Νέα

Κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 220K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.466
Πόντοι
25.467
Δεν μιλησα για υπογεια, αλλα για οροφου.
Μπορω να σου φερω και παραδειγμα, οροφου, 50τμ, που πωλουνταν 10.000 ευρω, δηλαδη κατω και απο 250 ευρω/τμ , σε καλη κατασταση, κοντα στον Αγιο Νικολαο Αχαρνων, αλλα που δεν αγορασα επειδη ηταν εσωτερικο, εβλεπε πισω στον ακαλυπτο.
Οποιος το αγορασε, σε ποσα χρονια θα εκανε αποσβεση;
Ψαξιμο ηθελε, και υπηρχαν αρκετα παρομοια.

Και επειδη καποιοι μιλησαν απαξιωτικα για κεντρο Αθηνας, Κατω Πατησια, Αγιο Νικολαο, πλατεια Αττικης, Σεπολια, ως προς τα ακινητα.
Παλια κανοντας βολτα σε αυτες τις περιοχες, εβλεπε στις τζαμαριες στην εισοδο των πολυκατοικιων 1-2 ενοικιαστηρια. Ποσα βλεπει κανεις τωρα; Ανυπαρκτα, ειδος προς εξαφανιση τα προς ενοικιαση.
Που σημαινει οτι οσοι επενδυσαν σε ακινητα σε καλες τιμες σε αυτες τις περιοχες, μονο κερδισμενοι βγηκαν.
Και πως αλλιως, ολες αυτες οι περιοχες εχουν σταθμο ΗΣΑΠ, Μετρο, γραμμες λεωφορειων, σε λιγα μετρα αποσταση απο την κατοικια, κατι πολυ θετικο.

Δεν μπορώ να αμφισβητήσω τα όσα γράφετε. Απλώς εμένα δεν υπέπεσε στην αντίληψη μου διαμέρισμα προσόψεως με τόσο χαμηλή τιμή. (Τα εσωτερικά που βλέπουν ακάλυπτο ήταν ανέκαθεν ή η τελευταία επιλογή, ή λύση απόλυτης ανάγκης).

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Δεν μπορώ να αμφισβητήσω τα όσα γράφετε. Απλώς εμένα δεν υπέπεσε στην αντίληψη μου διαμέρισμα προσόψεως με τόσο χαμηλή τιμή. (Τα εσωτερικά που βλέπουν ακάλυπτο ήταν ανέκαθεν ή η τελευταία επιλογή, ή λύση απόλυτης ανάγκης).
Αλλο παραδειγμα, σε παλια πολυκατοικια , γνωστη μου, ιδιοκτητρια , ειχε πουλησει σε πολυ χαμηλη τιμη το διαμερισμα της. Διαμερισμα οροφου.
Ρωτησα γιατι, και μου ειπε οτι το πηρε απο κληρονομια, δεν ηξελε να εμπλακει καθολου με ανακαινιση, διαδικασια να το νοικιαζει. Ουτε ομως να το εχει κλειστο και να επιβαρυνεται απο εξοδα, πχ κοινοχρηστα.
Αυτος που το αγορασε σε εξευτελιστικη τιμη, φυσικα θα βγηκε κερδισμενος εαν το εκμεταλευτηκε στοιχειωδως σωστα.

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.314
Πόντοι
2.356
Οι πολυεθνικές συνήθως σου λένε ή βάζεις μόνο το δικό μου πρώην ή δεν στο δική καθόλου
Επίσης δεν σε αφήνουν να αγοράσεις το ίδιο προϊόν τους από άλλο κράτος της ΕΕ ..
Κολλημένες με τον πρώην

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Τελικά δεν ήταν και τόσο πρωτότυπη η ιδέα μου, έχει προταθεί στην Κύπρο:
Συνεχίστε να υπερασπίζεστε τους πιστολέρο, ξέρετε ποιοί είστε... κρυφοκομμούνια με μπλε προβιά.
Πολυ ωραιο.
Δηλαδη αν καποιος ειχε καποτε μια δυσκολια και δεν πληρωσε εγκαιρως καποια ενοικια, μετά θα πρεπει να ψοφησει σε χαρτόκουτο, τι ανοησιες ειναι αυτες?
Και επειδη το προτεινανε στην Κυπρο, τι σημαινει αυτο? Οτι δεν ειναι βλακεια?

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.314
Πόντοι
2.356
σιγά το πρόβλημα βρίσκεις μια γκόμενα ελληινίδα και κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού :coffee:
Τύπε, καλύτερα να βρει μια γκόμενα Alienίδα.
81rmEnZjANL._AC_UF894,1000_QL80_.jpg

Ghajnsielem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2023
Κριτικές
1
Like
2.425
Πόντοι
446
Έχω παρατηρήσει ένα φαινόμενο μίσους για τα γηγενή προίοντα σε αρκετές χώρες της ευρώπης, π.χ τα ελληνικά προίοντα πωλιούνται μισο τιμής σε αντίθεση στην ελλάδα, τα μαλτέζικα προιόντα ειναι πιο ακριβά από τα εισαγώμενα, στην ιταλία τα ντόπια προιόντα είναι πιο ακριβα απο τα εισαγώμενα για τροφή κυρίως αναφέρω μη λένε τα μμε και οι διάφοροι που ακούω έχουμε τα πιο ακριβά ντόπια προιοντα στην ελλάδα, σε όλη την ευρώπη είναι το φαινόμενο αυτό. "Θα παλέψω τον νατιβισμό" είπε η κούλα πριν βγεί νούμερο στην κυβέρνηση το 2019.

stolenheart

Μέλος
Εγγρ.
27 Νοε 2005
Like
600
Πόντοι
81
Εγώ πάντως πάντως που βλέπω δρόμο/θέα (και κάγκουρες να μαρσάρουν με φτιαγμένη εξάτμιση 3 η ώρα το βράδυ ΚΑΘΕ βράδυ), άνετα, πολύ άνετα θα επέλεγα ακάλυπτο αν ήξερα τι με περιμένει και θα γλίτωνα και λεφτά...

Βέβαια σε ένα στοιχειωδώς σοβαρό κράτος θα υπήρχε και σοβαρή Αστυνομία να κόψει κώλους νεανίσκων, αλλά στο ξεφτιλισμένο προτεκτοράτο του WEF μόνο κορωνοπρόστιμα των €300 ήξεραν να κόβουν.

tenti+boys.jpg

BestNot

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2024
Like
445
Πόντοι
21
Τύπε μου έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με πριν 100 χρόνια.

Η «δωρεάν» (κρατική) παιδεία είχε νόημα στην Ελλάδα του 1924 (κλειστά σύνορα, προστατευτισμός).

Σήμερα (με την κατοχυρωμένη ελευθερία μετακίνησης της ΕΕ) έχει νόημα; Θες εσύ σαν φορολογούμενος να σπουδάζεις κάποιον να γίνει γιατρός, μετά να σου φεύγει Γερμανία και στα γεράματα σου να μην βρίσκεις γιατρό να σε περιθάλψει; Bonus: μπουστάρεις το ΑΕΠ της Γερμανίας ενώ πεθαίνεις στο ράντζο.

Το ίδιο και τα πάσης φύσεως κοινωνικά επιδόματα που απαιτούν εθνική συνοχή.

Ο Γερμανός δεν θέλει να δίνει επιδόματα στον Έλληνα και είναι λογικό, γιατί δεν είμαστε η ίδια εθνότητα.

Στην Ανατολική Γερμανία όμως έδωσε με χαρά 2 τρις € για να γίνει επανένωση.

Οι συντάξεις άγαμων θυγατέρων μπορεί να έβγαζαν νόημα το 1960 που οι γυναίκες ήταν καταπιεσμένες, όχι όμως το 2024 που βρίσκουν 100 υποψήφιους γαμιάδες μέσω Insta σε 5 λεπτά.

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα... ελπίζω να με εννοείς.

Η παραδοσιακότητα του χθες δεν παντρεύεται με την παγκοσμιοποιημένη πραγματικότητα του σήμερα.

Αν πάλι θέλετε επιστροφή σε πιο κλειστό/παραδοσιακό καθεστώς, να το συζητήσουμε, αν και λίγο δύσκολο το βλέπω ελέω ΕΕ και internet (εργαλείο της παγκοσμιοποίησης).

Τύπε μου έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με πριν 100 χρόνια.

Η «δωρεάν» (κρατική) παιδεία είχε νόημα στην Ελλάδα του 1924 (κλειστά σύνορα, προστατευτισμός).

Σήμερα (με την κατοχυρωμένη ελευθερία μετακίνησης της ΕΕ) έχει νόημα; Θες εσύ σαν φορολογούμενος να σπουδάζεις κάποιον να γίνει γιατρός, μετά να σου φεύγει Γερμανία και στα γεράματα σου να μην βρίσκεις γιατρό να σε περιθάλψει; Bonus: μπουστάρεις το ΑΕΠ της Γερμανίας ενώ πεθαίνεις στο ράντζο.

Το ίδιο και τα πάσης φύσεως κοινωνικά επιδόματα που απαιτούν εθνική συνοχή.

Ο Γερμανός δεν θέλει να δίνει επιδόματα στον Έλληνα και είναι λογικό, γιατί δεν είμαστε η ίδια εθνότητα.

Στην Ανατολική Γερμανία όμως έδωσε με χαρά 2 τρις € για να γίνει επανένωση.

Οι συντάξεις άγαμων θυγατέρων μπορεί να έβγαζαν νόημα το 1960 που οι γυναίκες ήταν καταπιεσμένες, όχι όμως το 2024 που βρίσκουν 100 υποψήφιους γαμιάδες μέσω Insta σε 5 λεπτά.

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα... ελπίζω να με εννοείς.

Η παραδοσιακότητα του χθες δεν παντρεύεται με την παγκοσμιοποιημένη πραγματικότητα του σήμερα.

Αν πάλι θέλετε επιστροφή σε πιο κλειστό/παραδοσιακό καθεστώς, να το συζητήσουμε, αν και λίγο δύσκολο το βλέπω ελέω ΕΕ και internet (εργαλείο της παγκοσμιοποίησης).
Θέλω ένα ποιό κοινωνικό κράτος.
Αγγλοσαξωνική νοοτροπία δεν έχω και δεν γουστάρω όλα ιδιωτικά , "έχεις λεφτά θα ζήσεις, δεν έχεις ψόφα"

Επειδή η ζωή έχει γυρίσματα, δεν γουστάρω αν χάσεις κανά πόδι/χέρι στα 28 σου, να σου λένε ψόφα.

Και δεν έχει σχέση με χθες/σήμερα, λεφτάς επαγγελματίας δολοφόνος δεν γουστάρω να γίνω σ'αυτή τη ζωή.

Και προτιμάω ο γιατρός να φεύγει Γερμανία, κάποιους άλλους θα βοηθήσει, παρά να παίρνει δάνειο για να σπουδάσει και να σε ξεσκίζει μετά (αν έχεις) για να ξεπληρώσει το δάνειο.
Δεν γουστάρω να πληρώνεις για να πας δημοτικό σχολείο.

Βέβαια άμα σε διοικούνε γκάγκστερ, όλα φυσιολογικά σου φαίνονται.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.048
Πόντοι
3.656
Εχε το νου σου
Μήπως χάσεις την γκόμενα
Και πληρώνεις και διατροφή
αυτή θα μου πληρώνει διατροφή θα της πάρω τα παιδιά και θα με ταίζει κιόλας επειδή θα είμαι πιο φτωχός.

θα μπω και σε ένα ριάλιτι να με μάθει ο κόσμος και μετά θα γίνω ινφλουένσερ και θα βγάζω λεφτά από τοποθετήσεις στο ίνστα.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.757
Πόντοι
2.356
Γενιές και γενιές Ελλήνων, ειδικά των φτωχοτερων τάξεων, μεγάλωσαν με το "ψωμί κι ελιά και Κώτσο βασιλιά".
Ο Κωτσος μας χαιρέτησε, ο βασιλιάς χρόνια πριν τον Κώτσο κι η ελιά είναι είδος πολυτελείας πλέον.
Το ψωμί παλεύει να κρατηθεί, αλλά για πόσο κι αυτό;
Ούτε φτωχός δε μπορείς να είσαι σε αυτή τη χώρα. :confused:

BestNot

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2024
Like
445
Πόντοι
21
Γενιές και γενιές Ελλήνων, ειδικά των φτωχοτερων τάξεων, μεγάλωσαν με το "ψωμί κι ελιά και Κώτσο βασιλιά".
Ο Κωτσος μας χαιρέτησε, ο βασιλιάς χρόνια πριν τον Κώτσο κι η ελιά είναι είδος πολυτελείας πλέον.
Το ψωμί παλεύει να κρατηθεί, αλλά για πόσο κι αυτό;
Ούτε φτωχός δε μπορείς να είσαι σε αυτή τη χώρα. :confused:
Μπορεις να είσαι πάμπτωχος.
Σπίτι σε χωριό δεν έχεις ?
Θες και ρεύμα ?

flyman29

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2009
Like
3.498
Πόντοι
456
Μελέτη – σοκ: Έλλειμμα 2.159 ευρώ ανά έτος στον προϋοπολογισμό κάθε οικογένειας

Ένα από τα συμπεράσματα της μελέτης της Eurobank και του ΟΠΑ είναι πως αποταμίευση για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικες και παιδιά είναι αρνητική και ανέρχεται σε -2159 ευρώ. Με απλά λόγια, τα εν λόγω νοικοκυριά έχουν έλλειμμα 2.159 ευρώ περισσότερα από όσα δαπανούν βάσει του εισοδήματος τους

Το 40% της συνολικής αποταμίευσης προέρχεται από το 1% των νοικοκυριών με τα υψηλότερα εισοδήματα.

Θα παρακαλάμε η κατρακύλα να σταματήσει σε επίπεδα Βουλγαρίας

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.451
Πόντοι
12.756
Μελέτη – σοκ: Έλλειμμα 2.159 ευρώ ανά έτος στον προϋοπολογισμό κάθε οικογένειας

Ένα από τα συμπεράσματα της μελέτης της Eurobank και του ΟΠΑ είναι πως αποταμίευση για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικες και παιδιά είναι αρνητική και ανέρχεται σε -2159 ευρώ. Με απλά λόγια, τα εν λόγω νοικοκυριά έχουν έλλειμμα 2.159 ευρώ περισσότερα από όσα δαπανούν βάσει του εισοδήματος τους

Το 40% της συνολικής αποταμίευσης προέρχεται από το 1% των νοικοκυριών με τα υψηλότερα εισοδήματα.

Θα παρακαλάμε η κατρακύλα να σταματήσει σε επίπεδα Βουλγαρίας
Περιεργο ....
Καποιοι εδω μεσα ελεγαν οτι ο κοσμος μαζευει και λεφτα τωρα :coffee:

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Αν προσθέσετε και τη φθορά που θα έχει το διαμέρισμα σε μια 5ετία (συνήθως τα συμβόλαια είναι 3ετή με δικαίωμα ανανέωση για 2 χρόνια) φτάνουμε αισίως το 45-47% . Συνεπώς, αν τα βάλετε κάτω με χαρτί και με μολύβι υπολογίζοντάς τα σε σημερινές τιμές, η απόδοση είναι κάτω από 2,25%.

Η αποδοση που αναφερεις αφορα μονο στο "μερισμα" η τους "τοκους" που σου αποδιδει το ακινητο. Υπαρχει κερδος και απο την ανοδο των τιμων (η αλλιως απο την προστασια εναντι του πληθωρισμου) το οποιο δεν εχει μια προθεσμιακη που στο τελος της χρονιας θα εχει αξια ακριβως 102.250 ενω το ακινητο σου θα αξιζει 105.000 και θα εχεις και τα 2.250 στην τσεπη

Επισης η κλιμακα του 35% για το εισοδημα απο ακινητα αφορα μονο το ποσο πανω απο τις 12.000, οι πρωτες 12Κ φορολογουνται παντα με 15%

athinaios44

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2018
Like
52.628
Πόντοι
12.756

ΕΥΤΥΧΩΣ ρε μουνοπανα που εχει η γυναικα μου ενα σπιτακι......​

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.466
Πόντοι
25.467
Η αποδοση που αναφερεις αφορα μονο στο "μερισμα" η τους "τοκους" που σου αποδιδει το ακινητο. Υπαρχει κερδος και απο την ανοδο των τιμων (η αλλιως απο την προστασια εναντι του πληθωρισμου) το οποιο δεν εχει μια προθεσμιακη που στο τελος της χρονιας θα εχει αξια ακριβως 102.250 ενω το ακινητο σου θα αξιζει 105.000 και θα εχεις και τα 2.250 στην τσεπη

Επισης η κλιμακα του 35% για το εισοδημα απο ακινητα αφορα μονο το ποσο πανω απο τις 12.000, οι πρωτες 12Κ φορολογουνται παντα με 15%

Στα ακίνητα προσμετράται και η παλαιότητα. Στις καταθέσεις πάλι, όχι.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom