Θέλω ένα ποιό κοινωνικό κράτος.
Αγγλοσαξωνική νοοτροπία δεν έχω και δεν γουστάρω όλα ιδιωτικά , "έχεις λεφτά θα ζήσεις, δεν έχεις ψόφα"
Επειδή η ζωή έχει γυρίσματα, δεν γουστάρω αν χάσεις κανά πόδι/χέρι στα 28 σου, να σου λένε ψόφα.
Και δεν έχει σχέση με χθες/σήμερα, λεφτάς επαγγελματίας δολοφόνος δεν γουστάρω να γίνω σ'αυτή τη ζωή.
Και προτιμάω ο γιατρός να φεύγει Γερμανία, κάποιους άλλους θα βοηθήσει, παρά να παίρνει δάνειο για να σπουδάσει και να σε ξεσκίζει μετά (αν έχεις) για να ξεπληρώσει το δάνειο.
Δεν γουστάρω να πληρώνεις για να πας δημοτικό σχολείο.
Βέβαια άμα σε διοικούνε γκάγκστερ, όλα φυσιολογικά σου φαίνονται.
Δεν είναι το θέμα τι γουστάρεις/γουστάρω/γουστάρουμε, το θέμα είναι ότι μας έχουν χώσει σε αγγλοσαξωνικές συμμαχίες (ΝΑΤΟ, ΕΕ). Καλώς ή κακώς, δεν το κρίνω.
Για τους γιατρούς διαφωνώ. Αν είναι να πεθάνω σε ράντζο επειδή ΔΕΝ θα υπάρχει γιατρός (αφού θα έχει φύγει Γερμανία), ΔΕΝ θέλω να με ξεσκίζουν με φόρους όσο είμαι νέος και μπορώ να χαρώ την ζωή.
Αν θες κλειστά σύνορα/προστατευτισμό, ξαναλέω είμαι ανοιχτός προς συζήτηση, μόνο που αυτό θα έρθει κόντρα με θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ (ελευθερία κίνησης κεφαλαίων & ανθρώπων).
Δεν μπορείς φίλε μου να έχεις και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη! Αυτό σου εξηγώ τόση ώρα. Σαν τις γυναίκες που θέλουν αβέρτα πούτσα, αλλά θέλουν ΚΑΙ σύνταξη άγαμης (λολ) θυγατέρας.
Οπότε όχι, ΔΕΝ θέλω να επιδοτώ το ΑΕΠ της Γερμανίας με τους φόρους μου, δεν έχω τέτοια βίτσια. Ούτε θέλω να βοηθάω Γερμανούς που με/σε/μας ξεσκίσανε με απανωτά Μνημόνια. Μακριά από μένα το BDSM!
Ο σπουδαγμένος γιατρός ας τα πάρει από τους Γερμανούς αν πλήρωσε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο, από μένα δεν θα πάρει τίποτα (και εξήγησα γιατί, μην επαναλαμβάνομαι).