Νέα

Κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 227K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.924
Πόντοι
216
Εν τέλη υπάρχει λογικός δικηγόρος που θα τον πήγαινε σε αγωγή για να ζητήσει δεδουλευμένα (δώρα ούτε καν μισθούς...) από κουπόνια? :confused:
Αυτά τα θέτεις σε δίκη για άκυρη καταγγελία, όπου ζητάς και δεδουλευμένα κτλ.
Οπότε ναι, φυσικά. Και πολλές αποφάσεις που έχουν πάει καλά τέτοιες υποθέσεις. Το θέμα της επιχειρησιακής συνήθειας είναι από τα πλέον κοινά σε εργατικές δίκες.

• Like
Αντιδράσεις: alex71

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.924
Πόντοι
216
και το κυριότερο...αφού έλαβε τα κουπόνια έχει πληρωθεί...τι θα ζητήσει από την εταιρεία? το υπόλοιπου του δώρου που έπρεπε να υπολογιστεί +150 ευρώ?
Αυτό ακριβώς. Ότι ο μισθός ήταν μεγαλύτερος, άρα δικαιούμαι μεγαλύτερο δώρο, επίδομα κτλ.
Γιατί σου φαίνεται παράξενο; Αβέρτα γίνεται.

• Like

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.292
Πόντοι
8.006
και το κυριότερο...αφού έλαβε τα κουπόνια έχει πληρωθεί...τι θα ζητήσει από την εταιρεία? το υπόλοιπου του δώρου που έπρεπε να υπολογιστεί +150 ευρώ?
Ετσι ακριβως. Δεν καταλαβαινω γιατι σου φαινεται παραξενο

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.320
Πόντοι
3.656
Αυτά τα θέτεις σε δίκη για άκυρη καταγγελία, όπου ζητάς και δεδουλευμένα κτλ.
Οπότε ναι, φυσικά. Και πολλές αποφάσεις που έχουν πάει καλά τέτοιες υποθέσεις. Το θέμα της επιχειρησιακής συνήθειας είναι από τα πλέον κοινά σε εργατικές δίκες.
Δηλαδή ο φίλος....και δεχόταν την κατάσταση επί σειρά ετών....και μετά επειδή απέλυσαν, εκδικητικά(προς την εταιρεία) πήγε να κάνει καταγγελία ότι δεν έλαβε την σωστή μισθοδοσία ενώ όσο δούλευε στην επιχείρηση ήταν όλα καλά???

Δεν λέω εγώ να μην έχουν πληρώσει έτσι....λέω να έχουν πληρωθεί τα συμφωνημένα....

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.320
Πόντοι
3.656
Αυτό ακριβώς. Ότι ο μισθός ήταν μεγαλύτερος, άρα δικαιούμαι μεγαλύτερο δώρο, επίδομα κτλ.
Γιατί σου φαίνεται παράξενο; Αβέρτα γίνεται.
Ετσι ακριβως. Δεν καταλαβαινω γιατι σου φαινεται παραξενο
Μου φαίνεται παράξενο γιατί αυτά προβλέπονται από την σύμβαση εργασίας και από τους όρους πληρωμής.

Ξαφνικά του έρχεται επιφώνηση ότι οι όροι πληρωμής ήταν λάθος?

Ενώ τους δεχόταν για 5 χρόνια για παράδειγμα? Το δικαστήριο δεν μετράει την συνενοχή του στο όλο θέμα?

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.924
Πόντοι
216
Δηλαδή ο φίλος....και δεχόταν την κατάσταση επί σειρά ετών....και μετά επειδή απέλυσαν, εκδικητικά(προς την εταιρεία) πήγε να κάνει καταγγελία ότι δεν έλαβε την σωστή μισθοδοσία ενώ όσο δούλευε στην επιχείρηση ήταν όλα καλά???

Δεν λέω εγώ να μην έχουν πληρώσει έτσι....λέω να έχουν πληρωθεί τα συμφωνημένα....
Ναι. Ξέρεις κανέναν να προσφεύγει στα δικαστήρια όταν όλα πάνε καλά;

• Like

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.924
Πόντοι
216
Μου φαίνεται παράξενο γιατί αυτά προβλέπονται από την σύμβαση εργασίας και από τους όρους πληρωμής.

Ξαφνικά του έρχεται επιφώνηση ότι οι όροι πληρωμής ήταν λάθος?

Ενώ τους δεχόταν για 5 χρόνια για παράδειγμα? Το δικαστήριο δεν μετράει την συνενοχή του στο όλο θέμα?
Εκεί είναι το θέμα της επιχειρησιακή συνήθειας. Ότι δημιουργήθηκε και άλλος όρος στη σύμβαση με το πέρασμα του χρόνου.
Κόλλησες άσχημα, έτσι; Σου γαμήθηκε το βράδυ!

• Χαχα

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
20.958
Πόντοι
6.056

Τυπάρα μη σκας.
Τι σε νοιάζει ;

Έχεις θέματα με εργαζόμενο ;;;;
Μερικά ποτάκια θα κεράσεις μία παρεούλα .... και θα τον φωνάξεις να σας δει.
Θα του πεις ότι θα τον κεράσατε και αυτόν.

Και κέρασμα δεν θα θέλει και δεν θα κάνει καμία καταγγελία. Αν έχει κάνει θα την αποσύρει .

cle_mafia-e1586283818774.jpg

• Χαχα
Αντιδράσεις: ROB. C

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.320
Πόντοι
3.656
Ναι. Ξέρεις κανέναν να προσφεύγει στα δικαστήρια όταν όλα πάνε καλά;
όχι...αλλά ξέρω πολλούς που προσπαθούν να βγάλουν λεφτά από που (νομίζουν ότι) υπάρχουν....μου έχουν τύχει και τέτοιοι.....

ξανά λέω....όχι να μην έχει πληρωθεί...να έχει πληρωθεί στο ακέραιο η συμφωνία......

όταν ο άλλος πάει να βρει ένα παράθυρο γιατί του είπε κάποιος ότι μπορεί να διεκδικήσει λεφτά που δεν είχε συμφωνήσει μου ανάβουν τα λαμπάκια....

προτιμώ να τον πάω από αναβολή σε αναβολή 6 χρόνια να πληρώνω 300άρια κάθε 6 μήνες παρά να του δώσω την ικανοποίηση να μου τα μασήσει :confused:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.320
Πόντοι
3.656
Εκεί είναι το θέμα της επιχειρησιακή συνήθειας. Ότι δημιουργήθηκε και άλλος όρος στη σύμβαση με το πέρασμα του χρόνου.
Κόλλησες άσχημα, έτσι; Σου γαμήθηκε το βράδυ!
Πολύ ασαφής έννοια αυτή....και αν αυτός είχε συνήθειο να κατουράει στη γλάστρα στο μπαλκόνι για χρόνια θα πρέπει να του το αναγνωρίσουμε ως κεκτημένο δικαίωμα του? :confused:

όχι δε μου γαμήθηκε το βράδυ...έχω τύχει σε τέτοιες καταστάσεις αλλά ευτυχώς στην δική μου επαγγελματική πορεία είχα και έχω καλούς συνεργάτες που δεν (πιστεύω ότι) θα έπεφταν τόσο χαμηλά

όμως τα έχω δει να γίνονται και τότε και τώρα δεν μου αρέσουν αυτά

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
20.958
Πόντοι
6.056
προτιμώ να τον πάω από αναβολή σε αναβολή 6 χρόνια να πληρώνω 300άρια κάθε 6 μήνες παρά να του δώσω την ικανοποίηση να μου τα μασήσει :confused:
Καλύτερα να το λύσεις εξωδικαστικά τύπε ... αρκεί να έχεις κατάλληλους πιστοποιημένους διαμεσολαβητές ....
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

όχι δε μου γαμήθηκε το βράδυ...έχω τύχει σε τέτοιες καταστάσεις αλλά ευτυχώς στην δική μου επαγγελματική πορεία είχα και έχω καλούς συνεργάτες που δεν (πιστεύω ότι) θα έπεφταν τόσο χαμηλά
Ήξερα κι άλλους που είχαν την ίδια πεποίθηση .... δεν έπεσαν όλοι .... μέσα ........

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.320
Πόντοι
3.656
Τυπάρα μη σκας.
Τι σε νοιάζει ;

Έχεις θέματα με εργαζόμενο ;;;;
Μερικά ποτάκια θα κεράσεις μία παρεούλα .... και θα τον φωνάξεις να σας δει.
Θα του πεις ότι θα τον κεράσατε και αυτόν.

Και κέρασμα δεν θα θέλει και δεν θα κάνει καμία καταγγελία. Αν έχει κάνει θα την αποσύρει .

cle_mafia-e1586283818774.jpg
λες να τον κεράσουμε τσιμεντένια παππούτσια τύπε? :confused:

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
27
Like
12.512
Πόντοι
6.166
Το ζήτημα είναι πως στα πιο πολλά κράτη οι τιμές επιβραδύνθηκαν. Για παράδειγμα, σε επίπεδο Ευρωζώνης τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών τροφίμων και ποτών το Σεπτέμβριο κατέγραφαν άνοδο 9,1% και 9,4% στην ΕΕ, αλλά και διψήφια άνοδο τους προηγούμενους μήνες. Παράλληλα, η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις και του πραγματικού πληθωρισμού των τροφίμων, κάτι που δείχνει ότι τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά.

Ούτως ή άλλως, η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται στο μισθολογικό πάτο της Ευρώπης, με τους πολίτες της χώρας να καταγράφουν τις χαμηλότερες αποδοχές. Οι Έλληνες καταγράφουν τους χαμηλότερους μισθούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Statista που παρουσιάσε το Euronews Business, το 2022, οι μέσοι ετήσιοι μισθοί στην ΕΕ κυμαίνονταν από 73.642 ευρώ στην Ισλανδία μέχρι 24.067 ευρώ στην Ελλάδα.

Οι χώρες με τις υψηλότερες αποδοχές το 2022 ήταν η Ισλανδία (73.642 ευρώ), το Λουξεμβούργο (72.529 ευρώ), η Ελβετία (67.605 ευρώ), το Βέλγιο (63.758 ευρώ) και η Δανία (59.405 ευρώ), ενώ οι χαμηλότερες πληρωμές ήταν η Ελλάδα (24.067 ευρώ), η Σλοβακία. 24.337 €), η Ουγγαρία (26.376 €), η Πορτογαλία (29.540 €) και Τσεχία (30.967 €).

Τελευταία τροποποίηση:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.320
Πόντοι
3.656

Gianis klavdios

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2023
Κριτικές
1
Like
1.095
Πόντοι
206
Λοιπον ζανούλη και εσυ ο αλλος τύπος με το σουπερ μαρκετ, επειδη βαρεθηκα απιστευτα κιολας, παμε παλι,

Ειπωθηκε οτι ειναι 11% ο πληθωρισμος, απεδειξα οτι ειναι 3%, η συζητηση τελειωσε εδω.

Και ας βγουν παλι διαφοροι να λενε οτι δεν κανω καλα να λεω "συζητηση τέλος".
Ας μου πουν τι να συνεχισω να συζηταω εδω.
Τον αυγουστο ειχε φτασει 11% ξερις τι σημαινει αυτο??.
Οτι αυξήθηκε η τιμη του σε σχεση με τον ιουλιο το ποσοστο.
Τωρα παμε στον Οκτώβριο οπως ειπες ηταν στο 3.8% αυτο σημαινει οτι κατα 3.8% αυξηθηκε απο Σεπτεμβρίο.
Ο πληθωρισμός μετράται βαση της μεταβλητης του προηγούμενου μήνα.
Οταν ενα προιον αυξηθει κατα 11% τον αυγουστο και 3.8% τιν Σεπτεμβρίο ξερεις πως παει?
Παντα βεβαια με συνιστασμενη σταθερο μισθο.
Π.χ ας πουμε ενα γαλα κανει τον ιουλιο 1 ευρω με αυξηση 11% παει στο 1.11 τον αυγουστο και τον Σεπτέμβριο με τη μικρή αυξηση παει στο 1.15 χοντρικα
Θελω να πω πως οι τιμες ποτε δεν πεφτουν ενω πεφτει ο πληθωρισμός και ας ειναι +για να πεσουν ο πληθωρισμός πρέπει να παει στο μειων κατι που δεν βλεπουμε ποτε.
Οποτε πηγαινε τωρα σκασε συν 30% παραπανω στα σουπερ μαρκετ σε σχεση με περυσι και κατσε τραγουδα εχουμε 3 8% πληθωρισμό,τι καλα που τα κάνει ο κουλης

Gianis klavdios

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2023
Κριτικές
1
Like
1.095
Πόντοι
206
Καλε και συμπαθεστατε Αλεξ, τι ασχολησε με την πλεμπα ? Αυτοι βλεπουν το ασπρο και απο αντιδραση το λενε μαυρο. Ελα στο θεμα σου στο διαγωνισμο μαλακιας. Υπαρχουν κινησεις κλωνων με σκοπο την αλιωση του αποτελεσματος.
Ποια πλεμπα ρε λειντι?
Εδω του εξηγω τα βασικα αλλα παπάρια ζητωκραυγαζει τη νδ

lelosbi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2023
Like
1.036
Πόντοι
201
Ποια πλεμπα ρε λειντι?
Εδω του εξηγω τα βασικα αλλα παπάρια ζητωκραυγαζει τη νδ
Ρε Ζανκλοντ αφου ξερεις το κολημα του, αλλα τωρα πρεπει να ασχοληθει με τον διαγωνισμο. Ειναι κριμα να χασει το τροπαιο κι ας μην τον ψηφισα

• Χαχα
Αντιδράσεις: ROB. C

abcxyz

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουν 2013
Like
518
Πόντοι
81
Αρα δεν παραπληροφόρησα. Ναι?
Αμαν καλε μου ανθρωπε .. Οι τιμες γαμηθηκαν με την ανοχη της κυβερνησης, που τους εκλεισε το ματι.. Τουλαχιστον δεστο με χιουμορ.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
78.009
Πόντοι
12.756
Πολύ ασαφής έννοια αυτή....και αν αυτός είχε συνήθειο να κατουράει στη γλάστρα στο μπαλκόνι για χρόνια θα πρέπει να του το αναγνωρίσουμε ως κεκτημένο δικαίωμα του? :confused:

όμως τα έχω δει να γίνονται και τότε και τώρα δεν μου αρέσουν αυτά
Ρωτάς 2 δικηγόρους για κουπόνια ... Δεν θα βγάλεις άκρη . αντε ο αναφυλαξιας βγαζει μια σοβαρότητα , ο αλλος ρε μαλάκα ειναι τενεκες , απο την αγωνια να εχει δικιο μπορει να σου πει με στομφο οτι να ναι ..
Το μονο σωστο που ειπε ο Αλεξ, και με παρεξενευσε κιολας που το ξέρει, ειναι για τα επιδόματα περαν του βασικου ..
Χοντρικά όμως όπως τα λες έχεις δίκιο, απλα θελει κάποιες λεπτομέριες να προσέξεις.

Με λίγα λόγια
Τα κουπόνια η αλλιως διατακτικές σίτισης, δεν θεωρούνται μισθός , όποιον μήνα θες τα δίνεις σε όποιον θες δεν τα δίνεις , οπως επισης τα δινεις και σε οποιον υπαλληλο θες, η σύμβαση που υπογράφει ο εργαζόμενος δεν αναφέρει κουπονια.
Εξ ελευθεριοτητας του εργοδότη δηλαδη δινονται , απο καμία συμβατικη ή νομικη υποχρέωση..
Και για να εισαι κομπλε προβαινεις και σε ρητη επιφύλαξη της ελευθεριότητας, που την κάνεις στην αρχικη περίοδο που δινεις τα κουπονια .. και ας τους να κουρευονται
Που και χωρις την επιφυλαξη αν αποδειξεις οτι ηθελες να δεσμευτεις με το να δινεις κουπονια για καποιο διαστημα ή με κάποιες συνθηκες/προυποθεσεις τότε τσιμπάνε ενα αρχιδι οι εργαζόμενοι.

Ως ένα ποσό νομίζω περίπου 120 ευρώ το μήνα είναι αφορολογητα , ακριβώς για να μην αντικαθιστούσαν οι εργοδότες τα χρήματα με αυτά , από εκεί και μετά αν δώσεις παραπάνω θεωρείται παροχή σε είδος και πρέπει να δηλωθεί και να φορολογηθει και η εταιρεία και ο μισθωτος να τα δηλωσει ως εισόδημα.
Ούτε μπόνους είναι ούτε μισθός αν τα δίνεις μέχρι αυτό το ποσό τον μηνα.

6 καταγγελίες μου έχουν κάνει και έχουν πάρει τα αρχιδια μου και οι 6 σε όποιο όργανο και αν προσφυγανε, ειχα κανει την επιφυλαξη κα ημουν κομπλε .. δεν υπαρχει οργανο που θα χασεις , για να χασεις πρεπει να ειναι πολυ ιδιατερες συνθηκες και πολυ συγκεκριμένες περιπτωσεις ...πρακτικα απιθανο δηλαδη ..

Γι'αυτό νομος δεν δίνεις παραπάνω από το όριο που είναι νομιζω 1450 ευρώ το χρονο, και σπασμένα ανά μήνα μέχρι το όριο, και να προβεις σε ρητη επιφύλαξη
Πάμε παρακάτω

Τα παραπανω ισχυουν για διατακτικες σιτισης ή tickets restaurant, ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΩ , γιατι υπαρχουν και κουπονια tickets compliments πχ που ειναι αλλουνου παππα ευαγγελιο

Τελευταία τροποποίηση:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom