Νέα

Κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 227K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.320
Πόντοι
3.656
Ρωτάς 2 δικηγόρους για κουπόνια ... Δεν θα βγάλεις άκρη . αντε ο αναφυλαξιας βγαζει μια σοβαρότητα , ο αλλος ρε μαλάκα ειναι τενεκες , απο την αγωνια να εχει δικιο μπορει να σου πει με στομφο οτι να ναι ..
Το μονο σωστο που ειπε ο Αλεξ, και με παρεξενευσε κιολας που το ξέρει, ειναι για τα επιδόματα περαν του βασικου ..
Χοντρικά όμως όπως τα λες έχεις δίκιο, απλα θελει κάποιες λεπτομέριες να προσέξεις.

Με λίγα λόγια
Τα κουπόνια η αλλιως διατακτικές σίτισης, δεν θεωρούνται μισθός , όποιον μήνα θες τα δίνεις σε όποιον θες δεν τα δίνεις , οπως επισης τα δινεις και σε οποιον υπαλληλο θες, η σύμβαση που υπογράφει ο εργαζόμενος δεν αναφέρει κουπονια.
Εξ ελευθεριοτητας του εργοδότη δηλαδη δινονται , απο καμία συμβατικη ή νομικη υποχρέωση..
Και για να εισαι κομπλε προβαινεις και σε ρητη επιφύλαξη της ελευθεριότητας, που την κάνεις στην αρχικη περίοδο που δινεις τα κουπονια .. και ας τους να κουρευονται
Που και χωρις την επιφυλαξη αν αποδειξεις οτι ηθελες να δεσμευτεις με το να δινεις κουπονια για καποιο διαστημα ή με κάποιες συνθηκες/προυποθεσεις τότε τσιμπάνε ενα αρχιδι οι εργαζόμενοι.

Ως ένα ποσό νομίζω περίπου 120 ευρώ το μήνα είναι αφορολογητα , ακριβώς για να μην αντικαθιστούσαν οι εργοδότες τα χρήματα με αυτά , από εκεί και μετά αν δώσεις παραπάνω θεωρείται παροχή σε είδος και πρέπει να δηλωθεί και να φορολογηθει και η εταιρεία και ο μισθωτος να τα δηλωσει ως εισόδημα.
Ούτε μπόνους είναι ούτε μισθός αν τα δίνεις μέχρι αυτό το ποσό τον μηνα.

6 καταγγελίες μου έχουν κάνει και έχουν πάρει τα αρχιδια μου και οι 6 σε όποιο όργανο και αν προσφυγανε, ειχα κανει την επιφυλαξη κα ημουν κομπλε .. δεν υπαρχει οργανο που θα χασεις , για να χασεις πρεπει να ειναι πολυ ιδιατερες συνθηκες και πολυ συγκεκριμένες περιπτωσεις ...πρακτικα απιθανο δηλαδη ..

Γι'αυτό νομος δεν δίνεις παραπάνω από το όριο που είναι νομιζω 1450 ευρώ το χρονο, και σπασμένα ανά μήνα μέχρι το όριο, και να προβεις σε ρητη επιφύλαξη
Πάμε παρακάτω

Τα παραπανω ισχυουν για διατακτικες σιτισης ή tickets restaurant, ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΩ , γιατι υπαρχουν και κουπονια tickets compliments πχ που ειναι αλλουνου παππα ευαγγελιο

Α γεια σου...δεν θεωρούνται μισθός....η σύμβαση λέει τον βασικό για παράδειγμα, υπογράφει το εκκαθαριστικό του κάθε μήνα, οι βεβαιώσεις αποδοχών αναγράφουν πάνω τον λογαριασμό του στην τράπεζα γιατί υπάρχουν και ντουγάνια που νομίζουν ότι πρέπει να πάρουν μετρητά επειδή λέει μετρητοίς......

και στους όρους της σύμβασης αναγράφεται δηλαδή ότι παρέχεις όταν αν και όπως θες τα κουπόνια με επιφύλλαξη.

Αν ο νόμος κάτω από 1450 ευρώ δεν τα αναγνωρίζει ως μισθό και είναι αφορολόγητα ενώ αν τα προσθέσεις με τον βασικό θα αναίβει ο εργαζόμενος πάνω από το αφορολόγητο.....τότε πως θα αξιώσει αυτός στο δικαστήριο να θεωρηθεί ως δεδουλευμένο???

Το θέμα είναι ότι μιλάμε για 120 επιπλέον στο ΔΧ, 60 στο ΔΠ...και άντε και άλλο ένα 50-60άρι στο επίδομα αδείας....

αυτά θα διεκδιδκήσει....αφού θα αποδεχθεί ότι έλαβε τα 120 (αλλιώς δεν μπορεί να στηρίξει την ίδια του την καταγγελία)...αποδέχεται ότι πληρώθηκε.....μιλάμε για 250 ευρώ υπόλοιπο το χρόνο.....

Ο δικηγόρος θα του ζητήσει 800 ευρώ μόνο για τα παράβολα και την αγωγή......συν τα 300άρια που θα του παίρνει και στις 10 αναβολές που θα πάρεις....συν άλλο 1Κ που θα του πάρει για να βγάλει διαταγή πληρωμής και κατάσχεση....συν τις ανακοπές και τις αναστολές...

αλλά οι δικηγόροι (κάποιοι) είναι μουνίδες και δεν λένε στον πελάτη λοτι για 2-3 χιλιάρικα θα σου πάρει 4-5 χρόνια...θα πληρώσεις συνολικά 2-3 χιλιάρικα...που εγώ θα τα παίρνω μπροστά ενώ εσύ θα περιμένεις να δικαιωθείς...και τα μισά από αυτά δεν θα τα πάρεις πίσω γιατί θα είναι μαύρα και δεν θα τα συμπεριλάυουμε στην αγωγή......

γιατί αν του τα έλεγε αυτά από την αρχή.....του κακομοίρη εργάτη που του γέμισαν τα μυαλά με ευρώ από τα δικαστήρια....δεν θα του έδινε ούτε 5 ευρώ να βάλει βενζίνη να πάει στην ευεπλίδων.....:confused:

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
78.009
Πόντοι
12.756
Α γεια σου...δεν θεωρούνται μισθός....η σύμβαση λέει τον βασικό για παράδειγμα, υπογράφει το εκκαθαριστικό του κάθε μήνα, οι βεβαιώσεις αποδοχών αναγράφουν πάνω τον λογαριασμό του στην τράπεζα γιατί υπάρχουν και ντουγάνια που νομίζουν ότι πρέπει να πάρουν μετρητά επειδή λέει μετρητοίς......

και στους όρους της σύμβασης αναγράφεται δηλαδή ότι παρέχεις όταν αν και όπως θες τα κουπόνια με επιφύλλαξη.

Αν ο νόμος κάτω από 1450 ευρώ δεν τα αναγνωρίζει ως μισθό και είναι αφορολόγητα ενώ αν τα προσθέσεις με τον βασικό θα αναίβει ο εργαζόμενος πάνω από το αφορολόγητο.....τότε πως θα αξιώσει αυτός στο δικαστήριο να θεωρηθεί ως δεδουλευμένο???

Το θέμα είναι ότι μιλάμε για 120 επιπλέον στο ΔΧ, 60 στο ΔΠ...και άντε και άλλο ένα 50-60άρι στο επίδομα αδείας....

αυτά θα διεκδιδκήσει....αφού θα αποδεχθεί ότι έλαβε τα 120 (αλλιώς δεν μπορεί να στηρίξει την ίδια του την καταγγελία)...αποδέχεται ότι πληρώθηκε.....μιλάμε για 250 ευρώ υπόλοιπο το χρόνο.....

Ο δικηγόρος θα του ζητήσει 800 ευρώ μόνο για τα παράβολα και την αγωγή......συν τα 300άρια που θα του παίρνει και στις 10 αναβολές που θα πάρεις....συν άλλο 1Κ που θα του πάρει για να βγάλει διαταγή πληρωμής και κατάσχεση....συν τις ανακοπές και τις αναστολές...

αλλά οι δικηγόροι (κάποιοι) είναι μουνίδες και δεν λένε στον πελάτη λοτι για 2-3 χιλιάρικα θα σου πάρει 4-5 χρόνια...θα πληρώσεις συνολικά 2-3 χιλιάρικα...που εγώ θα τα παίρνω μπροστά ενώ εσύ θα περιμένεις να δικαιωθείς...και τα μισά από αυτά δεν θα τα πάρεις πίσω γιατί θα είναι μαύρα και δεν θα τα συμπεριλάυουμε στην αγωγή......

γιατί αν του τα έλεγε αυτά από την αρχή.....του κακομοίρη εργάτη που του γέμισαν τα μυαλά με ευρώ από τα δικαστήρια....δεν θα του έδινε ούτε 5 ευρώ να βάλει βενζίνη να πάει στην ευεπλίδων.....:confused:

σε καμια συμβαση δεν αναγραφεις τιποτα για κουπουνια
Ειπαμε το μονο που κανεις ειναι να προβεις οτι αυτο δεν ειναι συνηθειο και δεν θα γινεται για παντα κτλ κτλ.
Αν θες του δινεις κανα 2 μηνες κουπονια και μετα τον ενημερωνεις με επιστολη / mail οτι θες.
αμα δινεις μονο 120 ευρω για ΔΧ , 60ΔΠ και 60 Ειδομα αδειας , εχει να παιρνει να αρχιδια μου αν κανει καταγγελια.
Πρακτικα το max ποσό που εχει υπολογισει το κρατος ειναι να τα δινεις 120 επι 12 μηνες αν θες .

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.292
Πόντοι
8.006
όχι...αλλά ξέρω πολλούς που προσπαθούν να βγάλουν λεφτά από που (νομίζουν ότι) υπάρχουν....μου έχουν τύχει και τέτοιοι.....

ξανά λέω....όχι να μην έχει πληρωθεί...να έχει πληρωθεί στο ακέραιο η συμφωνία......

όταν ο άλλος πάει να βρει ένα παράθυρο γιατί του είπε κάποιος ότι μπορεί να διεκδικήσει λεφτά που δεν είχε συμφωνήσει μου ανάβουν τα λαμπάκια....

προτιμώ να τον πάω από αναβολή σε αναβολή 6 χρόνια να πληρώνω 300άρια κάθε 6 μήνες παρά να του δώσω την ικανοποίηση να μου τα μασήσει :confused:
Eβγαλες τον δεξιό εαυτο σου ως εργοδοτης τωρα ε? Χαχαχχααχχαχαχαχαχα

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.292
Πόντοι
8.006

Η συνηθης πρακτικη των εργοδοτων ειναι ΕΓΓΡΑΦΩΣ να τηρούν επιφύλαξη, οτι τα περισσότερα δινονται χαριν ελευθεριοτητας, ωστε να μην θεωρηθει επιχειρησιακη συνηθεια η οποια θα προσδωσει χαρακτηρα μισθού στην παροχή αυτή. Όχι ομως οτι δεν ειναι δυνατόν η "επιφύλαξη" αυτή να θεωρηθεί καταχρηστική.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.320
Πόντοι
3.656
σε καμια συμβαση δεν αναγραφεις τιποτα για κουπουνια
Ειπαμε το μονο που κανεις ειναι να προβεις οτι αυτο δεν ειναι συνηθειο και δεν θα γινεται για παντα κτλ κτλ.
Αν θες του δινεις κανα 2 μηνες κουπονια και μετα τον ενημερωνεις με επιστολη / mail οτι θες.
αμα δινεις μονο 120 ευρω για ΔΧ , 60ΔΠ και 60 Ειδομα αδειας , εχει να παιρνει να αρχιδια μου αν κανει καταγγελια.
Πρακτικα το max ποσό που εχει υπολογισει το κρατος ειναι να τα δινεις 120 επι 12 μηνες αν θες .
Ε τόση θα είναι η διαφορά αφού τα άλλα θα τα έχει λάβει

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.320
Πόντοι
3.656
Eβγαλες τον δεξιό εαυτο σου ως εργοδοτης τωρα ε? Χαχαχχααχχαχαχαχαχα
Η συνηθης πρακτικη των εργοδοτων ειναι ΕΓΓΡΑΦΩΣ να τηρούν επιφύλαξη, οτι τα περισσότερα δινονται χαριν ελευθεριοτητας, ωστε να μην θεωρηθει επιχειρησιακη συνηθεια η οποια θα προσδωσει χαρακτηρα μισθού στην παροχή αυτή. Όχι ομως οτι δεν ειναι δυνατόν η "επιφύλαξη" αυτή να θεωρηθεί καταχρηστική.

Δεν έχω κανένα δεξιό εαυτό ως εργοδότης. Έχω καλούς συνεργάτες που δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε είναι πεινάλες να προσπαθούν να βρουν παραθυράκια για τζάμπα χρήμα. Σε όλους μαζί μας βγαίνει ο κώλος δεν είμαι η χαλυβουργική τύπε...δουλεύουμε δεν ασχολούμαστε με δεξιές και αριστερές ''πολιτικές επιστήμες'' :confused:

Όσο για αυτό που λες....

Πρόσληψη πάμε να κάνουμε τύπε...δεν πάνε να υπογράψουμε σύμβαση για οπλικά συστήματα....ένα μισθό δίνουμε και αν πάρει και κάνα μπόνους ο άλλος καλό είναι. Αν είναι να ψάχνει ο εργαζόμενος τρόπους πως να εκμεταλλευτεί τα παραπάνω και πως να σε δαγκώσει όταν θα φύγει...δεν είναι άξιος συνεργασίας...θα κοιτάει και πως θα φιδιάσει και θα φάει χρόνο από τη δουλειά και φυσικά πως θα ρίξει τους συναδέλφους του. Εγώ αυτά ξέρω.

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
21.673
Πόντοι
6.946

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
78.009
Πόντοι
12.756
Δεν έχω κανένα δεξιό εαυτό ως εργοδότης. Έχω καλούς συνεργάτες που δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε είναι πεινάλες να προσπαθούν να βρουν παραθυράκια για τζάμπα χρήμα. Σε όλους μαζί μας βγαίνει ο κώλος δεν είμαι η χαλυβουργική τύπε...δουλεύουμε δεν ασχολούμαστε με δεξιές και αριστερές ''πολιτικές επιστήμες'' :confused:

Όσο για αυτό που λες....

Πρόσληψη πάμε να κάνουμε τύπε...δεν πάνε να υπογράψουμε σύμβαση για οπλικά συστήματα....ένα μισθό δίνουμε και αν πάρει και κάνα μπόνους ο άλλος καλό είναι. Αν είναι να ψάχνει ο εργαζόμενος τρόπους πως να εκμεταλλευτεί τα παραπάνω και πως να σε δαγκώσει όταν θα φύγει...δεν είναι άξιος συνεργασίας...θα κοιτάει και πως θα φιδιάσει και θα φάει χρόνο από τη δουλειά και φυσικά πως θα ρίξει τους συναδέλφους του. Εγώ αυτά ξέρω.

ξαφνικά ο Αλεξ που με εχει ignore , ενω σε ολα τα προηγουμενα μηνυματα του στο έπαιζε μαγκακος για την επιχειρηματικη συνηθεια ... του ηρθε στο μυαλο η εγγραφη επιφυλαξη..και η ελευθεριοτητα που χθες δεν ηξερε να στην πει ..
Και δεν ειναι συνηθης πρακτικη , λιγοι το κανουν την επιφυλαξη ..
αμα ηταν συνηθης πρακτικη θα στο ελεγε απο εχθες αντι να σου τσαμπουναει μαλακιες για επιχειρηματικες συνηθειες ..

Για να δεις τι τενεκες ειναι ..:tooth::tooth:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.320
Πόντοι
3.656
ξαφνικά ο Αλεξ που με εχει ignore , ενω σε ολα τα προηγουμενα μηνυματα του στο έπαιζε μαγκακος για την επιχειρηματικη συνηθεια ... του ηρθε στο μυαλο η εγγραφη επιφυλαξη..και η ελευθεριοτητα που χθες δεν ηξερε να στην πει ..
Και δεν ειναι συνηθης πρακτικη , λιγοι το κανουν ..

Για να δεις τι τενεκες ειναι ..:tooth::tooth:
Εγώ έχω δει εργαζόμενους απλήρωτους με ''έναντι'' επί 10 χρόνια και υπόλοιπο κάνα 10ρικο να προσπαθούν για 6-7 χρόνια να πάρουν τα λεφτά τους και στο τέλος να πήραν τα μισά επειδή από αυτά που ζητάνε το δικαστήριο δέχεται τα μισά...

Και εδώ μας λένε ότι θα πάει ο άλλος να διεκδικήσει λεφτά που δεν δικαιούται βασισμένα σε ένα παραθυράκι και σε κουπόνια που έπαιρνε αλλά δεν είχε υπογράψει πουθενά και για λεφτά που δεν δήλωνε στην εφορία όταν τα έπαιρνε....

για ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΔΩΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ...ούτε καν δεδουλευμένων....τα οποία θα τα έχει πάρει όλα.....

βέβαια τον δικηγόρο θα τον πληρώσει αυτός κερδίσει δεν κερδίσει την αγωγή....και αν την χάσει θα πληρώσει μόνος του και όλα τα δικαστικά έξοδα...και θα του ζητήσει και η εταιρεία μετά τα δικά της δικαστικά έξοδα για τις παραστάσεις και τα παράβολα....

αλλά εντάξει αφού υπάρχει η επιχειρησιακή συνήθεια τρέμε κόσμε έρχονται να ζητήσουν τα δίκια τους.....υπάρχουν και δικηγόροι που κάνουν αυτή τη δουλειά...

ενώ υπάρχουν πραγματικοί αδικημένοι που τους χρωστάνε πραγματικά δεδουλευμένα...που τους γαμάνε στις απλήρωτες υπερωρίες και που τους βάζουν να κάνουν επικίνδυνες εργασίες χωρίς προστασία και χωρίς ασφάλιση.

Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
7.920
Πόντοι
2.596
Να παρουν τους επενδυτες τους vip προσφυγες και
τα κλαμμένα μουνιά που μας έχουν πρήξει τα αρχίδια και τις ντούντες με την κληματική αλλαγή.
Μισό δηλαδή: στη Μπαρμπαριά έχει δροσιά το καλοκαίρι;
ΤΟΥ ΓΑΜΕΙΣ Ό,ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΓΑΜΗΤΟ (αν απέμεινε κάτι).

Συνημμένα

• Screenshot_20231205-145749.png
    Screenshot_20231205-145749.png
    259 KB · Εμφανίσεις: 43

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.292
Πόντοι
8.006
Μαλιστα.
Επειδη ομως καμια φορα η ιστορια εχει δυο αναγνωσεις, ποιος ακριβως κυβερνουσε τα ετη 1984-2008, που το ΑΕΠ απο 48 δις πηγε 355 (δηλαδή καπου επτάμισι φορές πάνω σε 24 χρονια?) Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, ετσι?
Δεν κυβερνησαν για πρωτη φορα απο το 2008 και μετά.
Να τα λεμε ολα.

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
186
Like
48.133
Πόντοι
26.141
K τι θα πει αύξηση του ΑΕΠ ; .άμα μια χώρα δώσει την επόμενη χρονιά για ψηφοφορικους λόγους αύξηση μισθών των δύ κ συνταξιούχων βρίσκοντας δανεικά για κάποιες χρονιές βάζοντας πχ ενέχυρο το μέλλον της χώρας τότε όντως καταφέρνει αύξηση ΑΕΠ

tonousou*

Μέλος
Εγγρ.
4 Δεκ 2023
Like
180
Πόντοι
1
Στην Ρουμανία με ένα ευφυές φορολογικό νομοσχέδιο κατάφεραν να δηλωθούν τα περισσότερα από τα μαύρα χρήματα.
Η αύξηση του ΑΕΠ αυτό αντικατοπτρίζει.
Κάθε μικρη επιχείρηση που είχε έστω έναν υπάλληλο φορολογήθηκε με 1% επί των εσόδων αν δεν κάνω λάθος.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.878
Πόντοι
3.846
Εγώ έχω δει εργαζόμενους απλήρωτους με ''έναντι'' επί 10 χρόνια και υπόλοιπο κάνα 10ρικο να προσπαθούν για 6-7 χρόνια να πάρουν τα λεφτά τους και στο τέλος να πήραν τα μισά επειδή από αυτά που ζητάνε το δικαστήριο δέχεται τα μισά...

Και εδώ μας λένε ότι θα πάει ο άλλος να διεκδικήσει λεφτά που δεν δικαιούται βασισμένα σε ένα παραθυράκι και σε κουπόνια που έπαιρνε αλλά δεν είχε υπογράψει πουθενά και για λεφτά που δεν δήλωνε στην εφορία όταν τα έπαιρνε....

για ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΔΩΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ...ούτε καν δεδουλευμένων....τα οποία θα τα έχει πάρει όλα.....

βέβαια τον δικηγόρο θα τον πληρώσει αυτός κερδίσει δεν κερδίσει την αγωγή....και αν την χάσει θα πληρώσει μόνος του και όλα τα δικαστικά έξοδα...και θα του ζητήσει και η εταιρεία μετά τα δικά της δικαστικά έξοδα για τις παραστάσεις και τα παράβολα....

αλλά εντάξει αφού υπάρχει η επιχειρησιακή συνήθεια τρέμε κόσμε έρχονται να ζητήσουν τα δίκια τους.....υπάρχουν και δικηγόροι που κάνουν αυτή τη δουλειά...

ενώ υπάρχουν πραγματικοί αδικημένοι που τους χρωστάνε πραγματικά δεδουλευμένα...που τους γαμάνε στις απλήρωτες υπερωρίες και που τους βάζουν να κάνουν επικίνδυνες εργασίες χωρίς προστασία και χωρίς ασφάλιση.
Σορυ τυπε αλλά αν η εταιρεία σου σε έχει με έναντι ή με μαύρα για πάνω από μερικούς μήνες και ακόμα κάθεσαι στην ίδια εταιρεία, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου και δεν έχεις δικαίωμα να κλαιγεσαι.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.320
Πόντοι
3.656
Σορυ τυπε αλλά αν η εταιρεία σου σε έχει με έναντι ή με μαύρα για πάνω από μερικούς μήνες και ακόμα κάθεσαι στην ίδια εταιρεία, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου και δεν έχεις δικαίωμα να κλαιγεσαι.
Καλά αυτά να έλεγες την περίοδο 2008 - 2017.....που ήρθε η κρίση σαν τσεκούρι και τους γάμησε όλους και μισθωτούς και εταιρείες....

που για να βρεις δουλειά έπρεπε να παίξεις τζόκερ και οι δουλειές που έβρισκες ήταν 480 ευρώ για 8ωρο κυλιόμενο και σε κράταγαν 10 ώρες και έλεγες και ευχαριστώ το θεό που δεν μου τρώνε τα δώρα και τα επιδόματα.

Τότε οι μεγάλες εταιρείες έπαιρναν κόσμο με 300 ευρώ για 4ώρο (στην πραγματικότητα 5-6 ώρες) και με ωράρια σήμερα 8.00 - 12.00 και αύριο 12.00 - 8.00....θυμάμαι έναν που είχε έρθει να δώσει βιογραφικό και έλεγε ''εννοείται με 700 ευρώ αφήνω την δουλειά που είμαι τώρα και έρχομαι τρέχοντας''

Σιγά μην έφευγε ο άλλος που παίρνει ονομαστικό μισθό 800 - 900 ευρώ.....και έναντι πχ 5-6 κατοστάρικα...αλλά γράφει το κοντέρ....σιγά μη τους τα χάριζε να φύγει για να δουλεύει για τα μισά και να μη του χρωστάνε και τίποτα.

ALX79

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Νοε 2022
Like
1.837
Πόντοι
206
τα κλαμμένα μουνιά που μας έχουν πρήξει τα αρχίδια και τις ντούντες με την κληματική αλλαγή.
Μισό δηλαδή: στη Μπαρμπαριά έχει δροσιά το καλοκαίρι;
ΤΟΥ ΓΑΜΕΙΣ Ό,ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΓΑΜΗΤΟ (αν απέμεινε κάτι).

Πάντως σήμερα που γύρισα από Καλαμάτα
Λάδι τιγκα σε ένα ελαιοτριβείο που πιάσαμε την πάρλα … τι το κάνουν τα καριολια δεν ξέρω
Έφερα 8 τενεκέδες από αυτό που έβγαλαν οι δικές μου
9€ το λίτρο έπαιζε που ρώτησα.

Συνημμένα

• IMG_0161.jpeg
    IMG_0161.jpeg
    2,5 MB · Εμφανίσεις: 34

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Like
8.036
Πόντοι
2.356
Χωρίς ασφάλιση είναι εντελώς παράνομο και πέφτει βαρύ τσεκούρι διότι υπάρχουν αδιάφθοροι που γαμάνε εταιρείες για πλάκα. Επικίνδυνες εργασίες πολύ ιδιαίτερη περίπτωση. Μπορεί να πέσεις σε "προ" που να σου βγάλει εργατικό ατύχημα και να έρθουν 5-6 κλιμάκια να τα κάνουν όλα φύλλο και φτερό. Καμία εταιρεία δεν το θέλει αυτό. Ώρες ώρες νομίζω ότι είστε εντελώς μαλάκες εδώ μέσα και χεστηδες. Δεν το λέω για εσένα αυτό.

:rockon:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.320
Πόντοι
3.656
Χωρίς ασφάλιση είναι εντελώς παράνομο και πέφτει βαρύ τσεκούρι διότι υπάρχουν αδιάφθοροι που γαμάνε εταιρείες για πλάκα. Επικίνδυνες εργασίες πολύ ιδιαίτερη περίπτωση. Μπορεί να πέσεις σε "προ" που να σου βγάλει εργατικό ατύχημα και να έρθουν 5-6 κλιμάκια να τα κάνουν όλα φύλλο και φτερό. Καμία εταιρεία δεν το θέλει αυτό. Ώρες ώρες νομίζω ότι είστε εντελώς μαλάκες εδώ μέσα και χεστηδες. Δεν το λέω για εσένα αυτό.

:rockon:
οι μισοί εργαζόμενοι στην εστίαση και στα τουριστικά είναι με 2 ένσημα τη βδομάδα 4 ώρες τη φορά. Οι άλλοι μισοί είναι εντελώς χωρίς πρόσληψη και παίρνουν και ταμείο ανεργίας ή επιδόματα.

Εντάξει...είναι 10 χιλιάδες ανά εργαζόμενο και ποινικό.....αλλά οκ....

Αυτά με τους pro που βγάζουν εργατικά ατυχήματα....είναι ιστορίες για το βράδυ στη φωτιά...αν είσαι ανασφάλιστος και χτυπήσεις καλή τύχη να πας στο δικαστήριο να ζητήσεις εργατικό ατύχημα.....:tooth: αφού είσαι συνένοχος στην ανασφάλιστη εργασία. Ειδικά αν δεν έχεις καν πρόσληψη.

και φυσικά καμία σοβαρή εταιρεία δεν παίρνει ανασφάλιστους....οι ανασφάλιστοι είναι που παρακαλάνε στην πιάτσα για ανασφάλιστα (μεγαλύτερα) μεροκάματα και για να παίρνουν το επίδομα ταυτόχρονα.

Το τελευταίο με τους χέστηδες δεν το έπιασα κάντο πενηντάρικα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom