Νέα

Κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 226K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

flyman29

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2009
Like
3.559
Πόντοι
456
Τα ίδια είπε κι ο Στουρνάρας. Μιλώντας στην ιδια εκδήλωση της Τράπεζας. Η εικόνα ειναι ζοφερή. Γιατί η αρνητική αποταμίευση επηρεάζει τα δημόσια οικονομικά με πολλούς τρόπους.
Ο Στουρνάρας εκτός από διαπιστώσεις έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό;

• Like
Αντιδράσεις: cool11

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
7.013
Πόντοι
2.356
Ο Στουρνάρας εκτός από διαπιστώσεις έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό;
Φυσικά. Εισπράττει παχυλό μισθό και συντάσσει ωραίες αναλύσεις.
Εκτός κι αν εννοείς ουσιαστικό για μας.

stolenheart

Μέλος
Εγγρ.
27 Νοε 2005
Like
602
Πόντοι
81
Θέλω ένα ποιό κοινωνικό κράτος.
Αγγλοσαξωνική νοοτροπία δεν έχω και δεν γουστάρω όλα ιδιωτικά , "έχεις λεφτά θα ζήσεις, δεν έχεις ψόφα"

Επειδή η ζωή έχει γυρίσματα, δεν γουστάρω αν χάσεις κανά πόδι/χέρι στα 28 σου, να σου λένε ψόφα.

Και δεν έχει σχέση με χθες/σήμερα, λεφτάς επαγγελματίας δολοφόνος δεν γουστάρω να γίνω σ'αυτή τη ζωή.

Και προτιμάω ο γιατρός να φεύγει Γερμανία, κάποιους άλλους θα βοηθήσει, παρά να παίρνει δάνειο για να σπουδάσει και να σε ξεσκίζει μετά (αν έχεις) για να ξεπληρώσει το δάνειο.
Δεν γουστάρω να πληρώνεις για να πας δημοτικό σχολείο.

Βέβαια άμα σε διοικούνε γκάγκστερ, όλα φυσιολογικά σου φαίνονται.
Δεν είναι το θέμα τι γουστάρεις/γουστάρω/γουστάρουμε, το θέμα είναι ότι μας έχουν χώσει σε αγγλοσαξωνικές συμμαχίες (ΝΑΤΟ, ΕΕ). Καλώς ή κακώς, δεν το κρίνω.

Για τους γιατρούς διαφωνώ. Αν είναι να πεθάνω σε ράντζο επειδή ΔΕΝ θα υπάρχει γιατρός (αφού θα έχει φύγει Γερμανία), ΔΕΝ θέλω να με ξεσκίζουν με φόρους όσο είμαι νέος και μπορώ να χαρώ την ζωή.

Αν θες κλειστά σύνορα/προστατευτισμό, ξαναλέω είμαι ανοιχτός προς συζήτηση, μόνο που αυτό θα έρθει κόντρα με θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ (ελευθερία κίνησης κεφαλαίων & ανθρώπων).

Δεν μπορείς φίλε μου να έχεις και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη! Αυτό σου εξηγώ τόση ώρα. Σαν τις γυναίκες που θέλουν αβέρτα πούτσα, αλλά θέλουν ΚΑΙ σύνταξη άγαμης (λολ) θυγατέρας.

Οπότε όχι, ΔΕΝ θέλω να επιδοτώ το ΑΕΠ της Γερμανίας με τους φόρους μου, δεν έχω τέτοια βίτσια. Ούτε θέλω να βοηθάω Γερμανούς που με/σε/μας ξεσκίσανε με απανωτά Μνημόνια. Μακριά από μένα το BDSM!

Ο σπουδαγμένος γιατρός ας τα πάρει από τους Γερμανούς αν πλήρωσε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο, από μένα δεν θα πάρει τίποτα (και εξήγησα γιατί, μην επαναλαμβάνομαι).

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.897
Πόντοι
3.556
Η Eurostat βλέπει πτώση του πληθωρισμού τον περασμένο μήνα, αν και ο κόσμος σίγουρα δεν έχει την ίδια άποψη.

Δεν μοιάζει ότι θα βγουν σωστές οι προβλέψεις για το έτος, καθώς αναμένεται περαιτέρω άνοδος των τιμών για το δεύτερο μισό της χρονιάς.

Καταρχήν τα ασφάλιστρα και τα ναύλα για τις μεταφορές έχουν ακόμη να ανέβουν αρκετά μετά τις τελευταίες επιθέσεις των Χούθι με drones και πυραύλους.

Και φυσικά και για άλλους λόγους, αφού οι πολυεθνικές καθορίζουν σχετικά ανενόχλητες τις τιμές στην αγορά.

Τελευταία τροποποίηση:

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.897
Πόντοι
3.556
Νέος κύκλος ανατιμήσεων και στον καφέ. Ζήτημα κι αν θα μείνει ο ΦΠΑ στο 13%.

Ίσως για να μην πίνει πολύ ο κόσμος, κι εκνευρίζεται. :-)

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
27
Like
12.470
Πόντοι
6.166

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
27
Like
12.470
Πόντοι
6.166

Ηλεκτρικό ρεύμα: Ανατιμήσεις από 8% έως και 70% στα τιμολόγια Ιουνίου​

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
27
Like
12.470
Πόντοι
6.166

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
21.617
Πόντοι
6.946

Ηλεκτρικό ρεύμα: Ανατιμήσεις από 8% έως και 70% στα τιμολόγια Ιουνίου​

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Τιμές – «φωτιά» στα πλοία, αυξήσεις έως και 40%​

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!
Οι αυξήσεις επί ημερών του αυτοκράτορος, πρέπει να είναι ΠΑΝΤΑ και ΜΟΝΟ 41%.

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Like
2.157
Πόντοι
456
Νέος κύκλος ανατιμήσεων και στον καφέ. Ζήτημα κι αν θα μείνει ο ΦΠΑ στο 13%.

Ίσως για να μην πίνει πολύ ο κόσμος, κι εκνευρίζεται. :-)

Δεν διάβασα το άρθρο αλλά είναι τρεις οι λόγοι που η τιμή του καφέ έχει πάρει την ανιούσα παγκοσμίως...
α) από τα έντεκα εκατομμύρια τόνους,οι μισοί "βγαίνουνε" από Βραζιλία και Βιετνάμ.Οι εκεί φυσικές καταστροφές προκάλεσαν προβλήματα στην παραγωγή...
β) η αυξανόμενη τιμή της ενέργειας (λιπάσματα-μεταφορικά) ανεβάζει και την τιμή του καφέ
γ) στο Χρηματιστήριο οι "τύποι" βαράνε αλύπητα,οπότε ήτανε το κλίμα στραβό-το έφαγε και ο γάϊδαρος!
Μπόνους λόγος -- Κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
77.932
Πόντοι
12.756
Παρακαλατε μην παθω τιποτα και χασουμε την 5η θεση:coffee::coffee::confused::confused::confused:
σκεφτομαι και τον αλλον τον καψερο που ο Κουλης του εκοψε το ουισκι απο το σουπερ μαρκετ , μετα πηγε στο αβαλβιδο απο σύνορα και επειδη του το εκοψε και αυτο
το ειχε ριξει στους καφέδες .....
Πανε και οι καφέδες .. σε λιγο θα πινει τα κατουρα του ή θα ψαχνει στους καδους να βρει πεταμένους καφεδες που εχει μεινει 1 εκατοστο στο τελος απο παγο που ελιωσε και με 30 τετοιους θα κάνει ενα φρεντο εσπρεσσο "Σκουπιδια Μπερυ"

celebre

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2019
Like
22.212
Πόντοι
6.056
σκεφτομαι και τον αλλον τον καψερο που ο Κουλης του εκοψε το ουισκι απο το σουπερ μαρκετ , μετα πηγε στο αβαλβιδο απο σύνορα και επειδη του το εκοψε και αυτο
το ειχε ριξει στους καφέδες .....
Πανε και οι καφέδες .. σε λιγο θα πινει τα κατουρα του ή θα ψαχνει στους καδους να βρει πεταμένους καφεδες που εχει μεινει 1 εκατοστο στο τελος απο παγο που ελιωσε και με 30 τετοιους θα κάνει ενα φρεντο εσπρεσσο "Σκουπιδια Μπερυ"
Δεν παει καπου το μυαλο μου:coffee:Τωρα αναβαινει και το πρασινο τιμολογιο,βλεπω να μπινελικωνει τον Κυριο Κυριακο παλι:coffee::coffee::confused::confused::confused:

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
77.932
Πόντοι
12.756
Δεν παει καπου το μυαλο μου:coffee:Τωρα αναβαινει και το πρασινο τιμολογιο,βλεπω να μπινελικωνει τον Κυριο Κυριακο παλι:coffee::coffee::confused::confused::confused:

Φημες λενε οτι τα κλιματιστικα τα εχει κανει κλουβια για καναρίνια :coffee::coffee:
Ετσι λενε κατι γειτονες

celebre

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2019
Like
22.212
Πόντοι
6.056
Φημες λενε οτι τα κλιματιστικα τα εχει κανει κλουβια για καναρίνια :coffee::coffee:
Ετσι λενε κατι γειτονες
Αποκλειεται,σιγα μην ταϊζει καναρινια,καμια κοτουλα ισως,να ρουφαει και αυγουλακι πρωινιατικα :coffee::confused::confused::confused:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom