Νέα

Λαθρομετανάστες στην Ελλάδα/(λαθρο)μετανάστευση γενικώς

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 71K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

Να τους δωθει?

• Ναι

Ψήφοι: 157 10,3%
  • Οχι

Ψήφοι: 693 45,5%
  • Μονο σε οσους μενουν πανο απο 10 χρονια

Ψήφοι: 222 14,6%
  • Σιγα μην δικαιουται αυτος που πουλαει dvd στην ομονοια

Ψήφοι: 70 4,6%
  • Θα πιδηχτω απ το παραθυρο αν ο πακις γινει ελληνας

Ψήφοι: 382 25,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1.524
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.796
Πόντοι
3.656
Εχεις καποια εξηγηση για το γεγονος ότι γρηγοροτερα προοδευσαν οι χριστιανοι?
Ότι εφτιαξαν δικαιοτερους νομους και είναι πιο πολιτισμένοι σημερα?
Εκτος αν το αμφισβητήσουμε και αυτό.

Και βέβαια υπάρχει εξήγηση. Ότι έβγαλαν τους παπάδες από την πόρτα. Από τη στιγμή της Γαλλικής Επανάστασης και του διαφωτισμού, προόδευσε πραγματικά η Ευρώπη. Όσο οι παπάδες έκαιγαν ζωντανούς τους Επιστήμονες, η πρόοδος πήγαινε σα χελώνα. Ο Χωρισμός του κράτους από την Εκκλησία έκανε τη Γαλλία να αποκτήσει τον πολιτισμό που απέκτησε. Και η μεταρρύθμιση των Προτεσταντών έκανε την Αγγλία να γίνει ότι έγινε. Και για όποιους δεν το ξέρουν. Ο Νόμος του Πανεπιστημιακού Ασύλου που ψηφίστηκε στην Γερμανία, προστάτευε το προσωπικό του Πανεπιστήμιου να διδάσκει κάτι διαφορετικό από αυτό που έγραφε η Αγία Γραφή. Πριν από αυτόν, οι Πανεπιστημιακοί καιγόντουσαν ζωντανοί σαν αιρετικοί. Μόλις η Εκκλησία σταμάτησε να τους φρενάρει, τότε προόδευσαν.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.796
Πόντοι
3.656
Ακριβώς επειδή δεν υπάρχει στην φύση είναι μια απόδειξη Θεικής ύπαρξης-μιας ανώτερης δύναμης.Η λογική του ανθρώπου φτάνει μέχρι ένα σημείο και λέει ότι έχω αποδείξει ότι όλη η φύση είναι ενέργεια που αλλάζει μορφές(αν δεν κάνω λάθος πάντα έτσι?).Η λογική του ανθρώπου επίσης τον αφήνει να πάει μέχρι εκεί που να σκεφτεί ότι από κάπου πρέπει να ξεκίνησαν όλα.Από τι? Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους ούτε το ότι ο κόσμος ήταν για πάντα εκεί ούτε το ότι φτιάχτηκε από κάποιον από το μηδέν.Όμως ο κόσμος υπάρχει και είναι γύρω μας.Αν δεν είναι αυτό απόδειξη της ύπαρξης μιας έστω ανώτερης δύναμης τότε ποιο είναι?

Αυτό ονομάζεται η λογική πλάνη της άγνοιας. Δεν ξέρω ποιος το έφτιαξε, άρα κάποιος Θεός το έφτιαξε. Κι έτσι σταματάει η έρευνα.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.796
Πόντοι
3.656
Αν δεν κάνω λάθος και διορθώστε με αν κάνω...ούτε την βαρύτητα την έχει δει κανείς με τα μάτια του.Την αποδεχόμαστε για να εξηγήσουμε τι παθαίνει ένα μήλο όταν πέφτει από το δέντρο και φυσικά επειδή αισθανόμαστε το βάρος μας.Γιατί λοιπόν να μην δεχτούμε ότι και μερικά πράγματα όπως είναι ο κόσμος γύρω μας,το οξυγόνο,η γέννηση ενός παιδιού,Η ΨΥΧΗ,δεν είναι η απόδειξη μιας ανώτερης δύναμης από εμάς? Αν αποδέχεσαι ότι υπάρχει ψυχή θες δε θες αποδέχεσαι ότι υπάρχει θεός.

Λάθος παράδειγμα. Αν θυμόσουν από το σχολείο η δύναμη της βαρύτητας είναι μετρημένη επακριβώς εδώ και αιώνες και υπακούει στην κλασική εξίσωση F = m*g, έχει μετρηθεί και επαληθευθεί άπειρες φορές. Η βαρύτητα είναι κάτι πραγματικό. Η ύπαρξη της ψυχής υπάρχει μόνο στη φαντασία. Ίσως έχω άδικο, πες μου σε πιο πείραμα αποδείχτηκε.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.796
Πόντοι
3.656
Απολυτα σωστος, μαν. Ολες οι θρησκειες εξουσιαστικα συστηματα ειναι. Ακομα και το μαντειο των Δελφων ασκουσε πληρωμενη πολιτικη κατασκοπια. Αλλα οι ιουδαιογενεις θρησκειες το φτασανε στο πικ. Ενας θεος στον ουρανο, ενας αυτκρατορας/χαλιφης/ αρχιερεας στη γη. Και η υποκρισια περισσευει. Ο γνωστος Εφραιμ ας πουμε τι θα πει στον Θεο στη Δευτερα Παρουσια; Εκανα μπιζνες εξαπατωντας το δημοσιο και κονομησα εκατομμυρια; Ο ανθρωπος λοιπον ειτε εχει αποδεχθει οτι θα παει στην κολαση ειτε απλως δεν πιστευει.

μα είναι σαφές ότι η ηγεσία της Εκκλησίας είναι πραγματικά άπιστοι. Αν πίστευαν στα λόγια του Χριστού, δεν θα φόραγαν πολυτελή άμφια, τεράστιους χρυσούς σταυρούς και δεν θα κυκλοφόραγαν με αυτοκίνητα πολυτελείας.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
από που κι ως που είναι λογικό και σωστό να απορρίψεις την οικογένειά σου; Μάθε όμως σε ποιό λεξικό είναι γραμμένο, αυτό που ισχυρίζεσαι. Αλλά πως ένα αγνωστικιστής κατά δήλωσή σου έχει αυτές τις θέσεις;

(1) όταν με το καλό αποκτήσεις την αναγκαία ευρύτητα πνεύματος για να αντιληφθείς το νόημα του τι σημαίνει απορίπτω/αποχωρίζομαι και ακολουθώ μία θρησκεία.ιδεολογία/κόμμα/ποδοσφαιρική ομάδα το συζητάμε...

(2) το ότι είμαι αγνωστικιστής δεν σημαίνει ότι πρέπει σώνει και καλά να μην αντιλαμβάνομαι τους λόγους για τους οποίους κάποιοι κάπου κάποτε σε εποχές που η γνώση ήταν περιορισμένη θέσπισαν ορισμένους κανόνες και τους επέβαλλαν με τον μανδύα ενός κάποιου θεού.. κανόνες οι οποίοι κατά μεγάλο μέρος τους ισχύουν και σήμερα ανεξάρτητα από το αν οι λόγοι για τους οποίους ισχύουν έχουν τελείως διαφοροποιηθεί...

αναφέρω ένα από παράδειγμα .. οι προγαμιαίες σχέσεις, η πορνεία και η μοιχεία οι οποίες απαγορεύονται από όλες τις μονοθειστικές θρησκείες ... οι απαγορεύσεις αυτές θεσπίστηκαν για τον πολύ απλό λόγο ότι κάποιοι φωτισμένοι άνθρωποι της εποχής παρατήρησαν ότι άνθρωποι οι οποίοι δεν επιδιδόταν σε αυτά τα σπόρ δεν αρρώσταιναν (στον βαθμό που αρρώσταιναν οι άλλοι) από κάποιες ασθένειες τις οποίες πολλούς αιώνες μετά ο άνθρωπος κατάφερε να τις δαμάσει .. τις περίφημες ΣΜΝ... τι να κάνουν λοιπόν οι φωτισμένοι (για τα μέτρα της εποχής) αυτοί άνθρωποι και πως στο καλό να πείσουν τους αμόρφωτους, άξεστους, δεισιδαίμονες άλλους ανθρώπους της κοινωνίας στην οποία ζούσαν...?  βρήκανε μια θεική απαγόρευση έτσι ώστε να προστατεύσουν τον κόσμο στο μέτρο του δυνατού και να μειώσουν την μετάδοση τέτοιων ασθενειών

κάτι αντίστοιχο ισχύει για την περιτομή, τον σαραντισμό των γυναικών, τις νηστείες, την απαγόρευση ανάλωσης ορισμένων τροφών,το χαλάλ και το κοσέρ και για πολλές άλλες απαγορεύσεις που θέτουν οι θρησκείες...

βλέπεις εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν τα αντιβιωτικά ούτε οι στατίνες για την χοληστερίνη και οι άνθρωποι πεθαίνανε σαν τις μύγες...  

όταν ανοίξεις λοιπον τα μάτια σου και κύρια το πνεύμα σου τότε μπορούμε να συζητήσουμε...

και κάτι ακόμη... κανένας από τους πολέμους που αναφέρεις δεν έγινε για την θρησκεία... όλοι γίνανε με τον μανδύα της θρησκείας .. και αυτό διαφέρει θεμελιακά..

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Αυτό ονομάζεται η λογική πλάνη της άγνοιας. Δεν ξέρω ποιος το έφτιαξε, άρα κάποιος Θεός το έφτιαξε. Κι έτσι σταματάει η έρευνα.

μέγα λάθος... η φράση "Πίστευε και μη ερεύνα" δεν σημαίνει να μην ερευνάς αλλά αντίθετα να ερευνάς τα πάντα...

εξαρτάται από το που θα βάλεις το σημείο στίξης το οποίο λέγεται κόμμα

"Πίστευε και μη, ερεύνα" είναι τελείως διαφορετικό από το "Πίστευε και μη ερεύνα"

όπως επίσης άλλο το νόημα της φράσης "Αρρεν ού, θήλυ" με την φράση "Αρρεν, ού θήλυ"

όπως επίσης άλλο το νόημα της φράσης "Ο ΜΠΟΚΟΛΟΣ είπε, ο ΤΡΑΜΟΥΝΤΑΝΑ είναι βλάκας" από την φράση "Ο ΜΠΟΚΟΛΟΣ είπε ο ΤΡΑΜΟΥΝΤΑΝΑ, είναι βλάκας"

(είδες τι δύναμη έχει το κόμμα ειδικά αν το έχεις από πίσω σου)  :grin:

gamiarits

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Like
2
Πόντοι
16
όπως επίσης άλλο το νόημα της φράσης "Ο ΜΠΟΚΟΛΟΣ είπε, ο ΤΡΑΜΟΥΝΤΑΝΑ είναι βλάκας" από την φράση "Ο ΜΠΟΚΟΛΟΣ, είπε ο ΤΡΑΜΟΥΝΤΑΝΑ, είναι βλάκας"

Δεν ειναι σωστο το δευτερο μαν. Ειναι παρενθετικη προταση και μπαινει αναμεσα σε δυο κομματα.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.796
Πόντοι
3.656
μέγα λάθος... η φράση "Πίστευε και μη ερεύνα" δεν σημαίνει να μην ερευνάς αλλά αντίθετα να ερευνάς τα πάντα...

"Πίστευε και μη, ερεύνα" είναι τελείως διαφορετικό από το "Πίστευε και μη ερεύνα"

όπως επίσης άλλο το νόημα της φράσης "Αρρεν ού, θήλυ" με την φράση "Αρρεν, ού θήλυ"

όπως επίσης άλλο το νόημα της φράσης "Ο ΜΠΟΚΟΛΟΣ είπε, ο ΤΡΑΜΟΥΝΤΑΝΑ είναι βλάκας" από την φράση "Ο ΜΠΟΚΟΛΟΣ είπε ο ΤΡΑΜΟΥΝΤΑΝΑ, είναι βλάκας"

η φαντασία σου είναι τεράστια. Ο Τερτυλιανός είπε πιστεύω γιατί είναι παράλογο. Τουλάχιστον είχε τα κότσια να παραδεχτεί ότι δεν ήταν λογικά αυτά που υποστήριζε η θρησκεία του. Βέβαια, γιατί από όλους τους παραλογισμούς να πιστεύεις στον Χριστιανισμό και όχι στην αόρατη Ρόζ Μονόκερο δεν μας το είπε, αλλά δεν πειράζει. Πληροφόρησέ με όμως, σε ποιό λεξικό αναφέρει ότι η εξήγηση του μισώ είναι το αποχωρίζομαι. Και ποιός υποστηρίζει ότι το πίστευε και μη ερεύνα σημαίνει ότι είτε πιστεύεις είτε δεν πιστεύεις πρέπει να ερευνάς. Η γνώμη μου είναι ότι είναι φαντασίωσή σου, αλλά μπορεί και να κάνω λάθος.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
η φαντασία σου είναι τεράστια. Ο Τερτυλιανός είπε πιστεύω γιατί είναι παράλογο. Τουλάχιστον είχε τα κότσια να παραδεχτεί ότι δεν ήταν λογικά αυτά που υποστήριζε η θρησκεία του. Βέβαια, γιατί από όλους τους παραλογισμούς να πιστεύεις στον Χριστιανισμό και όχι στην αόρατη Ρόζ Μονόκερο δεν μας το είπε, αλλά δεν πειράζει. Πληροφόρησέ με όμως, σε ποιό λεξικό αναφέρει ότι η εξήγηση του μισώ είναι το αποχωρίζομαι. Και ποιός υποστηρίζει ότι το πίστευε και μη ερεύνα σημαίνει ότι είτε πιστεύεις είτε δεν πιστεύεις πρέπει να ερευνάς. Η γνώμη μου είναι ότι είναι φαντασίωσή σου, αλλά μπορεί και να κάνω λάθος.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.796
Πόντοι
3.656

Η πλήρης διαστροφή. Τα ρήματα μισεύω και μισώ είναι διαφορετικά και φυσικά κλίνονται διαφορετικά. Μισώ, μισείς, μισεί, μισούμε, μισείτε, μισούν. Μισεύω, μισεύεις, μισεύει, μισεύουμε, μισεύετε, μισεύουν. Μισεύω και τα μάτια μου δακρύζουν λυπημένα. Αχ πατρίδα μου γλυκειά, πόσο σ' αγαπώ βαθειά.
το απόσπασμα λέει: 26 Εἴ τις ἔρχεται πρός με καὶ οὐ μισεῖ τὸν πατέρα ἑαυτοῦ καὶ τὴν μητέρα καὶ τὴν γυναῖκα καὶ τὰ τέκνα καὶ τοὺς ἀδελφοὺς καὶ τὰς ἀδελφάς, ἔτι δὲ καὶ τὴν ἑαυτοῦ ψυχὴν, οὐ δύναταί μου μαθητής εἶναι. δεν λέει ου μισεύει. Θα ήταν ηλίθιο να λέει ου μισεύει τον πατέρα του, γιατί μισέυω εγώ, φεύγω. Τον πατέρα είναι αντικείμενο. Μα καλά, τόσο φανατισμός; τόσο άγνοια της Ελληνικής γλώσσας;

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.796
Πόντοι
3.656

Από τα λίγα Αρχαία που ξέρω. Πίστευε είναι προστακτική. Ερεύνα είναι προστακτική. Αν βάλεις το κόμμα ανάμεσα στο πίστευε και μη, ερεύνα, δεν βγαίνει νόημα. Νόημα βγαίνει μόνο αν πεις ότι πρέπει να πιστεύεις χωρίς έρευνα, γιατί η έρευνα οδηγεί τον Χριστιανισμό στην αίρεση (χιλιάδες έχουν υπάρξει). Στη συνέχεια σου παραθέτω τα λόγια μερικών πολύ φωτισμένων Χριστιανών. Τα συμπεράσματα δικά σου, σχετικά με το πόσο σπρώχνουν τους πιστούς σε λογική έρευνα.
1. Αθανασίου, Πρὸς Ἀντίοχον (αμφισβ.) 28.604: Ἀλλὰ πίστευε εἰς Πατέρα· μὴ ἐρευνήσῃς δὲ τὸ πρᾶγμα.
2. Ιωάννου Χρυσοστ., Λόγος κατηχητικός (αμφισβ.) 59.584: Πιστεύω͵ οὐκ ἐρευνῶ· πιστεύω͵ οὐ διώκω τὸ ἀκατάληπτον· πιστεύω͵ οὐ μετρῶ τὸ ἀμέτρητον.
3. Κυρίλλου, Σχολ. Κατὰ Ἰωάννην 1.323: πῶς δὲ οὐκ ἄτοπόν τε καὶ ἀμαθὲς τὸ μὲν Πνεῦμα πιστεύειν ἐρευνᾶν τε καὶ εἰδέναι τὰ βάθη τοῦ Θεοῦ…;
4. Εφραίμ Σύρου, Περὶ τοὺς καταζητοῦντας τοῦ Υἱοῦ τὴν φύσιν 205.1-2: Ἀλλὰ ἐὰν θέλῃς μου ἀκοῦσαι͵ πίστευε͵ μὴ ἐρευνῶν.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Η πλήρης διαστροφή. Τα ρήματα μισεύω και μισώ είναι διαφορετικά και φυσικά κλίνονται διαφορετικά. Μισώ, μισείς, μισεί, μισούμε, μισείτε, μισούν. Μισεύω, μισεύεις, μισεύει, μισεύουμε, μισεύετε, μισεύουν. Μισεύω και τα μάτια μου δακρύζουν λυπημένα. Αχ πατρίδα μου γλυκειά, πόσο σ' αγαπώ βαθειά.
το απόσπασμα λέει: 26 Εἴ τις ἔρχεται πρός με καὶ οὐ μισεῖ τὸν πατέρα ἑαυτοῦ καὶ τὴν μητέρα καὶ τὴν γυναῖκα καὶ τὰ τέκνα καὶ τοὺς ἀδελφοὺς καὶ τὰς ἀδελφάς, ἔτι δὲ καὶ τὴν ἑαυτοῦ ψυχὴν, οὐ δύναταί μου μαθητής εἶναι. δεν λέει ου μισεύει. Θα ήταν ηλίθιο να λέει ου μισεύει τον πατέρα του, γιατί μισέυω εγώ, φεύγω. Τον πατέρα είναι αντικείμενο. Μα καλά, τόσο φανατισμός; τόσο άγνοια της Ελληνικής γλώσσας;

η ρίζα είναι κοινή εκ του λατινικού missa...

και όσο για τα εδάφια που παραθέτεις ουδεμίαν σχέσιν έχουν με τα ευαγγελια τα οποία είναι τα μόνα κείμενα της χριστιανικής θρησκείας...

αντίθετα σε υμνους βρίσκω αυτό

Χαίρεις ερευνώμενος!
Διό, Φιλάνθρωπε,
Προς τούτο προτρέπεις τον Θωμάν

επίσης η φράσις αυτή αποδίδεται ελλειπής διότι η ορθή είναι «πίστευε τω θαύματι και μη ερεύνα λογισμοίς το γενόμενον» και αποδίδεται στον Θεόδοτο επίσκοπο Αγκύρας

"Ομολογώ τοιγαρούν τον αυτόν Θεόν και άνθρωπον, Θεόν μεν προ αιώνων, άνθρωπον δε γενόμενον εκ τού τόκου αρξάμενον, ου δύο, αλλ' ένα, ου φραζόμενον ως ένα, διττόν δε επινοούμενον: ουδέ γαρ μάχεσθαι δει τών λόγων την έννοιαν. Ου νοούμεν δύο, ομολογούμεν δε ένα: Το γαρ οικονομίαν και θαύματι συνημμένον ουδέ λόγος διίστησιν ουδέ έννοια. Ει δε τις επινοίαι διαστήσειε το συνημμένον, διαλελυμένον ενόησε και ψευδής η έννοια γίνεται, διαστήσασα <δηλονότι> το συνημμένον αεί. Δει ουν συνομολογούσαν έχειν τών λόγων την έννοιαν. Ένα λέγεις Χριστόν, τον αυτόν Θεόν και άνθρωπον; ουκούν ένα και νόει... μη ουν προς φύσεις διισταμένας καταγάγης τον λογισμόν, Θεού την άκραν θαυματουργήσαντος ένωσιν. Πίστευε τω θαύματι και μη ερεύνα λογισμοίς το γενόμενον. Μη καταλύσης το θαύμα, ευρείν τον λόγον φιλονεικών. ου γαρ μένει το θαύμα ού ο λόγος γνωρίζεται. Ει τού γενομένου γνώριμος ο λόγος, ουκέτι σημείον ουδέ θαύμα το γεγονός. ει δε σημείον και θαύμα, καταλιπών λογισμούς την πίστιν ανάλαβε, ομολογών ένα κύριον Ιησούν Χριστόν και Θεόν και άνθρωπον τον αυτόν ουδέ επινοίαις ουδέ λογισμοίς διιστάμενον, ίνα μη τα ενωθέντα λογισμοίς διαστήσαντες οικονομίαν σωτήριον αρνησώμεθα. Ει γαρ ένωσις Θεού και ανθρώπου δια τής οικονομίας γνωρίζεται, ο την ένωσιν διαστήσας την οικονομίαν ηρνήσατο. πιστεύσωμεν ουν τής οικονομίας τοις θαύμασιν, ίνα πιστευθείς ο Χριστός τοις ομολογούσι ταύτην την χάριν βασιλείαν ουρανών δωρήσηται, ης γένοιτο πάντας ημάς επιτυχείν χάριτι τού Χριστού, ώ η δόξα εις τους αιώνας. αμήν".

ευκολώτερα μπορούμε να βρούμε την φράση πίστευε και μη ερεύνα στον πλάτωνα

«καίπερ άνευ τε εικότων και αναγκαίων αποδείξεων» (Τίμαιος (40, d))

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.796
Πόντοι
3.656
η ρίζα είναι κοινή εκ του λατινικού missa...

και όσο για τα εδάφια που παραθέτεις ουδεμίαν σχέσιν έχουν με τα ευαγγελια τα οποία είναι τα μόνα κείμενα της χριστιανικής θρησκείας...

αντίθετα σε υμνους βρίσκω αυτό

Χαίρεις ερευνώμενος!
Διό, Φιλάνθρωπε,
Προς τούτο προτρέπεις τον Θωμάν

επίσης η φράσις αυτή αποδίδεται ελλειπής διότι η ορθή είναι «πίστευε τω θαύματι και μη ερεύνα λογισμοίς το γενόμενον» και αποδίδεται στον Θεόδοτο επίσκοπο Αγκύρας

"Ομολογώ τοιγαρούν τον αυτόν Θεόν και άνθρωπον, Θεόν μεν προ αιώνων, άνθρωπον δε γενόμενον εκ τού τόκου αρξάμενον, ου δύο, αλλ' ένα, ου φραζόμενον ως ένα, διττόν δε επινοούμενον: ουδέ γαρ μάχεσθαι δει τών λόγων την έννοιαν. Ου νοούμεν δύο, ομολογούμεν δε ένα: Το γαρ οικονομίαν και θαύματι συνημμένον ουδέ λόγος διίστησιν ουδέ έννοια. Ει δε τις επινοίαι διαστήσειε το συνημμένον, διαλελυμένον ενόησε και ψευδής η έννοια γίνεται, διαστήσασα <δηλονότι> το συνημμένον αεί. Δει ουν συνομολογούσαν έχειν τών λόγων την έννοιαν. Ένα λέγεις Χριστόν, τον αυτόν Θεόν και άνθρωπον; ουκούν ένα και νόει... μη ουν προς φύσεις διισταμένας καταγάγης τον λογισμόν, Θεού την άκραν θαυματουργήσαντος ένωσιν. Πίστευε τω θαύματι και μη ερεύνα λογισμοίς το γενόμενον. Μη καταλύσης το θαύμα, ευρείν τον λόγον φιλονεικών. ου γαρ μένει το θαύμα ού ο λόγος γνωρίζεται. Ει τού γενομένου γνώριμος ο λόγος, ουκέτι σημείον ουδέ θαύμα το γεγονός. ει δε σημείον και θαύμα, καταλιπών λογισμούς την πίστιν ανάλαβε, ομολογών ένα κύριον Ιησούν Χριστόν και Θεόν και άνθρωπον τον αυτόν ουδέ επινοίαις ουδέ λογισμοίς διιστάμενον, ίνα μη τα ενωθέντα λογισμοίς διαστήσαντες οικονομίαν σωτήριον αρνησώμεθα. Ει γαρ ένωσις Θεού και ανθρώπου δια τής οικονομίας γνωρίζεται, ο την ένωσιν διαστήσας την οικονομίαν ηρνήσατο. πιστεύσωμεν ουν τής οικονομίας τοις θαύμασιν, ίνα πιστευθείς ο Χριστός τοις ομολογούσι ταύτην την χάριν βασιλείαν ουρανών δωρήσηται, ης γένοιτο πάντας ημάς επιτυχείν χάριτι τού Χριστού, ώ η δόξα εις τους αιώνας. αμήν".

ευκολώτερα μπορούμε να βρούμε την φράση πίστευε και μη ερεύνα στον πλάτωνα

«καίπερ άνευ τε εικότων και αναγκαίων αποδείξεων» (Τίμαιος (40, d))

Και βέβαια δεν απάντησες στο ότι διέστρεψες την έννοια του μισώ και του μισεύω. Δεν πειράζει όμως, εγώ θα επανέλθω στον Ματθαίος 5, 22 Eγώ όμως σας λέω, πως ο καθένας που οργίζεται αδικαιολόγητα κατά του αδελφού του, θα κηρυχτεί ένοχος στην Kρίση. Kαι όποιος αποκαλέσει ηλίθιο τον αδελφό του, θα κηρυχτεί ένοχος στο Δικαστήριο. Kαι όποιος τον πει βλάκα, θα κηρυχτεί ένοχος για τη γέννα της φωτιάς. Όπως σίγουρα θυμάσαι με αποκάλεσες και βλάκα και ηλίθιο, εμένα τον αδελφό σου. Κάνω μια υπόθεση εργασίας. Έρχεται η μέρα της κρίσης και βλέπεις τον Ιησού κατά τη Β΄ Παρουσία του και έρχεται η σειρά σου να κριθείς. Σαν παντογνώστης σε ρωτάει: Γιατί παιδί μου παρέβης τις σαφείς εντολές μου; Σαν αδέκαστος Κριτής, ξέρεις ότι θα σε κηρύξει ένοχο και θα πάρεις το δρόμο προς την Κόλαση, όπου κλαυθμός και βρυγμός των οδόντων στους αιώνες των αιώνων. Τι θα του απαντήσεις; Πως θα υπερασπίσεις τον εαυτό σου; So, if you meet him, have some courtesy, have some sympathy and some taste. Use all your well learned policy, or he‘ll lay your soul to waste.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Και βέβαια δεν απάντησες στο ότι διέστρεψες την έννοια του μισώ και του μισεύω. Δεν πειράζει όμως, εγώ θα επανέλθω στον Ματθαίος 5, 22 Eγώ όμως σας λέω, πως ο καθένας που οργίζεται αδικαιολόγητα κατά του αδελφού του, θα κηρυχτεί ένοχος στην Kρίση. Kαι όποιος αποκαλέσει ηλίθιο τον αδελφό του, θα κηρυχτεί ένοχος στο Δικαστήριο. Kαι όποιος τον πει βλάκα, θα κηρυχτεί ένοχος για τη γέννα της φωτιάς. Όπως σίγουρα θυμάσαι με αποκάλεσες και βλάκα και ηλίθιο, εμένα τον αδελφό σου. Κάνω μια υπόθεση εργασίας. Έρχεται η μέρα της κρίσης και βλέπεις τον Ιησού κατά τη Β΄ Παρουσία του και έρχεται η σειρά σου να κριθείς. Σαν παντογνώστης σε ρωτάει: Γιατί παιδί μου παρέβης τις σαφείς εντολές μου; Σαν αδέκαστος Κριτής, ξέρεις ότι θα σε κηρύξει ένοχο και θα πάρεις το δρόμο προς την Κόλαση, όπου κλαυθμός και βρυγμός των οδόντων στους αιώνες των αιώνων. Τι θα του απαντήσεις; Πως θα υπερασπίσεις τον εαυτό σου; So, if you meet him, have some courtesy, have some sympathy and some taste. Use all your well learned policy, or he‘ll lay your soul to waste.

τέτοιες ερωτήσεις περί ημέρας κρίσεως και μεταθανατίου ζωής να τις κάνεις σε χριστιανούς, μουσουλμάνους, εβραίους και γενικά σε ανθρώπους που πιστεύουν σε αυτό..

επαναλαμβάνω ότι είμαι αγνωστικιστής οπότε μάλλον σε λάθος άνθρωπο απευθύνεις ερώτηση διαστρεβλώνοντας τα πάντα...

και βεβαίως έκανες γαργάρα τα περί "πίστευε και μη ερεύνα" ως ευαγγελική ρήση αλλά και φυσικά ότι περιέκοψες τεχνηέντως και επί σκοπού την ρήσιν ενός ανθρώπου για να προσπαθήσεις να διαβάλλεις και να συκοφαντήσεις ...

και όσο για την σχέση μισους και μισεμού ανοιξε τον μπαμπινιώτη να διαβάσεις..

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.145
Πόντοι
1.686

Τραμουντάνα ,είσαι θρησκόληπτη λουγκρίτσα ;  :2funny: :2funny: :2funny:

Που το παίζεις αγνωστικιστρια ;  :2funny:

Πως ξέρεις τόσα πολλά για τον χριστιανισμό ;

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.796
Πόντοι
3.656
τέτοιες ερωτήσεις περί ημέρας κρίσεως και μεταθανατίου ζωής να τις κάνεις σε χριστιανούς, μουσουλμάνους, εβραίους και γενικά σε ανθρώπους που πιστεύουν σε αυτό..

επαναλαμβάνω ότι είμαι αγνωστικιστής οπότε μάλλον σε λάθος άνθρωπο απευθύνεις ερώτηση διαστρεβλώνοντας τα πάντα...

και βεβαίως έκανες γαργάρα τα περί "πίστευε και μη ερεύνα" ως ευαγγελική ρήση αλλά και φυσικά ότι περιέκοψες τεχνηέντως και επί σκοπού την ρήσιν ενός ανθρώπου για να προσπαθήσεις να διαβάλλεις και να συκοφαντήσεις ...

και όσο για την σχέση μισους και μισεμού ανοιξε τον μπαμπινιώτη να διαβάσεις..

η απάντησή μου ήταν αυτή:
Από τα λίγα Αρχαία που ξέρω. Πίστευε είναι προστακτική. Ερεύνα είναι προστακτική. Αν βάλεις το κόμμα ανάμεσα στο πίστευε και μη, ερεύνα, δεν βγαίνει νόημα. Νόημα βγαίνει μόνο αν πεις ότι πρέπει να πιστεύεις χωρίς έρευνα, γιατί η έρευνα οδηγεί τον Χριστιανισμό στην αίρεση (χιλιάδες έχουν υπάρξει). Στη συνέχεια σου παραθέτω τα λόγια μερικών πολύ φωτισμένων Χριστιανών. Τα συμπεράσματα δικά σου, σχετικά με το πόσο σπρώχνουν τους πιστούς σε λογική έρευνα.
1. Αθανασίου, Πρὸς Ἀντίοχον (αμφισβ.) 28.604: Ἀλλὰ πίστευε εἰς Πατέρα· μὴ ἐρευνήσῃς δὲ τὸ πρᾶγμα.
2. Ιωάννου Χρυσοστ., Λόγος κατηχητικός (αμφισβ.) 59.584: Πιστεύω͵ οὐκ ἐρευνῶ· πιστεύω͵ οὐ διώκω τὸ ἀκατάληπτον· πιστεύω͵ οὐ μετρῶ τὸ ἀμέτρητον.
3. Κυρίλλου, Σχολ. Κατὰ Ἰωάννην 1.323: πῶς δὲ οὐκ ἄτοπόν τε καὶ ἀμαθὲς τὸ μὲν Πνεῦμα πιστεύειν ἐρευνᾶν τε καὶ εἰδέναι τὰ βάθη τοῦ Θεοῦ…;
4. Εφραίμ Σύρου, Περὶ τοὺς καταζητοῦντας τοῦ Υἱοῦ τὴν φύσιν 205.1-2: Ἀλλὰ ἐὰν θέλῃς μου ἀκοῦσαι͵ πίστευε͵ μὴ ἐρευνῶν.

Βάσει συντακτικού, είναι δύο προστακτικές. Και το πνεύμα της εκκλησίας είναι να πιστεύεις και να μην ερευνάς. Αν ερευνήσεις τίποτα δεν στέκει στην Αγία Γραφή. Ποτέ δεν έγινε πλημμύρα που να σκέπασε το Έβερεστ. Η Γη δεν υπάρχει 6.000 χρόνια. Ποτέ δεν υπήρξαν οι δέκα πληγές του Φαραώ, τό όνομα του οποίου δεν αναφέρεται, απλά γιατί δεν υπήρξε. Ο Καίσαρας Αύγουστος ποτέ δεν διέταξε απογραφή της Οικουμένης. Ο Ηρώδης, ακόμα κι αν ήθελε, δεν θα μπορούσε να διατάξει τη σφαγή των νηπίων. Όταν υποτίθεται ότι πέθανε ο Χριστός δεν έγινε ταυτόχρονα έκλειψη Ηλίου, Σεισμός και παρέλαση νεκρών στην Ιερουσαλήμ.

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
44
Πόντοι
66
η απάντησή μου ήταν αυτή:

Βάσει συντακτικού, είναι δύο προστακτικές. Και το πνεύμα της εκκλησίας είναι να πιστεύεις και να μην ερευνάς. Αν ερευνήσεις τίποτα δεν στέκει στην Αγία Γραφή. Ποτέ δεν έγινε πλημμύρα που να σκέπασε το Έβερεστ. Η Γη δεν υπάρχει 6.000 χρόνια. Ποτέ δεν υπήρξαν οι δέκα πληγές του Φαραώ, τό όνομα του οποίου δεν αναφέρεται, απλά γιατί δεν υπήρξε. Ο Καίσαρας Αύγουστος ποτέ δεν διέταξε απογραφή της Οικουμένης. Ο Ηρώδης, ακόμα κι αν ήθελε, δεν θα μπορούσε να διατάξει τη σφαγή των νηπίων. Όταν υποτίθεται ότι πέθανε ο Χριστός δεν έγινε ταυτόχρονα έκλειψη Ηλίου, Σεισμός και παρέλαση νεκρών στην Ιερουσαλήμ.
Το "πίστευε και μη ερεύνα" έχει αρχαιοελληνική και όχι χριστιανική προέλευση. Χρησιμοποιήθηκε από Πατέρες της Εκκλησίας με αρχαιοελληνική παιδεία και αφορούσε ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ δηλ. το 1=3 και 3=1 το οποίο πράγματι δεν έχει λογική εξήγηση. Το "πίστευε και μη ερεύνα" ταυτίστηκε περισσότερο με τον Παπισμό και το λεγόμενο αλάθητο του Πάπα όπου οι άνθρωποι εκεί υπέστησαν έναν ανεπανάληπτο δεσποτισμό από την Καθολική Εκκλησία, με τον οποίο όμως οι Ορθόδοξοι δεν έχουν καμία σχέση. Επίσης η υιοθέτηση κατά κυριολεξία των χωρίων της Βίβλου για να εξαχθούν ιστορικά συμπεράσματα (κατακλυσμός, ηλικία Γης, σεισμοί κλπ) είναι εκ των προτέρων καταδικασμένη αφού δεν πρόκειται για ιστορικό κείμενο αλλά για θεόπνευστο κείμενο που βρίθει ανθρωπομορφικών εκφράσεων με σκοπό να το κατανοήσουν ακόμα και οι αμόρφωτοι άνθρωποι εκείνης της εποχής. Τέλος για κάθε δουλειά χρειάζεται και το σωστό εργαλείο. Και η λογική δεν είναι το σωστό εργαλείο εδώ. Εδώ απαιτείται πίστη. Την έχεις; Καλώς. Δεν την έχεις; Πιστεύεις ότι το σύμπαν και ο άνθρωπος δημιουργήθηκε επειδή ένα πορτοκάλι με μάζα εις τη νιοστή έκλασε και μετά από μια ακολουθία εκπληκτικών συμπτώσεων δημιουργήθηκαν τα πάντα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom