Saul
Μέγας
- Εγγρ.
- 23 Αυγ 2020
- Like
- 16.320
- Πόντοι
- 3.656
Ναι όχι...δεν μπερδεύομαι το γνωρίζω....απλά στο δικαστήριο (το αστικό) θα πας με άλλο αέρα αν έχεις μια απόφαση του σεπε που αναγνωρίζει και σε διατάζει να πληρώσεις τα δεδουλευμένα...(μαζί με τα πρόστιμα...) και φυσικά αν έχεις κερδίσει το ποινικό δικαστήριο πρωτα....το αστικό το κερδίζεις πιο εύκολα.......αφού έχει είδη αναγνωριστεί το ότι δεν κατέβαλε ο άλλος μισθούς....Όχι, όχι, μην σε μπερδεύουν.
Πρώτον, η προσφυγή στο σεπε δεν είναι απαραίτητη προδικασία για τίποτα. Μπορείς να απευθυνθείς στα δικαστήρια και χωρίς να έχεις πάει στην επιθεώρηση.
Δέυτερον, άλλο το ποινικό κομμάτι και άλλο το αστικό. Το ποινικό μπορεί να ξεκινήσει από μια καταγγελία στο σέπε, μπορεί και από μια απλή έγκληση. Και δεν επιδικάζει ποτέ χρήματα. Για να πάρεις δεδουλευμένα, δεν θα στα δώσει ούτε η επιθεώρηση, ούτε το ποινικό δικαστήριο. Μόνο το πολιτικό δικαστήριο, στο οποίο θα καταθέσεις αγωγή. Το αν έπαιρνε κουπόνια, αν αυτό αποδεικνύεται, αν αυτό συνιστά επιχειρησιακή συνήθεια κτλ, είναι άλλο θέμα.
Το ξέρω ότι πρέπει να καταθέσεις αγωγή για να πάρεις λεφτά....και μάλιστα θα πάει και πολύ μακριά....χρόνια.....
Για αρχή εγώ ως εργοδότης αν παραλάβω μια αγωγή (ανυπόστατη) από έναν εργαζόμενο (και δεν έχω κάνει μαλακία) το πρώτο πράγμα που θα κάνω θα είναι να πάω στο σεπε και να το καταγγείλω ώστε να τον φωνάξει να το συζητήσουμε.....για να έχω εγώ ο ίδιος την απόφαση του σεπε στο δικαστήριο.
πέρα από αυτά όμως....αν έχει συμφωνήσει σε ένα συγκεκριμένο μισθό και υπέγραφε το εκκαθαριστικό μισθοδοσίας κάθε μήνα...το οποίο αναγράφει με μεγάλα γράμματα ότι δεν υπάρχει άλλη απαίτηση από την εταιρεία έως και της ημερομηνία αυτή....τι να πάει να ζητήσει μετά?
Δηλαδή εμ πήρε τα κουπόνια...εμ πήρε μαύρα αφορολόγητα λεφτά...εμ τα έφαγε...εμ θα ζητήσει και την αξία των κουπονιών σε επιπλέον χρήματα και επιδόματα?