Νέα

Λαθρομετανάστες στην Ελλάδα/(λαθρο)μετανάστευση γενικώς

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 71K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 12 άτομα (0 μέλη και 12 επισκέπτες)

Να τους δωθει?

• Ναι

Ψήφοι: 157 10,3%
  • Οχι

Ψήφοι: 693 45,5%
  • Μονο σε οσους μενουν πανο απο 10 χρονια

Ψήφοι: 222 14,6%
  • Σιγα μην δικαιουται αυτος που πουλαει dvd στην ομονοια

Ψήφοι: 70 4,6%
  • Θα πιδηχτω απ το παραθυρο αν ο πακις γινει ελληνας

Ψήφοι: 382 25,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1.524

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Κοίτα λίγο πιο προσεκτικα. Το θέμα είναι να φύγει ο δικομματισμός. Δε περιμένω ούτε από το ΛΑΟΣ ούτε από το ΚΚΕ να κυβερνήσει όπως θα ήθελε χαχαχαχαχ

Φίλε, γάμησέ τα. Συμφωνώ σε πολλά από όσα λες, αλλά υπάρχουν και παραδείγματα χωρών που έφυγε ο δικομματισμός και πάλι σκατά τα έκαναν.

DarkAngelOfStrips

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2007
Like
1
Πόντοι
6
Λίγο καλύτερα σκατά. Το θράσσος των εκάστοτε αυτοδυναμούντων είναι γνωστό

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Μπα! Έχω ψηφίσει κι εγώ με τον τρόπο που λες, αλλά την αυτοδυναμία τη βλέπω σαν αναγκαίο κακό. Βέβαια, σημαντικό επιχείρημα για σένα φαντάζομαι θα είναι το ''κάτσε ρε αδερφέ να δοκιμάσουμε και μετά βρίσε με''.

DarkAngelOfStrips

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2007
Like
1
Πόντοι
6
Μπα! Έχω ψηφίσει κι εγώ με τον τρόπο που λες, αλλά την αυτοδυναμία τη βλέπω σαν αναγκαίο κακό. Βέβαια, σημαντικό επιχείρημα για σένα φαντάζομαι θα είναι το ''κάτσε ρε αδερφέ να δοκιμάσουμε και μετά βρίσε με''.

Δε παέι άλλο. Και εγώ έτσι πίστευα. Απλά συντηρείται μια κατάσταση

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Τελοσπάντων. Μεγάλη κουβέντα, μικρή η νύχτα. Ίσως αύριο συνεχίσουμε δριμύτεροι.
Καληνύχτα.

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Απορία: Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί η αυτοδυναμία είναι αναγκαίο κακό - κατά τα λεγόμενά σου πάντα? Επειδή η εκάστοτε κυβέρνηση μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει χωρίς ουσιαστικό έλεγχο από κανέναν; Τότε τι διαφορά έχει η "δημοκρατία" που έχουμε από τη μοναρχία ή γενικά πολύ πιο αυταρχικούς θεσμούς όπου μία κάστα λίγων ανθρώπων εξουσιάζει και κάνει ό,τι γουστάρει; Άσε που αυτοί που μας κυβερνάνε (μητσοτάκης, παπανδρέου, καραμανλής) ενισχύουν την άποψή μου περί μοναρχίας-οικογενειοκρατίας. Μοναρχίας γιατί πλέον ακόμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ανίσχυρος να παρέμβει καθ οιονδήποτε τρόπο επί της ουσίας πλέον, και οικογενειοκρατίας για ευνόητους λόγους.
Πιστεύεις ότι αν δεν είχαν αυτοδυναμία θα μας αντιμετώπιζαν με τη σημερινή αλαζονεία που τους διακατέχει όλους τους;

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
152 βουλευτες = 50,66%. Η ΝΔ δεν πηρε τοσο στις εκλογες. Ο ψηφος του πολιτη που παει στα μικρα κοματα μετραει λιγοτερο απο αυτον που παει στο πρωτο.
Το καθαρο ποσοστο που πηρε η ΝΔ που κυβερναει δεν ειναι ουτε 30%. Αυτο ειναι μειοψηφικο ποσοστο.
Το 70 % του λαου δεν ψηφισε ΝΔ για κυβερνηση. Αυτο ειναι δημοκρατια?

Επιπλεον υπαρχει κομματικη πειθαρχια. Οι βουλευτες δε παιρνουν αποφασεις απλα εκτελουν αυτα που λεει ο αρχηγος. Τα νομοσχεδια δε τα συζηταει η ολομελια αλλα ολιγοριθμες επιτροπες.

Αυτο ειναι δημοκρατια?

Σημαντικα θεματα αποφασιζονται χωρις δημοψηφισματα οπως γινεται σε ολες τις χωρες τις ΕΕ.

ΟΝΕ-Ολυμπιακοι Αγωνες-Ευρωσυνταγμα και τοσα αλλα.

Πολύ σωστός σε όλα. Συμφωνώ απόλυτα. Άραγε τα σκέφτεται κανείς αυτά;......

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Απορία: Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί η αυτοδυναμία είναι αναγκαίο κακό - κατά τα λεγόμενά σου πάντα? Επειδή η εκάστοτε κυβέρνηση μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει χωρίς ουσιαστικό έλεγχο από κανέναν; Τότε τι διαφορά έχει η "δημοκρατία" που έχουμε από τη μοναρχία ή γενικά πολύ πιο αυταρχικούς θεσμούς όπου μία κάστα λίγων ανθρώπων εξουσιάζει και κάνει ό,τι γουστάρει; Άσε που αυτοί που μας κυβερνάνε (μητσοτάκης, παπανδρέου, καραμανλής) ενισχύουν την άποψή μου περί μοναρχίας-οικογενειοκρατίας. Μοναρχίας γιατί πλέον ακόμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ανίσχυρος να παρέμβει καθ οιονδήποτε τρόπο επί της ουσίας πλέον, και οικογενειοκρατίας για ευνόητους λόγους.
Πιστεύεις ότι αν δεν είχαν αυτοδυναμία θα μας αντιμετώπιζαν με τη σημερινή αλαζονεία που τους διακατέχει όλους τους;

Κατά πρώτον, είναι λίγο δύσκολο να κυβερνούν μαζί κόμματα που έχουν διαφορετική ιδεολογία. Για το μικρό χρονικό διάστημα που είχαμε στην Ελλάδα την οικουμενική κυβέρνηση, έγινε ένα μικρό κουμφούζιο με τις ασυνεννοησίες μεταξύ των κυβερνώντων (βέβαια, μετά ο Μητσοτάκης τα έκανε σκατά, αλλά αυτό είναι αλλουνού ιμάμη κοράνι, που λέει κι ο personanongrata). Φαντάσου π.χ. να κυβερνάει ΠΑΣΟΚ με ΚΚΕ μαζί και να πάνε να βγάλουν προϋπολογισμό. Το ΚΚΕ να λέει δώστε λεφτά για την παιδεία και μειώστε τους εξοπλισμούς και το ΠΑΣΟΚ να λέει ότι πρέπει να αγοράσουμε τα νέα eurofighters γιατί είναι όλπο που θα θωρακίσει την αεράμυνά μας. Άντε κυβέρνα εσύ με συνεργάτες που έχουν αντίθετες απόψεις. Στην Ιταλία που το δοκίμασαν, μόνο επιτυχία δεν είχε. Το εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής (που πάει να γίνει ακόμα πιο ενισχυμένη) έχει εφευρεθεί ακριβώς για τον παραπάνω λόγο. Κατά δεύτερον, το να αρθεί η αυτοδυναμία, είναι σίγουρο ότι θα επιφέρει μείωση της αλαζονείας ή μήπως υπάρχει ο κίνδυνος απλώς να δημιουργηθούν κι άλλοι αλαζόνες; (αυτοί που θα πάρουν κομμάτι από την πίτα).

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Τι να σου πω. Οι προβληματισμοί σου περνούν και απ το δικό μου μυαλό και λύση στο αδιέξοδο δε βρίσκω.
Ξέρω ότι θα τραβάνε και οι δύο το σχοινί μέχρις ότου σπάσει και κανείς δε θα κάνει πίσω.
Μία δικλείδα ασφαλείας αναζητώ ώστε να μην είμαστε έρμαια στις ορέξεις του κάθε μονάρχη-πρωθυπουργού που όλα τα αποφασίζει μόνος του και δε βρίσκω πουθενά... Είμαστε καταδικασμένοι.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
152 βουλευτες = 50,66%. Η ΝΔ δεν πηρε τοσο στις εκλογες. Ο ψηφος του πολιτη που παει στα μικρα κοματα μετραει λιγοτερο απο αυτον που παει στο πρωτο.
Το καθαρο ποσοστο που πηρε η ΝΔ που κυβερναει δεν ειναι ουτε 30%. Αυτο ειναι μειοψηφικο ποσοστο.
Το 70 % του λαου δεν ψηφισε ΝΔ για κυβερνηση. Αυτο ειναι δημοκρατια?

Επιπλεον υπαρχει κομματικη πειθαρχια. Οι βουλευτες δε παιρνουν αποφασεις απλα εκτελουν αυτα που λεει ο αρχηγος. Τα νομοσχεδια δε τα συζηταει η ολομελια αλλα ολιγοριθμες επιτροπες.

Αυτο ειναι δημοκρατια?

Σημαντικα θεματα αποφασιζονται χωρις δημοψηφισματα οπως γινεται σε ολες τις χωρες τις ΕΕ.

ΟΝΕ-Ολυμπιακοι Αγωνες-Ευρωσυνταγμα και τοσα αλλα.

ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΧΙΑ: Βέβαια και τα σκέφτονται αυτά πολλοί. Για τα δημοψηφίσματα συμφωνώ κι εγώ. Για τα υπόλοιπα, διαφωνώ. Ναι, αυτή είναι η δημοκρατία και μάλλον δεν γίνεται αλλιώς. Άμα δεν υπήρχε η κομματική πειθαρχία, δεν θα μπορούσε να υπάρξει κυβέρνηση. Δεν θα μπορούσε να ψηφιστεί ούτε ένας νόμος. Και η πλειοψηφία είναι δύσκολο να είναι απόλυτη, γι' αυτό συμβιβαζόμαστε με τη σχετική. Αν είμαστε μια παρέα 10 ατόμων και οι 4 θέλουν να πάμε cinema, οι 3 θέλουν θέατρο και οι άλλοι 3 θέλουν ταβέρνα, τι θα κάνουμε τελικά;

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Τι να σου πω. Οι προβληματισμοί σου περνούν και απ το δικό μου μυαλό και λύση στο αδιέξοδο δε βρίσκω.
Ξέρω ότι θα τραβάνε και οι δύο το σχοινί μέχρις ότου σπάσει και κανείς δε θα κάνει πίσω.
Μία δικλείδα ασφαλείας αναζητώ ώστε να μην είμαστε έρμαια στις ορέξεις του κάθε μονάρχη-πρωθυπουργού που όλα τα αποφασίζει μόνος του και δε βρίσκω πουθενά... Είμαστε καταδικασμένοι.

Άστα να πάνε. Κι αν πάρεις το παράδειγμα που γράφω παραπάνω, η φάση ξέρεις πώς γίνεται παραλληλίζοντας τη διασκέδαση με την επιλογή κυβερνώντων; Τελικά, γίνεται το χατήρι των 4, πάμε cinema και το έργο αποδεικνύεται πατάτα. Βρίζουμε τους 4 και την επόμενη φορά πάμε ταβέρνα όπου το φαγητό είναι για κλάματα.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Πάντως νομίζω ότι είμαστε λίγο off topic, αφού μάλλον υπάρχει πιο σχετικό thread.

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Άστα να πάνε. Κι αν πάρεις το παράδειγμα που γράφω παραπάνω, η φάση ξέρεις πώς γίνεται παραλληλίζοντας τη διασκέδαση με την επιλογή κυβερνώντων; Τελικά, γίνεται το χατήρι των 4, πάμε cinema και το έργο αποδεικνύεται πατάτα. Βρίζουμε τους 4 και την επόμενη φορά πάμε ταβέρνα όπου το φαγητό είναι για κλάματα.

Και ούτω καθεξής.... :idiot:
Εντελώς αυτό μας συμβαίνει, που περιγράφεις. Και τελικά το πρόβλημα του νεοέλληνα είναι ποιος πήγε το dvd και όχι ποιος έχει κάνει τη χώρα ένα απέραντο bourdelo, γιατί ξέρει ότι ή πατάτα έργο θα δει ή το φαγητό θα είναι μάπα και τελικά ασχολείται με ένα σωρό μη ουσιαστικά πράγματα (sic).

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Πάντως νομίζω ότι είμαστε λίγο off topic, αφού μάλλον υπάρχει πιο σχετικό thread.

Ωραία, ας μιλήσουμε για τους μετανάστες. Τι να πω; Που τους αντιμετωπίζουμε σα να είναι ζώα; Σα να μην έχουν δικαιώματα ή σα να είναι παράσιτα που αποσκοπούν στο να φάνε τις περιουσίες μας και να μας βγάλουν απ τη μέση;
Διάβαζα πριν λίγους μήνες σε ένα περιοδικό κυριακάτικης εφημερίδας ρεπορτάζ για τους μαύρους που πουλάνε cd στους δρόμους. Όλοι τους ήταν σπουδαγμένοι με πτυχία κτλ. αλλά εδώ δε βρίσκουν όπως είναι φυσικό δουλειά. Έλεγε ένας: "Όταν προσπαθώ να πουλήσω cd σε κάποιον και μου κάνει νόημα (κουνώντας το χέρι) "φύγε-φύγε" παγώνω από τη ντροπή μου."
Αυτό εμένα με προσβάλλει και ντρέπομαι για λογαριασμό του καθενός που θέλει να λέγεται ¨Ανθρωπος.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Καλή κουβέντα αυτή, αλλά σε πολύ ήρεμο κλίμα γίνεται. Εγώ έχω συνηθίσει να βλέπω να τα χώνουν διαδοχικά οι κουμμουνιστές στους (ακρο)δεξιούς, να βρίζονται, να ειρωνεύονται ο ένας τον άλλον και να προσπαθούν να αποδείξουν ποιος είναι πιο μορφωμένος. Αν η κουβέντα δεν έχει ένταση είναι σαν να μην έχει σκορδοστούπι ο πατσάς.

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
μη μου μιλάς για ακροδεξιούς και ανακατεύομαι.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom