DarkAngelOfStrips
Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Οκτ 2007
- Like
- 1
- Πόντοι
- 6
Εσύ πάντως δεν διαβάζεις καθόλου, κατά τα λεγόμενά σου.
Ούτε την ειρωνία δεν αντιλαμβάνεσαι
Εσύ πάντως δεν διαβάζεις καθόλου, κατά τα λεγόμενά σου.
Κοίτα λίγο πιο προσεκτικα. Το θέμα είναι να φύγει ο δικομματισμός. Δε περιμένω ούτε από το ΛΑΟΣ ούτε από το ΚΚΕ να κυβερνήσει όπως θα ήθελε χαχαχαχαχ
Μπα! Έχω ψηφίσει κι εγώ με τον τρόπο που λες, αλλά την αυτοδυναμία τη βλέπω σαν αναγκαίο κακό. Βέβαια, σημαντικό επιχείρημα για σένα φαντάζομαι θα είναι το ''κάτσε ρε αδερφέ να δοκιμάσουμε και μετά βρίσε με''.
Απορία: Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί η αυτοδυναμία είναι αναγκαίο κακό - κατά τα λεγόμενά σου πάντα? Επειδή η εκάστοτε κυβέρνηση μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει χωρίς ουσιαστικό έλεγχο από κανέναν; Τότε τι διαφορά έχει η "δημοκρατία" που έχουμε από τη μοναρχία ή γενικά πολύ πιο αυταρχικούς θεσμούς όπου μία κάστα λίγων ανθρώπων εξουσιάζει και κάνει ό,τι γουστάρει; Άσε που αυτοί που μας κυβερνάνε (μητσοτάκης, παπανδρέου, καραμανλής) ενισχύουν την άποψή μου περί μοναρχίας-οικογενειοκρατίας. Μοναρχίας γιατί πλέον ακόμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ανίσχυρος να παρέμβει καθ οιονδήποτε τρόπο επί της ουσίας πλέον, και οικογενειοκρατίας για ευνόητους λόγους.Μπα! Έχω ψηφίσει κι εγώ με τον τρόπο που λες, αλλά την αυτοδυναμία τη βλέπω σαν αναγκαίο κακό. Βέβαια, σημαντικό επιχείρημα για σένα φαντάζομαι θα είναι το ''κάτσε ρε αδερφέ να δοκιμάσουμε και μετά βρίσε με''.
152 βουλευτες = 50,66%. Η ΝΔ δεν πηρε τοσο στις εκλογες. Ο ψηφος του πολιτη που παει στα μικρα κοματα μετραει λιγοτερο απο αυτον που παει στο πρωτο.
Το καθαρο ποσοστο που πηρε η ΝΔ που κυβερναει δεν ειναι ουτε 30%. Αυτο ειναι μειοψηφικο ποσοστο.
Το 70 % του λαου δεν ψηφισε ΝΔ για κυβερνηση. Αυτο ειναι δημοκρατια?
Επιπλεον υπαρχει κομματικη πειθαρχια. Οι βουλευτες δε παιρνουν αποφασεις απλα εκτελουν αυτα που λεει ο αρχηγος. Τα νομοσχεδια δε τα συζηταει η ολομελια αλλα ολιγοριθμες επιτροπες.
Αυτο ειναι δημοκρατια?
Σημαντικα θεματα αποφασιζονται χωρις δημοψηφισματα οπως γινεται σε ολες τις χωρες τις ΕΕ.
ΟΝΕ-Ολυμπιακοι Αγωνες-Ευρωσυνταγμα και τοσα αλλα.
Απορία: Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί η αυτοδυναμία είναι αναγκαίο κακό - κατά τα λεγόμενά σου πάντα? Επειδή η εκάστοτε κυβέρνηση μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει χωρίς ουσιαστικό έλεγχο από κανέναν; Τότε τι διαφορά έχει η "δημοκρατία" που έχουμε από τη μοναρχία ή γενικά πολύ πιο αυταρχικούς θεσμούς όπου μία κάστα λίγων ανθρώπων εξουσιάζει και κάνει ό,τι γουστάρει; Άσε που αυτοί που μας κυβερνάνε (μητσοτάκης, παπανδρέου, καραμανλής) ενισχύουν την άποψή μου περί μοναρχίας-οικογενειοκρατίας. Μοναρχίας γιατί πλέον ακόμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ανίσχυρος να παρέμβει καθ οιονδήποτε τρόπο επί της ουσίας πλέον, και οικογενειοκρατίας για ευνόητους λόγους.
Πιστεύεις ότι αν δεν είχαν αυτοδυναμία θα μας αντιμετώπιζαν με τη σημερινή αλαζονεία που τους διακατέχει όλους τους;
152 βουλευτες = 50,66%. Η ΝΔ δεν πηρε τοσο στις εκλογες. Ο ψηφος του πολιτη που παει στα μικρα κοματα μετραει λιγοτερο απο αυτον που παει στο πρωτο.
Το καθαρο ποσοστο που πηρε η ΝΔ που κυβερναει δεν ειναι ουτε 30%. Αυτο ειναι μειοψηφικο ποσοστο.
Το 70 % του λαου δεν ψηφισε ΝΔ για κυβερνηση. Αυτο ειναι δημοκρατια?
Επιπλεον υπαρχει κομματικη πειθαρχια. Οι βουλευτες δε παιρνουν αποφασεις απλα εκτελουν αυτα που λεει ο αρχηγος. Τα νομοσχεδια δε τα συζηταει η ολομελια αλλα ολιγοριθμες επιτροπες.
Αυτο ειναι δημοκρατια?
Σημαντικα θεματα αποφασιζονται χωρις δημοψηφισματα οπως γινεται σε ολες τις χωρες τις ΕΕ.
ΟΝΕ-Ολυμπιακοι Αγωνες-Ευρωσυνταγμα και τοσα αλλα.
Τι να σου πω. Οι προβληματισμοί σου περνούν και απ το δικό μου μυαλό και λύση στο αδιέξοδο δε βρίσκω.
Ξέρω ότι θα τραβάνε και οι δύο το σχοινί μέχρις ότου σπάσει και κανείς δε θα κάνει πίσω.
Μία δικλείδα ασφαλείας αναζητώ ώστε να μην είμαστε έρμαια στις ορέξεις του κάθε μονάρχη-πρωθυπουργού που όλα τα αποφασίζει μόνος του και δε βρίσκω πουθενά... Είμαστε καταδικασμένοι.
Άστα να πάνε. Κι αν πάρεις το παράδειγμα που γράφω παραπάνω, η φάση ξέρεις πώς γίνεται παραλληλίζοντας τη διασκέδαση με την επιλογή κυβερνώντων; Τελικά, γίνεται το χατήρι των 4, πάμε cinema και το έργο αποδεικνύεται πατάτα. Βρίζουμε τους 4 και την επόμενη φορά πάμε ταβέρνα όπου το φαγητό είναι για κλάματα.
Πάντως νομίζω ότι είμαστε λίγο off topic, αφού μάλλον υπάρχει πιο σχετικό thread.