Νέα

Κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 220K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.402
Πόντοι
786
Να συμφωνήσουμε λοιπόν στο ότι διαφωνούμε.

Προσωπικά πιστεύω, πώς δεν αξίζει μια τέτοιας τάξεως επένδυση να σου φέρνει απόδοση μικρότερη (ή ίση) του 2,5 % του κεφαλαίου που έχεις δεσμεύσει.

Και να σας προτείνω και κάτι άλλο. Εγώ προσωπικά δέχομαι (εφόσον υπάρχει έντονο πρόβλημα) να νομοθετήσει το κράτος πως η απόδοση των ενοικίων ακινήτων που προορίζονται για μη επαγγελματική μίσθωση δεν πρέπει να υπερβαίνει το 2.5% της εμπορικής αξίας του ακινήτου. Αν δεν μειώσει τι φορολογικές του αφαιμάξεις το κράτος, τα ενοίκια στα αξιόλογα ακίνητα, δεν πρόκειται να μειωθούν.
άρα όλοι θέλουμε να μειωθούν οι φόροι μισθωμάτων, εισοδήματος, καταθέσεων, κατανάλωσης
πώς θα γίνει αυτό εάν δεν πληρώσουν για πρώτη φορά στη ζωή τους οι οδοντίατροι του σάιτ;

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.729
Πόντοι
25.467
άρα όλοι θέλουμε να μειωθούν οι φόροι μισθωμάτων, εισοδήματος, καταθέσεων, κατανάλωσης
πώς θα γίνει αυτό εάν δεν πληρώσουν για πρώτη φορά στη ζωή τους οι οδοντίατροι του σάιτ;

Έλα μου ντέ!

BestNot

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2024
Like
462
Πόντοι
21
Επειδή μου σπάτε τ'αρχίδια (αλλά σας αγαπάω)

Το ακίνητο-ΚΑΤΟΙΚΙΑ
Είναι κοινωνικό αγαθό
ή
ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ?

Η μόνη αξία που κρατάει ένα ακίνητο
Είναι ότι κάποτε μπορει να το πουλήσεις

Αν η περιοχή σου δεν γίνει Αγιος Παντελεήμονας

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.729
Πόντοι
25.467
Επειδή μου σπάτε τ'αρχίδια (αλλά σας αγαπάω)

Το ακίνητο-ΚΑΤΟΙΚΙΑ
Είναι κοινωνικό αγαθό
ή
ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ?

Αν η περιοχή σου δεν γίνει Αγιος Παντελεήμονας

Δείτε κύριε,

Συμμερίζομαι την απόγνωση κάποιου που πρέπει να δώσει ολόκληρο ή το μεγαλύτερο μέρος του μισθού του για να έχει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του.

Δεν συμμερίζομαι όμως τη λογική, του αντί να απαιτεί αύξηση στους μισθούς, να απαιτεί να έρθουν στην ίδια θέση με αυτόν (δηλαδή σε απόγνωση) και οι ιδιοκτήτες.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.104
Πόντοι
3.656
Να συμφωνήσουμε λοιπόν στο ότι διαφωνούμε.

Προσωπικά πιστεύω, πώς δεν αξίζει μια τέτοιας τάξεως επένδυση να σου φέρνει απόδοση μικρότερη (ή ίση) του 2,5 % του κεφαλαίου που έχεις δεσμεύσει.

Και να σας προτείνω και κάτι άλλο. Εγώ προσωπικά δέχομαι (εφόσον υπάρχει έντονο πρόβλημα) να νομοθετήσει το κράτος πως η απόδοση των ενοικίων ακινήτων που προορίζονται για μη επαγγελματική μίσθωση δεν πρέπει να υπερβαίνει το 2.5% της εμπορικής αξίας του ακινήτου. Αν δεν μειώσει τι φορολογικές του αφαιμάξεις το κράτος, τα ενοίκια στα αξιόλογα ακίνητα, δεν πρόκειται να μειωθούν.
Όσο για το θέμα της απόσβεσης (επειδή δεν θα ήθελα να το αφήσω αναπάντητο), έχουμε τα εξής.

Με ένα 2,25% απόδοση το χρόνο, η απόσβεση (χωρίς να υπολογίσουμε τις πενταετείς συντηρήσεις και τις ανακαινίσεις) γίνεται σε 44-45 χρόνια. Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι κάποιος αγόρασε το ακίνητο όταν ήταν 40 - 45 ετών, το πιο πιθανό είναι να μην ζει μέχρι την ημέρα της πλήρους απόσβεσης.
Δεν διαφωνούμε σε όλα

Και εγώ πιστεύω ότι δεν αξίζει μια αγορά τέτοιοι είδους αν κάποιος το βλέπει ως επένδυση. Όμως ένα σπίτι έχει προστιθέμενη αξία...δηλαδή η απόσβεση του γίνεται πολύ αργά...αλλά ταυτόχρονα γίνεται (συνήθως) σταθερά...δηλαδή το πιο πιθανό είναι ότι θα το νοικιάζεις για πάντα εαν θες...δεν έχει πολλά λειτουργικά έξοδα...δεν έχει σχεδόν καθόλου τρέξιμο (εκτός αν σταθείς άτυχος) και φυσικά διατηρείς την ιδιοκτησία του και όποτε θέλεις το πουλάς με αρκετά καλό περιθώριο...όπως σήμερα που τα σπίτια έχουν ανέβει από 50% μέχρι και 90% σε κάποιες περιπτώσεις.

Ότι έχει υψηλή απόδοση έχει και υψηλότερο ρίσκο....εμένα μου φαίνεται αυτό στα πλαίσια της λογικής.

Τουλάχιστον ας συμφωνήσουμε σε αυτό : Εαν δεν είχαμε δει ποτέ το airbnb και αν δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα ζήτησης-προσφοράς στα ακίνητα....ούτε που θα το σκεφτόταν η αγορά να ζητήσει τόσο υψηλά ενοίκια...ακόμα και με αυτή την εφορία. Τα ίδια σπίτια με την ίδια εφορία σε καιρούς μνημονίων είχαν 50% κάτω....

Υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα και θα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο....και λεφτά να διαθέτεις δεν βρίσκεις εύκολα σπίτι...κάνε για αστείο ότι το βάζεις αγγελία ακόμα και για πούλημα και δε θα προλαβαίνεις να απαντάς τηλέφωνα...

Η στέγαση είναι πολύ βασικό...και θέλει ειδική μεταχείριση....φυσικά και συμφωνώ να μειωθεί ο φόρος στα ενοίκια. Επίσης θα καλοέβλεπα μια λύση τύπου όποιος νοικιάσει το σπίτι του σε ένα ποσοστό κάτω από την εμπορική του αξία να έχει έκπτωση φόρου ανάλογη και του πληθορισμού.

Δηλαδή να σου δίνει κίνητρο αντί να το βάλεις 1400 να το βάλεις 1200.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.729
Πόντοι
25.467
Δεν διαφωνούμε σε όλα

Και εγώ πιστεύω ότι δεν αξίζει μια αγορά τέτοιοι είδους αν κάποιος το βλέπει ως επένδυση. Όμως ένα σπίτι έχει προστιθέμενη αξία...δηλαδή η απόσβεση του γίνεται πολύ αργά...αλλά ταυτόχρονα γίνεται (συνήθως) σταθερά...δηλαδή το πιο πιθανό είναι ότι θα το νοικιάζεις για πάντα εαν θες...δεν έχει πολλά λειτουργικά έξοδα...δεν έχει σχεδόν καθόλου τρέξιμο (εκτός αν σταθείς άτυχος) και φυσικά διατηρείς την ιδιοκτησία του και όποτε θέλεις το πουλάς με αρκετά καλό περιθώριο...όπως σήμερα που τα σπίτια έχουν ανέβει από 50% μέχρι και 90% σε κάποιες περιπτώσεις.

Ότι έχει υψηλή απόδοση έχει και υψηλότερο ρίσκο....εμένα μου φαίνεται αυτό στα πλαίσια της λογικής.

Τουλάχιστον ας συμφωνήσουμε σε αυτό : Εαν δεν είχαμε δει ποτέ το airbnb και αν δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα ζήτησης-προσφοράς στα ακίνητα....ούτε που θα το σκεφτόταν η αγορά να ζητήσει τόσο υψηλά ενοίκια...ακόμα και με αυτή την εφορία. Τα ίδια σπίτια με την ίδια εφορία σε καιρούς μνημονίων είχαν 50% κάτω....

Υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα και θα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο....και λεφτά να διαθέτεις δεν βρίσκεις εύκολα σπίτι...κάνε για αστείο ότι το βάζεις αγγελία ακόμα και για πούλημα και δε θα προλαβαίνεις να απαντάς τηλέφωνα...

Η στέγαση είναι πολύ βασικό...και θέλει ειδική μεταχείριση....φυσικά και συμφωνώ να μειωθεί ο φόρος στα ενοίκια. Επίσης θα καλοέβλεπα μια λύση τύπου όποιος νοικιάσει το σπίτι του σε ένα ποσοστό κάτω από την εμπορική του αξία να έχει έκπτωση φόρου ανάλογη και του πληθορισμού.

Δηλαδή να σου δίνει κίνητρο αντί να το βάλεις 1400 να το βάλεις 1200.

Νομίζω ότι σας απάντησα. Προσωπικά δέχομαι και το πλαφόν του 2,5% λόγω έκτακτης ανάγκης. Το κράτος όμως δέχεται από τη δική του πλευρά να μειώσει και αυτό τις οικονομικές του απαιτήσεις σε αυτόν τον τομέα; Ή θα βγει πάλι ο Σπυρέτος (Άδωνις) και θα τρομοκρατεί τους γέρους και τι γραίες ότι δεν θα βγαίνει να πληρώσει τις συντάξεις;

BestNot

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2024
Like
462
Πόντοι
21
Δείτε κύριε,

Συμμερίζομαι την απόγνωση κάποιου που πρέπει να δώσει ολόκληρο ή το μεγαλύτερο μέρος του μισθού του για να έχει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του.

Δεν συμμερίζομαι όμως τη λογική, του αντί να απαιτεί αύξηση στους μισθούς, να απαιτεί να έρθουν στην ίδια θέση με αυτόν (δηλαδή σε απόγνωση) και οι ιδιοκτήτες.
Σωστό και δίκαιο
αλλά
αν είναι κοινωνικό αγαθό η κατοικία (και το νερό, ρεύμα κλπ)
Η φορολογία όλων μας θα έπρεπε να την επιδοτεί
Και όχι με εορτοδάνειa και funds

Random User 123

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2023
Κριτικές
11
Like
1.258
Πόντοι
371
Ανθούσα γαμαει σαν περιοχή και η Παλλήνη.αλλα μετά θα έχεις την ελλεινιδα να σου λέει..μέσα στη μέση του πουθενά ήρθαμε..εγώ θέλω να πάμε να μείνουμε στη κυψέλη..για να εχω κοντά καφετέριες κομμωτήρια και μαγαζιά να ψωνίζω ρούχα..και να αρπάζω και πουτσες(αυτό βέβαια δεν θα στο λέει)
Γιατί Ανθούσα και Παλλήνη δεν έχει πουτσες να αρπάζει;
Για ψώνια ας πάρει ταξί

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.104
Πόντοι
3.656
Νομίζω ότι σας απάντησα. Προσωπικά δέχομαι και το πλαφόν του 2,5% λόγω έκτακτης ανάγκης. Το κράτος όμως δέχεται από τη δική του πλευρά να μειώσει και αυτό τις οικονομικές του απαιτήσεις σε αυτόν τον τομέα; Ή θα βγει πάλι ο Σπυρέτος (Άδωνις) και θα τρομοκρατεί τους γέρους και τι γραίες ότι δεν θα βγαίνει να πληρώσει τις συντάξεις;
όχι βέβαια το κράτος είναι μια χαρά βολεμένο έτσι.

παίρνει φόρους, δίνει λύσεις στα funds και οι βουλευτές έχουν από 200 ακίνητα ο καθένας τους συμφέρει να μείνουν οι τιμές στο θεό.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.104
Πόντοι
3.656
Σωστό και δίκαιο
αλλά
αν είναι κοινωνικό αγαθό η κατοικία (και το νερό, ρεύμα κλπ)
Η φορολογία όλων μας θα έπρεπε να την επιδοτεί
Και όχι με εορτοδάνειa και funds
τίποτα από αυτά δεν είναι κοινωνικό αγαθό τύπε.

Θα ήταν αν όλοι είχαν από 25 τμ ολόιδια με τον διπλανό τους και καμία ελευθερία επιλογής για μεγαλύτερο σπίτι.

ακόμα και το νερό αν δεν έχεις λεφτά στο κόβουν. Για το ρεύμα δεν το συζητάμε καν...και λεφτά να έχεις στο κόβουν.

Το μόνο κοινωνικό αγαθό που έχεις είναι ότι μπορείς να διψάσεις, να ζήσεις στα σκοτάδια ή σε ένα κουτί στο σύνταγμα ελεύθερα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Λαθος.
Η αξια ειναι και στο οτι σε στεγαζει.
Και η στεγαση ειναι αποτιμητή σε χρημα.

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.319
Πόντοι
3.936
Εδώ ρε φίλε ο Έλληνας έχει μανία με τα επώνυμα προϊόντα... «Λαλάκης ο εισαγόμενος»

Τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας έχουν πολύ χαμηλή ζήτηση στην Ελλάδα συγκριτικά με άλλες χώρες (από την φτωχή Ισπανία, μέχρι την πλούσια Ελβετία).

Εσύ έχεις φάει αυτά τα ιδιωτικής ετικέτας? Η πλειοψηφία είναι για πέταμα.
Μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό;

Για το γάλα σε σκόνη που ταΐζουν τα μωρά έχω ακούσει ότι κάνουν διαφήμιση (με το αζημίωτο) οι παιδίατροι τα πιο ακριβά στους γονείς και φυσικά ο Έλληνας γονιός μην χάσει, πάντα θέλει το «καλύτερο» για το παιδί του.
Για κάποιο λόγο ρε ανοητε είναι ακριβά. Για κάνε μια μαντεψια το Γιώτης είναι ποίο ακριβό η της frezyderm? Το 1ο και έχει φάει καταγγελίες και πρόστιμα.

Αναρωτιέμαι πριν 50-100 χρόνια που δεν υπήρχε σκονόγαλα πως τάιζαν τα παιδιά τους οι άνθρωποι; (ούτε τότε κατέβαζαν όλες οι γυναίκες γάλα)
Ρώτα την μάνα σου η την γιαγιά σου. Και πριν 100 χρόνια έκαναν τα παιδιά μπάνιο στα ποτάμια μήπως να το κάνουμε κ αυτό???
Μήπως γίναμε πολύ καλομαθημένοι;

Και από προσωπική εμπειρία παρατηρώ τρελή διαφορά τιμών (2-3x) ανάμεσα σε επώνυμα και ιδιωτική ετικέτα... από κονσέρβες κρέατος (ίδια ακριβώς συσκευασία, ίδια γραμμάρια), μέχρι αποφρακτικά σωλήνων (το ίδιο).
Συγκρίνεις τα τουμποφλο με τα τρόφιμα... μάλιστα
Κάντε μια βόλτα σε supermarket και θα το διαπιστώσετε.

Δεν γουστάρω καθόλου Κούλη, αλλά δεν γουστάρω ούτε τον μέσο Έλληνα που δεν έχει καταναλωτική παιδεία.

Ναι δεν τον γουστάρεις όπως αυτοί που σου κάνουν λικε η συμφωνούν μαζί σου
ΚΟΨΤΕ από αύριο κιόλας τα επώνυμα προϊόντα, γυρίστε το σε ιδιωτική ετικέτα (από τις ίδιες γραμμές παραγωγής βγαίνουν, δεν συμφέρει να έχουν πολλαπλές -> από άνθρωπο που δουλεύει στην βιομηχανία το ξέρω) και θα δείτε για πότε δουλεύει ο νόμος προσφοράς/ζήτησης.

Εγώ πάλι ξέρω από γαλακτοβιομηχανία και συγκεκριμένα του Όλυμπος ότι στα ιδιωτικής ετικέτας είναι Β διαλογής η κατηγορίας γάλα. Τα μαρατα του Σκλαβενίτη είναι Βουλγαρικό.
Θα ανέβουν λίγο τα ιδιωτικής ετικέτας και θα κατακρημνιστούν τα επώνυμα! (αφού δεν θα τα αγοράζει κανείς)

Ξέρω τι θα πουν μερικοί: «εγώ φίλε δεν είμαι φτωχός, θέλω το καλύτερο, θέλω να πληρώνω μάρκα/κοπανιστό αέρα σε marketing και διαφημίσεις»

Όχι θα πουν σαβουρα δεν ταιζω την οικογένεια μου γιατί ο Κούλης γουστάρει να καλύπτει τους φίλους του.
Και λίγα σας κάνει ο Κούλης (που δεν τον συμπαθώ καθόλου ξαναλέω)...
Εδώ θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου

BestNot

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2024
Like
462
Πόντοι
21
Λαθος.
Η αξια ειναι και στο οτι σε στεγαζει.
Και η στεγαση ειναι αποτιμητή σε χρημα.
Μπούφο
Για κατοικία που νοικιάζεται μιλάμε

Κατοικία που σε στεγάζει είναι κοινωνικό αγαθό
Γι αυτό υπήρχε και η Εργατική Κατοικία, δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα.
Αυτή που όλα τα συμβόλαια τα έκανε συμβολαιογράφος κόρη/εγγονή/ανηψιά του Γιαννόπουλου του ΠΑΣΟΚ, δικηγόρος του σιναφιού σου

ΥΓ
Ολα αποτιμούνται σε χρήμα
Ακόμα και τα έπιπλα από κληρονομιά
Καρέκλες και καναπέδες με αποτύπωμα κώλου

Ξύλο που σας χρειάζεται ..

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Μπούφο
Για κατοικία που νοικιάζεται μιλάμε

Κατοικία που σε στεγάζει είναι κοινωνικό αγαθό
Γι αυτό υπήρχε και η Εργατική Κατοικία, δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα.
Αυτή που όλα τα συμβόλαια τα έκανε συμβολαιογράφος κόρη/εγγονή/ανηψιά του Γιαννόπουλου του ΠΑΣΟΚ, δικηγόρος του σιναφιού σου

ΥΓ
Ολα αποτιμούνται σε χρήμα
Ακόμα και τα έπιπλα από κληρονομιά
Καρέκλες και καναπέδες με αποτύπωμα κώλου

Ξύλο που σας χρειάζεται ..
Oπως φαινεται δεν εισαι αρκετα ενηλικος και ωριμος και πρεπει να βρισεις καποιον για να συζητησεις μαζι του.

Ενα αλανθαστο κριτηριο για να εντοπισουμε εναν εντελως ανωριμο ανθρωπο, ειναι να δουμε αν στα καλα καθουμενα καθεται και βριζει καποιον, ο οποιος απλως ειπε μια κουβεντα.

Το οτι η στεγαση αποτιμαται σε χρημα, δεν ειναι αυτονοητο?
Τι λυσσαξες?

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.729
Πόντοι
25.467
όχι βέβαια το κράτος είναι μια χαρά βολεμένο έτσι.

παίρνει φόρους, δίνει λύσεις στα funds και οι βουλευτές έχουν από 200 ακίνητα ο καθένας τους συμφέρει να μείνουν οι τιμές στο θεό.

Ακριβώς!

Γι αυτό και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ακόμα κι αν βάλουν πλαφόν, τα ενοίκια δεν θα πέσουν περισσότερο από 10%, διότι θα σκεφτούν ότι αυτός που μπορούσε να πληρώσει 1.000 ευρώ π.χ. , θα θα πληρώνει πάλι το ίδιο ποσό για ένα λίγο καλύτερο σπίτι. Οπότε αντί να μειώσουν τις κρατικές απαιτήσεις, παίζει και να τις αυξήσουν.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.104
Πόντοι
3.656
Ακριβώς!

Γι αυτό και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ακόμα κι αν βάλουν πλαφόν, τα ενοίκια δεν θα πέσουν περισσότερο από 10%, διότι θα σκεφτούν ότι αυτός που μπορούσε να πληρώσει 1.000 ευρώ π.χ. , θα θα πληρώνει πάλι το ίδιο ποσό για ένα λίγο καλύτερο σπίτι. Οπότε αντί να μειώσουν τις κρατικές απαιτήσεις, παίζει και να τις αυξήσουν.
Το βασικό είναι ότι όταν ένας απλός μισθός ειναι 1000 ευρώ και το φτηνότερο σπίτι που μπορεί να ζήσει δεν άνθρωπος κανείς κοστίζει 600 απλά δεν μπορεί να το νοικιάσει.

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο τα ακριβά σπίτια που πας για το κάτι καλύτερο αλλά τα φτηνά που ο άλλος δεν έχει επιλογή.

Και στην Αθηνα υπάρχουν χιλιάδες τρύπες υπέρ κοστολογημένες λόγω των συνθηκών.

Οι τιμές ότι και να γίνει δεν θα πέσουν…ούτε με μείωση φορολογίας.

Μόνο αν απαγορεύσουν το booking και βαλουν πλαφόν. Αλλά δεν γίνονται αυτά.

stolenheart

Μέλος
Εγγρ.
27 Νοε 2005
Like
600
Πόντοι
81
Ρώτα την μάνα σου
Εσύ ρώτησες την μάνα σου αν πλύθηκε μετά το γαμήσι που έφαγε;

Κόπανε που υποστηρίζεις τον συνεργάτη του Σβαμπ:

2478061292_25896dc13e_b.jpg

Block στα γίδια ΟΛΩΝ των στρατοπέδων!

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.729
Πόντοι
25.467
Το βασικό είναι ότι όταν ένας απλός μισθός ειναι 1000 ευρώ και το φτηνότερο σπίτι που μπορεί να ζήσει δεν άνθρωπος κανείς κοστίζει 600 απλά δεν μπορεί να το νοικιάσει.

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο τα ακριβά σπίτια που πας για το κάτι καλύτερο αλλά τα φτηνά που ο άλλος δεν έχει επιλογή.

Και στην Αθηνα υπάρχουν χιλιάδες τρύπες υπέρ κοστολογημένες λόγω των συνθηκών.

Οι τιμές ότι και να γίνει δεν θα πέσουν…ούτε με μείωση φορολογίας.

Μόνο αν απαγορεύσουν το booking και βαλουν πλαφόν. Αλλά δεν γίνονται αυτά.

Επιλογή υπάρχει. Αλλά πολύ λίγοι είναι εκείνοι (οι Έλληνες) που θα νοικιάσουν διαμέρισμα στον Άγιο Λουκά στα Πατήσια, ή στην πλατεία Αττικής ( Αφήνω έξω το Μεταξουργείο, γιατί τον τελευταίο χρόνο έχει ακριβύνει ως περιοχή). Και προσωπικά δεν τους δίνω άδικο, γιατί ακόμα και στις εντελώς υποβαθμισμένες περιοχές, τα ενοίκια είναι δυσανάλογα επειδή έχουν συμπαρασυρθεί και αυτά από το γενικότερο κλίμα που επικρατεί.

stolenheart

Μέλος
Εγγρ.
27 Νοε 2005
Like
600
Πόντοι
81
Επιπλέον προκύπτουν και κοινόχρηστα ιδιοκτήτη, τα οποία δεν εκπίπτουν από την εφορία, από όσο ξέρω. Για να ενοικιαστεί το διαμέρισμα, χρειάστηκαν επίσης κάποια δικηγορικά έξοδα, για τα οποία κατά πάσα πιθανότητα ο δικηγόρος δεν ήταν φοροτεχνικά νομότυπος, οπότε ούτε αυτά εκπίπτουν. Εάν τυχόν ένας εκ των ενοικιαστών δεν αποδειχτεί σωστός στις πληρωμές του, τα έξοδα για τα εξώδικα και την έξωση μοιράζονται στους επόμενους.
Για επαγγελματικά ακίνητα προκύπτει επιπλέον ένα χαρτόσημο 3.6%.

Εν ολίγοις, πολύ αμφιβάλλω, ότι η συνολική φορολόγηση του ενοικίου είναι κατώτερη από 50% για καλά ακίνητα. Συχνά είναι και πολύ περισσότερο, όταν βάλει κανείς τα νούμερα προσεκτικά κάτω.

Με άλλα λόγια, χλωμό να πέσουν τα ενοίκια με τόσο υψηλή φορολόγηση, και τόσο δαπανηρές και χρονοβόρες δικονομικές διαδικασίες στις περιπτώσεις εξωδίκων και έξωσης.

Πιο πιθανό να αρχίςουν να συγκατοικούν εκείνοι χωρίς παιδιά και οικογένεια με χαμηλά εισοδήματα, ώστε να μπορούν να τα βγάλουν πέρα.
Τα νομικά κόστη μπορούν να πέσουν δραστικά αν φτιαχτεί ένα μητρώο ενοικιαστών.

Το Airbnb γιατί δεν είναι κωλοχανείο; Γιατί έχει αξιολογήσεις.

Ο μόνος λόγος που δεν προωθεί καμία κυβέρνηση σχετικό μητρώο με αξιολογήσεις είναι γιατί κάνουν τα στραβά μάτια σε ενοικιαστές-πιστολέρο.

Πάει ο άλλος να μείνει κάπου, πιστολιάζει ενοίκια 6 μηνών, μετά πάει κάπου αλλού και ξαναρίχνει πιστόλι κοκ.

Με μητρώο αξιολογήσεων (κάτι σαν τον Τειρεσία) ο σωστός ενοικιαστής με πολλές θετικές αξιολογήσεις θα βρίσκει αμέσως ακίνητο σε προσιτή τιμή, ενώ ο πιστολέρο δεν θα βρίσκει ούτε σε αυξημένη.

Είδατε κανένα κόμμα να έχει τέτοια πρόταση στην ατζέντα του; Μόνο για περιορισμό των Airbnb ξέρουν να μιλάνε.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom