Νέα

Κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 221K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Like
8.033
Πόντοι
2.356
ρε τύπε δε θέλω να φάω στο δρακούλη

ένα πλεμπάιο burger με μπιφτέκι black Angus θέλω να ρημαδοφάω :tooth:

σημείωση : από όλες αυτές τις κοπές που είπες οι πιο φτηνές είναι οι πιο ωραίες.
Σου είπα τι μπορείς και μέχρι που όπως και τα παραπάνω ώστε να έχεις όλο το φάσμα. Δεν ξέρω αν είναι πιο ωραίες οι φθηνές γιατί δεν μπορώ να φάω τις πολύ ακριβές. :2funny:
Το μόνο μέτρο σύγκρισης που έχω είναι το μπουρδέλο μοσχαρι β ή γ διαλογής που κινείται στην αγορά και που πρέπει να κάνεις εξονυχιστική έρευνα για να μην σου βγει τακούνι στο φάγωμα (να βρεις καλό). Δηλαδή ποιος έφαγε ωραίο μοσχαράκι να έρθει να μου πει;
Ολο κανελογαρυφαλλα τρώμε και σάλτσες μαζί με το μοσχάρι. Που είναι η γεύση κρέατος να καταλάβω; Οπότε black Angus τύπε μου (3 φορές καλύτερο) μια στο τόσο αλλιώς θα ψάχνεις με φακό. Ότι κάνουμε όλοι. :confused:

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.570
Πόντοι
12.756
ολο και πλησιαζει η ωρα που θα σβησει το καντηλι της γιαλατζι μεσαίας ταξης

ΚΟΥΛΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

marevakyriakos1.jpg

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.133
Πόντοι
3.656
Σου είπα τι μπορείς και μέχρι που όπως και τα παραπάνω ώστε να έχεις όλο το φάσμα. Δεν ξέρω αν είναι πιο ωραίες οι φθηνές γιατί δεν μπορώ να φάω τις πολύ ακριβές. :2funny:
Το μόνο μέτρο σύγκρισης που έχω είναι το μπουρδέλο μοσχαρι β ή γ διαλογής που κινείται στην αγορά και που πρέπει να κάνεις εξονυχιστική έρευνα για να μην σου βγει τακούνι στο φάγωμα (να βρεις καλό). Δηλαδή ποιος έφαγε ωραίο μοσχαράκι να έρθει να μου πει;
Ολο κανελογαρυφαλλα τρώμε και σάλτσες μαζί με το μοσχάρι. Που είναι η γεύση κρέατος να καταλάβω; Οπότε black Angus τύπε μου (3 φορές καλύτερο) μια στο τόσο αλλιώς θα ψάχνεις με φακό. Ότι κάνουμε όλοι. :confused:
έχει κάποια κρεοπωλεία (όχι σούπερ μάρκετ και όχι ''αλυσίδες'' που έχουν καλύτερα πράγματα.

Προφανώς είναι πιο ακριβά...όχι όσο νομίζει κανείς όμως.

Τελικά οι βίγκαν τρώνε καλύτερα :confused:

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Like
8.033
Πόντοι
2.356
έχει κάποια κρεοπωλεία (όχι σούπερ μάρκετ και όχι ''αλυσίδες'' που έχουν καλύτερα πράγματα.

Προφανώς είναι πιο ακριβά...όχι όσο νομίζει κανείς όμως.

Τελικά οι βίγκαν τρώνε καλύτερα :confused:
Τι να σου πω; Εγώ θέλω να βρίσκω μοσχάρι που να του βάζω αλάτι και λίγο πιπέρι χωρίς τίποτα άλλο και να γεύομαι νόστιμο κρέας. Αυτό σπανίζει. Αν είναι να κάτσω να παίρνω ξηρής ωρίμανσης λόγω μόδας και να φτιάχνω μαριναδες για να φυτέψω γεύση και περιποίηση, να πάνε να γαμηθούν. :2funny:Θέλουμε κρέας όπως πριν 20-30 χρόνια. Με γεύση χωρίς πολλά πολλά!!! Υ.Γ Οι βεγκαν δεν έχω ιδέα
τι τρώνε. Μάλλον χημικά η παράγωγα.

Mjek911

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2023
Like
10
Πόντοι
0
Και για τις καποτες μιλήστε ρε νιαμου που έχουν πάει στο θεό από προπερσυ η 18αδα διπλασιάστηκε η τιμή της ..
Ούτε να γανησουμε δεν θα μπορούμε ...:cry:
Βάλε σακούλα σούπερ μάρκετ, με 5 λεπτά καθάρισες, χαχαχχχαχαα

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.133
Πόντοι
3.656
Τι να σου πω; Εγώ θέλω να βρίσκω μοσχάρι που να του βάζω αλάτι και λίγο πιπέρι χωρίς τίποτα άλλο και να γεύομαι νόστιμο κρέας. Αυτό σπανίζει. Αν είναι να κάτσω να παίρνω ξηρής ωρίμανσης λόγω μόδας και να φτιάχνω μαριναδες για να φυτέψω γεύση και περιποίηση, να πάνε να γαμηθούν. :2funny:Θέλουμε κρέας όπως πριν 20-30 χρόνια. Με γεύση χωρίς πολλά πολλά!!! Υ.Γ Οι βεγκαν δεν έχω ιδέα
τι τρώνε. Μάλλον χημικά η παράγωγα.
τύπε θες πολλά

οι πιο πολλοί συνάνθρωποι σου θέλουν απλά να γευτούν κρέας (και όχι φακές) και ας έχει και υφή αρβύλας

να λες καλά γιατί σε 20 - 30 χρόνια θα βάζεις αλάτι και πιπέρι σε συνθετικό πουρέ :confused:

οι βίγκανς τρώνε καλύτερα και χτυπάνε και αλτερνατιβ γκομενακια.

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Like
8.033
Πόντοι
2.356
τύπε θες πολλά

οι πιο πολλοί συνάνθρωποι σου θέλουν απλά να γευτούν κρέας (και όχι φακές) και ας έχει και υφή αρβύλας

να λες καλά γιατί σε 20 - 30 χρόνια θα βάζεις αλάτι και πιπέρι σε συνθετικό πουρέ :confused:

οι βίγκανς τρώνε καλύτερα και χτυπάνε και αλτερνατιβ γκομενακια.
Σε 20-30 χρόνια δεν θα υπάρχει σίγουρα αυτή η χώρα ίσως ούτε κι ο πλανήτης. :2funny:
Το ότι οι βιγκαν τρώνε καλύτερα κάνω ότι δεν το είδα. Τι ότι χτυπούν αλτερνατιβ γκομενάκια στο δίνω μιας που σήμερα αν μπλέξεις με βιγκανισνο, διαλογισμό και γενικώς με πρωτοτυπα πράγματα, οι γκόμενες σε βλέπουν αλλιώς.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.783
Πόντοι
2.356
το μυστικο ειναι να ξυπνησει ο μαλακας ο καταναλωτης και να πεσουν οι πωλησεις...
αν και ακομα και εδω Γλυφαδα σε κατι μοσχαρια,μπριζολιδια και τυρια βλεπω λιγα κεσατια που εχουν πολλοι εδω χρημα...
μακαρι να παγιωθει ΠΑΝΤΟΥ να δεις πως πεφτουν οι τιμες..
τωρα θα γελασουμε με το λαδι που θα το βαλουν στον κωλο τους
Λάδι δεν υπάρχει πουθενά. Ουτε Ισπανία ούτε Ιταλία ούτε Τυνησία ούτε στις μικρότερες σε δυναμικότητα χώρες.
Σε φιάλη evian θα το βάζουμε, να ψεκάζουμε τη σαλάτα να έχουμε μία εσανς λαδιλας.

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Καπότες που αναφέρατε τι τις χρειάζεστε; Όλες ακάποτα γαμιούνται. :2funny: Για φθηνή καποτα λειτουργική (δηλαδή που σπάει και χαρίζει περισσότερη ηδονή) ρίξτε μια ματιά στο κατάστημα της Ιάσωνος στα μπουρδέλα, εκείνο με τα κωλοχαρτα και τα απορρυπαντικα. Έχει φοβερές κάποτες. :2funny: Επίσης πολύ φθηνές και καλές έχουν και τα καταστήματα oggi που πάνε πολλά πουτανάκια να ψωνίζουν καλλυντικά με 2 ευρώ μέχρι να βρουν χορηγο. Μετά (τις) πάνε σε αλλα μαγαζιά πολύ πιο ακριβά. :2funny:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.133
Πόντοι
3.656
Σε 20-30 χρόνια δεν θα υπάρχει σίγουρα αυτή η χώρα ίσως ούτε κι ο πλανήτης. :2funny:
Το ότι οι βιγκαν τρώνε καλύτερα κάνω ότι δεν το είδα. Τι ότι χτυπούν αλτερνατιβ γκομενάκια στο δίνω μιας που σήμερα αν μπλέξεις με βιγκανισνο, διαλογισμό και γενικώς με πρωτοτυπα πράγματα, οι γκόμενες σε βλέπουν αλλιώς.
δεν έχεις φάει burger με μανιταρι αντι για μπιφτέκι και σουβλάκι με τυρί αντι για καλαμάκι γιαυτο το λες :confused:

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Like
8.033
Πόντοι
2.356
δεν έχεις φάει burger με μανιταρι αντι για μπιφτέκι και σουβλάκι με τυρί αντι για καλαμάκι γιαυτο το λες :confused:
Πρόλαβα μόνο τον αυλόγυρο πριν κλείσει ως αλυσίδα που έβαζε τυρί τσένταρ μέσα στο σουβλάκι αλλά υπήρχε κρέας. Μανιτάρια έχω φάει σε πίτσα η μόνα τους λαδοιριγανη κτλ συνταγές. Όμως μπέργκερ με μανιτάρια δεν έχω φάει. Ψέμματα δεν θα πω. Μου φαίνεται ισο με την πατέντα που προμοταρεται τελευταία Σόγια, μίγμα από πρωτεινες μπιζελιων, παντζάρια για χρώμα, ιχνοστοιχεία, λίπος να μην βγει τακούνι και νερό.
Γυρευε τι άλλο...:2funny:

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Η αγαπημένη μου σαλάτα ήταν μαρούλι, λίγο φινοκιο, λίγη ρόκα, κρέμα μπαλσαμικο αραιωμένη με λάδι, βάζεις μια καλή ποσότητα (το μόνο αυθεντικό παλαιωμενο μπαλσαμικο είναι της Μόντενα, όλοι οι άλλοι κάνουν πουστιες), ηλιόσπορο ψημένο στο τηγάνι όπου έχεις αποθηκευμένο και βάζεις λίγο, παρμεζάνα (της προκοπής), μαύρες σταφίδες και ελάχιστο ρόδι. Ανακατεύεις και τρως. Λέω ήταν διότι όλα αυτά για να τα πάρεις σήμερα, θες αρκετά λεφτά!!! Μας έκοψαν και την σαλάτα!!! :confused:

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Ποια η αποψη σου για τις μοσχαρισιες μπριζολες στα ψητοπωλεια-φαγαδικα-efoodαδικα, κλπ; Ειναι καλης ποιοτητας γενικα;

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Like
8.033
Πόντοι
2.356
1995: κόψε μου 3 κιλά παϊδάκια και δως μου δυο συκωταριές.

2010: θα ήθελα ένα μικρό μπουτακι αρνι για φούρνο γύρω στο κιλό.

2023: είναι εύκολο να μου βάλετε 3 παϊδάκια;

:2funny:

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Ποια η αποψη σου για τις μοσχαρισιες μπριζολες στα ψητοπωλεια-φαγαδικα-efoodαδικα, κλπ; Ειναι καλης ποιοτητας γενικα;
Για μένα πάω σε τέτοια μόνο αν έχουν κάρβουνα και ξέρουν να ψήσουν ώστε να πατσισω την όποια πιθανή χασουρα. Ωστόσο είναι ασύμφορα. Στο Αρτζεντινα στον Μαραθώνα που είναι γνώστες (τώρα πια ούτε ξέρω τι γίνεται) είναι όλα πλέον πανάκριβα και μια τετραμελής παρέα θέλει το λιγότερο 200 ευρώ για να πει ότι έφαγε και χάρηκε σε ικανοποιητικό βαθμό. Υπάρχουν δηλαδή καλά μαγαζιά αλλά πανάκριβα. Σε γενικές γραμμές οι μπριζόλες έξω είναι μικρές σε μέγεθος και δεν έχουν κατανάλωση, συνήθως παίρνουν μόνο αν γίνει παραγγελία. Δηλαδή φέρνουν σπαλομπριζόλες χωρίς κόκκαλο που είναι μινιατούρες κι έχουν περιπου 15-17 ευρώ καθιστός. Δεν λέει. Αν βρεις μεγάλη θα σε γδάρουν περισσότερο στον λογαριασμό. Η ποιότητα είναι μέτρια για μένα. Δεν γίνεται να σου παρέχουν φοβερή ποιότητα σε καλή τιμή. Είναι αυτονοητο εκτός αν πέσεις τυχαία σε κάποιον που νοιάζεται και πάει για πολύ μικρό ποσοστό κέρδους. Δύσκολο. Συνήθως όλα τα μαγαζιά βγάζουν κέρδος από σαλάτες, ορεκτικά κτλ. Από μπριζόλες δεν περιμένουν να βγάλουν λεφτά εκτός αν είναι γνήσια μπριζολαδικα. Προσωπική γνώμη μια στο τόσο για την έξοδο. Δεν βρίσκω κάτι συναρπαστικό σε σχέση τιμής/απόδοσης. Ντιλιβερι σιγά τα ωά. Θα τους πιάσεις την σχάρα και δεν τα θέλουν αυτά. Συνήθως τρως ξεπέτα. Ούτε εκεί βλέπω φως. Ωστόσο μια στο τόσο κι εδώ αν έχεις ξαναφάει και ήταν καλά. Ισχύουν πάνω κάτω τα ίδια.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.215
Πόντοι
9.297
Και για τις καποτες μιλήστε ρε νιαμου που έχουν πάει στο θεό από προπερσυ η 18αδα έχει διπλασιάστει η τιμή της ..
Ούτε να γαμησουμε δεν θα μπορούμε ...:cry:
Αυξήθηκε η τιμή λόγω πειρατείας στα αφρικανικά παραλια και λόγω των ουκρανικών ρακέτε που δυσκολεύουν την κίνηση στην Μαύρη Θάλασσα...

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.133
Πόντοι
3.656
Στο Αρτζεντινα στον Μαραθώνα που είναι γνώστες (τώρα πια ούτε ξέρω τι γίνεται) είναι όλα πλέον πανάκριβα και μια τετραμελής παρέα θέλει το λιγότερο 200 ευρώ για να πει ότι έφαγε και χάρηκε σε ικανοποιητικό βαθμό
το κόζις καλύτερο

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Like
8.033
Πόντοι
2.356
1995: τρεις φραντζολες χωριάτικο, δύο πεινιρλι, δύο τυροπιτες και ένα κιλό βουτήματα.

2010: θα ήθελα μισό κιλο ψωμί, μια τυροπιιτα και λίγα κριτσινια.

2023: θα μου φτιάξετε ένα φρέντο εσπρέσσο μέτριο;

:2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom