Είναι υποχρεωτικό να έχω κάνει μετανάστης για να έχω άποψη;Αν και κάνεις πως δεν κατάλαβες να σου εξηγήσω. Μετανάστης έξω απο τη χώρα σου. εκεί να σε δω.
Εσύ δηλαδή έχεις πάρει ηρωίνη για να καταλήξεις στο συμπέρασμα οτι τα ναρκωτικά σκοτώνουν;
Είναι υποχρεωτικό να έχω κάνει μετανάστης για να έχω άποψη;Αν και κάνεις πως δεν κατάλαβες να σου εξηγήσω. Μετανάστης έξω απο τη χώρα σου. εκεί να σε δω.
Στις αμπελοφιλοσοφίες είσαι πρώτος. Στην ουσία τελευταίος. επειδή δεν έχω όρεξη να στολίζω κανέναν, να σου πω πως άσχετο το ένα με το άλλο. Στα ναρκωτικά ακολουθείς κάποια παραδείγματα που έχεις δει ή ακούσει. Στο μεταναστευτικό δε μπορείς να έχεις άποψη για το πως συμπεριφέρονται σε μία χώρα εάν δε το έχεις ζήσει. Γιάυτό σου είπα πως έχω προσωπικό παράδειγμα εμένα πως ενώ μας πιέζουν για να τους στρώνουμε κόκκινο χαλί εδώ τους μετανάστες, σε άλλες χώρες ευρωπαίους πολίτες μάλιστα και τους πηδάνε. Η άποψή σου πάντως πλιν του να ρωτάς δεν τη ακούσαμε.Είναι υποχρεωτικό να έχω κάνει μετανάστης για να έχω άποψη;
Εσύ δηλαδή έχεις πάρει ηρωίνη για να καταλήξεις στο συμπέρασμα οτι τα ναρκωτικά σκοτώνουν;
Ψύχραιμα μεγάλε, μην εκνευρίζεσαι έτσι εύκολα αν δεν συμφωνεί κάποιος μαζί σου. Και κόψε τις ειρωνείες.Στις αμπελοφιλοσοφίες είσαι πρώτος. Στην ουσία τελευταίος. επειδή δεν έχω όρεξη να στολίζω κανέναν, να σου πω πως άσχετο το ένα με το άλλο. Στα ναρκωτικά ακολουθείς κάποια παραδείγματα που έχεις δει ή ακούσει. Στο μεταναστευτικό δε μπορείς να έχεις άποψη για το πως συμπεριφέρονται σε μία χώρα εάν δε το έχεις ζήσει. Γιάυτό σου είπα πως έχω προσωπικό παράδειγμα εμένα πως ενώ μας πιέζουν για να τους στρώνουμε κόκκινο χαλί εδώ τους μετανάστες, σε άλλες χώρες ευρωπαίους πολίτες μάλιστα και τους πηδάνε. Η άποψή σου πάντως πλιν του να ρωτάς δεν τη ακούσαμε.
Εγώ ήμουν νόμιμος γιατί πήγα σε Ευρωπαϊκή χώρα. εάν πήγαινα αμερική πχ θα ήμουν παράνομος και εκεί που δεν είναι μπουρδέλο σαν εδώ και να δουλεύεις και να πληρώνεις φόρο, εάν σε τσιμπίσει το αλλοδαπών το επόμενο που βλέπεις είναι τα σκαλιά του αεροπλάνου...ούτε δεύτερο βρακί δεν προλαβαίνεις να πάρεις. Αυτό που λες νομιμοποίηση όλων ξέρεις ποιους εξυπηρετεί; Τα 2 μεγάλα κόμματα που τους έβαλαν μέσα. Για να ψηφίζουν τώρα που οι ντόπιοι άρχισαν να ξενερώνουν. Εσύ λες με τη νομιμοποίηση περίπου 3 εκ. μεταναστών θα λυθεί το πρόβλημα ή θα έχουμε μεγαλύτερο αφού με τη μία άλλη μισή Αθήνα θα έχει δικαιώματα που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να καλύψει το κράτος σε όσους είναι ντόπιοι και στους νόμιμους;Ψύχραιμα μεγάλε, μην εκνευρίζεσαι έτσι εύκολα αν δεν συμφωνεί κάποιος μαζί σου. Και κόψε τις ειρωνείες.
Πριν απ όλα δεν είναι κακό να ρωτάς, ρωτώντας πας και στην πόλη, θα στο έχουνε πει.
Η άποψή μου -μιας και με ρώτησες- είναι απλή: Νομιμοποίηση των υπαρχόντων μεταναστών (με χαρτιά και όλα τα συναφή) και θέσπιση εθνικής πολιτικής για το απο δω και πέρα.
Αν όντως έχεις κάνει οικονομικός μετανάστης όπως λες, θα σε ικανοποιούσε μια τέτοια θέση όταν ήσουν τέτοιος, υποθέτω.
α. Πάρα πολλοί μετανάστες είναι ήδη νόμιμοι και πλήρώνουν φόρους.Εγώ ήμουν νόμιμος γιατί πήγα σε Ευρωπαϊκή χώρα. εάν πήγαινα αμερική πχ θα ήμουν παράνομος και εκεί που δεν είναι μπουρδέλο σαν εδώ και να δουλεύεις και να πληρώνεις φόρο, εάν σε τσιμπίσει το αλλοδαπών το επόμενο που βλέπεις είναι τα σκαλιά του αεροπλάνου...ούτε δεύτερο βρακί δεν προλαβαίνεις να πάρεις. Αυτό που λες νομιμοποίηση όλων ξέρεις ποιους εξυπηρετεί; Τα 2 μεγάλα κόμματα που τους έβαλαν μέσα. Για να ψηφίζουν τώρα που οι ντόπιοι άρχισαν να ξενερώνουν. Εσύ λες με τη νομιμοποίηση περίπου 3 εκ. μεταναστών θα λυθεί το πρόβλημα ή θα έχουμε μεγαλύτερο αφού με τη μία άλλη μισή Αθήνα θα έχει δικαιώματα που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να καλύψει το κράτος σε όσους είναι ντόπιοι και στους νόμιμους;
Καλά εγώ δεν το έβαλα τόσο γι αυτό που σχολιάζεις το άρθρο όσο για το ότι η Ελλάδα θεωρείται επικίνδυνος προορισμός.
Και αυτό γιατί πριν μερικούς μήνες ο Βουλγαράκης μας έλεγε ότι οι Πακιστανοί αυτοαπαγάγονται μεταξύ τους...
Και όχι μόνο αυτό. Και ξύλο έχουν φάει, και κακουχίες έχουν υποστεί αλλά κατά τα άλλα τα έβγαλαν από το μυαλό τους οι δύστυχοι.
Όσο για τις πόρνες (τις αλλοδαπές εννοώ) μπορεί να είχατε λάβει το αντίστοιχο βιντεάκι από κινητό που τις παρενοχλούσαν και τις ξεφτίλιζαν και το ίδιο και με τους άλλους δύο που τους έβαζαν να χτυπούν ο ένας τον άλλο κι εκείνοι γελάγανε.
Μου φαίνεται πως δεν ξέρεις τι λες....Μιλάς γενικά χωρίς στοιχεία. Ποιοι πάρα πολλοί πληρώνουν φόρους; Οι πακιστανοί στις βιομηχανίες του ελαιώνα ή των οινοφοίτων που σχολάνε βράδυ για να μη τους πάρει κάνα μάτι και κοιμούντε σε παραπίγματα ή ακόμα και μέσα στις εγκαταστάσεις; Προσωπικά έχω δει στο κέντρο της αθήνας σε γιαπί μεγάλης εταιρίας και ακόμα μεγαλύτερου ιδιοκτήτη να ζουν εκεί που δούλευαν. Όλοι χωρίς χαρτιά...και να μου ζητάνε να τους πάρω να φάνε γιατί που να τολμήσουν να βγουν στο δρόμο...Από την άλλη οι κινέζοι πληρώνουν φόρους; Όποτε έχει πάει μικτό κλιμάκιο στην αγορά τους διώχνουν κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν κλπ...όσοι δε τους έκαναν έλεγχο, δεν είχαν καν τιμολόγια των εμπορευμάτων που είχαν μέσα στο κατάστημα. Θυμάμαι και επί σημίτη που σε ένα βραδυ ελληνοποίησε 60000 αλβανά(και δε μίλησε κανείς από τα άλλα κόμματα) και θυμάμαι πως το 1993 άνοιξε ο άλλος "ευεργέτης" του τόπου τα σύνορα να μπουν μέσα οι φυλακόβιοι του μπερίσα.α. Πάρα πολλοί μετανάστες είναι ήδη νόμιμοι και πλήρώνουν φόρους.
β. Αν νομιμοποιηθούν και οι υπόλοιποι (εξαιρούνται οι μαφιόζοι φυσικά) θα πληρώνουν και αυτοί φόρους.
γ. Μήπως θυμάσαι με ποιανών την κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη εργασία πιάσαμε τα κριτήρια της ΟΝΕ επι Σημίτη;
Αν αποφασίσεις να μιλάς χωρίς εριστικότητα και "δεν ξέρεις τι λες", ίσως συζητήσουμε.Μου φαίνεται πως δεν ξέρεις τι λες....Μιλάς γενικά χωρίς στοιχεία. Ποιοι πάρα πολλοί πληρώνουν φόρους; Οι πακιστανοί στις βιομηχανίες του ελαιώνα ή των οινοφοίτων που σχολάνε βράδυ για να μη τους πάρει κάνα μάτι και κοιμούντε σε παραπίγματα ή ακόμα και μέσα στις εγκαταστάσεις; Προσωπικά έχω δει στο κέντρο της αθήνας σε γιαπί μεγάλης εταιρίας και ακόμα μεγαλύτερου ιδιοκτήτη να ζουν εκεί που δούλευαν. Όλοι χωρίς χαρτιά...και να μου ζητάνε να τους πάρω να φάνε γιατί που να τολμήσουν να βγουν στο δρόμο...Από την άλλη οι κινέζοι πληρώνουν φόρους; Όποτε έχει πάει μικτό κλιμάκιο στην αγορά τους διώχνουν κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν κλπ...όσοι δε τους έκαναν έλεγχο, δεν είχαν καν τιμολόγια των εμπορευμάτων που είχαν μέσα στο κατάστημα. Θυμάμαι και επί σημίτη που σε ένα βραδυ ελληνοποίησε 60000 αλβανά(και δε μίλησε κανείς από τα άλλα κόμματα) και θυμάμαι πως το 1993 άνοιξε ο άλλος "ευεργέτης" του τόπου τα σύνορα να μπουν μέσα οι φυλακόβιοι του μπερίσα.
Το δεν ξέρεις τι λες το είπα όπως ακούγεται όχι ειρωνικά. Λες διάφορα αλλά δεν αναφέρεις παραδείγματα όπως αυτά που είπα εγώ. Εμένα με λέγανε τούρκο εκεί που πήγα αλλά δε με τσάτιζε αυτός που το έλεγε όσο το κράτος μου που συμπεριφέρεται σα τουρκία(μπαξίσι, λάδωμα κλπ κλπ). Εάν οι κινέζοι είναι γενικό παράδειγμα τότε ή έχεις επιλεκτική μνήμη ή αμφιβάλλεις για τα ρεπορτάζ που έχουν προβληθεί κατά το παρελθόν με ζωντανούς ελέγχους στην κάμερα και επώνυμες καταγγελίες επίσης στην κάμερα από έλληνες εμπόρους που διατηρούν καταστήματα στις ίδιες περιοχές. Τα αλβανά να σε ενημερώσω πως ο Καναδάς τους έχει μαύρη λίστα στην μεταναστευτική τους πολιτική. Είναι μάλιστα σε τέτοια κατηγορία δική τους, που ούτε ιρανοί ούτε ιρακινοί είναι(και αναφέρω αυτές τις εθνικότητες διότι αντιμετωπίζονται ως τρομοκράτες από πολλές χώρες). Για διάβασε λίγο τι γίνεται στον κόμσο και τα λέμε ξανά για τους μετανάστες. Επίσης καιγόμαστε για τους άλλους αλλά εμάς δε μας πειράζει που τώρα εν έτη 2008 ίσως αρθεί η βίζα που θέλουμε για να πάμε αμερική. Είμαστε η μοναδική χώρα της ευρώπης σύμμαχος των ΗΠΑ και θέλουμε βίζα, ενω οι αμερικάνοι πολίτες όχι. Αυτή η ρατσιστική αντιμετώπιση δε σε νοιάζει; εκεί γιατί δεν μιλάει ο νεοέλληνας με την ίδια θέρμη όπως για τους μετανάστες που έρχοντε εδώ;Αν αποφασίσεις να μιλάς χωρίς εριστικότητα και "δεν ξέρεις τι λες", ίσως συζητήσουμε.
Επίσης, κόψε τις φράσεις "αλβανά" κλπ.
Εσένα σου άρεσε να σε φωνάζουνε κάπως έτσι στη χώρα που -λες οτι- ήσουνα μετανάστης;
Αν μάλιστα σταματούσες και τις αναπόδεικτες γενικότητες, οτι οι κινέζοι π.χ. δεν πληρώνουν φόρους, θα ήσουν καλύτερος.
Πάντως κάποιος που έχει κάνει στο παρελθόν οικονομικός μετανάστης και βρίζει τους ομοίους του τώρα, δεν ακούγεται και ότι το ανθρωπινότερο.
Νομίζω οτι δεν απαντάς στην ουσία, απλά περιφέρεις την ήδη υπάρχουσα αντιπάθειά σου για τους μετανάστες. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος.Το δεν ξέρεις τι λες το είπα όπως ακούγεται όχι ειρωνικά. Λες διάφορα αλλά δεν αναφέρεις παραδείγματα όπως αυτά που είπα εγώ. Εμένα με λέγανε τούρκο εκεί που πήγα αλλά δε με τσάτιζε αυτός που το έλεγε όσο το κράτος μου που συμπεριφέρεται σα τουρκία(μπαξίσι, λάδωμα κλπ κλπ). Εάν οι κινέζοι είναι γενικό παράδειγμα τότε ή έχεις επιλεκτική μνήμη ή αμφιβάλλεις για τα ρεπορτάζ που έχουν προβληθεί κατά το παρελθόν με ζωντανούς ελέγχους στην κάμερα και επώνυμες καταγγελίες επίσης στην κάμερα από έλληνες εμπόρους που διατηρούν καταστήματα στις ίδιες περιοχές. Τα αλβανά να σε ενημερώσω πως ο Καναδάς τους έχει μαύρη λίστα στην μεταναστευτική τους πολιτική. Είναι μάλιστα σε τέτοια κατηγορία δική τους, που ούτε ιρανοί ούτε ιρακινοί είναι(και αναφέρω αυτές τις εθνικότητες διότι αντιμετωπίζονται ως τρομοκράτες από πολλές χώρες). Για διάβασε λίγο τι γίνεται στον κόμσο και τα λέμε ξανά για τους μετανάστες. Επίσης καιγόμαστε για τους άλλους αλλά εμάς δε μας πειράζει που τώρα εν έτη 2008 ίσως αρθεί η βίζα που θέλουμε για να πάμε αμερική. Είμαστε η μοναδική χώρα της ευρώπης σύμμαχος των ΗΠΑ και θέλουμε βίζα, ενω οι αμερικάνοι πολίτες όχι. Αυτή η ρατσιστική αντιμετώπιση δε σε νοιάζει; εκεί γιατί δεν μιλάει ο νεοέλληνας με την ίδια θέρμη όπως για τους μετανάστες που έρχοντε εδώ;
Να τους λεει Σουηδους καλυτερα.Επίσης, κόψε τις φράσεις "αλβανά" κλπ.
Αν τους έλεγε απλά Αλβανούς, όπως όλος ο κόσμος, εσένα θα σε χάλαγε;Να τους λεει Σουηδους καλυτερα.
Αν τους έλεγε απλά Αλβανούς, όπως όλος ο κόσμος, εσένα θα σε χάλαγε;
Ουτε το αλβανα με χαλαει.Αν τους έλεγε απλά Αλβανούς, όπως όλος ο κόσμος, εσένα θα σε χάλαγε;
Σωστός γενικά, αλλά δεν είναι καιρός να έχουμε κάποτε επίσημη πολιτική περί μεταναστών και όχι να λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του;Ακούω συνέχεια οτι και εμείς ήμασταν μετανάστες σε διάφορα κράτη και να μην μιλάμε έτσι για τους εδώ λαθρομετανάστες η νόμιμους.
Υπάρχει μια διαφορά που κανένας δεν λεει:
όταν ο έλληνας πήγε μετανάστης στην Γερμανία π.χ. πήγε με συγκεκριμένη συμφωνία για το πόσους χρειαζόταν η Γερμανία εκείνη την εποχη.
Ακόμα και σήμερα να πάς να πιάσεις δουλειά σε στέλνουν πρώτα στον δήμο να πάρει τον αριθμό ασφαλείας σου.
Όταν γύρισαν οι Έλληνες μετανάστες αγόρασαν Γερμανικό αυτοκίνητο, κουζίνα, πλυντήριο, τηλεόραση, ρουχα γερμανικά. Κάτι άφησαν σε κείνο το κράτος και κάτι έφεραν πίσω.
Αυτοί όλοι εδώ που μαζεύτηκαν χωρίς κανένα έλεγχο τι αφήνουν πίσω τους όταν φεύγουν;
ΤΙΠΟΤΑ.
Σε μια χώρα που δεν παράγει τίποτα δεν χρειάζονται τόσοι πολλοί μετανάστες.
Απλά έμαθαν οι Έλληνες να κάθονται και να δουλεύουν οι αλλοδαποί.
Να δείτε τι γίνεται στην επαρχία.
Το καταλάβαμε, αγαπητέ.Ουτε το αλβανα με χαλαει.
το αν είναι πολλοί οι μετανάστες εδώ στην χώρα οι τελευταίοι που φταίνε είναι αυτοί.Ακούω συνέχεια οτι και εμείς ήμασταν μετανάστες σε διάφορα κράτη και να μην μιλάμε έτσι για τους εδώ λαθρομετανάστες η νόμιμους.
Υπάρχει μια διαφορά που κανένας δεν λεει:
όταν ο έλληνας πήγε μετανάστης στην Γερμανία π.χ. πήγε με συγκεκριμένη συμφωνία για το πόσους χρειαζόταν η Γερμανία εκείνη την εποχη.
Ακόμα και σήμερα να πάς να πιάσεις δουλειά σε στέλνουν πρώτα στον δήμο να πάρει τον αριθμό ασφαλείας σου.
Όταν γύρισαν οι Έλληνες μετανάστες αγόρασαν Γερμανικό αυτοκίνητο, κουζίνα, πλυντήριο, τηλεόραση, ρουχα γερμανικά. Κάτι άφησαν σε κείνο το κράτος και κάτι έφεραν πίσω.
Αυτοί όλοι εδώ που μαζεύτηκαν χωρίς κανένα έλεγχο τι αφήνουν πίσω τους όταν φεύγουν;
ΤΙΠΟΤΑ.
Σε μια χώρα που δεν παράγει τίποτα δεν χρειάζονται τόσοι πολλοί μετανάστες.
Απλά έμαθαν οι Έλληνες να κάθονται και να δουλεύουν οι αλλοδαποί.
Να δείτε τι γίνεται στην επαρχία.
Χαιρομαι.Το καταλάβαμε, αγαπητέ.
Γιατί δεν θέλει να χαλάσει το χατίρι σε κάποιους που θεωρούνται ιν να έχουν παράνομους εργάτες, καθαρίστριες, γυναίκες για τα παιδιά τους και λοιπά.Σωστός γενικά, αλλά δεν είναι καιρός να έχουμε κάποτε επίσημη πολιτική περί μεταναστών και όχι να λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του;
Γιατί κωλυσιεργεί η επίσημη εξουσία;