεγάλης αλβανίας....Λέτε να άλλαξαν. Δεν έχουν μπέσα.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Και μετά σου φταίνε οι κυβενήσεις των τελευταίων ετών για το κατάντημα  της χώρας; Ενώ εσύ εάν αύριο κάνανε δημοψήφισμα θα έλεγες να νομιμοποιηθούν; Ποια η διαφορά σου από τους προδότες που κυβερνάνε όλα αυτά τα χρόνια τότε; Δηλαδή να γίνουν νόμιμοι αυτοί που παραβιάζοντας τα σύνορα μπαίνουν μέσα; Απαξιώνεις και το Σύνταγμα δηλαδή που τους ονομάζει εχθρούς της χώρας; Δύο τα τινά. Ή έχεις άγνοια νόμων ή είσαι δικηγόρος που προσβλέπεις να κάνεις χρυσές δουλειές με τις νομιμοποιήσεις.
Αφρίζεις η μου φαίνεται;
Και βέβαια, ΔΕΝ είσαι ρατσιστής.    :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
Έχεις βέβαια προβλήματα στην πρόσληψη μιας πληροφορίας.
Σου είπα ΔΥΟ φορές οτι είμαι υπέρ της νομιμοποίησης των υπαρχόντων, κι εσύ εξακολουθείς να με ρωτάς.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom