apolyto_arseniko
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαρ 2008
- Like
- 200
- Πόντοι
- 866
ΕΠΟΣ. Ο Ιατρόπουλος παίζει να είχε κάνει 2-3 γραμμές πριν την εκπομπή και είχε εξοκείλει.
ΕΠΟΣ. Ο Ιατρόπουλος παίζει να είχε κάνει 2-3 γραμμές πριν την εκπομπή και είχε εξοκείλει.
η κασετα των χριστιανων ειναι χειροτερη και απο την κασετα του ΚΚΕ
οταν στριμοχνονται τοτε αρχιζουν τα
1)αγνωστες αι βουλαι του κυριου αλλα μας γνωστοποιει αλλα που συμφερουν αυτους
2)αυτο ηταν συμβολικο δεν το εννοουσαν αλλα μας βαλανε να το πιστευουμε λαθος για χιλιαδες χρονια ενω αλλοι πιστευαν πιο σωστα
3)αυτο ειναι θεμα δογματος-πιστης ακομη και οταν βλεπουν με τα ματια τους ποσο λαθος ειναι, επειδη ειναι σε ενα "ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟ" βιβλιο γεματο ΛΑΘΗ , δεν θα παραδεχτουν οτι ειναι και αυτο λαθος αλλα μονο οτι λενε οι σοφοι παπαδες
η απάντησή μου ήταν αυτή:
Από τα λίγα Αρχαία που ξέρω. Πίστευε είναι προστακτική. Ερεύνα είναι προστακτική. Αν βάλεις το κόμμα ανάμεσα στο πίστευε και μη, ερεύνα, δεν βγαίνει νόημα. Νόημα βγαίνει μόνο αν πεις ότι πρέπει να πιστεύεις χωρίς έρευνα, γιατί η έρευνα οδηγεί τον Χριστιανισμό στην αίρεση (χιλιάδες έχουν υπάρξει). Στη συνέχεια σου παραθέτω τα λόγια μερικών πολύ φωτισμένων Χριστιανών. Τα συμπεράσματα δικά σου, σχετικά με το πόσο σπρώχνουν τους πιστούς σε λογική έρευνα.
1. Αθανασίου, Πρὸς Ἀντίοχον (αμφισβ.) 28.604: Ἀλλὰ πίστευε εἰς Πατέρα· μὴ ἐρευνήσῃς δὲ τὸ πρᾶγμα.
2. Ιωάννου Χρυσοστ., Λόγος κατηχητικός (αμφισβ.) 59.584: Πιστεύω͵ οὐκ ἐρευνῶ· πιστεύω͵ οὐ διώκω τὸ ἀκατάληπτον· πιστεύω͵ οὐ μετρῶ τὸ ἀμέτρητον.
3. Κυρίλλου, Σχολ. Κατὰ Ἰωάννην 1.323: πῶς δὲ οὐκ ἄτοπόν τε καὶ ἀμαθὲς τὸ μὲν Πνεῦμα πιστεύειν ἐρευνᾶν τε καὶ εἰδέναι τὰ βάθη τοῦ Θεοῦ…;
4. Εφραίμ Σύρου, Περὶ τοὺς καταζητοῦντας τοῦ Υἱοῦ τὴν φύσιν 205.1-2: Ἀλλὰ ἐὰν θέλῃς μου ἀκοῦσαι͵ πίστευε͵ μὴ ἐρευνῶν.
Βάσει συντακτικού, είναι δύο προστακτικές. Και το πνεύμα της εκκλησίας είναι να πιστεύεις και να μην ερευνάς. Αν ερευνήσεις τίποτα δεν στέκει στην Αγία Γραφή. Ποτέ δεν έγινε πλημμύρα που να σκέπασε το Έβερεστ. Η Γη δεν υπάρχει 6.000 χρόνια. Ποτέ δεν υπήρξαν οι δέκα πληγές του Φαραώ, τό όνομα του οποίου δεν αναφέρεται, απλά γιατί δεν υπήρξε. Ο Καίσαρας Αύγουστος ποτέ δεν διέταξε απογραφή της Οικουμένης. Ο Ηρώδης, ακόμα κι αν ήθελε, δεν θα μπορούσε να διατάξει τη σφαγή των νηπίων. Όταν υποτίθεται ότι πέθανε ο Χριστός δεν έγινε ταυτόχρονα έκλειψη Ηλίου, Σεισμός και παρέλαση νεκρών στην Ιερουσαλήμ.
επαναλαμβάνω για ακόμη μία φορά την ερώτηση και ζητώ μία μονολεκτική απάντηση και όχι υπεκφυγές και αλλα να έχουμε να λέμε
αναφέρεται πουθενά στα ευαγγέλια η φράση "Πίστευε και μη ερεύνα" ???????????
τα περί φωτισμένων κλπ τα ακούω βερεσέ... απάντηση μονολεκτική θα ήταν το καλύτερο για να μην μακρυγορούμε και κουράζουμε...
επαναλαμβανω για μια ακομη φορα την ερωτηση προς ολους τους πιστους και οχι εσενα τον αγνωστικιστη. ολα τα τρελα και παραλογα και αντιφατικα που λεγονται στα ευαγγελια και την αγια γραφη δεν σας εχουν πεισει οτι προκειται για ΑΠΑΤΗ? (απαντηστε με ενα ναι ή οχι για να καταλαβουμε την νοημοσυνη σας)επαναλαμβάνω για ακόμη μία φορά την ερώτηση και ζητώ μία μονολεκτική απάντηση και όχι υπεκφυγές και αλλα να έχουμε να λέμε
αναφέρεται πουθενά στα ευαγγέλια η φράση "Πίστευε και μη ερεύνα" ???????????
τα περί φωτισμένων κλπ τα ακούω βερεσέ... απάντηση μονολεκτική θα ήταν το καλύτερο για να μην μακρυγορούμε και κουράζουμε...
επαναλαμβανω για μια ακομη φορα την ερωτηση προς ολους τους πιστους και οχι εσενα τον αγνωστικιστη. ολα τα τρελα και παραλογα και αντιφατικα που λεγονται στα ευαγγελια και την αγια γραφη δεν σας εχουν πεισει οτι προκειται για ΑΠΑΤΗ? (απαντηστε με ενα ναι ή οχι για να καταλαβουμε την νοημοσυνη σας)
αλλος ενας λοιπον που θα μπορουσε να πιστευει σε γιγαντια ροζ μονοκερω αν ετσι του μαθαινε η γιαγια του και ο παπας της ενοριας του
αλλος ενας λοιπον που θα μπορουσε να πιστευει σε γιγαντια ροζ μονοκερω αν ετσι του μαθαινε η γιαγια του και ο παπας της ενοριας του
Συνοπτική απάντηση !
μαν δεν υπάρχει ούτε ένα από τα ζητήματα που να έχουν θέσει οι παραπάνω και να μην έχει απαντηθεί από τον κλάδο της απολογητικής (με απαντήσεις περισσότερο ή λιγότερο πειστικές), όποιος έχει όρεξη να διαβάσει θα βρει πάρα πολλές απαντήσεις πχ εδώ
η πίστη στους ροζ μονόκερους σε κράτησε στον αφρό μπούλη για αιώνες δείξε λίγο σεβασμό στην παράδοση και την πίστη των παππούδων σου ;)
Αγνωστικιστή που να υπερασπίζεται με τόσο πάθος τη χριστιανοσύνη δεν έχω ξαναδεί
Για ξήγα μου λίγο αυτό το "δογματική έρευνα" ρε μάστορη..μαν δεν υπάρχει ούτε ένα από τα ζητήματα που να έχουν θέσει οι παραπάνω και να μην έχει απαντηθεί από τον κλάδο της απολογητικής (με απαντήσεις περισσότερο ή λιγότερο πειστικές), όποιος έχει όρεξη να διαβάσει θα βρει πάρα πολλές απαντήσεις πχ εδώ
Για ξήγα μου λίγο αυτό το "δογματική έρευνα" ρε μάστορη..
στον πατο με κρατησε, αν ειχαμε δωδεκαθεο για αλλους 3 αιωνες θα στελναμε πρωτοι οι ελληνες διαστημοπλοια απο την αλεξανδρεια και την περγαμο, εφη καρλ σαγκαν φυσικος του προγραμματος βικινγκ της ΝΑΣΑη πίστη στους ροζ μονόκερους σε κράτησε στον αφρό μπούλη για αιώνες δείξε λίγο σεβασμό στην παράδοση και την πίστη των παππούδων σου ;)
εμεις που δεν ζουμε ακομη στον μεσαιωνα δεν μας κανειδεν ασχολούμαι μ'αυτά μαν απλώς γνωρίζω ότι υπάρχουν, εγώ στο θέμα της θρησκείας ακολουθώ το πίστευε και μη ερεύνα, μου "κάνει" ;)